A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.22. 13:56 Harpi

Minden "véderő" megtalálja a maga zsidóit

Címkék: jobbik cigányok rasszizmus zsidók véderő

Gyöngyöspatáról busszal mintegy háromszáz cigány nőt és gyermeket szállítottak el péntek délelőtt, civil szervezetek segítségével. A Vöröskereszt bonyolította az akciót, de a buszok költségeit egy roma aktivista szerint Richard Field, Magyarországon élő amerikai üzletember fizette. Field azonban az Origónak azt mondta, hogy nem ő fizette az akciót, hanem a Vöröskereszt, ő csak segített a szervezésben. A cigányok a Véderő nevű paramilitáris szervezettől félnek. A Véderő péntek reggel kiképzőtábort nyitott a település cigányok lakta részének közelében. (Index.hu) 

Fotó: AFP - Attila Kisbenedek

Alig hihető, hogy bárkit is különösebben meglepett volna az, ami most Gyöngyöspatán folyik. Egy nyíltan rasszista, idegengyűlölő – és, igen: fasiszta – parlamenti párt által hallgatólagosan (és olykor nem is olyan nagyon hallgatólagosan!) támogatott paramilitáris szervezet továbbment azon az ösvényen, amelyen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület elindult. Ők már nem pusztán egyenruhában masíroznak vidéki falvak vagy kisvárosok utcáin, hanem kiképzőtábort nyitnak, ahol profi szakemberek segedelmével tanulhatják meg a harc csínját-bínját a szervezet tagjai. Miféle harcét?

A Véderő honlapján ekképpen foglalják össze a szervezet céljait: "Mozgalmunk megalakulásának legfőbb oka, a hadsereg sorállományának megszüntetése. A mai Magyarországi viszonyok, a társadalmi réteg ellustulása, és azon rétegek kicsit katonai nevelése, akik meg lettek ettől fosztva, de nem akarnak hivatásos fegyveres testület tagjai lenni, vagy a későbbiek folyamán azt az utat választanák maguknak."

Ez tehát valójában nem is paramilitáris, hanem nagyon is militáris mozgalom, amely katonai kiképzésben részesíti a belépőket. A honlapon összefoglalt alapelveik szerint a Véderő igyekszik távol tartani magát a politikától, de hangsúlyozza a nemzeti oldal iránti elkötelezettségét. Ez az elkötelezettség a szervezet címerén is tetten érhető: a nemzeti trikolóros címerpajzson belül egy második, kis pajzs is látható, amely alapja már egy árpádsávos felület, négy piros és négy fehér sávval és két karddal, ami a harcra készség jelzése, középen pedig egy ősmagyar rovásírással ékesített kör látható.

A Véderő az ugyancsak a honlapján megjelenő szándékai szerint terjeszkedni szeretne a környező országokban is. Ez annál is inkább érdekes, mivel bizonyos megnyilvánulásai nem éppen arra utalnak, mintha a szomszédainkkal szembeni barátságos viszony elmélyítésén munkálkodnának. Ennek illusztrálására talán elegendő egy cikk felcím-választása is, amely a "Magyarellenes cselekedetek" rovatban olvasható: Büntetik a magyarul beszélőket a szar szlovákiában (sic!).

A pártpolitikai szempontból magát semlegesnek, filozófiájában nemzetinek tartó szervezet esküjének szövege is sokatmondó. A nemzeti "Hiszek egy"-gyel kezdődik, majd egy "lájtos" katonai esküvel folytatódik, amelyből éppen csak az "...életem árán is..." kitétel hiányzik. A többi benne van. X. Y. honvéd néven nevezi magát az esküt tevő, és megfogadja, hogy a parancsokat minden körülmények között végrehajtja – azaz majdnem minden körülmények között. Ám ez így is éppen elég ahhoz, egy ország egyik fele összeszarja magát.

A Véderőnek már önmagában a neve is elegendő a félelemkeltésre, és nyilván nem véletlen áthallást gerjeszt. Annak idején a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) égisze alatt 1939-ben született egy nagyon hasonló nevű katonai szervezet: a Schutzstaffel. Röviden: az SS. Ez valójában Hitler személyes testőrségéből nőtt ki, története az 1923-as müncheni sörpuccs előtti időkre nyúlik vissza, de ez most nem érdekes. Sokkal érdekesebb, hogy az SS neve lényegében ugyanaz, mint az e sorokban inkriminált Véderőé. És ebben a sztoriban éppen ez a legrémisztőbb!

A történelem arra tanít minket, hogy amikor egy tehetetlen, impotens hatalom az összeomlás határára sodor egy országot, akkor a többségi nép rögvest megkeresi, és minduntalan meg is találja a maga bűnbakjait. Magyarországon az előző ellenséget, a zsidóságot már szinte teljesen megsemmisítette egy olyan hatalom, amely e téren bízvást építhetett a többség együttműködésére. A ma elvakult, nemzeti gőzbe öltöztetett gyűlöletnemzedéke új ellenséget keres – és ezt a cigányságban találja meg. És ebben most sokkal könnyebb dolga van, mint a harmincas-negyvenes évek Magyarországában: a mai hazai cigánysággal ugyanis tényleg baj van. Ők nem csak egyszerűen idegenek, nekik nemcsak az a bűnük, hogy nem vasárnap járnak templomba, és egymás között nem magyarul beszélnek, hogy másképp öltözködnek, és máskor tartják az ünnepeiket. A cigányság nemcsak nem asszimilálódott, de olykor valóban szembe megy a többségi társadalom etikai normáival.

Való igaz, a mai magyarországi cigányság szinte összes problémája az előző pártállam, a kommunista Magyarország öröksége. Ők szakították el erőszakkal a gyökereiktől a cigányokat, ők kényszerítették őket olyan életkörülmények közé, amivel nem tudtak, és azóta sem igazán tudnak mit kezdeni. Igen, a mai magyarországi cigányság kétségkívül nagyon súlyos társadalmi feszültségek forrása, amelyeknek a megoldásával azonban a rendszerváltás óta mindegyik kormány adós maradt. A mostani is, amely jelesül az előző regnálása idején is pont leszarta a cigánykérdést. A rendőrség és a törvényhozás évtizedek óta képtelen megbirkózni azokkal a problémákkal, amelyek pedig egy idő után átlépnek egy határt, és sokak szemében kizárólag a mostanihoz hasonló, szervezeti szintre fejlesztett önbíráskodás révén tűnnek megoldhatónak.

Lopnak? Balhéznak? Hangosak? Nem lehet mellettük normálisan élni? Igen. A rendőrség segít? Nem. Akkor basszuk be az ablakukat, masírozzunk egyenruhában az utcán, létesítsünk rasszista kiképzőtábort a szomszédságukban, szarassuk be őket. Hátha...

Nincs hátha. Csak kérdések vannak. Például az, hogy vajon a rendőrség valóban ennyire töketlen, ennyire tehetetlen, hogy csak a helyi cigányság kimenekítésének a biztosítására képes (amint egyébként a csendőrség, 1944-'45-ben, a deportálások idején), vagy a kormánynak valójában politikai érdeke fűződik ahhoz, hogy a határainkon belül folyamatosan fennmaradjanak feszültséggócok. Jól jön-e az Pártunknak és Kormányunknak, és ha igen, hol kamatozik, hogy elnézi egy nyíltan fasiszta szervezet ámokfutásait? Ne felejtsük el: amikor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület pingvinmeneteiről beszélünk, vagy amidőn a Véderő megnyilvánulásairól szólunk, sőt, ha a Nemzeti 1 Televízió, Hitler születésnapjáról megemlékező kommentárjáról tudósítunk, akkor egy demokratikusan megválasztott jobboldali parlamenti párt holdudvarát illetjük kritikával! De abban, hogy a gyűlölet ilyen hihetetlen fokokra hágott Magyarországon, nem ezek a paprikajancsi-szervezetek a bűnösök. Ezek csak puszta haszonélvezői a balhénak. Az igazi bűnös az a kormányzati akarat, mely a saját hatalmi stabilitását kizárólag abban látja elképzelhetőnek, ha szembeállítja Magyarország egyik felét a másikkal.

Délutáni hír: a rendőrség garázdaság miatt – a másokban riadalmat keltő magatartásra hivatkozva – felszámolta a kiképzőtábort. Eszes Tamást, a mozgalom vezetőjét és a szervezet több tagját előállították.  A rendőrség fellépett a rendbontók ellen. A tüneti kezelés megtörtént. A Véderő háborítatlanul működik tovább. Csak másutt. Amíg lószar van, addig veréb is van...

Közben pedig egy újabb kínzó áthallás: Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő mai autentikus és nyilvánvalóan felkészült kijelentése szerint Gyöngyöspatán nem történt semmi, csupán több helyi család éppen egyszerre utazott el szabadságra. Minderre Pintér Sándor belügyminiszter is ráerősített, aki szerint Gyöngyöspatáról nem azért utazott el 266 nő és gyerek, mert féltek. "Ezt egyesek úgy állították be, hogy evakuálás volt. Mi az, ami miatt menekülni kellene?" – kérdezte a belügyminiszter, aki hangsúlyozta, hogy a cigányok egy húsvéti kiránduláson vesznek jelenleg részt. 

Volt már ilyen...

Ma Magyarországon nagyjából ugyanannyi cigány él, mint ahány zsidó élt 1939-ben. Csomagoljanak?

 

Update: 
Olvasói bejelentés alapján az 
Eoldal tárhelyszolgáltató moderátora zárolta a Véderő honlapját annak tartalma miatt, közölték az Index érdeklődésére. A vedero.hu domaint tavaly novemberben Eszes Tamás, a szervezet elnöke jegyeztette be, akit most Gyöngyöspatán  előállított a rendőrség. 

Pintér Sándor belügyminiszter Gyöngyöspatán elmondta, hogy szombaton nulla órától lép életbe a pénteken kihirdetett kormányrendelet, amely szabálysértéssé nyilvánította azt, ha valaki tevékenységével közvetve vagy közvetlenül kétségbe vonja a rendőrség kompteneciáját. Mivel ez a rendelet holnaptól lép érvénybe, a Véderő szimpatiánzsai ellen pénteken még garázdaság alapján léptek fel. Pintér szerint egyébként rend van Gyöngyöspatán. A belügyminiszter újfent megerősítette: senki sem menekült el, az asszonyok és a gyerekek csak húsvéti kirándulásra mentek.

Mindehhez talán csak annyit érdemes hozzátenni, hogy a jelek szerint pártunk és kormányunk továbbra is képtelen lemondania pofátlan hazudozásról. Ezúttal egyértelműen kiderült viszont, hogy a rendőrség ingerküszöbét csak akkor lépi át a szélsőjobb mozgolódása, amikor az már élénk nemzetközi figyelmet kelt.

Kíváncsian várjuk a folytatást, különösképp azt, mikor és kivel szemben fogják alkalmazni a Pintér Sándor által bejelentett kormányrendeletet.

 

95 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr842847502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demagóg leszek 2011.04.24. 16:28:57

  Az utóbbi röpke néhány hónap alatt a kormány 742 milliót költött kommunikációs stratégiára. Persze lehet, hogy sokkal többet, csak vagy nem kapott nyilvánosságot a többi, vagy én siklottam el felette.   Most jön a demagógia. Szeri...

Trackback: Szorosan Goebbels nyomában az Orbán-kormány 2011.04.24. 11:43:53

Az Igazságügyi Minisztérium szerint politikai játszma helyszíne Gyöngyöspata....

Trackback: Szorosan Goebbels nyomában az Orbán-kormány 2011.04.24. 11:43:53

Az Igazságügyi Minisztérium szerint politikai játszma helyszíne Gyöngyöspata....

Trackback: Gyöngyöspata: A szégyen 2011.04.22. 21:09:41

Nem tudom, hol az igazság. Nem tudom, hogy gond van-e a gyöngyöspatai cigánysággal. (Naná, hogy úgy alles zusammen nyilván nem lehet gond minden gyöngyöspatai romával, inkluzíve gyerekek, de hát ki kér már itt számon bármiféle differenciálást, diszting...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google 2011.04.23. 10:47:12

Mentegessétek csak a Jobbikotokat, jutassátok is őket hatalomra, ha lehet, ha tudjátok,s más végképp nincs, oszt' meglátjátok, milyen "paprikajancsik" ők (semmiben sem különböznek vöröskééktől, sőt, együtt lesznek azokká, akiket úgy hívtak/hívnak, nemzeti szocialisták.
Ez a Jobbik/Gárda csoportosulás éppen vöröskéék alatt virágzott fel. Akkor tetszettek szólni valamit?
Ha igen, elnézést!

Neurotic 2011.04.23. 12:01:49

na, mennyi a rettegési órabéred?
fel kellene már fogni, hogy nincs többet kettős mérce!
magánterületen mindenki olyan ruhát vesz fel, amit akar, ha valaki ettől rettegni kezd, az az ő baja
nem unalmas, hogy egy együttélésre alkalmatlan csoportot pátyolgattok országszerte?
kedves cikkíró, költözz le a szomszédjukba, a gyereked járjon olyan osztályba, ahol cigány többség van
ha a patai cigók megijednek néhány tizenévestől, mert terepszínű nadrágot hordanak, és ezért nem mennek lopni, az miért baj?
őszintén, kit zavarna, ha az a közel 1 millió cigány elhagyná az országot?
milyen következménye lenne ennek?
1, azonnal jobb hely lenne hazánk
2, egy jól behatárolható kör egy éven át rettegne a nyugati médiának, hogy itt fasizmus van, meg teleajvékolnának minden fórumot, hogy jaj, kik lesznek a következők
3, a költségvetésben hihetetlen összegek szabadulnának föl

mellesleg, ha egy cigó ki akar innen vándorolni, és nem akar visszajönni, akkor a kifelé repjegyét állom bárhova, ezzel segítve Magyarországot, azzal a feltétellel, hogy soha nem jöhet vissza

44 2011.04.23. 16:11:10

@Neurotic:
"magánterületen mindenki olyan ruhát vesz fel, amit akar, ha valaki ettől rettegni kezd, az az ő baja"

Közterületen is szabad bármilyen ruhát felvenni, ha nem közszeméremsértő.

"ha a patai cigók megijednek néhány tizenévestől, mert terepszínű nadrágot hordanak, és ezért nem mennek lopni, az miért baj?"

Ez önmagában nem baj. Az a baj, hogy ha feláll a Véderő, annak nem csak ilyen következményei lehetnek. Előfordulhat például, hogy a patai cigók közül néhányan meggyűlölik azt, akik miatt nem mehetnek lopni, és ezt a csoportot azonosítják a "magyarokkal" (hiszen minden jobbos szervezet magát a magyarok többségével azonosítja). Ezután elkezdenek fegyverkezni, és néhány hét múlva - amikor a Véderő már a környéken nem lesz - elkezdik legyilkolni a patai nem-cigányokat. Utána persze kijön a rendőrség, a hadsereg, a Véderő, meg egy hadseregnyi újságíró, és lefogják őket, de azoknak az embereknek az életét, akiket megöltek, már nem lehet visszaadni. Ha én azon a napon épp Patán vagyok, akkor nekem kampec.

Ha el akarjuk kerülni az erőszakot, akkor nem szabad megengedni, hogy odáig fajuljon a helyzet. Ennek része az is, hogy a cigányokkal szemben sem engedjük meg az erőszakot, hiszen a patai cigányok ugyanúgy állampolgárok, mint te vagy én. Ha pedig jön egy - konkrétan Véderő nevezetű - militáris csoport, akkor még idejében szólunk, hogy a törvényeket nekik is be kell tartani. Leventemozgalmat akarnak? Csak tessék. Amíg betartják a törvényeket, addig lehet, igaz viszont, hogy akkor nem is olyan izgalmas az egész. Őszintén szólva, aki akart, az eddig is járhatott cserkészkedni, ott van hierarchia, meg járhatott küzdősportokra, ott van harc, meg járhatott lőni, ott vagy puska, szóval a Véderőnek nincs igazi létjogosultsága. Legfeljebb egy sportiskola lehet - törvényesen.

44 2011.04.23. 16:15:26

@Neurotic:
"őszintén, kit zavarna, ha az a közel 1 millió cigány elhagyná az országot?
milyen következménye lenne ennek?"

4: a nyugati befektetők azonnal leminősítenék Magyarországot, mondván, hogy itt polgárháborús állapotok várhatók, és sokkal drágábban adnának banki hitelt, meg emelnék az általuk forgalmazott termékek árát - például a benzinét -, amitől végső soron egész Magyarországon mindenki kevesebbet keresne. Persze ez sem Gyurcsányt sújtaná igazán, hanem téged meg engem.

melmek 2011.04.23. 18:25:12

Nem lenne szükség ebben az országban semmilyen polgárőrségre ha a rendőrség tenné azt amire hivatott. Természetesen nem elsősorban ők hanem a felsőbb vezetök a felelősek az egészért mert előszeretettel alkalmazzák a kettős mércét a cigányok és a magyarok között.Valamilyen eddig felderítetlen oka van annak hogy a bűn pártján állnak. A politikusoktól kezdve a sajtóig mindenki a cigánysággal van elfoglalva és az általuk fenyegetett lakosságot nem kérdezi senki. A rettegők pedig ismét vonulnak akár Kanadáig is, de ott már kitelt a "becsületük"!!
Mutassanak akár egyetlen országot ahol nem gyűlt meg a bajuk a hatóságokkal.Mi elől menekülnek mindíg, mikor a menekülés okát saját maguk váltják ki!

2011.04.23. 18:44:40

Igen, normális európai országokban nincs szükség civil önvédelmi csoportokra, mert ott a rendőrség teszi a dolgát és tűzzel-vassal irtja a cigánybűnözést. Amíg ez itt nem valósul meg, addig coki minden nácizónak és kávéházi rettegőnek.

Kheopsz · http://giza.eg 2011.04.23. 18:47:22

@44:
"Ezután elkezdenek fegyverkezni, és néhány hét múlva - amikor a Véderő már a környéken nem lesz - elkezdik legyilkolni a patai nem-cigányokat."
Ezért is a Véderőt tennéd felelőssé???
Tehát, ha én valakit megutálok, nyugodtan kinyírhatom, erről az tehet, akit megutáltam?

"Leventemozgalmat akarnak? Csak tessék. Amíg betartják a törvényeket, addig lehet, igaz viszont, hogy akkor nem is olyan izgalmas az egész."
Azt azért jó lenne tudni, hogy milyen törvényt szegtek meg? Nem arra a "garázdaságra" gondolok, hogy bundabugyi volt rajtuk, s ez garázdaság, mert ilyenkor tangát kell hordani...

Kheopsz · http://giza.eg 2011.04.23. 18:49:03

@imperial:
Ez így van. A Jobbiknak és a Szebb Jövőért polgárőrségnek is van létjogosultsága.
Az lenne a szép, ha nem volna rájuk szükség... de szükség van rájuk, hogy megvilágítsák a problémákat, hátha az emberek felébrednek.

Kheopsz · http://giza.eg 2011.04.23. 18:50:17

Az én "barnainges" tengerimalacomat is le fogják csukni garázdaságért? :) barna ingben, fekete bakancsban félelmetesen eszi a szénát! :)

Pszt! 2011.04.23. 19:01:10

"Csomagoljanak?"

Csomagoljanak!

Reggie 2011.04.23. 19:07:12

Szegenyek ugy megijedtek, hogy mashova koltoztek lopni/rabolni...

JAGMAN 2011.04.23. 19:11:08

Meglehetősen türelmes ember vagyok - de az olvasásban csak a "Miféle harcét?" kérdésig jutottam... Kívánom a kedves blogírónak, hogy egyszer a maga vagy szerette bőrén tapasztalja meg a "harcot"...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.04.23. 20:17:10

Szep ez az iras, de gondolom a bloger mellett nem romak laknak.
Akkor azonnal megvaltozna a velemenye.

Pl.: nyugodt kertvarosi resz a XV. keruletben, egeszen addig amig az utcaba bekoltozott egy nepes roma csalad.
Hirtelen megnott a kornyeken a betoresek szama, a mi lakasajtonkat is feszegettek.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.04.23. 20:39:21

Csak egy picit pontosítok: a németeknél először a Sturmabteilung (SA) masírozott, és azért lett a Védő Csapat (SS), mert Hitler befosott az SA megerősödésétől.

Nem mintha ettől a cikknek nem lenne igaza.

Robius77 2011.04.23. 21:44:54

Az nem merült fel a cikkíróban, hogy,nem véletlenül, 9 millió ember fél 1 millió tolvaj gyilkos cigánytól?Lehet ,hogy nem csak a politikusok meg a média fújja fel és fasisztázik -jogtalanul,hanem menjen el bármelyikük Miskolcra az avasi lakótelepre ,aztán éljen egy hétig a "békés" bodzaszedőkkel!

TASZtalan 2011.04.23. 21:54:31

Vajon miért nem lehet hallani, hogy a roma polgárjogi aktivisták elitélnek bármilyen gyilkosságot, amit cigányok követnek el? Száva Vince Olaszliszkán? Horváth Aladár a Cosma gyilkosság tárgyalásán? Szikszói gyilkosság elitélése? Ezekért nem fizetnek nekik az ilyen "üzletemberek? Akiknek rohadt jó üzlet a zavarkeltés.
A német kisebbséghez tartozom. Cigányok kiraboltak. Fordulhatok a TASZ-hoz? A Helsinki Bizottsághoz? Miért nem ? Csak nem azért, mert azok a legnagyobb rasszisták? Vagy esetleg még mindig a zsidóbosszú szellemében élnek? Pedig van olyan, hogy kisebbségi törvény. Amiben le van írva, hogy nekem is vannak jogaim. Mivel kisebbség vagyok. Persze hazánkban csak a cigánynak van joga, ugyebár?
Meg kéne már szüntetni ezt a kettősmércés jogvédőnek álcázott rasszista és kirekesztő szervezeteket. Amelyek csak a bűnözést erősítik. Mennyit kaphatnak zsebbe a cigány uzsorásoktól és maffiavezérektől?

Basszus2 2011.04.23. 22:22:23

"Ma Magyarországon nagyjából ugyanannyi cigány él, mint ahány zsidó élt 1939-ben. Csomagoljanak?"

Szerintem igen , a zsidókkal és veled együtt...

lbs0420 2011.04.23. 22:40:37

Egy kicsit asszimetrikus a renitens elemek megítélése.
Úgy tűnik - ők ha rettegésben tartják a környezetüket az belefér az ügyeletes emberjogvédők tűréshatárában, ha fellép velük szemben egy határozott erő, amelynek a puszta látványa is visszatartja ezeket a társadalomra közveszélyes és igen káros biológiai képződményeket, akkor azonnal elindul a gajdolás, ajvékolás.
A "jogvédőket arra kell kényszeríteni, hogy húzzanak le legalább kettő hetet a védenceik társaságában, utána kell megérdeklődni tőlük - ha még egyáltalán életben vannak - ennek a kérdésnek a megítélésről.
Könnyű kívülről bekönyökölni a tényleg rettegésben élők ablakain.
Az a jenki felforgató elemet, meg nem ártana egy kissé hatékonyabban megfigyelmeztetni, hogy otthon képviselje az indiánok jogait, akik rezervátumnak becézett koncentrációs táborokban tengetik az életüket!
Efféle felbujtóknak semmi keresnivalója nincsen Hazánkban!

2011.04.23. 22:51:40

újabb blog amiben a cikkírónak halvány fogalma sincs arról, hogy miről is okoskodik

bean 2011.04.23. 22:57:18

Érdekes a kommenteket olvasni a cikkel együtt. "Lopnak? Balhéznak? Hangosak? Nem lehet mellettük normálisan élni? Igen" ezt a cikk kijelenti. Ugyanakkor leteszi azt a véleményt az asztalra, igen helyesen, hogy az erőszak az állam monopóliuma kell legyen hogy a klasszikus erőszak ciklust (úgy kezdődött hogy Józsi visszaütött) megtörje. A kommentelők pedig a mindig szokásos paneljeiket fújják mintha a cikkiró a szokásos jogvédő lenne pedig egyáltalán nem, azok ugyanis nem írnak olyat amit ide idéztem.

Honfitársaim, nem veszitek észre hogy ebből polgárháború lehet? Az erőszak csak erőszakot szül, ez nem megoldás! Probléma igenis van, nem kevés. Én nem tudom a jó megoldást de az erőszak nem az. Erről szól a cikk. Erről kéne beszélgetni: a probléma adott, nem tagadta senki, mit tegyünk?

TASZtalan 2011.04.23. 23:04:38

A rettegésről. A szamurájkarddal flángáló csoportokba verődött egyedek nem szúrják senki szemét? A rendőrség miért nem kobozza el a félelemkeltő fegyvereket, amelyet nyíltan viselnek a 'na vajon kik' az utcán? Félelmet keltő hordák masíroznak a 8kerben és megkergetik az odatévedő egyetemistákat, amiért be mertek menni az ő területükre. Ezek nem rasszisták? Dehogynem, hiszen el is ítélték az egyik ilyen rettegést kiváltó csoportot.
Üdültetik az időseket zaklató, leköpő, kővel dobáló, kirabló cigány kiskorúakat, mert pár zsidó jogvédő felhergeli őket, és utána rögtön rettegésről hazudoznak. Ebből alakul ki az igazi fasizmus. Amit az ide szalajtott krav-maga edzőnek álcázott Moszad-ügynökök gerjesztenek. Meg a csaló, politikusokat lefizető joávblumok, akik félelmet váltanak ki a társadalomból. Ez a rettegés, nem egy gyilkosságról történő megemlékezésen történő felvonulás. Egyébként miért nem cikkeztek annó a zsidó zarándokokat kővel dobáló olaszliszkai "csínytevő" kiskorúakról? A vonatokat, autókat, buszokat kővel dobáló, rettegő kis aranyos barnabőrűekről? Tudom, tudom, mindezt a rettegés váltja ki belőlük. Meg az unalom...
Esetleg lehet tudni, hogy melyik zsidó jogvédő egyesület képviseli a miskolci önkormányzatot, ahol Kanadába menekült rettegő romák veszik fel a börtönben ülő gyerekeik után az iskolai segélyt?
Esetleg erről is szívesen venne a közönség egy hasonlóan ütős posztot. Vagy a rabszolgaként tartott emberekről, akiket állati körülmények között tartanak a cigány fogvatartóik. Ilyenkor nincsen Helsinki Bizottság, meg szabadságjogok?

Advanced Flight 2011.04.23. 23:10:04

Most túl azon, hogy a cikkben található éktelen baromságokon csak nevetni lehet, szerintem a posztoló örüljön, hogy csak a Véderővel meg társaival kell a dzsipóknak szembenézni.
Ha ugyanis a törvény teljes szigorával sújtanának le rájuk, akkor:
1. az éppen nem börtönben lévők is mind a dutyiban kötnének ki;
2. a gyerekeik 90 %-a menne a javítóba vagy nevelőintézetbe.
Ez csak azért nincs így, mert se pénz, se kapacitás ennek kivitelezésére. Ja, meg a jogvédők is sivalkodnának.

44 2011.04.23. 23:11:25

@Kheopsz:
"Tehát, ha én valakit megutálok, nyugodtan kinyírhatom, erről az tehet, akit megutáltam?"

Nem, megbüntetnek érte. De ha hosszú távon el akarjuk kerülni a kinyírogatást, akkor meg kell próbálni megoldani a problémákat, még mielőtt véglegesen megutálnál bárkit is. És ebben viszont az is közreműködhet, akit egyébként megutálnál, ha probléma nem oldódna meg.

"Azt azért jó lenne tudni, hogy milyen törvényt szegtek meg?"

Tudtommal még semmilyent, bár állítólag "garázdaság" címszóval néhányukat őrizetbe vették.

nyekk 2011.04.23. 23:14:04

Engem szellemi sötétsége, elfogult libsi aljassága miatt féllemmel tölt el ennek a blobnak az írója.

Kérem, hogy a rendőrség azonnal vegye őrizetbe!

Rendőrt!Rendőrt! Hilfe! Ajwehh!!

(Ui.: A blog végén lévő kérdésre: Bizony csomagoljanak. Mindenkinek jobb lesz! (Kivéve azokat, ahová mennek)

Advanced Flight 2011.04.23. 23:15:46

@bean: "Honfitársaim, nem veszitek észre hogy ebből polgárháború lehet? Az erőszak csak erőszakot szül, ez nem megoldás! "

Ja, inkább szépen kérjük meg őket, hogy hagyják abba a csúnya viselkedést, ugye?
Képzeld, a bűnözők ellen a világon mindenhol erőszakkal lépnek fel...
Polgárháboró meg nem lesz, mert ez a gyáva, buta, primitív cigány söpredék ha meglát 10 nemcigányt egy csokorban, már menekül.
[Ez a mi szerencsénk, mert a nyugat ennél sokkal súlyosabb problémával fog nemsokára szembenézni (iszlám), és a muzulmán kisebbség tagjai nem ilyen balfaszok ám, mint a cigók.

FAQlyás Menyét 2011.04.23. 23:22:22

Ez már nyílt magyarellenes diktatúra. Mintha az '50-es években járnánk: ruházatuk miatt hurcolják el az embereket - mellesleg magánterületről, de közterületről se tehetnék. Nem, nem betiltott egyenruhában, egyszerű terepszínűben voltak. Nyíltan azok ellen vannak, akik önvédelemre oktatnák a polgárokat! A gyilkosok mellé állt a hatalom. Tényleg polgárháborúra és azt követő idegen megszállásra játszanak?

Martian (törölt) 2011.04.23. 23:31:49

@Advanced Flight: "Polgárháboró meg nem lesz, mert ez a gyáva, buta, primitív cigány söpredék ha meglát 10 nemcigányt egy csokorban, már menekül."

Pontosan... csak a gyengébbekkel kezdenek, ha erőt, határozottságot tapasztalnak, fülüket-farkukat behúzzák.

alien 2011.04.23. 23:49:32

@Basszus2: te egyedül vagy menj te

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.04.23. 23:54:47

@Advanced Flight:
@Martian:

teljesen igazatok van!

Pl. amikor a falu előtt őrt álló cigánycsapat a Magyar Gárda kocsiját bassza szét és futamítja meg, akkor ... ööööö .... izé .... az rugalmas elszakadás volt, ami taktikai visszavonulásba fordult, ugye?

Részemről megnézném, amint a gárdisták és a cigók egymást aprítják, mondjuk egy arénában, amolyan "nem szedünk foglyokat, nem hagyunk túlélőket" módon. Vagy amint a Véderő "ellenállhatatlan technikával" lerambózza a teljes fekete sereget. Sztem Sztojka Iván bűntársai legalább az ikszet hoznák.

Lajosforras 2011.04.24. 00:02:33

nagyon meg lettem volna lepve,ha nem jönnek elő a zsidók gyöngyöspata kapcsán. az írás maga említésre se méltó, a szerző valszeg hivatásos,fizetett rettegő.
szerintem csomagolhatna nyugodtan,egyel kevesebb
lelki nyomoronccal "szegényedne" az ország...

Forest (törölt) 2011.04.24. 00:09:37

Az lehet, hogy a romákok lopnak és gyilkolnak, aztán a rendőrök jogfosztottak és tehetetlenek, ami miatt a a romákok még inkább nekibátorodnak és jó szokásukhoz híven leginkább csapatokban terrorizálják az öreg, kiszolgáltatott falusiakat, amire a jobbik meg járőrözik, meg önjelölt militarista khmm... emberek, csapatokat hoznak létre, miközben a Vöröskereszt nemzetközi sajtóprodukciót tálal arról hogyan nyomják el "szegínromákat".
Nade. Egy nagyon fontos dolgot mindenki elfelejt ugye.
Van új Alkotmányunk!!!!!
Ez senkit nem vigasztal? "Most akkó mivan?"
:)

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2011.04.24. 01:19:03

"Egy nyíltan rasszista, idegengyűlölő – és, igen: fasiszta – parlamenti párt"
- eddig elég is volt olvasni!!

1. primitív vagy
2. műveletlen
3. felületes
4. gyökér.
5. ál liberális faszfej.
nem fejtem ki melyik miért mert nem érdemled meg az időmet.

Az a jó az ilyen retardált gyökereknek, hogy beírják, hogy jobbik meg rasszista meg náci és máris megvan a címlap.
ez Mo. 2011. meg sem lepődöm, csak kár volt a kattintás.

Menj oda, lakj velük, ne máshonnan pofázz olyan dolgokról amiről fogalmad sincs.

Bénító Mussolini 2011.04.24. 02:32:58

"Való igaz, a mai magyarországi cigányság szinte összes problémája az előző pártállam, a kommunista Magyarország öröksége. Ők szakították el erőszakkal a gyökereiktől a cigányokat, ők kényszerítették őket olyan életkörülmények közé, amivel nem tudtak, és azóta sem igazán tudnak mit kezdeni. Igen, a mai magyarországi cigányság kétségkívül nagyon súlyos társadalmi feszültségek forrása, amelyeknek a megoldásával azonban a rendszerváltás óta mindegyik kormány adós maradt."

