A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.05.06. 11:48 Harpi

Annál rosszabb az Alkotmánybíróságnak...

Címkék: fidesz kormány orbán viktor alkotmánybíróság hülyekormány hülyeország különadó hülyefidesz hülyeorbán

Sérti az emberi méltóságot, ha az állam olyan bevételekre vet ki adót, amelyeket korábban bevallással lezárt adóévnek tekinthettek az adóalanyok – ezt mondta ki az Alkotmánybíróság, és ezért visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a különadóról szóló törvény második változatát is. (Index.hu)

Érthetetlen ez a makacsság! Nem értenek ezek a szép szóból? Tisztelt alkotmánybírák, nem tetszenek emlékezni arra, hogy emiatt a dacos szembeszegülés miatt egyszer már bele méltóztattak szaladni egy emberes pofonba?

Ugyanezt csinálták ezek az urak tavaly októberben is. Akkor Pártunk és Kormányunk egyetlen laza mozdulattal elvonta az adó- és költségvetési ügyekbe való belepofázás jogát az Alkotmánybíróságtól, majd némi átgyúrás után újra benyújtotta a parlamentnek a különadóról szóló törvényjavaslatot. A kétharmados nemzeti többség, nem túl nagy meglepetésre, el is fogadták azt, erre tessék, most megint jönnek ezek a taláros mihasznák. Pedig közben már az alkotmányból is jószerint kiírtuk őket, csak, hogy tudják hol a helyük a demokráciában! Meg, hogy mi a nevük. Kuss! – ugyebár. Azt, hogy mi kell Magyarországnak, majd mi tudjuk, jó? Nincs itten szükség ezekre a túlfizetett, túlkoros ügyvédbojtárokra, akik mindenbe beleütik az orrukat a budai panoptikumukban.

Mi kell még ahhoz, hogy észrevegyék: nekik itt nem osztottak lapot? Vonjuk el a költségvetésüket, csökkentsük negyedére a fizetésüket? Vagy adjuk el bohócneveldének a székházukat? Mi a francot akarnak ezek kiprovokálni, amitől befogják végre a pofájukat, és nem dumálnak bele a felnőttek dolgába?!

91 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr562881929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkotmánybíróság: élt 22 évet 2011.05.07. 20:31:57

  Mondhatják, hogy ne temessem előre, hisz még látszólag él. Látszólag valóban él, de nem adok már neki sokat. A legújabb döntésével, mely szerint másodszor is alkotmányellenesnek találta a nagy összegű végkielégítések 98 százalékos különadójáról ...

Trackback: Az Alkotmánybíróság végre a sarkára állt 2011.05.06. 15:48:16

A visszamenőleges adókivetés alkotmányellenes, az ember autonómiáját sérti....

Trackback: Keserédes diadal 2011.05.06. 13:52:25

Azon gondolkozok, hogy vajon toporzékol-e most a miniszterelnök, ahogyan azt tette az emlékezetes európai parlamenti performansza alkalmával, miután az Alkotmánybíróság másodszor is elkaszálta a 98 százalékos különadóról szóló törvényt. Mindenesetre ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sisifux 2011.05.06. 13:42:35

Azért tényleg fura, hogy tudós emberek a saját kárukon sem képesek tanulni. És még ők akarják megmondani, merre hány méter.
Meg azért azt is tudhatnák, a makacsság a 7 fő bűn egyike. Most miért kell szívinfarktus közeli állapot felé taszigálni az ország amúgy is túlhajszolt miniszterelnökét. Aki sikert sikerre halmozott az elmúlt egy évben, igazán megérdemelné, hogy mindenki tekintettel legyen erre. Csak gondoljunk bele, heroikus erőfeszítésekkel levezényelt egy 2/3-os fülkeforradalmat, utána késlekedés nélkül az IMF-el vívott szabadságharc élére állt, majd újjászületésre kész állapotba hozta az országot, és ez a hála. A küllők közé homokot szór az ellen alkotmánybírónak álcázva. Csoda-e, ha harcban edzett öklével kiírtja ezt a gócot a nemzet testéből fülöp-szigeteki csodadoktorként.
A kérdés költői természetesen.:-)

magyar ember teli szájjal 2011.05.06. 15:30:10

Ki kéne rakni őket Esztergomba, ahogy meg van egyébként is írva. Aztán a reggeli sárga buszon majd elgondolkodnak a demokráciáról meg a jogállamról.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.06. 15:32:34

A fidesznek mindenesetre most nagyon nem jön jól, ha újra nyirbálni akarja majd az AB jogait. Kicsit most elcsendesedtek a dolgok, de ez újra felkavarja az állóvizet.

Az AB-től pedig szimpatikus ez a karakánság. Meg akarják tanítani a fidesznek, hogy egy jogállamban vannak korlátai a kormányzatnak is. Kérdés, hogy sikerül-e beleverni a nebuló fejébe a leckét, vagy a diák inkább rátámad majd a tanárára.

Kretusz 2011.05.06. 15:32:45

megszüntetném öket a picsába. a nevetséges sajtostallérral a nyakukban osztják észt. de ha legalább idöben tennék mindezt. hány hónap csúszással válaszolnak egy-egy beadványra?

