A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.21. 09:04 Harpi

Hitler születésnapja egy jobbikos híradóban

Címkék: jobbik horthy hitler nemzeti 1 televízió

Ehhez nem sokat lehet hozzátenni. A Jobbikhoz közelálló Nemzeti 1 online televízió tegnap esti híradója megemlékezett Adolf Hitler születésnapjáról. A barátságos, családias vágóképekkel illusztrált anyag a náci diktátort "német politikusként" aposztrofálta, és többek között a következőképpen méltatta: "1933-ban pártja elsöprő győzelmet aratott a demokratikus választásokon. Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét", a nácizmus elleni nemzetközi összefogást pedig boszorkányüldözésnek nevezte. A Jobbik propagandagépezetének részeként működő online tévé hírszerkesztési politikája annál is inkább elgondolkodtató, mert a Fidesz-kormány éppen ezekben a napokban, lényegében alkotmányos szinten rehabilitálja a Horthy-korszakot, és a Hitlerrel szövetséget kötő magyar kormányzót.

Vagy ez csak egy médiahekk, amellyel a Fidesznek akarnak borsot törni az orra alá? Szép a jelenet a vágóképek között 14:22-nél, amelyen a náci dekoratőrök egy jókora Fidelitas-táblával birkóznak...

A videó 14:07-től válik érdekessé:

240 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr52844279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János kezébe szálka ment 2011.04.22. 08:36:29

  Szegény Lézer János már jó ideje álmatlanul forgolódott éjszakánként az ágyában. Hiába gondolkodott erősen, nem jött rá mi az oka. A szép szolgálati autóját már régen leadta, az már nem is foglalkoztatja, hisz vett egy hasonlót (az árát és ...

Trackback: Jobbik: Őfelsége ellenzéke? 2011.04.21. 19:48:32

Aláfekszik a Jobbik a kormánynak, vagy valóban konstruktív ellenzék, ahogy magáról hirdeti? Két részes, az új kormány első parlamenti ülésszakát áttekin…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[c] 2011.04.21. 17:11:16

@panzermeyer: "Nézd meg, a német válogatottban alig van német, mégis simán benyelik.
Ez normális?"

A származás csak akkor érdekel bárkit is, ha a "betolakodóval" valami gond van - hülye, lusta vagy csak nem mutat fel semmit. Ha sikeres és viszi a hírünket, akkor máris a mi kutyánk kölyke, ugye. Ld. híres magyar (zsidó) tudósok.

Kassian 2011.04.21. 17:12:21

@Amudsen73: kösz, nem izgat a náci propaganda.

Amundsen73 2011.04.21. 17:13:11

Nagyszüleimtől egy csipetnyi hazaszeretet és történelmet tanultam, anyáméktól a munka és a munkás becsületét. Tehát összegezve szeretem a szociális gondolatokat, valamint a hazámat is, tehát "nemzeti érzelmű szocialista vagyok".... hűűhhaa.... náci....
Amiket írtam az nem azért volt, hogy igazoljam, bárkit lehet csak származása alapján is munkatáborba vinni, az már a ló túlsó oldala. Csak arra akartam lávilágítani, hogy amikor betellik a pohár, akkor a tömeg a harag már nem képes válogatni.... akit kiszemel az megjárja. lásd németország.... Most ugyan ez történik velünk is. Bizonyos rétegek kiváltságai bizony folyamatosan gyűjtik a feszültségünket. Valakiknek szabad sok mindent, mert hátrányos kátrányos, jóhiszemű befektető pl. aki véletlenül nemzeti park közepén építtetne valamit..,de nem csak ez ezernyi más példa van a hírekben... és a tömeg csak hallgat...csak hallgat..... de a húr elpattan, ha ezt így folytatják.... Ez kell megint? Szerintem nem, de politika erre játszik, sikeresen. /hajrá fityesz/

soproni1 2011.04.21. 17:18:12

@antiszociális exlúzer:

akiket elüldöztünk. Pl. Szent-Györgyi Albertet fel is jelentettünk, hogy egy kis senkiházi szegedi milyen jogon kap Nóbeldíjat, amikor Budapesten nála sokkal nagyobb tudású barmok vannak.

[c] 2011.04.21. 17:24:31

@soproni1: Igen, ez az utólagos könnyesszemű büszkeség különösen szívet melengető.

insert random 2011.04.21. 17:26:38

@maxwell murder: "Én is jobbikos vagyok ,de ez nekem is erős. Miért kell szépíteni azt, ami nem szép?"

A kurucinfo (aminek olvasasat rendszeresen javasoltak Jobbikos politikusok) egesz eddigi palyafutasa nem volt eleg eros? Hat Zagyva Gyorgy Szalasit elteto megnyilvanulasai ( www.hirmedia.hu/link/mandiner/betyar_a_hazban_zagyva_lelke_es_gondolatai_mandiner_tv/1509466 ) , meg skinhead multja? Vagy a Gardabol kivalt bevallottan hungarista szervezet? ( kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/az-orzo-magyar-garda-mozgalom-beszamoloja-becsulet-napjarol )
Ti jobbikosok tenyleg ennyire butak vagytok?

Lucius Flavius Arrianus 2011.04.21. 17:30:37

@Amudsen73:
ne szégyelld már magad annyira, mondd csak bátran, nemzetiszocialista. Minek kertelsz? Népben-nemzetben, szociális igazságosságban gondolkodó, taknyolatlan gerincű, igaz magyar emberekre van szüksége a Honnak, nosza, gyűljön már az a népharag, teljen már be az a pohár.

soproni1 2011.04.21. 17:36:52

Azokat, amiket a mai szélső jobboldal követel, nyugaton a szélsőbal üvöltözi. Toroczkayt egyetlen egyszer sem hallottam arról üvöltözni, hogy verjük szét a baloldali mozgalmakat, szakszervezeteket, munkavállalókat, eltartottakat ( ott is csak bőrszín alapján).

Spanish VVax 2011.04.21. 17:40:13

hitler meg az "erkölcsi" fellendülés. Nosza..Pofám leszakad. A kibaszott náci tetvek kriptaszagú hiradója. Németországban egy ilyen hiradó önmagában 2 év sitt. Itt meg a parlamentben okoskodok vona az ex telefondealer történészgörény. LEGALJA !!

2011.04.21. 17:45:08

ácsi, a rádiók és az újságok is meg szoktak az évfordulós napokról emlékezni, volt már Sztálin is, volt Churchill, mi ez a szerecsenmosdatás velük kapcsolatban?

mréveiller 2011.04.21. 17:45:58

megsúgom a félművelt posztolónak hogy a fides latin szó és hűséget jelent.

2011.04.21. 17:46:05

@Spanish VVax: a normálisabb országokban pedig ezért a kijelentésedést 2 évre leültetnek a popódra a kedves vonós barátaid mellé és 1 millió dollár kártérítést követelnek tőled. De sajnos nem normális országban élünk, hiszen te is itt vagy.

Spanish VVax 2011.04.21. 17:47:55

@HUN_Sector: na persze..álmodik a nyomor, költözz Iránba te görény, az való neked, vagy észak korea, úgyos azt forszirozza a faszparaszt főnököd. Az kell nektek, meg egy kakastollas picsánrugás !!

Winston Smith 2011.04.21. 18:02:00

@cjmd: Ez teljesen jogos. A gazdasági fellendülés valóban megvolt egy ideig (utána meg lett a háború és egy szétbombázott ország), de erkölcsi fellendülés egy percig se volt.

Legalábbis ha a demokrácia felszámolását, a másként gondolkodók/más vallásúak üldözését, vagy éppen a hosszú kések éjszakáját nem számítjuk erkölcsi fellendülésnek, tekintve hogy mindez az első pillanattól jellemezte a rendszert.

kissss 2011.04.21. 18:05:45

@insert random:

"Most megyek es leköpök egy jobbikost."

Aztán ha szelíden pofánbasznak pislogsz majd nagyokat mi, szájhőském?

Themisz 2011.04.21. 18:07:03

Majd Vona Gabi megmondja, hogy az nem is úgy volt, meg amúgy is, a kurucot sem Novák Előd szerkeszti
hirszerzo.hu/belfold/20110421_lmp_jobbik_hitlert_elteto_teve

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.21. 18:07:33

@Alhazred: Én csak azt mondom, hogy egy független valós forráselemzésen alapuló hivatalos történelem verzió legyen...

A forrásokat feltüntetve és azokat magyarázva... ne pedig egy mesekönyv...

Pl.. ennyi volt a népszámlálási adat.. és ennyi a bizonyítható áldozat száma és ennyi a feltételezett és miért...

Pl... itt van az amcsi per, amivel a MÁV-ot akarják perelni.. de a fényképeken nincs egy sárga csillagos sem... csak magyarok vannak...

Pedig kötelező volt a sárgacsillag viselése...

Times New Roman 2011.04.21. 18:08:38

@Amudsen73: "amikor betellik a pohár, akkor a tömeg a harag már nem képes válogatni.... akit kiszemel az megjárja. lásd németország.... "
Semmi értelme összekeverni a szezont a fazonnal. Te azt nem érted meg, hogy 1945 előtt a zsidókkal nem az volt a baj, hogy kiváltságokat élveztek/használtak, hanem az, hogy egyáltalán, használták a törvényben rögzített jogaikat! Különbség, ha érzed. Vagyis miután egyenjogúsították őket, idővel használni kezdték JOGAIKAT (nem kiváltágaikat! a többiekkel egyenlő jogaikat!), ahol tudtak, érvényesülni próbáltak. És a szabadverseny körülményei között elég sikeresek voltak, ami hidegzuhanyként érte azokat, akik egyenjogúsították őket.
Bár Magyarország tök érdekes ilyen szempontból, Mo.on annak ellenére hogy teljes jogú állampolgárok voltak, nem éltek jogaik egy részével, vagy azért, mert nagyon nagy ellenállásba ütköztek, vagy azért, mert úgy döntöttek, nem élnek a jogok egy részével. Pl. nem lettek nagy számban hivatalnokok, mert hiába volt hozzá joguk, a hivatalokat uraló dzsentri eléggé zárt kasztot alkotott. Pl. Hazai Samu is csak úgy lehetett emlékeim szerint miniszter, hogy elhagyta a zsidó vallását, és megkeresztelkedett. Holott a törvény egyáltalán nem tiltotta, hogy egy zsidó magas beosztású hivatalnok legyen! Egyetemi tanszékvezetőknél ugyanez volt a helyzet, ha jól emlékszem Adorján Emil tudott úgy tanszékvezető lenni, hogy kitért a zsidó vallásból. Vagyis a jogok sokszor csak papíron léteztek, de a valóságban sokszor nem működtek! Ennek ellenére idővel megjelentek több "piacon" is, a gazdaságon kívül, pl. a századfordulót követően az orvosok, az ügyvédek közt már nagy számban megtaláljuk őket. A gazdaságot ők uralták, de nem azért, mert kisajátították, egyszerűen nem létezett konkurencia. A liberális magyar nemességgel való hallgatólagos alku része volt az, hogy nem élnek jogaik egy részével: vagyis távol tartják magukat a hivataloktól, cserébe övék a gazdasági pálya, hisz a dzsentrihez nem állt közel a vállalkozói lét, szemlélet, mondhatni, degradálónak tartották (ez alól voltak kivételek, de inkább az arisztokraták körében, pl. a Zichy családnak voltak gyárai, banki részvényesek voltak, és több bank elnökségének tagjai voltak, zsidók között ültek). Az volt sokkszerű élmény Németországban és részben Mo.on is, hogy a zsidók egy idő után el kezdtek élni a jogaikkal, hiszen szabadversenyes környezetben a keresztények sok területen háttérbe szorultak. Ezért csaptak le rájuk. Nem azért, mert Kiváltságaik voltak. Vagyis a zsidók utálatához akkor már az is elég volt, hogy a JOGAIKAT érvényesítették!

Jogok mellé KIVÁLTSÁGOKAT 1945 UTÁN kaptak. És ezek is informálisan léteznek, hisz papíron egyenrangúak... De ettől még valóban létezik. Tehát szerintem ne mosd össze a kettőt. Semmi köze nincs annak a haragnak, ami a jogérvényesítésük következtében bontakozott ki a keresztény többségben, ahhoz a méreghez képest, ami abból fakad, hogy manapság minden jelentős pozícióban megtaláljuk őket, és érvényesítik informálisan kivívott kiváltságaikat. Vagyis, az 1945 előtti antiszemitizmus sokkal kevésbé érthető, legitimálható (ha egyáltalán lehet erre ezt mondani), mint az az ellenszenv, amit az 1945 után kibontakozó, néha valóban visszatetsző tevékenységük kivált. Egy dologban van igazad, ha a politika meglovagolja az emberek ellenérzéseit, akkor pusztító...

sage5 2011.04.21. 18:08:54

" példátlan erkölcsi fellendülés" ?
Mi van ? ? ?

Ezek spontán találják ki ezeket a pofátlan faszságokat vagy gondolkoznak rajta?

Szegény Hitler emléke boszorkányüldözésnek van kitéve azóta is.
Egyem a szivüket.

Halálcsillag és Superman is van abban a mesevilágban ahol éltek jobbbikos gyökerek?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.21. 18:09:22

Ők azt mondják sértik az áldozatok emberi méltóságát, én azt mondom sértik az őseim emberi méltóságát, halottról jót vagy semmit...

Nemzetközi törvényekbe ütközik a halottgyalázás... ha elkövetett bűnt ha nem...

Alhazred 2011.04.21. 18:21:47

@Con Storm: nekem speciel elég volt pár személyesen hallott sztori, innentől kezdve köpök a sok okoskodóra.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.21. 18:24:28

Ez a legalja, komolyan. Meddig kell még ezt tűrni? Milyen ország az, ahol a többség csendben asszisztál egy szélsőséges csoport elmebeteg, kirekesztő, rasszista agymenéseinek? Milyen rövid emlékezetű ország a miénk? A nagy világégésekkor nem sikerült a jó oldalon állnunk, és képtelenek vagyunk elismerni saját hibáinkat, felelősségünket, tanulni belőlük! A szembenézés helyett még magyarázzuk a kiba*ott bizonyítványt? Milyen elmebeteg országban lehetséges ez? Egy parlamenti párt híradójában mondjuk Németországban ez így lement volna, szerintem a fél ország az utcán lenne, és akkora lenne a felháborodás, hogy ez elképesztő. Itt meg ez a sikk? Mit kell ezen magyarázni?? Aki tanult történelmet, az tudja értelmezni, hogy akár a pozitív tulajdonságai és tettei ellenére egy olyan diktátort, akinek sok millió ember köszönheti a halálát nem éltetünk, nem köszöntgetjük a születésnapján. Milyen elmebetegségben, elfogultságban kell ahhoz szenvedni??? Egyszerűen nem találok szavakat, komolyan. Miért nem szegezi holnap mindenki a parlamentben a kérdést ezeknek a nyomorultaknak, hogy ezt mégis hogyan?? Hogyan lehetnék büszke erre a szép hazára, a magyarságomra, ha ilyen emberek, ilyen gondolatok uralják a közbeszédet? Szégyenlem magam az egész világ előtt, komolyan. Felindulásból írtam, tudom hogy a sok fotelnáci szétszedi, de egyszerűen megdöbbent hogy idáig eljutottunk!

val 2011.04.21. 18:26:15

@Labancz: "A világ diktátorai közül egy sem vetemedett arra a szobafestőn kívűl, hogy a saját polgárainak egy részének módszeres és teljes kiirtása legyen a célja. Ez a kis gnóm megtette. Ez védhetetlen, felesleges is megpróbálni."

Néhány dolgot ne felejtsünk:

Hitlert szobafestőnek degradálni csak a bolsi, műveletlen, taplók szokták. Valójában festő volt. Képeket festett, nem szobát. Ez egyike azon mítoszok közül, amit róla terjesztettek.

Ettől a kis gnómtól szarta össze magát a maga idejében mindenki (csak úgy en bloc), valljuk be, a nadrágot előtte utoljára Attila említésére pakolták tele (de csurig).

Senkit sem érdekel manapság, hogy a németek utoljára az ő idejében voltak emberszabásúak, mivel velük dolgozom, látom, hogy mekkora döntésképtelen, degenerált banda lett belőlük.

Azt se felejtsük, hogy aki magyarként Hitler fényképre recskázik, az egy barom, de aki a tényeket nem akarja elismeri, hát, az is.

Poszt toló 2011.04.21. 18:29:04

Eddig nem is hallottam erről a Jobbik-féle híradóról, de most a héten kétszer is felhívta rá a figyelmem az Index.

Times New Roman 2011.04.21. 18:34:20

@Poszt toló: ugye milyen jó? Kispolgári tempó.

Sátán meg a Jocó 2011.04.21. 18:37:10

"Na és?"

Mások meg vörös csillaggal parádéznak, meg Károlyi Mihály szoborra verik. Eme cselekedetek pedig állítólag européer, szólásszabad, stb.

Akkor meg mit zavarjon? Boldog Születésnapot!

tjunior 2011.04.21. 18:39:48

Ostoba dolog Hitlerről pozitívan nyilatkozni mert összerántotta Németországot semmi perc alatt, fellendítette minden szempontból. Ez igaz, csak a történelem nem állt meg 1939.08.31nél, a dolgokat meg az elejétől a végéig kéne értékelni. Ez olyan mintha a Mohácsi csatát az első félóra eseményei után értékelnénk, mert addig kb mi voltunk a királyok, aztán még is a középkori magyarország bukása lett a dolog vége...
Ha Hitler meghal 1939.08.31én akkor valószínű most nagy államférfiként emlékeznének rá, a Hosszú kések vagy a Kristály éjszaka meg csak egy kis széljegyzet lenne de nem halt meg. Az lényeg meg az hogy lehet nem volt a topon Németország amikor hatalomra került de nem is volt földig rombolva amikor távozott az élők sorából.

Lucius Flavius Arrianus 2011.04.21. 18:42:14

"A nemzetiszocializmus a viceházmesterek forradalma" - hát nem igaza volt Huizingának?

maxwell murder 2011.04.21. 18:46:53

@insert random: nanana, azért ez nem így van. nincs olyan, hogy egy párttal 100%-ig egyetértesz. én ezután is a Jobbikra fogok szavazni, mert más nincsen, ennyi. AZt látni kell, hogy ez a szélsőjobboldal egyáltalán nem homogén, itt van mindenféle: hungarista, nemzeti-szocialista, horthysta, legitimista, turánista, keresztény fundamentalista, revízionista,stb,stb... rengeteg irányzat van, amik most mind egy oldalon vannak. Ha a Jobbik mondjuk egy 70%-os párt lenne, akkor a párt rég szétesett volna ezekre az irányzatokra.

Lucius Flavius Arrianus 2011.04.21. 18:47:03

@Poszt toló:
"Ettől a kis gnómtól szarta össze magát a maga idejében mindenki (csak úgy en bloc), valljuk be"

Hát még aki nem szarta össze magát, hanem azt tette, amit kell, teszem azt WSC.

Amúgy festőnek _készült_, valóban. Sikertelen és ami fontosabb, tehetségtelen piktor volt, aki bécsi évei alatt - egyebek között - szobafestést is vállalt. Tehát sem szobafestő, sem festőművész, sem semmi egyéb nem volt.

insert random 2011.04.21. 18:50:06

@Sátán meg a Jocó: Ki parádézik vörös csillaggal, ami egyébként tiltott önkényuralmi jelkép? Tényleg áruld el, mert szerintem lemaradtam valamiről. Károlyit meg Hitlerrel összehasonlítani meg olyan, mintha a közértből csokit lopó Pistikét hasonlítanád Charles Mansonhoz.

2011.04.21. 18:58:33

@Spanish VVax: kis liberális majom barátom, amint látod és amint mások is látják, te vagy itt a blogon a legnagyobb gyűlölködő. Ámbátor ezt eddig is tudtuk rólatok, te csak megerősíted a példát.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.04.21. 19:00:09

Volt év embere is, egyébként provokációnak tűnik, médiahekk, egyenes következménye a kádári nosztalgiának, gulyáskommunizmus hirdetésnek, vidám barakkozáshoz, mismásoláshoz, "de" meg "nem annyira", "az más", "de a nácik" stb. retorikához.Nem szimpatikus tény, de teljesen várható, érthető dolgok ezek, persze akinek nincs beleégve végletesen valami a zagyába...akinek meg igen az úgy maradt,"szélbalon" meg "széljobbon" ,jelentsenek ezek akármit is manapság.

insert random 2011.04.21. 19:00:36

@maxwell murder: Világos, de nem értem, hogy ha ezt te is tulzásnak érzed, akkor a korábbi ilyen hasonló megnyilvánulások nem zavartak? Tényleg nem érzed kínosnak, hogy neonácikkal vagy egy pártban? Vagy csak enniyre alacsony az ingerküszöböd, hogy csak egy "éljen Hitler!" kiáltással lehet megdöbbenteni? Pláne úgy, hogy jobbikosként nyilván zavar, hogy az MSZP-ben meg volt kommunista párttagok ülnek.

"Ha a Jobbik mondjuk egy 70%-os párt lenne, akkor a párt rég szétesett volna ezekre az irányzatokra."

Akkor meg minek szavazol rá? Gondolom azt akarod, hogy valamikor többséget szerezzenek a választásokon, de közben elismered, hogy nem lennének kormányképesek? WTF?

insert random 2011.04.21. 19:06:47

@Mojzes Pál: Na ez így hülyeség, tőlünk nyugatabbra is relative kevésbé rossznak értékelik a kommunizmust, mégis egy ilyen adás készitőit simán lecsuknák. De még ha így is van, ez nem menti fel őket és nem is lesy igazuk.

Hutyibetyár 2011.04.21. 19:12:00

Azt értem, hogy az ellenségem ellensége a barátom, de azért, hogy ezt ennyire degenerált módon csinálja ezt a patkánybanda jobbik,az már egyenesen nevetséges. Ez a kis hitler-utód novák előd még héjjasit ajnározta a minap a parlamentben, most már hitler dicséri. Sajnos az a baj, hogy megy utánuk a sok birka és örülnek, hogy végre nyíltan lehet provokálni hasonló dolgokkal. Racionális érvet nem fogadnak el, csak fújják a baromságaikat, meg a féligazságaikat, mint itt fentebb olvasom több helyen. Ha jól tudom hitler bátyánk a magyarokat is untermensch-nek tartotta, de hát ez nem jut el a csendőrmániás csökött agyakig, meg hogy golyófogónak kizavarta a magyarokat a don kanyarba meghalni értelmetlenül. Mindent felülír, ahogy büszkén masíroztak, meg aláztak szét minden népet körülöttük a nácik. Erre vágyik itt is a sok baromarcú...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 19:12:36

Mi a problémád a "német politikussal"?

Szerinted nem német politikus volt?
Hanem?
Osztrák festő vagy mi?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.04.21. 19:20:36

Teljesen hideg fejjel és szenvtelenül nézve a dolgot több mint valószínű, hogy 50-100 év múlva kb. úgy fognak tekinteni Hitlerre, mint ma Napóleonra: sokan megemlítik, hogy elmebeteg tömeggyilkos despota volt, de ugyanakkor nagy hadvezérnek, háborús elmének, nemzeti ikonnak is elismerik.
Arról nem beszélve, hogy Hitler kb. Sztálin és Mao együttes áldozatszámának az egy százalékát 'bírta' elérni, míg uralkodott.
Ennek a folyamatnak egy korai stádiumát láthattuk most, nincs ebben semmi furcsa, mindössze pár évtizeddel megelőzték a korukat a nemzetiek.

insert random 2011.04.21. 19:20:39

@Akitlosz: Látom te is felfogtad a lényeget... Ha tényleg nem látod, mi a baj ezzel a müsorral, csak sajnállak. Olvass el pár korábbi hozzászólást, hátha megérted. Nemcsak az elhangzott állitásokkal van baj, hanem az elhallgatott tényekkel és a stilussal.

Hutyibetyár 2011.04.21. 19:21:33

@Akitlosz: Németek legférgebbje találóbb lenne szerintem is...

Jesus Joker 2011.04.21. 19:26:40

Gagarin űrutazásának 50. évfordulója sem érdekelt túl sokakat, a Führer születésnapja sem. De akit igen, az hadd örüljön!

HgGina 2011.04.21. 19:27:37

Valóban van benne hazugság. Mert valóban osztrák volt. A többivel speciel semmi bajom. Tényleg rendberakta Németországot.
A posztoló szerint Moshe Dajan vagy Kahaane rabbi meg biztos szűzlány volt.

@insert random: tőlünk nyugatabbra azért nem tekintik ilyen rossznak a kommunizmust, mert nem volt benne részük.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.21. 19:27:50

@Legelő Őse: Előbb tanuld meg a helyes szórendet, és a helyes ragozást... és a határozószavak helyes használatát...

Egy magyar tudja, hogy magyarral beszél-e vagy sem... igaz, a nem helyesen beszélőket sosem szólják meg... mert nem nácik, vagy kiválasztott tudatúak...

insert random 2011.04.21. 19:33:23

@HgGina: Na megismétlem neked is, hátha leesik végre: Nemcsak az elhangzott állitásokkal van baj, hanem az elhallgatott tényekkel és a stilussal.
Vagy pl. itt van ez a példa:

"Ez olyan mintha a Mohácsi csatát az első félóra eseményei után értékelnénk, mert addig kb mi voltunk a királyok, aztán még is a középkori magyarország bukása lett a dolog vége..."

érted már?

Pávor Jál 2011.04.21. 19:33:36

"Kár lenne pörlekedni, áskálódni azon, hogy ki ölt meg kit..."

kamuszutra 2011.04.21. 19:36:46

nincs gond ezzel. meg kell tudni a szerkesztők nevét, felírni a listára a többi náci mellé, aztán amikor eljön az idő, akkor őket is végső megoldásban részesíteni. mert az lesz majd az igazi erkölcsi fellendülés, amikor - törvényesen - megszabadítjuk az emberiséget a náciktól.

nyekk 2011.04.21. 19:37:46

Lehet gyűlölni, lehet csodálni, Hitler igen nag formátumú történelmi személyiség volt.

kamuszutra 2011.04.21. 19:43:24

@nyekk: igen, rengeteg embernek hozott boldogságot az életébe.

Times New Roman 2011.04.21. 19:44:54

@Réka ‎: húúúha, azért ne említsük egy lapon Napóleonnal.:) Hitler egy szottyadék kispolgári suttyó volt, kb olyan intellektussal és megoldásokkal, amilyennel egy átlag kispolgár suttyó rendelkezik. Viszont volt orgánuma, fellépése, és vakmerősége. Ezt Hindenburg kancellár is tudta, még kezet se volt hajlandó fogni vele, egy Bismarck pedig a Holdra száműzte volna, ha élt volna. Te láttál már suttyót államférfivá válni?:) Vagy neked Ceausescu is az, csak mert visszafizette az államadósságot?:) 1933 előtt a jakobinusok közt voltak ugyanilyen suttyók, de azokat sem emlegetjük államférfiakként.:) A sok frusztrált pöcs azért kedveli Hitlert és a hasonszörűeket, mert azonosulni tud vele, kb. őt (mentalitását, megoldásait, elképzeléseit, stb.) értik.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.04.21. 19:48:07

A Szikszói kettős rablógyilkosság is Hitler bűne!!!
Túl hamar lett öngyilkos:-))

Alhazred 2011.04.21. 19:48:44

@Réka ‎: pont hadvezérnek volt _nagyon_ szar a kis bajuszos geciputtony, hálistennek

Kalmár 2011.04.21. 19:49:07

@Réka ‎: Azért ezt nem hiszem. Illetve remélem, hogy nem. Hitlert, Sztálint sokkal inkább Caligulával lehet egy sorban említeni, mint Napóleonnal.
A zavarodott elméjük hasonló indokolatlan tömeggyilkosságokat eredményezett.Mindannyian a hatalmukat féltve elborult elmével öldösték a saját embereiket is.
Napóleon, bár sok halált okozott a hódításaival, közel sem volt ilyen.

Egyébként Hitlert pedig Németország rendbetételével illetni ugyanaz, mint a Vörös hadsereget a felszabadításunkkal.
Persze jól indult, de a Drezda lakói szerintem nem repestek a fellendüléstől...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.04.21. 19:51:50

@Alhazred: nem pont arra gondolok, hogy fasza hadvezér volt, csupán arra, hogy mondjuk 100 év múlva már árnyaltabb lesz a megítélése. Halála után 50 évvel talán Napóleon is maga volt az Antikrisztus.
@Kalmár: az utolsó bekezdésben van valami, azonban azzal a különbséggel, hogy a Vöröshadsereg és nyájas vezetői nyomort hoztak a népükre, míg Hitler jólétet fakasztott Németországban.
@Born to be wild: nem kevdelni kell, csak idővel talán el fogják ismerni az érdemeit is a bűnei mellett (és nem helyett, semmiképpen!)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 19:55:36

@panzermeyer:

"Már magyar hadiipari magazinokban is megjelent az eddig is nyilvánvaló: Hitler nem azért támadott az oroszokra, meg jókedvében volt, hanem pár napra rá támadtak volna az oroszok."

Megjelenni megjelent, de hazugság.

Egy volt KGB ügynök, aki Angliában kémkedett, majd oda emigrált történész hinti ezt az eszmét és rá hivatkozik mindenki aki ezt a teóriát szeretné hinni, akik szeretnék, hogy igaz legyen.
Aki ezt a baromságot terjeszti, amit minden történelemhez nem értő náci lelkesen átvesz és terjeszt az Viktor Suvorov igazi nevén Viktor Bogdanovics Rezun teóriáját terjeszti, amelyre természetesen nincs bizonyíték, mivel csak egy teória, amiből igen jól meg tud élni egy "történész", ahogy például a kitalált középkoros kollégája is.

Talán valami bizonyítékot, tanulmányt kellene végre virítani az 1941-es szovjet támadásban hívőknek.
Ja hogy ilyen nincs, csak ennek a "történésznek" a "munkája" elmeszüleményei.

Hát az még mindig kevés.

"Szuvorov" volt szovjet ügynök 1978-ban disszidált Angliába és 1982-ben adta ki ezt a teóriáját, természetesen azóta sincs semmiféle adata, bizonyítéka, viszont kitűnő alapot minden más "történésznek", hogy rá hivatkozzanak, mint "orosz történész kutatási adataira". :-)

Szánalmas ez a vergődés, nem tervezett semmiféle támadást a Vörös Hadsereg Németország ellen 1941-ben. Erre fel sem volt készülve, a szovjet-finn háború tapasztalatai ezt bizonyították, ráadásul 1941-ben még éppen csak elkezdődött a hadsereg átszervezése és felszerelése a modern T-34-es és KV-1 es tankokra.

A szovjet stratégiai érdek is az volt, hogy az angolok és a németek minél tovább gyengítsék egymást, addig ők átszervezik és átfegyverzik a hadsereget.

Ráadásul keleten ott volt Japán, és bármikor támadhatott volna. Azt nem tudták még 1941 nyarán, hogy Japán nem a Szovjetunióba, hanem az Egyesült Államokba akar és fog belekötni. Ez csak 1941. novemberében derült ki.

Úgyhogy nem kockáztathattak meg egy támadást Németország ellen, mert ha Japán beavatkozik keleten, akkor máris bukik a mutatvány, mivel a szovjet hadsereg ereje 1941-ben kétfrontos háborúra Németország és Japán ellen semmiképpen nem volt elég.

Úgyhogy a Szovjetuniónak nem állt érdekében 1941-ben beavatkozni a háborúba, erre felkészülve sem volt és semmiféle "történeti kutatások" nem támasztják alá ezt a teóriát.

Persze akik nem tudják, hogy ez a teória egy megdobbantott volt KGB ügynök agyszüleménye, azok lelkesen hivatkoznak rá, mint új orosz kutatási adatokra.

Komolyabban kellene venni a történelmet, és alaposabban leellenőrizni a forrásokat és azok keletkezését.

Persze ha neked van hitelt érdemlő forrásod, bizonyítékod, nosza nyomassad akkor! :-)

insert random 2011.04.21. 19:56:16

@Born to be wild: 10/10 nagyon jól összefoglaltad. @nyekk figyelmébe is ajánlom!

Times New Roman 2011.04.21. 20:03:53

@Akitlosz: nem mindegy ki kezdte?:)
Egy dolog tuti, háború így is, úgy is lett volna - ugyanis: "Önök, franciák, azért háborúztak 1914-1918-ban, hogy soha többé ne legyen háború a világon - és most oly módon termetenek békét, hogy soha többé ne legyen békesség a földön." (M. M., 1919). Vagyis olyan béke született, ami nyilván elfogadhatatlan volt. Csak hát ugyebár nem mindegy, hogy egy suttyó Hitler, vagy egy Bismarck áll élére egy háborús kezdeményezéseknek... Utóbbi esteben val.leg mindannyian jobban kerültünk volna ki a buliból...

Alhazred 2011.04.21. 20:06:18

@Akitlosz: de jó volna, ha ez tudatosulna a sok földipálon felnőtt nácipalántában.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 20:08:21

@panzermeyer:
"Azért tudtak így haladni, mert Sztálin offenzív hadviselésre állította be a közös határon a hadosztályait, és nem defenzívre."

Ez sem igaz természetesen, a tények pont az ellenkezőjét támasztják alá.

Lengyelország felosztása után 1939 és 1941 között az új határon a szovjetek elkezdték építeni az úgynevezett Molotov vonalat, amelybe sok-sok ezer bunkert terveztek 13 megerődített körzetben. 1941-ig messze a töredéke készült el a tervezetteknek, mivel ez egy több évre tervezett gigantikus beruházás volt, lett volna.

Miért öltek volna ilyen hatalmas erőforrásokat egy ekkora védelmi vonal kiépítésébe, ha úgy gondolták volna, hogy az új szovjet-német határ csak rövid ideig lesz érvényben, mert ők, azaz a szovjetek óhajtanak hamarosan támadni?

Ezzel szemben érdekes módon az új szovjet-német határon semmilyen védelmi vonal nem épült ki, jelentős haderő sem állomásozott ott az 1941-es támadásig tehát nem tartottak semmiféle szovjet támadástól.

Mivel a Molotov vonal 1941-re még messze nem volt kész, nem üzemelt még, ezért nem is okozott gondot a németeknek az áttörése.

Nagyzee 2011.04.21. 20:08:52

@Akitlosz: Na igen, Szuvorov.:) Nem lennék meglepve, ha panzermeyer a csészealjakon az Antarktiszra menekülő náci vezérkar meséjében is hinne. Azt is megírta pár hasonlóan hiteles "történész".

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 20:20:01

@Link Elek:

"magyarorszag aranykorara nem szivesen emlexunk. ugyanis unalmas.
a kiegyezest koveto evekre gondolok, mint aranykor."

Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy akkoriban nem létezett független Magyarország.

A labanc és a kuruc tábor soha nem értett egyet abban, hogy szabadon meghalni, vagy rabságban élni a kevésbé rosszabb.

Kossuth Lajosnak volt igaza, nem csak 1849-ben, de 1867-ben is.
Szerintem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 20:39:21

@maxwell murder:

A német az nem egy öntudatos nemzet, sőt, egyre frusztráltabb, a sok bevándorló miatt, a második világháború miatt, azért mert az EU fejőstehénnek nézi őket és ezt tűrniük kell. Elég rendesen ki lett csinálva az a nemzet. Náluk még mindig ott állomásoznak a II. világháború idején bevonult amerikai megszállók.

Ráadásul ahogy telik az idő nem, hogy öntudatra ébrednének, hanem még inkább fogy az önbecsülésük.

Megállít az utcán egy fickó aztán kérdezi angolul, hogy hol a parkolóóra. Körülnézek - ezt ő is megtehette volna ugyanígy - aztán mondom neki, hogy ott van. Azt mondja: Danke.
Anyád. Német létére szívat az angollal.
A '80-as években ha a németek Magyarországra jöttek, akkor németül beszéltek. Ma már fel sem merik tételezni, hogy Magyarországon beszélnének németül az emberek, pedig még ma is majdnem annyian beszélnek németül, mint angolul a magyarok közül.

Frász öntudata sincs ma már a németeknek.
Sőt kifejezetten túlzásba viszik a behódolást az amerikai, izraeli kultúrának.

Lásd például aktuálisan a Magyarország elleni izraeli motivációjú "német" támadásokat, amiért Magyarország végre egy kicsit jobban fel szeretné vállalni az eddigieknél a nemzeti érdekeit. Az izraeli kötődésűeknek ez nyilvánvalóan nem érdekük sem Magyarországon, sem Németországban, a támadások fő oka viszont a pénz. A német cégek sokkal nagyobb profitot érnek el arányaiban Magyarországon a rengetek adómentesség, adókedvezmény, pénz és ingatlan juttatások valamint az olcsó munkaerő miatt, mint otthon és ezt féltik. Ez a fő oka a 2német tiltakozásoknak", a pénz, az üzlet. Nem érdekük a magyar államadósság csökkentése, sem a különadók, bár rendkívül boldogok lennének ha Németországban is annyi profitot tudnának elérni, mint Magyarországon.

Magyarország soha az életben nem lesz fejlett és gazdag ország, ha önkéntes gyarmati politikát folytat, meg akkor sem ha úgy szórja a pénzt, mintha már most fejlett és gazdag ország lenne.

Nem eccerű dógok ezek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 20:45:16

@Свобода:

A német termelés ugyan nem 1945-ben volt a csúcson, hanem 1944-ben.

1945-ben már rég német területeken folyt a harc és a termelés nem működött a nyersanyag és az üzemanyag- meg a szállítási kapacitáshiány miatt.

1944. első felében volt csúcson a német hadiipar, később egyszerűen nem volt már miből termelni, nem volt elég nyersanyag.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 20:58:08

@panzermeyer:
"a kb egy éve, titok alól feloldott jegyzőkönyvekben, ha érdekel."

Mutasd! Viríts! Lehet orosz nyelvű is nyugodtan.
Ha Te így utánanéztél biztos meg tudod adni a pontos forrást. :-)

Semmilyen komoly tanulmány nem jelent meg, semmilyen forrás nincs, csak a bulvár történetírás talált egy jó témát.
Éppen azért kitűnő az ötlet, mert nagyon sokan szeretnék elhinni, szeretnék, hogy igaz legyen.

Ahogy az ufóhívők is megvesznek minden "előkerült titkos jegyzőkönyvért".

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 21:09:24

@panzermeyer:

"Megvetett minket pl. azért is, mert ugyan vissza akartuk kapni a területeket, de tenni érte semmit."

Ha nem is semmit, de nem sokat.
Magyarország az egész Felvidéket visszakaphatta volna, de azért valóban tenni kellett volna többet.

Horthyék ezt nem vállalták be, így nekik köszönhető az önálló szlovák állam a második világháború alatt, mivel Magyarországnak egyszerűen nem kellett a teljes Felvidék, mert akkor azt természetesen Magyarországnak kellett volna elfoglalni és a felelősséget is vállalni érte.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 21:22:39

@redriot77:

"Azt hogy Sztálin megtámadta volna Németországot nem kriptonácik, hanem orosz történészek állítják."

Megélhetési bulvártörténészek.

"Nem jut eszembe a szerző neve"

Nem gond, segítek.
A szerző művészneve: Viktor Szuvorov
alias
Viktor Bogdanovics Rezun.

Érdekes, hogy minden náci fan az ő teóriáját szajkózza az összes fórumon és újságcikkekben, miközben a nevét sem ismerik.
Mivel annyira el vannak élvezve rögtön azon, amit mond, hogy utána már nem néznek, hogy ki mondja és miért. Végre valaki "tudományosan megalapozottan" azt állítja, amit hinni szeretnének, úgyhogy a többi nem érdekes.

Dobd a kukába az összes olyan forrást, ami rá és műveire "kutatásaira" hivatkozik!

Ha egyéb valós, megalapozott forrásod van, akkor meg virítsad! Valahogy olyat soha nem látott, írt még eddig senki, pedig az orosz levéltárak valóban nyitva vannak, a német kutatók számára is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 22:00:01

@babo_:
"Az kevésbé köztudott (mert a háború utáni győztes hatalmaknak nem igazán volt érdekük propagálni), hogy Hitler nem önszántából támadta meg a SzU-t, hanem azért, mert Sztálin már a támadásra készült, és a Barbarossa tulajdonképpen egy megelőző támadás volt."

Azért kevésbé köztudott, mert nem igaz, csak kitaláció.

"Ezt támasztja alá, hogy a németek a támadás utáni 2 hónapban több százezer hadifoglyot szereztek."

Érdekes logika. Ugyan miért is támasztja ez alá a teóriádat?

"Vajon mit kerestek a határ mentén?"

Talán védték? Szerinted hol lett volna célszerű állomásoztatni a hadsereget? Az Urálban?

"Ha védekeztek, akkor miért omlott össze olyan gyorsan a front?"

Ennek sok oka van, a kimerítő válasz igen hosszú lenne, részválaszba meg belekötnél.

Ahol potens védelemmel találkoztak a németek ott nem omlott össze olyan gyorsan a védelem. Addig harcoltak, amíg volt fegyver, lőszer, aztán meghaltak. Az a sok százerez hadifogoly nem a jobban irányított, és jobban felszerelt alakulatokból került ki. Éppen hogy nagyon is meglepte a németeket, hogy az oroszok messze nem úgy harcolnak, mint a lengyelek, vagy a franciák, hanem sokkal szívósabban.
Például Breszt erődje, vagy a történelem második legnagyobb tankcsatája.

A szovjetek nem azért veszítettek olyan gyorsan, mert támadásra készültek, hanem mert nem voltak felkészülve a németekkel való háborúra, éppen ezért nem is volt eszükben háborút indítani a németek ellen 1941-ben. Ha a védekezéshez is gyengék, akkor mitől menne a jobban a támadás, amihez több erő, hatékonyabb hadsereg kell?

A szovjet hadvezetés nem szűrt le olyat a szovjet-finn háború tapasztalataiból, hogy
hú de jók vagyunk, simán levernénk Németországot is. Éppen ellenkezőleg, azt szűrték le, hogy időre van szükségük a hadsereg átszervezésére és átfegyverzésére. Ha közben az a németek meg az angolok egymást ütik, az az oroszoknak csak jó. Ráadásul abból, hogy milyen simán nyertek a németek Franciaország ellen megint csak nem azt szűrte le a szovjet hadvezetés, hogy okos dolog lenne Németországot megtámadni.

Ha meg azt tervezték volna, akkor miért öltek annyi erőforrást egy hosszú idő alatt elkészülő új védelmi vonalba az új német-szovjet határ mentén? Teljesen értelmetlen beruház, kidobott pénz lett volna, ha 1941 nyarán a szovjetek támadni akartak volna.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 22:03:36

"Nem voltak beásva, nem volt mögöttük semmiféle védmű-rendszer kiépítve."

Éppen ennek kiépítésén dolgoztak. Annyira nagy szabású védelmi rendszer kiépítése volt tervezve amekkora kiépítésére 1941. nyaráig semmi esély sem volt. Több évnyi munka lett volna. Amiből szintén az következik, hogy nem rövid időre tervezték az új határok fennállását.

A Molotov vonal 1941. júniusi készültségi állapota még nem befolyásolhatta lényegesen a harcok menetét. De ahhoz elég a vonal puszta léte is, hogy hiteltelenítsék a szavaidat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 22:26:58

@Born to be wild:

A zsidó az nem (csak) egy vallás, hanem egy nép.
Izrael államalkotó nemzete. Akiknek történetesen van saját vallásuk is, ezért is tudnak jobban összetartani, mint más népek.

Saját vallásuk volt a görögöknek, rómaiaknak, egyiptomiaknak, germánoknak, vikingeknek, indiánoknak és még a magyaroknak is, meg szinte minden népnek.

Csak egyes népek hagyták magukat beolvasztani a térítő vallások birkanyájába, míg mások meg nem.

Aztán az egy dolog, hogy ki milyen nemzetiségűnek tartja magát, de ez legfeljebb csak a tökkelütött liberálisok szerint elégséges mérce, mivel az meg egy másik dolog, hogy a külvilág milyen nemzetiségűnek tartja.

Ha az egyén önmeghatározása és a külvilág vélekedése összhangban van, akkor minden rendben. Például kínainak tartja magát az ember és a környezete szintén.

Ha nincs összhangban, akkor ott valami probléma van. Vagy az egyénnel, vagy a külvilággal, vagy mindegyikkel.

Ha a zsidó az csupán egy vallás, akkor kik élnek Izraelben? Zsidó vallású arabok? Ugyan már! A zsidó egy másik nép. Nem arab, nem német, nem magyar. Más történelem, más eredet, más néprajz és bizony még más vallás is, de ez csak egy különbség a sok közül.

Egyszerű politikai okokból nem akarják a zsidók nemzetiségként számoltatni magukat. Jobb nekik, ha tetszés lehetnek magyarok vagy zsidók, mikor melyik az előnyösebb a számukra.

Valótlanság az a napokban sokszor elhangzó információ, hogy mennyi "magyart" vittek koncentrációs táborokba. Nem vittek semennyit. Zsidókat vittek.

A non plusz ultra érvre, hogy
Miért, a zsidók nem magyarok?
csak azt kérdezem én is, hogy
Miért a magyarok zsidók?

Érdekes egy nép ez, amelyik minden más néppel annak részének akarja tekintetni magát, de egyik másik népet sem tart maguk közül valónak.

Ha csak egy vallás lennének, akkor minek nekik saját nemzetállam, saját nyelv?

Ha pedig az övék is ugyanúgy egy nép, mint az összes többi, akkor nyilvánvalóan nem részei más népeknek.

Egyszerű csalás és trükközés az egész.

Ha utánanézel, hogy hol élnek magyarok, akkor a magyar nyelvű források szerint 200 000 "magyar" él Izraelben. Viszont ha azt nézzük meg, hogy kik élnek Izraelben, akkor a források csak zsidókat és arabokat, meg pár apró népet említenek, magyart egy szálat sem.

Nyilvánvaló manipulációról van szó.

Amit nem okos dolog magyar szempontból hagyni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 22:35:21

@Labancz:

"A világ diktátorai közül egy sem vetemedett arra a szobafestőn kívűl, hogy a saját polgárainak egy részének módszeres és teljes kiirtása legyen a célja."

Ez azért így ebben a formában nem igaz.

A koncentrációs tábor intézményét szerinted kik találták fel?

Hozzászólásodból ítélve fogalmad nem lehet, úgyhogy segítek. Az angolok találták fel, a búr nép kiirtására.

De máskor is előfordult nem is kevésszer, hogy egy hatalom a saját polgárait írtja vallási, vagy etnikai okokból, vagy csak ilyen ürüggyel.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 22:50:21

@Lófasz Hadnagy:

Az egy hazug amerikai propaganda, hogy a japánok az atombombák miatt adták meg magukat.

A bombákat elve nem is katonai okokból dobták le, az atombombáktól, Hirosima és Nagaszaki elpusztításától a japán hadsereg nem lett gyengébb.

Az már sokkal inkább egy figyelmeztetés volt a szovjetek felé, aztán meg ha egyszer volt bomba és éppen háború is akadt, akkor ki akarták próbálni a hatását.

A valós helyzet az, - amiről persze minden amerikai történetíró hallgat, manipulál, vagy szimplán hazudik róla, - hogy Roosevelt Teheránban megkérte Sztálint, hogy támadja meg Japánt. Itt fogadták el az először Németország stratégiát is. Sztálin megígérte Rooseveltnek, hogy az európai háború befejezése után három hónappal megtámadja Japánt. Ez ugye értelemszerűen szigorúan titkos információ volt, nem juthatott a japánok fülébe.

Az európai háború 1945. május 8-án ért véget. Sztálin napra pontosan! betartotta ígéretét és 1945. augusztus 8-án megtámadta Japánt.

Amerikai történészek ezt úgy adják elő, hogy számukra - az amerikaiak számára - "váratlanul", holott az egész Roosevelt kifejezett kérésére történt és az amerikaik pontosan tudták gyakorlatilag évekkel előre, hogy a szovjetek mikor fognak támadni.

A szovjet támadás gyors és nagy KATONAI sikert hozott, szétverték a Mandzsuriában állomásozó japán hadsereget.

Na ez már valóban elgondolkodtatta a japán vezetést, súlyos csapást jelentett a japán haderőre.

Míg az amerikaiak az atombombáikkal csak a civileket pusztították, ráadásul nem is volt már több bombájuk.

Szimpla amerikai történelemhamisítás, hogy az atombombák bevetése vetett véget a háborúnak, és attól ijedtek meg annyira a japánok.

Miközben persze "elfelejtik" megemlíteni, hogy a szovjetek is megtámadták Japánt kifejezetten az ő kérésükre, vagy ha megemlítik úgy adják elő, mintha az egy az amerikaiak számára váratlan esemény lett volna, amit inkább fenyegetésként kell értékelni, nem segítségként.

Az amerikaiak egy része azt sem tudja, hogy Az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió szövetségesek voltak 1945-ben.

Szóval valótlan a háború befejezését az atombombák bevetésének köszönni. Ennél nem kicsit összetettebb a kép.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 22:51:52

@Born to be wild:

Pontosan így van.
S azt sem árt hozzátenni, hogy ugyan nem (csak) az atombombák bevetése miatt adta meg magát Japán, hamis az ilyen egyoldalú beállítás.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.21. 23:01:13

@Con Storm: Végül is igazad van - helyes szórend vs náci tempó az országban. Mellesleg elgondolkoztató hogy mindössze ez az érved volt. Felindulásból írtam a kommentem, szerintem érthető volt mit akartam mondani. Persze nem csodálom hogy nincsenek érvek, mert a védhetetlen mellett nehéz érvelni. Különben meg a Kurucra, ott vesézik a kommentelők írásmódját, ott nem lesz miről vitázni.. együtt örülhettek a diktátornak...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 23:09:58

@Lófasz Hadnagy:
"De a végeredmény kétségtelenül az, hogy a két nuki után Japán kapitulált,"

Ez így igaz, csak nincs egyértelmű ok -> okozati összefüggés. Csupán időrendi sorrend.

Ne zavarjon meg az az apróság, hogy a Szovjetunió 1945. augusztus 8-án - jé éppen a két atombomba ledobása között - Roosevelt kifejezett kérésére hadat üzent Japánnak!

"így végeredményben sokkal-sokkal több életet mentett meg a két atombomba, mint amennyit kioltott."

Már amennyiben abból a megalapozatlan rögeszmédből indulsz ki, hogy a japánok pusztán csak két atombomba ledobása miatt adták meg magukat.

Valójában ez csupán silány amerikai propaganda történelem szemlélet, a valóság ennél bonyolultabb.

Az atombombák ledobásaKOR, de NEM MIATTUK gyökeresen megváltozott a stratégiai helyzet.

Azért nem egészen pont ugyanaz a katonai feladat, nem ugyanaz a stratégiai helyzet, hogy tudnak-e még védekezni az amerikaiak ellen, vagy tudnak-e még védekezni az amerikaiak ÉS a szovjetek ellen is.

A szovjetek a japán hadsereget verték meg, az amerikaik meg a civileket irtották éppen.

A szövetségesek feltétel nélküli megadást óhajtottak, de ebbe a japánok nem mentek bele, ragaszkodtak a császárság fenntartásához. Miért is fogadták el akkor az atombombázó amerikaiak a japánok feltételét?

Mert igazából akarták is, hogy a szovjetek segítsenek nekik leverni Japánt és kevesebb amerikai hulljon emiatt, de nem is akarták, hogy a szovjetek befolyása túlságosan megnőjön a Távol-Keleten.

Csak nagyon sokára és nagy áldozatok árán tudták volna a japánokat feltétel nélküli megadásra kényszeríteni, közben ki tudja meddig jutnak el a szovjetek, így inkább a japánok esetében nem ragaszkodtak a feltétel nélküli megadáshoz, nem lett a japán császár háborús bűnös.

Ezen az áron akár a németekkel és békét köthettek volna, már akár 1941-ben is,nem kirándulni repült Hess Angliába, hanem megegyezni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 23:24:30

@TCrown:

Hitler liberális szemmel teljesen elfogadhatatlan életvitelt folytatott. Vegetáriánus volt, nem dohányzott, nem alkoholizált, és még a kutyákat is szerette. No nem úgy, hanem normálisan. Ráadásul nője is csak egy volt.

Pedig ugye mennyivel jobb lett volna a világnak, ha inkább drogos transzvesztita előadóművész lett volna egy müncheni éjszakai mulatóban!

A Mein Arsch című könyve még ma is ünnepelt bestseller lenne.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 23:38:53

@krj:

"Hitler annyira német, amennyire Beethoven osztrák..."

Pedig állítólag a habsburgok is "magyar királyok" voltak. Na pedig annyira Hitler is volt német politikus, amennyire a habsburgok "magyar királyok".

Feltételezve, hogy olyan, hogy osztrák nép egyáltalán létezik.

Mert Ausztria csak azért létezik mivel sokan félnek egy nagy és erős Németországtól.

Az első világháború előtt meg azért létezett, mert a habsburg család magánbirodalma volt.

Nem nemzeti alapon tér(t) el Németország és Ausztria egymástól, hanem politikai sakkjátszmák miatt.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.21. 23:46:01

@Legelő Őse:

Furcsa diktátor Orbán pufajkás kulákirtó gestapó nélkül... vasrácsok és kordon nélkül .... meg szemkilövöldözős rendőrterror nélkül...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.21. 23:47:05

@Akitlosz: Sissin kívül nem volt hasburg magyar király... nem véletlenül voltak kalaposak...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 23:48:16

@Spanish VVax:

"Németországban egy ilyen hiradó önmagában 2 év sitt."

Csak Németországban. Lehet náluk a hiba és nem a világ többi, normálisabban gondolkodó részén.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.21. 23:56:51

@Poszt toló:

"Eddig nem is hallottam erről a Jobbik-féle híradóról, de most a héten kétszer is felhívta rá a figyelmem az Index."

Ezzel én is hasonlóan vagyok.
Kitűnő reklámfogás volt ez a Hitler születésnap emlékezés, mert így az összes liberálbolsevik azt reklámozza, ingyen, míg különben a kutya sem ismerné, ezt az N1 tévét. Ma hallottam róla először, ezen a blogon. :-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.22. 00:08:14

@insert random:

"Na ez így hülyeség, tőlünk nyugatabbra is relative kevésbé rossznak értékelik a kommunizmust,"

Lehet ebből fakad a kelet legtöbb problémája.

Németországban egy rendszerváltás után nem indulhatott az NSDAP most már demokratikus pártként a választásokon, pedig biztos kapott volna pár szavazatot.
De Irakban Szaddam pártja sem.

Itt vadkeleten meg a kommunista diktatúrák pártjai simán működhettek tovább, most fene nagy "demokrataként" és kormányozhattak is többször is. Ma is ott ül a Magyar Kommunista Párt egyetlen törvényes (jog)utódpártja az országgyűlésben Magyar Szocialista Párt néven.

Az elcseszett, félig-meddig rendszerváltás miatt megy ennyire lassan a kommunista múlt következményeinek a felszámolása.

Ha 1990-1992-ben betiltják a Magyar Szocialista Munkáspárt utódpártját, nyilvánosságra hozzák az összes MSZMP párttag és a besúgók névsorát, eltiltják őket 20 évre a közügyektől - ami mostanra már le is járt volna - akkor ma nem itt tartanánk.

Ahogy Németország is kicsit előbbre tartott 20 évvel az ottani "rendszerváltás" az NSDAP betiltása után.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.22. 00:13:44

@Con Storm: nem fura hogy Orbán jut eszedbe a diktátor szóról? csak mert én Hitlerre gondoltam...mivel róla szól ez a poszt... nem fura?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.22. 00:18:16

@Hutyibetyár:

"Ha jól tudom hitler bátyánk a magyarokat is untermensch-nek tartotta"

"árjának számít minden olyan európai ember, akiben legalább dédszülõkig bezáróan nincsen zsidó vér."

Ez Hitler és országának hivatalos véleménye.

FalóNyúl 2011.04.22. 00:23:46

Azért Dórikát felpróbálnám....

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.22. 00:24:50

@insert random:

Ilyen alapon minden híradó csupán "elhallgatott tényeket" sugároz. Hiszen mindig sokkal több, amit nem mondanak el, mint amennyit el lehet mondani néhány mondatban, néhány másodperc alatt.

A híradó az nem egy órás dokumentumműsor egyetlen témáról, hanem egy rövid hírműsor rengeteg témáról.

Bárki tud bármennyi "elhallgatott tényt" bármelyik híradóhoz.

Az ATV híradója talán nem hallgatja el a magyar nemzeti vonatkozású híreket, tényeket?

Az már bizony a hírszerkesztő felelőssége, hogy mit tesz bele a híradóba és hogyan.

FalóNyúl 2011.04.22. 00:32:39

Ne említsük már Hitlert orbánnal egy napon... Hitler sok hasznosat tett az országnak: ipar fejlesztése, autópályák, nagyarányú építkezések főleg a közemberek jólétének biztosítására. A másik a saját polgárait taszítja nyomorba.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.04.22. 00:46:06

@Born to be wild: "1. Felvilágosult abszolutizmus - volt ilyen államforma. Vagy mondok mást.
2. Timokrácia - tul.képp korlátozott demokrácia."

Miért nem kaptad fel még a telefont és miért nem közölted a világ népeivel ezt a felfedezésedet?

Ennyi erővel azt is leírhattad volna, hogy a demokrácia államformánál jobb az teokrácia, vagy az utópia.

Nem az a bajom veled, hogy a demokráciát támadod. Felőlem lehetsz királypárti. vannak emberek, akik erre vágynak, tiszta sor. Nem kérdezte meg senki a magyarokat a rendszerváltáskor, hogy akarnak-e demokráciát.
Ami bosszantó, hogy egyenesen agymosásnak tartod ezt a rendszert, miközben kilátszik írásaidból, hogy komolyan kevered a magyar társadalom mozgatórugóit. És ha már ennyire elkötelezetten királypárti és vezérpárti vagy, legalább fordíthattál volna arra időt, hogy megismerd a politikai rendszereket. Amiket szemmel láthatóan nem tettél meg.

Viszlát és kösz a halakat!

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.04.22. 00:50:57

@Born to be wild: Jól van, bocsánat, azt hiszem túl keményen fogalmaztam és teljesen feleslegesen. De fenntartom, hogy valaminek az ismeretének a hiánya kell, hogy mondassa veled, mikor a demokráciát mételynek tartod. Nem azt akartam mondani, hogy tanulatlan vagy. A kommentelést könnyen félre lehet érteni.

Times New Roman 2011.04.22. 01:22:00

@Akitlosz: Te azt nem érted, hogy a zsidóság az asszimilációnak azon a szintjén volt, hogy magát zsidó vallású magyar állampolgárnak tartotta. És erről így gondolkodott a magyar társadalom nagyobbik fele is, persze a keresztény és a zsidó vallás között sokkal mélyebb volt a szakadék, mitn mondjuk a pápisták és a protestánsok között. Az első világháborút követően jelentek meg azok a felülről irányított koncepciók, melyek megpróbálták az etnikai elemet újból tudatosítani, a politikai haszonért cserébe. De a társadalom nagyobbik felétől ez továbbra is idegen volt! Egész egyszerűen a magyar zsidónak nem volt zsidó identitása, magyarul beszélt, magyarul gondolkodott, a magyar történelmet ismerte, tisztelte, sürgette a revíziót, börtönbe ment, mert kitűzte a magyar zászlót, viszont zsidó vallású volt. A zsidóknak Mo.on semmiféle etnikai alapon szerveződő, külön csoportosulása (egyesülete, pártja, stb.) nem volt, csak a vallásgyakorlattal összefüggésben különültek el, vagy hoztak létre szervezetet (pl. a vallásos zsidók a Chevra Kadishát, ami egy segélyező egylet volt, kórházat tartottak fenn, a zsidó gyülekezet pénzelte, és nemcsak zsidókat segélyeztek). Az emberek tudatába a MARXISTA történetírás égette bele azt, hogy a zsidóság egy viszonylag független etnikum volt, és hogy az átlagmagyar is így tekintett rájuk. Az igazság az, hogy már mélyen belegyökereződtek a magyar társadalomba, az etnikai elem feledésbe merült. A marxista történetírás azonban nem írhatta azt le, hogy a zsidók magyar nacionalisták voltak, a Horthy renszer kollaboránsai, akik Horthyt úgy éljenezték Erdélybe való bevonulásakor, hogy minden árja magyart túlkiabáltak... Vagy azt, hogy a revíziós liga vezetője zsidó volt. A ciki az, hogy a zsidóság, ami túlteljesítette az asszimilációs követelményeket (ha egy magyar egy magyar zászlót tűzött ki, akkor a zsidó kettőt - nem úgy, mint ma...), mégis a gettóban kötött ki. Ami nem kicsit ciki, és akkor finoman fogalmaztam.
A logikád hibáját mutatja az is, hogy aki kikeresztelkedett zsidó volt, azzal szemben megszűnt a diszkrimináció. Csak a 1939-től vált ez etnikai kérdéssé (is), persze ez sem az átlagember agymenése, ötlete volt...
Ha csak a nagyváradi zsidóságot nézed, ott jópár olyan magyar zsidó akadt, akik 1920 és 1940 között pénzelték a magyar művészetet, magyar színházat, alapítottak magyar nyelvű iskolákat, titokban énekeltették az iskolákban a magyar himnuszt, fizették az "irredenta" magyarokat védő ügyvédeket a román bíróságokon, és egyesek az Országos Magyar Párt képviselői lettek. Én olvasgattam a korabeli publicisztikát (itthonit, erdélyit), a magyar sajtó, a magyar közvélemény nem kérdőjelezte meg a magyarságukat (a 30-as évek végéig): Kurlander Ede nekik híres nagyváradi magyar ember, vagy Moskovits Farkas, híres magyar vállalkozó, aki foltózóvargából lett végül gyártulajdonos. Olvass: Gyurgyák, Erdei, Karády, Gyáni, stb., bármelyiket felcsaphatod.
Az igaz, hogy Izrael már zsidó tudatú, zsidó vallású jövevényeknek adott otthont, ha meg nem akkor idővel kialakította a nem zsidó tudatúakban is a zsidó identitást. Ismerősöm mesélte, hogy a mai napig érezni lehet az izraeli magyar zsidók "másságát", a régi generáció jónéhány tagja a mai napig magyarnak vallja magát, egy vita közben egy zsidónak azt üvöltötte, én magyar vagyok, te viszont csak egy büdös orosz zsidó.

Times New Roman 2011.04.22. 01:29:57

@(त्वष्टृ): zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :))))))

insert random 2011.04.22. 02:09:58

@Akitlosz: Persze, de azért vannak arányok. Pl. a híradásból kimaradtak olyan apró részletek mint a második világháború kirobbantása (tudom, nem is ő volt) vagy a holokauszt (tudom, nem is volt olyan). Ehhez azért pofa kell.
De nem is ez a lényeg, inkább az, hogy van egy párt, ami
- egyenruhába öltözteti és alakzatban masíroztatja a híveit
- kedvenc témája a cigányok és zsidók baszogatása
- jó kapcsolatokat ápol volt és gyakorló neonácikkal
- a parlamentben a becsület napjáról emlékezik meg
- most meg a hivatalos híradójukban Hitlert éltetik.
- DE BIZTOSAN NEM NÁCIK!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.22. 02:48:05

@Born to be wild:

Ha a te logikád szerint a magyarországi zsidók magyarok, akkor miért nincs feltüntetve az Izraelben élő nemzetiségek között a magyar, hiszen a te logikád alapján százezrével kellene lenniük, hiszen Magyarországról sok ember vándorolt ki Izraelbe, akik szerinted ugye mind magyarok, csak más vallást követtek?

Az izraeli az ugyanúgy egy nép, mint bármelyik másik ezen a bolygón. Annyiban mások sok más népnél, hogy nekik sikerült megőrizniük a saját vallásukat az ókor óta, míg más népeknek, köztük a magyaroknak sajnos nem.

A lojalitásuk a magyar nemzethez pedig ma is igencsak megkérdőjelezhető. Illetve ma megkérdőjelezhető az 1990-2011 közötti tapasztalatok alapján, míg a II. világháború előtti időszakról nem nyilatkoztam, azt én nem értékelném.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy ők minden országban másmilyen országot szeretnének, mint a bennszülöttek, ezért ez utóbbiak is próbálják védeni érdekeiket. Ez így van már évszázadok óta, és kizárt, hogy ennek csak vallási okai lennének, főleg manapság.

Az asszimiláció általában 3-4 generáció alatt lezajlik, ha sok száz év alatt sem, akkor az a népcsoport nem is akar/tud asszimilálódni, hanem éppen ellenkezőleg, meg akarja/tudja őrizni identitását.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.22. 03:14:03

@insert random:

Lassan úgy alakul a történelem, hogy a második világháború csupán a holokauszt egy mellékepizódja volt.

Nem gondolom, hogy ha a második világháború a téma, vagy éppen Hitler, vagy Magyarország a második világháborúban, akkor 5 másodpercen belül mindenképpen holokausztolni kellene, mert ha nem, akkor egész biztosan náci az ember.

Ha Rooseveltről szól egy híradás, akkor meg szokták mindig említeni, hogy ő küldte a terrorbombázóit Magyarország ellen?

Hát pedig bizony úgy volt, s ez bizony a tények elhallgatása.

De ő is koncentrációs táborokba záratta az országában élő németeket, japánokat, japán származású amerikaiakat, mint a kollégái Németországban, Szovjetunióban.

Ezeket a tényeket miért "hallgatják el", amikor Roosevelt neve szóba kerül? :-)

---

Van egy párt, ami a Magyar Kommunista párt egyetlen törvényes (jog)utódja.
Kedvenc színük a vörös.
Kongresszusaikon a volt szovjet himnuszt azaz az internacionálét éneklik a XXI. században is.
Kedvenc témájuk a náci veszély, lelkes antifasiszták.
Jó kapcsolatokat ápolnak az internacionalista bal oldallal.
De biztosan nem kommunisták.

Times New Roman 2011.04.22. 03:39:24

"A lojalitásuk a magyar nemzethez pedig ma is igencsak megkérdőjelezhető. Illetve ma megkérdőjelezhető..."

Igen, MA megkérdőjelezhető. Örülök, hogy korrigáltál.:) Akkor nem, aki nem hiszi, járjon utána!

"...míg a II. világháború előtti időszakról nem nyilatkoztam, azt én nem értékelném."

Úgy legyen!:)
Akkor hozzászólok én! :)

"Mindenesetre úgy tűnik, hogy ők minden országban másmilyen országot szeretnének, mint a bennszülöttek..."

1945 előtt nem tehették meg azt, hogy mást akarjanak, mint a "bennszülöttek", voltaképp a bennszülöttek hatalmazták fel őket arra, amit éppen csináltak (modernizáció, urbanizáció, kapitalizmus), cserébe a dzsentri megtartotta az állami hivatalokat.

Olvasd már el a szakirodalmat, ami az 1920. évi "irredenta" magyar perekről szól ("levente"-per, Cserey-Lukács, Schultz-Kuntz). Ha csak a temesvári pert vesszük alapul, ott 44 magyar vádlott volt, amiből mindössze 15-nek volt magyar hangzású neve, noha 44 vallotta magát magyarnak.:) A közvélemény, ami az esetről cikkezett magyar hazafiakról beszél, nem bohó, túlbuzgó idegenekről. Pedig csak nemrég asszimilálódott svábok, tótok, szerbek, kereskedő görögök, zsidók voltak többségükben.. Egy görög+tót eredetű, az összeesküvés leleplezésekor letartóztatott srác, akinek a nagyapja egy kukkot nem tudott magyarul, és a család csak a 20. század elején keresztelkedett ki (eredetileg görögkatolikusok voltak), azt írja a naplójában, idézem: "Vezéreszméd legyen a hit a magyarok Istenében, a remény hazád függetlenségében, és a szeretet nemzetedhez!" Mikor elbukott az összeesküvés - melynek célja az volt, hogy a helyi román haderő elleni felkelést szervezze, ugyanis most derítette ki a tört.tud, hogy Horthy apánkban még a trianoni végzés előtt felmerült, hogy haddal vonul be Erdélybe; a seregek vezényletével egy lengyel ivadékot, Broniszláv Noseket bízta meg, aki a magyarnál is magyarabb volt; csakhogy végül elszarták, elkéstek a szervezéssel Budapesten, a temesváriak pedig lebuktak -, a kölyök Pestre szökött, és egyetlen rögeszméje maradt: visszamenni Temesvárra, Horthyval, bevonulni, végicsattogni a macskakőn, a haza kebelére visszatéríteni a Bánságot. Nem voltak magyarok, mi?:) Mégis mik voltak?:) Vagy Horthy apánk kikért erőlködött?:) Idegenekért?:) Tótokért, szerbekért, görögökért? A tót, szerb, sváb, zsidó eredetű magyarok ugyanúgy ugrándoztak mikor Horthy bevonult, mint az "árja" magyarok (ha egyáltalán van olyan..:). Méghogy a génjei döntik el, ki magyar és ki nem; ja, lehet, az antropológiában...:) Micsoda blőd marhaság atyaég..:)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.22. 06:34:56

@Legelő Őse: Te és a legtöbb kommentáló itt sosem voltatok magyarok...

A másik, a nationalsocialism rövidítése NASO... a nation ejtése nésőn, magyarban csak nős, né, némber, mén,(kialakulása levezethetően a törzs (tree, root) etimonokból) és a többi etimonokhoz tartozik...

NACI a NA CION rövidítése, jelentése nem ember, a szó használata megkérdőjelezi az emberi mivoltot, így emberi méltóságot sért, a használatáért 3-5 év jár...

Alhazred 2011.04.22. 08:11:49

@Akitlosz: kollektivizálást meg a többi faszságot ellenben nem akarnak. balos =/= komcsi, ugyanúgy jobbos =/= náci.

inkább az a baj, hogy balfasz mind.

Lucius Flavius Arrianus 2011.04.22. 11:16:50

@Akitlosz:
De ő is koncentrációs táborokba záratta az országában élő németeket, japánokat, japán származású amerikaiakat, mint a kollégái Németországban, Szovjetunióban.
Ezeket a tényeket miért "hallgatják el", amikor Roosevelt neve szóba kerül? :-)"

A képviselőház és a szenátus először 1947-ben, másodszor 1966-ban követte meg mindazokat, akiket a II. vh. során jogtalanul internáltak. Szó nincs semmiféle elhallgatásról.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.23. 05:39:52

@Lucius Flavius Arrianus:

Látom nem érted.

A kritikusok szerint, ha Hitlerről szó esik, akkor kötelező megemlíteni a holokausztot, mert különben "elhallgatás".

Kétlem, hogy ha Rooseveltről szó esik, akkor kötelező lenne megemlíteni a táborait, mert különben "elhallgatás".

Szóval egyetértek Veled, szerintem sincs szó semmiféle elhallgatásról, örülök, hogy más is rájön.
süti beállítások módosítása