A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2009.12.15. 14:01 Harpi

Bajnai régiói

Címkék: kormány euró miniszterelnök bajnai gordon csatlakozás régió euró bevezetés neue zürcher zeitung

Magyarország jó úton van afelé, hogy a térségben elsőként vezesse be az eurót - mondta a magyar miniszterelnök a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapnak. Bajnai Gordon szavaiból nem derült ki, hogy a térség alatt mit ért, és hová sorolja a már eurót használó Szlovákiát és Szlovéniát.
(Index.hu)

A nyilatkozat meglehetős megütközést keltett, sokan egyszerű elszólásról beszélnek, mások szerint a szövegkörnyezetéből kiragadott gondolatról van szó. Pedig felesleges a magyarázatok utáni kutatás, hiszen a miniszterelnök maga adott értelmezési tartományt a kijelentésének. Az interjú későbbi részében ugyanis imigyen egészítette ki a régióelsőség lehetőségét felvázoló mondanivalóját: "...de azelőtt még növelni kell az ország versenyképességét, strukturális problémákat kell megoldani és költségvetési szigort megvalósítani. Hiba volna a csatlakozást elsietni, de ha a következő kormány szorosan ezen az úton marad, négy éven belül lehetséges az euró bevezetése". (Kiemelés tőlem.)

Így már mindjárt érthető! Ha a következő kormány ugyanazon az úton halad, mint a mostani, akkor abban a régióban, ahová akkor tartozni fogunk, négy év múlva mi leszünk az első euróbevezetők. S hogy melyik lesz ez a régió? Ki tudja! Talán Románia, Moldova, Bulgária, Ukrajna...

Ha el nem kúrjuk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr691599718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát_én 2009.12.27. 09:11:41

De. Átjött minden. Nem rontottad el.
Értettem elsőre is.

Harpi 2009.12.27. 09:34:44

Akkor megnyugodtam. :)
süti beállítások módosítása