A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.01.21. 12:42 Harpi

Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés

Címkék: kormány tüntetés orbán viktor propaganda agymosás kedves vezető

Ha esetleg volt még egynéhány honpolgár a zordon Kárpátok öblében, aki elhitte, hogy ez a hatalom csupa normális emberekből áll, az most végképp megbizonyosodhatik arról, hogy ezt az országot a Lipót bezárása után elszabadult elmeháborodottak vezetik. Könyörgöm, ha egy kormánynak annyira megerősödött az ellenzéke, hogy a saját hatalma másként nem manifesztálható, csak kormánypárti tömeggyűlésekkel, akkor az a kormány egy meggyengült, társadalmi bázisát vesztett kormány, és az önmagát éltető tüntetések megszervezése csak a saját gyengeségét igazolja. Ha viszont ez a kormány egy erős, széles és mély társadalmi bázissal rendelkező kormány, akkor az önmaga magasztalására és a nemzet, irányában megnyilvánuló imádatának és a belé vetett hitének a demonstrálására rendezett össznemzeti eszméletvesztés nem több, mint a diktátor bizantinus önfényezése. Tudják ezek, hogy mit csinálnak?

A civilek által szervezett, kormányt támogató mai rendezvény befejeződött. A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Budapest, 2012. január 21. Belügyminisztérium Sajtóosztály

Mielőtt tovább mennénk, érdemes elidőzni egy gondolat erejéig itten: "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett." De, jelentem, demonstrált. Nagyon is, és ennél sokkal nagyobb tömeg is. Jelesül éppen az eme közleményt a nevével hitelesítő miniszteriális személyiség közbiztonsági bábáskodása alatt – de az egy másik pártállam volt... És azok az akkori tömegdemonstrációk is legalább annyira voltak hitelesek, mint a mostani.

Kormánypárti tüntetések tavasza jő, hogy megmutassák, igenis van tömegbázisuk. A következő hónapokban tehát kiderül, hogy a kormány is tud akkora tömegeket megmozgatni, mint az ellenzék, a civilekről nem is beszélve. És ez nyilvánvalóan így is van, a kormány hatalmas tömegeket tud az utcára vinni, ezt senki nem vonja kétségbe. Nagy kérdés viszont, hogy a világ bármely hatalma által a saját ünneplésére utcára csábított tömeg átszellemült éljenzése mennyiben tekinthető hitelesnek.

Első blikkre eszement baromságnak tűnik az idea. Gondoljunk csak bele: valóban lehet százezreket őszinte szimpátiatüntetésre hívni amellett a kormány mellett, amely másik százezreket nyomorít meg az ostoba gazdaságpolitikájával, egy szűk klikket a gazdagság soha nem látott magasságába emel, bohócot csinál Magyarországból a külpolitikai faszkalapkodásaival és évtizedekre visszaveti a demokratikus vívmányainkat? Mármost, az ötlet, bármily kétségbeesettnek tűnik is, tulajdonképpen nem is olyan rossz. Úgyannyira, hogy a történelemben ezt a PR-eszközt már nagyon sokan alkalmazták, ráadásul többnyire lenyűgöző sikerrel. De vajon miképpen akarja demonstrálni önnön kiválóságát ezen a forrongó tél végi tavaszon Hazánk és Népünk Bölcs Vezetője? Következzék A nap izéje ötletbörzéje, Pártunk és Kormányunk okulására!

Az egyik, és alighanem a legkézenfekvőbb megoldás: jó sok embert kivinni az utcára. Jó sok mosolygós honpolgárt busszal odaszállítani széles e hazából, zászlókat és a kormányt és vezetőit éltető, s a rusnyaféregrohadtlibsibolsi ellenzéket szapuló táblákat a kezükbe nyomni. Sört nekik és virslit – hadd éljenek! Illetve: éljenezzenek.

A másik módszer: Pártunk és Kormányunk szeretett prominensei, sőt maga a Kedves Vezető is elvegyül a tömegben. Mosolyogva fogadja a gratulációkat és a röpke hűségesküket, megsimogatja a gyerekek buksi fejét, sört iszik és nagyot harap a virsliből, hisz' ember ő is, közülünk való. Ennek csekély az esélye mostan, mert a Kedves Vezető épp' nagyon is be van tojva, retteg a zemberektől – tőlünk tehát –, és nemigen szeretne kínos kérdésekre válaszolni és kellemetlen bekiabálásokat fogadni, de azért nem lehetetlen, hogy mégis vállalja a kockázatot. 

A harmadik lehetőség: világraszóló eredményeink bemutatásával rommá zúzni a destruktív ellenzék érveit. Hiszen hatalmas dolgokat hajtottunk végre a nép, a nemzet segítségével, a népért, a nemzetért! Lássa a világ, hogy mit értünk el, hogy mit akarnak eltagadni tőlünk azok a fránya kommunisták! És akkor majd mindenki boldog lesz, megnyugosznak a kedélyek, elhallgatnak az ellenünk áskálódók.

Aztán van itt a kormánypárti tüntetéseknek még egy fajtájuk: az erődemonstráció. Túl sok mindent nem kell erről elmondani, a nevében benne van a lényeg. Velünk van a hatalom, majd mi rendet csinálunk, akárki meglássa! Nincsen pofázás, nincs visszabeszélés – vegyétek tudomásul, hogy mire hatalmaz fel minket a kétharmad.

A kormánypárti tüntetésről, mint politikai propagandamódszerről hirtelen nem jut eszünkbe több. Ennyi van benne, nem több. Bértüntetőkkel, odavezényelt, előzőleg jól beszaratott, a kenyerüket féltő közszolgákkal, oskolásokkal, az önként odamasírozó, már-már vallásos hév fűtötte hívekkel, és persze nagyon sok őszinte követővel. A királyi hírközlés majd megfelelően tudósít róla, a több tízezres tömegből másfél milliós leszen, az ellentüntetőkből pedig rendzavaró bekiabálók, de leginkább senki sem. 

Nem baj, ha tudjuk, hogy a kormánypárti tüntetés szervezése a legitimációs problémákkal küszködő hatalom utolsó csapása a polgárok agykérgi neuronjaira. A módszert nagyobbára akkor veszik elő, amikor vagy kifogytak az ötletekből, vagy az agymosást eggyel magasabb sebességi fokozatba akarják kapcsolni. Tessék választani...

107 komment · 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr753622010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kéz kezet mosFélnetek jó lesz. 2012.01.22. 20:24:59

Volt ez a béketüntetés a hétvégén (erről a megnevezésről is lenne pár pikírt megjegyzésem), amin megjelent egy csomó ember és szépen kiálltak a kormány mellett. Néztem a balos-liberális ismerőseim reakcióit, és azt gondoltam: ügyes ember ez a Viktor, h...

Trackback: Bayer, Weöres & a szeretet 2012.01.22. 13:06:12

Bayer Zsolt: A szeretet az mindig erősebb lesz, mint a gyűlölet. Weöres Sándor: Mikor a szépet megismerik, felbukkan a rút is; mikor a jót megismerik, felbukkan a rossz is. Rendben, Weöres műfordításban. Ezen a napon huszonhárom éve, hogy meghalt.

Trackback: Az irány nem "nem jó", hanem drága 2012.01.22. 12:47:32

Én nagyon örültem annak, hogy tegnap soktízezren, százezren felvonultak, hogy a Fideszbe vetett hitüknek és támogatásuknak adjanak hangot. Az indexnek köszönhetően azok is, akik nem vonultak fel meghallgathatták, hogy a kormány jó irányba halad. Nos, l...

Trackback: Egy nemzet a kormány mellett 2012.01.22. 11:57:14

Ismét megrázta magát a kétharmad: évek óta nem látott méretű tömeg vonult fel, hogy kiálljon a nemzetközi támadások kereszttüzébe került kormány politikája mellett....

Trackback: A kormány melletti tüntetés tanulságai 2012.01.22. 10:38:08

 Most az a veszély fenyeget, hogy a balliberális oldal csalódik, letörik. Illetve emiatt elkezdi viccelődéssel, cikizéssel elütni a dolgot, szervezés, aktivizálódás, cselekvés helyett. Nem magyarázni, nem cikizni, nem kritizálni kell, nem ...

Trackback: Birkamenet Magyarországon 2012.01.22. 10:33:28

Demonstrációt tartott ma a Fidesz-holdudvar Békemenet Magyarországért névvel, ideje összegezni a tanulságokat....

Trackback: Kedves Fidesz! 2012.01.22. 10:27:18

Nem hülye a kormány, egyszerűen nekünk ez az életmódunk, ez a magyar way of life, aki nem hiszi, jöjjön el hozzánk és ismerjen meg minket....

Trackback: Holnap belépek a PÁRT-ba! 2012.01.22. 09:16:41

Hogyhogy melyikbe? Csak egy csupa nagybetűs párt van, az pedig a Fidesz! Na, abba lépek be. Ne is kérdezzétek, hogy megbolondultam-e, mert nem. (Igaz az utóbbi néhány évben nem látott elmeorvos, tehát papírom nincs róla.) Bár azt be kell vallanom, hogy...

Trackback: Nem leszünk gyarmat 2012.01.21. 22:01:10

Nem leszünk gyarmat. De diliház vagyunk. (Kár, hogy az orvosok sajnos épp elvándorlóban vannak.) Az az ország, ahol ennyien tüntetnek egy ilyen kormány mellett, a hülyék földje, ezen nincs mit szépíteni. Szomorú vagyok. Lehet magyarázkodni, hogy utazta...

Trackback: Asszociáció 2012.01.21. 18:23:09

Két fotó. Az egyik ma készült, a másik kb. 60 éve. via via

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.21. 17:24:18

NINCSENEK HOZZÁSZÓLÁSOK !!! :DDDDDDD

pityipalkó 2012.01.21. 18:10:24

Délután kb1/2 4 körül a 61-es villamossal utaztam a Déli pu. felé.4- 5 tüntetőnek látszó (kokárda,zászló,gukker,fűrészestőr) volt némelyiknek a kelléke. A tőrös ember csak úgy magában beszélgetett és látványosan filctollal valamit bejelölt a tőr pengéjén.. Ha a tömegben is ilyen arányban képviselték magukat a "tiszta tudatú" emberek.....Mindenki vonja le a következtetést.

2012.01.21. 18:27:40

@pityipalkó:

Miért, a drogtól takonyult agyú libcsik pink tangában és neo-dadaista verseket motyogva tán jobbak? :)

balatonikaboca 2012.01.21. 19:49:44

@ekszvájzed:Kispöcs!! komment helyet inkább keresd meg az árnyékszéket,s ott írjál glosszákat.
Vagy szívjál fűvet,s talán-talán lesznek magvas " godolataid ".

BolondIstók 2012.01.21. 20:19:51

@ekszvájzed: Lesz itt még buziolimpia is. Akkó' majd mit mondasz????

brumbrum 2012.01.21. 21:09:41

Nem tud majd semmit se mondani, mert akkor már nem nyalni kell neki, hanem szopni, és teli lesz a szája.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.21. 21:10:15

Mikori jelmondatok ezek?

"Vesszen az USA!"
"Le a rohadt kapitalistákkal!"
"Szeretjük a MI Bölcs Vezetőinket!"
"Éljen a Párt!"
"Nem leszünk gyarmat!"

1952, vagy 2012...
Mert ha még manapság is ez megy, akkor csak visszajöttek a komcsik! :D
Most tüntettek Pesten! :))

waci-néni 2012.01.21. 21:15:15

Szánalmas:Kormány melett tüntetni????Ki ellen,???
De nem is ez a kérdés,hanem miért a Magyar kapitalisták szervezik?????Ostoba fajankók

Mitzimackó 2012.01.21. 21:16:33

bizony, ez az ingadozóknak szólt :-) de azért jópofa, hogy már a komcsik alatt jó elvtársként meggazdagodott széles ekkorákat nyal a zsebnérónak! teljesen megbuggyant már az is az echotv-jével együtt.

waci-néni 2012.01.21. 21:27:46

Egyszer már megtörtént::Valószinüleg ujra2014-ben ujraszámolás lesz a választások után,

2012.01.21. 21:47:40

@balatonikaboca:

Hogy túlteng a liberális tolerancia ... Ezt szerettem bennetek akkor is, mikor még én is veletek mekegtem ...

2012.01.21. 22:00:02

@BolondIstók:

Vajon miért is nevezed "buziolimpiának" a kedves meleg embertársaid nemzetközi sportrendezvényét, drága demokratikus, köztársaságbarát és sajtószabad barátom?

De azért a témához vsszatérve örülök, hogy a ti partijaitokon nektek nincs pénzetek ennyi tüntetőt meg szállítóbuszt felbérelni, és hogy kevesebbet tudtatok megfélemlíteni is ... :)

waci-néni 2012.01.21. 22:05:41

@ekszvájzed: Hát,nem az a kérdés hogy mennyien voltak,az a kérdés mégicsak,miért a magyar kapitalisták szervezték???Kinek a slepje???
És az érdek??
Mert ezek az emberek nem a benzin emelésére,a 12ezer forintjuk elvételére,ebédjegyük lecsökkentésére,délutánni pótlék felezésére sorolhatnám tovább,nem erre montak igen,vagy igen????ostoba fajankó

waci-néni 2012.01.21. 22:09:36

Orbán egyszer csinált népzsvazást:300forintért--feltüzelte a népet,5 miliárdba került és megérte?????

waci-néni 2012.01.21. 22:10:17

Bazze,ugy irok mint egy nyugdijas:):)

laca58 2012.01.21. 22:11:08

A sok busz bérleti díját kifizette? A birkák napi díját ki fizette? Talán a tolvaj széles? Nem mi fogjuk megfizetni. De remélem egyszer a megrendelő is megfizet.

waci-néni 2012.01.21. 22:13:43

De oly mindegy,főzhetünk pálinkát,nesze paraszt:):)

2012.01.21. 22:15:19

Kapitalistája válogatja, melyik mikor, milyen tüntetés szervez ... Aki a nem-kormánypárti dzsemborit rántja össze, az talán nem a nemzetközi pénzvilág és annak sajtója parancsára teszi?

Magyar kapitalisták? MAGYAR? Olyat nem láttak azóta sem, amióta az első kapitalista bankszámlát nyitott ebben az országban ...

Figyi én is fosok, hogy maholnap állami akaratból kivágnak a melóból, mnt a taknyot, de az ún. "ellenzékkel" sem bégetek, mert az ő rendszerük sem tetszett, világos ???

Nem fogok a libsikkel-komcsikkal összeborulni, csak azért, mert az őket megtagadó exlibsik és exkomcsik ellen túráztatják be a fél nyugati világot ...

Nem megyek én vonulni már 1991 óta se pro, se kontra, mert annyira szánalmas. Mert miféle szellemi turhákkal is kéne azonosulnom az ilyen performanszokon?

waci-néni 2012.01.21. 22:22:21

@ekszvájzed: Megértem,és szomoru
Félned kell???Magyar kapitalista,igen,Széles Gábor és slepje Magyarok,vagy nem????Szép kártyát is csak Magyar boltokban vásárolhatod le.Vajon miért is??
Itt ne tegyél külömbség jelet,pénz nem válogat honnan jön,bal jobb libsi vagy tengeren túlról,
Tudod ezt probáld ki egy boltban,ha jársz,nem kérdezik honnan van,mi az identitásod,ki vagy,hanem hogy van e pénzed, és a hirlapi kacsa se fog lefo..ni ha nincs pénzed mert nem számitasz,ennyi,ne ragozd mert nem szól másról

waci-néni 2012.01.21. 22:27:54

Jaj,kihagytam,...nem reklám,cba volt a fitness,fizess,fideSS legnagyobb támogatója,hát ugy jár,hogy most visszakérik Orbántól amit adtak,fizessetek emberek,cba a legnagyobb magyar boltba,pffff

2012.01.21. 22:34:24

@waci-néni:

Tudod, bármi meglepő és történelmileg vadiúj a számodra, de vannak/voltak a világban olyanok, akiknek a nevükön kívül semmi se magyar, mint ahogy vannak/voltak olyanok is akiknek szinte már csak a nevük nem az.

Mert az emberek igen összetett és bonyolult lények, sokféle motivációval, s különféle érdekek mentén cselekedve, ahogy azt a szép liberális tanítás is állítja ... :)

Amit a libsik és társaik idáig tettek és tesznek az országgal, annak jelen kormány ténykedése csak a tortahabja, míg ostobaságaik miatt vissza nem térhetnek a korábbi pusztítók, hogy a művet másként fejezhessék be ...

