A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.09.06. 12:43 Harpi

Ezt elkúrtad, Viktor...

Címkék: politika hazugság elkúrtuk gyurcsány ferenc orbán viktor

Orbán Viktor önmagát következetesen az igazság bajnokaként definiálja. Odáig ment, hogy az Egy az ország című könyvében kerek perec kijelentette: sohasem hazudott. Az ősellenség Gyurcsány Ferencet és az MSZP-garnitúrát a Fidesz propagandagépezete „hazugságkormányként” verte a köz tudatába, lényegében minden politikai megnyilvánulásukban hangsúlyosan szerepeltetve, és a gyurcsányi érával egybemosva a "hazugság" szót. Nézzük, van-e mit egymás szemére vetniük!

Gyurcsány Ferenc, 2006
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. 

(…)

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani. 

(…)

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje. 

(…)

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. (…)
(Őszödi beszéd)

Orbán Viktor, 2006
Hagyják figyelmen kívül, amit mondok a kampányban. (Két amerikai diplomatának –WikiLeaks.)

Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok (pay no attention to what I say to get elected). (Európai uniós nagyköveti találkozó – WikiLeaks.)

Orbán Viktor, 2007
Számomra a politika mindig azt jelentette, hogy a mindennapi élet gondjaival küszködő honfitársainkat hozzásegítjük az igazság megismeréséhez. Hogy szembenézhessenek hazájuk valóságos helyzetével, fölmérjék saját esélyeiket, és ne hárítsák el maguktól a holnap fontos kérdéseit. Hogy felkészülten, a lehetőségeket gondosan mérlegelve dönthessenek jövőjük felől. A politika számomra mindig azt jelentette: biztassuk és bátorítsuk az embereket, hogy érdemes részt venniük a közös döntésekben, mert képesek arra, hogy jó döntéseket hozzanak, és együtt képesek vagyunk érvényt szerezni közös döntéseinknek. (Az új politika programja)

Orbán Viktor, 2008
Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól. (Nagyköveti távirat – WikiLeaks.)

25 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr273206354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hatalom nem eszköz: frakcióülés 2011.09.10. 19:29:19

Kormányunk az imperialista IMF és karvalytőkés csatlósainak legyőzése után újult erővel folytatja a harcot szeretett hazájának megmentéséért. Pártunk háromnapos, Hajdúszoboszlóra kihelyezett frakcióülése nem okozott csalódást, úgy tűnik zavartalanul ha...

Trackback: Nem értek egyet Réthelyivel 2011.09.09. 19:55:41

 Az ötletét ragyogónak tartom, hogy adóztassák meg a diplomásokat. Megérdemlik! Hisz némelyikük néha gondolkodásra vetemedik. Ez a fülkeforradalomban felér egy szabotázzsal! Örüljenek a diplomások, hogy ennyivel megússzák.Amiben nem értek egyet a ...

Trackback: Tisztelt fülkében forradalmat csinálók! 2011.09.06. 21:08:21

Hány pofont kell még kapnotok (és sajnos veletek együtt nekünk is), hogy végre felébredjetek? Biztosan erre adtatok felhatalmazást? Biztosan abba a rublikába tettétek az ikszet, ahova az volt írva, hogy adóemelés?  Hát nem látjátok, hogy 16 hónapj...

Trackback: Orbán és a hazugság 2011.09.06. 17:16:54

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. Ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.06. 16:27:56

Tisztelt Harpi!

"Orbán Viktor, 2006
Hagyják figyelmen kívül, amit mondok a kampányban. (Két amerikai diplomatának –WikiLeaks.)" - ma frappánsan megválaszolt a fanyalgóknak.

"A külföldi diplomatáknak ma is azt mondom, hogy ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit csinálok" - mondta Orbán az [origo] kérdésére, hogy valóban azt mondta-e 2006-ban, hogy nem érdemes a kampányban elmondott ígéreteire figyelni. "A tettek beszélnek" - jelentette ki Orbán.
www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20110906-lovasberenyi-kormanyules-orban-viktor-miniszterelnok-ismerteti-a-kabinet-donteseit.html
Vagy a tetvek - jelentem ki én.

Tisztelettel:
anonymand

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 21:04:43

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Enged meg hogy kijavítsalak!

A tetvek!!!! (nincs vagy) - jelentem ki én.

...és én is , és mindannyian!!!!

Üdvözlettel: Mi

csikarcsi 2011.09.07. 06:55:15

Milyen szerencse, hogy Orbán soha nem hazudik.
Elmehetne már a büdös p...ába!

Fatal Error! System Halted! 2011.09.07. 08:27:24

ez mind szép és jó, csak sajna az emberek többségének fogalma sincs mi a wikileaks, és az oda kitett anyagokról a kormánybarát média egyetlen szót sem szól. Ez problémás (persze érthető), mert a fidesz hívők csak azokból tájékozódnak. Bár valószínűleg ha ismerik is a dokumentumok tartalmát, azt gondolják, hogy az mszp keze van a dologban, biztos, hogy hamisított stb.

Az igaz hívő soha nem fog kiábrándulni a fideszből, orbánból.

anonymand 2011.09.07. 10:17:43

@csikarcsi:

Tisztelt csikarcsi!

Nem tudom, hogy miért is küldöd őt a pápába. Gyűrűcsókra (bár református a lelkem), már többször is járt nála.

Érdekesebb a kérdés: nem Epimenidész paradoxonnal állunk-é szembe?

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.09.09. 08:11:37

Az a nagy probléma, hogy a társadalom egy nagy csoportja még fel sem nőtt a napi politikához sem. Sokaknak elég/volt ígérni,- mondjuk csak annyit - , hogy fiatalon nyugdíjba lehet menni.):)
Elég /volt, annyi) gyurcsányahibás.
De én azt gondolom, hogy most azért sokaknak" világossá válik, hogy egyáltalán nem jó irányba megy az ország, egyes társadalmi csoportoknál fokozódik a szegénység, a kilátástalanság, romlik az életminősége minden szinten.

anonymand 2011.09.09. 09:53:42

@hegyilány:

Tisztelt hegyilány!

Tévedsz!
A nagy probléma nem az, hogy "a társadalom egy nagy csoportja még fel sem nőtt a napi politikához sem".
A gond az, hogy esély nincs a felnövéshez.
Valahol már leírtam: Bonsai Duce az emberek (jelentős részének) sötétségére és hiszékenységére alapoz.
Bombabiztos alap.
Esélyt nem látok a változásra.
Ez a probléma.

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.09.10. 20:36:18

@anonymand:

Persze, hogy nincs esély) Minden az agyban dől el, ha valaki nem akarja megérteni/megtanulni az idők szavát) biztosan sötét marad.
Azt nem gondolhatja senki komolyan, hogy bárki korlátozva lenne ebben.
Az a baj, hogy a társadalom ezen csoportjának, elég az ígérgetés, (elég annyi, pl. hogy fiatalon nyugdíjba lehet menni). Ez a nagy probléma.

Ezt maga a rendszerváltás "termelte ki. Generációk nőttek fel munka nélkül, teljes sötétségben)" Nem voltak közösségben, ahol tudatilag formálódhattak volna.
De mindenkinek adott, hogy egyénileg) is megértse az idők szavát.

Pontosan) az a legnagyobb probléma) hogy fel sem tudtak nőni, még a napi politika megértésének szintjére sem.)mert nem is akarnak) ők azok akik mindig csak a csodát várják. Csodák pedig nincsenek, főleg ha nem is teszünk érte- hogy legyenek.

hegyilány 2011.09.10. 20:37:19

@anonymand:

Bocsánat lehagytam:

üdvözlettel

:))

anonymand 2011.09.11. 04:25:54

@hegyilány:

Tisztelt hegyilány!

