A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.26. 16:08 Harpi

Miért vannak madarak a Google logójában?

A Google kedden színes madarakat helyezett a logójába. Ezek a bájos kis festmények a legtöbb honfitársunk számára semmit sem mondanak, annál többet jelentenek viszont a tudománytörténet és a könyvkiadás, a könyvtörténet rajongóinak.

Az első pillantásra kuszának és érthetetlennek tűnő grafika John James Audubon, 19. századi természettudós és képzőművész művei alapján készült. Audubon nemcsak kiváló ornitológus, de kora egyik legjelentősebb illusztrátora is volt. Élete fő műve a Birds of America (Amerika madarai), amely 435, saját kézzel színezett táblát tartalmaz – ezt a hatalmas kötetet a tudomány, a művészet és a kézművesség kiemelkedő ötvözetének tartják. E könyv egy rendkívül jó állapotban fennmaradt példánya tavaly decemberben 6,5 millió fontért (mintegy 2 milliárd forint) kelt el a Sotheby's árverésén Londonban.

John James Audubon 1785. április 26-án született egy, ma Haitihez tartozó francia gyarmaton, de élete és munkássága döntő részét Amerikában töltötte. Ott is halt meg 1851. január 27-én, New Yorkban. E kitűnő természettudós és művész születésének 226. évfordulójára emlékezik most a Google.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr362857001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása