A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.05.01. 07:48 Harpi

Lehet más a politika? Nem...

Címkék: parlament gyurcsány ferenc orbán viktor lmp schiffer andrás felszopó

Gyönyörű dolgokat tud produkálni az elcseszett magyar igazságszolgáltatás! Amikor 2009 októberében Schiffer András feljelentette Gyurcsány Ferencet, a legtöbben a tarkójukat vakargatták: Ki a szar ez a Schiffer meg az elempé vagy mi...? Igen, annak a feljelentésnek akkor nagyjából ennyi tétje volt: Fölkerül-e a közélet térképére a Lehet Más a Politika és vezére, vagy két hét múlva a kutya nem fog emlékezni rájuk. Fölkerült, ami egyebek mellett annak a vehemens bátorságnak is köszönhető, hogy Schiffer Andrásnak volt mersze egy jó hosszú bottal megpiszkálni egy politikai hullát. Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök akkoriban ugyanis egy bűzlő oroszlántetem volt épp.

Akkortájt egyébiránt nagyjából mindenki leszarta az LMP szárnypróbálgatását, ezt a feljelentést körülbelül olybá lehetett venni, mint amikor három Greenpeace-aktivista a Buckingham-palota kapujához bilincseli magát, imigyen tiltakozva a fókabébik agyoncsapkodása ellen. A bobbyk levágják a láncokat, a helyes kis szösziket kihallgatják, aztán hazaküldik a mamához. Ennyi. És kábé ennyi történt ezzel a sukorói feljelentéssel is.

Azaz mégsem.

Mégpedig azért nem, mert a trágyáról robbantott magyar igazságszolgáltatás, ahogy szokott, ezúttal is szépen ráült az ügyre. Másfél évig nem tudtak mit kezdeni vele. Először vélhetően azért nem, mert nem akarták se lenyelni, se kiköpni. Aztán meg azért nem, mert meg kellett várni, amíg időszerűvé válik az ügy. És most éppen az, úgy látszik.

Közben fordult kettőt a világ. Schiffer 2009-es rosszcsontkodása soha nem volt annyira időszerű, mint most! A felnyírt hajú szobagyerekből időközben igazi politikus vált, a halványzöld anarchistákból pedig vérbeli parlamenti párt. Kéretik ennek megfelelően viselkedni! És – igen! A hajdani diákcsíny mostanra beérett, és valódi nagypolitikai intrikává terebélyesedett. Igaz, hogy ebben sem Schiffer Andrásnak, sem az LMP-nek nincs semmi része – magától alakult így. A gyerek földobott az ég felé egy hógolyót, és besétált alá a szomszéd kutyája.

Mert mi történik mostan?

Az történik mostan, hogy az LMP-t jobbról-balról azért pofozzák, mert a szadesz pandantjának tartván úgy vélik, hogy teljes kussban az MSZP szekerét tolja hátulról. No de kérem! Hiszen mi juttattuk ügyészkézre a maszop régi-új erős emberét! Hogy lennénk mi a szocik szekértolói, pláne hátulról! Na hát igen. Ez most jól jött az LMP-nek: az önállóság hajfényét fonja önmaga arcképe köré. Gyurcsánynak meg? A bukott – figyelem: bukott! – miniszterelnököt e per után szentté fogják avatni, akár lesittelik, akár felmentik. Ráadásul ez az ügy éppen a legjobbkor jön neki, pontosan akkor, amikor újra föl akarja magát vésni a kis magyar politikai pornográfia stáblistájára, és nem mint felszopó, hanem minimum pussy-light. Természetesen jól jön mindez Orbánnak és a viktoriánus hatalmi tébolydának is, hiszen egyszerre számolhat le gyűlölt volt riválisával, 2006-os legyőzőjével és a szocialistákkal. És mindezt úgy, hogy amikor Schiffer 2009-ben begépelte a följelentését, erről az egész bohózatról kékeslila szellentése sem volt. Így alakult közben. Az LMP meg csendben felnőtté vált. Pontosan olyanná, mint bármelyik parlamenti párt.

Mondom: gyönyörű dolgokra képes ez a magyar igazságszolgáltatás. 

139 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr392868395

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány versus Köztársaság 2011.05.01. 15:28:21

 Az elmúlt évek egyik legérdekesebb és legpikánsabb ügye lesz a Gyurcsány Ferenc elleni büntetőeljárás. A legfőbb ügyész ugyanis hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt kéri a volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését, amiről Gyurcsány...

Trackback: Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet 2011.05.01. 11:28:34

Schiffer András jelentette fel Gyurcsány Ferencet, még 2009-ben....

Trackback: Az ember, aki feljelentette Gyurcsány Ferencet 2011.05.01. 11:28:34

Schiffer András jelentette fel Gyurcsány Ferencet, még 2009-ben....

Trackback: Gyurcsány, mint egy falat kenyér, avagy egy csapásra több légy 2011.05.01. 10:10:11

Hámitmongyak. Talán így előlegbe annyit, hogy a Magyarország miniszterelnöke feliratú körpecsét legfőbb őre és tulajdonosa, a Forradalmi Jogász-paraszt Kormány első jogásza és parasztja, a nagytudású hatalomtechnikus beindította a Nagy Játszma című, na...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.01. 10:09:41

Orbánéknak nem fog ez jól jönni, mert valószínűtlen, hogy bármi érdemi dolgot ki tudnak hozni ebből Fletó ellen, ezért nagy blama lesz nekik, ha megdől a vád, és a hívek látni fogják, hogy nem viszik szíjon Fletót.

Gyurcsánynak ez viszont tényleg kiváló lehetőség. Ellene az lett volna a legjobb fegyver, ha agyonhallgatják, és eltűnik a süllyesztőben. Ehelyett alátolják a pulpitust, és ő bőven ki is fogja használni a megszólalási lehetőséget, koncepciós pert emleget majd, meg politikai leszámolást.

Vagyis Schiffer húzásából leginkább Gyurcsány fog profitálni most.

Májking 2011.05.01. 10:23:46

Nem lesz semmi ebből az egészből. Ha meggyanusítják Gyurcsányt, akkor ki kell (kell!) adniuk a teljes dokumentációt, ami viszont bemutatná, hogy gyakorlatilag nincs is ügy. Pedig ez a Sukoró, amíg csak sejtetésekről szól, a Fidesz jolly jokere. De csak addig.

világoszöld 2011.05.01. 10:25:40

Magam is úgy gondolom , hogy ebből a helyzetből csak Gyurcsány és pártja profitálhat, a szociális feszültségek az elkövetkező 1-2 évben nőni fognak, mégpedig jelentősen, ennek tükrében a " múlt megszépül", és a 200 fős parlament , egyfordulós választás csak a két nagypárt bennmaradását vizionálja, tehát azok, akik valamely formában szeretnének élni állampolgári jogaikkal, azaz szavazni, kényszerből egyik vagy másik pártra tudnak majd voksolni. Mert nem valószinü, hogy ennél több párt bejut a parlamentbe. És még 30 év múlva is Orbán bácsi és Gyurcsány bácsi acsarkodását hallgatjuk. Ezt elintéztük a 2/3-dal.

Netuddki. 2011.05.01. 10:33:53

Nem értem mit kell ezen ennyit csámcsogni. Volt bűncselekmény van nem? Ha volt le kell csukni aztán kész. Mi a francot kell ezen is éveket elhúzni...

mrasid (törölt) 2011.05.01. 10:34:22

Itt a válasz, kik és miért keltették életre ezt a pártot. Nem, nem az SzDSz, és nem, nem az MSzP, és nem, nem a Fidesz-KDNP :-)

dr kíváncsivagyok 2011.05.01. 10:40:45

Először is : MINDEN eddigi miniszterelnöknek volt egy vagy több "Sukoró ügye" , ez alól Orbán sem kivétel !! Ezzel elérte Orbán , hogy a következő választások után , ha nem nyer (de nem nyer, úgy - e ?) ő is meg lesz valamivel vádolva,....és ez egy "magyar szokássá" válik a politikai életben ! Ha személyes haszna nem, származott belőle, márpedig nem, akkor NEM TUDJÁK elítélni Gyurcsányt, hacsak az addigra Fideszizált bírói kar (mert erre ment ki a játék a bírókkal !!) Valami mondvacsinált ürügyet nem talál , vagy NEM ALKOT BÖLCS ORSZÁGGYŰLÉSÜNK direkt erre az esetre törvényt !!!

dr kíváncsivagyok 2011.05.01. 10:44:04

Különben : Gyurcsány már nyilatkozott , " ha megvádolnak MINDENT nyilvánosságra hozok a Sukoró ügyben " !!!

gorcsev54 2011.05.01. 10:56:41

Szerintem Gyurcsány legalább annyit tud a Fideszesek sötét oldaláról mint ők róla! Nagy bajba keveri magát Orbán, győzni csak hazugsággal és hatalmi szóval tudna. Bár ez nála nem lehetetlen.

Minerva12 2011.05.01. 10:57:30

Ez a net veszélye: egy olyan ember is nyilatkozhat, kifejtheti a lázálmát, aki valójában csak az indexből(HVG, Magyar Nemzet, Népszabadság bármi- tessék választani) szerzi az információit, nincsenek egyéb háttérismeretei, nem kutat a dolgok után és így a maga kis agyában összeáll valami és leíja. Eddig nem is baj, a baj ott kezdődik, ha ez megjelenik egy nagy hírportálon és mások meg épp olyan komolynak vélik az írást, mintha azt egy elemző készítette volna. Hát nem. Ez a politikai elemzés sufni tuningja volt. Sajnos kicsit mellé ment.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.05.01. 11:03:25

Sukoro?
Pffff...
Az olaj ugyekrol meg mindenki kussol.
Vajon miert vannak az aktak tobb, mint 50 azaz OTVEN evre titkositva?

Themisz 2011.05.01. 11:05:32

A 2009-es feljelentés többek közt PONT azért született, mert a dokumentációt nem adták ki, ergo sunyiban akarták elintézni az ügyet.

"a sukorói King’s City-megaberuházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket."
www.greenfo.hu/kapcsolodo/kapcsolodo_item.php?table=hirek&azonosito=22553&rovat=

Ráadásul az LMP azóta kiperelte az MVM-ből a dokumentációkat, és nyilvánosságra is hozta (lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/2034/nyilvanosak-a-sukoroi-dokumentumok/).

Ezután Gyurcsány "Mindent nyilvánosságra hozok" dumája és mártírkodása hatalmas LOL

Várúr 2011.05.01. 11:07:44

Mennyi ostoba spekuláció...
Tény 1. Dr. Schiffer ügyvéd feljelentést gépelt.
Tény 2. Sukoró az egyik magyar gigacsalás (lepukkant gyümölcsösért vízpart, stb.)
Tény 3. A feljelentést az ügyészség nem összecsapott vizsgálat után meglapozottnak találta.
Tény 4. Furcsány nem az első elítélt miniszterelnök lenne.
Tény 5. Lesittelése a szociknak jönne legjobban.
Tény 6. Furcsány évek óta az ország legutáltabb embere.
Tény 7. Nem válna a demokrácia dicsőségére, ha viselt dolgait csak azért megúszná, mert mártírszerepet farigcsál magának.

Bona Fides 2011.05.01. 11:07:56

Egy első számú vezetőnek nem kell személyesen elkövetnie a gazdasági, vagy politikai bűncselekményeket, erre elég utasítást adni az apparátusnak (aláírsz, vagy ugrik a tőlem kapott zsíros állásod). Egy okos első számú vezetőt sosem lehet lecsukatni.
Nem véletlen, hogy a politikusokat szinte kizárólag szexuális ügyek miatt tudják igazán vegzálni. A szex az egyetlen, amit ezek maguk csinálnak.

Szerintem is magyar szokássá válik lassan a leköszönő politikusok büntetőjogi eszközökkel való birizgálása. Én ettől már akkor féltem, amikor a Rozsomák a Lop-Stop tábla alatt felelősségre vonással fenyegetőzött. Mert ha ez egyszer elindul, ki tudja, hol áll meg....
"Keller fent, Keller lent." Új magyar szólás lett.

sanyisanyi 2011.05.01. 11:08:17

Az LMP pontosan olyan, mint a Fidesz, az Mszp vagy épp a nagy előd Szdsz. Lopnak, csalnak, hazudnak.
Amíg amerikai pénzekből akarják megváltoztatni Magyarországot, addig takarodjanak a bűbánatos... ba!!
Még 1-2 gyöngyöspatai akció, és mehetnek gyurcsány után gyilkosságra való felbujtás címen!!

isssti 2011.05.01. 11:11:26

Kedves ballibek: rágódhattok itt a csontokon, de ettől még a tények csak tények maradnak: elmúlt 8 év pártfogoltjaitok felelni fognak tetteikért - hogy ti miként próbáljátok csűrni csavarni a szavakat(lásd e harmatgyengécske poszt), az ügyek menete szempontjából -szerencsére!!- teljességgel irreleváns.

Jó csámcsogást nektek - egyszer csak észreveszitek majd, hogy bilibe lóg a kezetek! ;o)

Bona Fides 2011.05.01. 11:13:20

Ami pedig Schiffert illeti: Szakasits Árpád dédunokája, nem őszinte a mimikája és a gesztusai, nem bízom benne.
Az LMP komolytalan párt, bár én adtam nekik egy szavazatot a második fordulóban. Többé ilyet nem teszek, mert bebizonyították, hogy nem lehet más....

Themisz 2011.05.01. 11:14:27

Szóval itt Gyurcsány nem azért lett feljelentve, mert BIZTOS valami korrupció áll a háttérben, hanem azért, mert kormánya megszegte a nyilvánosságra vonatkozó törvényi kötelességeit.
Gy. van annyira okos, hogy a korrupciós nyomokat eltünteti, mert ha meggyanusítják és nem találnak semmit akkor lehet mártír.
Ugyanakkor azzal, hogy kormánya nem engedte nyilvánosságra hozni az iratokat, már megtörtént a törvénysértés a "a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezések" alapján. Tehát ha Gyurcsányt EBBEN az ügyben elítélik, akkor nem szólhat semmit. HA azonban a korrupcióval kapcsolatban ítélik el, akkor már lehet, hogy koncepciós jellegű bizonyítékgyűjtés folyt, mert róla nem hiszem el, hogy hagyott bármilyen nyomokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.01. 11:21:38

Vicc ez az egész! Ha bármi törvényesen menne itt, akkor már 2009-ben is elvitték volna a böszmét. Undorító dolog, hogy a jog, törvény, attól függ, ki vagy.

De azért remélem, lecsukják a rohadékot!

Pernahajder Viktor 2011.05.01. 11:21:51

A Gyurcsány és az mszp már súlytalan. Aki komolyan foglalkozik velük az a saját démonait kergeti :-)! Akivel érdemes most foglalkozni, az fidesz és Orbán, jelenleg ők vannak műsoron.
Persze a hívőknek ez zsenánt :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.01. 11:25:31

@Bona Fides: Engem nem zavarna, ha koncepciós perrel csuknák le. Megérdemli. Apéldaképei is ezt tették valaha.

2011.05.01. 11:27:54

@Visegrádi: Ezt magadról írod?
Szép dolog az önkritika.
Talán a sejtelmes semmitmondásból levont elmarasztalás helyett valami tényt is leírnál! Vagy az nem megy?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.01. 11:29:17

Azért kérjük, hasonlítsuk már össze az LMP globalizációellenes és határon túli magyar-barát politikáját az MSZP-SZDSZ retteneteivel.

Gyöngyöspatáról meg annyit, hogy keményen két emberen volt ott az LMP logó (frakciótag konkrétan nem is ment le), nem mint pártemberek mentünk oda, hanem mind állampolgárok, és nem volt ott semmiféle lázítás, csak kicsit rendbe próbáltuk szedni a környéket, több-kevesebb sikerrel.
Én is elolvastam a Barikád-féle verziót, a többiek is legyenek szívesek legalább egy más színezetű írást elolvasni az esetről. Köszönöm.

2011.05.01. 11:36:47

@isssti: Miből gondolod, hogy csak két oldal van? Ti, fidesz jobbágyok, meg az ellenség?

Konkrétan örülök, hogy elszámoltatják Gyurcsányt. Szeretném, ha a többit is elszámoltatnák.
Meg Orbánt is. Tudom ,ez Istenkáromlás a Te kétpólusú agyadnak, de egész egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy miért kellett például a Dél-Pesti Apech-et bezárni 3 napra, a dolgozókat kényszerszabadságra küldeni?
Joszip Tot-ról, Kaja Ibrahim-ról már tudjuk az igazságot. Bár ez Téged nem zavar. Hisz ha az ISTEN teszi, akkor jól teszi!
Hisz Isten útjai kifürkészhetetlenek!

2011.05.01. 11:40:43

@Pernahajder Viktor: Az az igazság, hogy a hatalomnak, ha az ország gazdaságát nem tudja rendbe tenni, belső- vagy külső ellenséget kell keresnie.
Különben mire izgulnának a hívek?
Még a végén elkezdenek gondolkozni. Az pedig veszélyt jelent . A végén még kérdeznek is!

=nessuno= 2011.05.01. 11:51:08

A fidesznek szüksége van az ellenségre. Ha magától nem erősödik meg senki, akkor tesznek róla, gyorsan felhozzák az mszp-t mesterségesen. Mártírt faragnak gyurcsányból, összerántják a baloldalt. Látszatdolgok.
Az meg, hogy ki kinek a leszármazottja...nagyon komoly érvek.:))) A jobboldal bizonyára csupa találtgyerek, ősök nélkül.;)

Rókakígyó 2011.05.01. 11:59:20

Biztos volt már (nem olvastam a kommenteket), h természetesen Gyurcsányhoz nem lehet hozzányúlni és lehet, h lesz ő még miniszterelnök e hazában. Nincs megújulás, nem volt rendszerváltás. A hatalomra törők szívatnak bennünket.

lyken 2011.05.01. 12:01:00

Klassz, hogy mindig van egy gumicsont. Előbb Gyöngyöspata meg a cigány&fasiszta bandák, aztnán ha az már kikifújt akkor Feri. Utána meg majd jön más. Addig se az alkotmányozással foglalkozik a nép, meg azzal, hogy épp új adókat meg terheket vezetnek be, ill. hogy legyalulják a dolgozók eddig se túl széleskörű jogait.
Így tovább gyerekek, csak ne feledjétek: a java még ezután következik.

Állnév 2011.05.01. 12:03:10

Legyen szíves, aki erre képes a 2006 október 23-i, a népre erőszakkal támadás ügyében vinni bíróság elé a címerest.

Minden egyéb harmadrendű.

lyken 2011.05.01. 12:03:37

Ja, még egy apróság rövidre zárandó a gumicsonttémát:
- Ferit bő egy év alatt nem bírták megfogni semmivel, pedig egy 20 fős stáb dolgozott rajta.
- Ferinek soktízmilliárdos vagyona van. Párszáz millióért miért kockáztatná az egzisztenciáját?

Állnév 2011.05.01. 12:14:07

@Visegrádi:

Demokráciában a legtöbb ember nem a hatalom beljéből szerzi az információját. Mégis ők döntenek. Ezzel sem azt nem akarom mondani, hogy nálunk demokrácia van, sem az itt vitatott ügyben nem foglalok állást.

Azt mondom, hogy nem mondtál semmi idetartozót, meggyőzőt. Tekintélyelvű a szempontod, közömbös.

Nem vagyok fideszes 2011.05.01. 12:26:15

Azok, akik (itt is, meg úgy általában is) lépten-nyomon azt hangoztatják, hogy: "szarok rá, ha koncepciós perben is, csak basszák már be Fletót a kaptárba!", csöppet gondolkozzanak el azon (ha képesek rá egyáltalán), hogy mennyivel jobbak a pontosan ugyanígy gondolkodó és koncepciós pereket sorban lezavaró náciknál meg kommancsoknál.

Pszt! 2011.05.01. 12:26:46

Nem az ország valós problémáival kellene foglalkozni, ahelyett hogy rugdossuk a döglött oroszlánt?

Arbet 2011.05.01. 12:36:50

@Pszt!: Az ország problémája a korrupció és a fehér galléros bűnözés. Ennek az egyik keresztapája Gy.F. budapesti lakos. Ez az ember rászolgált a megvetésre és a börtönre. Lopott, csalt, hazudott és az MSZP nevű pártot illegális pénzekből finanszírozta.

Ha őt lecsukják, akkor valami elkezdődik. De ez csak népakarattal történhet. A fidesz lehet, hogy füstölgetni az MSZP-t, de meg nem égeti. Vajon miért? Az egyetlen amitől félhet egy politikus az a kőkemény népakarat. Ellene menni veszélyes.

2011.05.01. 12:37:07

Jól értem? Bűncselekményt véltek felfedezni, feljelentést tettek. Ejha, micsoda egy mocskos undorító banda.

2011.05.01. 12:37:37

@Pszt!: Úgymint, "hadd ússza meg, van nagyobb probléma is"?

isucu 2011.05.01. 12:50:10

COLt. hasonlókat kívánok, hogy lehet valaki ilyen rosszindulatú.
Az LMP a jövővel foglalkozna, nem olyannal, ahol nem történt semmi, vagy felépűlt Sukoró?Kinek jó az ha Gy.F.et lecsukják, nekem nem,
nekem nem csinált semmi rosszat.hogy ki csal, lop. hazudik, majd három év múlva elválik.

zladko 2011.05.01. 12:53:02

@Arbet: A népakarat 2 év múlva az lesz, hogy nem is nőtt az államadósság, nem is kúrt el senki semmit, nem is volt korrupt senki, gyurcsány a király demokrata, felvilágosult :D

Ennyi. Jól mondta ferike, ez egy "kurvaország" kurva hülye választópolgárokkal.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.01. 13:01:21

@isssti: és azt észre vetted-e, hogy 2011 van? Nem érzed égőnek még mindig az elmúlt 8 érve hivatkozni?
Vagy nálatok ott 2010 áprilisában megállt az idő? Majd 2014-ben vess számot, mit tett érted az Orbán kormány.

eax_ 2011.05.01. 13:02:39

"a halványzöld anarchistákból pedig vérbeli parlamenti párt"

Ugyan, meg mindig azok, esetleg az a halvanyzold ment at valami sotetebb arnyalatba.

éntudumalegjobban 2011.05.01. 13:04:11

valamelyik nagytudású elárulhatná nekem is hogy pl orbán a fideszt miböl finanszirozta 8 évig???

Fatal Error! System Halted! 2011.05.01. 13:06:01

@ColT: és nyilván nem állna meg a kezed miközben Orbán képére rántod a kis pöcsödet, amikor a Nemzetvezetődet szintén koncepciós perben elítélnék.
Kurvahülyevagy.

éntudumalegjobban 2011.05.01. 13:08:51

@eax_: a tavaly gondolkodtam h esetleg adok egy szavazatot az lmpnek de hala istennek h nem tettem

rajaram 2011.05.01. 13:09:13

Tegnap a szomszédommal (nyugdíjas közgáz prof) azon röhögtünk, hogy az utolsó 500 év ilyen lehetett Magyarországon. Egymást gyilkolta az épp aktuális bal-jobb oldal, a törökök/osztrákok/szovjetek meg szépen megszálltak minket. Én már várom az EU-biztos kinevezését 2014-ben.

éntudumalegjobban 2011.05.01. 13:11:40

@lyken: nem is fogjak elkapni ,az tuti

világoszöld 2011.05.01. 13:17:47

És mondá egyszer egy kisnagyember: Majd jönnek a jogászok és elintézik, OSZT JÓ NAPOT, bár ő biztos nem Fletora értette, de áll az mindenkire.

Tiko 2011.05.01. 13:22:20

"Tudjátok mi történt a kormányváltás alkalmával???

Egy óvatlan pillanatban, amikor nem figyeltünk oda kicserélték a szánkban a faszt!"

Arbet 2011.05.01. 13:23:15

A múltat le kell zárni. Gy.F. budapesti lakos a múlt. Le kell zárni/csukni. Ez a feltétele a jobb jövőnek.

Állnév 2011.05.01. 13:30:49

@Tiko:

Szuper!

Én a helyedben copyrightoltatnám, annyira jó.

Worm 2011.05.01. 13:31:51

Csodálkoznék ha Fletót elítélnék! Tud annyit, amivel bármelyik politikust bevarrhatják mellé! És Viktor sem akar 3 év múlva böribe menni!
Nem is értem miért bohóckodott volna sukorónál? Itthon gyesre érdemes menni, abból van a nagy pénz! Akár 40 ingatlan is futja belőle:
2002 - tasztal.inventra.hu/Article/showArticle?na_start=489&na_step=30&t=9072221&na_order=
2010 - www.miniszterelnok.hu/kozlemeny/levai_aniko_vagyonnyilatkozata_2010._junius_13._

Állnév 2011.05.01. 13:32:04

@zladko:

Főképp mert elmennek szavazni az adott körülmények között. Sőt, csak azért.

Állnév 2011.05.01. 13:33:17

@Tiko:

Most látom, idézőjelbe tetted. Honnan? Kitől?

Nagy ember.

Tiko 2011.05.01. 13:34:56

@Állnév: emailen kaptam. de szerintem iszonyat üt:) gondoltam megosztom veletek, de véletlenül sem akartam "lenyúlni" ezt a gyöngyszemet:)

Állnév 2011.05.01. 13:41:24

@Tiko:

Jól tetted. A szerzőnek végtelen sok elismerésem küldöm.

Ennél tömörebben, lényegretörőbben nem lehetett volna összefoglani.

Tudok más összefoglalást is (jócskán hosszabbat), ha már itt tartunk:

www.kibulizottorszag.net

mendson 2011.05.01. 13:47:44

Elösször is,a fehérgallérosnak hivott bünözést a fidesz-mdf székházkooperációs ügy honosította meg.Pontosabban ezen ügyben tanusított igazságügyi hozzáállás.Sokat tett a módszertan magyar sajátosságá válásában Göncz Árpád is, aki az elsikitott cigányügyi pénzek gyanusítottjának eljárásjogí kegyelmet adott (vagyis nem az itéletet változtatta át) Farkas Flóriánnak.Aztán jelentösen növelte az ilyesfajta gazdagodási módszertan kiterjedését Lezsák aki a lakitelki alapítványának adósságát nem fizette vissza a postabanknak és senki nem is kérte számon töle. Gyurcsány ezen témakörben semmivel sem rosszabb a teljes jobboldali milliárdosgárdánál.Söt, az öreg Orbán bányájánál úgye volt egy kis fótós affér, mikor valaki fényképezni akarta a munkakörülményeket kerítésen kivülről.Ugyanakkor Gyurcsány ,mikor fel kellett számolni a tulajdonában lévő cipőgyárat, elösször kifizette a dolgozóknak járó jutattásokat és utána indult az eljárás.Csak mihez tartás véget mutasson valaki még egy ilyen eljárást magyar tulajdonlású cégeknél.A témához, az államnak gazdálkodnia kell a tulajdonában lévő ingatlanokkal.Ha a sukorói ingatlan sok ezer -közvetlenül és közvetve-munkahelyet hoz létre a pilis lepusztult gyümölcsös meg pénzt takarít meg az autópálya építéshez szükséges kisajátítások során akkor legalábbis éredemes a távlatos hasznokat is figyelembe venni ilyesféle ügyekben.Különösen, hogy egy soha senki által nem bizonyítottan közvetetten nyereségesnek mondott üzletre -F1- egy rakás állami pénz megy el a rendezés költségeire és Eclestonnak.Mostmár izgatottan várom, hogy az a mocsaras rész Sukorón mekkora pénz fog hozni. Persze a valódi ok már elhangzott, megindul a szlovák-osztrák-magyar határzugban a kaszinócentrum építése.Nos ez a valódi ok.

tiborc2008 2011.05.01. 14:08:16

kurcsány ferenc bűzlőnek bűzlő volt (most is az), de nem oroszlántetem, hanem egy darab szar.

Ronin2010 2011.05.01. 14:08:21

Két dolog jutott eszembe eddig erről a f@szságról.

Mi van akkor, ha Schiffer visszavonja a feljelentést? Mondjuk a megváltozott helyzet miatt. Azt hiszem, ennyire nem értelmes.

Mi lenne, ha a Fidesz a parlamentben nem szavazná meg Gyurcsány kiadatását? Ez sem hihető. Kizárt dolog, hogy Orbán államférfiként tudna viselkedni.

Azután rájöttem, hogy bilibe lóg a kezem.

elvetemült borbolya 2011.05.01. 14:11:42

nálam ezzel a gyöngyöspataki akciójukkal mind a vöröskereszt, mind az lmp elásta magát, de nagyon mélyre.

majdnem az lmp-re voksoltam választásokon, örülök, hogy nem így tettem!

jozicsenko 2011.05.01. 14:14:42

@mendson: még a végén megkönnyezem a galamblelkű ferencet

de figyi mán, az az olcsó áram a cégeinek, az hogy is volt? tudod, amikor nekünk negyedévente a gáz/villany árát, akkor a főelvtárs cégei miért is kaptak a piaci ár alatt kedvezményesen áramot?

jozicsenko 2011.05.01. 14:15:40

@jozicsenko: tudod, amikor nekünk negyedévente _emelték_ a gáz/villany árát,

(ez ki maradt, bocs)

Mariannka51 2011.05.01. 14:29:01

@mendson:
maximálisan egyetértek. Teljesen hamis csak a telkek árának összehasonlítása. A szerződésben többek közt a lepusztult evezős pálya újjáépítése is szerepelt pl.,hogy a többiről ne is beszéljünk. A helyiek (akik nagyon támogatták az építkezést) valami fehérvári Fideszes ellenérdekeltséget is emlegettek...

Táskás Tóni 2011.05.01. 14:30:23

@Arbet: A fehér galléros bűnözés keresztapája Simicska , a fidesz oligarchája, aki dróton rángatja a focistát, és akinek a cégei egymás után kapják a kormány több százmilliós megrendeléseit. Tudod, ő kezdte azzal, hogy pár százmilliós APEH tartozással 2 nap alatt adott el fidesz cégeket olyan embereknek, akik nem is tudtak az ügyletről. Azután a Polt elintézte , hogy ebből a fidesznek ne legyen gondja és baja.
Számomra itt kezdődött a fehér galléros bűnözés, ezért nem leszek soha képes szavazni rájuk és hinni nekik. Na , persze meg az összes egyéb gátlástalanságukért. Az sem piskóta amit most 1 éve itt művelnek a III/II-es és III/III. minisztereikkel és polgármesterekkel.

Mariannka51 2011.05.01. 14:31:21

@jozicsenko: akkor ezért kell feljelenteni...

mendson 2011.05.01. 14:32:19

@jozicsenko: Nem csak neki.Minden cég -egy meghatározott villamos teljesítmény felett- olcsóbban kaphatja az áramot.Csak te -politiai farkasvakság miatt- egyedül Gyurcsánynál tekinted hibának.Pedig -példának okáért- Széles Gábor is ugyanolyan olcsón kapja.

dögölj meg 2011.05.01. 14:32:48

Harpikám,te komolyan mondod,hogy politikai hulla
a Gyurcsányi nevű legnagyobb ember ? Háta mögött
a Koszi-Apró-Putyin klánnal ?! Na ne !!!

Kalmár 2011.05.01. 14:38:12

@Ronin2010: Tényleg az az államférfiként viselkedés, ha egy köztörvényes ügyben nem engedjük a bíróságnak, hogy tisztázza a dolgokat?
Apám, te nem semmi államról ábrándozol.

Egyébként furcsa egy poszt, mindenféle hátsószándékok, másodlagos érdekek és összeesküvés elméleteket boncolgat.
Kinek érdeke kinek nem. Ki nem szarja le, hogy kinek tetszik, kinek nem?
Az valahogy kimaradt, hogy korrupcióért börtön jár. PONT.

Arbet 2011.05.01. 14:42:21

@Táskás Tóni: Na te is csak egy fideszszutykoló kommer vagy. Tóni.. el lehet a biciklit tóni. Én nem mondtam, hogy a Fidesz ne menjen börtönbe. Kezdhetjük a sort Gy.F. budapesti lakossal aztán jöhet a többi is szépen sorra, mindnek van vaj a füle mögött. Nem a politikusokra kell bízni az igazságszolgáltatást, mert ott csak gazság van. Ha a nép fortyong és elégedetlenkedik csak akkor lesz foganatja.

Kalmár 2011.05.01. 14:42:52

@Táskás Tóni: Na akkor itt az ideje, hogy megvilágítsd, kik voltak azok a becsületes emberek akik kiérdemelték a szavazatodat?
Nehéz kérdés?

kikakl 2011.05.01. 15:01:38

@isssti: A KÖVETKEZÖ NÉHÁNY ÉV NAGY POLITIKUSAI TALÁN NAM?????

Kivlov 2011.05.01. 15:07:31

nagyon remélem, h 2014ben a országház környékére nem kerül az a gittegylet...

prolee 2011.05.01. 15:09:30

@Ronin2010: "Mi van akkor, ha Schiffer visszavonja a feljelentést? Mondjuk a megváltozott helyzet miatt. Azt hiszem, ennyire nem értelmes."

Semmi nincs akkor, ha visszavonja, mert közvádra üldözendő bűncselekményről van szó, tehát a feljelentő ha már megtette a feljelentést és megindult a nyomozás, akkor továbbá nem rendelkezhet az ügy fölött.

Táskás Tóni 2011.05.01. 15:14:25

@Kalmár: MDF ,Bokros miatt. Csak a zemberek ezt a populista fidesz-dumák miatt ,ami 8 évig itt zajlott, még parlamenti képviseletre sem szavazták meg. Kár.

Táskás Tóni 2011.05.01. 15:15:19

@Arbet: Miért kezdünk időben visszafelé?

oscar dirlewanger 2011.05.01. 15:24:36

most néhány napig nyugodt lesz a csuti, az öreg polák boldoggá avatásán kellően benyalhat a csuhás bandának!!!!

sirwalter 2011.05.01. 15:39:35

a posztoló nyilván meg van győződve arról, hogy milyen jól látja az összefüggéseket, miközben szerintem csak a saját csövecskéjén keresztül szemléli a világot...

így, miután az okokat rosszul látja, a következtetései szükségszerűen rosszak... de legalább az egész poszt 100%-osan szubjektív és vágy-vezérelt gondolkodást tükröz... ;)

Állnév 2011.05.01. 15:59:03

@Schindler Pistája:

Pajtás, te aztán beteg vagy!

Nem mintha kedvelném akár az LMP-t, akár Hellert. Nálad mindenesetre inkább, akkor is, ha Heller bármikor jelentkezhet nálam egy lehányásra.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.05.01. 16:12:30

Nagyon megakartad írni, úgy, hogy az LMP minden politikai nézőpontból szarnak tűnjön, és közben GY.F.- védjed, szerintem nem sikerült.

Pl Érdekes, ahogy a 2 évvel ezelőtti döntést a jelenlegi aktuálpolitikai kérdésekkel igazolod...

Egyébként mi lesz ha GY bíróság elé kerül? Ha bűnös elítélik, ha ártatlan felmentik. Ennyi.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.01. 16:15:09

Persze "régi súlytalan". Most nyilván már visszaszívná.

Hogy lehet "súlytalan"? Hazudott?

Amúgy is, ha alaptalan, miért foglalkozik vele az ügyészség?

Tiszta balkán ez, amiben az LMP, Gyurcsány és az MSZP a legbalkánibb.

Minerva12 2011.05.01. 16:17:38

@Fatal Error! System Halted!: Tudok, azt ,hogy a blog írónak kellett volna hallgatnia.Akkor bölcs maradt volna.

Állnév 2011.05.01. 16:18:22

@weisz manfréd huba:

Egyetértenék, ha úgy működne. Sajnos nem bízok a magyar törvényességben. A Bodoky könyvből eléggé kiderül mit ér. Attól tartok akármi van, fölmentik. Kéz kezet mos. Nemiszervet is.

tiborc2008 2011.05.01. 16:42:52

Rákeféltek a szocio(pata) patkányok, úgy látszik a siffer nem a maszoppos maffiával liberális, mint a szadesz.

is 2011.05.01. 16:43:10

ennek az ügyészségi lépésnek egyetlen tanulsága van: megvan a forgatókönyv, és ebből ki lehet számolni, hogy lesz-e előre hozott választás. hiszen Gyurcsányt el akarják ítéltetni. mi kell ehhez:
1. a bíróságok vezetői már az új emberek legyenek. ez 2012. január után van
2, az elítélés a választási kampányra essen, és tartalmazzon a közügyektől eltiltást. ezért van a hivatali visszaélés tárgyban, erre ki lehet szabni azt.
tehát:
1. a pert csak 2012-ben lehet kezdeni, addig ügyészségi szak
2. a bírósági eljárást csak elsőfokkal számolják, hogy lebegtetés legyen. el legyen ítélve, meglegyen a botrány, de senki ne mondhassa, hogy Orbán lecsukatta.
3. a per bizonyára nem megy le 1 év alatt, lásd Zuschlag. minél tovább húzzák, annál jobb, lásd Zuschlag, aki egy olyan ügyben, amiért más 2-3 évet kap, kapott 6-ot, azt is 3 év tárgyalás után.
tehát nem lesz előre hozott választás, elsőfokú ítélethirdetés pedig 2014 februárban-márciusban.

és a @Várúr: félék bőszen fognak Gyurcsányozni (bár a nevet helyesen lerni, az lelkiismereti okból nem fog nekik menni akkor sem)

is 2011.05.01. 16:44:56

@Kalmár: ennyit bírtál kérdezni, amikor valaki megírta, hogyan indította a FIDESZ az első országlását? ez felér egy tökéletes beismeréssel.

is 2011.05.01. 16:50:38

@weisz manfréd huba: "Ha bűnös elítélik, ha ártatlan felmentik. Ennyi. "

tudni kell, mert ez az egyetlen tény, hogy Sukoró ügyben 5, azaz öt db. értékbecslés van, ebből 4 szerint arányos a csere, 1 szerint meg nem, ez utóbbit már az ügyészség csináltatta, a döntéskor ilyen becslés nem volt. közben az emberek 90%-a meg van győződve, hogy csak az aránytalan értékbecslés van, és azt úgy izomból, axiomaként elfogadják igaznak.

tehát két dolgot kell bizonyítani: 1. Gyurcsány látta mindkét földterületet, és ért az értékbecsléshez. 2. tudnia kellett, hogy mind a 4 másik értékbecslés hamis, és még így is elogadta. ezt nyilván nem lehet bizonyítani, de ez hűtlen kezelés lenne. ezért van a hivatali visszaélés, hogy kiemelt beruházássá tette, vagy valami hasonló. neked persze az újságban úgy fogják eladni, hogy százmilliókat csalt, de megvádolni csak azzal fogják, hogy támogatta a projektet. ez a csúsztatás itt a koncepció lényege, és ez már most geciség.

Kalmár 2011.05.01. 17:46:20

@is: Kár volt ennyit kopácsolnod a billentyűkön. Úgy mosdatod az a férget, hogy máris postán van neked egy piros bögre.
Neked valaki bemesélte, hogy a jobbosok azt hiszik, nincs egy korrupt politikus sem a jobboldalon???
Gyorsan verd szájba, amiért így rászedett téged.
Ahol politikusok vannak, ott lesznek korrupciós ügyek.
Azt hiszem ez olyan stabil szabály, mint a gravitáció.
A különbség a két oldal közt nem ebben van.
Egyik a mérték. Add össze az összea kamu és nem kamu sztoritokat a Fideszről és tedd mellé csak a moszkavi székházat és Sukorrót.
Sajnos minden minisztérium úgy működött, mnt a maffia.
A másik az, hogy a rabló elvtársaid háttal álltak a kormányhoz és elfelejtették, hogy egy országot vezetnek. Emiatt minden alkalommal amikor ők kormányoznak eladósítják az országot és közben egyik csomagot verik a nyakunkba a másik után.
Eredmény 0
A baloldal a legszegényebbek és a leggazdagabbakat összefogva kifosztják a dolgozó, polgári réteget.
A Fidesz viszont pont ezekre támaszkodik.
Mivel én dolgozok és gyereket nevelek, logikus, hogy én is őket fogom támogatni.

Nem tudom te mi alapján döntöttél a szocik mellett, de nem gazdasági teljesítmény volt, az biztos.

sprenczl 2011.05.01. 17:47:53

Tán helyére kerül minden(ki).

Kalmár 2011.05.01. 17:50:25

@Táskás Tóni: Akkor téged is jól megtréfált a Lajos nem?
Kihasználta az MDF-et, hogy bejusson a EP-be, majd a telefont se veszi fel nekik többet.
Aláírta, hogy tuti lemond, ha az MDF kéri, majd miután az MDF kérte, értetlenül néz másfelé, hogy nehogy összeakadjon még a tekintetük sem.
Neked mi a véleményed erről?

Nem vagyok fideszes 2011.05.01. 18:00:31

@is:

Ha Gyurcsányt távol akarják tartani az esetleges választásoktól, hát legyen. Így tuti nem tud bezavarni az esetlegesen a minielnökségért induló Bajnainak, Tétényinek, vagy bárki másnak, akivel esélyes megverni Orbánt, mert messze nem olyan elutasított, mint Gyurcsány.

gorcsev54 2011.05.01. 18:04:31

@pandacsökiboborján: Mármint mit titkoltak? Ha arra gondolsz amire én akkor a válaszom mindenki tartogatja a megfelelő pillanatra a moslék kiöntését.Én sem borítanám ki a bilit amíg csak kóstolgatás szinten mozog a dolog.

2011.05.01. 18:08:37

@Visegrádi: Úgy látom, lemaradt a hozzászólásod második fele.
Ami bizonyára valahogy így kezdődött: "Ezzel szemben az igazság az, hogy..."
Mert ha nincs folytatás, akkor viszont ez a vita sufnituningja.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.01. 18:08:49

Ocsmány Viktor, Szargyártó Péter, Tapló s Pista, Lézer János féle banda már rosszabb mint a szocik!

Állnév 2011.05.01. 18:11:11

@Lófasz Hadnagy:

Helytelen a dogokat politológiai megközelítésben nézni. Félrevezet. Ami itt fontos, a hisztéria kiváltásra alkalmasság. Ezért nyomják a Gyurcsány témát. Bajnai nem alkalmas arra, hogy miatta emberek egymás hasának késsel menjenek. A cél pedig ez. Gyűlölje egymást, de ádázul az átlagember az ő nevükben. Ennek megértése nélkül semmit sem érdemes nézni M.O.-n.

Állnév 2011.05.01. 18:12:09

@Orbán takarodj!!:

Nem rosszabb. Ugyanaz, más néven.

ben2 2011.05.01. 18:13:07

Egészen abszurd, milyen könnyedén lépnek át a ballib fröcsögők a köztörvényes bűncselekmények tényén, ha azokat saját kutya követte el.
Az senkit sem érdekel, hogy a magyar államot kb. 1.5 milliárddal megcsapolta a szervezett bűnözés és ebben Gyurcsány mint kormányfő volt tettestárs?
Ha valaki a köztársaság elsőszámú védőszentje akar lenni, akkor ne lopjon. Se telket, se timföldgyárat, se kormányüdülőt, se szalámit.
És akkor nem kell lemondani a mentelmi jogról sem.
Ilyen egyszerű ez.

Várúr 2011.05.01. 18:28:45

@is:
Furcsány egy bűnöző izgága gazember. Nem oszt, nem szoroz. Zuschlag is csirkefogó, ha tetszik, ha nem. Jogállamban idő kell az ítéletekhez, pláne a lusta Magyarországon... Neked viszont igen élénk a fantáziád. Regénnyel nem próbálkozol? Ha mégis, ne ilyen színvonalon és ilyen gyatra igazságérzettel csináld.

bubo cupropenis 2011.05.01. 18:30:29

Mivel az LMP-t ugyanazok az emberek választják, mint a többi pártot is, ugyanabból a népességből meríti támogatóit és képviselőit is, ugyanúgy szocializálódtak, ugyanoda jártak egyetemre, hasonló szabályok szerint működnek és az irányításuk is hasonló, ugyanúgy pénzre hajtanak és karrieristák, ezért nem értem miért lenne más az LMP, mint bármely más párt.

El kellene már felejteni azt, hogy bárki más lesz, mint az elődei. Ez önbecsapás.
Az lenne az ideális, ha nem számítana, hogy kik nyúlják le a költségtérítés, kiket vesztegetnek meg odafenn, mert a nép is jól él(ne). Nem is kellene tudnunk, hogy kik ölnek a nyakunkon, csak olyan körülmények közt kellene élnünk, mint a svédek, dánok.
Tudom persze, hogy a kettő összefügg, nem is kicsit.
Ezért sem lesz sose olyan jólét itt, mint nyugaton. Mert olyanok irányítják az országot, mint a lakói.

PubiX 2011.05.01. 18:32:28

@ben2: "Ha valaki a köztársaság elsőszámú védőszentje akar lenni, akkor ne lopjon. Se telket, se timföldgyárat, se kormányüdülőt, se szalámit. És akkor nem kell lemondani a mentelmi jogról sem. Ilyen egyszerű ez."

Aha, igen. Erről van szó. És ezért mehetnek a fityiszes elvtársak is jó büdös picsába...

Táskás Tóni 2011.05.01. 18:51:58

@Kalmár: Nem Bokros változott, hanem az MDF "régi-új" vezetője váltott köpönyeget. Biztosan tanult a "csuhásoktérdrefocistától", aki jelenleg a boldoggá avatáson őgyeleg. Pedig semmi esélye, hogy jobb ember legyen, neki még a csoda is kevés. Megértem, hogy ha jobban jártál, ezért rá szavazol, de te egy szűk réteg kedvezményezettje vagy, ráadásul tényleg bíznod kell a gyerekeid jóindulatában, hogy öregkorodra segítsenek, mert a nyugdíjadat éppen most tapsolják el röpke egy év alatt.

Táskás Tóni 2011.05.01. 19:01:15

@Kalmár: Pár ezer ft miatt a focista kedvéért egyből féregnek nevezed Gyurcsányt? Nekem a féreg a Szíjgyártó, a Lázár a Kósa és a többi semmirekellő hazaáruló. Látod a focista megjelent a boldoggá avatáson egyből infarktust kapott egy püspök, ez a magyar csoda , itthon is így éli át sok millió ember a fülkeforradalmat.

hüséges 2011.05.01. 19:14:20

@Várúr: Most a sok megszorítás miatt nem akarna egy kicsit piszkolódni ?!?
Pl.: kirúgás csak "úgy", veszélytetett terhes anyák fele táppénzen - O.V. "családbarát" kormánya,csökkentett táppénz mindenkinek,aki már "ezer" éve fizeti a TB-t? ...és még lehetne sorolni !!!
..ha ezt az MSZP csinálta volna, már lázadás lenne, most mindenki hallgat és lapít.
Az államadósságota Fidesz kezdte a lakáshitelezéssel,50 milláig 4 % hitel -a kamatkülönbözetet az adózó fizette, majd még adóvisszatérítés, ez nem emelte az államháztartási hiányt ? Zemberek, gyenge a memória !!!

Táskás Tóni 2011.05.01. 19:18:39

@hüséges: Méghozzá olyan lakáshitelezést támogatott a fidesz, ahol több lakást vehetett a jómódú réteg támogatott!!! kamattal.

Kalmár 2011.05.01. 19:19:20

Az nem szerencse kérdése, hanem nevelésé. Szerintem. Egyébként mivel megszünt az a mnyp nevű marhaság, most többet keresek, így tudok spórolni olyan módon ahogy akarok.
Sokkal szivesebben bízok egyébként a gyerekeimben és a saját magam által kitalált befektetésben, mint egy ismeretlen bróker horror költségen elvégzet munkájában.
Az eltapsolást kicsit gyorsan leírtad. Tudtommal adósságot csökkentenek vele.
Biztos hallottál róla, hogy mit művelt az előző kormány, azt a pénzt vissza kell adni.
Vagy adóból, vagy privatizációból vagy munkával.
Nekem a mostani mix tetszik.

Egyébként Bokrost az adott szava nem kötelezi akkor, ha szerinte megváltozik az MDF vezetésének a viselkedése?
Nem vagy te olyan naív. Persze én sem bírom őket, végük is van. Csak kissé tanulságos, hogy a személyes szimpátia mennyire relativizál egy viselkedést, tettet stb.
Persze én sem vagyok mentes ettől a hibától.

Kalmár 2011.05.01. 19:25:30

@Táskás Tóni: "Pár ezer ft miatt a focista kedvéért egyből féregnek nevezed Gyurcsányt?"
Na ez gusztustalan köpés volt.
Minden tisztességes ember, aki érti a nyelvünket, tudja, hogy mi hangzott el Öszödön.
Hiába kenitek a szart mindenkire, az a rendszerváltás óta, legcinikusabb és legaljasabb emberéről rántotta le a leplet.
Hogy merészelsz azzal vádolni, hogy a jobb fizetésért utálom gyurcsányt.
Befejeztem a vitát veled.
Szégyeld magad.

Táskás Tóni 2011.05.01. 19:29:04

@Kalmár: Magyarázd meg légy szíves, hogyan függ össze a magasabb kereseted a 13 év alatt felhalmozott mnyp-i vagyon felélésével ill. a mnyp-ak megszűnésével. Nem látok összefüggést, csak annyit látni , hogy nőtt a munkanélküliség, a ktgvetési hiány 3 hónap alatt éves szinten van, folyamatos megszorítások vannak. Ennek a töredéke miatt már utcán voltak a fideszbérenc hazaárulók, főleg az utolsó 4 évben. Nem ezt ígérték, nem volt szó megszorításokról és még most is hazudnak, ömlik a szenny Szíjgyártóból.

Táskás Tóni 2011.05.01. 19:34:17

@Kalmár: Oké, én pedig Öszöd óta kezdtem kedvelni Gyurcsányt és már kezdetektől utálom a hazug hazaáruló bunkó köpönyegforgató erőszakos focistát. Miatta vannak árkok Mo-on az emberek között.

Kalmár 2011.05.01. 19:36:30

@hüséges: "50 milláig 4 % hitel -a kamatkülönbözetet az adózó fizette, majd még adóvisszatérítés, ez nem emelte az államháztartási hiányt ? "

NEM
Biztosan könnyen utánna tudsz járni, hogy a Fidesz kormány alatt szépen lecsökkent az adósságunk. 60% fölött volt amikor átvették és 54% körül amikor átadták Megyónak.
Ők még a válság előtt feltornázták 70% ra, most 82.
Szóval a lakásprogram, élénkítette az építő ipart és növekedett a gazdaság miatta. Minden 1ft 2forint magántőkét mozdított.
Sajnos a tönkretett gazdaság a csökkenő gdp és a hiteltelen hazug adatokat közlő mszp trükkök százaival sem tudta elleplezni, hogy nem értenek a kormányzáshoz, így elképesztő kamat felár keletkezett, a forint zuhant és a hitelek bajba kerültek.
Szerencsére az mszp kormány a helyén volt és segített a hiteleseknek.....ja nem, leszarta.
Mindenesetre vett még föl hiteleket, hogy fellendítse a gazdaságot és el is értek -1% gdp növekedést...affen az megint csökkenés.
Az utolsó mondatoddal egyetértek gyenge a memória.

Kököjszi és Bobojsza 2011.05.01. 19:42:33

Elég nagy faszság ez a cikk. Most azt akarjátok az LMP illetve a Schiffer nyakába varrni, hogy hú bazmeg, mekkora tirpákok voltaltok, mert felmertetek lépni egy biznisz ellen, ahonnan tehereautóval hordták volna ki a közpénzt? Na ne már, ekkora barmok azért csak nem lehettek /de mégis/. És mindezt azért, hogy bele tudjatok rugni az LMP-be? És ez a döglött oroszlános szöveg, milyen duma már? Komolyan gondoljátok, hogy mert valaki bukik egy orbitálisat, akkor az már elegendő büntetés számára az összes elkövetett bűnéért?

mréveiller 2011.05.01. 20:05:49

mutyi volt? volt. kiemelt kormányzati projekt volt? igen. beszéltek róla a kormányülésen? igen. tiszta sor hogy benne voltak de megússza

steverubellreborn 2011.05.01. 20:18:40

@sanyisanyi: demagóg vagy,biztos,hogy beszoptad azt is, amikor Berlusconi üzenetével kampányolt a fidesz. miért lenne a Field-féle ügy hazug torzítása kivétel.

steverubellreborn 2011.05.01. 20:20:44

@Schindler Pistája: Adolfka,mentálhigéniás szakemberhez kellene fordulnod

steverubellreborn 2011.05.01. 20:23:14

@Bona Fides: cizellált zsidózás, másrészt ki a rákot érdekel,hogy kinek ki volt a dédapja

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2011.05.01. 20:36:31

@Kalmár: "Egyébként mivel megszünt az a mnyp nevű marhaság, most többet keresek, így tudok spórolni olyan módon ahogy akarok."

Bár az mnyp tényleg marhaság volt abban a formában, ahogy volt, de miért keresel többet a megszűnésétől? Ez alapján

www.apeh.hu/adokulcsok_jarulekmertekek/fizetendo_jar

korábban 9,5% volt a nyugdíjjárulék, idén január elsejétől meg 10%.

Állnév 2011.05.01. 20:55:21

@steverubellreborn:

Valóban. Még az apáról esetleg fölteszi az ember, hogy nem volt hatástalan a fia nézeteinek alakulására, meg anélkül is bűzlik, amikor a viszonyok változásával volt nagykutyák gyermekei demokrataként futnak az élen, de dédapa? Lehet kissé pikáns, de mint már az apa sem könnyen, ez már végképp nem fölróható.

Állnév 2011.05.01. 20:57:53

@steverubellreborn:

Ja, ugyanakkor zsidózást tényleg nem látok ebben, se ilyet, se olyat.

Húsleves 2011.05.01. 21:38:03

Gyurcsány Ferenc kiiktatásából ma a jobboldalnak semmi haszna nem származik. Sőt, keresve sem lehetne ma nála a baloldalt jobban megosztó személyt találni.

steverubellreborn 2011.05.01. 23:12:18

@Állnév: értem, tehát mondjuk Göring dédunokája tehet arról,hogy ki volt a dédapja, mert tanulhatott tőle.
Amúgy nem értem,hogy miért nem az olyan "demokratákra" hurrogsz mint Pozsgay Pityu vagy Szűrös Matyi akik jóideje a páholyból csápolnak a Vezérnek...

pirimogyoró 2011.05.02. 07:48:55

@zöccséges: "orbán a fideszt miböl finanszirozta 8 évig???"

Gondolom, 'baráti' hitelből! Csányi is adhatott akár pár milliárdot is, hiszen fél Magyarország az övé. Nem csak az OTP-re gondolok, hanem pl a Bonafarm csoportra... Pick-Szeged, Bábolna Sole-Mizo, pincészet (villányi borok), Dalmand Zrt (mezőgazdasági nagyüzem), Fiorács Kft. sertéshízlalda, Pick Szállítási Zrt. (bérraktározás, hűtőház, külföldi és belföldi szállítmányozás 24 órában) és amikről még nem is tudunk.
Most pedig meghálálja neki az eddigi gondoskodást pl MLSZ elnökség.
Csányinak dicsóség kell, nem pénz. Abból van neki bőven. Most emelte a fizetését szegényke. Mondjuk az még nincs leszabályozva, hány részvényt kaphat:

"Az új rendszerben az igazgatóság elnöke részesül a legnagyobb összegben: a havi 780 ezer forintos bruttó fizetést ezer darab OTP-részvénnyel fejelik meg. A jelenlegi 6000 forint feletti árfolyamon számolva ez több mint 6 milliós részvényopciót jelent havonta. Pongrácz Antal, az igazgatóság alelnöke 755 ezres fizetése mellett 900 darab részvényre jogosult, míg az igazgatóság többi hat tagja (Baumstark Mihály, Bíró Tibor, Braun Péter, Kocsis István, Utassy László és Vörös József ) fejenként 670 ezer forintot és 800 darab OTP-részvényt visznek haza."

Ez valahogy jóval többnek tűnik, mint a jegybankelnöki fizetés. Miért is lett az 8-ról 2-re csökkentve? :)

Nesze, hülye magyar, nagy paraszt vagy! Hát ezek vagyunk mi. Lehet Gyurcsányozni!

Állnév 2011.05.02. 09:46:00

@steverubellreborn:

Teljesen biztos, hogy nekem akartad címezni? Mert nem látom a kapcsolódást, értelmet. Ha nekem, megnéznéd mégegyszer, figyelmesen, hogy mit mondtam? Mert mintha valami nagyon mást gondolnál, mint amit én tényleg.

És. Ami a „hurrogás”-t illeti, hiányzik a szótáramból, de fölfogom, hogy bántó hangnemre törekszel. Mire jó? Ami meg (ezt végképp nem értem, hogy jön ide, de, ha említed, legyen) Pozsgayt és Szűröst illeti, honnan szeded, hogy meg vagyok velük elégedve? Mert nem vagyok. Verekszel a kispárnával álmodban és úgy írsz, vagy csak egyszerű mellécímzés volt, tényleg?

isssti 2011.05.02. 12:04:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem szeretnélek kiábránditani, de picit eltévelyedtél- attól, hogy valaki a ti oldalatokat kritizálja, még lehet, hogy csak simán elfogulatlan józan gondolkodó.
Ez a poszt pesig nyilvánvalóan és egyértelműen ballib elfogult cincogás: ha tetszett, mostmár te is tudhatod hova tartozol - ne szégyelld, ha volna is miért, vállald fel bátran! ;o)

isssti 2011.05.02. 12:09:47

@Fatal Error! System Halted!: Figyu, 2011-ben még mindig holokauszt bűnösökat itélnek el és ez igy van rendjén: ha Feriteket és társait pár éven belül elcsipik - bár nyilván kisebb horderejű dolog- bőven belefér.
Ha Orbánék az ellenük tüntetők közé lődöznek, szemeket lőnek ki, netán lenyúlásaik nyomán csődbe jut az ország, majd rá egy évre remélem következetesen akkor is az őket számonkérők elé állsz testeddel - akkor is pont olyan butaságot fogsz cselekedni, mint most.

isssti 2011.05.02. 12:13:31

@kikakl: ..ideges vagy, azért kiabálsz? Az nem jó..
Tulajdonképpen nem világos mit is akartál kérdezni.
Igyál meg egy jó teát és utána próbáld meg újra - sok sikert!

2011.05.02. 12:22:13

@isssti: Ez a poszt pesig nyilvánvalóan és egyértelműen ballib elfogult cincogás: ha tetszett, mostmár te is tudhatod hova tartozol - ne szégyelld, ha volna is miért, vállald fel bátran! ;o)

Nem szégyellem. Liberális vagyok, de ez nem egyenlő a szadesz anarchisztikus világképével, se a LMP öndefiníciós próbálkozásaival.

Nem állok be egyik szekértáborba se, sajnálom, hogy csak kategóriákban tudsz gondolkozni. Ami tetszik a fideszben, bocs, OV elképzeléseiben, azt üdvözlöm, és ki is mondom. Szeretném, ha jobban csinálná. Őszintén drukkolok neki. Az jobb lenne ennek a szerencsétlen, marginalizálódott országnak.

isssti 2011.05.02. 12:33:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Akkor ezt megbeszéltük - de ne legyenek illúzióid: a jelen Magyaro-n magukat "liberális" ill. "balliberálisnak" titulálók nagyon messze vannak egyrészt előbbi eszméktől, másrészt legtöbbször a legalapvetőbb józan emberi-erkölcsi normáktól is..

Ami engem illet: nem csak kategóriákban gondolkodom, de ha valami egy kategóriába tartozik, azt kimondom: ez a poszt erősen "ballib" szagú: és az biza nagyon büdös! ;o)

2011.05.02. 12:39:47

@Kalmár: A Fidesz viszont pont ezekre támaszkodik.
Mivel én dolgozok és gyereket nevelek, logikus, hogy én is őket fogom támogatni.

Kikre?
A KSH adatai szerint: A nettó jövedelem a bérből és fizetésből élők körében 4%-os csökkenést mutat. Ezt a 4% -os inflációval korrigálva 8%.
CSÖKKENÉS!
Na. Ebből neveld a gyerekeidet!
JÓÓÓL jártál, de tényleg!
Jövőre további adókedvezmény megvonást prognosztizált Matolcsy, a zseni.
Jó egészséget, szép életet kívánok neked.

A lakáshitelek és a gazdaság mesterséges felfűtése pedig később éreztette a hatását. Ez könnyen belátható. Ha hitelt veszel fel, sose akkor jelentkezik teherként, amíg tart a pénz, és elköltöd. Később, mikor fizetni kell.

Az építőipar fellendülése parasztvakítás volt. Abból van pénzed, amit másnak eladsz. Abból, hogy a bal zsebedből a jobba teszed a pénzt, még nem gazdagodsz meg!

A lakásépítés hoz bármilyen népgazdasági hasznot? A német, francia, kínai magyar panelt, téglát vásárolt?

2011.05.02. 12:42:03

@isssti: Szuper! Akkor lehet, nincs is alapvető nézetkülönbség köztünk, legfeljebb pár dolgot máshogy fogalmazunk meg?

Állnév 2011.05.02. 17:35:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: @isssti:

És milyen gyakran van így! Szerintem az egész magyar néppel, a sok job meg bal dumával is. Csak vannnak akiknek nagyon megfelel, hogy egymás torkának essünk. A valódi válaszfalak horizontálisak (fönt és lent között), nem vertikálisak (jobb és bal között). Magyarország egész népe valójában egyet akar.

Ezt sose tévesszük szem elől.

pirimogyoró 2011.05.02. 19:07:44

@isssti: Nem tipikus tüntetők, inkább gyújtogatók és fosztogatók voltak. Én mindenesetre a helyreállítás költségét is rájuk vertem volna.

2011.05.02. 19:09:20

@Állnév: A valódi válaszfalak horizontálisak (fönt és lent között), nem vertikálisak (jobb és bal között). Magyarország egész népe valójában egyet akar.

Kösz! Ezt megjegyzem!

isssti 2011.05.02. 22:43:20

@pirimogyoró:Ha 2006-ról beszélsz, nyilván azt hiszed, tudod miről beszélsz - nos, nem én leszek az, aki felvilágosit .. ha eddig nem történt meg, attól tartok eztán sem fog.

Elvégre nem muszáj mindenkinek mindenről tisztán látni - nyilván vannak olyan dolgok, amikhez meg Te értesz - szerintem sokkal inkább foglalkozz azokkal.. ;o)

Állnév 2011.05.03. 01:07:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Én kösz. Kellene melléd még kilenc és fél millió (szerényen), és rendben lennénk.
süti beállítások módosítása