Jó helyen kapiskálsz!
"Ki tudta még akkor, hogy a tőkés rendszer milyen kultúrát ad a munkásnak, s hogy jobban szereti a pálinkázó, mint az olvasó munkást."
Veres Péter; Számadás
Ezekhez a sorokhoz igen passzol, amit Te írtál:
"Pontosan) az a legnagyobb probléma) hogy fel sem tudtak nőni, még a napi politika megértésének szintjére sem.)mert nem is akarnak)" - és a hatalom mindent megtesz, hogy a helyzet ne javulhasson.
Lásd: szabad pálinkafőzés, pénzkivonás az oktatásból, stb.
Sajnos csak nemrég kezdtem olvasni Verest, és nem tudom hogyan jut el az öntudatra ébredésig, hogyan ismeri fel, hogy a rendszer ellene van, nem pedig érte.
A világ felgyorsult, ami a századforduló után tízévekbe tellett, az most talán hamarabb bekövetkezik.

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.09.11. 19:16:57

@anonymand:

Jó helyen kapiskálsz!" Tévedsz. Nem, nem, amit én leírok azt teljes biztonsággal állítom. Az egy dolog), hogy Te kiegészíted, - esetleg - számomra egy-két elfogadható gondolattal.
Na. Igen. A szabad pálinkafőzés fantasztikus ötlet volt, mert az elmaradt, ill. eltörölt adó csak fokozta a költségvetési hiányt.
Az oktatás ügye külön megérdemelne egy szentmisét) .
"Felgyorsulnak az események, bekövetkezik a politikai összeomlás, csak idő kérdése, hogy mikor".

üdvözlettel

FENTEtente 2011.09.16. 05:05:15

Emberek.Keljetek fel legyetek szívesek,és olvassatok friss híreket,mivel frissen titeket bizserget a kíváncsiság?

Csak látnátok ahogyan én átlátok rajtatok,hisz érző gondolataimmal közétek hajtatok.
Bennem nyomnak rímeknek tonnái,életem katonái ha onnét kitörnének,nem értem emberek gyáván mitől félnének?Térképnek kérnének szép népnek még szebbet,mert érettebb többet jelent az éretlennél?
Veretlennél lennél ó,hazám olvadás tél után,s melegben egyben maradván játszanál a dér hasán?
Ezeket a szép szavas magyar nyelveteket elveszem tőletek.Beszéljetek mutogatásokkal,és éljetek a nem annyira sértegető hatásokkal.Vadászokkal ne a vaddisznókat küldjétek hajtónak.Fente feje ajtónak csapódott,ezért hozott ide idétlenségeket?Melleitek verjétek,de vétlenségeket ne keverjétek össze a vétkesekkel,csúnya rendetlenekkel,pofátlanul ártó fedetlenekkel.

Nos,olyan az ország mint Szijjártó Péter mosolya:Szélesre nyújtott,s magába fojtott örömteli szelíd csodálkozás?

FENTEtente 2011.09.19. 20:41:12

Oldhatatlan feszültség feszül még meg a magyar népen éppen?
Éljenek a bankok és ne féljenek hangok hallatán!

Markáns mondataim elakadnak ember dolgos markán?

De igényesek,de kényesek vagytok.Ti akik humortalan humorokon zokogtok a nevetéstől,ti akik egy szemrebbenéstől lázba jöttök tök vadul,tök zavartalanul?
Ezek nem megszorítások.Megszorítások azok mások.
Megszorításokat sokan nem élnék túl,megszorításokat sokan rosszul viselnék el.
Emberek.Tegyetek kötelet a nyakatokba,s szátokba égő olajos hosszú vattát.Na,hát,akkor majd megtudjátok az igazi hazai megszorításokat.Hol itt ásókat,hol ott kapákat vágtok a fákat betakaró „baró” földbe,aranyat keresvén ösvény keresztény csumbujos,súlyos életetekben?
Csak egy szelet kenyeret egyetek,és illően bőven több marad a pénzetek.Vízből is elég legyen csak egy nyelet,ha fogjátok a munkás kapanyelet.
Ne vaduljatok.Tudjatok még több szép szót használni,s azt kívánom nagyon,hogy megalázni,elbánni másokkal csak kulturáltan,kifinomultan az az igazi.
Emberek!
Türelmetlenségetek a kellemetlenségetek tetőfokát áthágja?
Ember rárágja ételét nadrágja szárára,és ez alatt hanyatt hányja szét magát a járdára?
-Fejemben egy jel képes jelképes gondolatok szövevényére,legvégére kedvére hatóan,biztatóan szőni érthető,jól értelmező mondatokat?Meggondolt bölcs alaposság után kijelentem,és ide hirdetem:Másnaposság mindig az alkohollal fertőző előző nappal függ össze.Vagy ez csak egy Fente rögeszme zömmel?

Közlöm emlékeztetőül,ha tető ül a házon,gazda minek ázzon?
Éljenek a bankok és ne féljenek hangok hallatán!

Markáns mondataim elakadnak ember dolgos markán?

FENTEtente 2011.09.20. 07:47:04

Későbbiekben a többiekben,mindenkiben hibákat veszünk észre,csak valahogyan magunkban nem látjuk hibáinkat,nem vagyunk tisztában azzal,hogy felelősség nélkül aljasan országunk kivénül,hisz ki nem lát,ki nem hall az szívén ül?Alkoss már alkotmány igazságot,szeretetet,s megőrzően magyar nyelvezetet. Kérem Isten,kérem szépen középúton szerepedet,egységesen kedveljed az embereket.Istenem,Istenem,és te nem...és te nem lehetnél független? Kéréseim áldd meg Isten,áldd meg Isten,és add meg végre,add meg végre ami nincsen.Sipákolunk,sipákolunk,és közben könnyes szemekkel iparkodunk a megújulásba bele!- Az alkotmány miért al-lal kezdődik,és miért nem fel-el,mivel az emberek,s mivel mindenek felett van,áll? Pl.:Felkotmány. Én hiszek az új alkotmányban.Hiszem a Fidesz lustábban nem fog eljárni,és sikerül az új alkotmány elfogadása után rövid időn belül új választásokat kiírni. Az új alkotmány új,tiszta embereket is igényel,mely alkotmányra felesküdve nagy felelősséggel komolyabban vennék a választókat.Bármikor visszahívható legyen egy politikus ha rosszul dolgozik,ha elégedetlenek az emberek az ő munkájával.Esetleg feleljen vagyonával,feleljen beosztásával. Éljen Magyarország,éljen a magyar emberek tudásával,éljen tudásától jól.

FENTEtente 2011.09.21. 06:05:58

Szánalmas álmos napokon,fájdalmas számos sarkokon,sarkított,nyitott kérdésekre,nem figyelünk eléggé a végén emberi fájó érzésekre?Végeredményben az izgalmas politikai eredményben,események közepette én szeretettel szeretlek Magyarország!Ha éhes vagy és fázol,Békével takaróddzál. Frenetikus,erotikus feltöltődésünk őrlődésünk lehet,ha maradunk kielégítetlenek.Hitetlenek!Politika erőszakolja testetek nem kívánt részét is.Élvezitek? Rondán kunkorodván tudás maradvány mint nagy állvány tornyosul rosszul az észnek forgatagában.Kevés maradék ésszel nem fog a csatában ész-szerűen,nagy-szerűen az sikereket könyvelni,könnyen verni,ráverni ellenfelére győzelmet ha sok ésszel bátorsága nem küzdi le a félelmet. Ölétek rosszat magatokból,és igazatokból betörétek köztudatnak tudatos fontos sikerébe,cserében fölétek hajolá idejében a szerencse,mi vágtatva lovagolá a többi lovak alá?Alá,alá,alászolgálja:Ember egyben Istent szolgálja? Alkoss már alkotmány igazságot,szeretetet,s megőrzően magyar nyelvezetet. Kérem Isten,kérem szépen középúton szerepedet,egységesen kedveljed az embereket.Istenem,Istenem,és te nem...és te nem lehetnél független? Kéréseim áldd meg Isten,áldd meg Isten,és add meg végre,add meg végre ami nincsen. Isten nem játszópajtásunk,se nem elvtársunk.Tartsuk tiszteletben.Egyben kérek mindenkit:szegény se elit ne akarja kisajátítani,Istent politikára tanítani.Amíg mi emberek tele vagyunk hazug szélhámossággal,kábító,irtó álmossággal,addig Istent ne merészeljük a szánkra venni,s hinni abban,hogy ő felejt,és pozitívan elejt bennünket a végső elszámoltatásnál.Hamis papi gyóntatásnál látszólag megbocsát az embernek,mert tudja a földön nem tiszta játékot kevernek csalóka lapokkal.Papokkal takar be bennünket,de lelkünket nemsokára magához kéretve,a pokolba égetve el annak,annak akinek az jár? Szép nyár.Aszály,szárazság,árvíz,fáradság,stb.hisz nem jó a bágyadtság.Istenen keresztül természetnek jogában áll büntetni,helyretenni,figyelmeztetni kívül,belül,amire nem kaptunk Istentől felhatalmazást,mivel alma mást akar mint a körte,így zűrzavarban Isten szarvunkat törte,tördelte le.Az embereknek joguk van tudni,hogy miért jó Istennel ujjat húzni? Kérésünk Istenhez,hogy megbékélésünk legyen zavarmentes,és élhessünk felemelt fejjel a rendes kerékcsapásokban.Ne csak másokban lássuk meg,ne csak másik emberről magyarázzuk el hibáit.Mármint nagyobb felelősséggel,békés kiegyezéssel rendeljük alá magunkat a magyar hazának.Sorsának ember ő maga a kovácsolója,de ha balhézva ártalmas,magát hová sorolja? Hétfőn-szerdán-pénteken: Lepke száll a réteken. Kedd-csütörtök-vasárnap: Minden nap a hazának!
Magyar hazám,a hozzám hasonlókat,kevés ésszel azonosulókat,szinte menni nem tudó hason csúszókat,persze a magukban búsulókat tedd boldoggá,boldogabbá. Én szeretem Kiss Erikát,mikor a viperát és az operát összekeverik.Operát verik,a viperát énekeltetik.Az igaz,mindkettő nagyot szól csak ne én kapjak belőlük. Nekitámadtok egymás véleményének,magasan kormolódó széles kéménynek?"Mért"égnek mértékkel szelíd szívekhez simuló szavak,hol vasat melegen ütni,ott nincsen olvasat? Régóta nem mond itt igazat senki,csak a káros hazugság szépen cseng ki.Tudnak...hazudnak jól jobbról át balra,most fakadok igaz,őszinte dalra. -Mi"tyúktolvajok"mi is követünk el hibákat,mert bennünk él az elszánt pénz utáni imádat.- Az ember erre lopott,arra lopott:Vagyona meg gyarapodott? Kicsiben a nagyok nagyon el vannak hanyagolva?Adagolva szórom rátok magyar nyelvünket,melynek végtelensége elnyel bennünket?
Állj!Hé,kosztatom lábaimat és tájékoztatom a jelenlévő ide hívottakat,az alulírottakat 18 éven felülieknek is csak szülői felügyelet mellett ajánlom.Sajnálom ez van,ez nem álom.Ez az igazság.Ellenkező esetben ecetben áztathatják szemeiket az őrültségtől.Hófehér átlátszó tiszta írásaimban,és tetőtlen formátlan házaimban gondolataim kitűnnek e öreg tömegből.Egyből most erőltetetten szövegből elég,mert lángolva elég az eszem a rímektől.
"Kinevetnek,minek vetnek,búzamagot-kenyeret.
Kényes lappal,fényes nappal,csukogatom szememet.
Lapát hátán kapát vágjál,pihenjél meg széles ágynál.
Álmod legyen,"álomhegyen",gazdag-arany mikor ásnál.
Mikulásnál,izgulásnál,ajándéknak foga fehér.
Indulásnál,szánkózásnál:Nándiéknak"rókatenyér."
...ó a fenét,ekkora hülyeséget...Ha tenyér nem is,de kenyér vágna szájba?

anonymand 2011.09.21. 06:24:26

@FENTEtente:

Tisztelt FENTEtente!

Nem tudnád abbahagyni?
Kezd fárasztóvá válni, amit "művelsz".
Fejezd abba, kérlek!

