A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.10.13. 16:32 Harpi

Orbán dilemmája

Címkék: eu tüntetés október 23 orbán viktor ellentüntetés

Egy héttel a tervezettnél később, október 23-án tartják meg az EU- és az eurózóna-csúcsot. Jó kis dilemma Orbán Viktornak: a hazai kormánypárti ellentüntetés élére áll, vagy inkább a széteső euró-zóna megmentésén fáradozik Brüsszelben. Nincs jó döntés.

Fotó: 168ora.hu

A hivatalos magyarázat szerint azért volt szükség a halasztásra, mert több idő kell a döntések előkészítéséhez. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szerint „ez az időzítés lehetőséget teremt az euró-övezetet sújtó államadósság-válságnak szentelt átfogó stratégia véglegesítésére, ami egy sor egymással összefüggő kérdést érint majd”. Megfigyelők szerint a halasztáshoz köze van Angela Merkel és Nicolas Sarkozy vasárnapi berlini bejelentésének, miszerint a két ország október végéig egy új átfogó válságkezelő csomagot tesz majd le az asztalra.

Van tehát baj bőven az EU háza táján, és ebben a helyzetben egész Európa repesve várja Orbán Viktor előremutató állásfoglalásait és megfontolt tanácsait a problémák helyes kezelése tekintetében. Mindazonáltal az is meglehet, hogy a magyar miniszterelnök inkább a felette gusztustalanul, valahogy a 2006-os balhé előkészítésére hajazó módszerrel megszervezett fideszes ellentüntetést fogja választani. Onnan is hiányozna ugyanis, ha mégsem lenne ott.

Mit tegyen Orbán Viktor?

Maradjon itthon! Intézzen tüzes szónoklatot a magyar nemzethez a kormánypárti tüntetésen, hogy a tömeg egészen biztosan összecsapjon a kormányellenes csőcselékkel. Legyen balhé végre, hogy ki lehessen hirdetni a statáriumot, Gyurcsányt és Bajnait simán falhoz állítani, államosítani a magántulajdont, és bevezetni az elnöki kormányzást. Igen ám, csakhogy ez esetben az a vád érhetné nagytiszteletű miniszterelnök őfőméltóságát, hogy magasról szarik az Európai Unió ügyeire, és a nemzetközi válság megoldásánál előbbre tartja a honi politikai sunnyogásait. Ez tehát nem jó ötlet.

Menjen Brüsszelbe! Tartsa meg korszakos beszédét a csúcstalálkozón, jól olvasson be Merkelnek, Sarkozynek és a többi libsi elhajlónak, mutassa meg Európának, mi a magyar virtus. Tudja meg az egész világ, miért fog közgazdasági Nobel-díjat érdemelni az Orbán–Matolcsy-program. Na jó, de mit szólnak ehhez idehaza? Orbánnak fontosabb a külföldi szereplés, mint a forrongó haza? Vagy tán félelmében menekült el, mert összetojta magát az első „Orbán, takarodj!”-kórusoktól? Ez sem a legjobb döntés.

Igazság szerint nincs jó döntés. Van Rompuy jól belefosott a ventilátorba, ez a helyzet…

(via CivisHir.hu)

16 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr633300708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tíz év múlva… 2011.10.14. 17:45:24

Olvasóink tegnap délután rejtélyes jelenségnek lehettek tanúi a Gépnarancs Facebook oldalán, ahol is – mindeddig titokzatos okból kifolyólag – néhány percre időkapu nyílt. Az időkapun különféle dokumentumok szivárogtak át a jövőből, köztük ...

Trackback: Tíz év múlva… 2011.10.14. 17:45:24

Olvasóink tegnap délután rejtélyes jelenségnek lehettek tanúi a Gépnarancs Facebook oldalán, ahol is – mindeddig titokzatos okból kifolyólag – néhány percre időkapu nyílt. Az időkapun különféle dokumentumok szivárogtak át a jövőből, köztük ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táskás Tóni 2011.10.13. 17:56:34

Az utolsó mondat nagyon igaz. Másfél éve Mo-on nincs semmiben sem jó döntés. Miért pont most lenne.

Doberdo 2011.10.13. 18:18:36

Ha nem lesz itthon ebben a forradalmi helyzetben, akkor lehet, hogy sok mindenről
lemarad. Ha most nem tud az élre állni, akkor
"lefoszlik róla a teflon".

