A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.27. 13:20 Harpi

Föld alá a hajléktalanokkal!

Címkék: tarlós istván orbán viktor szegénység hajléktalanok

Tarlós Döbrögi István, Budapest Székesfőváros méltóságos főpolgármestere és kreatív csapata újfent bizonyította, hogy városjobbító ténykedésének homlokterében kizárólag a legfontosabb dolgok állanak. A frissiben beiktatott várospolitikus első intézkedései között leszámolt korábbi ellenségeivel, többek között jól megszívatta a Sziget Fesztivált, aztán hozzálátott az utcai klotyók felújításának. E hatalmas szellemi nekirugaszkodás legújabb terméke, hogy Döbrögi uram betiltotta a szegénységet gyönyörű városunkban.

Mai hír:
Ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal büntetheti Budapest azokat, akik a közterületet "életvitelszerű lakhatás céljára" használják. Az erről szóló előterjesztést szerdai ülésén fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A vitát civilek és hajléktalanok demonstrációja zavarta meg. (...) Tarlós István főpolgármester javaslatát 18 igen, 12 nem, illetve 3 tartózkodás mellett szavazták meg a képviselők. A határozat értelmében szabálysértésnek minősül az is, ha valaki "az életvitelszerű lakhatás céljára használt ingóságait a közterületen tárolja". (Index.hu)

És ez jól is van így!

Ki a fene szereti látni a homelesseket az utcán? Kerülgetni a szakadt cuccaikat, szagolni áporodott kipárolgásaikat. El innen, huss! Ha éppen nincs kedvük ötven rugót lecsengetni a szabadságukért cserébe, akkor így majd jól be lehet őket csukni a börtönbe, Pintér Sándor úgyis azt ígérte, a fél országot börtönné alakítja, hogy legyen hol elhelyezni a rengeteg gonosztevőt. Rend lesz itten, akárki meglássa!

Javaslatunk a következő. A jelenlegi magyarországi politikai éra sok jel szerint felettébb szívesen réved a múltba, maga Orbán Viktor őfőméltósága pedig az angolszász jogrend nagy elkötelezettje. Nem kell hát mást tenni, mint felidézni a középkori skót törvényeket. Edinburgh-ben akkoriban éppúgy tilos volt az utcán aludni, mint ezután Budapesten. Ott mondjuk egy kicsinyég szigorúbban vették e jogszabályt, a hajléktalanokat ugyanis a porkolábok helyben leszúrhatták. Nálunk talán egyelőre idáig nem kíván elmenni a törvényhozás, de az irány mindenesetre kiváló.

Edinburgh-ben a jelzett időben az otthontalanok az üldöztetés elől egyszerűen leköltöztek a föld alá: a város alatt húzódó alagútrendszerbe hurcolkodtak, amit eredetileg kereskedelmi raktárnak építettek, de arra az állandóan csurgó-csöpögő víz miatt alkalmatlannak bizonyult. Nem úgy, mint emberi szálláshelynek!

Méltóságos Tarlós Döbrögi István főpolgármester uram szíves figyelmébe azért ajánljuk a hajléktalanok föld alá száműzését, mert ez a legegyszerűbb megoldás a szegénység elleni harcban. És mellesleg a legolcsóbb is, mert imigyen legalább nem foglalják el ezek a rémisztő fenevadak a börtönhelyet egyéb gengszterektől, mint a többi éhségbűnözőtől, a kenyeret, tejet és más értékeket galádul elorzó gazemberektől. Tegyünk együtt a szegénység ellen!

Hajrá, Magyarország! Én így szeretlek.

 

1 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr332859125

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/27) 2011.04.28. 01:14:53

Lázár János mai bejelentése után szerk esztőségünk tagjaival,és feltehetően az ország lakosságával egyetemben lázas izgalommal várjuk a postást , hogy az mihamarabb elhozza nekünk az új alkotmányt, melyet meg nem erősített hírek szerint Schmi...

Trackback: Elgurult Lázár János gyógyszere 2011.04.27. 19:05:51

  Mi másra gondolhatnék azok után, amit mondott Jánosunk? Persze még az is előfordulhat, hogy túl sokat vacsorázott (megteheti, hisz ő vitte valamire, gazdag sőt, még a fia is a legjobb parti lesz 20 év múlva). De lássuk mit is mondott: Minde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hüséges 2011.04.27. 20:15:02

Ha O.V. az angolszász jogrend "nagy" elkötelezettje, akkor miért nincs nálunk esküdt-biróság és precedens jog ? A bírák nyugdíjaztatása helyett ezzel kellett volna "erőteljesen" foglalkozni !!!
süti beállítások módosítása