Psyman 2011.05.06. 15:39:18

Erre nincs jobb szó: A posztíró egy gyökér.
Az alkotmánybíróságnak nem az a feladata, hogy ha a kormány át akar passzírozni egy törvényt, akkor azt az AB hagyja. Ha tizenhétszer nyújtják be ugyanúgy, akkor az AB-nek kutya kötelessége tizenhétszer alkotmányellenesnek minősíteni, akkor is, ha halállal fenyegetik őket.
Lassan mondom, hogy a posztíró is megértse: AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG A KORMÁNYTÓL FÜGGETLEN INTÉZMÉNY. Ami azt jelenti, hogy magasról szarik a kormányérdekekre. Mert ez a dolga. Nekik az a dolguk, hogy az alkotmány szellemében (amit egyébként épp a kormány fogadott el) ítélje meg a törvényeket. És ha az alkotmányban benne van, hogy visszamenőlegesen senkit nem lehet adóztatni, akkor az alól még azok sem kivételek, akik milliós végkielégítéseket kapnak.
A posztíró mit szólna hozzá, ha a kormány holnap bevezetné, hogy harminc évre visszamenőleg évente az ingatlan mértékéhez igazodó 98%-os ingatlanadót vetne ki? És akkor ők ezt most szeretnék egy összegben beszedni. Akkor is ilyen nagy lenne a tisztelt posztíró szája, mikor az AB alkotmányellenesnek nyilvánítja a törvényt?

Van ugye egy olyan elv, hogy a bíróság előtt mindenki egyenlő. Ez az AB-ra fokozottan igaz. Ha nem tetszik, meg lehet szüntetni az AB-t. De akkor senki en kezdjen el pityeregni, ha jönnek az olyan törvények, amik majd nekünk nem tetszenek, de nem lesz senki, aki felléphetne ellenük!

c 2011.05.06. 15:39:53

Elég agyatlan zombi volt, aki a nap izéjét írta.
Te egy tévedés vagy, el kellett volna vetetni!
VISSZAMENŐLEG orvosoljuk! JÓ?
Ha a törvényhozókon múlna nem lenne akadálya, ha az AB-n akkor lenne.
Csak egy példa. Agyatlan...

Psyman 2011.05.06. 15:40:40

@Kretusz: Ehhez az ötlethez csak gratulálni tudok. Remélem akkor sem fogod majd visszasírni őket, ha mondjuk az MSZP közli, hogy akkor mostantól 90 év a nyugdíjkorhatár és 70%-os az SZJA. Mert akkor már ugye nem lesz AB, aki hatályon kívül helyezze a törvényeket.
Tüntetni meg mehetsz, majd a rendőrök megint szétrúgják a s*gged.

2011.05.06. 15:40:56

Mi a probléma? A Fidesz mindjárt meghozza a törvényt, hogy emberi méltóság megsértéséért sem vizsgálhatja a törvényeket. Hisz polgári kormány nem sérti meg a méltóságot. Mint ahogy államosítani sem államosít. Ugye?

Leonard Zelig 2011.05.06. 15:42:42

@Psyman: Irónia - idegen szavak szótárát felütni.
Tanulni, tanulni, tanulni - hatodik lenin

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.06. 15:43:19

Pedig az egész társaság bohócok gyülekezete:

Tudjátok van ebben a vatikáni szerződésben még egy nagyon nagy GÁZ.

Az akkori "Alkotmánybíróság" az alkotmánnyal nem találta ellentétesnek, ami nem is csoda, hiszen a tagjai többsége katilikus vallás által érintettek:

Index - Kikicsoda

Dr. KILÉNYI Géza
Publikus cím:
Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 1088 Bp., Szentkirályi u. 28. Tel.: (1)338- 4640.

Dr. Zlinszky János
Publikus cím:
ázmány Péter Katolikus Egyetem, 1088 Bp., Szentkirályi u. 28. Tel.: (1)338-4040.

Dr.SÓLYOM László
1996- a Pázmány Péter Kat. Egy. tszv. egy. tanára.
Dr. TERSZTYÁNSZKY Ödön
1996- a Pázmány Péter Kat. Egy. JTK polgári eljárásjogi és iparjogvédelmi oktatója.

Dr. VÖRÖS Imre
1990- a Keresztény Isk.testvérek tanító szerzetesrend ügyvivoje.

Dr. Lábady Tamás
Született 1944-ben. (volt)Alkotmánybíró. Az Alkotmánybíróság (volt)helyettes elnöke. Kandidátus. Magánjogot tanít a JPTE és a PPKE jogi karán. Nős, feleségével a Házas Hétvége Katolikus Lelkiség pécsi régiójának a felelőse

stb....

Leonard Zelig 2011.05.06. 15:43:57

@c: Ditto, azaz magyarul dettó

Virág et. 2011.05.06. 15:44:04

@Psyman: Ööö... lehet, hogy tévedek, de én nem kevés szarkazmust érzek a blogbejegyzésben. Szerintem ezzel együtt olvasd át újra az egészet.

