A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.15. 08:40 Harpi

Abszurdisztán népi milíciája

Címkék: rendőrség kormány jobbik vona gábor fasiszta pintér sándor szebb jövőért polgárőr egyesület

Miközben Pintér Sándor belügyminiszter nemkívánatos személynek minősítette, és a település elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, továbbra is fekete egyenruhás hordák masíroznak a hajdú-bihari kisváros, Hajdúhadház utcáin. A feketeingesek egy jót röhögtek, szorosabbra húzták a derékszíjukat, kifényesítették a fasisztoid jelvényüket, majd újabb megfélemlítő portyára indultak. Mindeközben a Magyar Köztársaság rendőrsége és a hon belső biztonságáért, az állampolgárok nyugalmáért felelős állami szervek, fegyveres testületek és hatóságok tökéletesen tehetetlenek, maga a belügyminiszter pedig átlátszó blöffökkel és látszatintézkedésekkel röhögteti ki magát.

Mi a franc folyik kies hazánkban? Hogyan lehetséges, hogy az állam képtelen gátat szabni egy leplezetlenül fasiszta módszerekkel manipuláló, egy szélsőjobboldali – és úgyszintén fasiszta elveket hangoztató – parlamenti párt mögé búvó banda nyíltan rasszista és megfélemlítő tevékenységének? Mi a búbánatnak fizetjük a rendőrséget, az ügyészséget, a titkosszolgálatokat és a helyi és országos hatóságokat, ha egyszerűen nincs eszközük arra, hogy az állami erőszak-monopóliumot elvitató horda garázdálkodását leállítsák?

Tekintetes hatóságaink talán még mindig azt az örömtáncot lejtik, amivel a Magyar Gárda betiltását ünneplik. Ki kell ábrándítanunk az urakat: egy lófaszt szűnt meg a Magyar Gárda! Fasiszta főnökük – igen, fasiszta, ezt a független magyar bíróság immár jogerősen nem tekinti sértő jelzőneknek Vona Gáborra vona-tkozóan! – pofátlanul a betiltott egyenruhában flangál a Parlament folyosóin, legfönnebb némi rosszallást kiváltva, maga az egyesület pedig pusztán nevet és egyenruhát változtatott, de tovább él. Tovább él, és pontosan ugyanolyan arcátlanul provokál, megfélemlít, rettegést kelt és rettegésben tart. És nemcsak a cigányságot félemlíti meg! Tessék egészen nyugodtnak lenni afelől, hogy ahol ez a feketeinges falka az utcán masírozni kezd, ott nemcsak a cigányoknak nő gombóc a torkukban...

Vajon kinek az érdeke, hogy a náci SA-ra hajazó banda nyugodtan működhessék tovább? Kinek áll érdekében, hogy ma Magyarországon háborítatlanul fennmaradhasson a Szálasi nyilaskereszteseit idéző zászlók alatt, a horthysta leventemozgalom jelszavát újraélesztő magánhadsereg? Tehetetlen-e kormányunk, vagy direkt adja a töketlent? És mikor jön majd egy sokkal erősebb, sokkal erőszakosabb, sokkal félelmetesebb magánhadsereg, amely egy 21. századi hosszú kések éjszakáján számol le ezzel a branccsal? Eddig nem folyt vér, csak szájkarate, nem törtek be ablakok, csak sokak biztonságérzetén esett csorba. Meg kell várnunk, amíg túllépnek ezen a határon, vagy végre a sarkára áll a hatalom, és eltünteti a színről Abszurdisztán népi milíciáját?

Ja, hogy ehhez elébb valami egészen mást kéne megszüntetni: az igényt...?

409 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr942827552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Induljon a banzáj! 2011.04.15. 21:45:49

Ma elindul a nagy tüntetés hosszú hétvége, nézzük a kínálatot. Este 6-kor egyszerre demonstrál az Alkotmány utcában (mert, ugye a Kossuth téren nem lehet) az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook oldal és a MEGYEK meleg egyenjogúsági mozgalom tünte...

Trackback: Minek nekünk Alkotmány? 2011.04.15. 20:36:53

 Esztergomban, ami szerintem a Fidesz kísérleti telepe ahol kicsiben tesztelik a különböző törvénytelenségeket (amiket aztán majd nagyban bevezetnek, persze úgy, hogy ha kell, módosítják hozzá a törvényeket) újabb fejezetéhez érkezett a kísérlet.&...

Trackback: Két pofon helyett: röhejes igazoltatások Hajdúhadházán 2011.04.15. 11:15:14

A Szebb Jövőért nyilas járőreinek közleményt olvastak fel a rendőrök....

Trackback: Haddelhadd-háza… 2011.04.15. 10:07:23

Megint tele van a média a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület utcai ténykedésével. Járőröznek vagy megfélemlítenek? Rendet csinálnak vagy fenyegetnek? Minden illetékes, vagy magát illetékesnek érző nyilatkozik, értékel, minősít, stb. A rendőrség mossa kez...

Trackback: Akinek nem mellénye, ne vegye magára! 2011.04.15. 09:58:00

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitóülésén jelentős vihart kavart, hogy Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezető-pártelnöke a feloszlatott Magyar Gárda egyesü…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanalmas 2011.04.15. 09:40:31

Te mi a faszért nem mégy inkább tarhonyát kapálni ha ilyen hülye vagy?!

egyszerhopp 2011.04.15. 09:53:57

Nem ártana írás előtt-alatt-után higgadtan végiggondolni az "üzenetet" és a hatását.
Féligazságok böfögése ezeréves hagyomány, de kicsit uncsi, váltani kéne a karakterkészletet.

tusuanzen 2011.04.15. 09:58:09

még egy megélhetési rettegő....

ErrOr 2011.04.15. 10:02:59

Nem az igényt, hanem az igényt kiváltó okot. Ja, hogy az megint a cigányság bűnöző része? Az nem polkorrekt, ilyet nem írhatsz le...

tusuanzen 2011.04.15. 10:04:43

na bazmeg berágtam..egy olajbáróból belügyminiszter, és még a faszát is szopni kell?
A tököm má' tele van a nácizással-gárdistázással.
Már nem merek temetésre menni, mer' legárdistáznak, egy esetleges bonanza emlékkoncert közönsége meg a fogdában végzi?

guderian 2011.04.15. 10:05:05

Hivatalos orgánumok, blogok ilyeneket írnak a keleti országrészben a cigány terror alatt szenvedő emberek meg keresik a gárdát, hogy vonuljon be és védje meg őket. A hivatalos propaganda és valóság teljesen elvált egymástól.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.15. 10:07:01

Igazad van mindenben.
Sok sikert, erőt, egészséget, hosszú életet kívánok Neked és jobb-bal-szembeszomszédnak 21 tagú cigány kiscsaládot.

nandras01 2011.04.15. 10:08:33

ajaj! mit fogsz te még itt kapni az idetóduló nájlonnyilasoktól...
amúgy tökéletesen igazad van, ezeket a majmokat két pofon kíséretében haza kellene zavarni.

31/48 2011.04.15. 10:11:25

Nekem nem tőlük nő gombóc a torkomban.

Radio Silicon 2011.04.15. 10:11:42

Minden szoc-liberális és internacionista polgárt pukkasztó tevékenység helyes és támogatandó.

31/48 2011.04.15. 10:14:46

@nandras01: Mindenki azon kotkodácsol, hogy a Magyar Gárda így, fasiszták úgy. Én tényleg leszarom. Rendezze le a kormány a cigányságot. Nem a penész a hibás azért, hogy rohad az alma.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 10:19:19

" az állampolgárok nyugalmáért felelős állami szervek, fegyveres testületek és hatóságok tökéletesen tehetetlenek"
Pontosan.Ha nem lennének töketlenek, akkor
- nem lenne szükség Gárda-szerű szervezetekre
- ha mégis megjelennének, bevinnék őket
- ha nem lenne szükség a rendőrség HELYETT rendfenntartásra, az meg kívánatos lenne. Mert azt ne vitassuk, hogy sok kistelepülésen félnek a bodzaszedőktől.

Hogy miért fizetjük a rendőrséget? Hogy szétverjék a tüntetéseket, és traffipaxoljanak.

Medgar 2011.04.15. 10:20:15

A cikkből egy mondat ér valamit:
"Ja, hogy ehhez elébb valami egészen mást kéne megszüntetni: az igényt...?"

Igen meg kéne szüntetni az igényt, például meg kéne védeni a kertjüket tisztességesen megművelő embereket. Megfékezni azt a pár cigány családot akik felelősek a kialakult helyzetért, megbüntetni a felelősöket akik hagyták az évek során idáig fajulni a helyzetet. A TASZ-tól és a többi ingyenélő kamu szervezettől, pedig szeretném látni, hogy a cigányok által naponta meglopott kisemmizett emberek jogaiért is kiáll, nem csak a deviáns kisebbséget védi.

Rokonaim élnek Hajdúhadházon, érdekes módon se ők sem a többi ottani ismerősöm nem retteg a "nácik"-tól. Sőt két ilyen rohadtmocskosszemétállat náci segített a szomszéd néninek a kertben, akinek hosszú évek óta most van először esélye a vetés és kapálás után szüretelni is.

Kérem a kedves posztolót, hogy cáfolja meg az általam leírtakat, de ha kérhetem tényekkel.

Kezdetnek a következőkre lennék kíváncsi:

Az elmúlt 10 év bűnügyi statisztikája a településen, felderítési arány.

A településen szolgálatot teljesítő rendőrök számának alakulása.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai által elkövetett erőszakos cselekmények száma.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 10:20:23

"? És mikor jön majd egy sokkal erősebb, sokkal erőszakosabb, sokkal félelmetesebb magánhadsereg, amely egy 21. századi hosszú kések éjszakáján számol le ezzel a branccsal? "
Ha ezekre a Gyurcsány, Lázár, Orbán féle bandákra gondolok, azokkal igazán leszámolhatna valaki.

Miron 2011.04.15. 10:20:28

Teljesen igaza van a posztolónak.
- a hatóság impotens;
- szégyen és gyalázat, hogy ma Magyarországon, az EU-ban egy fasiszta (fasisztoid) szervezet nyíltan és büntetlenül felléphet;
- de a legszörnyűbb az igény megléte minderre.

rhiia 2011.04.15. 10:21:02

ColT. Ott a pont. Pontos és tömör fogalmazás.

Zigi 2011.04.15. 10:21:08

@nandras01: Menjél le Hadházra, azt pofozd le őket. Akkor nem lenne olyan nagy a pofád, igaz-e kis nájlonzsidó?

Devil 2011.04.15. 10:21:18

@ColT: Ja, kell a rendorseg penze a a TEK-re :))) Bar ha a Garda felvonulasa NEM terror - akkor mi az???

Kukacospista 2011.04.15. 10:23:47

Bocsesz!

Valami nem világos nekem!Ki fél kitől?Nyilván a tisztelt randőrseg nincs jelen...Szerintetek hogy lehet úgy élni,mindent ellopnak körülötted?
Vetni vethetsz,de korántsem biztos,hogy arathatsz...És akkor a távoli Pöstiek megmondják mi a lopás?

Egyébként ha nem nyűglődnének annyit a "Gárdával" nem sok embert érdekelne.Biztosan megköszönik majd az ingyen reklámot... :-)

mement 2011.04.15. 10:24:26

@Zigi: Gondolom a te koreidben ez egy normalis elintezesi mod, hogy ha valakinek problemaja van valamivel,(valakivel) akkor majd jol oda megy es lepofozza.

Homeoffice 2011.04.15. 10:27:08

Megkérdezném a mélyen tisztelt Szerzőt, hogy mit tenne azon idős nénik és bácsik helyében akik TERROR alatt vannak?
Hogy lehet az, hogy elmegyek valahová és ott a helyiek mondják, hogy jobb ha abban és abban az utcába be sem teszed a lábad?
A farkasfalkákat nem lehet finomkodó módszerekkel megnevelni.

Nahoten 2011.04.15. 10:27:46

Kívánom a szerzőnek, hogy saját maga, gyermekei és összes szerette kerüljön minél többször, minél közelebbi kacsolatba cigányokkal.

mement 2011.04.15. 10:30:05

@Nahoten: Kivanom neked hogy onjlelolt buta verprimitiv parasztok, politikai indokbol jarorozenek az utcadban, es baszogasson naponta az emiatt oda kivonulo rendorseg:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 10:34:22

Az ordító helyesírási hibákat kijavíthatta volna a t. szerző, gondolom a nagy rettegésben melléütött itt-ott a billentyűzetnek :)))

Plaintiff 2011.04.15. 10:35:01

@mement: Kívánom neked, hogy éld át azt, amit a 82 éves nagymamám, hogy havonta betörnek hozzá a cig@anyok, és elvisznek mindent, ami mozdítható. Szerszám, gázpalack, baromfi, stb. Feküdj le te minden este rettegve, hogy másnapra mid tűnik el!

mement 2011.04.15. 10:35:03

@Gunther: Budapesten ugyanugy megvannak azok az utcak ahova nem megyunk be, mert nem egesszseges. Ez nem csak a videk problemaja, de nem gondolom, hogy a ciganyoktol eredeo fenyegetetseget, lekene cserelni egy naci maganhadsereg fenyegetesere...

Homeoffice 2011.04.15. 10:35:59

@Seduxen:

A Hejesirási ( :) ) hibák vétése, nem bűn hanem érdem.:)
Csak követni szeretné Hőn szeretett Közt. elnökünket:)

SzJ1982 2011.04.15. 10:36:14

Azért remélem, a kedves poszt-toló tisztában van a fasizmus jelentésével, a nemzetiszocializmustól való eltérésekkel, valamint azzal, hogy hazánkban a fasizmus SOHA nem jelent meg, sem a háború előtt, sem után, ma meg főleg nem. Tipikus bal-liberó hozzáállás komcsi módon fasisztázni, a mögöttes tartalom megértésére irányuló szándék leghalványabb jele nélkül. Demagóg, műveletlen, és suttyó. De mást nem is vár az ember:)

mement 2011.04.15. 10:37:50

@Plaintiff: Persze... havonta... :)
Mindenki tudja hogy kurva nagy gaz van videken, de ez nem azt jelenti, hogy azt varjuk hogy nehany buta iskolazatlan, munkanelkuli gyoker oldja mega problemat, eros politkai hatszelel.

SzJ1982 2011.04.15. 10:38:24

Amúgy meg... Ha ez a "banda" tényleg az SA-ra hajazna, akkor téged, barátom, már vagy fél éve alaposan elnáspángoltak volna, az index szerkesztőségének üvegeit betörték volna, ha épp fel nem gyújtják az egészet. Mert ők így intézték a dolgokat. Nem úgy, ahogyan a Magyar Gárda (?) teszi. Említs egyetlen embert (cigány, nem cigány, tök mindegy), akinek a Gárda miatt görbült meg a haja szála... Egyet...

Homeoffice 2011.04.15. 10:38:34

@mement:

Náci magánhadsereg... nah hagyjuk. Egyszer az egyik katona haverom megnézte őket és kiröhögte mindegyiket.
Viszont azt Te is belátod, hogy maga a helyzet is tarthatatlan.

Plaintiff 2011.04.15. 10:40:15

@mement: Nem fogom a rendőrségi jegyzőkönyveket csatolni, de december óta minden hónapban ellopnak valamit. Tényleg nagy gáz van, és ha az állam nem oldja meg a problémát, akkor oldja meg az, aki tudja, meri és akarja. Nekem nincs előítéletem vele szemben, akármilyen iskolázatlan.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 10:40:33

@SzJ1982: nem kell ezen annyira kiakadni!

tipikus ballibbant metódus: nacionalista=fasiszta=náczi=nyilas=horthysta=árpádsávista (bármit is jelentsen ez)=antiszemitarasszista. nincs átmenet. ilyen egyszerű ez.

keverik a szezont a faszommal.

@Gunther: óvatosan az efféle kijelentésekkel, mert jönnek a TEK(i katonák), és lesz nemulass :DD

mement 2011.04.15. 10:40:34

@Gunther: Persze hogy nem tarthato, eppen ezert lenne jo ha nem gardistakra kene elpazarolni az amugy is gyengecske rendori eroket.

tusuanzen 2011.04.15. 10:40:52

@mement: mitől félsz azokban az utcákban?
a gárdistarasszistanáciktól?Jó kis struccpolitika...

mement 2011.04.15. 10:43:04

@Plaintiff: Nekem is csak azert vannak fentartasai, mert tovabb probalok nezni az esemenyeknel, nem hiszek benne hogy ezek ilyen jotet lelkek, akik csak `rendet tenni` mentek le, es ha majd szepen haza mennek, es visszalnak a rendes kis dolgos eletukbe.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.04.15. 10:44:42

@mement: Rosszul gondolod, a tapasztalatok azt mutatják ,hogy nem a többség reakciója vélt vagy valós sérelmeikre a tettlegesség, direkt vagy indirekt inzultus.

Plaintiff 2011.04.15. 10:45:05

@mement: Akkor kinek is vannak előítéletei??

mement 2011.04.15. 10:45:22

@tusuanzen: Nyilvan te szivesen bologatsz egyritmusban Vonaval, meg a gardistakal, szivesen gondolod ugyanazt fentartasok nelkul, igy neked nem sok felni valod van.

Ostoba az az ember aki azthiszi, ha valami isteni csoda folytan megis sikerulne megoldaniuk egyedul(hehe) a ciganykerdest, akkor majd leallnak, es hazamennek mosolyogva.

Zigi 2011.04.15. 10:45:57

@mement: Félre értesz barátom. Nandrás01 nevű kommentelő társunk akarja mindenáron lepofozni a polgárőröket. Csak azt nem tudom, hogy miért mással akarja csináltatni, miért nem megy ő maga oda és intézi el velük személyesen a dolgot?

Homeoffice 2011.04.15. 10:46:32

@mement:

Nézd. Mivel a rendőri szakma tisztelete a béka segge alatt van két vonással...
Ezenfelül, egyes politikai erők szándékosan leamortizálták a rendőrséget, Gyurcsány bérencnek lettek kikiáltva.

mement 2011.04.15. 10:47:34

@Plaintiff: Fentartasaim vannak. Nem iteleteim:)
Es ahogy nezem a fentartasaim megalapozzotak.

Egyebkent tematol fuggetlen, termeszetesen eloiteletes vagyok, peldaul a ciganyokal szemben, de ez nem feltetlen kell hogy azt jelentse, hogy egy parlamenti part maganhadseregetol varjam a segitseget.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 10:47:56

@mement: "nem hiszek benne hogy ezek ilyen jotet lelkek, akik csak `rendet tenni` mentek le, es ha majd szepen haza mennek," - pedig szerintem eddig is ezt tették, miért gondolod, hogy ezúttal nem így lesz?

Alapvetően a Magyar Gárda (juuuuj, most én is általánosítok, mint libbantak, na sebaj), mindegy, hogy mikor milyen néven, és öltözetben van... na szóval a Gárda létrejöttével magam sem értek egyet, DE (és ez itt egy vaskos, és kövér de)

Ha, és amennyiben az állami erőszakszervezet nem akarja, vagy nem tudja ellátni a feladatát, akkor - egy kicsit is normális társadalomban - az emberek, vagy az emberek egy csoportja VISSZAVESZI ezt a jogot, és maga "tesz rendet". Jó lenne ha végre egyszer el lehetne oda jutni, hogy (akár megélhetési, akár értelembeli képességek szerénysége okán) csak azon jajveszékelnek, hogy így a Gárda, meg úgy a Gárda. Inkább a KIVÁLTÓ OKON kellene elgondolkodni, és azon változtatni. Mert akár tetszik, akár nem: sajnos 2011 Magyarországán VAN LÉTJOGOSULTSÁGA a Gárdának. Ez az én véleményem. Uff :DDD

HofEE 2011.04.15. 10:48:19

A kedves posztíró nyílván most úgy érzi jól megmondta a frankót, csak a helyzet az, hogy egyazon posztban cáfolja meg saját magát így téve nevetségessé azt.

"belső biztonságáért, az állampolgárok nyugalmáért felelős állami szervek, fegyveres testületek és hatóságok tökéletesen tehetetlenek"

Hát ezért van szükség ilyen "fasiszta bandákra" kedves posztíró.

Teker 2011.04.15. 10:48:26

én még olyan magyarral nem találkoztam, aki félt volna a gárdistáktól. biztos rejtőzködnek a nagy félelemben.

PubiX 2011.04.15. 10:49:02

@Seduxen: Azért az jó, ha csak a helyesírási hibákkal van bajod. Egyébként mire is gondoltál?

Kapitány_1 2011.04.15. 10:49:24

Én ott, abban a szituban és környezetben - minden egyéb utálatom ellenére - drukkolok a gárdának, polgárőröknek. Tartsanak ki, amíg nem normális a helyzet. Aki meg itt ugat, menjen oda lakni, és vállalja a napi rettegést a másik oldalról. Dumálni rém könnyű.

mement 2011.04.15. 10:50:07

@Gunther: Hat ugy gondolom ebben az orszagban valojaban egyik allampolgarnak sem erdeke az eros rendorseg, mert mindenkinek vannak komoly stiklijei.

