A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.02.19. 18:02 Harpi

Orbán: "viharos nemzetközi siker" kérdőjelekkel

Címkék: orbán viktor angela merkel spiegel

Miközben Orbán Viktor idehaza és külföldön rendre defenzívába kényszerül a legelemibb demokratikus értékeket semmibe vevő módszerei miatt, addig mértékadó külföldi sajtójelentések szerint a nemzetközi politikai porondon zajos sikereket is arat. Nagyon sajátos módon az utóbbiról az immáron a jobboldal uralta hazai médiában szinte egyáltalán nem lehetett hallani. Vajon miért?

A Spiegel Online internetes politikai portálon február 14-én jelent meg egy nagy terjedelmű elemzés, amelyben Angela Merkel német kancellár európai gazdasági programját szedik ízekre. Ez az egyébként igen tartalmas és tanulságos írás lényegében a gondolatvezetése origójába állítja Orbán Viktornak az európai középjobb pártok egy héttel korábbi gyűlésén elmondott beszédét. Ebben a magyar miniszterelnök többek között arra hívta fel a hallgatóságot, hogy szálljanak szembe az EU-ban főként Merkel és Sarkozy által képviselt uniformizálási törekvésekkel. A cikk megállapítja, hogy ezen a konferencián Orbán hatalmas sikert aratott, és "Brüsszelben rég nem kapott akkora tapsot, mint akkor és ott".

Abban most ne merüljünk el túl mélyen, hogy Orbán ezúttal sem hazudtolta meg magát, s vélhetően leginkább a zsigereiből fakadó bosszúvágy segítette a közönségsikerhez, tudniillik, hogy Angela Merkelnek – aki jó pár kellemetlen percet okozott neki a médiatörvény-vitában – ott tesz keresztbe, ahol csak tud. Tegyük fel inkább azt a kérdést, hogy vajon erről az állítólagos zajos sikerről miért nem ordította tele a magyar médiát a Fidesz-kormány kommunikációs csapata? Vagy nem is volt ekkora jelentősége ennek az eseménynek, vagy tényleg olyan töketlenek a kormány és a kormánypárt píárosai, hogy egy ilyen hatalmas lehetőség felett hang nélkül átsuhantak...

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr32673124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.02.19. 20:28:17

Tisztelt Harpi!

Azt, hogy Orbán cincálja az oroszlán bajszát, saját jól felfogott érdekükben nem ömlengenek. Az csak olaj lenne a tűzre, nyilván markánsabb reakciókat váltana ki az "oroszlánból".
Németországtól való gazdasági függőségünk miatt nem hiszem, hogy normális dolog "vitézkedni".
Merkel és Sárközy ellenében nem számíthat háttérre, stabil támogatókra, hazai hívei pedig ott nem segíthetik.

Tisztelettel:
anonymand

Gidro · http://www.kulturpajta.blog.hu 2011.02.19. 20:32:11

A cikk elé kéretik a 'szerintem' szót odaírni:D.

Éhesló 2011.02.19. 21:48:37

Buktor hazai defenzívája csak egy - megvalósulatlan - álom.
Teszik a dolgukat és nem tűnik, úgy, hog a 2/3-os fülkeforradalom megállna bármilyen akadály előtt.
Inkább úthengerként mennek előre.

Amit meg kint tesz, nem bír jelentőséggel a hazai tábor számára, legfeljebb a mozgásterét bővítheti, ha a bankadó és más találmányai elterjednek mindenhol.

Rodeo36 2011.02.20. 01:04:14

ez a csókos kép is olyan, mint amit a Lendvai-nak produkált, de akkor a hosszú tőr már a kabátja alatt volt és mihelyst eltávolodtak egymástól már döfött is ...természetesen hátba... a Buktor már csak ilyen, még jó, hogy Frau Merkel jól ismeri és nem igen érdekli mit csinál mert már Buktor persona non grata

altwien1 2011.02.20. 08:54:01

@Rodeo36:
meg azért látszik a képen, hogy a csajnak fent van a keze, úgy, hogy Órsós nagy pofonra számíthat, ha elkezdi lopni a távolságot!!

igényes 2011.02.20. 10:15:14

Belusconi is így kezdi, egy kis kézcsók, majd unga-bunga. Jó ez a zselés haja Viktornak.

Doberdo 2011.02.21. 12:16:09

Valószinüleg ez az első és utolsó eset, hogy a
kis hazánk nevében fellépő "nemzeti miniszterelnököt" hangosan megtapsolták. Egyébként is a kisstílű hadvezér ismertetőjele, hogy a csatákat ugyan megnyeri, de végül a háborút elveszti. Sajnos azonban az ilyen magatartás miatt nem nagyon hisznek már el semmit nekünk. A médiatörvény is hibátlan volt, amíg ki nem derült, hogy alkalmazhatatlan.
süti beállítások módosítása