Fent vázolt boltos élethelyzet meg mikor nem volt érvényes az elmúlt 22 év során ???

waci-néni 2012.01.21. 22:38:21

Sajnos a pontos választ Én sem tudom,természetessen visszafelé nyilazva sem szépülnek meg a jelenlévők...természetessen véletlen sem szeretném és nem is lehet mosdatni az elődöket,csak tudod a mérce ne ugy legyen kifejve,hogy ezek most még kevesebbet loptak mint az elődeik....mert aki lop az lop,teljessen mindegy mennyit:)

2012.01.21. 22:44:25

@waci-néni:

Na, ez már derék beszéd.

Bár a lopást is, annak tényszerű mértékétől függetlenül, mindenki máshogy méri. Máshogy a gazdag és a szegény tolvaj, a gazdag és a szegény meglopott, meg a tételes vallások, továbbá a BTK ... ebben vágjon valaki rendet ... :)

waci-néni 2012.01.21. 22:57:32

Visszatérve lopás:Most inkább eladjuk kötvényeinket 10% körül/nem sokára felette/ imf ad pénzt 4%-ra, ez nem lopás Orbán részéről????
6%eleve bukta,és ezt te meg mindenki aki itt él és fizet,de mindent

Neon Fu 2012.01.22. 01:09:11

Na most örülök először szívből annak, hogy tavaly elköltöztem abból az országból, kijelentkeztem végleg, akkor még kissé bizonytalanul, de most megerősítettek a hitemben: jól tettem. Ez a hajó süllyed, a kapitány pedig elmebeteg.

pofi60 2012.01.22. 06:29:44

"elköltöztem abból az országból, kijelentkeztem végleg,"
Akkó meg ne ugass ide "tesvér"!Nem is voltál te Magyar Soha!

MinekEzNekem 2012.01.22. 08:34:19

Boncolgassuk csak még:

Elftársak! A Nagy Orbánista Szocialista FülkeForradalom, azaz a NOSZFF vívmányait az impirlista karvalytőke zsidó bankárai, s a brüsszeli kommunisták veszélyeztetik s a tőke mákonyával csábítják a balliberális eszmék felé népünket! Bele akarnak szólni a szúette... khm... szuezi, izé, szuvenir... de fúj itt szél... szóval szuterénvitalitásunkba! A róka adósságcsapdába akarja hajszolni a sajtót tartó nemzeti (h)ollónkat! Nem hagytuk, hogy eltőzsdézzék a magánnyugdíjvagyont, eltőzsdéztük mi magunk sületlen bejelentéseinkkel! Mi megvédjük az embereket! Eme békemenettel tüntessünk tehát a magunk hirdette szabadságharc és háborús retorika ellen! Éljen a Párt, éljen Vezetőnk, éljen a koki és a saller! Ne feledjétek: nem az a legény, aki az ütéseket állja, hanem aki kiprovokálja! Híveim, itt a pásztorotok beszél, mondjátok hát utánam, megadom a hangot: beee....

hattyú 2012.01.22. 08:37:30

@pofi60: én is elköltöztem és tudod mit? Legyél te igazi, árja magyar, meg az összes többi idióta birka :D Verjétek a melleteket és vonulgassatok a vezér mellett, hazudozzatok csak magatoknak :D ebben jók vagytok és oké, nem is akarok magyar lenni, ha az a kritérium, hogy olyannak kell lennem mint te, akkor inkább nemzettelen leszek, mert abban az országban nem a kormánnyal van a gond...az elmúlt 200 évben mindig csak egy helyes dolgot lehetett tenni Magyarországon: elhúzni onnan.

farcsika67 2012.01.22. 08:50:34

szerintem az utolsó. választottam.

2012.01.22. 09:01:19

@hattyú:

Árja magyar ??? Ki dumálta be neked hogy a tetű félcigány és exliberáns bandája vagy annak hívő tábora "ÁRJAMAGYAR" ??? Hihetetlen ez az agymosás, ami nálatok folyik. Mindenki náci, aki elmegy egy ilyen tüntetésre ??? Esküszöm, ezek klasszisokkal jobbak nálatok, hörgő, köpködő gyűlölködők. "Árjamagyar" ... Röhögnöm kell. Orbán, mint náci, ez még viccnek is rossz.

Ki a franc veri a mellét ??? Sokan nem büszkeségből, hanem veletek szembeni ellenérzésből mentek ki. Tudod, nem mind a vezér mellett akar kiállni, hanem az olyanok miatt, mint pl. te is. Mert mit látnak-hallanak, ha pl. ebbe a blogba is beleolvasnak? Néhány értelmes és frappáns rendszerkritikán kívűl csak a vak, súlykolt gyűlölet és csapkodás megy, amit vérprofi propagandisták mantráztatnak a ballibcsikkel, azóta, mióta tanácsadóul felkérték őket - tudjukhonnan.

Nem elég, hogy elhúzol az országból, de odakintről még jól bele is rúgsz! Na, ez az, amiért (cenzúrázva by ekszvájzed) vagy. Maradtál volna itt, hogy elzavard azokat a rohadt büdös diktátorokat (persze nemcsak a mostanit, ahanem az előtte lévőket is).

Kintről könnyű ugatni, és kárörvendeni azokon, akiknek nincs hová / miből menniük. Ezért vagytok ti szemetek, akik kintről köpköditek a valaha volt hazátokat. És nemzettelenek akartok lenni, mutatván: tényleg nem igazán a kormánnyal van bajotok, hanem cuzammen az egésszel.

Látom, most ez az új trend, mivel rajtad kívül még kismillióan nyomják ezt a rizsát, hogy "de örülök, hogy már kimentem" - akkor mg, mondd, mégis mi a francért érdekel, hogy mi folyik itt, ha csak röhögni tudsz rajta? Odakint nincs semmi érdekes ???

kgonzo 2012.01.22. 09:06:38

@pofi60: Khm. Szeretném akkor, hogy a busszal tüntetésre szállított határon túliak se "ugassanak" bele semmibe. Ami itt van, annak mi isszuk a levét. Könnyű onnan ide jönni, hogy támogatom OV-t, nem az ő adójóváírását/magánynyugdíj befizetéseit vették el. Nem az ő gyereke fog tandíjat fizetni (minimum 300 E) és hagyjuk már ezt a maszatolást, hogy nincsenek megszorítások.

2012.01.22. 09:09:36

@kgonzo:

Na, ez pl. egy normális hozzáállás.

frontember876 2012.01.22. 10:22:29

Ameddig abban a szimpla tényben nem tud egyetérteni a lakosság, hogy ez most egyaránt kurva szar mindenkinek, ami zajlik, addig pusztulásra ítélt ország ez. Ameddig a szar-e most kérdésre az a válasz, hogy szar, de korábban még szarabb volt, vagy máshogy még szarabb lenne, addig nincs itt semmiről értelme beszélni.

Ez egy befolyásolható, ostoba nép, amelyik 1000 éve ugyanabba a folyóba lépked, és képtelen belőle tanulni. Ez a nép itt 1000 év alatt nem volt képes megérteni, hogy ameddig szövetségesei nincsenek, és önmagával nem képes harmóniában élni, addig átgázol rajta mindenki, minden irányból, mert kicsi, gyenge, védtelen ország és nép ez. De összefogás helyett állandóan pökhendizik, arcozik, ugat és hősködik.

Helyette alázatosan dolgozni kellene, tárgyalni kellene, megegyezni kellene. De mi mutogatunk, meg vagyunk sértődve, aztán amikor lenyom minket bárki, akkor meg hisztériázni kezdünk, hogy nem ér a nevünk.

Hülye seggfej nép ez. Én itt élek, amióta megszülettem, több adót fizettem és fizetek, amint a lakosság 90%-a, önkéntes munkát vállalok tizenéve alapítványoknél, békében és csendben élek, de ennyire égbekiáltóan idióta népet én nem sokat láttam meg, pedig beutaztam a fél világot.

Most pedig jöhet a nem-vagy-magyar, dögölj-meg című magyar népdal a troll-kórustól. Nyomjátok, srácok. Szeretem hallgatni nagyon.

hunyuan 2012.01.22. 10:44:37

@ekszvájzed: "..csak a vak, súlykolt gyűlölet és csapkodás megy, amit vérprofi propagandisták mantráztatnak a ballibcsikkel..tetük, libsik bolsik..etc etc.."
mert te aztán az igazi pógári-konzervatív-körösztény sztálylban nyomod
bazdmeg gyerek ezzel a csíra fosadék dumával kurva nagy jövő várna rád orsósék mellet
szeretet ereje meg békefaszom, meg a nemzeti összefogós akármi meg a ...

hulladék szar vagy mint akiknek a faszát szopkodod

2012.01.22. 10:48:24

@frontember876:

Nem 'bárki' nyom le, hanem a pénzpiac, meg az azt kiszolgáló médiabirodalom, és a lakájaikká tett nemzetek feletti szervezetek ... Idióta nép? Mégis: kik tették azzá? Saját maga akart idióta lenni? Nem lehet, hogy tán mégse a nép a hibás?

Lázadt? Beverték a fejét. Elvesztett forradalmainkon, felkeléseinken szabadságharcainkon, meg az ezzel járó kirabolt és szétdarabolt országunkon, megtaposott büszkeségünkön a mai napig kórusban röhögnek a libsik. Kivéve persze 1918-1919-et, de azt sürgősen megvérbosszulták, amint lehetett.

Buták vagyunk, hát bégetünk, igaz? Tudod, bármi furcsa, a tömegeknek itt 22 éve is csak uraik és parancsolóik vannak, akik gyakran komplett bűnözők. Nem úgy, mint az áldott Nyugaton.

Hiába vagy okos, kicsinálnak, illetve kicsinálnak, ha okos vagy. Ez megy. De szidjad csak a magyart, en bloc, s közben hivatkozz pl. Adyra nyugodtan, hogy dehát ő is szidta. Ezt tudjátok.

Érdekes, hogy itt is, ott is varázsszó az "összefogás". Hát, az acélpáncélos harci szekerekből kiépített sündisznóállások között ez már 22 éve elég nehezen megy.

És talán az istenadta nép maga akart szekértáborokba gyűlni, mikor az elejétől fogva százfelől butítják, médiákban, iskolában, munkahelyen, s közben felkent próféták és megváltók gyúrják az agyát a pénzéért meg a szavazatáért? (nemcsak a jobboldalról beszélek, mielőtt még felkapod a témát)

"Befolyásolható, ostoba nép"... Kivéve persze az akkora lumeneket, mint pl. te ... Jah, és tényleg, a népek ne hősködjenek, hanem hajtsák szépen járomba a fejüket. (Képzeld csak el a történelmet a szabadság vágya és harca nélkül ...) Ám a Könyv Népe ezt úgy látszik 5000 év óta sem képes megtanulni ... :)

Ki mondja hogy dögölj meg ... Szerencsétlen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.01.22. 10:52:06

vinnyogjatok basz-szátok meg...

ki ellen tüntettek? pl. ellenetek.
ennyi

2012.01.22. 10:56:16

@hunyuan:

Hol szeretem én az eddigi hozzászólásaim alapján ezt a kib. barom orbányt meg a szaros sleppjét, mondd? Ennyi jött le, hogy aki komcsi-bolsizik, az orbán faszát szopja?

Kis kultúrmisszionáriusom. Én az egész rohadt politikus bandát darálnám le kutyaeledelnek, méghozzá válogatás nélkül, semmi különbséget nem téve, de nektek tényleg csak ennyi?

Nekem az a kormány meg az ellenzéke egykutya, felőlem elhúzhatnak a Föld túloldalára, hogy ott rühelljék egymást. Veled együtt, te áldott jó ember ... :)

2012.01.22. 10:57:46

bocs: "komcsi-libsizik"

2012.01.22. 12:25:39

@ekszvájzed: "De azért a témához vsszatérve örülök, hogy a ti partijaitokon nektek nincs pénzetek ennyi tüntetőt meg szállítóbuszt felbérelni, és hogy kevesebbet tudtatok megfélemlíteni is ... :) "

Hála, és köszönet, hogy mindenkit egy kalap alá veszel, aki nem a fidesz pártján áll.

Örülök, hogy olyan véleményt képviselek, ahol nem az a mérce, hogy HÁNY EMBERT TUDNAK MEGFIZETNI HOGY TÜNTESSENEK!

Segg vagy.- És bocs.
Egy jobboldali, aki nem a diktatúrában hisz, és nem akar visszamenni a feudalizmusba.

Nekem 1948 eszméi szebbek, mint a Horthy korszaké. Nem akarok Werbőczy-t. Hülye jobbágy leszel.

2012.01.22. 12:32:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem működik az iróniaméter itt se, úgy látom ... Nagyon neki lehet keseredve az a 'milla'.

Hát te sem érted, hogy az alapvetéseteket osztom a tömeg összerántásának mikéntjéről? Szegénykém.

Pusztán azt téve hozzá, hogy minden tünti nagyjából így meg, ami nem a kései 'virággyerekek' vagy utánzóik happeningje.

1948 eszméi ... Nem tévedtél 100 évet előre? :D Ha nem, akkor te meg vagy huzatva ...

De azért nagyon szívesen, máskor is :)

2012.01.22. 12:36:04

@frontember876:

Minden szavaddal egyet értek. Sajnos.

Hülye troll, nem szégyelled magad? Ilyen helyzetbe hoztál? :-)

2012.01.22. 12:37:31

@ekszvájzed: 1848. Mellé ütöttem. Bocs.

1948 eszméi most az utcán jelentek meg.

2012.01.22. 12:47:56

@ekszvájzed: "Odakint nincs semmi érdekes ??? "

De van. Magyarország. Tudod, CNN, a ballibsikomcsi hírtelevízió. Igaz, nem eu, de azért utál minket.

Bloomberg. Igaz, gazdasági csatorna, de nyilván épp ezért zsidó. Tehát utál minket.
Mindenki utálja a magyart! Mindenki a fidesz ellen tör.
Üldözési mánia????

Aki meg külföldön dolgozik, lehet, hogy muszájból van kint.
Igen, jobb lenne, ha otthon élne segélyből, 1500-ért járna kormánypárti tüntetésekre, de így döntött.
Attól még lehet magyar kötődése. Mondjuk ingatlan? Svájci frank? (ezek azok, akik még tudják fizetni)

És nem a nemzetközi karvalytőke támadja a forintot! A kormány az!

Ez jól látszik az államkötvény kibocsájtások alakulásán.

2012.01.22. 12:53:36

@ekszvájzed:
"Nem működik az iróniaméter itt se, úgy látom ...

Amit a libsik és társaik idáig tettek és tesznek az országgal, annak jelen kormány ténykedése csak a tortahabja, míg ostobaságaik miatt vissza nem térhetnek a korábbi pusztítók, hogy a művet másként fejezhessék be ..."

Ja, ez az irónia?
Akkor bocs. Azt hittem, tényleg üldözési mániás hülye vagy. Mert arra vannak már gyógyszerek. csak szedni kéne.
Látod, Viktor is tud viselkedni, ha be van gyógyszerezve.

2012.01.22. 12:56:09

@MinekEzNekem A hét kommentje! Kösz!

2012.01.22. 13:17:52

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem az általad most beidézettben van az irónia, okos. De azt hiszem, ezt te is tudod ... S miért mánia az itt, ami szent eszme ott? :) Miért kell szidni azt, aki sehová se áll be, ezt kérdem? Nyilvánosan fossak le nektek egy orbán-képet, hogy végre megnyugodjatok ???

...

Nem érted te sem, hogy egyformán gyepálta és nézte szarba eddig a pro-kontra bégetőket az összes k. kormány, csak épp az ezt megelőző a drága külhonnak valami egészen érthetetlen dolog miatt :) kissé jobban megfelelt ...

...

Imádni való a stílusotok, egyébként ... Télleg: maga az ember ...

...

Jah, mint 1929 fekete péntekjén is a kormányok mind egyenként voltak a hibások, nem volt abban se semmi nemzetközi kérem ... Csak utána néhányan megpróbálták kissé eldádázni a 'karvalytőkét' ahol tudták :) (ebbe most a korabeli vörösöket is beleértettem, nemcsak barnákat, komám)

...

1948 eszméje ha megjelent az utcán, ott az ilyen vélemények szerzőit azelőtt törték szilánkosra, hogy tollat ragadhattak volna, leírni azt ...

...

Hihetetlen, mennyi érthetelen indulatod / indulatotok van egy ember iránt, akit még csak nem is ismersz / ismertek ... Dehát a blogok és fórumok már csak ilyenek. Még jó, hogy már olvastam sokat, különben még össze is törnétek a kis porcelán szívemet ... :)

papilloma 2012.01.22. 13:46:34

öld meg mind majd isten szétválogatja

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.22. 15:41:09

A cikkíró enyhén szólva elhallgatta a lényeget amikor a tüntetést úgy állította be, mintha az belpolitikai indíttatású lett volna, a kormány hatalmának manifesztálását szolgálta volna. Ez vagy tudatlan, vagy szándékosan meghamisító beállítás, valami látszat érvvel ütlegelés érdekében. A valóság az, hogy bármit is gondoljunk a kormányról, annyi biztos, hogy egészen szokatlan külföldi támadások célpontja lett. Ez az aminek tükrében a tüntetásnek igenis van értelme. Tömegek álltak ki, hogy bizonyítsák, a kormánynak van jelentős támogatottsága. De lassanként belenyugszok, hogy magyar cikkíróktól alig van mit várni. Nagyon kevés kivétellel a legtöbb csak nyomja, nyomja a saját úgynevezett oldalának a gyűlölködő ostobaságait, nem tisztességesen vizsgál helyzeteket, hanem elkötelezett harcos pártkatona, akinek a szemében az igazság közömbös, csak lehessen gyalázni a másikat. Így ássák kétoldalról egyszerre hazájuk sírját. Ez a blog cikk sem más.

hegyilány 2012.01.22. 16:13:20

Hát! Meg kell állapítanom.) Ezek a fotók, képek, itt a poszton magukért beszélnek.
:)

hegyilány 2012.01.22. 16:21:47

Tömegek álltak ki, hogy bizonyítsák, a kormánynak van jelentős támogatottsága"

T. Kommentelő!! Áruld már el, milyen tömegek???
A többség nem volt ott!!!
A többségnek egészen más a véleménye! Kiknek nagyon sokat romlott az életminősége, kik nem tudnak majd a felsőoktatásban tanulni az elképesztő összegű tandíjak bevezetése miatt, kiknek élete dőlt már eddig is romba.
Miről beszélsz???!!!

2012.01.22. 16:42:40

@hegyilány:

Nyugi, az általad említett többség a kormányt támadó összeröffenéseken sincs jelen :) Valahogy akkor is más dolguk akad, hirtelen ... Vagy - mint írtam - nincs rájuk elég pénzük azoknak, akik hívnák őket ... :)

A más véleményű többség meg, ha ennyire borzasztóan kizsákmányolták - á, de nem úgy, mint az előző drágalátosok :) - ne sajnálja az időt, özönöljön fel a nagyfaluba, Gandhi-féle sómenetben (á la 1931) s most ők fogván a botokat, csihipuhizza el a kormány bábjait. Én már csak egy kávét kérek .. :)

Ennyi is elég valakinek, hogy néhány képet cikk-illusztrációnak egymás közelébe raknak? ... Azért abból még nem lesz se képregény, se logikai láncolat.

Én is összerakom egymás mellé mondjuk a süllyedő Titanicot, meg a most oldalra feneklett digó luxusbárkát, mégse lesznek azonosak ...

Aki erre fogékony, annak meggyőzéséhez a drágán lízngelt keleti polmarketing-tanácsadókra sincs szükség, nem is értem, miért kellett az eggyel korábbi gazember-garnitúránk pénzt költeni rájuk ... :)

2012.01.22. 16:46:42

bocs: "garnitúrának"

pofi60 2012.01.22. 17:44:47

@hattyú: Jól van na.Belátom azok a "jó" magyar emberek akik elmentek.Azt is értem én hogy kívülről prímán látszik mi itt a hiba.De hát mit tehetünk mi gyávák!?Maradunk,pusztulunk,alkalmasint készülünk a harcra.Vonulgat a tököm!Az a cion,cionvezérelt birkák dolga.Mert teccik tunni nem igaz az hogy kétszáz éve,több az ezer évnél,hogy el kellett volna menni innen minden kurva bátor "magyar"faszagyereknek.Mert akkor talán a maradék birka előbb vette volna észre ki is az akinek fontos ez a fene nagy birkásítás és főleg mi célból.De inkább maradtunk véreztünk európáért.
SZER_ETET_TEL

2012.01.22. 19:18:16

@ekszvájzed: "Aki erre fogékony, annak meggyőzéséhez a drágán lízngelt keleti polmarketing-tanácsadókra sincs szükség, nem is értem, miért kellett az eggyel korábbi gazember-garnitúránk pénzt költeni rájuk ... :)"

talán ha emlékezni méltóztatnál, az első nagy összegű, komoly marketing kifizetések a választási kampányok során, az első igazán profi arculatkép alakítás a fidesz nevéhez fűződik.

Ennyit a te pártatlanságodról. Bencsiket, Bayert többre tartom, azok legalább ki mernek állni a véleményükkel nem hazudoznak, még névtelenül is, mint Te.

ati27 2012.01.22. 19:39:42

Csak a vak nem látja, hogy visszatért a kommunizmus, egy kis nemzeti mázzal leöntve. Ha átpingálnák táblaákat vörösre, de szövegek ugyanazok maradnának, akkor tiszta 50-es évek hangulata lenne!

2012.01.22. 19:55:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem hazudok, csak "nem bontom ki az igazság minden részletét" :DDD. Te meg itt vadászol rám, holott én csak a Sánta Kutya főnök vagyok ...

Hát, a kismicsodám se tuggya már, hogy hítták azt a (földrajzilag amerikából) importált médiamogult, aki a jó öreg papagájorrú főtáncosunk propagandafőnöke (+ sajtótanácsadója is?) volt / tán még ma is az egy kicsit :), s nemcsak a választási kampányai során ...

De tudod, főleg őrá gondoltam, jóember, meg akiket a stábjával hozott. És ő csak a jéghegy csúcsa, nyilván.

Ezen felül voltak-vannak még azok is, akik a nyugati haveri sajtótól delegáltak-delegálnak ide, 'tényekre kíváncsian', 'helyzetfelmérni' azaz: két szippantás a pesti szmogból, jattolás a maffiózókkal, egy kellemes sajtóvacsi, és mindjárt rittyentenek olyan elfogulatlan beszámolót, hogy az ördögnek is elmegy a kedve ettől az országtól, hehe, aztán húznak tovább, vagy vissza, ahonnan eregették őket.

És persze mindezt csak úgy, barátságból, mer' ők aztán nem kérnek, egy kanyit se, bizony.

Jah, a cucik a fityisz mellett totál amatőrök voltak, a választási felhozataluk két stencilezett telefonszámtépős cédula, fénymásolt igazolványképek, meg céges kártyanaptárak voltak, s ők maguk csak úgy estek szét a pódiumokon, meg a kamera előtt, mi? :) ... Hát a spontán nyilatkozásban mondjuk nem jártak az élen, az már igaz ... :D

Ne mondd már, hogy az egész elmúlt évtizedbeni propagandarendszert egyedül, s csak hazai anyagból kotlotta ki az a főokos, ahogy a mostani se magától találja ki, mit kell nyomatnia az alattvalóknak ...

Momentán a pártatlanságom csak annyi, hogy a falkában csaholással szemben néha bizony nem vakkantgatni kell ... Nézd tán meg a vitaindító irományt, amire itt mindenki így-úgy reflektál. Valahl még mindig arra próbálok, hiszen provokatív, nem igaz?

2012.01.22. 19:58:22

Áhh, megvan, úgy híjják a tökömöccsét, hogy Ron Werber ... Rémlik?

2012.01.22. 22:01:30

@ekszvájzed:

Szóval: nem vadászok rád, de mindig felkínálod a magas labdát.
Nem vagy elfogult? Tényleg? Most is csak a szocikat szidtad.
Azt írtad, Moszkvából hozták. Aztán kiderül, New York.

Azt írod, Újságírók, itt járnak, lepénzelik (na kik?) hazamegy, hülyeséget ír.

Azt elfelejted, hogy ki volt , aki Magyarország ellen EU elmarasztalást, sőt, költségvetési hiány kerettúllépés miatt büntetést kért?
Segítek: Kövér. 2003-ban.

Ja, hogy a szocik 8 éve? Sose mondtam, hogy nem. De nem kizárólag ők, hanem mindkét oldal. A hülye fletóval az élen a rablóbanda szocik, a magát túldimenzionáló szadesz, a lehulló morzsákért kuncsorgó mdf, és persze a betegesen hazug, tolvaj fidesz.

2012.01.22. 22:04:18

@ekszvájzed: "Hát a spontán nyilatkozásban mondjuk nem jártak az élen, az már igaz ... :D"

Nézd: Gyurcsány lemosta Orbánt a spontán vitában. Igaz, mondták később, hogy Orbán veszteni akart a választásokon, azért követtek el annyi hibát.
Lehet benne valami. Az első két választás óta a fidesz ellen még senki se nyert. Legfeljebb a fidesz bukott választást.