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.09.21. 22:22:17

Na.Igen! Hányí pofon kell még??!!

"Lángoktól ölelt" Budapest – a zavargások helyszínei 2006-ban"

hvg.hu/itthon/20110916_zavargasok_helyszinei_budapesten#rss
..................................

Na.Ja. Azt sem tul bonyolult felfogni, hogy hatalmas feszültség halmozódott fel egyes társadalmi csoportokban) akarom irni) "felgyűlik a feszültség és egyszer csak robban".
Csak remélni lehet, hogy az "alvó elmék nem fognak feléledni.....
Ilyen ez.

hegyilány 2011.09.21. 22:24:39

Bocsánat) "hány pofon kell még" ) így akartam irni.

:))

FENTEtente 2011.09.24. 08:13:27

Ebben az egészben,a devizahitelezésben nagy szerepet játszott azért a szerencse is.Hogy érthető legyen most megteszem a magamét ismét.
Pl.ma a bankok mondjuk váltottak 230-al svájci frankot,de ha holnaptól valamilyen okból kifolyólag az árfolyam elszabadul 250-re akkor ők már annak megfelelően számláznak az ügyfelek felé?Nem beszélve arról,hogy nem mindig váltogattak,hanem a forint hatalmas profitot forgatták vissza,azt adták ki az embereknek hitelként?Ezért a bankok trükkök ezrei után simán mindenkinek mondjuk több éves fizetés után elengedhetnének 2 milliót,így sokan kiesnének a rendszerből,mivel nem lenne tartozásuk,tehát tovább nem nyomorognának,nem spórolnának a belsőfogyasztás rovására.Mára hasonlókra megérett a helyzet.Különben is bankok jobban,könnyebben át tudnák vészelni a sokszor nem tisztességes nyereségükből,mint a szegény megnyomorított,padlót fogott magyar emberek.
Ne húzzák tovább az időt,az idő pénz,főleg a kiskerestűek keserűen érzik meg hatását az idő húzásoknak,a lassú tehetetlen szokásoknak.Miért kell évekig várni és csak kiabálni őrülten zavaros országunkban,közben a bankokban gyűlik a pénz,gyűlik,bár úgy tűnik kamionszám nem hozzám,hanem kiviszik az országból?

anonymand 2011.09.24. 08:56:54

Tisztelt Olvtársak!

1 liter házi szilvapálinkát ajánlok fel annak, aki ezt a barmot innen, és minden más blogról kilövi!

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.09.25. 00:40:58

Hm. Ott fent" szegénynek talán ebben a politikai zűrzavarban elment az esze????

:)))

FENTEtente 2011.09.28. 06:25:02

Magyar nyelvem,te számban rejtőztél,és öltöztél be ott szépséges királynőnek,hol fogaim ránőnek testedre,rá vesztedre a tehetségedre teljesen?

Kedves Világ.
Kezeljétek mondataimat külön-külön,azon logikán,hogy bukik ám tisztán ki belőle bölcsesség,az erősség,a végtelen merészség.
Összességében az ember egészségében az egészségtelenség mint végtelenség ott kelleti magát,és csak a megfelelő pillanatra várva támadja szervezetünk gyenge pontjait,kifürkészhetetlen,érthetetlen gondjait?Minden embernek van megfelelő nyerő hasonMÁSA,de kinek van erről tudoMÁSA?Ha visszajönnek az oroszok,érkezik hason SZÁSA,magyarnak odamegy majd adóZÁSA? Kibérelt bélelt politikai hovatartozásunk,meleges,ideges otthonunk,változásunk akarását,elakadását vasból díszes rácsos ajtók teszik lehet lehetetlenné?
Lehet bent lennék jobban járnék,mint kint.Kint a tágas zavarosban,többségével szavam rosszban máris áll az sántikálva?Elkótyavetyélni drága időnk javát,s megélni békés jövőnk szavát,azokat a szavakat,azokkal együtt elültetni az együttműködés magokat,hogy dúsan jó gyorsan kikeljenek a jövőnek,s tápláljanak sokakat,embereket,állatokat,elkergetett fázósokat? Felértékeltetett tudásunkban,kiékeltetett mozgásunkban egy szikartot nem haladunk előre,se hátra,pedig szem mártva a messzi tájba látja ott a jó dolgokat?
Határozott,előre betárazott mondandóm adom köznek a javára,és senki ne úgy gondoljon rám mint egy gyávára.Akinek nem tetszik a rendszer az elmehet Jávára a szigetekre.

Ember kifogástalan tervekben nem lehet tanácstalan.Hihetetlen.Hitetlen ember élete lehetetlen a kijózanodásra?

FENTEtente 2011.09.29. 20:06:33

Szememet befedték ködfoltos homályok,vagy szürke sok hályog elvakítja
látásomat,de gondolataim képekben hevernek fejemnek egészén,így örömmel
futkározok rímeim tarka vetésén.És én boldog vagyok.

Egyre szebben,levegősebben,szépen összeválogatott szavakkal alkot mondatokat a magyar.
Hamar magamhoz tértem.
Kérem,én gratulálok minden pozitív változásokon átment érintettnek,minden normális,ideális embernek,jobbról át balra,s szeretettel gondolva azokra akik pártállástól függetlenül bizonytalanok,politikai hovatartozásukat nézve hontalanok?
Nem fog összedőlni a világ,ha ember magából rímeket kiráz.Írjatok velem együtt,s minden egyes írás a rímeléses tudás szemszögéből,azon belül annak az öléből,élből,egyből szeretetből,gyengédes édes erőből simogassuk kellemesen nyelvünket,nehogy elvesszen,nehogy elvesszenek benne kimagasló,kiváló értékei,esetleg születendő mai gyermekei?
Követőim!
Kövessetek a rímelésben.Kövessetek el mindent,hogy rímeljetek.Stimmeljetek ott ahol stimmelni kell,mert több százezer szem figyel rátok.
Én oda látok,ide látok:
Ti engem nem is irritáltok.

Ha kertünkben ásunk magatartásunk keresi megoldásunk legelőnyösebb
oldalát.Tartásunk a társunk,ha kell tart másunk tükröt elénk,hogy lássuk mi
is van odaát,odaát a láthatatlanban?

gébence · http://soraim.blog.hu 2011.10.16. 10:15:24

Jaaa hát a politikus kérem sosem hazudik.

FENTEtente 2011.11.13. 06:55:34

X faktoros öntörvényű akaratos rossz mentorokat lecserélni,bohócokat a cirkuszba tessenek alkalmazni.Mázli.
Zsűritagok agresszívek,erőszakosak,fejre mindenre laposak,egyáltalán nem alaposak,s nem okosak sokszor amikor szakmailag véleményeznek?Agyilag korlátozottak,fülükbe belesúgva átmosottak?Hamis hangoknak nem a tudójuk,mi nézők unjuk a versenyzőkkel összebarátkozást és nem az igazságos kritizálást tapasztalhatjuk jó néhányszor,nem az igazságos kritizálást hallhatjuk,láthatjuk részükről?Ennyit erről.
De:Muri Enikő közepes sok hamis nem helyes hang után a teljes zsűri bután miért blokkolt le ijedten,teljesen megilletődve,szinte betegesen bőgve?Nyögve kérdezem:Milyen utasítást kaptak a fülükbe beleüzenve?Mindegyik el volt kenődve.Malek Miki még akart valami komolyabbat,valami őszinte hatásosabbat mondani,de mintha elvágták volna.Na.Feje durranásra szakosodva torzult el.
Talán az az ordibálós,kiabálós,hadarós,vigyorgós Stohl által nevelt hazudós műsorvezető tudja a frankót,azt az átpalizóst?
Persze csak szavazzanak nyugton nem maradjanak a kedves nézők,mert pár szavazat is dönthet valaki javára a több százezer beküldött sms-ek közül.Micsoda fura véletlenek.Én szétrepedek a csodálkozástól.Attól s nem mástól.
Stohl palánta belátta ez az ő stílusa,és sok pénzből "nekije" jöhet az USA?
süti beállítások módosítása