A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.06.27. 14:01 Harpi

Miniszterelnök úr, ön hazudik

Címkék: kína tüntetés szabadság demokrácia tibet orbán viktor

Orbán Viktor miniszterelnök ma újfent bizonyságát adta annak, hogy szemrebbenés nélkül képes hazudni. Miközben az RTL Klub hétfő déli Híradójában igyekezett tisztázni (a videó 2:40-től válik érdekessé!), hogy a Kína ellenes tüntetések kapcsán szó sem volt semmiféle tiltásról, ártatlan tekintettel a következőket találta mondani: "Magyarországon lehet tüntetni. Magyarországon szabadság van. Sőt, még külföldi államok ügyében is a törvények tiszteletben tartása mellett lehet tüntetni, tehát semmilyen kifogás nincs az ellen, hogy a magyar kormány fogadja a kínai miniszterelnököt, és a város más részén valahol tüntetnek. (…) Az, hogy kifejezzék a véleményüket, és amikor mi a Kossuth téren tárgyalunk, akkor ők a Hősök terén tüntessenek, annak semmilyen akadálya nincs." (Nem sokkal később ugyanezt elismételte a kormányfő a parlamenti felszólalásában is.)

Fotó: 168 óra

Talán érdemes emlékeztetni méltóságos miniszterelnök urat arra, hogy nem túl egyszerű dolog úgy tüntetni, hogy az ember a kérdéses időpontban éppen a bevándorlási hivatalban, idézésre jelent meg, és a sorára vár. Meglehet, ön időközben elfelejtette, hogy az olyannyira gyűlölt kommunista hatalom milyen módszerekkel akadályozta meg annak idején a demokratikus ellenzék megmozdulásait a nemzeti ünnepeinken, jeles évfordulóinkon? Segítünk: pontosan ilyen módszerekkel. Hja, hogy ön soha nem volt része a demokratikus ellenzéknek...?

Persze, tudjuk, ez a mérhetetlenül gusztustalan eljárás annak a folyamatnak a része, amely során a jelenlegi magyar kormány lefeküdt Kínának. De, tisztelt miniszterelnök úr, ezt lehetett volna elegánsabban is csinálni, nem ilyen pofátlanul átlátszó módszerekkel. Ám a jelek szerint ön immáron véglegesen és végletesen szakított az eleganciával a demokrácia és a machiavellizmus határán egyensúlyozó játékban. De ha így van, akkor ne nevezze magát demokratának, és ne beszéljen szabadságról egy olyan ország kormányfőjeként, amely hatósága képes és hajlandó arra, hogy a tartózkodási engedélyükkel megzsarolva, alapos titkosszolgálati előkészítés, operatív adatgyűjtés után, kellő időben, egy napra fogva tartsa a számára kellemetlen figurákat. Azokat akik pusztán azért kellemetlenek, mert ők valóban demokraták, és valódi szabadságot akarnak a népüknek.

Hadd idézzük e helyütt önt, abból az időből, amikor talán még tényleg demokrata volt. Egykoron Antall Józsefhez szólott a Parlamentben, az akkor még liberális Fidesz frakcióvezetőjeként: "Miniszterelnök úr, ön hazudik". Márpedig ön tudja a legjobban, mert ezt is öntől hallottuk, hogy aki egyszer hazudik, az újra és újra és újra hazudni fog...

7 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr43018795

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A per [18+] 2011.07.11. 18:52:29

De nekem, kérem szépen, minden nagyon tetszik, mert én viszont eléggé buta vagyok. Mert van, aki azt tartja mindenek felett a legfontosabbnak, hogy ország-világ előtt őszintén megmondja, ő nem buta. Ez valahol igen megható. Én régebben sem voltam egy é...

Trackback: Komám asszony hol a lóvé? 2011.06.28. 19:14:06

 Bruttó államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 19323,1  2011.máj.31. 21116,5 Netto államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 18104,2  2011.máj.31. 20218,4 Itt valami nagy baj (vagy átverés) van, mert a Kedves Vezető már egy jó éve harco...

Trackback: Konzultáció a Bevándorlási Hivatalról 2011.06.28. 11:23:48

Vannak, akik szerint a Bevándorlási Hivatal rendkívüli módon csak azért tartott nyitva szombaton, hogy megkímélje a tibetieket attól, hogy munkaidőben kelljen megjelenniük ott, hogy válaszoljanak a rendkívül fontos és sürgős kérdéseikre. Mások azt mond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

waqtiq 2011.06.27. 19:53:23

Miniszterelnök úr, ön hazudik
Ez rossz cím
ez az alak nem érdemel annyit, hogy magázva tiszteljék
miért kellene tisztelni ? ezt

igaz szó 2011.06.27. 22:43:46

Hadd idézzük e helyütt önt, abból az időből, amikor talán még tényleg demokrata volt. Egykoron Antall Józsefhez szólott a Parlamentben, az akkor még liberális Fidesz frakcióvezetőjeként: "Miniszterelnök úr, ön hazudik". Márpedig ön tudja a legjobban, mert ezt is öntől hallottuk, hogy aki egyszer hazudik, az újra és újra és újra hazudni fog... ÉN IS ÍGY GONDOLOM! ÁLOMBÓL ÉBREDNI, NE , NE TOVÁBB NE ÁLMODJON MÁR!!! ÉBREDÉS !!!EMBEREK? SZOLGÁK LESZTEK SAJÁT? ORSZÁGOTOKBAN!!!!

pirimogyoró 2011.06.27. 22:51:48

"ne nevezze magát demokratának"
Ráadásul fiatal demokratának :)))

De mindegy, minek nevezi magát, még akkor is hazudik, ha kérdez. Ez a Fideszben nem hogy megengedett, hanem egyenesen kötelező.

a magyar 2011.06.28. 09:51:48

Miniszterelnök Úr!
Nem csak most hazudik, hanem folyamatosan hazudik!!!! A választás előtt, alatt és utána is csak hazudozik!!!A Maga által szidott Gyurcsány legalább Öszödön bevallotta!!!
Maga sosem fogja bevallani!!! A nyugdíj kasszára hívatkozik a Rendvédelmiseknél-
Nekik a munkáltatójuk 50 éves korukig előre befizették a nyugdijukat- tehát a mostani nyugdíjkasszának semmi köze ezekhez az emberekhez!!!!!! Így nem is csökkenti a nyugdíj kiadást ha visszahívja ezeket az embereket!!!!Na itt a hazugság!!!!! És árulja már el kedves Miniszterelnök Úr- ha ezek az emberek közül 50 éves kora elött meghal egy jó pár annak az előre befizetett pénze hova lessz??????!!!!!!!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.06.28. 14:15:37

Még két nap, és hatályba lép a médiatörvény. :) Utána már nem fogjátok ezt mondani. Vagyis mondjátok, de súlyos következményekkel, sajnos.

Szerintem.

mismichael42 2011.06.28. 18:23:18

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de ez a hírhedt mondat , a fentiekre vonatkozóan - inkább úgy hangzott el:" ... a Kormány hazudik!" szerintem nem nevesítette meg ez személáda néhai Antall Józsefet!

senior01 2011.08.28. 20:34:11

@waqtiq: Ez a barom soha nem mond igazat- talán még a gyermekit sem ő csinálta- lehethogy vette ! fajtájától kitllik 4
süti beállítások módosítása