2012.01.22. 22:06:39

@ekszvájzed:" Nem hazudok, csak "nem bontom ki az igazság minden részletét"

A törvény szerint, aki mást tévedésbe ejt, vagy TÉVEDÉSBEN TART, csalást követ el.
Vesd össze: aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop.

márta)) 2012.01.22. 22:42:15

Ha egy kormány erős, teszi a dolgát", s nem rosszul, hanem jól, főleg ha nemzeti kormány) Nincs szüksége ilyen" - és hasonló békemeneteltetés :) megszervezésére.
Csak az a baj, hogy pontosan fordyítva van. Tripla bóvli besorolásba vágta az országot)s a csőd szélén táncolás!
Na ezért volt a menet, hogy akik (esetleg) azt sem tudják, hogy a politikát eszik e vagy isszák! el fogják hinni, hogy jó lesz az irány.
Közben az meg már réges- régen zsákutca.
:)

hegyilány 2012.01.22. 22:53:42

@ekszvájzed:
Hát azért Neked nincs teljesen igazad. Az a baj, hogy az ellenzéki pártok, csak a fővárosban és néhány nagyobb városban kiabálnak, a civilek pedig énekelgetnek :)
Igy nem lehet megszólítani a társadalom azon csoportját, kik mellettük állnak/állnának.
De ez még mindig nem jelenti azt, hogy nem szavaznak rájuk, ha eljön az ideje. :)
Talán magasabb a mérce nálunk, mint hogy így" buszoztassák Őket. :) Érted?
Ne aggódj, a választásokig van még idő, ) ha egyáltalán lesz demokratikus választás. ?

Ennyi is elég valakinek, hogy néhány képet cikk-illusztrációnak egymás közelébe raknak? ... Azért abból még nem lesz se képregény, se logikai láncolat."

Már hogyne lenne? A képek magukért beszélnek. Csak meg kell érteni.

Én sem értem, hogy Te miért nem érted.
:)

hegyilány 2012.01.22. 22:54:41

@ByA:
Hol írtam, hogy ez" (is) nem tömeg???

2012.01.22. 22:56:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:

1) Kelet, ecsém, az olajfás-datolyás, tevekaravános, sátoros Kelet! :) Maga az Ezeregyéjszaka! Ahol tán a nem is túl távoli őseinek bölcsői ringtak :) (Bár akár ká-európa is lehetne az, ennyi erővel ...)

... Neked a Kelettől csak Moszkva jut eszedbe? Kezdem gyanítani, hogy az az "1948" is inkább csak egy freudi elírás volt :D

2) "Spontán" alatt a kamera munkakörben elkövetett félrelökdösését és a mellé kanyarított anyázást értettem, értettem?

2/b: Jah a papagájorrú is jól szövi a szót, spontán olyat tolt, hogy később lövetnie kelett, muszáj volt szegénynek, hát, télleg nem semmi ő! ...

3) Szerinted KITŐL idéztem ??? És ki vallotta mellé szinte ugyanazzal a levegővétellel azt, hogy: ... "HAZUDTUNK" ...? (na nem mintha később nem hazudott volna még egy raklappal ...

4) Még egyszer kérdem: Szerinted HOL nem kívánom a pokol retkes fenekére MINDKÉT oldalt ???

Olvass csak vissza, mily símogató szavakat címeztem a Zorbánynak is eddig, de ha ez a vágyad, szidhatok én mindenkit ...

A két főkolompost egy közös, 6 légköbméteres ketrecben lógatnám fel a Blahán, 10 m. magasan, fél évre, oszt' tartsa őket életben az, aki akarja ...

5) Aztán hogy ki mikor uszíttatta első körben saját országa ellen a firkászsereget ... Rémlik valami "La Stampa botrány", még a vízözön előttről?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.22. 23:09:09

@hegyilány:

Itt:

hegyilány 2012.01.22. 16:21:47 ?

Szerintem ne hasogass szőrszálat. Ha akarod, nagyon jól érted, hogy mire vonatkozott és miért. De ha valami látszat fölényért álvitakozol, csak nyugodtan erőltesd. Csakhát így nem jutunk semmire. Ha érdekel mit akartam mondani, nézd összefüggésében első szavamtól amire reagáltál. Ha nem annyi baj. Olyan leszel, mint a többi 97%, szóval nem nagy lemaradás, nyugodtan. Engem ezek végtelenül fárasztanak, csak a nyílt, elfogulatlan őszinte beszélgetések érdekelnek.

trabant 2012.01.22. 23:09:58

@ekszvájzed:
"Odakint nincs semmi érdekes?"

Biztosan van, csakhogy: az ember a szülőföldjét és annak sorsát élete végéig magával cipeli. Ez a kiindulási alap, bárhol is éljen a világban, nem lesz közömbös a szülőföldje iránt.

Talán születési - genetikai - hiba, talán sorszerűség, de bármerre néz az ember, tény.

trabant 2012.01.22. 23:24:05

@ByA:
"A valóság az, hogy bármit is gondoljunk a kormányról, annyi biztos, hogy egészen szokatlan külföldi támadások célpontja lett."

A Miért?-re is megvan a válasz? (Több oka van, nemzetközi szinten leírták, elmondták, felsorolták többen is.)

A kormány válaszára várnak - nem szavakban hanem tettekben.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.22. 23:38:25

@trabant:

Nem, ne haragudj, nem azért. Nem az EU-ra gondolok elsősorban, az még megmagyarázható úgy ahogyan utalsz rá, bár az sem eléggé, hanem arra ami a sajtóban volt. Ez teljesen szokatlan. Főként a hangévetle. Valami mésról van szó, mint amiről szó van. Biztos vagyok bennne, hogy irányított kampány volt. Nagy kérdés, hogy ki vagy mi az akinek/aminek ekkora befolyása lehet. Van egy elképzelésem amire több dolog utal, de nincs rá közvetlen bizonyíték, és nem akarok hülyeséget beszélni.

Ne értse félre senki. Nem mentegetem a kormányt. Úgy az utolsók közé tartozok akik ezt tennék. Annnyit viszont mindenképpen mondok, hogy jellemzően teljesen hiteltelenek a kritikusai és akármi tökéletlenség is van a demokráciával, vicc azzal jönni, hogy ez most és ezzel kezdődött. Szóval a fölháborodás, műfelháborodás.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.22. 23:56:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mondjuk ekkora eszelős értelmetlenséget sem sokfelé mondanának el, mint ez a szándékos elvesztés. Nálunk elfelejtődött az amit úgy hívnék, a tények tisztelete. Na meg persze a józan ész.

(Remélem világos, nem rád mondom.)

2012.01.23. 08:20:51

@ekszvájzed: "1) Kelet, ecsém, az olajfás-datolyás, tevekaravános, sátoros Kelet! :) Maga az Ezeregyéjszaka! Ahol tán a nem is túl távoli őseinek bölcsői ringtak :) (Bár akár ká-európa is lehetne az, ennyi erővel ...)

... Neked a Kelettől csak Moszkva jut eszedbe? Kezdem gyanítani, hogy az az "1948" is inkább csak egy freudi elírás volt :D"

Azért ciki, hogy mindig rajtakaplak, hogy össze-vissza beszélsz!
Kelettel kapcsolatban a Ron Webberről volt szó. Mivel először azt állítottad, hogy az mszp keletről hozta a választásra a propaganda főnökét.
Aztán rájöttél, hogy New-York.
Gondoltam, hogy Moszkvára gondolsz, mikor propagandáról beszélsz. Kicsinek tartom a vakószínűségét, hogy bármikor a múltban szóba került volna, hogy kampányfőnöknek kínait hoznak, vagy esetleg mongolt.
Tehát: nyugat, öcsém! Nyugat!

hegyilány 2012.01.23. 09:49:21

@ByA:

Szerintem ne hasogass szőrszálat."

Nem szőrszálhasogatás volt. A véleményem írtam. De mindegy.
Végül is nincs semmi probléma, részemről.
Nem akarod, hogy írjak, hát nem írok.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 10:14:34

@hegyilány:

Nem mondtam, hogy nem akarom. Általánosságban egészen jó a véleményem hegyilányokról, és közelebbit nem tudok. Csakhát, bocs, de nem láttam véleményt. Nem tudom mi az az adott kérdésben, csak, hogy ismételten vitatkozni látszottál velem de nem valami megfogható módon. Az én válaszom ezekre azt hiszem elég érdemi volt. Csak akkor ne írj, ha az a típusú beszélgetés amiről írtam, nem megy. Akkor, csak akkor, tényleg ne.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 10:25:03

@hegyilány:

Hogy segítsek:

Amiket itt fölsoroltál az mind igaz. Megfigyelted, hogy nem ilyen összefüggésben mondam amit mondtam?

