A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.10.23. 17:59 Harpi

Hirtelen elromlott kamerák – valaki elhiszi?

Címkék: október 23 orbán takarodj utv.hu politikai megrendelés

Ahogy a március 15-i,Egymillióan a magyar sajtószabadságért tüntetésén, úgy a vasárnapi tüntetésről sem adnak élő képet az UTV kamerái. Skultéti Péter, a szolgáltatást működtető cég vezetője az Indexnek azt mondta: senki nem támogatja őket, így pénzhiány miatt nem működnek a kameráik épp a Szabad sajtó úton. A kamerákat ugyanakkor megjavították volna, ha a közszolgálati tévé igényt tart az október 23-i képeikre. (Index.hu)

Vannak ilyen véletlenek. Véletlenül éppen október 23-án délután szakad el egy drót, véletlenül éppen most lazul ki egy csavar, véletlenül éppen most enged el egy forrasztás. Nézzük csak! Véletlenül 2011. október 23-án délután, amikor több tízezren (százezren? százan? millióan?) tüntettek a kormány pimaszsága ellen, akkor az UTV.HU Közlekedési Képinformációs Portálon a következő, állítólag élő kép volt látható a Szabad sajtó útjáról:

Ezzel egy időben az Astoriánál elhelyezett kamera, amely a Kossuth Lajos utcát szokta venni, amikor épp' nem szólnak közbe a véletlenek, ezt a látványt mutatta a tüntetésről:

Mármost, a véletleneknek van egy nagyon furcsa fajtájuk, amelyeket Carl Gustav Jung annak idején "jelentőségteljes véletleneknek" nevezett. Ezek azért érdekesek, mert – az egyszerű, hétköznapi véletlenekkel szemben – matematikailag nem lenne szabad bekövetkezniük, mégis megtörténnek. Az UTV.HU által üzemeltetett több tucatnyi nagyfelbontású webkamera közül ugyanis ezen a délutánon csak és kizárólag azok hibásodtak meg, és csakis azoknak a kijavítására nem volt hirtelen pénz és létra, amelyek az eddigi alighanem legnagyobb kormányellenes megmozdulást tudták volna közvetíteni.

Nagyon sajátos módon ugyanis az Astoriánál elhelyezett kamerák közül azok, amelyek nem a tüntetés irányába néztek, mind működtek. Például az is, amelyik a Rákóczi utat figyeli:

Mindeközben a Szabad sajtó utcán az egyik irányban ez volt a valós kép:

A másik irányban pedig ez:

Ezek után elég nehéz elhinni, hogy valóban politikamentesen bénáztak az urak. Annál is inkább, mert óhatatlanul felidéződik egy tavaszi emlék, amikor ugyanitt, ugyanezen a portálon nem volt látható a sajtószabadságért szervezett tüntetés, amelyen talán először harsogott az "Orbán Takarodj!" kórus. Hacsak nem ez a történet valódi kulcsmondata: "A kamerák azért nem működnek, mert sehonnan nem kapunk támogatást, nem tudjuk megjavítani a berendezéseket..."

Fotók: utv.hu; Index.hu/Huszti István

16 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr293324418

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem tetszett a rendszer – Videó és képriport 2011.10.25. 14:09:47

Október 23-ára tüntetni hívta az embereket a facebookon szerveződő Egymillióan a sajtószabadságért civil szervezet, a jelszó: Nem tetszik a rendszer!...

Trackback: Nem tetszik a rendszer – videó 2011.10.24. 21:36:48

Ha már a tüntetésen jártunk, fogtuk a kameránkat, mikrofonunkat és megkérdeztünk ezt-azt, miért nem tetszik nekik a rendszer. Szerencsénkre minden közszereplő készséggel állt jóképű riporterünk elé, még úgy is, hogy az egész stáb Humperdick háziborának...

Trackback: Nem tetszik a rendszer – videó 2011.10.24. 21:36:47

Ha már a tüntetésen jártunk, fogtuk a kameránkat, mikrofonunkat és megkérdeztünk ezt-azt, miért nem tetszik nekik a rendszer. Szerencsénkre minden közszereplő készséggel állt jóképű riporterünk elé, még úgy is, hogy az egész stáb Humperdick háziborának...

Trackback: Ha észreveszed, hogy döglött hajón lovagolsz,- szállj le róla 2011.10.24. 20:05:41

Elnézést a képzavarért, de mióta a Kedves Vezető leszokott a dakota közmondásokról teljesen megzavarodtam. Az indiánok lovas népek voltak, ezért megértettem a közmondásaikat, de mióta a Nagy Vezér áttért a viking (hajós) mondásokra teljesen tanácstalan...

Trackback: Pitiáner a rendszer 2011.10.23. 22:35:08

Micsoda véletlenek vannak! Az index észrevette, hogy az UTV közlekedési képinformációs portálnak pont a Szabad sajtó úton üzemelő forgalomfigyelő kamerái romlottak el, épp ahol az Egymillióan a magyar sajtószabadságért tüntetett az Orbán-rendszer ellen...

Trackback: Alternatív köztársasági elnököt! :-) - fotó, videó 2011.10.23. 20:24:30

Nahát, hogy micsoda véletlenek vannak...Az UTV Közlekedési képinformációs portál kamerái érdekes módon már megint meghibásodhattak, ugyanis – akárcsak március 15-én – most sem lehet látni élőképeket az Egymillióan a sajtószabadságért tüntet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilcTroll 2011.10.23. 19:21:56

Egyszerű: ilyenkor rendőrök, terrorvadászok, titkosszolgálatok és hasonló bácsik használják a kamerákat. Míg a gumitalpúak figyelik és gondolom rögzítik a valószínűleg meglepően nagy felbontású képeket, a forgalomfigyelő fiúk rettegve lapítanak, illetve más napok felvételeinek vetítésével falaznak.

Ez utóbbi az annyira arcpirítóan amatőr, hogy gyanússá és bűzössé teszi az egész történetet. Ha kiírnák, hogy "bocs, szünetel az élőkép, mert a kamerákat a rendőrség a rendezvény biztonságának fenntartásának érdekében használja", akkor senki meg sem szólalna.

Így viszont azonnal arra gondolok, hogy a Fidesz privát árnyéktitkoszszolgálata próbálja tarkófotó alapján egyenként azonosítani azokat a tüntetőket, akiket hétfőn valamilyen indokkal ki kell rúgni rendőri, tűzoltói, minisztériumi, iskolai stb. állásából.

IGAZ MAGYAR 2011.10.23. 21:38:54

Szarni le Skultéti Pétert! Hülye törpe, még hazudni sem tud.

istvankah 2011.10.23. 22:37:36

A tek-intetes urék mazsoláznak!A hajdú-nak üzenem,akit az nem fogja őt megvédeni!Oszt mehet a jobbikos wittneres fasirtba!

derabitz 2011.10.24. 09:44:56

Nem lennék meglepve, ha az UTV hirtelen több milliónyi közpénzzel gazdagodna egy hirtelen felindulásból elkövetett pályazat eredményeképp.
Mert ugyi a jó gazda jutalomfalattal ismeri el ebe hűségét, jó teljesítőképességét.

NYJetsTD 2011.10.24. 10:27:42

Hazudnak. Tudjuk. Ők is tudják, hogy tudjuk. Csak egyet felejtenek el. Az internet mindent megőriz...

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 10:45:22

@derabitz:
Ők a félelem vámszedői! Fossik a hatalom! Fizet nekik meg a köz és kereskedelmi médiáknak is . Kisebbíteni a tüntetést ez az ukáz!
Még az RTL Híradó is sunnyogott! Mi pénz mehet itt ezeknek a szennyládáknak? Kolosiék a többszörösét szedik be mint amit 2002-ben a kormányváltással elbuktak.
A TV2-n meg ott a Fidesz komisszár! Fossnak ezek!
Kövér Brazíliába ment, Semjén Ausztráliába, Orbán Brüsszelbe s már szervezik a március 15.-i távollétet! Fossnak!

Mubarak, Kadhafi után Orbán következik?

nzo 2011.10.24. 11:11:38

Én már egy picit unom, hogy mindenki ezzel foglalkozik, pedig ez a kamera ( és pl. a Blaha Lujza téri is) már hónapok óta nem működik. Semmi köze ehhez.

nzo 2011.10.24. 11:12:58

És még annyi, hogy a bejegyzében említett Astoria kamera tegnap minden irányba, így a tüntetés irányába is működött.

fonó 2011.10.24. 11:28:21

Micsoda piti bugris trükkökkel élnek, vérciki, hülyének néznek ezek?????

hegyilány 2011.10.24. 12:55:19

Ha valóban "valki/valakik" úgy akarták, hogy ne működjön - nem a véletlen műve, sokat nem érnek el vele. Bosszantó, felháboritó, de a politikai folyamatokban nem meghatározó.
Attól az még tény marad, hogy hatalmas tömegnek nem tetszik a kormány politikája. Olyanoknak sem akik nem voltak ott. Úgyhogy ) többen vannak, többen, mint gondolnák.

hegyilány 2011.10.24. 12:56:11

Bocsánat! "valaki"
hm? :)

McCoy Capt 2011.10.24. 13:06:31

akkor leírom, hogy egyértelmű legyen. Az utv nevezett kamerája nem pont március 15.-én és október 23.-án nem működött, hanem a két időpont között sem sőt márciusi időpont előtt sem ugyanis ez a kamera már évek óta ugyanezt a pár másodperces képet mutatja a Szabad sajtó útjáról, tudniillik elromlott és az üzemeltető pénzhiány miatt nem javíttatja meg! Az pedig, hogy ez a téma most minden szaros blogon, ez teszi szánalmassá az egész kapálózást. Molnár F Árpád színvonal...

Bryan élete 2011.10.24. 14:38:32

Tegnap többször is hallgattam az Inforádió híreit, egész nap bemondták, hogy hol, milyen megemlékezés lesz, útlezárásokkal - a jobbikot is - de a szocikat és a millát EGYSZER SEM!
Mintha nem is lenne.
süti beállítások módosítása