A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.05.17. 09:19 Harpi

Újra terjed "a pénzeszsák éve"

Címkék: hoax feng shui pénzeszsák éve

Te is megkaptad a 823 évente előforduló "pénzeszsák-évről" szóló napi rendes láncleveledet, amely méhnyakrákkal és hajléktalansorssal fenyeget, ha nem küldöd tovább nyolcezer ismerősödnek?

"Ebben az évben Júliusban 5 Péntek 5 Szombat és 5 Vasárnap van. Ez csak egyszer fordul elő 823 évente. Ezt az évet pénzeszsáknak hívjak. Másold ezt be a státuszodba és 4 napon belül pénz érkezik a házhoz a Kínai filozófia a Feng Shui szerint. Azok akik csak elolvassak és nem másoljak be pénz nélkül maradnak!"

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, aki véletlenül vagy direkt nem küldte tovább ezt a lánclevelet: természetesen ökörség. Minden olyan évben 5 péntek, 5 szombat és 5 vasárnap van júliusban, amikor a hónap első napja péntekre esik. És ez nem 823 évente van így. Ez volt a helyzet például 2005-ben, és ez lesz 2016-ban is.

De persze lehet, hogy mi tévedünk. Hiszen ha a feng shui ősi kínai mesterei azt írták kétezer éve, hogy ezt a lánclevelet feltétlenül be kell másolnunk a Facebook-üzenőfalunkra, akkor biztos igazuk volt...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr632910381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása