A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.10.28. 19:22 Harpi

A néhai magyar baloldal emlékére

Címkék: mszp gyurcsány ferenc kövér lászló machiavelli lmp

Akár Kövér László is írhatta volna azt a forgatókönyvet, ami alapján a baloldal éppen a szemünk előtt hullik atomjaira. Sőt, ha visszamegyünk az időben kicsinyég, akkor bízvást e folyamatba érthető a liberális páholy széjjelhullása is. Tényleg: nem ő írta?

Fotó: Gémes Sándor (szegedma.hu)

Új baloldali  párt szervezésébe kezd a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom  – jelentették be a szervezők szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon. Istvánffy András, a 4K! koordinátora azt mondta: terveik  szerint 2012 májusában tartja alakuló kongresszusát az új baloldali  patrióta párt, amelyre megfogalmazása szerint azért van szükség,  mert „a Fidesz, miközben új politikai rendszert épít, egyszerre  folytat jogállam-korlátozó, autoriternek nevezhető politikát, ami  gazdaságilag szegényellenes, illetve a megrendült alsó-középosztályt  sújtó politikával párosul.” Az MTI szerdai híréből kiderül még, hogy Istvánffy szerint baloldali válaszra van szükség, amire a korábbi  kormányzás súlya és a belső válságai miatt megrendült baloldal erre  nem képes. Mint mondta, ezért is indulhatott el egy erős,  parlamenten kívüli civil mozgalom, s ennek logikus továbblépése,  hogy a mozgalomnak az a szárnya, amely nem kíván a civil keretek  között maradni, szervezett formát öltsön.

Új baloldali párt alakul tehát ezúttal abból a gyökérből fává cseperedve, amely gyökérből egyébiránt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű Facebook-csoport is, amely azonban a most ismertetett szándékok szerint civil mozgalom marad. Nagyon különös ez az időzítés. Normális esetben akár magától értetődőnek is tekinthetnénk, hogy egy országban a parlamenti ciklus félidejéhez közeledvén mozgolódás támad az ellenzék körében, ám ez itten nem normális eset. Ez itten Magyarország ugyanis. Minálunk az az úzus, hogy akkor kerekedik heves költözhetnék az ellenzék padsoraiban, amidőn éppen hogy össze kéne zárni. Ez nem most kezdődött, a 4K zászlóbontása egy folyamat része.

A liberálisok magukat rombolták szét, s miután egyetlen, többé-kevésbé tiszta ember sem maradt a porondot, átadták a helyüket az LMP lila ködös ifjú – meg kevésbé ifjú, de lila ködös – titánjainak. Szót se róla többet. No de a baloldal! Éppen akkor, amikor az egységre, egy erős baloldali alternatívára a legnagyobb szükség van, Gyurcsány belefosik a ventilátorba, és az MSZP-nek még a romjait is kettéválasztja. Hanem, ami a mi modern szocialista Mózesünk után megmaradt, még mindig nem mondhatja magát baloldali választási lehetőségnek, mert itten van ez a 4K vagy mi a fene, amely semmiképpen sem szándékozik Gyurcsányékkal együttműködni, az ortodox emeszpével meg, gondolom, pláne. A 4K megszületése törvényes következménye annak a káosznak, ami ma a baloldalon leledz. A baloldali és liberális gondolkodású magyar választók immáron négyfelé szavaznak.

Csak azért nem gondolom komolyan, hogy mindez a politikai trutymó a Fidesz legfőbb manipulátora, Kövér „Machiavelli” László lombikjaiban főtt ki, mert az MSZP és a néhai SZDSZ magán-titkosszolgálatai legalább olyan furmányosak, mint a Fideszéi. Nem kell őket félteni, ha egy kis fondorlatra meg vérsumák szemétkedésre van épp’ szükség. Nem, ez nem a baloldal szánt szándékkal való fölszalámizása – ez sima ostobaság.

Gyurcsány és szoci társai semmivel nem nagyobb, és nem is kisebb maffiózók, mint a fideszes pénzmogulok. Az MSZP és a „hozzá közel álló” cégek és vállalkozók semmivel sem korruptabbak, mint Mr. 20% és társai, de nem is tisztességesebbek náluk. Gyurcsány bűne nem az, hogy eladósította Magyarországot és ellopta az ország pénzét – ezt tették jobboldali elődei, és pontosan ez folyik ma is. A demokrácia nemcsak arról szól, hogy magunk választhatjuk a vezetőinket, hanem arról is, hogy van valódi választási lehetőségünk. Gyurcsány felelőssége az, hogy szétverte a baloldalt, és ezzel ellopta az országtól az utolsó alternatívát is a Fidesszel szemben.

Ha Orbánnak egy csepp esze van, tavaszra kiíratja paprikajancsijával az előrehozott választásokat. Tuti a győzelem.

 

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr803336834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Terelni nehéz 2011.10.31. 19:03:57

Úgy látom, hogy baj van! Nagy baj van! Egyre nehezebben találunk olyan témát amivel el lehet terelni a zemberek figyelmét a kormányzás hibáiról.A forint újra és újra szakadékba zuhan, az árfolyama egyre rendszeresebben tanyázik 300 fölött az euróval sz...

Trackback: Bélsárból vár? - avagy a baloldal újraélesztése 2011.10.29. 12:51:50

Gyurcsány Ferenc MSZP-ből való távozásáról és új pártjának megalakulásának tényéről nem lehet nem írni. Ennek a kötelességnek vagy unaloműzésnek már eleget is tettük egyszer, azonban ez az írás más aspektusból igyekszik megközelíteni a pártsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.10.28. 20:12:25

"itten van ez a 4K vagy mi a fene, amely semmiképpen sem szándékozik Gyurcsányékkal együttműködni"

Azért ez így nem teljesen igaz:

"Bár a véleményük az MSZP-ről és a Gyurcsány-féle DKP-ról a lehető legrosszabb, a Jobbikot kivéve az ellenzék bármelyik erejével elképzelhetőnek tartják a taktikai együttműködést a Fidesz-kormány leváltására."

index.hu/belfold/2011/10/24/partta_alakul_a_4k/

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.10.28. 20:12:43

"Ha Orbánnak egy csepp esze van, tavaszra kiíratja paprikajancsijával az előrehozott választásokat. Tuti a győzelem."
Nem. A sajátjai fogják kinyírni, ha megpróbálja. A 200 fős parlamenttől nem visszakozhat már, így a 259 képviselőjüknek kb. fele távozni kényszerülne, ezt pedig nem nyelnék le.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.10.28. 20:13:38

@Fedor: Sőt, mondott Istvánffy valami olyat is, hogy ők lehetnek a híd az MSZP és az LMP között.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.02. 07:17:00

@bm613: Hát ez azért a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem jelenti a Gyurcsánnyal való együtműködést :-)

"A 200 fős parlamenttől nem visszakozhat már, így a 259 képviselőjüknek kb. fele távozni kényszerülne, ezt pedig nem nyelnék le. "

A másik szempont viszont, hogy egy mostani választáson még lenne esélyük nyerni, és így lenne esély arra, hogy legalább a másik fele képviselő maradjon, és a kiesőket meg kárpótolják ilyen-olyan gazdasági pozíciókkal, szóval Orbán szemszögéből nézve volna logikája egy előrehozott választásnak veszteség-minimalizálás okán, más szava meg úgyse nagyon számít a FIDESZ-ben.
süti beállítások módosítása