A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.27. 10:06 Harpi

Íme az igazság: Gyöngyöspata elcsatolva!

Címkék: kormány hazugság pintér sándor belügyminiszter gumicsont gyöngyöspata alkotmányozás véderő vezetőnk

Kedd este összeverekedtek a Gyöngyöspatára visszaszivárgó Véderő szimpatizánsai és a helyi romák. Utóbbiak állításai szerint a szélsőjobboldali egyenruhások egész nap provokálták őket, majd meg is ütöttek valakit. A Véderő parancsnoka azt mondta: 100–120 roma karókkal támadt négy békésen sétáló, civil ruhát viselő férfire. Négy sérült van, egyikük állapota súlyos. Több száz rendőr érkezett a helyszínre. (Index.hu)

A kedd éjszakai események tükrében hirtelen világossá vált, miféle politikai összeesküvés áldozata lett a magyar nemzet. E blogban is kongattuk a vészharangot amiatt, hogy országunk vezetői mindenféle piti marhaságokkal terelik el a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. Azt hittük, Schmitt Pál köztársasági elnök anyanyelvi bénázásai pusztán jól időzített sajtóhekkek voltak, majd a mi dajcstomink twitteres bunkóságáról ugyanezt képzeltük. Szintúgy elterelésnek hittük először a polgárőr egyesületté átvedlett Magyar Gárda hőzöngéseit, aztán eme félfasiszta posztnáci vonulat betetőzését: a Véderő és csatolt részei pingvinmenetét Gyöngyöspatán. Ám kedden éjjel hirtelen minden világossá vált: egy vértócsa tükrében megláttuk az igazságot!

Fotó: Index.hu – Huszti István

Mind ez idáig egyszerű elménkkel mindössze odáig merészkedtünk az összeesküvés-elméletek kusza erdejében, hogy erre a rengeteg szarságra azért van szükség, hogy Pártunk és Kormányunk, valamint Hőn Szeretett Bölcs Futball-ikon Vezetőnk (PKHSzBFV) elterelje a köz figyelmét az alkotmányozásról. Egészen pontosan azt hittük, azért kellett a nyakunkba borítani ennyi alpári szutykot, hogy abban prüszkölve ne vegyük észre, miként annihilálja egy szűk klikk bő két évtized munkáját, amit a rendszerváltás napjaitól 2010-ig a demokráciáért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért oly sokan végeztek.

Ám most már minden világos! Kedd éjszaka egyértelművé vált, hogy PKHSzBFV nemcsak a médiát, s rajta keresztül az egész országot verte át. Az átverésnek ugyanis a politikai elit is áldozatául esett! S nemcsak az egyébként is tökéletesen alkalmatlan ellenzék, hanem a kormánypártok parlamenti képviselői is. Ha nem így lenne, akkor kedden nem mentek volna ölre a Parlamentben bölcs választott képviselőink Gyöngyöspata miatt.

Az igazság ugyanis az, hogy miközben mi itt, a blogszférában, nálunk sokkal világosabb gondolkodású kollégáink pedig a médiában, a nyomtatott és az elektronikus sajtóban az álamfő ökörségein, EU-képviselőnk tahóságain, politikusaink hazudozásain csámcsogtunk, addig – Gyönygöspatát elcsatolták Magyarországtól!

Másképpen nem történhetett. Hiszen Pintér Sándor belügyminiszter és gyakorlatilag a teljes kormány folyamatosan arról beszél, hogy a rendőrség, a hatóságok, a rendvédelmi szervek képesek garantálni Magyarország polgárainak biztonságát. Hogy Magyarországon rend van. Méltóságos belügyminiszterünk szerint a rendőrség nem hagyja, hogy bárki, bármilyen szervezet elvitassa tőle a rendfenntartás jogát és feladatát Magyarországon. Pintér Sándor szerint a hatóságok nem engedik meg, hogy Magyarországon félkatonai szervezetek parádézzanak, és megfélemlítsék a lakosságot.

Egy belügyminiszter nyilván nem hazudik. Pintér Sándor és PKHSzBFV nyilván tudja, mit beszél.

Gyöngyöspata tehát immár nem Magyarországon van. Ez az igazság.

106 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr512858702

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rendkívüli állapot - cui prodest? 2011.04.28. 00:06:05

Miért nem cselekszik időben egy titkosszolgálatokat is irányító belügyminisztérium, amikor etnikai zavargások közelébe kerül egy település vagy egy régió? Pedig ujjgyakorlat volna Pintérnek a gyöngyöspatai ügy elintézése.Az mondjuk igaz, hogy az apadó ...

Trackback: Íme az igazság: Gyöngyöspata elcsatolva! 2011.04.27. 19:44:31

Kedd este összeverekedtek a Gyöngyöspatára visszaszivárgó Véderő szimpatizánsai és a helyi romák. Utóbbiak állításai szerint a szélsőjobboldali egyenruhások egész nap provokálták őket, majd meg is ütöttek valakit. A Véderő parancsnoka azt mondta: 100–120…

Trackback: Állam, Erőszak, Monopólium 2011.04.27. 19:07:27

Mi a különbség egy állam és a maffia között? Komolyan. A maffia megvéd a többi maffiától és elsősorban önmagától (nem gyújtja fel a boltodat), de csak akkor, ha befizeted az általa kiszabott védelmi pénzt. Az állam megvéd a külső inváziótól (tö...

Trackback: Pótcselekvés a szabadság rovására? 2011.04.27. 18:52:02

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormányzat azzal összefüggésben, hogy egy új bűnözési forma, az „egyenruhás bűnözés” jelent meg Magyarországon - jelentette be a miniszterelnök szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a

Trackback: Börtönt kaphatnak az “egyenruhás bűnözők” 2011.04.27. 18:24:38

Mit tartanak majd riadalom okozásának? Vége a Jobbik vonulásainak?...

Trackback: Tömegverekedés, vagy lincselés? 2011.04.27. 18:10:45

 Ha 80-100 Véderős verne agyon lapátnyelekkel 4 Romát az is "Tömegverekedésnek" lenne aposztrofálva, vagy arra lehetne használni a lincselés jelzőt?Mindenhol atrocitásnak, tömegverekedésnek, összecsapásnak hívják azt ami tegnap történt, ...

Trackback: Segítsünk a szegény gyöngyöspatai romákon! 2011.04.27. 12:12:06

Kedves honfitársaim!Megdöbbentő dolgok történnek Gyöngyöspatán, most éppen a gyerekeket és a nőket evakuálják a faluból, és viszik őket Csillebércre és a Tisza-tó mellé. Persze a duma most is megy, de itt az ideje a tettek mezejére lépni! Éppen ezért s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dour 2011.04.27. 18:24:40

@(त्वष्टृ):
Nem kell büszkén hordanod semmit.
Költözz oda. A családoddal.

Viktus 2011.04.27. 18:26:29

Ezt a bejegyzést v.mi párhuzamos galaxisból jött utazó írta?

szgy 2011.04.27. 18:27:23

@(त्वष्टृ): "kifejezi együttérzésemet a támadott kisebbség irányába"

na, kezdődik megint, keverjük az okot az okozattal.

most melyik támadott kisebbségről van szó? akik a cigánybűnözés ellen tiltakoznak?

csak nehogy engem raboljanak ki miután annyira megvédted őket.

Asszem 2011.04.27. 18:29:18

@(त्वष्टृ): sok hasonló kommentet fogsz kapni, amiben azt írják, hogy költözz oda és ismerd meg a helyi viszonyokat, mert az írásodból úgy tűnik, hogy egyoldalúan látod a helyzetet.

Én is ezt javasolnám, válassz egy értékes szimbólumot, tűzd ki a mellkasodra büszkén, de ne áruld el, hogy ez mit szimbolizál és menj el egy olyan faluba, ahol támadják a kisebbséget, de éppen nem figyel rá a média.

vigyél magaddal kamerát és vedd fel, amint végigmész a soron, hiszen jogállamban jogodban áll a tulajdonodat képező tárggyal sétálni bárhol.

Várjuk a felvételeket.

Dour 2011.04.27. 18:33:23

@Asszem: A röntgen felvételein kívül más nem maradna. Asszem.

Fenehorizont 667 2011.04.27. 18:34:33

@(त्वष्टृ):
hm, én kitaláltam egy nagyon faszát. vastagkeretes retro-szemüvegben egy 150 ezer forintos bringán ülő geek sziluettje.
a sziluett fehér, és egy zöld körbe van helyezve.
nos? :)

Kapitány_1 2011.04.27. 18:35:06

Eddig liberálisabb eszmékkel szimpatizáltam, de ami itt folyik egyoldalú provokáció a jogvédők részéről a cigányok mellett, az undorít és egyre közelebb sodor ahhoz, hogy végleg megutáljam a barna kisebbséget és őket.
Amúgy ilyen vezetés, demagógia és gyűlöletkeltés mellett sem lehet európainak, sem magyarnak lenni. Itthon.

Kelly és a szexi dög 2011.04.27. 18:35:57

Mindenki dugjon egyet, aztán igyon meg egy sört!

Asszem 2011.04.27. 18:36:03

@Dour (the sociopathic): nekem ilyenkor mindig a Bosszúvágy 3 jelenete ugrik be, amikor Charles Bronson kifejezetten provokatív szándékkal a hátára vesz egy értékes fényképezőgépet és keresztülsétál a gettón. A többit el lehet képzelni.

venszivar 2011.04.27. 18:38:20

A kormány szerint RUHA bűnözés van!AZT 2-3 évvel lehet büntetni!Cigány bűnözés az NINCS!Ezek nem normálisak!

==T== 2011.04.27. 18:39:07

Először is ha magyar nyelvű blogot írsz, akkor nincs olyan szó, hogy romák, olyan van, hogy cigányok.

El Argentino 2011.04.27. 18:39:19

inkább a fosztogató csürhét kéne fékezni

sárkányfő 2011.04.27. 18:41:54

- asszem én nem költöznék se romák se gárdisták/betyárok mellé.

- európa hegyeshalomtól 2 km-re kezdődik, nyugat felé.

Anti Anyag (törölt) 2011.04.27. 18:44:15

@venszivar: Ezen én is ledöbbentem. Ez még Gyurcsányéktól is nagyon durva lett volna, pedig tőlük a demokrácia olyan messze állt, mint Makó Jeruzsálemtől.

figaro a lo 2011.04.27. 18:59:14

@(त्वष्टृ):
Szerintem fogadj be az otthonodba 1-2 cigány családot.Majd sétálj velük el a barátaidhoz,akik szinten befogadnak 1-2 emberkét.A rasszista magyarok meg majd csak el lesznek valahogy egyedül.Ezzel már tesztek is valamit nem csak dumáltok.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.04.27. 19:04:27

Az állam erőszak-monopóliumának megkérdőjelezése súlyos dolog.

Azt is mondanám, hogy az alkotmányos rendet veszélyezteti, de ebben hétfő óta nem vagyok biztos.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.04.27. 19:05:52

@figaro a lo: @malacz69 eurofanyalgó: @Schindler Pistája: @kchkscak: @Asszem: @szgy: @kcsortuleninrogyilszja:

Azt hiszitek magas labdát csaptatok le,igaz?
Pedig csak a saját ostobaságotokat hangoztatjátok nyíltan. Na nem mintha a többi idióta ide kommentelő előtt égetnétek magatokat.
De ti sötétek vagytok, mint az ében és zavaros, mint az albioni láp.

A szellemet már kiengedték a palackból.
Ott leszek, amikor te is.
És látni foglak. Te viszont nem fogod látni.

gunfight · http://topcomment.blog.hu 2011.04.27. 19:06:44

a vicc nagyon rossz. nekem a cigány is magyar. nézzük a szereplőket:

-véderő[szjobb., az ideológia parlamenti képviselete(IPK):jobbik, imázsa: erő-siker]
-cigányok[etnikai kisebbség, IPK(átmeneti):mszp, lmp, imázsa: védtelen-reménytelen]
-rendőrség[magyar állam, IPK:fidesz, imázsa: impotens]

Itt az történt, hogy a jobbik, az emeszpé és az elempé rájött, hogy itt az idő(nemzetközi reflektorfény) kijátszani a cigánykártyát, igaz mindenkinek megvan a szerepe a színdarabban, ez más és más, de a hajó mégis ugyanaz, a rivaldafénybevágyás.
Annak, amit csinálnak, ami a tevékenységük folytán kialakult(ez a rendetlenség), annak van egy ellensége, ez a rendőrség(az állam->a kormány->fidesz. mivel ez a szereplő TÉNYLEG nem tud ott lenni minden késelésnél ezért lehet mondani, hogy impotens.

És vannak a szenvedők: a MAGYAR CIGÁNYOK.

figaro a lo 2011.04.27. 19:06:45

Mi történt.Cenzúrázunk fiuk?????????????

venszivar 2011.04.27. 19:06:49

@Anti Anyag: Igazad van,de már egy éve ezek a debilek vannak.Akkor is voltak bőven bajok,de most már tűrhetetlen.
Én azokkal a nevetséges,szerencsétlenkedő "fekete sereggel" sem értek igazán egyet,DE ők,még a cigányokhoz képest SEMMIT NEM TETTEK.
Nem vertek agyon embereket,nem fosztották ki százak,ezrek kertjét,házát,stb.Annyira a cigók látványa is BŐVEN olyan ijesztő,mint néha s "csak" 1-2 éve ,hébe-hóba látható ugri-bugri csapatoké.Én azokat megmosolygom!A cigányoktól,meg 30-35 év alatt,már tízszer,hússzor,már zizegtek a virgácsaim.Pedig cigány "csak" tized annyi van!,mint az összes többi.....

különvélemény 2011.04.27. 19:12:04

@(त्वष्टृ):
Olvasgass te szerencsés:
progressziv.blog.hu/2011/04/27/ki_vedi_a_vederot

pyromaster 2011.04.27. 18:00:48
"Hétfőn Kács nevű falu mellett kirándultam egy 3 és egy 5 éves kislánnyal + a barátommal és a feleségével. A sárga turistaúton már majdnem a Dankótelep nevű putrisor (kb 15 "ház") mellett jártunk, amikor a házakból hiénakutyához hasonló kurjongatást hallottunk. A putrikból kiözönlöttek vagy 50-en és üvöltött a 12 évestől a 60 évesig mindegyik, hogy álljunk meg, adjunk oda mindent, különben.. stb stb stb. A két gyerekkel a egy, a putrisorral szemben lévő meredek domboldalra futottunk fel. Gyerekek halálra rémülve, mi is, mit tehettünk volna ennyi ellen?! Ha nem lusták és van kedvük utánunk futni pl. agyonvernek, gyerekestől. Én nem azért lettem a fizikai tudományok doktora, nem azért dolgoztam/om a Harvardon ill. egyéb neves egyetemeken, hogy húsvétkor ilyesmit műveljenek velem. Rendőrséget nem hívtam, nem bízom bennük, segítséget nem kapok, maximum büntetnek. Ez az ország élhetetlen. Én akármikor elmehetek innen, tárt karokkal várnak sokfelé. Ez igaz sok orvosra, mérnökre, kutatóra. De akkor ki marad itt? Ezek? Miért hiszi a blog írója, hogy vele, ,gyermekeivel, unokáival majd kesztűs kézzel bánnak? Magyarázza már meg nekem valaki, hogy mitől vagyok értéktelenebb, mint egy írni-olvasni nem tudó, adót nem fizető, semmirekellő (legyen az roma vagy nem roma). Miért az ilyen mihaszna embereket kell védeni, és elüldözni innen az értékes embereket?"

Oreg 2011.04.27. 18:24:19
"@pyromaster: Tavaly előtt elkövettem a hibát és a Rakaca festői völgyében túráztam. Volna.
A probléma csak a helyi lakosság volt, akinek fiatalkorú tagjai megállásra kényszerítették az autóm Rakacánál.
Végülis elüthettem volna a főúton elém gátlás nélkül besétáló gyerekkorút, aki szemembe nézve bemutatotta középső ujját, mindebben csak a lelkes asszisztencia akadályozott meg, akik izompólóban sorakoztak a kerítés mellett.
Aztán volt nálam valami, ami egyszerűbb prédák után kiszemelését segítette elő.
De eme kis közjáték után már nem volt kedvem otthagyni az autóm sehol a környéken, ami már csak nyomokban szép.
Arrafelé letarolt erdők, fasorok és töménytelen szemét marsbéli panorámája látható jellemzően, ahol a cigányok már jelentős százalékban uralják a falukat. "

venszivar 2011.04.27. 19:13:09

@(त्वष्टृ): HÚ,te az "egész" világ ellen!NEM vagy te egy kissé eltévedve?Utazz Indiába,beszállok,ha pereputtyoddal SOHA többé,még Európába SEM!teszitek be többé a patáitokat.

venszivar 2011.04.27. 19:14:25

@figaro a lo: IGEN!Volt mit nekem is radíroztak!

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2011.04.27. 19:14:57

gondolom, a kedves poszt-toló az enyingi cigók siófoki menetelését is elítéli és természetesen minden cigányt ezentúl lerasszistáz:

www.youtube.com/watch?v=N6HdB3fayvo

a videó pikantériája, hogy a hírtv tudósítása, gondolom ma már nem engednék nekik leadni...

tommygun 2011.04.27. 19:16:42

Nagyon szar lett az index. Minden taknyos hülyegyerek szófosását a címlapra engedik.

Mr. Rustical 2011.04.27. 19:21:28

@(त्वष्टृ): Na ezt jól megmondtad.
Az érdemi válasz iskolapéldája.
Ennyit tudsz te a vitáról, érvek ütköztetéséről, stb.

Beleböfögsz egy nyilvánvaló hazugságokon alapuló ostoba szösszenetet az éterbe, és amikor a valósággal szembesítenek, akkor rátérsz a sértegetésekre.

A tisztelt kommentelők le vannak sötétezve, az érveik meg nem érdemesíttettek se mérlegelésre, se megválaszolásra. De ógy kell nekik, így jár, aki ún. "liberálisokkal" áll le vitatkozni.

További jó sütkérezést az index címlapján. Ha így folytatod, biztosan bérelt helyed lesz itt, csak arra kell vigyáznod, hogy a valóság legapróbb szeleteiről se vegyél tudomást, kizárólag a saját agyszüleményeidet spilázd tovább, egyre tovább. Profi.

Egyébként meg jó lenne, ha valamennyien, akik az általad leírtakban egyetértetek, az ország egyik felébe költöznétek, és azt jól elcsatolnátok. Tőlem vihetitek Gyöngyöspatát is. Mi meg maradnánk a másik felén, és megnéznénk, hogy haltok éhen, ha nincs már dolgozó ember, akin élősködni lehet.

Mohamed 2011.04.27. 19:21:45

A kormány mos tényleg beleszart a ventillátorba nagyon hülyék tényleg érdekük és talán monopóliumik a cigánybűnözés egyenruhásbűnözés van de cigánybűnözés az persze nincs.
az ok okozatot kéne picit vizsgálni nem az egyenruhások miatt van cigánybűnözés hanem pont fordítva az elmúlt 20 évben a cigók felzárkóztatása csődöt erről akkor bizonyosodtam meg mikor az újságíró megkérdezte a purdét mik a tervei a jővőt illetően a válasz: majd kemény leszek a börtönben sok más mellett a cigányok ezen hozzállása miatt terjedt el a cigánybűnözés mert ugye a kemény börtön évekre 150x150 cm-s nénik meggyilkolásával edzenek és ezek miatt jelentek meg és terjedtek el a különböző radikális egységek tehát előbb az okot(a régebbi bajt a cigánybűnözést)kéne előbb elismerni majd lokalizálni kíméletlenül és akkor csodás módon az egyenruhások is eltűnnek majd hiszen senki sem fog csak úgy jókedvében hidegben kivilágítatlan utcákon járőrözni ha mondjuk a cigókat át paterolnánk a brazil dzsungelbe egyből eltűnne a falusiak nagy részéből és Magyarországból is a félelem és akkor a gyűlölet is (mert a gyűlöletet a félelem hívja életre)és akkor nem kellenek majd egyenruhások és a gazdaság is fellélegezne mert nem mennének a lefolyóba az adómilliárdok.Talán lehet hogy a teljes kitelepítés ha úgy tetszik a végleges evakuálás lenne a megoldás.

lyesmith 2011.04.27. 19:24:06

@(त्वष्टृ): A nagyapám a szomszédos faluban lakott. Miután meghalt egy hét alatt kipakolták az egész házat, odaszartak a szoba közepére. 3-4 cigány család 50-60 ember az egész falut megfélemlíti megverik leköpködik az idősseket ellopják a terményeket. A rendőrség nem csinál semmit, ember és pénzhiányra hivatkozva még csak ki sem vizsgálják az eseteket. Egy egy betöréshez még csak ki sem szállnak helyszinelni.

Ha az állam nem tesz rendet akkor hagyja hogy az állampolgárok tegyék azt. Ha ez nem tetszik az államnak akkor végre kapja össze magát és csinálja a dolgát, védje meg az állampolgárokat. Büntesse meg a bűnözőket.

Mohamed 2011.04.27. 19:26:49

Mellesleg az enyingi maffia(tudjátok Kozma gyilkosai)Siófokon védelmi pénzt szed és fel vonul az is rendteremtéscímén elkövettett megfélemlítés félelem keltés másokban tisztelt kormány párti képviselők ez ellen mit kívánnak tenni.

sanyix 2011.04.27. 19:32:00

@(त्वष्टृ): Egyszerű vagy mint egy igazi szélső"liberális" :)

PubiX 2011.04.27. 19:32:10

(त्वष्टृ)nevű kedves barátunk kommentjeit nyugodtan ignorálhatjuk.
त्वष्टृ azaz Tvaṣṭṛ vagy Tvastar a hindu hitvilágban az első teremtő.
Szerintem (त्वष्टृ)vagy provokátor, vagy simán beteg...

Lasombra 2011.04.27. 19:35:27

én mindentől elhatárolódnék ezekben a nehéz időkben, de Shit Pál nyelvművelő polihisztor buzdítására jó példával elöl járva két apróságra szeretnék reflektálni.

@Aszteroida-bányász metal énekes: "A poszt-nácit meg kötőjellel illik írni,"

miért is? posztkommunista, posztkoloniális, posztapokaliptikus stb. sima idegen eredetű előtag, két tagból álló szóösszetétel, semmi okát nem látom a kötőjelnek. de idevágó példa lehet a "grammarnáci" is. :)

@==T==: "nincs olyan szó, hogy romák, olyan van, hogy cigányok"

ez meg tipikusan az egyfaszmindegy kategória. kinek mi tetszik. az viszont tény, hogy VAN ilyen szó.

köszönöm a figyelmet, kérem folytassák.

Dour 2011.04.27. 19:36:13

@(त्वष्टृ):
Tudod, aki kapát és lapátot csak azért fog, mert lehet vele verekedni(de azt is lopta), és a rokonságát is a segélyből tartják el, azt az évtizedekig dolgozó ember nem fogja támogatni. Tudod mi a diszkrimináció?
Na az, hogy nekik mindent szabad.
Szerintük.

Karipapa01 2011.04.27. 19:41:40

@PubiX: Az mindegy, de teljesen jogkövető módon fenyegetőzik. Én fékek tőle, bennetek nem kelt riadalmat?

Tita nick 2011.04.27. 19:41:47

Há vázzé!

Itthágyjuká zországot áztán mélássuk mit kezdetek nékülünk!

Istenem add, hogy így legyen. Ámen!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.04.27. 19:42:11

@tommygun: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Karipapa01 2011.04.27. 19:47:24

Egyébként nagy költőnk Arany János igaz, hogy rasszista, de tudott valamit a mai politikusainkról és a cigányokról. Aki nem hiszi, járjon utána:
jazsoli5.freeblog.hu/archives/2008/10/26/Arany_Janos_A_bajusz/

Tita nick 2011.04.27. 19:47:28

@tommygun: Nagy az orruk, mire alul meggyógyul, felül már beteg.

szgy 2011.04.27. 19:49:05

@(त्वष्टृ): tudod mi az ostobaság? azt hinni hogy itt ez a mondvacsinált fasizmus a probléma. ne csináljunk úgy mintha a jobbik ötletszerűen találta volna ki azt hogy "fogjuk rá a cigányokra hogy bűnöznek".

nem azt mondom hogy ez az egyenruhás izé a legjobb válasz, de valahogy, valakinek előbb-utóbb meg kell fékezni ezeket a fosztogató hordákat. és kicsit sem elhanyagolható társadalmi igény van erre. mármint a foszotgatás megfékezésére. (cigánysor mellet lakunk, elsőkézből tudom, nem egy pesti irdoából írok.)

rettegésből kijutott a magyaroknak is bőven. és úgy látszik a végén az van meghurcolva aki így vagy úgy meg akarja védeni magát. a mostani törvényeket látva csak javítják a hasonló formában bűnözők esélyeit, hogy azt ne mondjam adják alájuk a lovat.

venszivar 2011.04.27. 19:49:38

@Lasombra: Gondolom,elhiszem,hogy igazad van.
"Amiatt",biztos,hogy ilyen beírásokat olvasva,énnekem is mindig az ugrik be,hogy miért nem a felvetett témával foglalkoznak!?
Elterelés?!Ezek AKKOR MÁR a szart sem eszik meg,ha egy pici szőr szálat találnak benne......
Írná le véleményét,én is bőven hibázok,néha ezért,néha azért,néha tudatlanságom okán.A "témához" szóljunk hozzá.A sicc pali álamfő már bebizonyította,hogy nem a magyar nyelv tudása a fontos.A seggek 50-60 évig való nyalása,nos az jól "jövedelmezett".
IGEN is VAN CIGÁNY BŰNÖZÉS !

Mr. Waszabi 2011.04.27. 19:54:01

@gunfight: meg egy nagy büdös lóf..t!
Ormányunk receptje a következő október óta:
1 fedőbalhé + a háttérben 1 nagyobb disznóság csendben. Azaz, oszd meg és uralkodj.

1. 98%os adó-cirkusz a népnek /ezalatt manyup lenyúlás I. törvény; megette a nép;

2. média és szólásszabadság cirkusz / második manyup lenyúlás Enterprise Edition törvény, mert az elsőt elbénáztuk; megette a nép;

3. alkotmányozás / fogalmunk nincs, hogy a fél évvel korábbi gazdasági igérgetéseinket hogy szívjuk vissza, pláne, hogy az ellenkezőjét fogjuk tenni; megette a nép;

4. Gyöngyöspatán hagyjuk a balhét kifejlődni / épp 3 milliárd dollárnyi új államadósságot csinálunk, miközben kibocsátjuk a Bokros Enterprise Edition csomagot a sokat szidott államadósság csökkentésére hivatkozva; megette a nép;

Ebből új játákot is lehet faragni, lehetne fogadásokat kötni, minek a háttér múvelete micsoda akar lenni.
Egy dologban biztosak lehetünk: Ha legközelebb valami zavar támad az erőben, akkor nézzünk körül alaposan, mert nem a zavar támad valójában, hanem az ormány - hátba.
Kicsit szar lesz így élni évekig, de meg lehet szokni.

Rowar Atkinson 2011.04.27. 19:57:26

Igazi újlipóciai poszt, de nem vagyok meglepve, az index címlapon csak ilyenek vannak.

Mintha nem ugyanabban az országban laknánk,flashmobot szerveztek a rasszizmus ellen, és hasonló faszságokat, de a Nagykörutat csak akkor lépitek át, amikor indul a newyork-i, és tel-aviv-i gép...

ormotlan 2011.04.27. 20:03:05

Ha kevesebbet szívsz, elmúlik a paranoia, és máris nem üldöznek ;)

Robius77 2011.04.27. 20:06:21

@Lasombra: Rosszul idéztél,@==T==,úr azt mondta,hogy a magyar nyelvben nincs olyan ,hogy roma,csak olyan van ,hyogy cigány!!!És ez igaz is!Erre tessék odafigyelni,vagy Gyöngyöspatára költözni!

Egyed Ildikó 2011.04.27. 20:07:26

Azt írja az egyik bölcs kommentelő: "egy-két család rettegésben tartja a falut". Az egy-két család. A védelmi pénzeket szedő maffia meg nem azonos a putrisoron élőkkel. Ezért káros minden általánosítás. Ezért hülyeség az "egyenruhás bűnözés" is. Nem minden egyenruhás náci gazember, például a postásoknak is van egyeruhájuk, mégsem azok. Sőt, nem kell ahhoz egyeruha, hogy valaki náci idióta legyen. Elég csak elolvasni néhány hozzászólást fentebb.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.04.27. 20:12:33

@Lasombra: Mert a magyar nyelv nem szereti a mássalhangzó torlódást, höhö!

becike4 2011.04.27. 20:13:36

Amikor az enyingi cigány maffiózók vonultak fel több százan a Balatonnál,akkor nem írkáltatok cikkeket,hú de félelmetes,meg mennyire meg vannak félemlítve a vendéglátósok,meg hol a törvény szigora.Szopjatok le egy elefántot!

Mr. Waszabi 2011.04.27. 20:16:14

Pár érdekesség még:

Dolgozó emberek, akik hitelválságba kerültek s többségük mádzsár, nos, mehetnek a levesbe, kezdődik az á(t)/(r)verés nyáron; önkormányzatok megvehetik a lakásokat, csak éppen pénzt nem kapnak hozzá; viszont az MFB korlátlanul hitelezhet nekik fedezet és garancia nélkül (december 13-án fogadták el a tv módosítást, a manyup balhé árnyékában)
(segélyre nem igen adnak hitelt, innen gondolom, hogy többségük mádzsár ember);

Munkanélküliség: oldja meg a piacon mindenki magának = még több bedőlő lakáshitel;

De a cigánybűnözés alapjaihoz nem nyúltak, a megélhetési segélylesőket nem szankcionálja semmi a mostani csomagokban;
Vajon miért nem?

Mindemellett: a rendőr szó valamikor a bűnmegelőzést jelentette, mostanra azonban bűnüldözéssé vedlette vissza magát. Tehát nem megelőz, hanem követ. Akkor teszegetnek valamit, ha már megvan a baj, addig nincs jogalap általában. A töketlen magyarázkodásokból ez tűnik ki. Miért van ez így?

vadiúj nick 2011.04.27. 20:16:20

Az egész engem a Gyalog galopp-ra emlékeztet, amiben a Lovagok Akik Azt Mondják Ni, nem bírják elviselni, ha valaki KIMONDJA AZT.

KI NE MONDD! Le sem merik írni. Ez a 10. poszt, amit olvasok a témában, és ez a szerencsétlen is csak tekergőzik, kínlódik, izzad, hosszú sorokon át, a lényeg, hogy NEM SZABAD KIMONDANI, hogy mi az ok, ami ide vezetett. Szerinte a baj oka, hogy pár ember 1 hete ott parádézik. Előtte nem volt ok, nem volt baj.

Mert jaj KI NE MONDD, hogy egész falvak élnek régóta rettegésben, szüleinkért, nagyszüleinkért aggódhatunk, hogy vajon mikor törnek be hozzájuk, és vajon megelégszenek-e kivételesen csak a saját tulajdonuktól való megfosztással vagy a agyon is verik-e őket. KI NE MONDD, hogy ez létezik. AZT SE MONDD KI VÉLETLENÜL SEM, hogy 20-ból 19-szer kik követik ezt el, mert az gonosz általánosítás. Nyilván a maradék 1 db számít. Az nem általánosítás, ha abból a 20-ra általánosítok.

Csak AKKOR SZABAD KIMONDANI, hogy ki hova tartozik, ha az illető "áldozat". Ha másnap vagy tegnap öl/betör/lop/leköp/belédköt, akkor NEM SZABAD KIMONDANI.

Már csak azt nem értem, hogy amikor már tényleg polgárháborús állapotokig hergelik ezzel a népet, akkor a saját felháborodott gyereküket, anyjukat, apjukat, nagyszüleiket is le fogják játszásból nácizni?

Rowar Atkinson 2011.04.27. 20:25:51

Idézet az Index-es Földes András „Hogyan kerül Pintér Sándor a cigánysorra?” című cikkéből:

"Sehol, értsd egyetlen Gárda/Szebb Jövőért polgárőrök/Véderő/csendőrség által hiszterizált településen sem találkoztunk olyan nem cigánnyal, aki ne azt mondta volna: a cigányokkal nem lehet együtt élni, ha nem lennének, jobb lenne Magyarországnak."

No comment.

cso zsi 2011.04.27. 20:26:26

Vajon kinek érdeke ezt a látszatbalhét generálni, és miről akarja elterelni a figyelmet?

Paralelepipedon 2011.04.27. 20:33:16

@PubiX:
Provokátor. Ahol ez a téma, ott megjelenik, és mindig ugyanezt adja elő. Az ilyeneknek az a lényeg, hogy kiprovokáljanak minél több indulatos választ, amiket az LMP és a TASZ kamatoztathat a külföldiek számára íródó "Magyarország a fasizmus bölcsője" című folytatásos teleregényében.

Kereszt Elek 2011.04.27. 20:42:15

"alu végén, ahol a busz megfordul és véget ér az aszfaltburkolat, ott lakik a helyi roma etnikum döntő többsége. Itt meglehetősen veszélyes az autót hagyni, amint azt Zed szomorú példája tanúsítja, az autóját feltörték itt, amíg a ládánál járt. Érdemes tehát egy kicsit visszamenni (a kis hídon át a focipályához, vagy egészen a falu közepéig, a posta és buszmegálló környékére),"

www.geocaching.hu/caches.geo?id=201

qube 2011.04.27. 20:43:14

Én ezt egyszerűen nem tudom felfogni....mindannyiunk életét megkeserítik a cigányok...mire ez az álszent magatartás...

Lacdelo 2011.04.27. 20:49:14

Sajnos a Jobbikosok elertek amit terveztek, amint azt a sok gyulolkodo kommentekbol lathatjuk.

Teny vannak roma szarmazasu bunozok, teny vannak magyar bunozok. Teny a roma bunozok nagyobb aranyban vannak jelen a romak kozott, mint a magyar bunozok a magyaroknal. Teny a melyszegenysegben elok kozott nagyobb aranyban vannak romak. Teny, az iskolazatlanok kozott nagy aranyban vannak romak. Teny melyszegenyseg es iskolazatlansag es bunozes szorosan osszefugg.

Teny, a roma bunozes miatt nem lehet az egesz roma tarsadalmat megbelyegezni es kollektive bunozonek kikealtani. Teny, a Jobbik ezt teszi populista modon. Teny magyarok hajlamosak a populizmusra, hiszen megszavaztak a Fideszt 52% Jobbikot 17%-kal. Teny,

Teny, ha a roma integracio keretein belul a romak iskolazottsagat es munkahoz jutasukat tamogatnak, akkor kevesebb lenne a roma bunozes. Teny, a Fidesz es az Mszp nem sokat tett az elozo 20 evben, hogy kezelje ezt a problemat. Teny, a Fidesz intezkedesei elegtelenek es sokszor kontraproduktivak, hogy kezeljek ezt a tarsadalmi problemat.

Nagyon remelem, hogy uj partok a jovoben megoldast hoznak a problamera, mert a mostani partoktol tul sok jora nem varhatunk.

vadiúj nick 2011.04.27. 21:06:07

@Lacdelo: köszönjük, Emese.
honnan tetszik írni?

Paralelepipedon 2011.04.27. 21:23:07

@Lacdelo:
Az is tény, Lacikám, hogy a Jobbik nem ok, hanem okozat. Az nem populizmus, hogy az emberek kiszavazták a parlamentből azokat, akik az EU-tól cigányokra kicsalt pénzeket (is) ellopták, mert a cigányok csak arra kellenek nekik, hogy rájuk irányítsák a figyelmet. Látszik, hogy szeretnéd bagatellizálni az LMP elődeinek felelősségét, de az a helyzet, hogy nem annyit hibáztak, hogy nem tettek eleget a cigányokért, hanem soha, eszük ágában sem volt tenni értük, sőt, abban érdekeltek, hogy a cigányok sok problémát okozzanak. Jelenleg ezek a derék jogvédők mindent elkövetnek azért, hogy ne legyen téma, hogy az EU temérdek pénzt ad a romák felzárkóztatására. Pedig azt is tudják ezek az áldott jó emberek, hogy szigorúan ellenőrizni fogják, hogy a pénz valaóban oda kerül, ahova szánják. Vajon miért nem hangos ettől az LMP és a TASZ?
Szerintem elég tipikus, hogy nekem is, mint mindenkinek, a környezetében sok FIDESZ és sok MSZP szimpatizáns is van, és egészen biztos lehetsz benne: a legtöbb MSZP-s is ugyanoda kívánja azt a gerinctelen, szarkavaró jogvédők alkotta "új párt"-ot - akiket véletlenül elfelejtettél megemlíteni a sok negatív párt között - mint mások.

Lacdelo 2011.04.27. 21:43:41

@Paralelepipedon:

Teny,Baratom sajnalatosan teged mar elvesztettunk a populistaknak. :)
Remelem nem veglegesen :)

"MSZP-s is ugyanoda kívánja azt a gerinctelen, szarkavaró jogvédők alkotta "új párt"-ot"

Minden demokrata uj partokat akar.

szefós 2011.04.27. 21:45:21

"Gyöngyöspata tehát immár nem Magyarországon van."

Sajnos Magyarországon van. Nagyon is. Úgy érzem, hogy inkább a Parlament nincs Magyarországon, meg a kormány.

Jakab Andor 2011.04.27. 23:10:27

@(त्वष्टृ): Ezen már én is sokat törtem a fejem!

A dolog azóta zavar, amióta magyar zászlót látok egész évben mindenütt házakon, aminek a mai jelentése lényegében az, hogy gyűlölöm a zsidókat és a cigányokat. A "nemzeti oldal" lényegében azt jelenti, hogy az illető keményen rasszista, és persze gyűlöli a kapitalizmust is, tehát igazán hithű kommunista.

Szóval engem is zavar, hogy a "magyar", "nemzeti" és hasonló szavak jelentése mára megváltozott, arra pedig nincs is szó, hogy "magyar vagyok, de nem úgy értem." A nemzeti színeink használata ma már lényegében egy náci kinyilatkoztatás, comingout.

Az anti-rasszizmusnak létezik szimbóluma: fekete horogkereszt piros szegélyű fehér körben, pirossal áthúzva. Nem csoda, hogy nem sokan viselik. Rossz jel, hiszen piros-fekete-fehér, ráadásul horogkereszt (csak áthúzva). Ez is csak egy valamiellenes jelvény, amiből teljesen hiányzik az ilyen szerencsétlenek egyetlen ellenszere, a humor.

Szóba jöhetne egy kismagyarország matrica, amit ugyanúgy lehetne ragasztgatni az autóinkra, mint azt a piros-fehér-zöld rántotthúst, amin a környező országok is körbe vannak rajzolva. Grafikailag aránylag könnyű feladat lenne jó kismagyarország jelet alkotni, de van a nemzeti színeinknek éppen baja enélkül is.

Ennél biztosan jobb lenne jedi vonalon elindulni. Vele van az erő, ráadásul a sötéttel szembeni, világos oldala. A jedi is paramilitáris, de azért jóságos, az univerzum minden népségével empatikus lovagember. A szimbólum talán lehetne pajzs, közepében egy piros-fehér-zöld rántotthúsból kiálló lézerkarddal.

De lehet, hogy a józan észt azzal lehet a legjobban demonstrálni, hogy a normális ember nem hord semmiféle egyenruhát, jelvényt, címert, megkülönböztető jelzést - pláne ha jó eséllyel agyonverne miatta az első szembe jövő félkatona.

cso zsi 2011.04.28. 06:57:04

@Jakab Andor: "De lehet, hogy a józan észt azzal lehet a legjobban demonstrálni, hogy a normális ember nem hord semmiféle egyenruhát, jelvényt, címert, megkülönböztető jelzést - pláne ha jó eséllyel agyonverne miatta az első szembe jövő félkatona."
Aha, persze.
Megjelölés nélkül viszont bőrszínre, nemre tekintet nélkül megbicskáznak még a fővárosban is.
A tudodkik.

infect 2011.04.28. 08:32:25

Akinek a házán Árpádsáv Vagy Nemzeti lobogó van az rögtön Náci?

Sajnos azt kell mondjam az egész világ tele lehet nácikkal!
Angliában úton útfélen angol nemzeti színekbe botlik az ember, Amerikában még a vécélehúzó is piros fehér kék. A felkelő nap országáról ne is beszéljünk. Izraelben is vannak "néhányan" akik az állami lobogót fennen viselik. Nálunk Magyarországon az az elenyésző "Náci" kisebbség aki a nemzeti zászlóval vagy Árpád sávval rohangál.:) Elég nyakatekert egy okfejtés ez egy "Náci" Címerű országban. Nem tudom, ha esetleg valaki látott már magyar címert abban Árpádsáv található. Lehet be kéne tiltani mert rémületre adhat okot! :))

Jakab Andor 2011.04.28. 09:09:25

@cso zsi: Tudomkik, az a rengeteg bepipázott grizli, akikkel ma is televan az éjszaka, és időnként traumatológiára verik, szúrják, fejelik, rúgják, törik a járókelőt. Ez oké, de ha grizliparád van, nem a legjobb ötlet egy áthúzott grizlifejet magadra ragasztani. Ettől csak hamarabb lép oda egy, hogy háttemegmiafaszt. Ráadásul eleve csak a 'normális' emberekre gondoltam, akik nem hordanak jelvényt, kitűzőt, félkatonai rangjelzést meg ilyesmit, mert az olyan méltatlan, vagy más szóval dedós.

paszmazo 2011.04.28. 09:17:22

@(त्वष्टृ): Itt a megtámadott kisebbség a helyi magyar paraszt, aki nem tegnap óta menekül, menekülne a terror elől. Nyugodtan kitűzheted az Árpádsávot, mert az a Magyarságodra utal, persze csak ha annak érzed magad!

cso zsi 2011.04.28. 09:23:09

@Jakab Andor: Nem ragasztok magamra semmit, még kokárda is 35 (nem, nem 15) éve volt rajtam utoljára. "Grizliparám" több, mint 40 éve van, pedig abszolút pösti lennék. Igaz nem a Rőzsedombról, hanem a síkabb oldalról. De amikor eljutok hazánk különböző vidékeire, a helybéliek mindig megemlítik, hogy merre ne járjak óvatlanul. Gárdistát, és/vagy egyéb "jelvényest" még csak tv-ben, neten láttam.

paszmazo 2011.04.28. 09:25:57

@sárkányfő: Lehet, hogy Európa ott kezdődik, kit érdekel? Nekünk ez a Hazánk! Te meg döntsd el hova tartozol!

Jakab Andor 2011.04.28. 09:30:15

@infect: :-) Teljesen egyetértek, hát éppen ez az! Egy amerikai nyugodtan használhatja a nemzeti zászlóját, mert ezzel nem azt üzeni, hogy gyűlöli a zsidókat, cigányokat, négereket. Az amerikai zászló nem azt jelenti, hanem azt, hogy amerikai. Az amerikai zászló amerika logója.

A magyar zászlót viszont kisajátította magának a nemzeti _oldal_, akik szembe helyezik magukat a cigányokkal, zsidókkal és azokkal, akik nem a nemzeti _oldalon_ állnak, hanem a másikon.

Ez a bizonyos _másik_ oldal kérdezi most: mi legyen? Mi legyen az a logó, ami kábé azt jelenti, hogy "magyar, de nem úgy értem", "magyar, de nem a rasszista fajtából".

A "nemzeti oldalasok" azzal nyernek, ha sikerül így kettéosztaniuk az országot, és saját őrületüket kiterjesztik mindenkire. A normális ember legjobb védekezése, ha nem dőlnek be a stiklinek, és szépen nem hordanak semmiféle jelvényt, egyenruhát, zászlót, rangjelzést stb. A magyar, nemzeti stb. szavakat pedig óvatosan körül kell írni, csak feltétlenül indokolt esetben használni.

cso zsi 2011.04.28. 09:34:51

@Jakab Andor: Melyik oldal a "nemzeti"? Emlékszel pár éve a kokárda kisajátítására?
De napirenden van újra a térátnevezés, hiszen sem a Moszkva, sem a Köztársaság nem nemzeti, bezzeg Elvis az "király"....

Jakab Andor 2011.04.28. 09:36:39

@paszmazo: Azzal tartozunk ide, hogy itt lakunk. Én aszerint szoktam kettéosztani az országban élőket, hogy szeretik-e a túrós rántotthúst vagy sem. De addig nem mennék, hogy döntsd el hová tartozol, mert ha nem velem vagy, akkor ellenem, és akkor húzzál szépen innen el, amíg jól van dolgod.

Jakab Andor 2011.04.28. 09:38:27

@cso zsi: A nemzeti oldalhoz szerintem azok tartoznak, akik azt mondják magukról, hogy a nemzeti oldalt képviselik. Szerintem azok tartoznak a nem nemzeti oldalhoz, akik szerint nincs is nemzeti és nem nemzeti oldal. E két "oldal" nem létezik, csak kitaláció, stikli, trükk, aminek oly sokan bedőltek. De valójában nincs is ilyen.

Jakab Andor 2011.04.28. 09:41:09

@cso zsi: a "nemzet" szó eredeti jelentése éppen az, hogy "kivétel nélkül mindenki, aki itt él". Akkor lehetett használni, amikor ezt rövidebben akarták mondani. Angolul national, azaz országos, tehát mindenkire kiterjedő.

paszmazo 2011.04.28. 09:47:28

@Lacdelo: Mi lenne, ha legalább annyit te is megtennél a magyarokért, hogy a magyar ábécét használod? Vagy ehhez túl messze vagy? Akkor meg: Köszi!

cso zsi 2011.04.28. 09:57:02

@Jakab Andor: "a "nemzet" szó eredeti jelentése éppen az, hogy "kivétel nélkül mindenki, aki itt él"."
Az a baj, hogy az itt élők között vannak kivételezettek.
Minden alól.
De szeretném látni, hogy a svábbűnözők, a románbűnözők, a szlovákbűnözők tömegével lennének tele a börtönök, valamint ezen kisebbségek családjai rettegésben élnének, ha 8-10 rendezett öltözékű fiatalember párosával elsétál a házuk előtt.
Mi a 70-es évek vége felé mindannyian "formaruhában" jártunk, farmernadrág, farmerzakó, Tisza cipő / Alföldi papucs. Mégsem rettegett tőlünk senki.
Na jó, az akkori vezetésnek szálka voltunk a szemében. De a grizlik már akkor is leraboltak a trolin.

paszmazo 2011.04.28. 10:02:02

@Jakab Andor: Örülök. Csak azt nem értem, hogy tartozik ide, hogy hol kezdődik Európa? A földrajz fontos dolog. Biztos jelentősége is van ebben a témában.
Hiszen Franciaországban, Belgiumban, Angliában csak egyszerűen kitoloncolják a romákat, ha nem a társadalmi normáknak megfelelően viselkednek. Igazad van, kár,hogy Európa nem itt kezdődik!

Jakab Andor 2011.04.28. 10:10:22

@cso zsi: Hát ezért teljesen felesleges a bűnözés elé cimkéket ragasztani. Van drogosbűnözés, prolibűnözés, részegbűnözés, cégesbűnözés, ukránbűnözés, politikusbűnözés és a többi és a többi. A dolog közben pofon egyszerű, a bűnözés ellen kell fellépni, minden fajtája ellen, akárki is követi el, kivétel nélkül. A gyakorlatban persze biztosan vannak tényleg kivételezettek, de irracionális, értelmetlen erre azzal reagálni, hogy ezek a kivételezettek nem részei a nemzetnek.

Amúgy fentebb csak a dolog szemantikai, nyelvi vonatkozására utaltam. A nemzet, mint szó jelentésére, amely sajnos elhasználódott és ma emiatt nehéz róla beszélni, nehéz jól használni az ilyen szavakat.

paszmazo 2011.04.28. 10:12:01

@Jakab Andor: Bocs, de a magyarban a nemzet nem egyenlő az országgal. Nem csak az a magyar, aki itt él (Erdély, Felvidék), és aki itt él nem mind magyar(kinaiak, stb). A nemzet egy közösségtudatot jelent.

Jakab Andor 2011.04.28. 10:29:27

@paszmazo: Oké, EU tagok vagyunk. A kérdés az, mennyiben felelünk meg azoknak az igen magas és komoly normáknak, amire a közösség épül. Én nem gondolom, hogy ne lennénk "rendes" EU tagország, de ezen a téren bizony hatalmas még a tér a fejlődésre. Nem csak a vezetőknek, hanem az ország minden lakójának.

Kitoloncálják? De hová? Nem hiszem, hogy csak úgy kitoloncolhatnak egy francia, belga vagy angol állampolgárt. Szerintem csak más államok polgárait toloncolhatják ki, méghozzá vissza abba az országba, amelyiknek polgárai.

Jakab Andor 2011.04.28. 10:45:33

@paszmazo: A nemzet nekem ugyanazt jelenti, mint angolul a nation. A nemzeti pedig ugyanazt, mint angolul a national. A speciális esetek értelmezésén -számtalan szempontból megközelítve- akármeddig kattoghatunk, amíg a szó eredeti értelmét nem romboljuk le, tesszük tönkre, használhatatlanná. Elfogadom, hogy a nemzethez -bizonyos szempontból- olyanok is hozzá tartoznak, akik nem Magyarországon élnek, nem itt születtek, nem magyar állampolgárok. Viszont semmiképpen nem fogadom el, hogy bárki nem része a nemzetnek, aki magyar állampolgár. A befogadás irányába szívesen teszek engedményeket: tehát nekem a nemzet része az is, aki most itt él, de mondjuk kínai állampolgár, a kirekesztés irányába viszont nem megyek.

cso zsi 2011.04.28. 11:00:30

@Jakab Andor: Anno a törökök előhadaként érkeztek. Nem hívta őket senki.
schools-wikipedia.org/images/327/32744.jpg.htm
Európában a mienkhez képest elenyésző a jelenlétük, főként, ha az országok méretét, és lakosságát arányosítjuk.
schools-wikipedia.org/images/327/32742.png.htm
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Roma_in_Europe_2007_map-fr.svg/690px-Roma_in_Europe_2007_map-fr.svg.png

Jakab Andor 2011.04.28. 11:14:32

@cso zsi: Nem értem, hogy jön ez ide. A romák éppen olyan magyarok, mint én. Ki tudja, honnan a fenéből kerültek ide az őseim a történelem folyamán, nem is érdekel. Az sem, hogy hívták-e őket, én most itt élek, és ennyi éppen elég ahhoz, hogy ugyanolyan magyar legyek, mint akármelyik másik.

cso zsi 2011.04.28. 11:32:09

@Jakab Andor: "Nem értem, hogy jön ez ide."
Ez elég baj.
"A romák éppen olyan magyarok, mint én."
Ezt viszont vagy 8 millióan nem így gondolják hazánkban. Mondom ezt úgy, hogy nagyszülői ágon még biztos, hogy volt cigány is a családban.

Jakab Andor 2011.04.28. 13:10:59

@cso zsi: Szerintem az baj, ha ezt 8 millióan tényleg nem így gondolják. Engem mindenesetre irritál, amikor azt mondják, hogy magyarok és cigányok. Szerintem magától értetődik, hogy a cigányok is magyarok. Magyarul beszélnek, Magyarországon laknak, magyar állampolgárok, tehát magyarok.

cso zsi 2011.04.28. 13:24:33

@Jakab Andor: Ezért írták ki a Mariahilferen azt, amit: "Ne lopj magyar" Mert az útlevélben az állt. De a Hollandiából eltűnő kerékpárokat is a Kalányos Plázában lehet fellelni. (ez nem fikció, keress rá)

paszmazo 2011.04.28. 13:28:09

@Jakab Andor: Az angolból hozod a szómagyarázatokat, pedig itt a magyar nyelv. Itt nem egyenlő a nemzet az országgal. Valamint nem mind magyar állampolgár, aki itt él.
"én most itt élek, és ennyi éppen elég ahhoz, hogy ugyanolyan magyar legyek, mint akármelyik másik. "- Szerinted annak idején a törökök, mivel itt voltak 150-évig, mind magyarokká váltak? Mert akkor hogy szabadultunk meg a török rabigától? és minek? Attól, hogy éppen most itt él valaki (ahogy te fogalmazod) még nem magyar.
Az hogy nem érdekelnek a saját őseid (mint írtad), a te szégyened.

Lacdelo 2011.04.28. 13:46:17

@cso zsi:

A magyar romak is ugyanolyan magyarok mint te vagy en. Ezt megkerdojelezni nem lehet. Mi a sorsunk ossze van kotve, ezert nekunk kozosen kell a problemakra megoldast talalni es nem az ujnyilasoktol varni.

Attol, mert ez a nepcsoport egyes csoportjai evszazadokon keresztul megtartotta az identitasat es kulturajat attol meg ok nem kevesbe magyarok.

Egyebkent nincs is olyan, hogy igazi magyar. Mi magyarok egy keverek vagyunk, csakugy mint a legtobb nep. Felmenoink kozott szlavok,lengyelek nemetek, torokok, romanok, zsidok, romak csakugy voltak, mint magyarok stb...

A tobbi nepcsoportot sikeresebben olvasztottuk be, mint a romakat. Habar nagyon sok romanak van olyan leszarmazottja, mintahogy a te peldat is igazolja, akik mar beolvadtak sikeresen.

"nagyszülői ágon még biztos, hogy volt cigány is a családban."

Jakab Andor 2011.04.28. 13:50:05

@cso zsi: konkrétan ismerek egy csomó srácot, akik annak idején kijártak Bécsbe ezt-azt csórni. Egyikük sem volt roma, persze nyilván ők sem kivétel. Legtöbbjük nagyon szegény, nem csoda, hogy nagy arányban fordul elő közöttük a lopás. Sok magyar lényegében bűnözni megy külföldre még ma is, régebben még inkább igaz volt. Nem elsősorban a piti tolvajlásokban jeleskedő cigányok, hanem mindenféle alvilági, félvilági figura. A "ne lopj magyar" feliratról nekem inkább azt juttatja eszembe, lám, milyen rossz, ha pusztán a nemzeti hovatartozásunk miatt megbélyegeznek, és követnek a benzinkúton, nézik, hogy lopok-e. Pedig nem, soha nem szoktam.

Lacdelo 2011.04.28. 13:50:42

Habar a beolvasztasi kiserlet nem volt sikeres az egesz Nagy-Magyarorszagon, hiszen a Trianoni bekeszerzodes utan elcsatolt teruletek 80-90%-an a magyarok, mind kisebbsegben voltak,kiveve egy par kisterseget leszamitva.

Jakab Andor 2011.04.28. 13:59:25

@paszmazo: A "nemzeti" szó jelentését összezavarták, ezért többé nem magától értetődő. A "national" szóval ilyen nem történt, ezért igenis helyénvaló összehasonlítani.

Nem országok megszállóiról beszélek természetesen a nemzet részeiként, hanem arról, hogy minden magyar állampolgár magyar, és közöttük nemzeti és nem nemzeti oldalról beszélni csacsiság.

Nem fontos számomra, hogy ük-ük-ük apáim és anyáim kik voltak, honnan jöttek. Maximum érdekes kicsit, de nem érzek szégyent ha nem tudom. De még ha szégyenre adna is okot, emiatt nem vonható kétségbe, hogy magyar vagyok, a nemzet része, egy pacák a magyar pacákok közül.

Jakab Andor 2011.04.28. 14:11:11

@Lacdelo: Lehet, hogy a "beolvasztás" idejétmúlt elképzelés arra, hogyan kellene egy országban jól együtt -és egymás mellett- élni mindenféle népségnek. Lehet, hogy sok területen inkább kifejezetten ünnepelni kellene a különbségeket, ami persze természetesen nem terjedhet ki törvénytelenségekre. Ilyen például a rasszizmus, ami bűncselekmény és annak is kellene kezelni.

Lacdelo 2011.04.28. 14:21:25

@Jakab Andor:

Egy bizonyos fokig beolvasztani kellene oket, de ezt csak az altalanos erkolcsi normakra es a tarsadalmi es gazdasagi kulonbsegek csokkentesere ertem.

Nem akarom, hogy elveszitsek nyelvuket, vagy kulturajukat, es minden szokasukat, de teny hogy iskolaban es majd munkaero piacon bizony integralnunk kell oket, egyebkent nem tudnak a tarsadalomba beilleszkedni es a periferian fognak csak vergodni, ugy mint az sokuk most teszi sajnos, akar onhibajan kivul.

Jakab Andor 2011.04.28. 14:35:16

@Lacdelo: Ez világos, épelméjű ember csak egyetérthet. A beolvasztás szó nem tetszik, szívesebben használnám az integráció kifejezést, de ez nem kardinális kérdés.

Ami viszont nem mindegy, elsősorban kinek van dolga az integrációval. Nekik romáknak? Szerintem elsősorban a nemromáknak. A többségnek kell legyőzniük az előítéleteiket és mindenben éppen annyi esélyt adni nekik is, mint bárki másnak. Ugyanúgy kellene tekinteni rájuk, mint bárki másra, akik ma tömegesen mély szegénységben élnek.

Arra akarok kilyukadni, valós, komoly változás akkor lesz, ha ugyanolyan esélyt kapnak a munkaerőpiacon, mint a nem romák. Ez egy hatalmas kihívás, nem is lehet egyik napról a másikra átütő eredményt remélni.

Azt kell szem előtt tartani, hogy a romák integrációja nem elsősorban a romák hozzáállásának megváltoztatására, hanem a nem romák hozzáállásának megváltoztatásának problémája. Éppen úgy, ahogyan a feketék integrációja sem azon múlt, hogyan tudnak alkalmazkodni a feketék a fehérekhez, hanem azon, hogy a fehérek félreteszik-e előítéleteiket és megadják-e nekik ugyanazokat a jogokat és esélyeket.

Lacdelo 2011.04.28. 15:15:20

@Jakab Andor:

Ha a tarsadalom tobbsege igy gondolkodna nem lenne itt semmi problema. Legalabb is nem ennyi.

paszmazo 2011.04.29. 08:19:21

@Jakab Andor: Fölösleges rágódnunk szavakon. A Youtube-on Érdemes megnézni a riportot a helyiekkel. Milyen együttélni a cigányokkal Gyöngyöspatán? Ki kell próbálni, és utána véleményt mondani. Messziről könnyű okosnak és megbocsájtónak lenni!
Kersd a Youtubon:
barikádTV: "Cigányterror" - Heves megye a polgárháború szélén áll
Nem az a kérdés, ki forgatta a filmet, hanem a benne szereplők!
Én Borsodban lakom, falun. És te?

2011.05.02. 17:06:35

@Jakab Andor: Arra akarok kilyukadni, valós, komoly változás akkor lesz, ha ugyanolyan esélyt kapnak a munkaerőpiacon, mint a nem romák. Ez egy hatalmas kihívás, nem is lehet egyik napról a másikra átütő eredményt remélni.

Akkor nézzük!
Egy nem roma nem kap munkát a munkaerőpiacon, ha még 8 általánossal se rendelkezik.
Nem kap segélyt se, mert nem roma.
Tehát , én is azt mondom, egyenjogúságot a romáknak!
Más: 600 éve integráljuk őket. Sikerült?
A többség a hibás? Miért? Mert mindíg lemond jogokról, a kisebbség javára, aki köszöni szépen, de kevesli?

Menj Borsodba! Sátorozz a Zemplénben!
Sétálj végig a Zsarnai-telepen!
Putnok, Rakacaszend, Szendrő csupa élhető, valaha csodálatos vidék volt. Ma, ha élve jössz vissza, az sikersztori, ha vagyontárgyaiddal, az csoda!!!

Miért kell SAJÁT országomban rettegni, ha végigsétálok Miskolc főutcáján, és szembe jön egy 5-6 tagú Kisebbségi társaság? MIÉRT ÉN rettegjek???

Az én adómból élnek, abból a pénzből rúgnak be, és még ki is fosztanak az utcán.
Miért?
Mit vársz még? Én találjam ki, hogyan lehet integrálni egy réteget, aki 600 éven át nem volt hajlandó?

ANGLIÁNAK SE SIKERÜLT!
OTT IS GOND A CIGÁNYKÉRDÉS!
MIÉRT??? Ott miért?
Válaszolj!
Miért van Angliában betonkerítéssel körbezárt , meghatározott számú lakókocsit (szekeret) befogadni képes terület, amit a Rendőrség ellenőriz?

Miért tiltakoznak minden fórumon az Arsley nevű falu lakói, hogy a helyi önkorm. a 60-as férőhelyet újabb 40-nel növelni akarja?
Ha semmi gond a cigányokkal Angliában???

2011.05.02. 17:14:28

@gunfight: És vannak a szenvedők: a MAGYAR CIGÁNYOK.

Orvos már látott?

2011.05.03. 14:42:51

@Viktus: Ja biztosan E.T., mert náluk gondolom a cigányok is jóravaló becsületes emberek és ha nem jól viselkednek, akkor hazamennek.:))))
süti beállítások módosítása