A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.11.01. 21:23 Harpi

Kigyün az, ami ki akar gyünni...

"25 millióért adott el veséket a zsidó szervkereskedő!" E cím alatt jelent meg a Hajdupress.hu cikke, amelyben a Velvettől szó szerint átvett hírt közöl: "Levy Izhak Rosenbaumot azzal vádolják, hogy legalább három vesét csempészett Izraelből New Yorkba, két évvel ezelőtt tartóztatták le egy nagy szervkereskedő-szervezet felszámolásakor. Öt év börtönt és több százezer dollár bírságot kaphat. A veséket több mint tízszeres áron adta el, menő amerikai kórházakban végezték a műtéteket" – és a többi... A hír szövege azonos, ám a Velvet által adott, sablonos és ötlettelen címet – Tízszeres áron adta tovább a veséket a New York-i szervkereskedő – a szerkesztők vélhetően nem érzeték elég harsánynak, ezért egy kis plusszal megtoldották. 

Először is hadd gratuláljunk a visszafogottan elegáns, mégis kifinomultan blikkfangos címadásért! Remek ötletet adott a tekintetben, hogy miként kellene ebben a szellemben érdekesebbé formálni honi sajtónkat. Amúgy is unalmas már ez a beszari eufémizmus, amivel minduntalan körbedumáljuk a dolgokat, ahelyett, hogy egyértelműen fogalmaznánk. Beszéljünk világosan! – adjunk végre rendes címeket!

Nézzük, hogy az internetről hirtelenjében levadászott és általunk kitalált néhány hír miként festene a Hajdupress.hu kétségkívül haladó szellemében szerkesztve!

  • Egy évet kapott a protestáns uszálykapitány! Egy év és egy nap börtönbüntetésre ítélte a philadelphiai bíróság annak az uszálynak a kapitányát, amely tavaly nyáron nekiütközött egy kirándulóhajónak Philadelphiában, a Delaware folyón. A balesetben két magyar keresztény fiatal meghalt. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés címén emelt vádat a 35 éves baptista Matthew R. Devlin ellen, aki elismerte bűnösségét.
  • Fülöp-szigeteki katolikus sziámi ikerpárt választanak szét. Mellükön és hasukon összenőtt kétéves sziámi ikrek szétválasztására készülnek az Egyesült Államokban, a kaliforniai Palo Altóban. A Stanford Egyetem gyermekkórházának – részben színes bőrű – orvosai kilencórásra tervezik a keddi műtétet, amelynek eredményeként a két kislány, Angelica és Angelina Sabuca várhatóan önálló életet élhet majd.
  • Román oláhokra támadt a medve. Egy középkorú nő meghalt, a férje pedig életveszélyesen megsebesült, amikor egy medve rájuk támadt az Erdélyi-Kárpátokban. A házaspár a kerti kukától botokkal próbálta elkergetni a vadállatot, amikor az megvadult, és marcangolni kezdte a nőt és a férfit. A medvét a románok lakta falu körzeti megbízottja végül szolgálati fegyverével lelőtte.
  • Szembeszegült a rendőrökkel a részeg magyar autós. Két autót, egy fa telefonoszlopot és egy kerítést összetört keddre virradó éjszaka egy ittas autós Székesfehérváron; a férfi elmenekült a helyszínről, de elfogták, jelenleg kórházban van. A 39 éves seregélyesi férfi a menetirány szerinti bal oldalon két parkoló autónak hajtott. Az egyiket nyolc méter hosszan, majd az előtte álló másik kocsival együtt további két méteren tolta maga előtt – mondta a rendőrség szintén magyar nemzetiségű szóvivője.
  • Lógás miatt kirúgtak egy cigány közmunkást. Rendszeresen nem ment dolgozni, ezért kirúgtak egy közmunkást Csermelylapulytőn. A férfit először szóban, majd írásban is figyelmeztették, de ennek ellenére sem vette fel a munkát. A kirúgás miatt három évig nem kaphat semmilyen szociális támogatást.
  • "Jó móka volt!" – mondta a keresztény sírrongáló. Elfogták a rendőrök azt a két keresztény férfit, akik még a nyáron összesen tíz síremléket rongáltak meg, illetve borítottak fel a balassagyarmati zsidó temetőben. A két gyanúsított – akik közül az egyik személy- és vagyonőrként dolgozik – azt vallotta, hogy egy buliból, ittasan tartottak hazafelé, amikor jött a „jó heccnek tűnő” ötlet...
  • Magyarokat fosztogatott a magyar betörőbanda. Közúti ellenőrzésen bukott le az a négy magyar férfi, akik autójában a rendőrök a gyanú szerint bűncselekményből származó holmikat találtak. A gyanúsítottakat előállították az érsekhelmeci rendőrkapitányságra, ahol az elszámoltatásuk során kiderült: valószínűleg az ő számlájukra írható több tucatnyi környékbeli nyaraló kifosztása.

Tessék mondani, így tetszettek gondolni? Hisz' az öreg székely is ezt mondta: Kigyün az, ami ki akar gyünni. Szar, fing, hányadék, tiszta szó – egyre megy. Hajrá magyarok, hajrá szép új magyar sajtó!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr673346094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2011.11.02. 01:30:21

AZÉRT EZ HIÁNYZIK A VÉGÉRŐL:

"Hozzászólhat az, aki igazolja, hogy kétszer is beoltották szopornyica ellen."
süti beállítások módosítása