IGAZ MAGYAR 2011.10.13. 18:32:24

Szerintem menjen Kazahsztánba!!! S esetleg ha ott is maradna???

anonymand 2011.10.13. 19:23:32

Tisztelt Olvtársak!

Lószerszámkészítőnek már elkészült a beszédvázlata mindkét esetre.
Ha elmegy Brüsszelbe: olyan nagy bajban van az Unió, hogy nélküle semmire nem mennének. A ő jelenlétének lesz köszönhető, hogy Európa megmarad. Az ó végtelen bölcsességének köszönhető, hogy a már-már halottnak tekinthető egyesülés egyáltalán levegőt vehet.
Ha nem megy el: nekünk Brüsszel nem parancsol. Nem ők mondják meg, hogy hova menjen. Mi egyébként sem vagyunk a zónába tartozók. Budait már megbízta, hogy derítse ki a felelősöket. A zemútnyócév. Gyurcsányahibás.

Tisztelettel:
anonymand

férfilélek 2011.10.13. 19:50:05

Majdnem azt írtam,hogy a halottkém asztaláról hiányzik legfőképp,de aztán észbe-kaptam,és nem írtam.

IGAZ MAGYAR 2011.10.13. 22:56:44

@férfilélek:
De jó hogy nem írtad!
Mert Én már úgy olvastam volna , hogy ott is van!
Most meg kiderülne hogy nem is!

Mond szoktál te hazudni vagy az nem számít amit mondasz hanem csak az amit csinálsz??

márta)) 2011.10.14. 09:09:23

@férfilélek:
Ha levennéd azt a csodálatos szemüveged, rájönnél, hogy talán mégis irtad?
:)

márta)) 2011.10.14. 09:12:32

Menjen Brüsszelbe a kormányfő. Mutassa be a Matolcsy féle, csodaváró gazdaságpolitika érdemeit, sikereit.
Menjen és védje az országot. Mitől is??
:)

IGAZ MAGYAR 2011.10.14. 12:16:18

@márta)): Nem is írta Márta!!! Most miért fogod rá??? Nem írta és kész!!!

elmo27 2011.10.14. 14:00:47

Mennyit változott a világ! A kormány ellen tüntetők eddig hősök voltak, akiket vertek az "aljas" rendőrök, most meg csőcselék lett belőlük. Ja, hogy ez nem ugyanaz a tömeg? Nem, mert ebben a mostaniban a résztvevő pedagógusok, egészségügyisek, munkanélküliek, stb. lesznek az "aljasok".
Egy biztos, a Fidesz még soha nem félt ennyire az október 23-tól. Annyira, hogy kénytelenek kivezényelni az utcára a gyorsan fogyó szimpatizánsaikat, mint kormány mellett tüntetőket, hogy azok a testükkel óvják őket. Gyanítom lesz ez még rosszabb is!

istvankah 2011.10.14. 14:21:07

Psi holo!Le a kalappal!A beírásod,rővid velős és teli-találat!Megnyerted a hangszorót amiből führerünk elmúlt évi győztes háborús őmlengései szakadnak fől!

márta)) 2011.10.14. 23:11:58

@IGAZ MAGYAR:

Tévedsz. Mert mégis csak leírta.

Táskás Tóni 2011.10.15. 00:08:13

Esetleg a kiengedett Budaházi nem helyettesíthetné? Vagy nem pont ezért engedték ki?

márta)) 2011.10.15. 00:33:24

Na.Igen. ? Ha lenne egy kicsike) balhé? A kormányfő pedig Brüsszelből adja az utasitásokat?

A bíróság a védelem indítványának helyt adva nem jogerősen megszüntette a legsúlyosabb kényszerintézkedést, és házi őrizetet rendelt el, így a több mint két éve fogva tartott Budaházy órákon belül diósdi otthonában lehet."

www.origo.hu/itthon/20110930-megszuntettek-budahazy-gyorgy-elozetes-letartoztatasat

Budaházy ) nem "szabad még teljesen"!

Hm? :)

márta)) 2011.10.15. 00:35:28

Bocsánat.
Inkább azért engedték ki, hogy ne legyen ok a Budaházy előzetes letartóztatásban tartása, a tüntetésre, a balhéra.
:)
süti beállítások módosítása