A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.05.07. 13:18 Harpi

Egy nyugdíjas az államadósság ellen

Címkék: politika kisnyugdíjas politikusok államadósság felajánlások

Édesanyám halad a korral. Ezért aztán fölajánlotta az Államadósság-csökkentő Alapba a jövedelmének egy részét – bizonyos feltételekkel.

Hetvenhét éves nyugdíjas anyám ma reggel, a Budapest–Leányfalu Volánbusz viszonylat szolgáltatásait az állam kegyelméből egyelőre térítésmentesen élvező utasként, valahol Budakalász magasságában, a következő ötlettel hívott föl. Mobiltelefonon, mert ő koros ugyan, ámde korszerű, hanem viszont, minthogy az internettel eleddig nem sikerült igazán megbarátkoznia, ezért a heti sajtóból tájékozódván. A sajtó alatt a print verzió értendő, és azért a heti, mert azokból költséghatékonyabban lehet informálódni, mint a napilapokból. Ő roppant tájékozott asszony. Futball-rajongó, s ha ennek van bárminő jelentősége, akkor – tős-gyökeres budapesti létére! – Loki-fan, és csak azért nem érdekli mostanság a Forma–1, mert már nincs benne Kimi Raikönen.

Édesanyám a következőket mondotta, immár Pomázhoz közelítve, miközben jómagam épp' a szombat reggeli fűnyíráshoz melegítettem be egy pohár szőlőlével. 43 évnyi, több állami és szakmai kitüntetéssel elismert tanári szolgálata árán megszerzett, a mindenkori adózott jövedelme után befizetett nyugdíjjáruléka által felhalmozott munkatőkéjének hozamaként neki járó havi nyugdíjából – amelynek összegét e helyütt személyiségi jogi és egyéb okok miatt nem írjuk le – pontosan ugyanannyit hajlandó fordítani az államadósság csökkentésére, mint a 100 leggazdagabb magyar.

A felhívás pediglen ekként szól:
Fizika–matematika szakos gimnáziumi tanár, több évtizedes szolgálatával kivívott jogán havonta megkapott, a puszta megélhetésére éppen csak elég nyugdíjának pontosan ugyanannyi százalékát nagyon szívesen befizeti az Államadósság-csökkentő Alapba, mint amennyit a száz leggazdagabb magyar a saját –természetesen az adózott jövedelme eredményeként, az adózási szabályokat nyilvánvalóan minden tekintetben kínosan betartva felhalmozott – vagyonából erre a célra fordít.

Ha esetleg a hazai politikai elit is hajlandó lenne e cél érdekében a SAJÁT zsebébe nyúlni, azzal további felajánlásokat lehetne kicsalogatni édesanyám büdzséjéből, de ezt már csak én teszem hozzá...

7 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr132884789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 3015-re készül Lázár János 2011.05.08. 11:23:55

 Mert előbb biztosan nem lesz villamos Hódmezővásárhely és Szeged között. Hacsak a szocialista szegedi Botka be nem segít. Mert itt van például Debrecen, a Fidesz fellegvára. Ott például nagyon nem sikerül a villamos beszerzés. A Kósa Lajos polgár...

Trackback: Alkotmánybíróság: élt 22 évet 2011.05.07. 18:20:55

  Mondhatják, hogy ne temessem előre, hisz még látszólag él. Látszólag valóban él, de nem adok már neki sokat. A legújabb döntésével, mely szerint másodszor is alkotmányellenesnek találta a nagy összegű végkielégítések 98 százalékos különadójáról ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2011.05.08. 15:43:16

KIVÁLÓAN TÁJÉKOZOTT ! :)

Fóner István 2011.05.09. 13:09:56

Úri ember biztosra nem fogad!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.12. 16:02:21

Hehh! Ezek merik magukat a hazának elköteleettnek nevezni... Széchenyi és Kossuth pl. mennyit ajánlott fel? Ferike? Viktorka? Na lássam az egy évi jövedelmet... Majd akkor fogom elhinni, hogy az ország javát akarják, nem a sajátjukat.

János Dunai 2014.12.07. 13:48:35

Szegény nyanya....de nem marad a börében ha nagyon hülye is.Ilyen életrevalóságot emberek csak kicsit talán lényeglátóbban.
süti beállítások módosítása