A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2013.03.09. 13:25 Harpi

Fidesz-pártőrség – baljós párhuzamok

Címkék: 2006 fidesz csőcselék sa kubatov gábor röhm lendvay utca náci németország hitelr tévé-székház ostrom

A Lendvay utcai székházfoglalásra hivatkozva Kubatov Gábor pártigazgató harcba hívta a Fidesz szimpatizánsait: 

"A jövőben minden Fidesz-iroda számíthat hasonló törvénytelen megmozdulásokra. Éppen ezért arra kérünk benneteket, hogy ennek megfelelően alakítsátok ki irodáitok biztonságos, de békés védelmét. Amint az tegnap is bebizonyosodott, politikai ellenfeleink nem fognak válogatni az eszközökben." A Fidesz szimpatizánsainak kiküldött, drámai hangvételű levél szerint a pártellenes hangulat a jövőben fokozódni fog, és ez ellen csak a párttagokra számíthatnak. (Index.hu)

Abba most ne menjünk bele, hogy ez az ellenzéki megmozdulás mennyire volt agresszív, és mennyiben bizonyítja, hogy a kormány politikai ellenfelei "nem válogatnak az eszközökben". Inkább álljunk meg egy percre amellett a – sokakban mocorgó – kérdés mellett, hogy vajon egyenlőségjelet tehetünk-e a most felállítandó Fidesz-pártőrség és a hitleri náci párt saját védereje, az SA közé.

Nézzük, mit ír az SA-ról a Wikipédia!

Sturmabteilung (SA, németül rohamosztag) a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt paramilitáris szervezeteként működött és kulcsfontosságú szerepet játszott a nemzetiszocialisták hatalomra jutásában, hiszen a párt gyűléseit erőszakkal védte a politikai ellenfelek csoportjainak támadásától, ill. azok rendezvényeit masszívan akadályozta. A nácik hatalomra jutása után Hermann Göring, a porosz belügyminisztérium birodalmi komisszárja és egyben a porosz politikai rendőrség főparancsnoka rövid ideig az SA-t felhasználta „segédrendőrségként”. 1934 nyarát követően, amikor SS-egységek az SA vezetői garnitúráját legyilkolták (lásd: Röhm-puccs), az SA a nemzeti-szocialista korszak további szakaszában elveszítette korábbi jelentőségének igen nagy részét. A Német Birodalom kapitulációja után 1945-ben mind az NSDAP-t, mind az SS-t egy törvény betiltotta és ezeket a szervezeteket feloszlatták.

Kubatov Gábor_wm.jpg
Kubatov Gábor, a Fidesz MPP pártigazgatója Fotó: Szigetvári Zsolt, MTI (Forrás: Index.hu)

Kubatov Gábor most javarészt – tisztelet a majdan bizonnyal létező kivételnek! – alighanem éppúgy a csőcseléket állítja a hadrendbe, mint annak idején Hitler parancsára Röhm, és ennek a "pártőrségnek" éppen ugyanúgy feladata lesz, hogy szétzavarja és széjjelprovokálja az ellenzéki megmozdulásokat. Van viszont egy nagyon jelentős különbség. Sőt, mindjárt kettő is.

Egyrészt az SA szigorú katonai hierarchiában, pontosan meghatározott alá-fölérendeltség szerint működött, a tagjai egyenruhát viseltek és parancsokat hajtottak végre, tetteikért elszámolással tartoztak a parancsnokaiknak. Kubatov Gábor mostani bejelentése azonban ennél messzebbre mutat. E pártigazgatói felhívás ugyanis szabadjára engedi az esztelen csőcseléket, de facto felhívja őket a cselekvésre, és elhiteti velük, hogy a Párt mögöttük áll. Majdan bizonyosan létrejön egyfajta szervezet, nyilvántartott tagokkal és talán még valamiféle szervezeti működési szabályzattal is, ám e bejelentés után azok a brigantik, akik pusztán a balhé kedvéért mennek el kukákat borogatni, tévé-székházat gyújtogatni és rendőrautók ablakait bezúzni, most felhatalmazva érzik magukat arra, hogy mindezt immár a kormányzó párt nevében tegyék. (Ami persze nem így van – de erről majd később.) Nehéz nem észrevenni ebben a céltudatosságot. Ez jóval többnek tűnik, mint felelőtlenség...

Másrészt viszont, a talán még ennél is jelentősebb különbség abban rejlik, hogy az SA, nem sokkal azután, hogy az azt életre hívó párt hatalomra jutott, gyakorlatilag megszűnt létezni. Ne firtassuk, miként, mert nem ez a lényeg. A lényeg az ugyanis, hogy a kormányzó náci pártnak nem volt magánrendőrsége. Nem volt szüksége rá. Ott volt neki az állam legitim hatalmi gépezete, a végrehajtó hatalom teljes ereje. A Fidesznek, úgy tűnik, nincs ilyen. Legalábbis úgy tesz, mintha Magyarország vezető kormánypártjának a párttagokat és a szimpatizánsait kellene harcba szólítania, hogy megvédje magát a táblákkal a kezükben, demokráciát követelve ücsörgő egyetemistáktól. A Fidesz a hatalma teljében áll neki a megfélemlítő, az ellenzék elhallgattatását célzó gépezet megszervezésének. A kormányzó Fidesz a rohamosztagait az általa irányított rendőrség mellé állítja hadrendbe. 

Vajon miért érzi úgy a Fidesz vezetősége, hogy az államhatalmi rend őrei – ide értve Orbán magánhadseregét, a TEK-et – képtelenek megvédeni őket az ellenzéki megmozdulásoktól? 