Hogy még világosabb legyek, kicsit sem az egyik oldal – másik oldalmegközelítésben tárgyalom a dolgokat. Azért nem, mert az nem alkalmazható, eleve csapda, mindenkinek csak árt, sokkal rosszabb mint az alkohol és a kábítószer együtt, ami a rombolás mértékét illeti. Aki jót akar az országnak az nem hagyja, hogy ezt a szempontot rákényszerítsék és még kevésbé kényszeríti ő másra.

Vagyis teljesen lehetséges egy dologban kiállni a kormány mellett, miközben az ember ugyanaz a panasza mint a tied más dolgokban. Lehet, hogy a kérdéses tömege jelentős részében ez összekeveredett, de attól még a lényege ennek a rokonszenv tüntetésnek ez maradt.

2012.01.23. 10:26:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Azt, hogy "New York", le sem írtam, míg te már másodszorra is ... de erre már nem is mondok semmit.

A "kelet"-et meg légyszi dekódold már végre jó antifa módban, kérlek. Hát mindenre KRESZ-táblát rakjak ki ???

Vicces, hogy egyszerre olvasol is a sorok között, meg nem is ... :)

2012.01.23. 10:33:18

@ekszvájzed:

Oké. Tehát, honnan jött az mszp tanácsadója?
Válasz:

menőmano 2012.01.23. 11:16:47

Nekem totálisan az a véleményem, hogy a határon túl élők itt ne békemenetelgessenek, tüntessenek.
Itt kell élni, ide kell az adókat, járulékokat, stb. fizetni. s majd esetleg akkor.....
Ott" a határon túl... ott".
oszt.jónapot!!!

hegyilány 2012.01.23. 11:27:41

@ByA:

egészen szokatlan külföldi támadások célpontja lett"

Igen? Az uniós szabályok mindenkire, minden tagállamra vonatkoznak. S azt be kell tartani. Jó diplomáciai kapcsolatot kellett volna, kell kiépiteni, megfelelő" gazdaságpolitikát folytatni, s akkor nem kellene "kuncsorogni" az IMF. hitelért sem.
Hát.Ja. valóban szokatlan) tripla bóvli, táncolás a csőd szélén. Igazad van.
???

Én_vezettem_? 2012.01.23. 11:30:48

Üdv mindenkinek!
Én voltam kint a meneten. Annak ellenére, hogy a csapból is az folyt, hogy aki kimegy az csak és kizárólagosan Orbán-fanatikus, megvezetett, buta, hülye, mosdatlan :) stc lehet. Kérdem én, miért? Demokráciáűban mindenkinek joga (halkan jegyzem meg, hogy talán kötelessége is lenne) kifejeznie a véleményét, nemcsak 4évente. Én (és még igen sokan mások is), azok közé tartozom, akik sokmindennel nem értenek egyet a Fidesz-kormány lépései közül, de sok intézkedést, és az irányt, amerre az ország elindult, helyeslem, viszont nem értek egyet az országról terjesztett hazugságokkal, mint félni kell a kisebbségeknek, meg hogy dikatúra(bocsánat viktatúra van). Ez az én véleményem, nem kell vele egyetérteni (szí@esen vitázok is erről, mert fontos dolognak tartom hogy az országnak legjobb megoldást találjuk meg, és igen ehhez vita is kell), de én is egy szavazó, egy adófizető állampolgár vagyok. Nem tetszik, hogy már előre elmondta a propaganda, hogy kik fognak kimenni, hogy pénzért veszik meg őket, hát üzenem, hogy nem. Nem is lehet, de nem is kell pénzért megvenni, mert vannak akiknek még fontos az ország, fontos a demokrácia, és most nemcsak a békement résztvevőire gondolok, hanem a hétvégi összes tüntetés résztvevőire. Ez a demokrácia, mindenki szabadon, félelem nélkül töntethet a Klub-rádióért, Plagi bá ellen :), vagy a kormány mellett. Persze azér is jó a demokrácia, mert így kiderül hogy nagysságrendileg melyik vélemény mellett hányan állnak ki (ami nem lesz arányos a médiából következtethető arányokkal), persze nehéz lehet szembesülni, hogy nem minden úgy van, ahogy egyes újságokban nyomják, és jé sokszor annyian gondolják hogy inkább a kormány irányát támogatják. Ezt a tényt meg kell emészteni, és le kell vonni a konzekvenciát, persze várható volt hogy a békemenet résztvevőinke ledegradálásával, faszisztának, mindeféle hülyének való beállításával fognak próbálkozni sokan... A transzparenesek pedig (50-60 különböző biztos volt) változatosak voltak, kedvencem: "EU 60 éves, IMF 45 éves, USA 280 éves, Magyaroszág 1160 éves", volt sok köszönet Lengyelországnak, Litvániaának. "Thank you for your >>help<<, shame on you" szólt az EU-nak a "segítségért",és most nem sorolnám tovább, de már ott bármibe lefogadtam, hogy kizárólag a Viktoros transzparensek (amik kb 3 %-t adták az összesnek) lesznek a beszámolókban. Ezt viszont pártállástól függetlenül úgy hívják, hogy a valóság torzítása, magyarul hazugság. Nem mondom hogy egyet kell érteni a felvonulól véleményével, de ez a cikk is eltorzítja az üzenetet.

Ja és mégvalami: rendezett, békés, jókedvű, "jóarcú" szimpatikus emberek voltak ott, valóban inkább a 40-50es korosztály, de azért babakocsik is, fiatalok is, gyülölködő kiabálást, transzpareneset egyátalán nem lehett látni/hallani,viszont voltak szép énekek, amiket együtt énekelt a tömeg, az utvákon pedig se egy papírgalacsin, egy csikk, semmilyen szemét nem volt. Ez is hozzátartozik a történethez...

hegyilány 2012.01.23. 11:35:15

Fantasztikus! "voltak szép énekek".
Lényeges, nem kicsit, nagyon.
:))

Én_vezettem_? 2012.01.23. 11:38:12

@hegyilány: :)
nem lényeges, de azért írtam le, mert aki nem volt ott, az átérezze a hangulatot, ami kifejezetten kellemes volt. Sajnos sok blog beharangozta, hogy fanatikus, fanatizálható, polgárháborút akaró emberek lesznek ott, és egyátalán nem így volt.
Ettől nem kell a Fideszre szavazni :) de tény hogy ez volt. Nekem jó érzés volt, és nem lehet mindig csak a negativumokat kommunikálni, nemde?

Te nem szeretsz énekelni? Hanem?
:)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 11:45:15

@hegyilány:

Mondom, hogy nagyon tárgyszerűtlenül vágták föl a hegyinyelved!

Talán tényleg félreérted miről van szó, lehet. Nem azokról amiket fölsorolsz. Hiszed vagy nem, ezek a dolgok biztos, hogy nem váltják ki azt a sajtó hörgést amit tapasztalni lehetett. A legitim panaszok elhangozhattak volna úgy is ahogy az ilyenkor szokásos. A téma más.

Államcsíny kísérlet történt, és nem egészen biztos, hogy már vége.

Sopk dolog olyan, hogy ha az ameber önmagában nézi, csak arra koncetrál, úgy tűnhet, hogy úgy van amit mondanak azok akik valamiről jajgatnak. Ezt messziről sem csak magyar, vagy Orbán vagy akár politika vonatkozásában mondom. Ahhoz, hogy az ember tényleg föl tudja mérni mi mit jelent, nagyon nem árt a dolgokat széles összefüggéseikben nézni. Így nézve világos hogy ami az év eleje történt arra nézve amiket fölsoroltál és tényleg odatartozóan, azok valójában csak ürügyek, egy egészen más indíttatású agresszió igazolásai.

Schmitt Plág 2012.01.23. 11:50:50

Nem figyeltél, a BM-es közlemény emberemlékezetes része igazat állít. Figyelj a részletekre! "Emberemlékezet óta Magyarországon" és nem "Emberemlékezet óta a Magyar Köztársaságban" esetleg "Magyar Népköztársaságban". Mióta is vagyunk "Magyarország"?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 11:51:02

@Én_vezettem_?:

A lényeget tekintve nagyon egyetértek. (Sőt, nem csak azt tekintve. De annyiból mégis kiigazítanálak, hogy úgy fogod föl, nálunk demokrácia van. Nem egészen. Áldemokrácia van. Viszont amennyiben nem demokrácia, azt abszurd dolog Orbán nyakába varrni egyedül, mintha ez a nem demokrácia most kezdődne. Kezdettől nem az, 22 éve.)

