A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.06.26. 09:50 Harpi

Történelemhamisítás – ála MTI

Vlagyimir Putyin orosz elnök izraeli látogatásának hétfői eseményeiről imigyen tudósít a Granyi.ru orosz hírportál:

logo.gifPutyin: a holokauszt a történelem egyik legszégyenletesebb fejezete 

A holokauszt a történelem az emberiség történelmének egyik „legsötétebb, legtragikusabb fejezete” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki Izraelben egy győzelmi emlékmű felavatásán mondott beszédet 2012. június 25-én, hétfőn. „Máig lehetetlen megbékélni a nácik példátlan vadállatiságával, és ennek a szovjet hadsereg vetett véget. Megmentette a megsemmisítéstől nem  csupán a zsidó népet, hanem más népeket is” – tette hozzá Putyin. Azt mondta, a győzelmi emlékművet éppen a szovjet hadsereg tiszteletére emelték. „Nem csupán az emlékeinket idézi fel, hanem figyelmeztet arra is, hogy a béke változatlanul törékeny” – mondta az orosz elnök.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök 2010 februárjában, egy moszkvai látogatásán javasolta, hogy Izraelben állítsanak emlékművet a Vörös Hadsereg győzelmének. Az alkotást Netanja vártos központi részén, a tenger partján, az izraeli-arab harcokban elesettek emlékműve mellett állították fel.

Putyin újra hangsúlyozta: megengedhetetlen a történelem átírása. „Minden tőlünk telhetőt el kell követnünk, hogy a bűnös náci doktrínák, bármilyen köntösben jeleljenek is meg, a múltban maradjanak, hogy a nürnbergi törvényszék következtetései ma is megingathatatlanok legyenek. Kötelességünk megvédelmezni a háborúról szóló igazságot, felmutatni a nácizmus kollaboránsainak igazolására irányuló bármiféle kísérlettel szemben” – mondta Putyin.

„Nem engedhetjük meg, és nem is fogjuk soha megengedni, hogy egy napon említsék a hóhérokat és áldozataikat, nem engedjük kiforgatni az igazságot, vagy helyettesíteni bármiféle hamisítással, kitalálással. A történelem ilyen átírása bűn azoknak a millióknak az emlékével szemben, akik a győzelemért életüket adták, és bűn a jövendő generációkkal szemben, akiknek ismerniük kell a második világháború tényleges hőseit, és meg kell tudniuk különböztetni az igazságos a pimasz hazugságtól” – hangsúlyozta Putyin.

Szavai szerint a háború emléke Oroszországban szent. „És nagyra értékeljük, hogy osztják mély érzelmeinket itt Izraelben, ahol, akárcsak nálunk, Oroszországban milliók szívében visszhangoznak és különös hangsúlyt kapnak olyan dátumok, mint 1939. szeptember 1., 1941. június 22., és 1945. május 9. Ma, ennek az emlékműnek a leleplezésekor közösen gyászoljuk azokat, akik a csatamezőkön vesztették életüket, meghaltak sebeikben vagy az éhezéstől, elpusztult a haláltáborokban” – mondta Putyin.

Forrás: Granyi.ru

 

Ugyanerről ezt tartja fontosnak tudatni a hazai közvéleménnyel nemzeti hírügynökségünk:

mti_logo.pngPutyin kitart a régi szövetséges mellett

2012. június 25., hétfő 17:34

Izraelbe érkezett hétfőn Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki újabb elnöki mandátumának kezdete óta először jár a Közel-Keleten, azzal a fő céllal, hogy megerősítse Moszkva álláspontját a térségbeli válságokat illetően.

Az orosz elnök még hétfőn a Tel-Avivtól északra fekvő Netánjában felavatja a Vörös Hadsereg katonáinak emlékművét, akik jelentős mértékben hozzájárultak a náci Németország fölötti győzelemhez a második világháborúban. Ezt követően tárgyal Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Simon Peresz elnökkel.

Putyin kedden Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozik Ciszjordániában, és Betlehemben orosz kulturális központot avat fel. Jordániába is ellátogat, ahol II. Abdalláh király fogadja.

Erősítené a pozícióját Putyin

Elemzők szerint az orosz államfő útjának diplomáciai részét a szíriai válság uralja majd. A látogatás kiemeli „a régió fontosságát, és célja Oroszország ottani pozícióinak erősítése” – mondta vasárnap Jurij Usakov, Putyin diplomáciai főtanácsadója. Hozzátette, hogy „részletesen megvitatják a szíriai kérdést és az Irán körüli helyzetet”.

Moszkva éles vitában áll a nyugati hatalmakkal Szíria ügyében: a Kreml ellenzi a szankciókat Damaszkusz ellen – amely a szovjet idők óta szövetségese –, s ellene van minden külső beavatkozásnak.

Mindeközben folyamatosan tombol az erőszak Szíriában: legalább tizenhat katona meghalt a lázadókkal vívott harcokban vasárnap hajnalban az északi Aleppó tartományban.

Forrás: MTI

(A Galamus.hu után)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr104611729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása