A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.07.21. 19:45 Harpi

Tessék szarozni végre!

Címkék: politikus tokaj bíróság orbán viktor sajtószabadság uj péter bill clinton strasbourg szarozni amy goodman

Óhatatlanul merül fel az újságírói kérdés: Le lehet-e szarozni egy politikust? Aki ember, ugyebár, még ha olykor nem is tűnik annak. Tehát meg lehet sérteni a méltóságában, még akkor is, ha nem mindig tűnik úgy, mintha rendelkezne ilyennel.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kedden kihirdetett ítéletében nem tartotta megalapozottnak a Tokaj Kereskedőház keresetét, amelyben Uj Péter újságíró elmarasztalását kérte, mert a neves újdondász egy publicisztikájában szarnak nevezte a cég borát. Anélkül, hogy különösebben elmerülnénk a verdikt részleteiben, annyit azért érdemes elmondani, hogy az elutasítás oka a cég „erkölcsi dimenziójának hiánya” volt. Magyarán, egy embert meg lehet sérteni a becsületében, de egy vállalatot nem.

Ennyit erről. Beszéljünk e helyett inkább az erkölcsi dimenzióval rendelkező ember egy sajátos típusáról: a politikusról.

Amy Goodman amerikai oknyomozó újságíró nem másokat "szarozott", mint az amerikai olajóriást, a Chevront, és éppenséggel Bill Clintont, az Egyesült Államok elnökét. A véleménye melletti kiállásával azt is felvállalta, hogy letartóztatták, zaklatták a hatóságok. Ma hány magyar újságíró lenne hajlandó vállalni a hatalom vegzálását azért, hogy mindenki számára egyértelművé váljanak a visszaélések?

Óhatatlanul merül fel az újságírói kérdés: Lehet-e szarozni egy politikust? Aki ember, ugyebár, még ha olykor nem is tűnik annak. Tehát meg lehet sérteni a méltóságában, még akkor is, ha nem mindig tűnik úgy, mintha rendelkezne ilyennel.

Mármost, nagyon sokszor nagyon sok helyütt elhangzott már: a közszereplőknek többet kell tűrniük, mint az átlagembernek. Aki reflektorfényben él, annak azt is el kell viselnie, hogy egyeseknek olykor igencsak markáns a véleményük róla. Ez éppúgy igaz az ünnepelt színészre, mint a politikusra. Az újságírónak pediglen éppen az a dolga, hogy tükröt tartson a közélet elé, és – némi képzavarral – a közvélemény harsonájaként riadót fújjon, ha visszásságot lát. A sajtó dolga, hogy ellenőrizze a hatalmat, nem pedig az, hogy a seggét nyalja.

Más kérdés persze, hogy van-e valami foganatja ennek a nagy fene harsonázásnak. Mert nemcsak az a rákfenéje egy demokráciának, ha a sajtó kussol, de az is, ha hiába pofázik. Nálunk pediglen éppen ez a helyzet. Az első Orbán-kormány idején ki nem tojta le az ÉS hatalmas cikksorozatát az Orbán-bányák sajátságos történetéről? A szoci érában pusztából kiáltó szó volt a gazdaság és a politika összefonódásáról, az ingatlan-manipulációkról, az előre lezsírozott állami és EU-s támogatásokról meg a központilag irányított pénzszivattyúkról ordító újságírókórus hangja. És nem szólva azokról a bizniszekről, amelyek a rendszerváltás óta, párttól és kormánytól függetlenül át-meg átitatják a magyar közéletet, és amelyekről mélységesen hallgat minden párt, minden parlamenti frakció, mert egyiküknek sem érdeke, hogy beszéljünk róluk.

Parlamenti konszenzus van itten.

Mégsem az a legnagyobb baj, hogy gengszterek ülnek a hatalomban, mert mindig is azok ültek ott. Hanem az a baj, hogy azok, akiknek kellene, nem ráncigálják az urak bajszát. Márpedig hiába pofáznak a kollégák a sajtószabadságról, a média befogott pofájáról. Belefásultunk a hiábavaló hadakozásba. Ez volt a cél! Réges-régi szólás ez a politikában: a kutya ugat, a karaván halad. Kádár is ezt mondogatta a kritikus hangokra, aztán Antall, Boross, Horn, Orbán, Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai is… És most Orbán megint. Csak épp utóbbi még rá is segített, jól beszaratta az újságírókat és a bloggereket az új médiatörvénnyel…

Elő hát a vitriolba mártott tollakkal, kedves kollégák! Kéretik szarozni, jó szaftosan, aztán még szét is csapni, hogy csak úgy fröcsköljön! Mert ha elég sok kutya elég hangosan elég sokáig ugat, akkor azért az a bizonyos karaván is megtorpan egyszer…

42 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr763087273

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz illegalitásba vonult? 2011.07.25. 07:05:50

 Itt valami nagyon nem stimmel! Az utóbbi két héten négy helyen volt időközi önkormányzati választás az országban (legalábbis ennyiről szóltak a hírek), de a kétharmados párt egyiken sem indított jelöltet. Se Felsőszentmártonban, se Leányváron, se...

Trackback: Hülye vagy fiam, csak nem forogsz 2011.07.24. 10:10:41

 Édesanyám szokta ezt mondani nekem, ha valami bődületes baromságot mondok. De úgy látom mostantól az állítás második fele már nem igaz. Mától kezdve forognom is kell. Legalábbis ez derül ki a Kedves Vezető iránymutatásából: „A nyugat fáklyá...

Trackback: A szavak hatalma 2011.07.22. 10:50:42

   Sajnos nem beszélek idegen nyelveken (még oroszul sem, pedig azt 8 éven át próbálták a fejembe sulykolni, de eredménytelenül), így nem tudom más nyelvekben van-e arra példa, hogyan lehet szavakkal kozmetikázni a csúnya valóságot? De m...

Trackback: Dermedt társadalom 2011.07.22. 05:58:37

Fölháborodott és elképedt megnyilvánulások kísérik Balázs József helyi potentát telefonba mondott szavait. Pedig az elhangzottak aligha a rendszer kivételei. Mifelénk minden arra sarkallja a döntési helyzetben lévőket, hogy saját, szubjektív értékeik é...

Trackback: A minőség kétharmados forradalma 2011.07.21. 21:17:31

Nem nagyon akartam én erről írni, mert mit lehetne, amit ne írtunk volna már meg annyian és annyiszor, mire csudálkozzunk rá újfent nagy mangaszemekkel, tán arra, hogy egy gauleiteri rendszert üzemeltető párt gauleitere a szerepét vidéki tanácsel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.07.21. 20:57:26

"Elő hát a vitriolba mártott tollakkal, kedves kollégák! Kéretik szarozni, jó szaftosan, aztán még szét is csapni, hogy csak úgy fröcsköljön! "

Vagyis lényegében Bayer Zsolt a követendő példa minden magyar újságíró számára?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.07.21. 21:03:01

Nem feltétlenül kell ezt a jelzőt használni, hiszen lehet azt mondani, hogy annyi esze van, mint a félbevágott grill csirkének.

zombika 2011.07.21. 21:39:24

Nem hiszem hogy egy politikust le kéne szarozni. Egy ember nem szar. Ám a "munkája" már más lapra tartozik...

2011.07.21. 21:39:55

Nekem aztán édesmindegy ki milyen jelzőt használ, kritika kell, főleg érveken alapuló.
De hogy mitől figyelnek fel egy írásra azt nem tudom, épp elég szar folyik nap mint nap ahogy mondtad és pár egyetértő kommenten és bértroll munkáján kívül semmi érdemleges nem történik.

hallari 2011.07.21. 22:29:04

@randomgenerator: Ja, sajnos ebben az országban az emberek többsége fülét-farkát behúzva próbálja meg túlélni az ostoba és gyakran ok nélkül felfuvalkodott vezetőit (lásd kokizás, sallerozás stb.) Gyakran a külföldiek előbb látják a hatalmon lévők szánalmasságát, mint a helyi választók. Nem véletlenül húzzák el undorral az orrukat, ha a "magyar" szót hallják. Egyből beugrik a sunyi, mutyizós, kisstílű hazudozó, a piti csaló, tolvaj, akinek otthon, a kocsmai haverok körében igencsak megnő a mellénye és az arca. Mindez körítve egy jó adag idegengyűlölettel, főleg zsidóellenességgel, de cigány-, arab-, amerikai- stb. ellenesség is benne van. Ha külföldiekkel csetelek, gyakran én szégyellem az arcomat, ha csak udvariasan és óvatosan rákérdeznek a dolgokra. Az meg kész, amikor angolul oktatnak ki magyarok a fentebb leírt stílusban külföldit valami nemzetközi oldalon. Na, akkor szabályosan elsüllyednék szégyenemben. Nem csoda, hogy ennyien írják, hogy el akarnak menni innen, én is gondolkodtam már rajta. 8 évet húztam le hivatásos sofőrök közt, borzalmas a stílusuk, minden fentemlített jelző alkalmazható rájuk, és az különösen elkeserítő, HOGY A POLITIKUSAINK SEMMIBEN SEM KÜLÖNBÖZNEK TŐLÜK, legalábbis a mostani jobbosok. Érdekes módon a balosok, mégha loptak is sokkal kulturáltabb, európaibb hangnemben tudtak tárgyalni, nyilatkozni. Ráadásul azt sem gondolnám, hogy a jobbosok nem lopnak: az elmúlt egy évben hogyhogy nem lett durván pozitív a költségvetés mérlege? Márpedig ez azt jelenti, hogy ők sem jobbak a Deákné vásznánál, csak az átlagemberek stílusát jobban "elkapták" - és ez elég szomorú. Nemhogy előrébb mennénk, hanem inkább Haidert idézik meg. Ha el is feledkezünk a nyugdíjvagyon elrablásáról, meg a gazdaságról, akkor is durván negatív a mérlegük: A KULTURÁLT NYUGAT ELŐTT SZALONKÉPTELENNÉ TETTÉK MAGYARORSZÁGOT. És akkor is így van ez, ha technikailag dicséretet kaptak az EU bürokratáitól, hogy milyen flottul irányították a technokráciát. Európa átlagembereit nem ez érdekli, hanem hogy aki a szemembe hízeleg, aztán otthon meg azt mondja, kokit adott nekem, meg ne dirigáljon senki külföldi neki, holott előtte ígéretet tett a demokratikus értékek megtartására, az beteges hazudozó, megbízhatatlan ember. És a legnagyobb károkat ez a magatartás okozza, mert a többi ebből fakad - megígéri a gazdaság feltámasztását - jön a nyugdíjvagyon lenyúlása. Megígéri az 1.000.000 új munkahelyet - jön a közmunka (ami igazából nem termelő ágazat). Megígéri a szólásszabadság biztosítását - jönnek a sunyi fideszes bérkommentelők óránként 1.500,- Ft-ért, jelentgetik a balos blogokat, ellehetetlenítik a kommentelést. EZ AZ IGAZI ORSZÁGIMÁZS SAJNOS.

finalNmbr 2011.07.21. 23:05:30

@zombika: ez egy nagyon jó gondolat, és igaz is..

2011.07.21. 23:58:15

Szarozni nagyjából az óvodás szintet súrolja.

Véleményem szerint egy jó újságíró, olyan mint egy ügyes feleség.

Úgy adja be az urának a gondolatait, mintha azok annak saját ötletei lettek volna.

Gyengébbek kedvéért a jó újságíró úgy képes írni egy jelenségről, hogy az egyértelmű, mindenkinek, logkigusnak tartja és nem sért senkit, sőt erősíti az olvasó véleményét az újságíró gondolatai által, vagyis az író jól irányítja az olvasót.

No erre kevés a példa, tehetségnek születni kell, nem tanulható.

vasgyuszi 2011.07.22. 00:30:15

Nostehát: az elmúlt napokban olvasottak alapján bennem az a benyomás alakult ki, hogy Balázs József szar. Egy jó nagy rakás :)

zombika 2011.07.22. 00:47:11

@hallari: Csesszék meg (elézést) az önimádó és hitetlen politikusaink. Elmagyarázom. Azért hitetlenek mert nem tudják belátni hogy ha képesek lennének elrugazkodni a sajátos magyar politikai attitűdtől (hazudozás,lopás, csalás,korrupció) akkor hatalmas változást vihetnéne véghez. Miért fontos mindenkinek a tolvajlás és a hatalomimádat? Nagyon jó földrajzi és gazdasági lehetőségeink vannak itt, európa közepén. Ezt elszarni, olyan tipikus magyar dolog. Magyarország lehetne "bezzeg" is , nem csak pfff.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.07.22. 02:59:50

Mi az hogy lehet szarozni?..... mert a szar az szar. A Nemzeti Szar kormány...és a kis szarcsimbók a vezetője....

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.07.22. 03:01:51

a Gonosz törpe temetését várják sokan az országban....!!!!!!!! Magyarország fellélegezne.
A Hűbéreseit meg "elszámoltatnák"....de nagyon keményen. Örüljenek ha élve megússzák!!!!!
Ébresztő Magyar Nép!!!! Diktatúrát meg szokták dönteni!!!

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.22. 04:10:23

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:

"Ébresztő Magyar Nép!!!! Diktatúrát meg szokták dönteni!!!"

Melyik diktatúrát döntötte meg "a magyar nép" mikor is?

Bebes 2011.07.22. 05:23:58

Bocs, hogy ez itt (majdnem)off, de nagyon kibuktam: az MTI szerint "konkurensei" intézték el a News of the Worldöt. És vajon ki más a dilettáns faszfej MTI-szerkesztők szerint a bulvár legaljának számító NOTW konkurense, mint a New York Times és a Guardian. Pofám leszakad.

igyugyaz 2011.07.22. 07:04:25

@Bebes:

A Wall Street Journal és a The Times ugyanúgy Murdoch tulajdona.

Bebes 2011.07.22. 07:27:56

@igyugyaz: Rendben, eltekintek attól, hogy itt a Guardianról és a New York Timesról van szó, és veszem az általad mondott lapokat: azok sem konkurensei a News of the Worldnek, és nem azért, mert egy érdekeltségbe tartoznak. Totál más az olvasóközönségük.
Az MTI összevetésének kb. az lehetne a magyar megfelelője, hogy a Story magazin a Heti Válasz vagy az ÉS konkurense. (És ezzel még keveset mondtam, mert a "patinás" NOTW még a hagyományosan erős brit tabloidpiacon is a Mariana-árok, ahhoz képest a magyar Bors már-már egy TLS:-))

különvélemény 2011.07.22. 07:30:32

"Elő hát a vitriolba mártott tollakkal, kedves kollégák! Kéretik szarozni, jó szaftosan, aztán még szét is csapni, hogy csak úgy fröcsköljön!"

Ebben ki is merül a magyar újságírás.
Az, hogy bárminek utánanézzünk, már rég nem divat.

Átvesszük a hírt és ennyi. Egy kibaszott telefont képtelen felvenni a sok agyhalott, hogy legalább hozzátegyen valamit a hírhez saját maga, csak a fröcsögés megy.

alfacharlybravo 2011.07.22. 07:45:56

Honnan a tökböl veszitek ezt a bér troll elméletet, mondja már meg valaki, hogy hol fizetnek a Fidesz fikázásáért vagy dicséretéért.

balfék 2011.07.22. 07:58:30

A szart le lehet politikusozni, mert, ha igen én reggelente nyomok egy pár politikust?

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.22. 08:07:56

Politikus ember? Ezt az emberiség nevében kikérem magunknak! A politikus csak egy darab szar!

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.22. 08:09:00

@alfacharlybravo: erről kérdezd meg pl. a bayer zsóttit, aki anno Igazi Yossarien (v. Igazi Yossarian?) nicken futotta az ámokot az index fórumain! :D

Baldvogel 2011.07.22. 08:18:05

A posztoló le van maradva legalább egy évtizeddel, de inkább többel. Ha nem vette volna észre, szarozás már elég régóta folyik itt, abban tehát nincs hiány. Bátor, tárgyilagos és alapos oknyomozásra, és persze független igazságszolgáltatásra lenne szükség (anélkül valóban csak pusztáBA kiáltott szó minden tényfeltáró riport).
Szarozásra kár biztatni, Tóta W.-ékből és Bayer Zsoltokból már annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Az igazi írásművészet nem ott kezdődik, hogy jaj, le merem-e írni, hogy "szar" meg mellé még azt is, hogy "fos", hanem ott, hogy kifogástalanul udvarias és tényközlő szikársággal küldesz el valaki a mamájába.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2011.07.22. 08:18:34