Azt viszont mindenki hajlamos elfelejteni, hogy a 98%-os különadó csak a mesterségesen kiváltott ürügy volt, hogy korlátozzák az AB jogkörét a MNYP betétek államosítása előtt. A Fideszt ez a téma már rég nem érdekli, ennek a mai döntésnek sincs ilyen szinten már jelentősége.

M_R 2011.05.06. 15:46:39

Majd kitalálják a fityeszék hgy a visszafizetendő összeget az N.AVO évi 1 Ft életjáradékként fizeti vissza...

Aki volt akkor marha hogy betojt és befizette a 98% különadót (múgy mér nem máre mindjárt 198%-ot találtak ki) az ezt a pénzt soha nem fogja visszakapni..

És tuti hogy nem a milliárdos végkielégítéseket felvevők fizették be, hanem a kis nevemsenki nyugdíjas csinovnyikok, akik megszokták hogy állambácsi az elmúlt 40 évben is rendszeresen kicseszett velük :(

Psyman 2011.05.06. 15:48:48

@IGe: Hát ez tényleg skandalum! Van pofájuk keresztény egyetemen tanítani! Szégyen!
Amúgy a felsorolt ötből négy úriembert van szerencsém személyesen ismerni, és bátran mondhatom, hogy a legkiválóbb jogtudósok Magyarországon (a többi nagyság mellett persze). És nem véletlenül ők lettek az első AB tagjai, ők voltak ugyanis, akik nem feküdtek le a kommunista rendszernek, ugyanakkor megvolt a kellő szakértelmük, tudásuk és tapasztalatuk ahhoz, hogy alkotmánybírók lehessenek.

Ja, hogy a gerinc gyakran együtt jár a vallásossággal? Lehet, hogy a nem-vallásos embereknek kéne elgondolkodni, hogy mikor vesztették el a sajátjukat?
Persze tisztelet a kivételnek.

c 2011.05.06. 15:48:56

@Virág et.:
Jól látod.
Itt a 3000MrdFT ellopása volt a cél.
Ez a 98% egy gumicsont.

Psyman 2011.05.06. 15:50:34

@Virág et.: @Leonard Zelig: Jó, lehet, hogy igazatok van. Ez esetben megkövetem a posztírót. De manapság már annyi kapitális baromságot lehet, olvasni a Neten, hogy nem mindig tudni, ki mit gondol komolyan :P

Pistie 2011.05.06. 15:53:26

@Virág et.: Viszont akkor a MNYP pénzek államosítását is visszadobhatja az AB, de az a minimum, hogy aki maradt, az nem veszítheti el az állami nyugdíjra való jogosultságot.

@IGe: a PPKE-t is összeolvasztják, nem? Legalábbis én nem láttam a 12 megmaradó egyetem között, bár lehet csak figyelmetlen voltam. Lehet ez az AB bosszúja :)

Leonard Zelig 2011.05.06. 15:59:38

Azért utolsó leheletként még bebuktathatnák a 3000 gigabájtos fideszüzletet. Legalábbis bepróbálkozhatnának a nadrágosemberek ennél a szőlős-kőbányás-lézeres maffiánál. Állva dicsőség meghalni.

nandras01 2011.05.06. 16:01:10

@Psyman: mi van lemerült az elem az iróniadetektorodban?

2011.05.06. 16:01:38

@Psyman: te ostoba, azt a fogalmat, hogy IRÓNIA azt nem ismered? Jéééézusom, de sötét van itt...

Leonard Zelig 2011.05.06. 16:02:23

@Psyman: Lehet, hogy a nem-vallásos embereknek kéne elgondolkodni, hogy mikor vesztették el a sajátjukat?

Jaja, lehet. Van valami egyenes arányosság a vallásosság és a becsületesség között. A probléma ott van, hogy aki vallásosnak vallja magát, azt gondol otthon a sufnijában illetőleg kacsalábjában, amit akar.

dr kíváncsivagyok 2011.05.06. 16:04:37

Nem tudom......valóban arra adott a választók 53 % - a felhatalmazást a Fidesznek , hogy döntően alkotmánysértő törvényekkel , rendeletekkel kormányozzon ????? Mert úgy a hülye is tud !!!!!

dr yetee 69 2011.05.06. 16:05:41

Nem látom a képen Stumpf alkotmánybirót,csak nem beteg?

BruceTheHoon 2011.05.06. 16:21:25

@Psyman: "Ja, hogy a gerinc gyakran együtt jár a vallásossággal? Lehet, hogy a nem-vallásos embereknek kéne elgondolkodni, hogy mikor vesztették el a sajátjukat?"

Most nézd meg, mit írtál ide.

gyilkos fűegér 2011.05.06. 16:22:23

@Leonard Zelig:

Na, ezeknek aztán magyarázhatsz...

:)))))

igényes 2011.05.06. 16:22:45

Most aztán perelhetnek bátran azok, akik befizették a 98%-os adót. Perelhetnek méltóságukért, és az elmaradt haszonért.

GépBalta 2011.05.06. 16:23:48

Ellentétes véleményen vagyok. Szerintem az hogy jogköreik megcsonkítása után abban a tudatban, hogy több kormánynak ellentmondó testületet is feloszlattak, azt kell mondanom hogy ezek egytől egyig igazi Gerinces Emberek! Teszik a dolgukat a fenyegetettség ellenére, hiszen mit érne egy olyan alkotmánybíróság aminek tagjai meghunyászkodnak, csak hogy mentsék munkájukat, pénzecskéjüket?

Nils. H 2011.05.06. 16:23:53

Lesz ez még így se, lejár pár mandátum, néggyel emelkedik az alkotmánybírák száma... (kizárólag politikai, nem szakmai érvek miatt, mert az actio popularis eltörlése miatt nem lesz ügyteher növekedés a konkrét normakontroll miatt), az elnököt majd a parlament választja...
És a stumpf-féle pártkatonák többségben lesznek. Akkor nem lesznek ilyen döntések. Ezért nem ugrál egyelőre StumpfPityu se.
Majd jövőre. Meg utána sokáig.

is 2011.05.06. 16:24:42

@kíváncsivagyok: igen. ezt elhetett elore tudni, meg is mondtak. aki ennek ellenere a FIDESZre szavazott, az mind erre adta az aldasat. most persze tagadjak, meg nem ugy gondoltam, meg azt hittem, meg stb. valojaban Mo-n az emberek 53%-a segg hulye, hogy visszahozata a FIDESZt ilyen aranyba a hatalomba. a szocik mellett lenne a helyuk.

is 2011.05.06. 16:27:28

@Psyman: "Ja, hogy a gerinc gyakran együtt jár a vallásossággal?"

Te, nem ugy van, hogy vallasos ember nem hazudik, meg kerdesben sem? Semmilyen osszefugges nincs a gerinc, es a vallasossag kozott. Legalabbis nem javaslom, hogy utana kezdjunk jarni egy kis vallastortenet-elemzessel.

is 2011.05.06. 16:28:36

@Nils. H: en latok egy olyan eselyt is, hogy az AB 3 emberbol es 0 apparatusbol fog allni. KT 2.

fotelagy 2011.05.06. 16:40:12

Szét kéne má zavarni ezt az egész bagázst...

2011.05.06. 16:41:03

@is:

"Te, nem ugy van, hogy vallasos ember nem hazudik, meg kerdesben sem? "

Az az úttörő!! Jó reggelt kívánok... ;-)

zsombordeak 2011.05.06. 16:42:21

En szemely szerint optimista lettem az AB dontese nyoman, mert ugy tunik, hogy talan megsem hagyjak teljesen foldbe taposatni magukat. Azert majd erdekel, hogy mit szolnak MANYUP ugyben. Az lesz a fo eroproba, de remelem, hogy ez mar a feltapaszkodas resze volt.

Link Elek 2011.05.06. 16:43:48

azt gondoltam nincs Mo-n olyan pozicioban levo ember aki ki meri mondani, hogy a zorban pucer es kilatszik a segge luka. de szerencsere van.
mar csak az ellopott 3000milliardot kene visszaszedni tole.

Megfigyelo 2011.05.06. 16:49:15

Nem hozhattak más döntést, amíg Alkotmánybíróságnak nevezik magukat. Viszont nemrég besegítettek eléggé a kormánynak azzal, hogy az indoklás nélküli felmondásokat nem visszamenőleges hatállyal nyilvánították alkotmányellensnek. (Amiért szégyellhetik is magukat...)

ROBERTO 2011.05.06. 16:58:25

@Psyman: A pedofília pedig gyakran együtt jár a katolikus papsággal, mint ahogy "a gerinc gyakran együtt jár a vallásossággal"

Ne bonyolódjunk általánosításokba.

Személy szerint sajnálom, hogy ez a törvény el lett meszelve, mert igenis csípi a szememet az, hogy sokszor tré munkáért milliós béreket és sokmilliós lelépési pénzt fizet az állam, miközben ezek a "vezetők" teszik gajra a gazdaságot...

Goompah 2011.05.06. 17:02:44

"hogy emiatt a dacos szembeszegülés miatt"

Inkább:

e miatt a dacos...

"Vagy adjuk el bohócneveldének a székházukat?"

Jó ötlet. De az sem lenne rossz, ha az alkotmánybíróknak 36 éves korukban nyugdíjba kellene vonulniok. De a legjobb talán az lenne, ha klónoznák Schmitt Pált, és a klónokból alakítanák meg az Alkotmánybíróságot, garantáltan nem okozna többé gondot a fülkeforradalmároknak.

@Psyman: Iróniát érted-e?

2011.05.06. 17:04:57

@ROBERTO:

Ez így nem megoldás. Sok olyan van, aki nem ez a kategória és hatalmas "szív" ezzel a törvénnyel.
Egy olyan alapú törvény, ha valaki állami cégtől végkielégítést kap csak akkor vállalhat újra állami cégnél munkát (akár szerződésesként is), ha azt teljesen vagy részben visszafizeti, na az izgalmasabb lett volna.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.05.06. 17:07:38

Az írás a poszt kriptokommunista írójának szándéka ellenére teljesen korrekt. Az alkotmánybíróság a hatékony kormányzás legnagyobb kerékkötője lett Magyarországon; egy igazi komcsi fészek, akik ott tesznek keresztbe a nemzeti kormánynak, ahol tudnak. Reméljük, Orbán Viktornak és csapatának tényleg lesz ereje és bátorsága hozzá, hogy szétzavarják a fenébe ezt a kártékony bűnbandát.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.06. 17:08:31

@Psyman: Nem az a gond, hogy keresztények, meg hogy ott tanítanak, meg ott vannak érdekeltségeik, hanem az, hogy emiatt elfogultan és kettős mércével döntöttek. Nem méltók a tiszteletre.

P.Guszti 2011.05.06. 17:09:10

El kell ismerni, hogy ez a FIDESZ hibája. Ha már korlátozták az AB addig gyakorlatilag korlátlan hatalmát, akkor miért hagyták meg nekik a kiskaput, hogy a rágógumihoz hasonlóan végtelenül nyújtható "emberi méltóság" fogalommal takarózva az AB megsemmisíthessen adótörvényeket.

Ráadásul arcátlan módon, olyan időpontban és oly módon hozták a határozatot, hogy a 2010-es, az AB szerint is alkotmányos adót is gyakorlatilag megsemmisítették.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.06. 17:10:53

@BruceTheHoon:

Tudod, igazán nem értem a katolikusokat, sem a múltban, sem a jelenben. Öltek az életért, harcolnak a békéért, gazdagszanak a szegényekért, szeretkeznek a szüzességért, kiközösítenek a toleranciáért, gyűlölnek a szeretetért.

Ja és jogsértőek a jogért.

2011.05.06. 17:13:24

@P.Guszti:

Úgy gondolod, hogy a vétójog = korlátlan hatalom?? :-)))))) = nagy nagy mosoly.
Inkább tanulmányozd mondjuk Türkménbasi életét..

Is 2011.05.06. 17:20:13

"Lázár: az Alkotmánybíróság szembe ment
az ország érdekeivel"
Ergo a hatályos alkotmány szembenáll az ország érdekeivel...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.05.06. 17:23:10

Nem értem, a blog szerzőjének hogyhogy nem tűnik fel, hogy hibás a mottó. Természetesen nem kell bele pont. Nem ordít róla, hogy így értelmetlen?

"Mit állsz oly szótlan, mondd, mit borzadasz?
Tragédiának nézed? nézd legott
Komédiának, s múlattatni fog."

A neten máshol is fellelhető hibásan az idézet - alighanem valahol, valamikor azért kerülhetett bele pont, mert minden sor nagybetűvel kezdődik, és az egyszerű lélek, aki ezt az idézetet egyszer újragépelte, azt hihette, hogy akkor ott előtte biztosan mondat vége van.

2011.05.06. 17:25:25

VICCES:

Lázár maga nyújtotta be az első, az Alkotmánybíróság által még októberben alkotmányellenesnek talált törvényt, majd ezt követően az AB megregulázását, a testület hatáskörének jelentős csorbítását szolgáló törvényeket, illetve az újabb, most elbukott vagyonadótörvényt is.
hirdetés

Ez utóbbihoz már a törvény vitájában saját maga módosító javaslatot is beadott, ez utóbbi lex Szászként vált ismerté [2], néhány ember mellett ez ugyanis a Fidesz által az előző Orbán-kormány alatt majd most is a PSZÁF élére kinevezett Szász Károlynak kedvezett. Szász maga is tízmilliós nagyságrendű, a törvény szövege szerint adóköteles összeget kapott 2007-ben, miután megnyerte kirúgása miatt indított, több évig húzódó munkaügyi perét. Lázár módosítója azonban azt mondta ki, hogy nem kell fizetnie annak, akit 2005 előtt bocsájtottak el, de a bíróság ítélete alapján később kapott végkielégítést.

zazooo 2011.05.06. 17:26:57

@Psyman: az, barátom, a vallásosság meg a gerinc az következik egymásból igen... istenem, csak ne terjeszd ezt az éleslátó összefüggést mert még lesz aki elhiszi...

Martian (törölt) 2011.05.06. 17:28:32

@ROBERTO: "csípi a szememet az, hogy sokszor tré munkáért milliós béreket és sokmilliós lelépési pénzt fizet az állam"

Ennek az a megoldása, hogy utólag nem a végkielégítés kifizetéséhez nyúlunk hozzá, hanem a tré munka miatti kártérítésen keresztül leverjük rajtuk a bíróságon, ráadásul nyilvános tárgyaláson.

ROBERTO 2011.05.06. 17:29:46

@MikeBoy: Valóban nem szép megoldás, de amikor egymás közt lezsírozták a suskust, önos érdekeiket az állam érdeke elé tették, és ezt próbálja valahogy "visszacsinálni" ez a törvény.
Azt pedig, hogy "sokan szívnak" olyanok, akik nem ez a kategória, azt kétlem. 3,5 milla felénk nagy pénz, többéves jövedelem, ha a minimálbért nézzük, és azért ez felett kapni végkielégítést... nem rossz, én is szeretnék, és még sokmillióan rajtam kívül az országban...

dbeata 2011.05.06. 17:31:14

@Psyman: Kicsit keveredést érzek. Számomra nem a vallásosság, amit elveszteni lehet, hanem a hit. Számomra ha valakinek van hite, még nem biztos, hogy vallásos. Szerintem a vallásosságnak vannak negatív megnyilvánulásai (ld. szekták, túlkapások, akár a katolikus egyház dogmái), de a hit szerintem pozitív érték. Már bocs, hogy filozofálok.

ROBERTO 2011.05.06. 17:32:25

@Martian: Azért ezt nem merik meglépni, pedig ez lenne az igazi :-)

Akkor aztán lenne "koncepciós per"-ezés, meg mártírkodás, meg "politikai tisztogatás"-ozás...

Jönnének a jogvédők, meg az állatvédők, meg a szakszervezetek.... tüntetnének, aztán hazamennének :-)

2011.05.06. 17:33:26

Kívánom minden idiótának, aki szerint az AB egy "komcsi fészek", hogy vessen ki rá is a Fidesz 98%-os adót 5 évre visszamenőlegesen.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2011.05.06. 17:34:32

Majd ha a tűzoltók nekimennek ennek a hazaá...bocs, nemzetáruló orbán-gyökérnek(bocsánat a répától) na akkor majd hiába fog kalimpálni rendőreinek a Rókaképű főmaffiózó, hogy tessenek megvédeni a zorbán urat...
Pont le fogják xarni.
Remélem leadja majd az m1(memzeti1)híradója...

2011.05.06. 17:39:44

@ROBERTO:

Hidd el sokan szívnak.
Egy ismerősöm 2006-ban a végkielégítés vagy a leminősítés között választhatott mint Osztályvezető.
A végkielégítés miatt végül kilépett és most beköszönt nála az adóhatóság.

Másik ismerős egyenesen nyugdíjba ment 2006-ban, ő is néhány millát kapott. Nem értek vele egyet de megkapta, de most ezért is beköszöntek és már nyugdíjas. Mit csináljon??

Ugyanakkor a legnagyobb pénzek kormányváltáskor vannak kifizetve mikor fidesz váltja mszp-t és fordítva. Pl. 2002 után is. Na ezeket szépen megoldotta volna az a javaslat, amit írtam. Maradjon a pénze, de akkor államtól pénzt nem kap többet a munkájáért....
Így pl. az MFB vezér, a mostani aki 8 évvel ezelőtt 140 millió Ft-ot!!!!! kapott az MFB-től végkielégítésként fizethetne....
Csak hát ő FIDESZ ember, ugye? Ahogy Szász Károly is, lásd fenti "VICCES:" hozzászólásom.

Szóval egy kicsit lóg az a lóláb.... :-)

SzaGyu 2011.05.06. 17:40:23

Na most mi van?
Jól megkapta most a Fidesz bagázs! Igaza van az Alkotmánybíróságnak. Aki meg azt mondja hogy nem így van az egy állat.
Egy olyan állat, akit ki kell hajtani az isten mezejére szántani.
De nem az eke szarvát kell ám fogni. de nem ám!
Húzni kell az ekét. ÖKRÖK.

A Narancs az egy gyorsan rothadó gyümölcs.
Már csak az a kérdés, hogy az egész kosárral ki kell dobni, vagy csak a rothadót?

Ki hallott már még olyan demokráciát, ahol visszahatótag törvénykeznek?
Ja igen. Tényleg van olyan. Az pedig Észak Koreában van.

Ez még csak a kezdet.
A többi ügy még ÁB döntésre vár.

Éljen Orbán és bandája! -INDIÁBAN.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.05.06. 17:44:45

@troll ellenpólus:

"a nemzeti kormány"

Nemzetiszocialista kormányt akartál írni, ugye?

SzaGyu 2011.05.06. 17:51:02

@troll ellenpólus:

Milyen nemzeti kormány?
Hol nemzeti ez a kormány? Te agytröszt?

Nemzetiszocialista, és hazug. Az igen. Ebben látod nem tévednél.

Giedi 2011.05.06. 17:51:42

@Psyman: Kedves Psyman. Csak úgy süt az irónia és a szarkazmus ebből a cikkből. Vagy ezek a fogalmak még ismeretlenek?

SzaGyu 2011.05.06. 17:51:53

@troll ellenpólus:

Milyen nemzeti kormány?
Hol nemzeti ez a kormány? Te agytröszt?

Nemzetiszocialista, és hazug. Az igen. Ebben látod nem tévednél.

szigor 2011.05.06. 17:59:06

@troll ellenpólus: téged meg valaki vigyen el a vadászhoz mert reménytelen eset vagy...

@Psyman: úgy látszik a vallásosság együttjár az irónia immunitással :s

Kész csoda hogy ezek a csuhásbérencek egyszer a sarkukra mertek állni. Eddig még nem sokszor pattogtak olyan dologért aminek haszna is volt. Csak tudnám hogy az egyház miért üti bele folyton az orrát a politikába! Najó sejtem...

Sieg 2011.05.06. 18:01:47

Ezt a baromságot. Szóval üljenek a seggükön és játsszák el a kormány pincsikutyájának szerepét? Pont azért van (lenne) Alkotmánybíróság, hogy betartassa a kormányzattal az alkotmányt.
Valószínűleg ők is tökéletesen tisztában vannak vele, hogy a Pártunk és Kormányunk a szokásos suttyó gátlástalan módján majd úthengerel, de pont ez a cél: legyen vége a kutyakomédiának és az alkotmányozó hatalom vagy fogadja el a saját alkotmányát, vagy vállalja fel, hogy őket ez nem érdekli és ott alázza meg, ahol akarja.

