A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.12.27. 16:11 Harpi

A határon túliak szavazzanak a határon túl!

Címkék: semjén zsolt határon túli magyarok szavazójog

Ha bejön a Fidesz számítása, akkor a következő választásokon – legyen 2014-ben vagy hamarabb – legalább egymillió plusz-szavazatot jó előre elkönyvelhet magának. Ez az állampolgársági törvény hozadéka – amennyiben átmegy Semjén Zsolt lázálma a Parlamenten. És miért ne menne... 

Semjén Zsolt szerint a határon túli magyaroknak meg kell adni a szavazati jogot. Egyúttal hangsúlyozta, hogy január 1-jén az állampolgársági törvény lép életbe és egyelőre azt nem lehet tudni, hogy a parlament milyen választójogi törvényt alkot majd. Az országgyűlés május 26-án fogadta el a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosítását, bevezetve az egyszerűsített honosítási eljárást. Az egyszerűsített honosítási eljárás lényege, hogy nem kell Magyarországon letelepedni a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárság megszerzéséhez, nem kell állampolgársági vizsgát tenni, elegendő a magyar nyelv ismerete és nem kell a magyarországi lakóhelyet és megélhetést igazolni. (Index.hu)

 

Semjén Zsolt "személyes, magánemberként közölt" elképzelése azt jelenti, hogy minden határon túli magyar vagy annak látszó személy a magyar állampolgársággal együtt simán megkapja a választójogot is, igaz, csak korlátozott módon: kizárólag pártlistákra szavazhatnak. Mármost, ez önmagában is éppen elég egy választás megnyeréséhez, de ha arra gondolunk, hogy jelesül Monok polgármestere látatlanban felajánlotta, hogy minden határon túli igénylőt szívesen bejelent állandóra Kossuth szülőházába, akkor a manipulált választási eredmény már most, idevágó törvénymódosítás és semjéni vízió nélkül is borítékolható.

Úgy hiszem, nagyon sokan vannak Magyarországon, akik úgy gondolják, hogy csak annak legyen szavazati joga hazánkban, aki életvitelszerűen itt él, és itt is fizet adót. Akinek nem lopták el a nyugdíját a pénztárak államosításával, akinek nem hazudnak közoktatási reformot, akit nem vernek át az adótábla kiigazításával, akinek nem fogják be a pofáját médiatörvényileg, akinek nem kell szégyenkeznie külföldön a prosztó kormánya miatt, az szavazzon csak otthon. Neki épp elég elviselni a saját kormányát – tegye azt.

Csak remélni lehet, hogy egyszer a határon túli magyarok is ráébrednek arra, hogy a Fidesz éppen ugyanúgy eszközként használja őket, mint az összes korábbi pártunk és kormányunk. Most éppen arra, hogy a töketlenkedésével elveszített itthoni szavazóit kipótolja a határon túlról.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr332542207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választójogot az egész világnak! 2010.12.28. 19:55:42

A legutóbbi Semjén vazallus Zsolt interjúból az kiderült, hogy Ő mit gondol a magyar állampolgárságról, cserébe viszont az egyébként eddig sem túl tiszta magyar nemzet fogalma még egy fokkal kuszább lett.„...ha valaki brassói szász felmenőkkel re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása