A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2013.01.27. 12:58 Harpi

Hortobágy: Újra tüske a köröm alatt?

Címkék: fidesz államosítás hortobágy hortobágyi nemzeti park aradi csaba uniós támogatások pénzszivattyú hortobágyi génmegőrző kft.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányhatározat szerint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-t lényegében beolvasztják a Hortobágyi Nemzeti Parkba. Mindez arra utal, hogy a Fidesz afféle kötelező gyakorlatnak tekinti, hogy hogy amikor csak hatalomra kerül, mindig felkavarja a szürkemarha-trágyát a délibábos Hortobágyon. Vajon miért?

110106hortobagy.jpg

Emlékezzünk: az egykoron fiatal és demokrata fiúk a párt első országlása idején a nemzeti park igazgatóját, Aradi Csabát – meglehetősen gusztustalan karaktergyilkossági kísérlet keretében – kirúgva vették át a hatalmat a nagy magyar pusztán. Most, hogy újra a Kedves Vezető lett a kedves vezető, a Hortobágyi Génmegőrző Kft.-t köllött valahogyan benyelni – hát simán államosították. Ám előzőleg, jó bolseviki szokás szerint, Pártunk és Kormányunk alaposan elbánt a nemzetközi hírű, és világszerte elismert fajtamentő munkát végző társaság vezetőivel.

Magyarország hivatalos lapja, a Magyar Közlöny 2013. 12. számában, január 25-én, a "IX. Határozatok tára" cím alatt (878. oldal) a következő cikkely tétetett közzé:

A Kormány 1024/2013. (I. 25.) Korm. határozata
a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., valamint a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közötti, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény szerinti megbízási szerződés megkötéséről a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. feletti tulajdonosi joggyakorlás átadása érdekében


A Kormány az állami természetvédelmi és génmegőrzési feladatok hatékonyabb ellátása, valamint az elsődlegesen természetvédelmi célokat szolgáló állami vagyonnal való hatékonyabb gazdálkodás megvalósítása, és egyúttal a Kormány agrár- és birtokpolitikai célkitűzéseinek a térség gazdálkodói körében történő hatékonyabb érvényesítése érdekében, felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., valamint a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közötti, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény szerinti megbízási szerződés megkötésével a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. feletti teljes körű tulajdonosi joggyakorlás átadásáról.

Felelõs: nemzeti fejlesztési miniszter
Határidõ: azonnal

Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

Szépen csendesen, egyetlen hangos szó nélkül, sőt, mondhatni minden előzmény nélkül a kormány államosította, egészen pontosan egy költségvetési szervezet részévé tette a génmegőrző társaságot. Előzmény persze volt azért, mindjárt 2010-ben, amikor is képtelen indokkal, az ilyenkor szinte kötelező büntetőfeljelentés kíséretében kirúgták a cég vezetőit. Az Aradi Csaba elleni hadjáratra hajazó ügyből aztán szintúgy nem lett semmi, a nagy büntetőpör elmaradt, de nem is az volt a fontos. Akik pedig akkor nem értették, miért van erre szükség, azoknak itt a válasz, a mostani Magyar Közlönyben...

Most már csak az a kérdés, hogy vajon miért kell ennyire a Bölcs Nemzetvezetőnek és Népünk Vezető Erejének a Hortobágy? Mi terem ott, a nap égette sarjúfű alatt, a sziksó verte boszorkánykörök ölén?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr455046314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéretlen 2013.01.27. 14:01:32

Ki van az már találva.................,mert kell oszt jó napot !
süti beállítások módosítása