és a szarnak a becsületével mi van? abban lehet gázolni, mikor politikusokkal azonosítjuk?

különben is politikus nélkül simán elél az emberiség, szar nélkül nem. tehát minek van nagyobb jelentőssége? a szarnak.

bastian 2011.07.22. 08:50:12

Ez valami zsidó blog? Mert úgy tűnik...

ursus artos 2011.07.22. 09:05:08

@hallari: "A KULTURÁLT NYUGAT ELŐTT SZALONKÉPTELENNÉ TETTÉK MAGYARORSZÁGOT."
Hülyeség. Jó, hogy kiemelted, így nem kellett a többit elolvasni.
A magyar fasizmus, diktatúra és a kizárnakminketazuniból ma slágertémák. Ezek puffogtatásával bölcsnek látszik az ember.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.22. 09:07:16

A kis nemzeti törpe, a magyar álszent, a magyar sunyi, magyarkodó, a sose dolgozó és nem hazudó magyar diktátorunk a horvát tengeren sütteti a magyar hasát.

Folyton magyarkodik, beavatkozik a szomszédaink ügyeibe, miért nem a magyar Balatonon, a nemzeti Szelidi tónál vagy a csodaszép Orfűn piheni ki a károkozásait?

Dumálni, hazudni, blöffölni könnyű,- amit tesz a mindennapjaiban,- itt is magyar simlizik!

Készülj az új választásokra, ezek is megbuktak!

hörgőszelep (törölt) 2011.07.22. 09:18:33

Ebben az országban még az ún. "humor" is seggnyaló, ld. Esti showder", Heti Hetes, miért ne lenne az az újságíró??? Persze tisztelet a véges kivételnek!

Roy 2011.07.22. 09:21:59

@Orbán takarodj!!: Amennyiben most lennének előrehozott választások, akkor biztos nem bukna a Fidesz. Nem lenne 2/3, de fölényesen nyernének. Sajnos még a sok károkozásuk ellenére is elég sokan vannak akik rájuk szavaznának.
2014- ben már választások se lesznek. Addigra bebetonozzák magukat húsz évre.

ursus artos 2011.07.22. 09:31:32

@Orbán takarodj!!: "miért nem a magyar Balatonon, a nemzeti Szelidi tónál vagy a csodaszép Orfűn piheni ki a károkozásait?"
Na ez a demagógia!

ursus artos 2011.07.22. 09:32:22

@Roy: "Sajnos még a sok károkozásuk ellenére is elég sokan vannak akik rájuk szavaznának."
Mert a fejekben alapjában véve rend van.

rókafogta 2011.07.22. 09:37:32

@hallari: "http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/minden_idok_legrosszabb_hianyadata_jott.490318.html" A gazdasági oldalról ennyit: A véleményedről, azt mondanám 100% ban egyetértek, de az idegengyűlölet,azért máshol is van (legfeljebb nem annyira hangos)Lehet -e szarozni? Aki szar munkát végez az lehet jó ember a munkája akkor is szar. Aki lop,csal hazudik,másokat átver kihasznál,stb. .arra pedig csak úgy hétköznapiasan azt mondjuk szar ember. És ez független a beosztásától,pártállásától hatalmától stb.Még ha a legnagyobb tisztséget tölti be akkor is.

oshoblog 2011.07.22. 11:26:48

Már Osho is megmondta anno:
"Az emberiség két legnagyobb ellensége a pap és a politikus."

sisifux 2011.07.22. 13:09:53

@ursus artos:
" "Sajnos még a sok károkozásuk ellenére is elég sokan vannak akik rájuk szavaznának." "
"Mert a fejekben alapjában véve rend van."

Már ha a primitívséget rendnek lehet nevezni.

Roy 2011.07.22. 13:11:19

@ursus artos: Milyen fejekben, és kikében?

sisifux 2011.07.22. 13:13:01

@ursus artos:

" "miért nem a magyar Balatonon, a nemzeti Szelidi tónál vagy a csodaszép Orfűn piheni ki a károkozásait?" "

" Na ez a demagógia! "

A "nem kell megszorítás" akkor mi ? Hazugság, mint szinte minden, amit Zorbán.

igyugyaz 2011.07.22. 14:42:49

@Bebes:

Szerintem félreérted, bár nem vagyok biztos benne. A Wall Street Journal és a The Times-nak ugyanaz a tulajdonosa mint a News of the World-nek. Ezek a lapok viszont már konkurensei a NYT-nak és a Guardiannek. Ettől függetlenül eléggé gáz, hogy ezt a hírt (amit ugyaneben a formában angolul is hallottam) úgy veszik át mintha tény lenne és nem a Murdochék találták volna ki.

ursus artos 2011.07.22. 14:54:14

@sisifux: "A "nem kell megszorítás" akkor mi ? "
van megszorítás, igen van. Az inaktívoknál a potyautasoknál...

ursus artos 2011.07.22. 14:54:54

@Roy: "Milyen fejekben, és kikében? "
Akik elmennek és szavaznak.
Ja!! és akik nem mennek el? azok le vannak szarva a véleményükkel együtt.

hallari 2011.07.22. 17:11:12

@ursus artos: Ha a többit nem olvastad el, akkor semmit nem értettél az egészből, magyarán hiteltelen a sommás véleménynyilvánításod. Én INDOKOLTAM minden megállapításomat, te pedig csak beböfögtél egy felületes valamit. Kedves fideszes bértroll, elteheted az 1.500,-Ft-ot, megdolgoztál érte.

ursus artos 2011.07.22. 19:05:42

@hallari: persze, csak ilyeneket már százat olvastunk. olyat is, hogy orbán király akar lenni. meg majd kizárnak minket az uniból, meg ilyenek. Meg csak a foci érdekli, satöbbi, satöbbi satöbbi.
Ron Werber megérte a pénzét.

hallari 2011.07.22. 21:11:16

@ursus artos: Na ahogy látom, téged ráuszítottak erre a posztra. Azért még egyszer leírom:
1) megindokoltam minden pontot, amit leírtam
2) Orbán királyról, fociőrültről, unióból való kizárás réméről nem beszéltem, REALITÁST ecseteltem
3) Ron Werber nem érdekel
4) az viszont, amit a külföld ír kis hazánkról, már sokkal inkább, csak úgy látom, téged ez nem izgat (nagy baj)

hallari 2011.07.22. 21:42:22

@rókafogta: Igen, az idegengyűlölet árnyaltabb kérdés, ld. Ausztria-ezredforduló - Jörg Haider, Franciaország - Le Pen (18%-ot kapott pár éve, pont, mint itt a Jobbik!), Hollandiában is előretört a széljobb. A különbség azért megvan: míg nálunk az erőszakos nácizmus irányába ment el a szélsőjobb, azért tőlünk nyugatabbra inkább a bevándorló-ellenesség jellemzi őket (+multikulti+még pár helyi dolog), Hitlert nem divat arrafelé nyíltan éltetni, Mein Kampf-ot reklámozni stb. Ott ez már egy levitézlett történelmi korszak hordaléka. Németországban elképzelhetetlen lenne, hogy középjobbos irányító párt lapjában szinte nyílt zsidózás fordulna elő (mint nálunk a Magyar Nemzetben pl.)
Azt mondták az országot ismerő emberek, hogy még az újságárusok is visszautasítanák az ilyen tartalmat. Van még mit tanulnunk.

Bebes 2011.07.23. 07:28:04

@igyugyaz: Igazad van, félreértettem (mentségemre szóljon, hogy igen lakonikus voltál és nem fejtetted ki, mire gondolsz).
Aggasztó, hogy a most már monopolhelyzetben lévő MTI ilyen színvonalon "terít", és e mögött még politikai sandaság és haszonszerzési szándék sincs, csak sima dilettantizmus.
Én nem hallottam az eredeti közlést, az Indexen olvastam a hírt, ahol simán, kritika nélkül ("ingyér") átvették. Nyilván másutt is.
süti beállítások módosítása