2012.01.23. 11:53:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az Olduvai-hasadékból egyenest, a láva hamuját tapodva, 2 millió évvel, 23 nappal és 42 másodperccel ezelőtt !!! Talán már tüzet is adott volna, ha kérsz tőle a cigidhez :) Óhajtod esetleg a genetikai markerét is? :D

Nah, szerintem itt hagyjuk abba, ha szépen kérhetlek ...

hegyilány 2012.01.23. 11:55:25

@ByA:
Értem. Én ezzel be is fejeztem. Nem szeretem a parttalan vitákat. Ott a pont.
Igazán sajnálom.

hegyilány 2012.01.23. 11:56:39

@Én_vezettem_?:

jó érzés volt," Akkor tessék megbecsülni azt az érzést.
Ennyi, nem kevesebb és nem több.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 11:58:30

@hegyilány:

Én nem sajnálom, mert nincs mit, de örülök, hogy megegyeztünk. Végre látod, amit kezdettől mondtam.

2012.01.23. 12:21:14

@trabant:

Ezzel nincs semmi gond, minden tiszteletem a hazájukat kívülről is megbecsülőké.

De ha végignézed az eddig volt összes magyar emigrációt, egy se gyalázta-röhögte-szánalmasozta odakintről magát a nemzetet, és annak en bloc azon tagjait, akik nem a rajtuk uralkodó világrend(ek) szája íze szerint kívántak létezni ...

Sőt, a korábbi csíkelhúzók (a szegénység miatti kitántorgottaktól eltekintve persze) épp fentemlített népnyomorgató világrendek uralma alól kívántak távozni, meg azon kormányoktól, melyek e hatalmak kiszolgálói ill. helytartói voltak.

Érdekes, hogy most viszont nem igazán ilyesmiről van szó ...

hegyilány 2012.01.23. 12:27:44

@ByA:

Nem? Nem is probléma. Tévedsz. nem egyeztünk meg, csak befejeztem.

hegyilány 2012.01.23. 12:28:59

@ByA:
Ja! Elnézést! Most már nem kérek reakciót, választ.
Köszönöm.

2012.01.23. 12:30:32

@trabant:

S lehet, hogy ez új, de még az 1919-es kommün bukásával eltávozottak sem kezdték el akkora vehemenciával rugdosni a volt hazájukat (max. a benne tomboló fehérterrorista juntát), mint amivel lelkületük örökösei azt mostanában teszik (úgy látom, sok esetben gyanús, hogy még csak nem is igazából külföldről ... :)

2012.01.23. 12:35:16

És ők nem üzengették boldogan az ittmaradottaknak, hogy: "jujderohattjóhogyénmárelhúztaminnen"

Én_vezettem_? 2012.01.23. 12:41:38

@ByA: Értem... (és ha jól értem, amit mondassz, akkor egyet is kell értsek, sajnos)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 12:42:35

@hegyilány:

Sosem ígértem, hogy elvárásaid szerint fogok eljárni. Kissé megvetem azt a taktikát, mint részedről lassan minden egyebet is – őszintétlenségeket –, hogy egy trükkel kierőlteted a folytatást amit az ember nem akar, csak azért, hogy utána olyan helyzetbe hozhasd magad, hogy látszólag te vonod le azt a következtetést amit nem akartál az embertől elfogadni. Pedig erről van szó, olvass szépen mindent visza amennyiben az intellektuális tisztességnek egy szikrája azért van benned, hogy megérthesd, ha talán nem. Erre mondtam és teljes joggal, hogy megegyeztünk.

Furcsa, hogy arra nézve amiről eredetileg látszólag szó volt egy hangra ami érvnek vagy érdembeli válasznak tekinthető – szemben a kötekedéssel – nem telt tőled. Az első szavad után átláttam ki vagy, az azóta el-, illetve el nem hangzottak bizonyíttják mennyire pontosan.

És most gyakorolhatod, amit nekem olyan lelkesen ajánlottál. Én nem foglak zavarni benne.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.01.23. 12:51:57

@ekszvájzed:

Látom Bayer megihletett, de az a helyzet, hogy nem érdemes azt az emigrációt ebbe belekeverni. Egyrészt mert akármit is gondol az ember a részletekről, egy emigráció részéről nem lehet kifogásolni, ha az ellen a rendszer ellen máshol föllép, ami elől elmenekült. Kossuth sem tett mást (amivel, ne érts félre, nem teszek tartalmilag egyenlőségjelet, csak formailag). És az is más amit ők elmarasztalatak (fehér terrort, ami akkor is ronda, ha a vörös előbb volt). Sőt, ez Bayer egyik nagy mellényúlása abban a cikkben, észre sem vette, hogy hogy a Fideszt akaratlanul a fehér terrorral állította párhuzamba.

De ha a lényegről beszélünk, arról amiről egyedül érdemes, igen, nagyon visszataszító amit az a banda akire utalsz művelt és művel. Szerintem egyáltalán nem külföldről, csak a külföld fölhasználásával.

2012.01.23. 13:28:05

@ByA:

Épp azt írtam, hogy a korábbi emigránsok többsége világuralmak (nagyhatalmak), vagy az őket kiszolgáló kormányok elől kényszerült a távozásra ...

S odakintről egyik sem a magyarságot, (népet, hazát, nemzetet) mint abszolútumot kárhoztatta távozásának okaként, hanem annak idegen zsoldban álló helytartóit ...

2012.01.23. 13:36:36

(Sőt, a '19-esek Horthyt egyenesen az Antant (mint világhatalom) kiszolgálójának tekintették, csakúgy, mint a kissé odébb vérfürdőző fehérorosz cári tábornokokat és admirálisokat ...)

tájberi 2012.01.23. 17:23:39

Ki is ment az első sorban? A tulaj, a tv-s dolgozói, az újságírói és a Fan-club!

allegravelli 2012.01.23. 22:04:42

@Én_vezettem_?: demokrácia...ehem...szerintem olvasgasd még egy kicsit azt a fogalomszótárt.
Demokratikus-e szétverni az alkotmánybíróságot és pártkatonákat beültetni, hogy a törvényhozás és igazságszolgáltatás ne váljék szét és ezáltal a törvényhozó önkényuralmat hozhasson létre? Demokratikus-e olyan alaptörvény megalkotása, amely nemi, vallási hovatartozás alapján szegregál? Demokratikus-e az olyan berendezkedés, ahol a hatalom gyakorlói a jog fölött állnak? Demokratikus-e stb.stb.

2012.01.24. 00:13:58

@allegravelli:

Jaj, mind úgy mondjátok ezt a "demokratikus"-t, meg a többi szólamot mintha mindenki más a vérgonosz orbány előtt olyan jajderohattdemokratikus meg miegyéb lett volna ...

Az senkit se zavar, hogy ők is ugyanezeket csinálták, csak ennél sutyibban? Mindegy volt a szisztéma, úgyis az történt mindig, amit a kormányok akartak, nem baj?

Azelőtt sose voltak ám pártkatonák seholse ám, vagy ha télleg nem, akkor a nempártkatona úgyis meg lett vásárolva, zsarolva, vagy félemlítve ... így működik ez erre, mifelénk ...

Szegregál ám, de örülj, hogy egyelőre nem életkori, faji, nemi, munkaköri vagy pártállási alapon, hehe. A homokosság, vagy az 'eretnekség' úgyis örök, és elpusztíthatatlan, úgyhogy fel a fejjel ... :)

Bár az pl. nekem se tetszik, hogy a kormány 'sajtószabadságról' papol a médiában, miközben független pályázatbírálatnak beállítva elhallgattatja az ellenzék egyik szócsövét ... :(

Azért hadd kérdjem meg, bár ez a téma úgyis parttalan, mert a "csőcselékezés" mantra az agyakba lett billogozva, de vajon "demokratikus"-e az a hatalom, amely az általa fizetett provokátorok tombolására hívatkozva vereti és löveti az ellenzékét ???

jucccka · http://onlinefilm.blog.hu/ 2012.03.28. 02:27:28

az a szív az első képen, ne b*ssz... ennek hatására a háttérben látható Isaszeg feliratot b*ssza megnek olvastam
süti beállítások módosítása