Nem érzi úgy. Kubatov felhívásában a kulcs itt van elrejtve: "A jövőben minden Fidesz-iroda számíthat hasonló törvénytelen megmozdulásokra". Mármost, ha egy megmozdulás valóban törvénytelen, akkor annak felszámolását, illetve az attól való védelmet a Fidesz miért nem a rendőrségre bízza?

A Fidesz vezetői pontosan tudják, hogy – mivel a be nem jelentett demonstráció résztvevői a Lendvay utcában magánterületre törtek be – a rendőrségnek nemcsak lehetősége lett volna intézkedni, de ez kötelessége is volt. A rendőrség vélhetően azért vonult le a helyszínről, mert az ingatlan tulajdonosának képviselője erre megkérte. Különben intézkedniük kellett volna. Ám a Fidesznek nem érdeke, hogy úgy tűnjék, mintha Pártunk és Kormányunk a demokrácia ellensége volna. Ezért hát nem a rendőrség intézkedett, hanem olyan figurák, akik állítólag önként, erkölcsi kötelességből, mindenféle felhívás nélkül siettek a helyszínre, hogy segítsenek szeretett párjuknak. Biztosan így is volt.

Kubatov Gábor most ezt teszi hivatalossá. Mostantól nem is kell szólni, megy mindenki magától, ha úgy érzi, menni kell. Hiszen a pártigazgató megmondta! Mennek majd azok is, persze, akik valóban tagjai a pártőrségnek, de majd azok is, akik nem. A szervezet hivatalos tagjainak nem is kell semmit csinálniuk, a piszkos munkát elvégzi a Kubatov-nyilatkozat révén látszólagos felhatalmazást kapott csőcselék. Ennek a módszernek az aljassága éppen ebben mutatkozik meg! Mert így lesz, aki az ezekben a napokban is zajló, s március 15-én minden eddiginél intenzívebbnek ígérkező ellenzéki demonstrációkat széjjelzavarja, ellehetetlenítse és provokálja. A rendőrség ezt nem tehetné meg, ám a hatóságoknak ezentúl nincs is szerepük.Nem kell azon agyalni, hogy miként lehet megakadályozni egy hivatalosan bejelentett, törvényes tömegmegmozdulást. Bízvást számítani lehet az önmagukat legitimnek vizionáló briganti hordákra. Nem kell attól félni, hogy a rendőrségi tömegoszlatás rossz fényt vet a Kedves Vezetőre és kormányára – a piszkos munkát elvégzik a párthűség okán felsorakozó kapucnisok. A leginkább forradalmi nemzeti ünnepünk előtt ez igencsak időszerű...

Azonos-e tehát az SA és Kubatov Gábor Fidesz-pártőrsége? Egyértelműen nem. Ám az a szellem, amit a Fidesz ezzel kiszabadított a palackból, legalább annyira veszélyes a demokráciára...

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr595124515

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: FIDESZ Őrség 2013.03.10. 09:30:43

Először két Wikipedia-szócikk, aztán egy mai hír: Az SA Sturmabteilung (rohamosztag) a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt paramilitáris szervezeteként működött és kulcsfontosságú szerepet játszott a nemzetiszocialisták hatalomra jutásában, hiszen a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsaruvér 2013.03.09. 18:08:27

Undorító az egész! Amikor már két éve azt szajkózza az ember hogy diktatúrát építenek ki ill.most már az is van akkor kérdezem én miért van olyan ember aki még nem emelte fel a hangját ellene? Miért csak akkor pofáik amikor más nem vagy alig hallja? Nem hiszem el hogy az emberek nagy részének tetszik azt amit ez a faszkalap banda velünk és az országgal művel! Most pedig azt hiszem eljött az a pillanat amikor vagy cselekszik az ember vagy elsüllyed a szarban!

NIPREDIL 2013.03.09. 18:26:53

Ott voltam az Alkotmány utcában a tüntetésen (nagyon sok fiatal volt), de a fideszes nyugdíjas kommandók sehol... Hát a Párt szava ennyit ér???

toportyánzsóti 2013.03.09. 20:38:38

Aki szelet vet,vihart arat.Kubatov szénné égette 1 nap alatt a fityuszkát,gyakorlatilag kicsit is gondolkodó polgárok előtt,nyilvánvalóvá tette mekkora mocsokban fetrengenek ők!

Szúrófény 2013.03.10. 02:25:28

Csak a nevek változnak, módszerek nem! De ha egyszer a behemót Német ország – ha egyenlőre csak államközösségnek csalétkezett, ölelkezés formájában is – rátenné a kezét Magyarországra: a feltámadás minden reménye hiú képzelgés volna. Szabó Dezső 1938.04.17.
De az ezer éves tapasztalat, smafu a mai bölcseknek. Forrás Simonffy András könyve

felcsutisuttyo 2013.03.10. 08:55:57

KÉSZÜLJÜNK A DIKTATÚRA DÖNTÉSRE---demokratikus úton nem lehet eltakarítani a Nemzeti SZART!!!!

felcsutisuttyo 2013.03.10. 08:57:57

Már csak Foci Huligán Csürhe áll rendelkezésre a BIRKAMENETBEN a Kubatov " csaló láncszavazóinak":))) ..és a lefizetett HŰBÉRESEK. AZ IGAZI 2/3 -a d ÁTVESZI A HATALMAT ÉS LESZÁMOL A FIDESZ MAFFIÁVAL !!!

felcsutisuttyo 2013.03.10. 08:58:57

Lehet hogy a Román nép a tökösebb, mert leölte a DIKTÁTORT, mint egy disznót?????
süti beállítások módosítása