A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.05.18. 11:58 Harpi

Magyar jövőkép kezdő diplomásoknak

Címkék: felsőoktatás munkanélküliség pokorni zoltán hoffmann rózsa frissdiplomások

Pokorni Zoltán tegnap közkinccsé tette a magyar felsőoktatásban egyszer s mindenkorra tiszta helyzetet teremtő tervét. A fideszes oktatáspolitikus szerint az ország pillanatnyilag nem engedheti meg azt, hogy a közpénzből finanszírozott diplomások egy-két éven belül külföldre települjenek, és ott kizárólag saját hasznukra kamatoztassák a diploma megnövekedett piaci értékét, ezért jogos a felsőoktatási rendszer olyan irányú átalakítása, ami ezt a luxust nem finanszírozza. "Sokan feketén dolgoztak kint magasabb bérért, de közben itthon szünetel a diákhitelük visszafizetése" – mondta az Indexnek Pokorni, aki szerint ily módon több ezer fiataltól lehet visszaszerezni a ráfordítást.

Eddig akár azt is hihettük, hogy Hoffmann Rózsa lázálmait képtelenség túlszárnyalni, erre jön Pokorni Zoltán, és újfent átírja a színlapot. Az oktatásért felelős államtitkár az eddigi döbbent értetlenséget pánikká változtatja a felsőoktatással kapcsolatban meglebegtetett, aztán, ki tudja, végül is milyen mértékben visszavont elképzeléseivel. A Fidesz fő oktatáspolitikusa, a parlamenti szakbizottság elnöke mindeközben bölcsen hallgat, majd pedig akkorát szarik a ventilátorba, hogy egyszeriben senki sem figyel Hoffmannra.

Tisztelt Pokorni úr! Hivatalos tisztelettel kérdezem: Ön szerint mi a lónak a faszáért mennek külföldre a friss diplomások? Dolgozni? És ön szerint mi a szarért nem itthon helyezkednek el inkább?  

Nem gondolja, elnök úr, hogy előbb – a választási ígéreteiknek megfelelően – tisztes megélhetést biztosító munkalehetőséget kellene teremteni idehaza a pályakezdők számára, és majd akkor kellene pofázni az ifjonti hálátlanságról, ha azok a megátalkodott frissdiplomások tényleg csak passzióból keresnek külföldön állást? 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr832913491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2011.05.18. 13:48:13

Persze, hogy nem tudják visszafizetni a felvett diákhitelt, ha nincs miből !!!
Mert nincs elég munkahely.
egyébként pedig Pokorni a BÜDÖS ÉLETBEN NEM GONDOLTA VOLNA, HOGY EBBEN A ROHADÓ KAPITALIZMUSBAN, AMIT Ő IS "TEREMTETT" OLYAN JÓL FOG ÉLNI, MINT AHOGY ÉL !!!!!!!!!

NU, EZT LEHET NEM BETENNI ! b+

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.05.18. 20:55:30

Hát igen. A fiatalokban elég nagy az inercia, úgyhogy még ha el is mennek, a legtöbb jönne vissza, mert itthon azért kényelmesebb. Az a kis világlátás meg úgy kell nekik, mint egy falat kenyér, a legtöbbnek emelkedik tőle a munkamorálja de legalábbis toleránsabb lesz és hall a sajátjától eltérő véleményeket, ami sosem baj.

Abba azért belekötnék, hogy "teremteni kell" nekik munkahelyeket. Csak 10 percre hagynák abba a honatyák a tervgazdasági buherálást és hagynák, hogy a dühödt aktivizmustól frászt kapott cégek visszaóvakodjanak az országba és már megtették a magukét.

Mindent, amit az állam a saját kezébe vesz, azt más nem csinálja többé.

kormányzó 2011.05.19. 12:05:05

Diák-hitelre kihegyezni a témát valóban baromság.Azzal egyetérthetünk,nem nagy üzlet nekünk, közpénzből tanított diplomásokkal ellátni mások gazdaságát.Az sem lenne talán hátrány,ha végre - a gazdaság számára is - egészséges arányokat állítanának fel a karok között.Esetleg megérett az idő elgondolkodni,a "közpénzes" képzési létszámon, és bizony a "megtérülésen" is.Merhetem-é mondani,aki úgy gondolja -jelzem jogosan - kívűl tágasabb,annak sok sikert kívánunk,de a tandíjat kérjük visszafizetni.A nagy spórolásban elveszünk nyugdíjakat,gyógyszertámogatásokat,gyerekek szája elől az ételt meg a tököm se tudja milyen címen pénzeket,akkor ezt a kérdést is lehet rendezni.Ahogy rendeznünk kellene végre a politikusaink jövedelmét is!NEKÜNK! NEM NEKIK!
@Quadrille Lobster: Csak a barom gondolja a közmunkát teremtésnek!
süti beállítások módosítása