A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.06.04. 18:54 Harpi

Tettre kész kormányaink

Címkék: mszp fidesz orbán viktor jobbik vona gábor draskovics tibor szima judit tettrekész

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szima Juditot. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek. A szakszervezet péntek éjjel a honlapján közölte, hogy Szima Juditot pénteki előállítása és kihallgatása után őrizetbe vették, és Szekszárdról Kaposvárra szállították. (MTI)

Akár borítékolhattuk volna a kormány lépését, amellyel nyíltan megfenyegeti az ellene egyre erőteljesebben fellépő rendvédelmiseket. A Tettrekész szakszervezet főtitkárának őrizetbe vétele, annak időzítése, illetve eleve az ellene megindított büntetőeljárás azonban a problémáknak legkevésbé sem új keletű megoldási mintája, és még csak nem is igazán tekinthető az Orbán-kormány, avagy a miniszterelnök első számú vazallusa, Pintér Sándor tipikus módszerének sem.

Vona Gábor, Szima Judit és Both László a TMRSZ–Jobbik-szövetség aláírásakor
(Fotó: Metropol.hu)

A Tettrekész ellen nem ez az első, kormányzati szintű bodicsek. Egy 2009-ben folytatott vizsgálat jelesül arra irányult, hogy a szakszervezetnek az EU-választások idején a Jobbikkal kötött szövetsége után a szakszervezeti tag rendőrök tevékenysége vajon nem ütközik-e a vonatkozó törvény azon passzusába, amely a testület tagjai számára egyértelműen tiltja a politikában való aktív részvételt. A vizsgálat végül megállapította, hogy a Tettrekész és a Jobbik közötti megállapodás részben politikai jellegű, ezért Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter felszólította a szakszervezetet, hogy szüntesse meg a törvénytelen állapotot. Amennyiben ez megtörtént volna, akkor tavaly januárban Draskovics nyilván nem indított volna újabb vizsgálatot, amelynek immár azt kellett tisztáznia: egyáltalán megfelel-e a szakszervezet alapszabályának, hogy szövetségre lépett egy politikai szervezettel – történetesen a Jobbikkal. 

Szima Judit azonban korábban személyesen is beleszaladt egy méretes pofonba. 2008-ban, az EU-választások után bujtogatás miatt jelentették fel, amiért a rendőri vezetők korrupciójáról és a 2006-os rendőrbűnökről beszélt. Hozzá kell tenni, hogy erre a sokakat nyilván jó okkal felháborító impertinenciára jobbikos képviselőjelöltként ragadtatta magát. A Tettrekész főtitkárát – aki abban az időben hivatásos állományú rendőr alezredes volt – pénzbírságra és lefokozásra ítélte a hadbíróság.

Nyugodtan elmondhatjuk tehát, nem a Fidesz az egyetlen arrogáns hatalmi monolit, amelyik olyan szinten szarik a demokrácia elemi szabályaira, hogy simán bíróság elé állítja a túl sokat pofázó szakszervezeti vezetőt. Magáról a Tettrekészről azonban szintén tudni kell, hogy egyáltalán nem áll olyan távol a politikától és a politikai elfogultságoktól, mint mondjuk a Szalag- és Zsinórgyár Zrt. munkavállalói érdekképviselete. Az pedig, hogy a leghangosabb rendőrszakszervezet éppen a Jobbikkal borult össze, nyilvánvalóan nem tett túl jót a megítélésének sem az MSZP-érában, sem a mostani Fidesz-diktatúrában.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr332957221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajosforras 2011.06.04. 22:29:27

hát kérem,ennél szánalmasabb szart rég láttam. szima judit az egyes számú közellenség. kicsit erős szenyor pintértől,hogy úgy bánik vele,mint tasnádival. eddig se tartottam sokra a belügyminisztert a "két hét alatt rend lesz" lózung óta,de ezzel minden eddiginél jobban alulmúlta önmagát. sima diktatúra...

tevetevegelő 2011.06.05. 10:39:03

Persze úgyis találnak valamit ellene valami nagy ügyet a szakszervezet pénzén vett kávét otthonra.esetleg elmentek vacsorázni,vagy a gyereket vitte iskolába a szakszervezett autóján
stb
Kilóg a lóláb posztiró túlhangsúlyozza a pártkötődést itt elsősorban szakszervezeti vezetőként kapcsolták ki a játékból
Azt hiszem ide illik a sokat idézett vers

"...először a kommunistákért jöttek
- nem szóltam, hisz nem vagyok kommunista.
Majd a zsidókat vitték el
- nem szóltam, hiszen nem vagyok zsidó.
Aztán a munkásokat, szakszervezeti tagokat szedték össze
- én nem voltam szakszervezeti tag.
Később a katolikusok kerültek sorra
- nem mondtam semmit, én protestáns vagyok.
Végül eljöttek értem, de akkor már nem maradt senki, aki szóljon."

Martin Niemöller

Nincs elvi kifogásom a diktatura ellen lehet azt jól is csinálni de ne hazudjanak demokráciát ha nincs vagy csinálják rendesen

Erdőtársulás 2011.06.05. 11:38:17

Nekem tetszik a post, magam is ezen a véleményen vagyok. Amit látunk és tapasztalunk az a hatalmi gőg és arrogancia, a pusztítás vágyának találkozása egy szélsőséges szervezettel. Szerintem másodrendű kérdés, hogy ez hogy néz ki a jogrendszer aspektusából, sokkal megdöbbentőbb az, hogy a társadalmunk fejlettsége hogyan rekedhetett meg ezen a szinten.

H.Sandor 2011.06.05. 12:18:32

Ha nem ismerném Orbánt,akkor azt gondolnám,hogy ez a non plus ultra,de sajnos,lesznek itt még cifrább dolgok is.
Valami agyilag elszabadult - a vezér mostanában megint kezdi beszéd közben kilökdösni a nyelvét.
Óvjuk a demokráciát,mielőtt ő védi meg tőlünk!!!

Jakab Andor 2011.06.05. 15:29:56

Szima Judit meghurcolása ellen könnyen tudok ELVBŐL tiltakozni. Azért elvből, mert Jobbikos kötődése egyáltalán nem rokonszenves.

Bővebben itt:

jakabandor.blog.hu/2011/06/05/szolidaritas_szima_judittal

Motor Tibi 2011.06.05. 23:44:45

@Jakab Andor: Nem olyan szoros az a kötődés, a Jobbik kussol az ügyével kapcsolatban.

nesze nektek két harmad... 2011.06.06. 06:23:16

Tv2 nek vasárnap ezt mondta Orbán:
A változást végig fogjuk csinálni,(nyugdíjreformot a rendvédelmiseknél) akkor is, hogy ha egyébként nemcsak tüntetnek a házam előtt, hanem beköltöznek a hálószobámba".
Csak ezt felejti el, hogy a házban akkor már nem a drága festmény fog a falon lógni ...hanem személyesen a Diktátor!
süti beállítások módosítása