Az anyád picsája. Utoljára a Kádár rendszer kezelte megfelelően a cigánykérdést, azóta impotens, felelősséget nem vállaló, korrupt és koncepciótlan kormányok még megközelíteni sem tudták ezt a problémát. Halkan jegyzem meg, hogy ez Európa fejlettebb szegleteiben sem sikerült...

okosallah 2011.04.24. 03:43:14

Nálunk a cigányság a probléma, Ny.Európában az Iszlám bevándorlók szabadította el a poklot...az USA-ban a feketék terrorizálják a fehér lakosság egy részét.

A kérdés mindenhol az, hogy egy asszimilációra képtelen vagy azt visszautasító kisebbséget hogyan lehet kezelni, - ha egyáltalán lehet kezelésről szó.

A helyzet őszinte megvitatása szigorúan tilos mert a "Kulturális Marxizmus" elve szerint aki megkérdőjelezi a cigánybarát politikát azt azonnal rasszizmussal, idegen-gyűlölettel, bigottsággal vádolják és az illetőt ellehetetlenítik.

A háttérben a nemzetközi radikális Marxisták szítják a tüzet mint ez a Soros-CIA ügynök amerikai Field aki egyszerű ingatlanos fedő-foglalakozással finanszirozza a magyar új-kommunistákat mint a JudeoBolshevik LMP-t akiket meglátogatott a görög származású amerikai követ-asszony.

Óriási nyomás van a kormányon a nyugati neo-Marxista szervektől amit Soros irányít az Obamán keresztül.
Mit gondolnak az urak, hogyan került egy magyar falu cigánysága a világ ujságjainak a címoldalára?
- Annak ellenére, hogy semmi említésre méltó esemény sem történt - de Mr. Field azonnal akcióba lépett.

A komcsik teljes gőzzel támadják M.o.-ot és Soros kezében vannak a szálak.

IP gyűjtögető 2011.04.24. 04:51:35

nem tudom elfelejteni, hogy az kérdéses térség lakói 2002-es és 2006-os szavazataikkal nagyban hozzájárultak a lumpentenyésztő adósságsokszorozó vöröshorda nyakunkba ültetéséhez. A mostani helyzet csak azt jelzi: Darwin dolgozik ;) Nem tudom igazán szívből sajnálni őket, nekik erősen köszönhető, hogy itt tartunk.

VaTi 2011.04.24. 06:02:53

Kedves posztoló! Kérem magyrázatodat az alábbi videóra: www.facebook.com/video/video.php?v=177879875587314&comments
Lakatos Attila cigányvajda beszéde

petru 2011.04.24. 06:08:38

El van kerem tulozva ez a ciganybunozes-dolog. Nem olyan fekete minden. Ime, felesegem es en, amikor egy szomoru dolog miatt Miskolcra kellett utaznunk, majdnem 40 percet toltottunk ott az elso tamadasig. Es nem is lett komolyabb bajunk.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2011.04.24. 06:14:56

"Való igaz, a mai magyarországi cigányság szinte összes problémája az előző pártállam, a kommunista Magyarország öröksége."

hadd gratuláljak. van a többi - alapvető emberi tufaságból adódó - problémára is politikai alibid? hadd nevessünk még...

VaTi 2011.04.24. 06:17:23

Leírok egy sztorit, amit minősítettek már fakenek, urbán legendnek, akéárminek, csak hát tényleg megtörtént: Együtt éltem 4 évig egy cigány fiúval. Imádtam a családját, csodálatos emberek. Mindkét szülő dolgozik: anyuka varrónő, apuka egy kertészetben. A két fiúkat taníttatták, két-két diplomát szereztek. Amit sokszor hallottam tőlük, amit a fiaiknak mondogattak: "tanuljátok meg, hogy nektek mindig mindenért kétszer annyira meg kel majd dogozni. Nektek mindig bizonyítani kell majd, és sokan utálni is fognak, akkor is, ha mosakodsz, rendben tartod a lakásodat, dogozol, adót fizetsz. ÉS ERRŐL A TÖBBI DÖGÖS CIGÁNY TEHET, AKI MOCSKOS ÉLŐSKÖDŐ TOLVAJ. AMIKOR A MAGYAROK BÁNTANAK MAJD, AKKOR KÖSZÖND A DÖGÖS CIGÁNYOKNAK" Higgyétek el, jobban utálták a mocskos fajtájukat, mint mi...

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.24. 06:31:09

@RAMBO: az az autó egy taktikai győzelem volt. a cigányok börtönbe mentek. nyilván el is üthettek volna tizet-huszat de az taktikailag vereség lett volna. nem kell ehhez sok ész..

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.24. 06:32:07

@VaTi: én is ismertem ilyet, ott is diplomások a gyerekek illetve egyetemisták

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.24. 07:55:40

micsoda egy szemet, tetves, rasszista banda ez ez orszag..
tisztelet a keves kivetelnek...

charliesan 2011.04.24. 08:03:55

A cigányság egy részével nyilván baj van, azzal aki együttélésre képtelen. Pontosan ugyanúgy mint az itt is jelenlévő szalonnácikkal, akik szintúgy nem valók közösségbe. Épeszű ember nem gndolja jópofának, ha a gyerekeit félművelt egyenruhás idióták körülállják és fenyegetik.
Értem én hogy ezeknek nincs élete és azt hiszik a katonásdijuktól lesz, de ha ennyire feszül bennük menjenek igazi hadseregbe. Ja, azt nem bírnák.

namkuzu 2011.04.24. 08:10:52

Ha nem lennének itt a cigányok, akkor kénytelenek lennétek belátni, hogy mindenki saját maga felelős azért, meddig jut az életben. Milyen szar lenne nektek akkor...

fucsik 2011.04.24. 08:36:40

A "mocskos kommunizmusban" a cigányok többségének volt munkája! Most nincs.
Akkoriban nem zsidózhattak, nem cigányozhattak és nem vonulhatott az elmebeteg csőcselék.
Hangosak a cigányok? A spanyolok, a németek, az olaszok nem hangosak? No és a magyarok? A magyarok persze tökéletesek.

vladimir0370 2011.04.24. 08:47:00

Ha már szerepel a címben a 'zsidó' - bár az összefüggés nagyon erőltetett, és nyilvánvalóan ostobaság, - meg kell jegyeznem, hogy nagy rajongója vagyok Izraelnek. Az unióhoz való csatlakozásával lassan kiderül, hogy Izrael EU-konform. Nos, ekkor lehet teljes nyugalommal elkezdeni a 6 méter magas betonfalak építését a megfelelő területek körül.

Mr Neanderthal 2011.04.24. 08:51:21

azert a "paramilitaris" szervezetekrol szerintem mindenkinek felfegyverzett szerb szabadcsapatok vagy afrikai gettokban igazsagot oszto meszarosok ugranak be, ami azert nem egyenlo par hazafiaskodo testedzovel :)

persze a szelsojobbikosok letezesenek lenyege a folytonos provokacio es emiatti mediajelenlet kulonben konnyen a Csurkaek sorara jutnanak

mutant · http://universal.blog.hu 2011.04.24. 09:14:35

Hányingerkeltő ez a cikk. Nem védem én ezeket, de ilyen gusztustalan cikket írni...szánalom.

bájgúnár 2011.04.24. 09:26:19

Magyarokat nemvédő rendőrség,idegen érdekekért idegen országban a párezres magyarhadsereg,önmaga védelmére szerveződött szervezetek üldözése,feloszlatása.Magyar népellenes kormány.Tönkretett ellopott,eladott iparun.mezőgazdaságunk.3millió szegény!Éhező gyerekek,analfabétizmus terjedése.
Éljen IZRAEL,éljenek a cigányok/munkájukból!/
Éljen ez a balfasz fidesz meg a liberális bagázs akinek sikerűlt magyarországot második Trianonná tenni!

nemecsek ernő áruló 2011.04.24. 09:40:55

@imperial: "tűzzel-vassal irtja a cigánybűnözést"
Fejlett nyugati országokban nincs olyan, hogy cigánybűnözés. CSAK bűnözés van, ami ellen a rendőr jogosan fellép! A faji megkülönböztetés, ami magyarországon a jobbik, és a cigányombudsmanok útján meghonosodott, a nácizmus melegágya. A németek 66 évvel ezelőtt megtanulták a leckét, mi még úgy tűnik nem.

Van egy mondás: okos ember a más kárán tanul, buta ember a sajátjából sem.

+1:
Aki nem tanul a történelemből, arra kárhoztatik, hogy újra átélje azt.

guderian 2011.04.24. 09:47:38

@44: "Ha el akarjuk kerülni az erőszakot, akkor nem szabad megengedni, hogy odáig fajuljon a helyzet." Ezen már túl vagyunk. Minden héten megölnek 1-2 magyart vagy felakassza magát az idős mert megunta, hogy megverik, leköpik, kirabolják, nincs mit elkerülni már benne vagyunk. Amíg ezek a vademberek nem látnak erőt magukkal szemben addig csak egyre bátrabbak és kegyetlenebbek lesznek. Nézz meg 1-2 youtube videót az érintett települések fehér lakosságával és minden megértesz.

guderian 2011.04.24. 09:50:39

@fucsik: "A "mocskos kommunizmusban" a cigányok többségének volt munkája! Most nincs."
1) akkor is nagyrészt segélyből éltek.
2) Igen, sok magyar is lecsúszott már a szintjükre. Tanító ismerősöm mondja, hogy a feles osztályokban a fehérek is úgy kezdenek viselkedni, mint a dzsipók, mert az a "menő" (meg gondolom így akarnak besimulni ebbe a tökéletes multikultiba)

guderian 2011.04.24. 09:53:59

@az igazi Sipi: Ahogy a hajduhadházi 80 éves nénike mondta azután, hogy a kamerába belemondta a tizenéves cigány, hogy visszajönnek és és "felnyomják" (kirabolják) az egész sort.
"Nem vagyunk mi rasszisták csak azzá tettek minket"

guderian 2011.04.24. 09:55:20

@az igazi Sipi: UI: miért nálatok otthon izraelben minden rendben?

VaTi 2011.04.24. 09:58:08

A cím egyébként fantaztikus. Azt sugallja, hogy adva volt egy akármilyen szervezet (gárda), aki elkezdett alanyokat keresni a gyűlölködéséhez. Nem ám, hogy a probléma volt először és arra jött létre egy szervezet reakcióként, ááá, nem. Elképzelem, ahogy egy gárdagyűlésen együtt ülnek tanácstalanul a tagok.Na, gyerekek, akkor most kellene egy profilt választani magunknak, hogy kit utáljunk. Legyenek mondjuk az óvónők? áá, nem jó, mert a Mancika néni olyan rendes a kislányommal. Akkor a tűzoltók? Nem jó, azt hogy magyarázzuk meg az embereknek? Akkor legyenek a balettáncosok? Tudjátok mit? Forgassuk ki szerencsekereken! Jóóóó! És a szerencsekerék a cigányokra mutatott. Így a szervezet megtalálta a maga ellenségeit, szegény cigánykákat, az óvónők és balettáncosok pedig fellélegeztek.

Müller őrmester 2011.04.24. 09:59:43

Ha olyan településen élnék, ahol este tolvajok serénykednek az udvaromban, lenne puskám és használnám is. És még rasszista sem lennék. A sötétben minden tehén fekete.
Ha az állam nem tudja megvédeni a polgárait, előfordulhat, hogy saját kezükbe veszik a védelmet.
Ha cigány lennék, rettegnék az ilyen egyenruhásoktól.
Ha meg nem lennék cigány, rettegnék az éjszakai tolvajoktól, akik gyakran cigányok és amikor felfedezem őket, mégcsak nem is engem fenyegetnének meg, hanem a családomat.Ekkor vagy elköltöznék, vagy vennék egy AK-át vagy megmentőként üdvözölném az ilyen gárdistákat és adnék nekik kosztot és kvártélyt.

melmek 2011.04.24. 10:03:40

Sokféle vélemény van ebben a témában de egyet azért le kellene szögezni. Semmilyen érv nem szól amellett hogy ell kell tűrni a sorozatos zaklatásokat,lopásokat,garázdaságokat, gyilkosságokat és egyéb törvénytelenségeket a cigányok részéről. Márpedig jelenleg így néz ki a felállás hogy azok vannak felkarolva és sajnálva akik nap mint nap megszegik a törvényeket. Ajvékolhatnak itt Pintérek és Balogok, de a hozzáállásuk olaj a tűzre.Szinte sugallják hogy nyugodtan bűnözzenek mert bántódásuk nem lesz. Hová fog ez vezetni? Az áldozatok kitől kaphatnak segítséget ha az is ellenük fordul akinek a rend fenntartása lenne a kötelessége. Természetesen minden szalmaszálba belekapaszkodnak hiszen sokszor egy élet munkája megy tönkre.Itt jön képbe a polgárőrség akik eddig tulajdonképpen még senkit sem bántottak mégis zsigerből eljárás indult ellenük. Ehhez kapcsolódnak a megélhetési jogvédők akik üres fejjel azonnal náciznak mert ez számukra sem meggyőző dolog de jól kifizetődő bizonyára.
Jelen pillanatban telekürtölik a világsajtót egy fasizálódó országról ahol folyamatosan üldözik a rettegő gyilkosokat. Vagy teljesen elment az eszük, vagy sosem volt, vagy valakiknek jó befektetés. Most söprögető és korlátokat festő cigányokkal van tele a sajtó. Eddig miért nem volt rá igény? Tudja jól mindenki hogy csak addig tart a munka amig a sajtó jelen van, aztán kiesik a kézből minden ahogyan árvíz idelyén a lapát is.
Az áldozatokkal pedig továbbra sem törődik senki!!!

pinky, the brain 2011.04.24. 10:03:59

@44: nem támadni akarlak, semmi szín alatt... az amit mondtál teljesen igaz.. magyarként beveheted a faszt, származásod miatt Gyöngyöspatán... no de ebben a helyzetben, ez a kijelentés nem bizonyíték arra, hogy rasszizmus márpedig létezik. mindkét félnél... ja, hogy a cigány jó barát amíg pénzt, élelmet és szállást kap?? ... attól még röhög a markába, és rasszistának titulál, ha elküldöd dolgozni azért a pénzért, élelemért szállásért.. sajna megy a kettős mérce.. az, hogy cigányok vadul legyilkolnak időseket egy pár forintért, és érdekes mert mindig a magyarokat (vagy a többségit) az nem rasszista támadás, elvégre van egy gazdasági oldala a dolognak .. nyugaton nem beszélnek cigány bűnözésről, mert az 1. politikailag inkorrekt lenne, 2. az utóbbi években gazdagodtak csak tömegesen kivándorolt cigányokkal (akikkel, csak úgy mellékesen, nem tudnak mit csinálni a mai napig se... érdekes magyar kivándorlókkal ilyen probléma nem állt fenn)..
s hogy a nép nehéz időkben keresi a bűnöst... és pont a cigányokat találta... sima matematika... vegyünk magyar dolgozó embert... számol... van egy állam kassza... abból pár százalék jön nekem orvosi ellátásra, tanulásra, s ilyen olyan dologra... na meg segélyre, élelemre, ruhára, a nem dolgozóknak.. többségük cigány.. semmi gond... míg van pénz... de mikor látom, hogy tőlem, dolgozótól adófizetőtől levágnak mindent, válságra hivatkozva, de a 'nincstelenek' (akiknek adott pillanatban komoly anyagi fedezetet követelő életterük van) továbbra is megkapják a nekik járót... ja és nem hajlandók elmenni dolgozni... na ne csodálkozzatok, hogy felszalad a népbe a pumpa...

2011.04.24. 10:06:11

Egy példa, a borsodi kisebb falvakban kialakult egy "iparág". Az épp ráérő, autóval rendelkező emberek szállítják a közeli városokba azokat a falusiakat akiknek nincsen kocsijuk és valami elintéznivalójuk van. Hogy miért nem busszal utaznak? Mivel a buszon szinte mindig vannak cigány utazók és a viselkedésük riasztó a civilizált ember számára, így csak a legvégső esetben száll fel fehér ember a buszra azon a vidéken. Ez egy apró példa, de számtalan hasonlót lehetne sorolni. Azoknak akik a cigánybűnözés elnevezést igazságtalannak tartják, javasolnék egy borsodi 2 hetes üdülést valamelyik 400-500 lakosú borsod megyei faluban. Az érme másik oldala, hogy ez nagyon összetett probléma, a szélsőjobb demagógiával együtt stb... de, cigánybűnözés létezik

pinky, the brain 2011.04.24. 10:15:37

@az igazi Sipi: nem olvastam a bejegyzéseid, csak a szennyes rasszista országról... nem is érdekelnek a többiek... csak kérdezni akartam valamit evvel a bejegyzéssel kapcsolatban... most pontosabban Izraelről vagy Magyarországról beszélsz?? melyik rasszista?? mert nekem Izrael, tűnik annak... ott vannak fallal körülvéve a kisebbségek, ott vadásznak rájuk a törvényes hadsereggel.. ja hogy azok terroristák, bűnözök...
na várjunk csak, hogy is van ez???... nekem komplikált... Magyarországon van pár fiatal akik katonásdit játszanak vízipisztollyal, és hangoztatják, hogy van cigány-bűnözés, ... ők a rasszisták, antiszemiták, gyilkosok, történelemből nem okulok stb.... s akkor van egy ország ahol körbezárják a kisebbséget, katonai akciókat hajtanak végre ellenük, éheztetik, gyilkolják, lédózeróljak házaikat, imahelyeiket, mert terroristák (az egészen???), és ők nem rasszisták... jó... megértettem, én vagyok rasszista, antiszemita, gyilkos náci , mert rákérdeztem... megyek leölöm magam, mert én liberális akarok lenni..

pinky, the brain 2011.04.24. 10:20:46

mielőtt bárki kitépné a nyelvem mert rasszista vagyok... látjátok, hogy működik az agymosás...hogy működik a manipulálás... az a típusú amelyeket filmbe látunk, s legyintünk, mert ilyen nem létezik...

ינסיידער 2011.04.24. 10:27:52

"Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, ezen közleményében cáfolja, azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy a gyöngyöspatai gyerekek és édesanyáik előre leszervezett táboroztatása, evakuálásként lenne értelmezhető. Erről szó sincs, kérésükre szerveztük meg a húsvéti tábort – hangsúlyozta a főigazgató."

www.voroskereszt.hu/2011.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/sajtokoezlemeny.html

"A modern értelemben vett propaganda az 1930-as években születt, megteremtője Joseph Goebbels.
Az általa kitalált rendszer oly tökéletesen működött és működik mind a mai napig, hogy például a sztálini majd a valamivel enyhébb szocialista propaganda, csakúgy mint az amerikai, vagy bármely más, szinte minimális változtatásokkal vette át, és alkalmazta, alkalmazza napjainkban is."

Mr. Waszabi 2011.04.24. 10:31:23

1 millió ember sose fog innen elmenni, ez irreális vágy. Másutt se kívánatosak ennyien. Épp ezért ennek hangoztatása csak fokozza a gyűlöletet, másra nem jó.
Sokkal megnyugtatóbb lenne, ha a különböző polgárőrségek cigányokat is toboroznának soraikba. Egyrészt, mindjárt világos lenne, hogy szó sincs rasszizmusról, csak rendfenntartás a céljuk e szervezeteknek. Másrészt a most Véderő típusú szervezetekbe tömörült "fehérek" számára is nyilvánvalóvá válhatna, hogy akad ott is rendes ember, aki nem buta, nem a bűnőzésben látja a nyomor megoldását. Cigányok közt cigány tudna rendet tartani, ez elég egyértelmű. A kisebbségi önkormányzat alkalmatlan dolog erre, ezt lássa be végre a hivatalos politika is.
Régen a vajda volt az, aminek intézményét a szocreál politikai rendszere számolta fel, de az elmúlt 20 évben sem látta át ezt a hibát egyik politikai vezetés sem. Azokon a településeken, ahol van vajda most is, úgy vágják ki a tolvaj családokat, hogy a lábuk nem éri a földet. Szóval, nem kell általánosítani.
MIndezzel együtt nem baj, hogy a Jobbikos szervezeteknek volt tökük meglépni a figyelemfelhívást ebben a formában. Én se szeretnék olyan helyen élni, ahol nincs biztonságban semmim sem. De lehet békét teremteni.
A sors iróniájából olyan elitnegyedben építkeztem 10 éve, ahol az út másik oldalán romanegyed volt. Sose jöttek át, kinn lehetett hagyni az utcán a bicajt, nem volt aki ellopja.
Az ő utcájukba meg nem kell fehéreknek járni nyilván, ez is benne van a pakliban. A vegyes iskola már msá tészta, mert a fehérek gyerekei nem tanulnak bicskázni, nem tudják megvédeni magukat az együgyű,ösztönös és mértéktelen erőszaktól. Ez alatt értem, hogy egy roma nem sokat gondolkodik azon, hogy hova szúrjon, vagy menniyre kell megrugdosni valakit, ha felmegy az agyvize. Egy gyerek meg mégannyira se. Nem számít a halál náluk ilyenkor.
Ezért az iskolákban keményebb fegyelmet tartanék, oda kellenének a polgárőrök.
Akkor azt is megtanulnák a cigánygyerekek, hogy nem lehet midnent, amit otthon látnak. Ez is segíteni a szocializálódásukat. De amíg a szüleik megverhetik a tanárt az iskolában a gyerek szeme láttára, addig miért változna bármi is?
Igen, van cigányprobléma. De amíg a hivatalos állami álláspont az, hogy csak állampolgárok vannak , meg azonos jogok, aminek képtelen érvényt szerezni, nos, addig ez a probléma nem fog megoldódni.
Angela Merkel is ki merte jelenteni végre, hogy van probléma az arab, török bevándorlókkal és rá kell kényszeríteni őket a viselkedési normák betartására, mert ez így nem mehet tovább.
Amíg a kormány csak az unalomig sakandált, hiteltelen "rendet tartunk" dumát nyomja, miközben képtelen rendet tartani, nos, addig nem lesz béke. Nem kell képmutatónak lenni, ez a lényeg.

Hajaj 2011.04.24. 10:32:01

Kicsit álljunk már meg ! Többen úgy írnak ide, mint ha a véderő, ill. a magyarok folyamodtak volna erőszakhoz. De hát a helyzet pontosan ennek a fordítottja. Idős embereket ölnek meg a cigányok nap mint nap, ütnek vernek embereket néhány száz forint értékért és fizikai rettegésben tartják környezetüket.
Mindaz, ami most történik, ezeknek az OKOZATA, a KÖVETKEZMÉNYE ! Puszta ÖNVÉDELEM. (amitől érdekes módon még egyetlen cigánynak sem görbült még a haja szála sem...)

Hajaj 2011.04.24. 10:34:28

@waszabi: Vajda??? Ezek szerint magyarország törvényei nem vonatkoznak mindenkire? Ha egyeseknek nem tetszik, hogy emberi módon kell együttélni másokkal, akkor választanak maguknak saját vezetőt saját rendszer szerint? Margit, normális??

guderian 2011.04.24. 10:35:24

@waszabi: nagyon korrekt összefoglaló, jó ötletek.

csárli hárper 2011.04.24. 10:39:55

vajon a hős gárdisták, meg ez a véderőnek mondott valami, miért nem a százhúsz kilós mergás, bömbis, vastagnyakláncos büdös kancigányokat vegzálja?
annak lenne értelme is, a putri soron katonásdit játszani nevetséges....

Lorp 2011.04.24. 10:43:29

Minden zsidó megtalálja a maga véderőjét.

Hajaj 2011.04.24. 10:58:36

@ezittenkéremmagyarország: MERT AZ AZ ÁLLAM MONOPÓLIUMA ! (más kérdés, miért nem teszi??)
Ők a puszta jelenlétükkel az esetleges bűncselekmények elkövetését előzték meg, senkit sem vegzálva. A többi polgárőr ugyanezt teszi 20 éve, csak az azért nem okoz problémát, mert volt mszmp-s rendőrtábornokok vezetik. Szépen felülről irányítva.
Vegyük végre észre, itt nem a konkrét ügyek jelentik a probklémát, hanem az alulról szerveződés. Kormánypárttól függetlenül 20 éve ők az igazi ellenség. A köz, a haza érdekeiért tenni is kész emberek. A többi csak lehánynivalóan undorító hazugságpropaganda.

Mr. Waszabi 2011.04.24. 11:01:02

@pinky, the brain: ejnye, azért ne keverd a szezont a fazonnal. Izraelben vallási alapon van ellentét és sose fognak békében élni.
A probléma az, hogy az európaiak által átmogatva a zsidók országa évszázadokkal ezelőtt megszűnt. Amikor az ENSZ megszavazta 48-ban, hogy ujra legyen, nos nem vették figyelembe, hogy ott időközben palesztin generációk vették hatalmuk alá a földet.
Másfelől viszont kétségtelen, hogy több ezer évig a zsidóké volt az a terület, a városok.
Mi se nyugodtunk, amíg a törökök itt ovltak, hiába tartott sokáig az átmeneti állapot. Te se nyugodnál békén, ha a törökök még mindig itt lebzselnének Budán, gondolom. Én se. Mert ez a föld a miénk.
Ha elmész Izraelbe, szemre nem tudod megkülönböztetni ki palesztin, ki zsidó, mert a többség ugyanolyan ruhát és hajviseletet hord. Habitusban, vérmérsékletben is azonosak.
Ezt nem jó összemosni az európai rasszizmussal, amit a hétköznapi szokások, viselkedésbeli és vérmérsékletbeli különbségek generálnak.
Ugyanez a szitu a Goebbels-i elmélettel. Hézagos, torz. A zsidók nemcsak pénzemberek voltak európában, de a legtöbb iparos szakmát is ők művelték. Ez ma sincs másképp. Ezért álságos Goebbels elmélete, mint minden globális elmélet. Ha valaki ügyesebb nálad, agyon lehet ütni irigységből - vagy el lehet tanulni tőle. Ám ez utóbbihoz szerénység és tisztelet kell, a dölyfös melldöngetés nem vezet célhoz. Már ráférne az európaiakra egy kis alázat.
Párszáz éve elüldöztek innen embereket az őj világba. Hamar többre vitték odakint, mint az öreg kontinens, pedig 0-ról indultak. És mit látunk? Hogy az öreg kontinens megveti azt a sikert, habár irigyli, de tanulni nehezen tanul, nem akaródzik, inkább megmagyarázzák, miért nem megy itt az, ami ott igen. "Mások az igények, Európa más, stb." Lófaszt! Közben mindenki arra a hatékony gazdaságra és életszínvonalra vágyik, ami ott van. Röhögnek itt azon, hogy a kintiek milyen buták. Aha. Hát, ha buták, akkor az Isten szeretheti őket nagyon, mert nekünk, okosoknak nem sikerül olyan jólétet teremteni itt a vén kontinensen. Persze, ők a hibásak a mi sikertelenségünkért.
Csak egy kurva nagy bibi van ezzel: nem vittek oda semmit lényegében innen. Nem az öreg kontinens patronálása virágoztatta fel az ipart, s a technológia 150 év óta onnan áramlik vissza ide.
Nem lehet, hogy nekünk kéne már megújulni gondokodásban?
"Nem elég a jót akarni, de tenni, tenni kell."

bajnaigordon 2011.04.24. 11:02:36

Megvan a peszah-i gyűlöletposzt a magyarok ellen, te kis köcsög rettegő!

popocatepetl 2011.04.24. 11:03:31

@44: Még úgy is megérné.

himpellér 2011.04.24. 11:14:35

@imperial: Tökéetesen igazad van!!!

2011.04.24. 11:18:16

@waszabi: Vallási alapon nem létezik ellentét, minden társadalmi problémának gazdasági alapja van. A vallási ellentét csak a felszín, ugyanúgy mint az északír katolikus protestáns ellentét, vagy a szunnita sííta ellentét stb... a vallási alapú ellentét marhaság. A másik hogy te komolyan elhiszed hogy elhatározzák vezető politikusok hogy létrehoznak egy államot a közel keleten és nem számolnak azzal hogy ott palesztinok telepedtek le?:D "Ja bocs ezt észre se vettük..." :DD A zsidó államot pont azért hozták létre pontosan ott mert egy állandó tűzfészket akartak csinálni! Ez nyilvánvaló.:) Az a föld 1000 éve már az arab muszlim kultúra szerves része. Ha a kertem végébe csakúgy beköltözne egy család olyan jogcímen hogy az a telek 300 éve az őseiké volt és ők most ott kibucot akarnak építeni akkor kurva mérges lennék...

Mr. Waszabi 2011.04.24. 11:34:12

@Hajaj: ha a hegy nem megy Mohammedhez, akkor talán fordítva kellene próbálkozni.
Ezért nem oldódott meg eddig se ez a gond, nem tűnt fel? Lehet buta kisgyerek módjára követelődzni, de ha ezt egy másik, más módon buta kisgyerek irányába teszed, sose oldódik meg semmi. Mindegyik csak a saját baját szajkózza, a megoldás felé nem tesznek lépést. Ha több eszed van, hát legyen is több.
Ha életed végéig konfliktust akarsz, akkor jó az eddigi megközelítési mód, ha viszont nem, akkor változtatni kell rajta. Nem bonyi.
A problémát nem a cigányok okozták, hanem a politikai hatalom rugalmatlan gondolkodása az elmúlt évtizedekben. Idilli elképzelések a cigányság beillesztéséről.
Még a Horthy rendszerben nem volt baj, hogy erdőn éltek, vagy a településeken kívüli telepeken, táborokban, hogy nem jártak iskolába. Természstes, nomád életmódot éltek. Fel se tűnt, pedig itt voltak akkor is. Ott megvoltak a maguk szakmái, amiket fehér ember nem művelt, így a munkát se vették el egymás elől. Működött? Ja. A vásárba elvitték a cuccaikat, a fehér megvette, ők is vettek olyasmit, amit azok csináltak, azt mindenki jól járt. Ebben még egyfajta tisztelet is volt, mégha emebri értelemben mindig is lenézte a fehér a cigányt. De ez őket se zavarta, tudták hol a helyük a társadalomban.
Kéne ma vályogvető? Kosárfonó? Szénégető? Teknővájó, fafaragó? Hogyne. Megélnének? Meg hát. Vagy a bio-bizniszben a gyógynövényekkel? Simán.
Nem megmondani kell nekik, hogy mit tegyenek, hanem a választás lehetőségét megadni, hogy élhessenek másképp is. Itt meg 1948 óta mindenki csak megmondja nekik, mi lesz a jó, csak azt nem engedik nekik, hogy úgy éljenek, ahogy évszázadokon át tették.

Nem kellene kitelepíteni őket, de látszik, hogy sokan ott éreznék jól magukat, ahonnan 60 éve erőszakkal a "civilizációba" kényszerítették őket. Hát meg kéne engedni, hogy visszataláljanak a számukra természetes életformához. A jelen törvények ezt nem engedik meg, pedig korszerű embervédő törvények - elvileg. Csak éppen szrnak se hasznos törvények, ez a helyezet.
Őszintén, ki a francot zavarna, hogy gödörben laknak ? Ha nekik jó úgy...az államot meg úgy se érdekli ki hol lakik, egyre inkább nem.
Az a probléma, hogy egy másik kultúrát a magunkéba akarunk kényszeríteni. Az sose szokott sikerülni.

fucsik 2011.04.24. 11:45:05

@fucsik: @guderian: Ebben az a szép, hogy amikor a "fajtestvéred" rabol és öl, akkor kuss van!

Mr. Waszabi 2011.04.24. 11:46:08

@dr kotász: ez hülyeség, különösen most.
Jó lenne, ha nem az iskolás dumákat szajkóznád, azt mindenki ismeri már. Csak éppen eddig se oldotta meg ezeket a problémákat. Nem veszed észre?
Generációk tanulták ezt a szép elméletet, csak épp most csúcsosodik ki, hogy nem lehet ez alapján megoldani bizonyos problémákat. Ha a valóság nem igazolja feltevéseinket hosszabb időn át, akkor nem a valóság a hülye. Logikus, nem?
Azért, mert el se tudod képzelni egy materialista társadalomban felnőve, hogy létezik másfajta gondolkodás, életszemlélet, az nem azt jelenti, hogy nem létezik, csak azt, hogy nem ismered. Ha nem is vagy hajlandó megismerni, nem fogsz megoldást sem találni.
Kissinger óta nem oldja meg a közelkeleti helyzetet ez a duma, még is szeretnéd még mindig hinni, hogy igen?
Nem az én készülékemben van a hiba. A megoldás az, amikor megszűnik egy ellentét. Ami meg nem változtat a helyzeten, az csak okoskodás. Nem baj, vígasztalódj azzal, hogy nem ez az egyetlen népszerű tévedése az emberiségnek.

Hajaj 2011.04.24. 11:54:46

@waszabi: ritka érdekes álomvilágban élsz. Mert a valóságban nem, az biztos. Évszázados problémákat az utolsó 2 évtized hibájává tenni szvsz meglehetősen komolytalan. Süt az írásodból, hogy soha nem éltél közöttük, nem kellett elviselned őket és elképesztően tudatlan vagy a témában. Persze ez nem baj, itt mindannyian leírjuk a véleményünket, csak megjegyeztem.

Mr. Waszabi 2011.04.24. 11:57:15

@dr kotász: eszed hova tetted? 1000 év óta az araboké, előtte 3000-ig meg a zsidóké volt. Meg lennél sértődve, ha a törökök vagy a sógorok igényt tartanának országunkra ugye? Pedig a mi ezer évünkből majd a felét itt uralkodtak ezek ketten,de mégis a mi országunk, ez természetes, nem de? Valahogy tudja ezt mindenki.
Hát honnan a pcsából veszel ilyen sületlenségeket reális megközelítésnek, amiket a magad országára nézve annak tartanál?
Azért tanultál az iskolákban, hogy tudd használni az eszed a gyakorlatban, nem pedig azért, hogy naponta felmondd a leckét. Annak mi haszna? Abból nem lesz fejlődés, a jó Isten áldon meg! Próbállak gondolkodtatni, de csak a be nem vált receptek jönnek vissza. Ez mire jó? Lesz ebből fejlődés? Nem hát. Ez siralmas egyszerűen.

"Nem oldhatjuk meg problémáinkat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amellyel teremtettük őket."
/Albert Einstein/

Mr. Waszabi 2011.04.24. 12:06:10

@Hajaj: egyrészt, jó lenne, ha pontosabban olvasnál. Mert nem az utolsó 2 évtizedet írtam, hanem az elmúlt 60 évet.
Én élek álom világban? Gyakorlatias vagyok, tettem, egy gyakorlatias javaslatot, ami a megoldás felé vezetne. Konkrét cáfolatot nem írtál, hogy miért nem működne, csak elveted.
Gyakorlatiasan: Hiába szép az elmélet, ha adott időn belül nem válik valósággá, nem old meg semmit, akkor egy darab szar csak. Elfoglalja a helyet a hasznos gondolatok és tettek elől, ez a valóság.
Ennek fényében nem én vagyok álmodozó, hanem akik még mindig ragaszkodnak egy idealista elképzeléshez, amelyet 2 emberöltő alatt se tudtak realizálni.

guderian 2011.04.24. 12:06:29

@fucsik: A média akkor csinál csak igazi hírverést, ha magyar gyilkol, így tematizálják a közéletet és mossák az agyakat. Nem mentegetve a magyar bűnözőket, de a magyar bűnöző nem öl 500 forintért, nem terrorizál falvakat, városokat, nem öli tömegével az időseket, nem lop naponta egyszóval nem viseli a cigánybűnözés jegyeit.

2011.04.24. 12:30:46

Akkor személyeskedj... ATV-n nőttél fel? :) Te akarsz gondolkodtatni? :D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.24. 12:38:43

@waszabi: vajda nem létezett a cigányoknál. ezt kívülről kényszerítették rájuk. még olvass kicsit, butus vagy.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.04.24. 14:58:09

Többségében olyan emberek (vagy inkább: emberfélék), akik életükben nem láttak még cigányt a saját valódi életét élve (vagyis nem egyedül, csöndesen, már-már békésen, hanem csapatban, hangoskodva, másokat zaklatva, üvöltözve és felfegyverkezve), általában azt a kérdést feszegetik, mikor szóba kerül, hogy feleségemet és engem szervezett cigányhorda támadott meg és az életünkre törtek (blablabla), hogy akkor őket miért nem fenyegetik és próbálják megölni ezek a cigányok? A kérdés jogos. És miközben olvasom az ilyen ostoba posztokat, miközben szembesülök vele, hogy még mindig élnek (születnek és "gondolkodnak") ilyen emberek az országban, mint ennek a szarnak az írója, addig felesleges válaszolnom. Az ilyen szenny alakok, vak és süket backstabek egyszerűen csak azt látják (gondolják, sejtik, elhiszik), hogy a magamfajta határozott fellépésű magyar emberek folyamatosan támadják ezeket a szegínyeket, segílyeseket - mert hogy rasszisták vagyunk.

Az ilyen pocsék, élvezhetetlen, abszolút hazug blogok szerkesztői/írói/ötletgazdái soha a büdös életben nem láttak még valódi, fékezhetetlen, vérre éhes cigányt (talán még "egyszerű" cigányt sem), és ha szembesíted ezzel őket, akkor liberális fasz dumával vágnak vissza - és legyőznek a rutinjukkal. Ezért is alakult ki az, hogy a magamfajta értelmes, gondolkodó és körültekintő magyar ember (hazafi?), illetve a hozzájuk hasonló szánalmas csürhe két külön ladikban evez, soha nem beszél egymással, és csak azt látja, hogy a szakadék egyre mélyül.

Sajnálatos tény, hogy egy blogszolgáltató az ilyen és ehhez hasonló pöcegödörbe való posztokat teszi előtérbe. De ez is mutatja, hol tart ma Magyarország - a média. Innen is üdvözlöm a mai KETREC-válogatás elkövetőjét, akinek (a posztíróval együtt) szép, barátságos, legalább húsz főből álló cigányhordát kívánok, akik nem fenyegetik, nem tesznek vele semmit, csak az ablaka alatt/előtt egy méterrel élik mindennapi életüket, füstölögnek, kiabálnak, aranyat cserélgetnek és időnként még a körberágott rántott csirke csontját is eldobálják - mert a hülye magyar majd összeszedi!

Aztán lehet gondolkodni, hogy kinek van igaza. A dolgos, becsületes fehér embernek, vagy a mocsoknak, amelyik hordában erős csak - és amelyiket folyamatosan mosdatjátok, ostobák!

agymosott.blog.hu

pinky, the brain 2011.04.24. 16:19:29

@waszabi: először is köszi a választ.
Volna egy pár hozzáfűznivalóm. Érdekes, hogy Izrael helyzetében, mivel pár generáció palesztin felnőtt a területükön (ne felejtsd el kb 2000 éve nincs a zsidóknak államuk, mivel a romaiak szétszórták a zsidókat az akkor ismert világ minden részébe) tehát több mint pár generáció nőtt fel ott. vagyis van joguk a földhöz. (ugyanakkor még érdekesebb, hogy a Nagymagyaroszág térképet támadják olyan alapon, hogy nem kell a történelemben élni, azok a területek már mások is lakják..szóval megint kettős mérce) az, hogy Izraelben vallási alapú az ellentét vagy nem az még mindig rasszista megnyilvánulás... s még ha nem is volna rasszista megnyilvánulás, attól még mindig jól képzett, nagyon jól felszerelt hadsereggel kövekkel meg botokkal felfegyverkezett egyéneket mészároltak s mészárolni fognak. Amúgy az egész helyzet ott inkább gazdasági legalábbis Izrael részéről... kell a zsidóknak az élettér (..Lebensraum...ismerős mi??) meg a vízkészlet nem beszélve a többi földrajzi adottságáról a palesztinok által területeknek... ezeket nem mondják a hírekbe, de elég egy picit gondolkozni s egy térképet tanulmányozni. De engem személyesen nem érdekel, hogy ki és hogyan rendezi a kisebbség politikáját. De épp ezt el is várom mástól is. Tehát ne jöjjön nekem zsidó s oktasson a liberalizmusra, míg ők brutálisabban rendezik a dolgaikat. Tudod bagoly mondja verébnek...
Folytatva tovább a hozzászólásod elemzését... nem hoztam fel semmi Goebbels elméletet.. tehát nem látom itt helyét... a zsidóknak sokáig meg volt tiltva a földvásárlás (az akkori gazdaság főpillére), ezért fordultak a kereskedelem meg az ipar felé. Nem vonom kétségbe a hozzáértésüket, szakértelmüket. sajnos az 21. században a média a legnagyobb úr, az meg az ő kezükben van, és vissza is élnek vele. Lásd a gyöngyöspatai helyzetet, mennyire lehet agyat mosni az embereknél..(mikor magyar családot menekítettek ki a cigányok köréből akkor is a cigányokat védték, hogy szegény százhúsz fős ártatlan cigány banda megijedt a húsz darab marcona tizenéves gárdistától... meg lehet nézni a képeket amiket politikai inkorrektség alapján nem közölt le a média) .. itt is hasonló a helyzet de a nyugati ballib médiának jól jön, hogy lejárassa a magyar jobboldali kormányt, mert hát ők megmondták, a jobboldal az szélsőséges nacionalista stb. nem tudom ez a média miért nem ír arról, hogy helyenként igenis rettegésbe tartják a környéket a cigányok, ezért fordul a nép a gárda meg mit tudom én ki felé.. nem értem ugyancsak, a nagy emberjogi bajnokokat, miért szöknek most, de mikor 2006 októberében igenis rendőri túlkapások voltak, igenis az akkori balliberális kormány adta ki a parancsot erre, akkor miért nem regéltek az emberi jogokról...
Tehát nem fikázlak, remélem nem is trollkodom, de itt sajnos egy nagyon is jól kitervelt és eddig elég jól kivitelezett kampányról van szó, amiben sajnos a balosoknak köszönhetően, megint lejáratják a magyarokat világszerte... látod ez ami felbasz sokszor... minden más nép legyen balos vagy jobbos.. külföld fele mindig is egy népként fordul.. amúgy meg lehet nézni egész Európában teli a hócipőjük a népeknek a sok ingyenélővel.. legyen az cigány, vagy bevándorló... magukhoz hívták, dédelgettek őket, most meg a fejükre nőttek s nem tudják mit kezdjenek velük...

Mr. Waszabi 2011.04.24. 18:20:27

@pinky, the brain: keresed a bajt, tehát meg is találod. Ez mindig így van, aki keres, az talál. Ideológiát, amely sosem nyert se itt, se másutt, és nem is vezetett megoldáshoz, csak az ellentétek elmérgesítéséhez.
Mondod, hogy nem ideológia, de még is szépen levezeted, miért kéne egyetértsek veled vérségi alapon. Mondom, hogy nem helyes ez a gondolkozás, mert megoldja a problémát, csak élezi a balhét az erőszak irányába.
Ha ezek után kihúzod a gyufát emiatt az életben bárhol, ne számíts rá, hogy melléd állok, csupán mert én is magyar vagyok. Én se várom el tőled, hogy a magam által kevert szarba belelépj, csak mert én hülye voltam.
Mindenki a maga tetteiért felel az életben.
Ezt tartom korrektnek.

Engem sose zavartak a zsidók, talán mert nem kerestem ellenségképet sosem, nem másokban kerestem igazolást életem bajaira, inkább igyekeztem megoldani őket a magam lehetőségei szintjén, ahogy a legtöbb békés ember is ebben az országban.
Ezt tartom normális magyar mentalitásnak, egyáltalán, normális emberi mentalitásnak.
A cigánykérdést meg kell oldani, de erről irtam korábbi kommentjeimben, nem ismétlem meg.

2006? Orbán az utcára vitte az embereket és nem tudott felelősséget vállalni értük, nem tudta kordában tartani őket. Nem is akarta, hisz a hatalomnak akarta demonstrálni a nép erejét. Sikerült, jó sunyi húzás volt.
A tömeg megsebesítette a rendőröket, azok meg másutt vettek revansot, ahol nem látta őket a kamera. Viktorka már egyik eseménynél se volt ott, mosta kezeit.
Ilyen körülmények között nem ajánlatos éjjel az utcán lődörögni, főleg sétálni és nézelődni nem. Valójában egy-két olyan ember volt a megvertek közt, aki valóban haza igyekezett, de megmondom őszintén, én inkább ismerősnél aludtam volna a helyükben. Emlékeim szerint nem a rendőrök kezdték az erőszakot. Nem úgy volt, hogy megvertek pár ártatlan embert demonstratív jelleggel, akiknek példáján feldühödve a tömeg a tv székháznál megostromolta a rendőröket, hanem pont fordítva. Akinek meg a tüntetésen maradandó sérülése lett a gumilövedékektől, hát az szintén benne van a pakliban. Tán nem kellett volna kiprovokálni a gumilövedékek használatát, nem de? Nehogymár a tütetők felelőtlenségéért a rendőrség legyen a hibás, ez nonszensz.
Viktorka azóta is próbálja utólag mosni a felelősségét ebben, és uszítja a közvéleményt a baloldalra meg a rendőrökre, ahoyg látom, sikerrel. De akárhogy is nézem, ő keverte a szart, tehát ő járatta le az országot, nem a baloldal. És azóta sincs békesség, erről gondoskodik folyvást, ezért nem szívlelem őt.

Én így látom a történteket.

Mr. Waszabi 2011.04.24. 18:25:13

@Husi_Laci: de mégis működik ma is, ahol van, és ez a lényeg. Számít, hogy honnan ered, ha működik? Nem hinném.

pinky, the brain 2011.04.25. 12:00:57

@waszabi: igen... elég egyoldalúan látod a történteket... vagyis a vallási alapon való gyilkolás az más, mint a faji alapon való üldözés... szeretem, mert kiveszel valamit egy kontextusból oszt forgatod elemezed... csak az a baj, hogy azt nem nézed meg, hogy került a dolog oda. az, hogy 2006ban az embereknek már nagyon tele volt a hócipőjük a hazudozó, csaló tolvaj komcsi kormánnyal a teljesen mellőzted... tudod könnyű Katit táncba vinni, ha ő is akarja.... hogy félre ne értsd, akkor az ellenzék azért tudta utcára vinni az embereket, mert azok távolról se voltak megelégedve a kormánnyal, a helyzettel... ne felejtsd el akkor még nem volt gazdasági válság... akár csak a gyöngyöspatai helyzet... tudod könnyi rasszizmusra fogni a helyzetet... de mi váltja ki ?? mi okozza?? na ne mond, hogy te nem látod, hogy sajnos igenis a cigányok megérik pénzüket... a hozzád hasonlók problémemegoldása az ami ide vezet, mert nem nézik meg, hogy mi volt az ami oda vezetett..megoldást találsz a betegségre ... de a kiváltó okok azok maradnak... oszt pár év múlva siránkozol, hogy megint a nyakadon a baj... ilyen emberekre, mint te nem is számítanák a bajban... örvendek, hogy semmi bajod a zsidókkal.... nem hiszem, hogy írtam valahol, hogy volna bajom egyedekkel a zsidó népből... a politikájukat viszont igenis elítélem ... tudod, valamiért őket is kezdték az emberek gyűlölni... és mielőtt belevágnál, hogy biza, mert jobbak vagy szebbek és az emberek irigykedtek, szólok neked, hogy nem azért, ilyen alapon mindenki gyűlölne mindenkit, mert adott pillanatban szebb, jobb vagy okosabb, mint ő...
az egész bajom evvel a vitával kapcsolatban az az, hogy te továbbra is fogod fújni az elméleted, amely sajnos vérzik elég sok helyen, már csak azért is, mert távolról se sikerült engem meggyőznöd... és sajnos tudom, hogy távolról se fogtad fel miről beszélek...

Mr. Waszabi 2011.04.25. 13:34:27

@pinky, the brain: elnéztél valamit. Nem akartam meggyőzni senkit, nem is győzködtem, csak elmondtam mit gondolok a valódi megoldásról, s feltettem pár kédést, amin érdemes elgondolkodni. Meghagytam a gondolkodás szabadságát, ki mit gondol.
Ha megfiygeled, az ideológia ellen szóltam, nem az embereket minősítettem.

Nem szeretek vesztes lóra tenni, ez a primitív gyűlöletkeltés pedig vesztes projekt.
Ha úgy tetszik, statisztikailag nem jött be n-ből n-szer, ezért nem látom jó megoldásnak.
Sajnálom, hogy használom az eszemet, de ez van, nem láthatom másképp, amit látok.
Másfelől, próbáld megérteni, hogy nem csak az a fajta gondokodásmód, életszemlélet létezik, amit képviselsz. Ez is a valóság része.
Engem jobban zavar az elégedetlen emberek évek óta tartó gyűlöletkeltése, hogy megzavarják a velük egyet nem értők nyugalmát is, s igyekeznek mindenkit ideológiáik elfogadására kényszeríteni, aki meg nem tapsol, az mind hülye.
Tekintettel arra, hogy ez az arrogancia csak Orbán Viktor első hatalomra kerülésével és retorikájával harapódzott el országunkban, őt tartom felelősnek a 12 év óta folyó gyűlölködésért. Még a rendszerváltás is attrocitás nélkül zajlott le, pedig akkor is elégedtelenek voltak az emberek, meg sok volt a sérelem. Nem volt, aki gyűlöletet szítson az emberek között. Most meg van. Így látom.
Megosztja a magyarokat és mosolyogva basáskodik felettük, amíg itt lenn folyik a marakodás a semmin. Talán ezért nem intézi el a cigánykérdést sem. Vagy mert elvesztené szavazóvázisa egy részét, ha rovásukra cselekedne.

Amint látod, nem könyvekből idézett írásokat, hanem a saját gondolataimat osztottam meg. Ezekből egy dolog nem süt: a gyűlölet.
Aki nem akarja békésen rendezni a konfliktusokat, az nem is fogja.
Ez a vizválasztó gondolkodásunk között.
Nem vagyok hajlandó akceptálni, hogy miért törtek, zúztak, gyújtogattak emberek 2006-ban.
Hergelték magukat, mint most Te és sokan mások, bele a gyűlöletbe, odáig, hogy átlépték azt a határt, amit nem kellett volna. A felelősséget meg másra igyekeznek kenni utólag.
És nem tanultak 2006-ból, most újra szítják a hangulatot, lovallják az erőszakba magukat.
És ha megint beütik a fejüket, akkor megint más lesz felelős, bárki, csak nem ők.
Nos, nem egy gerinces viselkedés ez. Én se vagyok elégedett sokmindennel, mégsem tettem ilyesmit sosem. Megmaradtam embernek, nálam ez az erkölcsi mérce alapja.

Mindez nem az én korlátom. Nem szítottam az embereket, nem is mentem követ dobálni, nem gyújtottam fel senki autóját. Emberként élek, akármilyen nehéz is. Nem köpöm szembe magam, csak mert nehéz az élet. Szóval, nem az én korlátaimról, kínlódásomról beszélünk, úgy látom, mert nem ez okoz társadalmi problémákat. Nem a békés egymásmellett élők lázadásával, felforgató tevékenyéségével van tele a sajtó sem.

Szeretem valóban megoldani a problémákat, nem álmegoldásokat, hazugságokat kitalálni, hogy majd ez vagy az milyen jól megoldja.Ez csak halogatás tudniillik. Amiről beszélek, azt a gyakorlatban művelem is, ebből élek. Tehát elég érdekes meghallgatni felszínes, idegi reakciókból, hogy mennyire is vagyok hülye.

Úgy csinálod, ahogy akarod, csak ne várd, hogy mindenki más kussoljon, aki nem ért vele egyet.

pinky, the brain 2011.04.26. 09:26:33

@waszabi: nem tudom, hol beszéltem én gyűlöletről. A második szomszédom cigány (ő kert meg személyesen, hogy ne romázzam, mert neki az megalázónak tűnik neki) és vele vagyok a legjobban(mivel én városban lakom, anyám lakik mellettük és egyedül él tehát szüksége van néha segítségre és ők szó nélkül segítenek) a szomszédok közül. Ugyanakkor saját szájával mondta, melyik cigányban ne bízzak a faluból (és sajna majdnem az összeset felsorolta). Ja, ami nekem részéről nem esett jól, az az volt, hogy egyetemista koromban részidőben takarító cégnél dolgoztam... ők meg sokan vannak csak a férj dolgozik, mint csatornás, s kerestek a cégnél embert,én meg, az optimista, be akartam szervezni a feleségét.. elvégre megbízható, és én nem vagyok kirekesztő... erre meg az volt a válasza, lenézően, hogy ő inkább éhen hal, minthogy más 'múcskát' pucolja... én azt csináltam... csak, mert egy jobb lét reményében egyetemet akartam végezni (ami végül is bejött)... mindezt csak azért írom le, mert meg akartam mutatni, hogy nem gyűlölöm őket. Az se mellékes, hogy vér szerinti rokonaim vannak akik zsidók.. a nagy fajelméletben én elbuknék kapásból. Tehát nincs miért gyűlöljem egyiket se. Ja, hogy nem bírom a politikáját egyik népnek se... az teljesen más dolog.. tudod lehet a cigányokra is mondani, hogy mást se csinálnak csak nyavalyognak.. de dolgozni, hozzáállni, hogy változzon valami ... kevesen teszik... túl kevesen.. tudod, sajnos nem veszed észre, hogy a szeretet komcsiid generálták ezt a gyöngyöspatai helyzetet is.. sajnos túl átlátszó... tudod a véderő a patriotizmust vállalta nem a nácizmust... ja az se biztos, hogy csak a komcsik vannak e dolog mögött... szerintem vannak érdekek a feszültség generálásában, hogy mi nem tudom.. de vannak... de ezeket a feszültségeket csakis olyan helyen lehet generálni, ahol megvannak a megfelelő körülmények... és ezek a körülmények kelet europánban nagyon is megvannak. És azokért nem csak a többség lakos a felelős... aki ezt állítja az sajnos csak olajat önt a tűzre... akárcsak te... csakis a magyarok a felelősek, csakis Orbán...1989ben nem voltak feszültségek, mert a magyar nép jobban élt az akkori kommunista években, mint bármelyik másik k. európai ország... ja, s hogy 'o6 ban volt termőtalaj a feszültségekre.. én helyedben nem azt átkoznám aki elindította, hanem azt aki szarba vitte az országot.. az pedig nem vikike volt hanem az mszps főkolomposok... aki ezt nem látja az sajnos vak... de mint mondtam, ennek a vitának nincs semmi lényege, mert te fújod a magadét, én meg az enyémet.. s annyi... örvendek, hogy békés barátságos természetű ember vagy... ne felejtsd el a lehajtott fejet nem vágja le a kard... simán leköpi a kard tulajdonosa..

petru 2011.04.27. 05:41:30

@pinky, the brain: Cigany vagy roma? - Az "en idomben", jo regen, Bacska megyeben a ciganyok magukat ciganynak neveztek, a "roma" meg szitokszo volt. Nem tudom ki vezette be a "roma" elnevezest es miert?
süti beállítások módosítása