Ha a poszt szarkasztikus volt, akkor bocs. Sajnos teljesen elképzelhető az is, hogy nem.

2011.05.06. 18:03:00

@troll ellenpólus:

Én egyébként komolyan drukkolok neked, hogy legyen egyetlen beírás, amelyik pozitívan értékeli hozzászólásod.... :-)

csárli hárper 2011.05.06. 18:03:55

@troll ellenpólus: Reméljük, Orbán Viktornak és csapatának"

csak így simán orbán viktor?
semmi nagytiszteletű, szentéletű, minden magyarok kedves vezetője, a fény a gaz sötét komcsilibsi égbolton?

a poszthoz:
akkor most ez a határozat is "vastörvény"?

2011.05.06. 18:04:39

@Sieg:

Of course az volt..... :-))))

Iustizmord 2011.05.06. 18:09:12

jé az Alkotmánybíróság megfontolta hogy merheti-e, és merte. brávó.

viszont az AlkoTmánybíróságot majd jól átnevezik AlkoRmánybírósággá, és az ügyészség alá rendelik, oszt kuss lesz.

Martian (törölt) 2011.05.06. 18:09:25

@troll ellenpólus: "a nemzeti kormánynak"

Ahhoz még túl bolsi és önigazolást kereső, hogy igazán nemzeti legyen...

kirsten 2011.05.06. 18:17:32

@Psyman: Hát ezt igencsak kétségbe vonom, hisz orbánnak nincs gerince mégis nagyon vallásosnak mutatja magát. Az értelmes embereknek már éppen elegük van az eltussolt pedofil katolikus papok ügyeiből. Nem szívesen bíznám rájuk a gyerekeim tanítását. Habár én is római katolikus vagyok, de teljesen kiábrándultam ebből az egyházból.
Te meg csak dobálj minél több pénzt a perselyükbe. Az Alkotmánybírósággal meg amit ez a kormány művel az már szinte nevetséges. orbán szégyellhetné magát.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.06. 18:26:34

Orbán Castro Chavez Rákosi Viktor, Szargyártó Péter, Lézer János, Tapló s István, Pintér gengszter Sándor takarodj követeli egyre hangosabban a nép!

2011.05.06. 18:36:59

"Lázár: Az Alkotmánybíróság szembe
ment az ország érdekeivel"

Tipikus politikusi zagyvaság, elképesztő szöveg.
Lázár pontosan tudja, hogy az alkotmánybírósági döntés szempontjából indifferens, mi az ország érdeke.
Az "ország érdeke" ugyan is nem jogi kategória.
Ráadásul amellett, hogy nem objektív még csak nem is igazán definiálható, hogy mit jelent.

Jakab Andor 2011.05.06. 18:42:08

A rendszerváltás volt az utolsó ilyen fontos, ilyen jó hír! Ha az Alkotmánybíróság másként döntött volna, normális ember számára nem maradt volna itt remény.

Fontos választóvonal ez.

Ha a demagógia totális győzelmet arat, a józan ész érvényesüléséből az államban semmi sem marad, visszamenőleg törvénykezni lehet, a párt ellenségeit bírósági tárgyalás nélkül, utólag kreált szabály megszegéséért tömegesen elítélhetik és megbüntethetik.

A józan ész ellen intézett egész pályás letámadás nem aratott még totális győzelmet. A helyzet aggasztó, hiszen az állam már visszamenőleges hatállyal törvénykezik. De még nem teljesen reménytelen, amíg a legutolsó vészmechanizmus legalább valamennyire még működőképes.

Hajrá magyarok, hajrá Alkotmánybíróság!

sárkányfő 2011.05.06. 18:48:05

@MikeBoy:

Lázár hazudik. Az emberi méltósághoz (és a jogbiztonsághoz) való jog érvényesülése eminens érdeke minden magyarnak, és az egész országnak.

Lázár a Fidesz érdekét hazudja az ország érdekévnek, holott pont pont az ellenkezője az igaz: nem az ország, hanem a Fidesz politikai érdeke a jogbiztonság megsértése.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2011.05.06. 18:50:58

@Goompah: rosszul tudod, az "emiatt" egybeírandó.

2011.05.06. 18:52:25

Mekkora baromság végülis ez az AB, kirúgni mindet indoklás nélkül. Úgy is az lesz, amit a kormány akar, bármi áron.. ez csak időpocsékolás.

Remete 2011.05.06. 18:55:58

Senkinek nem tünik fel, hogy az AB. pénteken hirdette ki a határozatát, holott erre korábban mindig hétfői, vagy keddi napokon került sor. Ezeken a napokon vannak ugyanis állandóan a teljes ülések. A 2010-es adóév 2011. május 20-án zárul. Ha csak a jövő hét elején hirdetik ki a határozatot akkor a jövő héten a parlament napirendjére nem kerülhetett volna egy új javaslat,ezért semmiképpen sem alkothattak volna május 20-ig a 2010-es kifizetésekkel kapcsolatban újabb törvényt. A Lázár már dolgozik rajta.

2011.05.06. 18:58:35

@Remete: Ha emiatt dolgozni fog a hét végén, akkor már megérte. De mondjuk kétlem, max kiadja valami droidnak.

Ringlósztár 2011.05.06. 19:07:24

Én úgy látom, Lázár nem ismeri el a magyar demokrácia intézményeit, nincs erre valami büntetési kategória?

Jakab Andor 2011.05.06. 19:31:12

@Remete: Szerintem a tárgyévre vonatkozóan sem oké utólag közölni, mennyit kell a jövedelem után adózni. Az ilyesmit az országok előre szokták közölni a lakóikkal. Hétfőn persze benyújthatják a következő törvényt, de azt is figyelembe kell venni, hogy aznap jár le az adóbevallás határideje is. Ezzel mi lesz?

A legjobban ebből akkor jönne ki a kormány, ha megerősítené híveit arról, hogy a korrupció elleni küzdelmet természetesen nem adja fel, feltárja az MVM és más ügyeket, beperelnek és megbüntetnek mindenkit, aki a köztől lopott, de az Alkotmánybíróság döntését -természetesen- tiszteletben tartják. Ezzel megnyugtathatnák azokat, akiket aggodalommal tölt el, hogy a Fidesz visszaél hatalmával.

Engem legalábbis megnyugtatna, ha elfogadnák, hogy ez a törvény nem ment át az alkotmányosság próbáján, ezt képesek tudomásul venni és ezért más módszerekkel kell küzdeniük azok ellen, akik igazságtalanul, aránytalanul, törvénysértő módon sok végkielégítést kaptak a rivális párt kormányzása idején.

kjocoka 2011.05.06. 19:49:51

Nagyon köszönöm az AB-Nak, hogy megint jót tett velem adó fizető állampolgárral. A sok milliárdot, amit vissza kell majd fizetnie az államnak, vagyis megint NEKEM már tele a tö…m. A milliárdos csalókat megpróbálta az állam valahogy, kis kárpótlásra venni, most ezt is keresztülhúzta az AB.
Akik nagyon nagy hangon itt szidják a kormányt, és akarják osztani az észt, remélem, összedobják a pénzt, amit vissza kell majd fizetnie az államnak a szegény éhezőknek.:((

Remete 2011.05.06. 20:01:33

@Jakab Andor: Ez a törvény semmiképpen sem oké. Az AB. tíltása a lezárt adóévekre vonatkozik. Hétfőn (május 9-én) még nem zárul le a 2010-es adóév, mert a bevallási határidő május 20. A lények, hogy ezt megelőző időpontban kihirdetésre kerüljön az új törvény. Ehhez nyujtott segítséget az AB. ugyanis ha a határozatot a szokásos időpontban, vagyis hétfőn, vagy kedden hírdetik ki, akkor csak a május 16-án kezdődő parlamenti ülésre tudták volna benyújtani a módosítást. A parlamenti ügyrend szerint még sűrgős eljárás esetén is leghamarabb csak május 23-án tudták volna elfogadni az új szöveget. Feltételezem, hogy a Nemzet Tolla (nem Aja...) még akkor aláírta volna azt, amikor még maszatolt a nyomdafesték. Ha a közlönykiadó beköltözött volna a parlamentbe, akkor is elkéstek volna.

Jakab Andor 2011.05.06. 20:34:47

@Remete: Értem. Mégis szeretném hinni, hogy az AB nem szándékosan asszisztált valamilyen politikai paktum alapján. Kétlem, hogy a hatalmi háború egy-két napon fog múlni, a híradásokból úgy tűnik ez a konkrét ügy is még sokáig folytatódik majd. Nekem most az fontos, hogy az AB még nincs bedarálva.

Eddig mindenesetre semmi okom kételkedni a bírák tisztességében, elkötelezettségében. Végigolvastam az egész határozatot, valamennyi indoklással, így joggal bízhatok abban, hogy a jövőben is megvédenek a nem oké törvényektől.

Goompah 2011.05.06. 22:15:39

@henrik_:

"rosszul tudod, az "emiatt" egybeírandó."

Na, már megint egy nyelvtanzseni. Olvasd el, mire írtam. Aztán frissítheted a magyar helyesírási ismereteidet.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.06. 22:37:08

Orbán Castro Chavez Rákosi Viktor, Szargyártó Péter, Tapló s István, Lézer antipatik János takarodjatok még nem késő!

Ilyen tüntetések Gyurcsány fénykorában sem voltak, nem pár hónap után.

Ne küldjetek levelet szarjankók!

a-kis-herceg 2011.05.06. 22:53:02

respekt az AB nek. szakmai és emberi tartásukat megőrizték. elpusztítják őket, de legalább volt alkalmuk tisztességes hősi halált halni...

a többiek csak csendben pusztulnak el...

V mint... 2011.05.07. 12:32:41

@yetee 69: Érintettség miatt nem vet részt a vitában.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2011.05.09. 19:59:23

@Goompah: akkor is helytelen, hiába kapálózol
süti beállítások módosítása