Ha nem igy lenne, nem gardistak vonulgatnanak, hanem egy orszag kovetelne a rendorseg rendbetetelet.

royal fröccs 2011.04.15. 10:50:20

Tipikus rajvédő szöveg a távolból. Tipikus választ neki: Költözz oda te kis hülye!

tusuanzen 2011.04.15. 10:51:28

@mement: Na figyu tesó!A nyolc legkeményebb részén élek, több cigány ismerősöm van, mint a te családfádnak együttvéve.Ne akard nekem magyarázni a cigánykérdést jó?A martketing dumát ezerszer végighallgattuk, köszi nem kérünk többet.Szállj le a földre ...

mement 2011.04.15. 10:52:06

@Kapitány_1: Mashol is van probelma, nem csak Hejoszalontan, nem kell ahoz elmenni videkre, hogy tudjuk hogy a ciganysag egy jo resze eroszakos buncselekmenyekbol tartja fent magat.

De ezek a tenyek nem legitimizaljak, hogy onjelolt hulyegyerekek biraskodjanak, szepen csengo mantrak es nemes ideak neveben.

Terézágyú 2011.04.15. 10:53:24

És ezek a magyargárdások ott laknak ahol a cigányok??? Ja, hogy nem, teljesen máshol, ők csak masírozni mennek el a cigánytelepekre??
Éééééééértem.

Mer ugye annyira mondják, hogy "ha véded a cigányokat, költözz oda"... hádde ezek szerint ez a gárgya se a cigányok mellett lakik...

Hadd tegyek hozzá valamit:
a gárdisták gondoljanak bele, hogy mennyire vágynak rájuk az emberek... mennyire örülnek ennek a felvonulásnak... vagy például van olyan szerintük, hogy egy eladó ház gazdája azt mondja a vevőnek: "ez egy biztonságos környék, itt a szomszédos házakban két magyargárdás is lakik, ők vigyáznak ránk" stb.
és akkor a vevő boldogan megveszi a házat... létezik ilyen?

Plaintiff 2011.04.15. 10:54:20

@mement: Mondj már egy példát, hogy mikor önbíráskodtak, vagy ahogy a "cikk" említi: garázdálkodtak?

SzJ1982 2011.04.15. 10:54:54

@Terézágyú: Valószínűleg azt a házat előbb megveszik, mint azt, amelyiknek a szomszédságában két cigány lakik. Pont.

mement 2011.04.15. 10:55:10

@Seduxen: tehat ha holnap letrejon a Voros Magyarorszag Rohambrigad, azert mert szerintuk a magyar allam nem kepes szavatolni a rendet es a torvenyek betartasat, akkor te szepen hatradolsz es megertoen bologatsz majd, hogy hat igen, ez van akkor ha: `állami erőszakszervezet nem akarja, vagy nem tudja ellátni a feladatát, akkor - egy kicsit is normális társadalomban - az emberek, vagy az emberek egy csoportja VISSZAVESZI ezt a jogot`

hmm?

mement 2011.04.15. 10:56:16

@tusuanzen: mindenap erzem a labam alatt a talajt, ami azt tamasztja ala hogy a foldon jarok;)

Plaintiff 2011.04.15. 10:56:28

@Terézágyú: Én előbb megvenném, mintha cigányok lennének a szomszédok.

mement 2011.04.15. 10:56:59

@Plaintiff: Az egesz jelenseg maga egy onbiraskodas.

Homeoffice 2011.04.15. 10:57:09

@mement:

Az nem jó Te (bocsi) Buta :))
Az komcsi:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 10:57:41

@PubiX: "sértő jelzőneknek"
"vona-tkozóan"

Jómagam grammarnáci volnék, minden ilyenre bukok, mint gyöngytyúk a meleg takonyra :))

A cikkel kapcsolatos problémáimat utána kifejtettem.

Plaintiff 2011.04.15. 10:58:20

@mement: Ez nem igaz. Valahol ott lenni nem önbíráskodás.

Plaintiff 2011.04.15. 10:59:30

@mement: Tehát várom a példát a garázdálkodásra és az önbíráskodásra. Elég, ha egyet-egyet mondasz.

SzJ1982 2011.04.15. 10:59:33

@Plaintiff: @Terézágyú: Ingatlanoztam egy ideig, és előbb vagy utóbb MINDENKIBŐL kibukott, aki lakást keres, hogy "hát izé, ugye, öö...hehe, na szóval olyan barnábbak ugye nem nagyon laknak erre?" Kiből így, kiből úgy, de NEM VOLT olyan lakást kereső, aki erre ne tett volna fel egy kérdést. Érdekes, a gárdistákról valahogy egyetlen embert sem hallottam érdeklődni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 11:00:10

@Devil: Leszarják, mert őet nem veszélyezteti.
A TEK-et mégsem lehet Gazdagvédelmi Osztagnak hívni :D

mement 2011.04.15. 11:00:34

@Plaintiff: Szavakon rugozunk. Nem teazni es vigan reggelizni mentek oda. Hanem azert hogy megmutassak `ki a legeny a gaton` es erovel demonstraljanak, es adjanak nyomatekot a szavaiknak, es torekvesuknek. Valoban ez rosszab mint az onbiraskodas, mert ez erovel valo nyomasgyakorlas a helyi lakossagra es a helyi es orszagos politikara.

NA YA! 2011.04.15. 11:00:42

Szóval, ha mondjuk jobbik körökben elhatározzák majd, hogy nem csak a "cigány bűnözők" mellé rendelnek ki haderőket, hanem mondjuk a "zsidó bűnözők" mellé is, (a magyarság mellé nem kell, mert arra a bűnözés nem jellemző, hiszen mindig is békés, törvénytisztelő nemzetség volt), akkor körbe lehetne venni, például a dohány utcai zsinagógát, izolálva az ottan tenyésző "bűnös népséget" a környezetben élő rendes magyar emberektől, természetesen sűrű igazoltatások közepette! Majd néha megjelenne néhány rendőr, és körbeigazoltatnák egymást az ott lévők, elvitatkozva azon, hogy ki kezdte előbb az igazoltatást, és ki mire jogosult közülük. Ezt a kezdeményezést, akár felkarolhatná egy prominens népnemzeti keresztény fideszes képviselő, mondjuk egy németes nevű EP képviselő! Vagy a másik verzió, hogy kapásból szétzavarják ezt a dicső kinézetű fekete sereget, csak akkor megint huss vagy 10-15 % a tetszési indexből!
Persze a vidéket is meg kéne védeni "az én szántok, vetek, te meg learatod" effektustól! Erre a húsz év alatt magasról szartak a vezetőink! Na fityisz, magasan a léc, most mi lesz?! Esetleg az alkotmányban is le kéne lefektetni a lopás tilalmát!

Plaintiff 2011.04.15. 11:01:02

@SzJ1982: Erről beszélek. Aki kapcsolatba kerül a krémjükkel, az kerülni fogja őket, ez a lényeg.

tusuanzen 2011.04.15. 11:01:28

@mement: rendben, itt egy cukorka >o< szép napot

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 11:02:02

@Seduxen: De még a nagyon szar USA-ban és Olaszországban is van Nemzeti Gárda.

Amúgy a Gárdát nagyon egyszerű lenne megtörni; állami irányítás alá kéne venni, és a szokásos módon kezelni... pillanatok alatt tönkremenne, szétzüllene, mert ugye az állam jó gazda... :D

kgandras 2011.04.15. 11:02:27

A szerző egy akkora orbitális barom, hogy arra nincs is kifejezés drága magyar anyanyelvünkben. Tisztában vagy a VALÓSSÁGGAL, te idióta!?
Voltál már Budapest belvárosának/Rózsadombnak a határain kívül?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:02:35

@mement: Na, csak előkerült a komcsifóbia... Gondolom a Vörös Rohambrigád névválasztás nem véletlen. El kell azonban keserítselek, Munkásőrség néven futott már efféle alakulat. Tudod egy ordító különbség volt: ők ideológiai alapon gyártottak ellenségképet.

Legjobb tudomásom szerint a Gárda eddig oda ment, ahova hívták, éspedig azért hívták, mert megszaporodtak azok a bűncselekmények, amivel az erre hivatott szervek baxnak foglalkozni.

Miután eleddig egyetlen konkrét ötletet nem olvastam tőled, kíváncsian várom, hogy szerinted az ott élőknek mit is kellene tenniük? Nem mondom, hogy a Gárda az egyetlen, vagy a helyes megoldás, de azok az emberek mástól, máshogyan semmilyen segítséget nem kaptak a problémáik megoldásához.

guderian 2011.04.15. 11:02:56

@Terézágyú: Nem mond semmit ilyen helyeken az eladó a vevőnek, mert az ingatlan ezeken a helyeken nem értékesíthető, így vevő nincs egy szál sem. Viszont vannak lebontott épületek, kirabolt, megvert idősek és rettegés. Elköltözni így nem, termelni nem tudnak, mert ellopják, normális cég ilyen helyre nem települ, az állam a Budapest tábláig lát, a média öncenzúráz nem adja le a helyiek "rasszista" panaszát, inkább keresnek 1-2 fehérnek tűnő idiótát, aki össze-vissza beszél és nyilatkozik, mocskos egy világ ez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 11:03:32

@NA YA!: Huhú a libsk hogy tltakoztak a magántulajdon védelme ellen (te sem olvastad az alkotmánytervezetet).
Benne lesz az.

Plaintiff 2011.04.15. 11:03:47

@mement: Köszönöm a példákat. Pont erre számítottam. Amiket írtál, csak terelés. De kérdem én, mióta ott vannak, javult-e a közbiztonság vagy romlott? Több lett a betörés vagy kevesebb? Hasonló terelő válaszra számítok.

Homeoffice 2011.04.15. 11:03:58

@Seduxen:

Gondolom Neked van:)))
Kapa-kasza-Molotov-koktél:)

mement 2011.04.15. 11:04:03

@Plaintiff: Peldaul a 2006so autoborogatasok es autofelgyujtasok, a belvaros romma verese, aminek esemenyeibol megszuletett maga a garda, a megalakulasok ota elkovetett provokaciok tuntetesek, felvonullasok jogszerutlen megzavarasa, felvonulok hulyere verese, vegzalasa, tomeg erejevel kifejtett felelemkeltes. Az en vilagkepembe ezek a tettek, es ezekhez az esemenyekhez valo kotodes nem fer bele.

mement 2011.04.15. 11:05:24

@Seduxen: `Gondolom a Vörös Rohambrigád névválasztás nem véletlen`

Szerintem fejezzuk be:D
Annyira szuklatokoru vagy, hogy egy cso neked szelesvasznu tajkep:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:05:28

@ColT: azért a Magyar Gárdát egy Nemzeti Gárdával összehasonlítani kicsit szerintem erős, de lelked rajta :)))

mement 2011.04.15. 11:06:04

@Plaintiff: a szinten a gardahoz, es politikai szervezetehez a jobbikhoz kotheto, molotov koktelos tamadasokrol ne is ejtsunk szot.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:06:17

@mement: remek, pontosan ennyit vártam tőled. érvek nuku, ügyes legény vagy :)))

SzJ1982 2011.04.15. 11:06:53

@mement: Sőt, Kennedy-t is a gárda lőtte le, ezt ne felejtsd el! Megbízható források szerint Jézus keresztjébe is két gárdista verte a szögeket, és Roswellnél is gárdisták lőtték le azt az izét.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:07:07

@Gunther: ne legyél már gyerekes, ilyen ódivatú eszközökkel :DDD

mement 2011.04.15. 11:07:13

@Seduxen: Mit erveljek egy olyan embernek, aki a nyilvanvalo ironiat is (6. osztalyos tananyag, egyeb irant az ertelmezo keziszotarban a I betunel talalod) komolyan torokra nyel:)?

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.04.15. 11:07:25

Már csak azért is ide írok, mert elképedve olvasom, hogy mindenki rasszista (persze, csak tapasztalt, mi?) megjegyzéseket fűz ehhez a jó cikkhez.
Az íróval egyetértek, a többi embergyűlölő, "almarohadásos", "férgezős", "szociál-liberál-internacionalistázó" idiótának pedig ide másolom egy kanadai huszonéves ismerősömnek a nekem írt levelét, aki maga a mostani kanadai választáson a konzervatív párt aktivistája:

"Hating on minorities is very inappropriate and low. In Canada minorities make up our country, although I support my conservative government. I don't support extreme right wing movements. I support my health care, important social welfare, a strong military and finally using our un beatable amount of natural resources to create money and jobs"

Aki itthon konzervatívnak mondja magát, valójában sokkal inkább szélsőjobboldali beállítottságú. Tisztelet a kivételnek.

phoenixe 2011.04.15. 11:08:19

Es a ciganyterrornak mikor lesz vege?
Eleg sok falusi ember nem mer ohhtonrol kimozdulni, a hazat egyedul hagyni, mert kiraboljak, mint ahogy masokat is az utcajukbol...

Plaintiff 2011.04.15. 11:08:41

@mement: húha, egyre zavarosabb, hogy összemosod a dolgokat. A kérdésemre meg nem jött válasz, de nem is akarlak meggyőzni. Én örülnék, ha az én falumba ellátogatna ez a szervezet. Ha jönnek, én étellel biztosan támogatni fogom őket! Ennyi.

Indriq 2011.04.15. 11:08:46

Azért a cigánygyűlölet mindent visz pár embernél. Egyrészt szomorú, ha BÁRKI meglopja, terrorizálja a másik, békés állampolgárt, és igenis, Pintér és csapata töketlen. De nehogy már ez jogalapot szolgáltasson bárki másnak fenyegetettséget okozni. Nem gárdát és fekete egyenruhás (fél)majmokat kell dicsőíteni, hanem Pintér asztalára odacsapni, hogy fog letelni a két hét.
A habzó szájú kommentelők gondoljanak bele, mi lenne, ha gyalogosként átmenne a piroson, erre hárman odalépnének és leüvöltenék a fejét.
Nagyon szépen látszik, hogy amit a fidesz 2006tól elkezdett a rendőrség ellen, az mostanra teljesen beért, a kormány a saját rendvédelmi szervezetét lehetetleníti el, így teret engedve a gárda szerű fellépéseknek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 11:09:43

@Seduxen: Nem baj, kicsit gondolkodjon a sok libsi... :) Ha álami "gondozásba" kerülne a szervezet, akkor lehetne nemzeti... Meg is szűnne :D

mement 2011.04.15. 11:10:08

@Plaintiff: Lelked rajta, van akinek ez kell, van akinek megoldasok es nyugalom.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.15. 11:10:25

@Terézágyú: "És ezek a magyargárdások ott laknak ahol a cigányok??? Ja, hogy nem, teljesen máshol, ők csak masírozni mennek el a cigánytelepekre??
Éééééééértem."

Nem érted. Hónapok óta vannak már ott, és nagyon sokan helyben, ill. a környékbeli településeken laknak. De nem fogom a részleteket elmagyarázni, kezdj el utána olvasni.

SzJ1982 2011.04.15. 11:10:25

@Indriq: Tudod, Pintér asztalát egyrészről a Két Hét letelte óta próbálják csapkodni rendesen, csak hát ugye szarnak ők magasról az ilyen dolgokra. Ennyire naiv meg nem lehetsz, hogy azt gondold, ha szólsz a Pintér bácsinak, akkor már oké is minden...

manager2008 2011.04.15. 11:10:30

Szerintem az nem kérdés. hogy ez a feketesereg nem jó megoldás, mert nagy benne a kockázat hogy összecsapnak a cigányokkal és akkor elképzelhetetlen a következő lépés.
Egyrészt nem szakemberek, csak operettkatonák, másrészt ninc sis eszközük arra hogy megvédjék saját magukat is. (a hosszú lámpa jó ötlet, de szamurájkard ellen nem elég).
Ha elfajul a dolog, akkor csak a baj van.
De "mement" kolléga sem tud megoldát arra hogy az idős embereket ne fenyegesség éjjel nappal.
A cigány támadók erőszakos lépésére csak az erőszak megfelelő lépés, ez lehet rendőri, önvédelem,vagy közösségi, mint a feketesereg.
Kérdés melyik a jó? Valószínüleg komplex megoldás kel, az összes keveréke. egy dolog hiányzik, hogy megyénként 5-6 főből álló profi rendőri erő kiemelje a rosszfiúkat, akik a cirkusz nagy részét csinálják és kivigye őket Nigériába dolgozni pár évre, amig megjavul. Aki nem vevő a külföldi munkára azt meg ágyközkötheti egy kis rábeszéléssel. Erőszak = > erőszak sajnos.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 11:10:54

@Indriq: "a fidesz 2006tól elkezdett a rendőrség ellen,"
Már mit tettek volna a rendőrség ellen? Közük nem volt... Valami piros banda uralkodott akkoriban.

royal fröccs 2011.04.15. 11:11:31

mement te épp olyan hülye vagy, mint a cikkíró :) Nulla élettapasztalat, terelés, tények figyelmen kívül hagyása, empátia semmi, helyesírás szar...
Találkozzatok valahol és nyalogassátok egymás lábujjait.

bőrmók 2011.04.15. 11:12:21

Akik ezekben a kopaszokban és a módszereikben bíznak, végzetesen tévednek. Meg is fogják kapni a magukét.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:12:48

@mement: irónia, persze. legyél ám büszke magadra hülyegyerek, jól megmondtad...

(kár, hogy ezen a blogon nem működik a trollgyűjtő-funkció)

SzJ1982 2011.04.15. 11:13:22

@Takony_fősámán: Akik ezekben az öltönyösökben és a módszereikben bíztak, tévedtek. Meg is kapták a magukét...

mement 2011.04.15. 11:13:55

@royal fröccs: papirom van rola hogy kapcsolasi hibabol nem irok helyesen;).

Neked ugyanaz a uzenetem mint a tobbieknek. Azert mert nem bologatunk egyritmusban vonaval, es a gardistakkal, az nem jelenti azt hogy hulyek vagyunk.

Persze akinek igenye van ra hogy megmondjak mi a helyes, es mi a jo, az keptelen megerteni ha valakinek mas a velemenye;)

mement 2011.04.15. 11:14:26

@Seduxen: :D kar magyaraznod, indulatbol felrertettel valamit, ami nem gaz, csak jellemzo ratok.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.04.15. 11:15:40

"Ja, hogy ehhez elébb valami egészen mást kéne megszüntetni: az igényt...?"

Valóban! Olyan társadalmi, gazdasági, politikai helyzetet kellene megteremteni - immár 21 éve -, amelyben az ilyen tettekre, jelenségekre való igény fel sem merül! Ehhez azonban - ahogy a mai állapotokat elnézem -, még nagyon sok évtizedre lesz szüksége ennek az országnak!

Euscorpius Hungaricus 2011.04.15. 11:16:28

Költözz Tiszabőre! Csak ennyit kívánok neked! Onnan okoskodj! Az utolsó mondat pedig helyesen úgy szól, hogy nem az igényt, hanem a kiváltó okot.

Lorp 2011.04.15. 11:16:39

@Indriq: Hát nekem azon járna az eszem, hogy rohadjon meg aki leordítja a fejemet, de nekem is mi a francnak kellett átmennem a piroson, amikor tudom hogy nem szabad. Sajnos az utóbbi felismerése sok embernél, szervezetnél elmarad.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.15. 11:17:24

@(त्वष्टृ): Ausztráliából nincs véletlenül egy jó példád? Esetleg az Amazonas mellől?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:17:55

@mement: "csak jellemzo ratok."- na ez az álértelmiségi felsőbbrendűségi kényszerképzet, meg RÁTOK jellemző.

de használhatnám a nagyképű fasz szókapcsolatot is, ha azt jobban megérted.

mement 2011.04.15. 11:18:06

@Euscorpius Hungaricus: Egy okos ember tudja hogy az igeny megszuntetese azt jelenti hogy a kivalto okokat szuntetjuk meg

Egy buta ember, elkezd uvoltozni, es csapkodni hogy koltozz ide, koltozz oda, tortenjen veled ez meg tortenjen veled az.

mement 2011.04.15. 11:20:02

@Seduxen: Majd ha azt mondod, `bocs telleg felrertettem amit mondani akarsz` vagy valami ehez hasonlot,ami azt tamasztja ala hogy elolvastad es ertelmezted amit irtam, akkor majd ujra felvesszuk az ertelmes tarsalgas folyamat.

manager2008 2011.04.15. 11:20:02

Talán az első jó dobása a Fidesznek az lesz ha az otthon védelem fegyverrel történő megvalósítása megvalósul. Vegye már végre tudomásul minden magyar állampolgár, hogy a magánterület az azért magánterület hogy oda más nem teheti be a lábát, vagy ha mégis akkor feltételezhető hogy minden törvényt semmibevesz, így valószínűsíthető hogy élet ellen is támadhat. Ha ez nyilvánvalóvá válik és egy pár idiótát lepuffantanak, akkor nem fognak bemenni sehová (remélhetőleg) vagy ha mégis az már kockázatos lesz. Azokat akikről meg úgyis tudja mindenki egy faluban hogy mivel szórakozik, ki kell emelnie a hatóságnak akkor is ha éppen nem lehet rajtakapni a tettén.
Lényeges technikai elem a kamerarendszerek kiépítése (érthetetlen miért nem kerül rá sor), mert akkor tökéletesen lehet látni amikor a harcosok viszik haza a cuccot. elég elkapni az utca elején. Sokkal olcsóbb (300e Ft-ért már olyan kamera kapható hogy HD minőségű filmet nézegethet a rendőr) mint a járőrözgetés. A filmre vett harcosokat pedig számoltassák el.

Meridian74 2011.04.15. 11:21:18

A poszt írója egy nettó seggfej. Ekkora faszságokat, és ilyen sokat, csak pénzért ír le valaki.

bőrmók 2011.04.15. 11:21:55

@phoenixe: ezeknek a falusi embereknek azt üzenem, hogy nemsokára a gárdistákkal kell majd megküzdeniük, és az sem lesz jobb, sőt.

BLovi 2011.04.15. 11:22:11

A cikk írója elég butácska ember lehet. Nagyon nincs tisztában a fogalmakkal. Fasiszta? Hahaha.

Meridian74 2011.04.15. 11:22:41

@mement: Szted buta a jobbik és a "gárda". Mások szerint meg nem. De te kisebbségben vagy a véleményeddel.

mement 2011.04.15. 11:23:15

@Meridian74: Mert akinek mas a velemenye, az csak penz miatt lehet ugye?

Te vagy az egyedul udvozito igazzsag kizarolagos forrasa, minden szavad Helyes, es aki ezzel nem ert egyet az netto seggfej;)

Dezsőjóska 2011.04.15. 11:23:48

Tudjátok, a rendőrök csak akkor jelennek meg, amikor a gárda megjelenik, vagy odáig fajul a helyzet, hogy helyiek egy (komoly) csoportja veszi a kezébe a dolgokat. Ha előbb jönnének a rendőrök, nem lenne balhé.
Ezek a tejfelesszájú trafipaxkezelők akik manapság rendőrnek nevezik magukat teljesen alkalmatlanok arra hogy, már! fellépésükkel is rendet teremtsenek.

Eredetileg egy rövidebb kommentet akartam. Ennyi lett volna:

"Lágszóró..."

mement 2011.04.15. 11:25:01

@Meridian74: Az meg van hogy Vona belengedte az Irani forradalmi gardat 2008ban:)? Ilyet egy hazafi nem tesz. csak buta emberek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 11:25:04

@manager2008: " a kamerarendszerek kiépítése "
Ahol van ott meg mindig "eltűnik" a felvétel...
De amúgy igaz. Remélem lesz rá lehetőség.

@Takony_fősámán: Miért kéne?

@BPBP: Meg aztán, miért lenne érdeke az elitnek? Hogy rohadjanak meg.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.15. 11:25:04

@mement: miért kellene bocsánatot kérnem, azért mert valaki képtelen érthetően kifejezni magát? kicsit sokat képzelsz magadról kispajtás, egy valamiben viszont tökéletesen igazad van: a magadfajtával kár szóba elegyedni. (mondjuk én vagyok a hülye, minden blognak meg van az efféle házitrollja, miért nem kerülöm el nagy ívben?)

mement 2011.04.15. 11:26:07

@Seduxen: Csak mosolygok rajtad:)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.15. 11:26:08

@Gunther: Az egy teljesen polkorrekt vidék!

Nézd meg a pingvineket. Régen biztosan voltak csak fehér és csak fekete pingvinek, de ez rasszizmust, fasizmust, mondom fasizmust, nácizmust, miegyebet szült.
Ők megoldották.. :)

Meridian74 2011.04.15. 11:26:27

@Terézágyú: "És ezek a magyargárdások ott laknak ahol a cigányok??? Ja, hogy nem, teljesen máshol, ők csak masírozni mennek el a cigánytelepekre??
Éééééééértem."

Ezt benézted, ugyanis cirka 40-en ott laknak vagy a környéken a szomszédos településeken.

Indriq 2011.04.15. 11:27:07

@Lorp: pontosan! De ha valamiért mégis megteszed, tökmindegy miért, igenis, legyen ott a rendőr, aki jogosan üvölt rád. És legyen a rendőrnek annyi tekintélye, hogy ha odalép, akkor meggondold kétszer is, hogy mit csinálsz.
Az ember természetéből fakadóan át akarja/fogja hágni a korlátozást. És ezért kell a rendőrség.
Ha a gárda és a jobbik igazán meg akarná oldani a helyzetet, nem masíroznia kéne a falvakban. Hanem a Kossuth téren követelni a rendőrség hatékonyabb ellátását és vonzóbb életmódját.

ColT: 2006tól, a székházas randalírozástól, a Orbánka kordonbontásától kezdve mélyrepülésben volt a rendfenntartás, mert láthatóan következmények nélkül lehetett törvényt sérteni (csoportosan). Ez adta meg a bátorságot az ilyen szervezeteknek.

Dezsőjóska 2011.04.15. 11:27:27

@mement: Olvass vissza a történelemkönyvekben! Eddig problémákat csak erőszakkal oldottak meg. Az ENSZ egy szép elképzelés volt, de gondolom még át tudod látni, hogy csak azért kerültük el az atomháborút, mert aki megnyomhatta volna a piros gombot, az fosott az ellencsapástól.
És itt a lényeg! Az elrettentés. Sajnos, ha fekete ingesek kihúzzák a lábukat, egy hét után újra kezdődnek a lopások. De legalább az ott élőknek 2 hét nyugodt alvás kijut.

Meridian74 2011.04.15. 11:27:55

@mement: ilyen szinten csakis így lehet. közvetlenül, vagy közvetett módon anyagi hasznot húz a posztjából.

mement 2011.04.15. 11:29:50

@Dezsőjóska: Ahha hat persze. Szerintem meg ezt hozta a 19sz Europanak, hogy a izombol odaveresen, es erobol megmondason kivul mas eszkozoket is lehet alkalmazni a torvenyesseg fentartasanak erdekeben.

Gondolom at tudod meg latni, hogy ha mindenki miliciaba szervezodne a sajat elveit lengetve, annak katasztrofalis vegeredmenye lenne az orszag sorsat tekintve.

mement 2011.04.15. 11:30:50

@Meridian74: Ezek szerint a valaszod igen. Aki nem azt gondolja amit te, es a barataid, az csak is penzert lehet. Jellemzo radikalis gondolkozasmod:) Aki nincs velunk az ellenunk?

Goompah 2011.04.15. 11:31:29

@ColT:
@Medx:

+1

@mement: A rendőrségtől pedig ugyan várhatod. Ugye feltűnt, hogy nem a bűnözők, hanem a Gárda megjelenése után tűntek fel nagyobb számban rendőrök is. Na és azok is a gárdistákat igazoltatják, nem a bűnözőket.

Ugyancsak furcsa és szar világ, ahol nem a bűnözőt, hanem az ellene fellépőket basztatja a rendőrség.

guderian 2011.04.15. 11:31:29

Na megindult a cenzúra....törlik azokat a hozzászólásokat, amivel nem tudnak vitatkozni.
Így hallgattatják el a segélykérők kiáltásait is.

Meridian74 2011.04.15. 11:32:35

@mement: ezt majd akkor írd le, amikor már jogerős ítéletek születtek - konkrétizálva kinek mi köze volt bárkihez is.

mement 2011.04.15. 11:33:05

@Goompah: Gardistak nem a bunozok ellen lepnek fel, hanem a JOBBIK erdekeben. Nem ugyanaz.

bőrmók 2011.04.15. 11:33:22

@ColT: Mert ezek a szedett-vedett, frusztrált emberek nem azért csinálják ezt, hogy a falusi bácsiknak-néniknek jó legyen, hanem mert jól érzik magukat ebben az agresszív szerepben. És ha összetűzésre kerül sor, nem fognak DNS-mintát venni senkitől.

vasgyuszi 2011.04.15. 11:33:33

A szerzo inkább fosson a kormány gátlástalanságától.

Lorp 2011.04.15. 11:34:20

Még annyi: Majd ha az iskolába vonuló cigány gyerekeket nemzetközi megfigyelőknek kell nap mint nap kísérgetni, mert a magyar gyerekek a rendőrség passzivítása mellett kővel dobálják, és rugdossák őket, na az lesz a kőkemény fasizmus.
www.youtube.com/watch?v=T6zjnsaKXHg&feature=player_embedded#at=435

mement 2011.04.15. 11:34:37

@Meridian74: Ertem, akkor te csak akkor iteld el Gyurcsanyt es a tobbi fasszopot, ha a birosag is bebizonyitotta a vadak helytallosagat;)

Goompah 2011.04.15. 11:35:49

@mement: "Gardistak nem a bunozok ellen lepnek fel, hanem a JOBBIK erdekeben."

Bizonyítsd be!

GBL 2011.04.15. 11:36:03

Na ez az ijesztő, nem a cigányok! Meddig hisznek még a jobbosok a saját propagandagépezetüknek?

mement 2011.04.15. 11:37:28

Egyebkent szerintem kozlekedesi balesetben tobb embert olnek meg honfitarsaink egy evben, mint a ciganyok.

Meg is inkabb azt latom hogy nagymagyaroszag matricas hulyegyerekek dozerolnak le a zebran, es nem latom a gardistakat a zebraknal vonulgatni, hogy eleg legyen az autosbunozesbol, es abbol hogy evente egy kisseb falunyi magyart lemeszarolnak.

Ez csak mellekes meglatas... nyilvan nem a garda dolga lenne ezt megoldani.

mement 2011.04.15. 11:38:21

@Goompah: Eleg csak a pingvinruhas Vonara nezni, vagy a szerencsetlen csanadra aki szinten pingvinruciban bohockodott az EUban:)

Dezsőjóska 2011.04.15. 11:39:18

@mement: A törvényesség fenntartása az európai ember szocializációs folyamatának szerves része. Termelni, kereskedni, csak nyugalomban lehet. Szerinted ez a jogkövető magatartás mennyire jellemző a cigányokra?

zsg? 2011.04.15. 11:40:53

"Mi a búbánatnak fizetjük a rendőrséget, az ügyészséget, a titkosszolgálatokat és a helyi és országos hatóságokat, ha egyszerűen nincs eszközük arra, hogy az állami erőszak-monopóliumot elvitató horda garázdálkodását leállítsák?"

Rossz az ok-okozat összefüggés. A rendőrséget nem elsősorban azért fizetjük, hogy leállítsa a fasisztoid hordákat, hanem azért, hogy leállítsa a tömeges, gátlástalan és következmények nélküli, gyűjtőnéven cigánybűnözésnek nevezett jelenséget (is). Ha nem lenne ez a jellemzően piti ügyek tömegéből álló, de a vidéki ember életét súlyosan megkeserítő, néha teljesen ellehetetlenítő jelenség, akkor nem termelődne a ki az idióták masírozása sem. Mert a magyar gárda féle militáris gyülekezet nem más, mint a piaci igényre adott - kicsit suta, esetlen, néha idióta, de mindenképpen hiánybetöltő - válasz.

Amíg az ok létezik, addíg az okozat kiirtása nem fog menni. Amíg az ok lézetik, addig az okozat felszámolására kár az erőforrásokat fecsérelni, mert az úgyis újratermelődik.

mement 2011.04.15. 11:41:52

@Dezsőjóska: A torvenyesseg fentartasanak eszkoze viszont folyamatosan valtozott. Mig regen azert is megegettek a feleseged mert szurosan nezett, azert ma mar senki sem akad meg, de a hazassagtortest ugyanugy eliteljuk.

A cigok jogkovetese pedig nagyon durvan teruletfuggo, nem lehet a falusi putri es egy budapesti cigany kozott parhuzamot vonni.

manager2008 2011.04.15. 11:44:43

ColT, az internetre kötött, IP kamerák által több helyen tárolt tartalom nem veszhet el ( a kamera is képes hatalmas mennyiséget tárolni (van benne memóriakártya), és a központ is. Archiválható több helyre is automatikusan. Képesek a korszerű rendszerek arcfelismerésre is, mozgásérzékelője van, mikrofon, hangszóró, éjjellátó, és akár nézheti a fél falu a képet egyszerre (mégis csak kényelmesebb mint kint kóvályogni éjszaka a hidegben). Élőerő csak oda kell ahol indokolt és már akció van (de akkor legyen hatásos is). Természetesen összeköthető GSM -el, kitehető az erdőbe is (rejtve), ha nincs vilany lehetnapelemes, stb.

Meridian74 2011.04.15. 11:45:35

Amúgy a következő miatt problémáznak a Gárdával kapcsolatban:

A cigányok által ténylegesen elkövetett bűnesetek, a nagy számuk és az ebben résztvevők nagy létszáma ellenére is szervezetlen módon történik vagy történt.
Míg ezzel szemben a fellépés - a Gárda és jobb érzésű emberek - részéről SZERVEZETTEN történik, és ezt kifogásolják.

A szervezettség. Ezzel van a bajuk. Valóban, ettől lehet félni, na de kinek?
A bűnözőknek. Ők nem állnak egymással kapcsolatban, így egyénileg - a nagy létszámuk ellenére - gyengébbek. Ezért félnek. Ezért síkoltoznak, jajveszékelnek. Kijátszák az egyetlen adu-ászuka a rasszizmust is, de hiába, mert nem azért megy a Gárda akárhova mert ott cigányok vannak, hanem azért, mert ott rossz a közbiztonság.
És eddig egyetlen egy eset sem volt ami miatt rájuk lehetne fogni, hogy a Gárda rasszista, azaz ok nélkül megvertek volna egy cigányt vagy bárkit is a bőrszíne miatt. Na persze, tolvaj cigányt már fogtak el, és még többet tartottak vissza attól, hogy betőrjön a szomszédjához.

De hiába, mivel a folyamatok továbbra sem fordulnak meg.
Ha így megy tovább előbb-utóbb lesznek még itt "Tent-city"-k, na majd akkor mi lesz?
Csak sírjatok tovább minél hangosabban, annál dühösebbek lesznek a valódi sértetettek.

Meridian74 2011.04.15. 11:47:53

@mement: Gyurcsányról már kiderült hogy követett el bűncselekményt, épp csak 10 éven túl és "emiatt" elévült... csak erkölcsileg kifogásolható.

Na, sebaj majd én meg lehúzom a bankkártyádról az összes pénzt és majd 20 év múlva az arcodba röhögök, hogy ó te szegény, ezért kerültél a híd alá, te szerencsétlen!?

bubastis2 2011.04.15. 11:48:17

"belső biztonságáért, az állampolgárok nyugalmáért felelős állami szervek, fegyveres testületek és hatóságok tökéletesen tehetetlenek"

Ja! Pontosan! Ez folyik már mióta! És mégis mindenki a gárdistákkal akar példát statuálni. Miért nem azokkal, akik miatt a gárda megalakulhatott? Hogy utálom, hogy mindenki szerint "fasiszta idegbetegek" stb gyülekezete a gárda, akik indíték nélkül, puszta zéró toleranciából masírozgatnak.

"Nem kívánatos személyek" a gárdisták? És más példát nem tudsz mondani? Ők a legkevésbé kívánatosak? Egy frászt - csakhogy a többieket nem lehet kiutasítani sehonnan, sehová, mert nincs hová menniük. Ezt a problémát is jól kezelnénk, mi értelmiség: távozzanak a gárdisták, seperjünk megint mindent a szőnyeg alá. Aztán majd a gyermekeink megnézhetik, mit hagyunk rájuk.

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.04.15. 11:48:45

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Ámulok a butaságodon, hogy képes voltál igazolni magad. Igen, pont az ilyen idiótáknak címeztem, mint amilyen te vagy.
És erre jelentkezel! Marha nagy ökör vagy hallod-e!

mement 2011.04.15. 11:49:30

@Meridian74: tehat mas szemeben a gerendat is:)?

Te... jobberzesu ember:)

Meridian74 2011.04.15. 11:51:20

@mement: csakhogy azok balesetek, és nem szándékosan, este betörök a 70 éves nénihez és miután minden értékét elvettem, utána még gyalázatos módon agyon is verem...?!

Az, hogy pl. Stohl drogosan vezetett és elgázolt valakit, az nem egy lapon említendő és nem azonos a súlya azzal, hogy ha Stohl józanul előre megfontolva több társával bemegy a szomszéd nyugdíjashoz és kirabolja és brutálisan megöli a sértetett.

bubastis2 2011.04.15. 11:52:43

@Meridian74: A cigányok nem teljesen szervezetlenek. Gondolok itt a nagy befolyású maffiá(k)ra, másrészt pedig a nagycsalád "intézményére". Mi, nem cigányok, sokkal elszigeteltebbek vagyunk és magányosabbak, az életformánk miatt. Igaz, mögöttünk úgymond áll az állam - de azt mi magunk tartjuk is fenn, adóból stb. Amit ugye fizetni kell, és betagozódni a társadalomba hozzá. Egy harmadik pont pedig, hogy minden problémát csak szervezetten lehet kezelni, ezért önmagában a szervezettség még nem indok a gárda leállítására. Inkább le kéne vonni a tanulságokat és a következtetéseket, tanulni gárdától-cigányoktól. Az állam tehetetlenkedése pedig siralmas, de érthető: honnan a fenéből vegyenek pénzt és emberi erőforrást erre a feladatra, 2011-ben, a gazdasági válság után, és nyolc borzalmas, szétköltekezett év után?

kormányzó 2011.04.15. 11:53:42

Tessék mondani, a magánhadseregek baráti szpartakiádját mikor rendezik? Úgy megnézném! A Rendőrség nagyon szépen demonstrálja, hogyan kell úgy eljárni hogy a lehető legmesszebb legyen a cselekvéstől.Keresztapu eddigi működését elnézve,tökéletesen megértem a zsarukat.

Goompah 2011.04.15. 11:53:44

@mement: "Eleg csak a pingvinruhas Vonara nezni, vagy a szerencsetlen csanadra aki szinten pingvinruciban bohockodott az EUban:)"

Hohó! Vona kinézete mennyiben igazolja azt az állításodat, hogy a Gárda a Jobbik érdekeit szolgálja?

atila68 (törölt) 2011.04.15. 11:54:06

Kedves Harpi!

Lenne egy tiszteletteljes javaslatom.
Utazzon el Hajdúhadházra, és sétáljon egyet éjjel a városban.

bubastis2 2011.04.15. 11:54:12

@zsg?: Nagyon jó hozzászólás. Ja, ez a magva az egésznek.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.04.15. 11:56:40

Na jó, szabad a gazda: Mi a baj azzal, hogy feketeruhás emberek sétafikálnak? Megvertek valakit? Megloptak valakit? Megöltek valakit? Milyen alapon fél tőlök bárki is?

Goompah 2011.04.15. 11:57:10

@mement: "A cigok jogkovetese pedig nagyon durvan teruletfuggo, nem lehet a falusi putri es egy budapesti cigany kozott parhuzamot vonni."

A Tavaszmező utcai eset nem éppen ezt bizonyítja.

Meridian74 2011.04.15. 11:58:10

@bubastis2: igen, a cigányok közt (és nemcigányok közt) is vannak szervezett bűnözők, de ez nem nyilvánvaló, mint a pl. a Gárda szervezettsége, ami eleve csak szervezetten működhet.

Rántott máj (törölt) 2011.04.15. 12:00:45

Engem is nagyon zavar, amit ezek a "polgárőrök" csinálnak Hadházon, szerintem sokkal több kárt okoz a tevékenységük, mint amennyi hasznot hoz. Szintén nem tudok azonosulni az általánosító, a bűnözők miatt mindenkit elitélő rasszizmusukkal.
Viszont törvényt nem sértenek a tevékenységükkel, így a rendőrség nem tehet semmit. Ez nem tehetetlenség, ez jogállamiság.
A szerző gondoljon bele abba, hogy ő gyakorlatilag azt kéri számon a hatóságokon, hogy a rendőrség egyébként jogot nem sértő embereket a politikai elveikért, pusztán feltételezett szándékaikért vagy akár az öltözetükért zaklasson, bántalmazzon, esetleg le is tartóztasson.
Ez ugyebár a liberálisok szerint elfogadhatatlan. Vagy mégsem az, és a tolerancia csak annak jár, aki velük van?

Goompah 2011.04.15. 12:04:46

@Rántott máj: "Ez ugyebár a liberálisok szerint elfogadhatatlan. Vagy mégsem az, és a tolerancia csak annak jár, aki velük van?"

Ugye ez szónoki kérdés akart lenni? A magyarországi liberálisok egész történelme erről szól.

gyilkos fűegér 2011.04.15. 12:06:07

A rendőrségnek nincs sajnos erre kapacitása, mert:

-Le kell fényképezniük, amikor hajnali egy órakor átmegyek a zebrán piros jelzés ellenére (10 000 HUF)
- Meg kell büntessenek, ha hajnali két órakor rágyújtok a töküres buszmegállóban (10 000 HUF)
- Szarrá kell bírságoljanak, ha a karácsonyfaként világító biciklimen nincs macskaszem (10 000 HUF)
Beláthatjátok, hogy ezek mellett...

A viccet félretéve, vidéken már évek óta a dzsungel törvényei uralkodnak, nyugodtan ki lehetne tenni a táblát:
Budapest vége, üdvözöljük Mordor-külsőn!

manager2008 2011.04.15. 12:07:08

@bubastis2: Igazad van, teljesen. De a rendőrség elvileg csak meghatározott keretek között mozoghat, és az ő szabályai nem teszik lehetővé hogy hatékonyan járjon el, + még baromi drága is. Kell bizonyíték, információ, stb. stb.)
Az ügyvédek meg ha hibázik a rendőrség és nem bizonyít elég jól, kihozzák a harcost és még kártárítést is kap.
A gárda sem ér sokat ebben a helyzetben, mert ha a cigányok rájönnek az ellenszere, akkor vége a dalnak (nem adnék tanácsot).
A szervezet bűnözés ellen szervezett de elrettentő erő hatékony, a veszélyes terroristákat akár rakétával is elpusztítják a nagy államok és nem szarakodnak a papírmunkával. Ha mindenki tudja hogy XY sorozatbetörő, erőszaktevő,zaklató stb., akkor szeliden és utoljára el kell vele beszélgetni egy sör mellett hogy eddig tartott a türelem, és itt van vége.

gyilkos fűegér 2011.04.15. 12:07:47

@Rántott máj:

Szerinted mondjuk Berlinben meddig sétafikálhatnának?

manager2008 2011.04.15. 12:11:09

@gyilkos fűegér: Eltaláltad a dolgot. Egy Dél Amerikai államban tényle így van, ha mész az úton egyszercsak látsz egy táblát, amin fel van írva a következő üzenet. Az XXX állam a táblán túl már nem garantál semmit, tovább menni csak saját felelősségre (és még van párezer kilométer). Kalandtúra a javából.
Na ez nálunk is kitehető egy két megye határán.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.04.15. 12:12:56

Mit lehet hozzátenni egy ennyire szánalmas poszthoz, aminek "íróját" (szerintem gép csinálta, amibe betáplálták a ma esedékes "rettegészavakat") rendesen helybenhagyta a gondolkodók többsége, illetve bőségesen megvédte a többi idióta backstab?

Addig, amíg fehér bőrű magyar emberek, sokszor dolgos, tanult és civilizált emberek ilyeneket gondolnak, hogy a cigányterror által sújtott területeken járőröző önkéntesek nem kellenek oda, Magyarország egy negatív kis pont lesz a világ térképén. Abban a pillanatban viszont, hogy végre ésszel felfogjuk: az nem igazán nácizmus és terrorveszély, mikor a többi magyar ember nyugalmát és érdekét védi az önkéntes sereg (a sünök helyett), elkezd majd virágozni a nemzet.
Itt nem arról van szó, hogy öld és táborba zárd, pusztítsd a cigányt - sokkal összetettebb a dolog. Tanítsd, dolgoztasd, és ha nem akar önként tanulni és dolgozni, használj fenyítő eszközöket! Ennyi. Minden ösztönlény elismeri a felsőbb hatalmat, amikor előkerülnek a fenyítő eszközök. Lásd: állatvilág. Harcoltál már sakálok ellen? Hiába vannak hordában, ha ott a kezedben a fegyver... akkor csak sikoltozó kis állatkák, nem támadó, vérszomjas dögök.

Én nem kívánok semmit a posztírónak - jönni fog az magától! Csak várja ki.

agymosott.blog.hu

Goompah 2011.04.15. 12:13:55

@gyilkos fűegér: "Szerinted mondjuk Berlinben meddig sétafikálhatnának?"

Szerinted mondjuk Berlinben meddig bűnözhetnének az ottani kisebbség bűnöző tagjai?

dedalon74 2011.04.15. 12:17:28

@gyilkos fűegér: Ha megérkeznek az észak-afrikai menekültek, meg még jó pár balkáni fekete, akkor a Bundestag-ig, meg a Bundesrat-ig.

KisGenyo 2011.04.15. 12:18:05

Én még nem hallottam, szebb jövős polgárőrt, vagy ha úgy tetszik gárdistát, védtelen időseket kifosztani, megerőszakolni, megölni. Ahogyan olyat sem hallottam, hogy jobbikos család tanártokat bántalmazott. Pedig ha lett volna ilyesmi cselekmény, ordítana a sajtó róla, de nincs, így csak vonuló fekete ruhásokról tud ordítani, akik a légynek sem ártottak még sohasem. Hát ordítson a sajtó, és ordítson a poszt írója, ahhoz is joga van, pont annyi mint masírozni a polgárőrnek.

Szebb jövőt!

NA YA! 2011.04.15. 12:19:13

@ColT: "Huhú a libsk hogy tltakoztak a magántulajdon védelme ellen (te sem olvastad az alkotmánytervezetet).
Benne lesz az."

Én a lopás tilalmáról beszéltem, nem a magántulajdon védelméről! Ha nincs lopás, nem kell a védelem, de az irónia neked csak egy libsi huncutság, amit nem érthetsz!

Goompah 2011.04.15. 12:21:36

@KisGenyo:

De még csak olyat sem hallottam, hogy cigányokat vagy zsidókat vertek - vagy akár csak fenyegettek - volna.

SP (a bátor) 2011.04.15. 12:22:41

A T. posztírónak 50 éves korára igazán benőhetne a feje lágya.
Egy kis langyos hétvégi rasszistázás...
Fogalma sincs a valóságról ilyen idős korára, vagy provokálni akar.
(vagy egyszerűen hazudott a korát illetően az adatlapján, akkor meg ...)
Tényleg fárasztó...

bastian 2011.04.15. 12:28:28

Gondolom, ha a posztíró hivatkozik a bárki lefasisztázásának jogszerűségére, akkor gondolom ő sem sértődik meg, amikor le büdös zsidózom.

inebhedj - szerintem 2011.04.15. 12:29:18

Az mennyire kemény, a poszt azt kéri számon, hogy az állam miért nem oldja meg a polgárőrség problémáját, ahelyett, hogy azt firtatná, miért nem - hogy nem oldja meg az a problémát, ami - jobb híján - a polgárőrség fellépéséhez vezet. (Közben láttam zsg? ugyanezt írja, úgyhogy +1)

Pediglen ennek a blognak deklaráltan éppen azon emberi hülyeségen kéne nevetnie, ami ebben a posztban realizálódott.

Fasiszta elvek... :D Ugyan, írjuk már le ezeket a fasiszta elveket, mert jelenleg bitang jó esélyekkel nyerni látszom a fogadást, miszerint a szerző szerint ez valami olyasmi lesz, mint a "flampírozás".

További hiányossága az írásműnek, hogy kimaradt belőle: a szerző által képviselt, írjuk úgy: csendes többségben messze felülreprezentált 80 éven felülieket egyfolytában a fasiszta nyilas SS-re emlékezteti a gárda, a polgárőrség, a néptáncegyüttesek, a katolikus egyház, a köztemető látogatók, valamint az afro-amerikai rapperek fekete színe.

"Álljuk körül, és röhögjük ki!" (Mr. Garrison)

majomkutya 2011.04.15. 12:32:33

Elképesztő ez a post.
Szinte minden szava hazugság/csúsztatás.
jogilag:
1. a magyar gárdát feloszlató ítéletben külön leszügezték, hogy nincs akadálya az egykori tagok és szimpatizánsok más szervezetet alapítsanak, vagy abba belépjenek, ott hasonló vagy más tevékenységet folytassanak
2. anno a gárdával kapcsolatban sok megmondóember tanácsolta, hogy hagyjanak fel a gárdázással, álljanak rendőrnek, vagy olyan tevékenységet folytassanak, ami jogilag szabályozott - most ezt teték, polgárőrnek álltak
3. bejegyzett (tegnap volt egy éve a bejegyzés) polgárőr szervezetről lévén szó, senki nem tilthatja meg nekik, hogy polgárőr tevékenységet fejtsenek ki, és mivel a helyszínen tartózkodó rendőrség nem állított elő egy szbb jövőért polgárőrt sem, ebből csak arra lehet következtetni, hogy törvényben megállapított jogköreiket nem lépték át
Ami viszont aggályos:
1. egy jogállam belügyminisztere, hogyan, milyen szólíthatja fel a pogárőrőket (akik közül kb. 40 fő helyi lakos!), hogy hagyják el a települést? miért nem tiltakoznak ez ellen a jogvédők?
2. mi alapján mondja bárki azt, hogy ezek a polgárőrök, akik betartják a törvényben meghatározott szűk jogköreiket elvonják az állami erőszak monopóliumot?
A felsorolás a végtelenségig folytatható lenne.
A lakosság egyes csoportjaiban keltett félelem az Alkotmánybíróság szerint nem érv, mert az relatív. Az index videója szerint a SZJPE éjszakai járőrszolgálata alatt leimádkozott egy háztetőről egy öngyilkosságra készülő cigányt, aki így megmenekült a haláltól.
Egy fasiszta,cigányok kiírtására szervezeődő, de legalábbis élből cigányellenes csoporttól ez azért fölöttéb furcsa.
Továbbá a hajdúhadházi cigányvajda támogatja a SZJPE jelenlétét, ahogyan a cigányok egy része is, a sajtó (nem a jobbik pártsajtója) szerint. Továbbá a nem cigány lakosság jelentős része is örül neki.
Ez az ügy fölöslegesen föl lett fújva, amit én az állam lelkiismeretfurdalásának tudok be, ugyanis tisztában vannak vele, hogy távolról sincs rendben a közbiztonság az országban, különösen keleten és tisztában vannak vele, hogy nincs elég rendőr.
Az meg csak hab a tortán, hogy az üggyel kapcsolatban a belügyminiszter elenged egy laza blöfföt (befejezték a járőrözést).
A blöff egy kártyajátékos esetében praktikus lehet, de egy belügyér esetében semmiképpen sem lehet az. Vagy esetleg azt sem tudja mi folyik az országban? Nem tudom melyik a rosszabb.
A nap izéje a posztíró. :D

gyilkos fűegér 2011.04.15. 12:33:08

@Goompah:

A főgond a következő: a gárda masírozása lokálisan és rövidtávon lehet, hogy gátat szab a "cigánybűnözésnek", globálisan és hosszútávon viszont még jobban elszabadítja, hiszen az üzenete végül is az, amit a posztoló, vagy fentebb @manager2008: kolléga is felvetett: az állam megszűnt.

hozzószóló 2011.04.15. 12:33:54

Állítólag a szocik hozták létre a jobbikot, mondták annó Fideszék. Ha ez így lenne ma gőzerővel fojtanák el a gárdát. De nem teszik.Vajon miért?

Goompah 2011.04.15. 12:34:44

@gyilkos fűegér:

A rossz hírért ne a hír hozóját hibáztasd. Az állam nem azért szűnt meg, mert a gárda megjelent, hanem azért jelent meg a gárda, mert az állam megszűnt.

kyncza 2011.04.15. 12:38:25

@gyilkos fűegér: az állam már akkor megszűnt, amikor idősek gyilkoló tizenéveseket büntetés nélkül 2 nap múlva szabadon engedett, és a szüleiket nem tették hűvösre!

Káványi 2011.04.15. 12:39:02

Mi a franc folyik kies hazánkban? Hogyan lehetséges, hogy az állam képtelen gátat szabni egy leplezetlenül élősködő, bűnözői életmódot folytató kisebbség megélhetési politikusok háta mögé bújt, nyíltan a lakosság - egyelőre - többségi normális életvitelét megkeserítő és megfélemlítő tevékenységének? Mi a búbánatnak fizetjük a rendőrséget, az ügyészséget, a titkosszolgálatokat és a helyi és országos hatóságokat, ha egyszerűen nincs eszközük arra, hogy az állami erőszak-monopóliumot semmibe vevő kisebbségi horda garázdálkodását, nem ritkán gyilkolását leállítsák?

Goompah 2011.04.15. 12:41:09

@Goompah: Elnézést, a Gárda szót nagy kezdőbetűvel kellett volna írnom, így : Gárda. Hiszen tulajdonnévről van szó, konkrétan a Magyar Nemzeti Gárdáról.

Murderface 2011.04.15. 12:42:31

Az a helyzet, hogy a putris(=naplopó, segélyt váró, lopó-rabló-erőszakoskodó) cigányok rasszisták. Persze ezt csak az érti meg, akinek volt már "szerencséje" a közelükben lakni.
A rózsadombiaknak marad az előítélet, meg a jogvédő szervezetek.

Stabilo 2011.04.15. 12:44:55

Szerintem ez megint egy buta poszt. Alapból megint jön a jó és a rossz világkép.
Kicsit mögé kéne néznie a dolgoknak. A szélsőjobb előretörése mindig is a politika terhére volt írható.
Így volt ez nálunk is.
A szélsőjobbot és a Gárdát nem a Jobbik hívta életre, hanem az elmúlt 8 év kormánya. Ők a felelősek ezért.
A Fidesz nem tud vele mit kezdeni, hisz a vidéki emberek döntő többsége szeretne egy markánsabb igazságszolgáltatást. Ezért szavaztak rájuk. Ha most látványosan elkezd a cigányok jogaiért remegni, akkor olyan gyorsan veszíti el a vidéki emberek szavazatait, hogy pislantani sem lesz ideje.
Mit tehetne?

Sleepy Gonsales 2011.04.15. 12:45:32

Sziasztok
Egy kis segítség kéne!
Itt:

jogtalanul.blog.hu/2011/04/15/gyongyospata_emberkozelbol

szerettem volna rákattintani arra a linkre, hogy "Csak a 100 legfrissebb kommentet szeretném látni!", de nem találom, egyszerűen nem találom.

becike4 2011.04.15. 12:46:34

@Indriq: Akkor miért nem csapkodod az asztalt,baszod alássan?Ja,hogy nem jutsz oda.Pintér képességei az olajszőkítésnél véget értek,akiket meg terrorizálnak a norvég halászok,azokat pont leszarja a rendvédelmi szervezet.Mi marad?Önvédelem!!!!

kuznyecov 2011.04.15. 12:46:59

Gratula a cikkért. Azért jó lenne ha kinyitnád a szemed és ellátogatnál egy-két olyan helszinre, ahol a Gárda utódszervezetei rendvédelmi járőrként szolgálnak, nem pedig a magyarellenes sajtóból vennéd értesüléseidet és kreálnál egy cikket blődli marhaságokkal tűzdelve. Az alapszitu amúgy felvet egy fontos kérdést, miszerint kinek a hosszú távú érdeke hogy a közbiztonság a béka segge alá súlyedjen? A problémák nyilvánvalóak, ha ellátogatsz egy cigányoktól hemzsegő területre, az ott lakók órákig tudnának panaszkodni hogy mit tesznek velük a cigók és mit a rendőrök. A probléma megoldása nem az, hogy lefasisztázzuk a rendvédelmi őröket, hiszen akkor a sima polgárőrök is azok, csak álcázva civil ruhában, mivel ők is járőröznek ugyanott. Parttalan vita, illene nyitott szemmel járkálni és mindenkit meghallgatni, nem pedig szemellenzővel szajkózni a blődli faszságokat és ilyen egyoldalú cikket írni. Láss, ne csak nézz!

mement 2011.04.15. 12:47:07

@Goompah: Te most szandekosan jatszod a hulyet:)?

mement 2011.04.15. 12:49:51

@Meridian74: Baleset szinte mindig akkor van amikro valaki nem tartja be a szabalyokat, gyorsan hajt, telefonal, nem figyel, nincs megfelelo mentalis allapotban.

Gyilkossagok azok, amiket bizony sokszor feher emberek, es sokszor szeljobbos emberek kovetnek el.

Csak az ilyen buncselekmenyek es szabalysertesek, bizonyos korokben, erenynek szamitanak.

Szoval hol van a garda mikor evente tobszaz magyart meszarolnak le indokolatlanul a zebran? Vagy miert van az hogy az eletveszelyesen szabalytalankodo autok joreszen valamilyen szelsojobbos szimbolum lathato?

mement 2011.04.15. 12:50:40

@Meridian74: Igazabol a kerdes koltoi, nem varom el toled hogy felfogd a kontrasztot.

mement 2011.04.15. 12:53:20

@kyncza:`az állam már akkor megszűnt, amikor idősek gyilkoló tizenéveseket büntetés nélkül 2 nap múlva szabadon engedett, és a szüleiket nem tették hűvösre!`

Nem az allam nem szunt meg, csak hibazott.

De gondolom neked az is keves lett volna ha hetediziglen kiirtjuk az egesz csaladot, a hazukat elbontjuk es soval hintjuk be.

kyncza 2011.04.15. 12:54:21

@mement: mekkora egy idióta vagy! Ki mondott ilyet, te szerencsétlen?

A szerelő 2011.04.15. 12:55:45

@mement: "Szoval hol van a garda mikor evente tobszaz magyart meszarolnak le indokolatlanul a zebran? "
A rossz időjárást is kérd tőlük számon :)
"Vagy miert van az hogy az eletveszelyesen szabalytalankodo autok joreszen valamilyen szelsojobbos szimbolum lathato?" na, ez viszont hazugság vagy rosszindulat. mondom úgy, hogy szerintem nem a gárda a megoldás. de hogy mi, azt nem tudom. a gárda csak egy kétségbeesett válasz egy kétségbeesett helyzetre, majd később derül ki, hogy használt vagy ártott.

Stabilo 2011.04.15. 12:56:03

@mement: és téged miért csak a Gárda izgat, amikor máshol nyíltan vonulhatnak fel a neonácik. Akkor hol vagy mikor Németországban, Lengyelországban menetelnek.
Vagy mikor Líbiában már-már népirtás van?
Ezek a dolgok nem érdekelnek?

mement 2011.04.15. 12:57:58

@Stabilo: Miutan en Magyarorszagon lakom, szarok a nemetek neonaci problemajara es szarok a lengyelek neonaci problemajara.

Engem az erdekel,hogy videki tanulatlan tusko parasztok, borittas agresszvitasukat, ne ugy eljek ki hogy kozben megfelelmlitenek mindenkit aki meg meri kerdojelezni a tetteik helyesseget, es szuksegesseget.

Plumper_ 2011.04.15. 12:57:59

rohadék NYILASOK! rosszabbak, mint a nácik voltak. kirabolták a zsidó polgárságot, majd deportáltatták őket. még Horthy idején! a nyilas-érában pedig tovább folytatták. most meg letagadják az egészet. ehhez kell pofa.
minden a börtönbe, műanyag lakattal.

dzsugasvili 2011.04.15. 12:58:52

Ez a blog nagyon durva! A kormánnyal kapcsolatos cikkeik néha egészen találóak, de akkor mindig szétrombolják a művüket egy ilyen idegbeteg, logikátlan vadliberó őrjöngéssel, mint ez itt fenn. Menjél el te Hajdúhadházra lakni, olyankor, mikor nincs 200 "fasiszta" a környéken, lakj ott pár hónapot, és akkor írhatsz újra blogot.

Plumper_ 2011.04.15. 12:59:16

@mement: vigyázz, mert ha kifogásolod a mocsok rasszizmusukat, akkor azzal vágnak vissza, hogy bántod a magyart.
hmmmm.....
a magyarok nem rasszisták, csak ezek a műmagyarok.
ne essenek már túlzásba.

mement 2011.04.15. 12:59:28

@A szerelő: A rossz idot nem kerem szamon, de ha nem az idojarasnak megfeleloen vezetet akkor azt igen.

A garda nem valasz, a garda egy problemat meglovagolo, politkai torekveseket elosegito paramilitans mozgalom.

átlátó 2011.04.15. 13:00:01

Engem peldaul nem zavar ahogy a pallott szadat teped blogiro...

Goompah 2011.04.15. 13:02:03

@mement: "Te most szandekosan jatszod a hulyet:)?"

Ez a legújabb érved?
Bocsáss meg, hogy reagáltam a kommentedre, nyilvánvalóan vitaképtelen vagy.

mement 2011.04.15. 13:04:14

@Goompah: Hat pedig ezek szerint direkt jatszod.

Egy part elso embere eloszeretettel hivatkozik folyamatosan a gardara, az egyenruhajukban paradezik, az megbizhato emberi ugyanezt teszik a EUban, de neeem, a kettonek nincs koze egymashoz ugye:)? Ez nem bizonyit semmit, csak libsikomcsizsido mocskolodas:)

Goompah 2011.04.15. 13:05:32

@kuznyecov:

A Gárda mocskolásának abszolút alaptalanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy pl. Hajdúhadházon a polgárőrök be sem teszik a lábukat a cigányok lakta utcákba. Ebből következően max. a magyaroknak lenne félnivalójuk a Gárdától, ők viszont valami rejtélyes oknál fogva nem félnek, sőt egyenesen örülnek a polgárőrök jelenlétének. (Kivéve persze néhány megélhetési rettegőt.)

mement 2011.04.15. 13:06:16

@Goompah: inforadio.hu/hir/belfold/hir-353422

Csak beirtam a googlebe hogy Vona Gabor Garda.

Joe84 2011.04.15. 13:06:44

A cikkből megtudhattunk, hogy a polgárőrség és a jobbik is OLASZOK!!! Hát fasiszták... olyan fasisztoid jelvényekkel mint Imre király címere, biztos ő is olasz volt valójában.

Egyébként valaki mondja már meg miért kéne a rendőrségnek intézkednie? Szabálysértés, bűncselekmény nem történt. Bárki összeállhat 2-3 ismerősével és fekete ruhában mászkálhat, ezt semmi nem tiltja, a bűnözők elfogása pedig mindenkinek törvényes joga!

Ja, hogy a bűnözők félnek tőlük, az meg kit érdekel a taszon és az egyéb bűnözőket védő liberális bandákon kívül?

Goompah 2011.04.15. 13:07:16

@mement:

Haha! Ha én Budapest utcáin a Tamil Tigrisek egyenruhájában kezdek masírozni, akkor a Tamil Tigrisek az én politikai céljaimat szolgálják?

Ne nevettesd ki magad. Inkább próbálj érvelni, de láthatóan nem megy neked. :(

huhany 2011.04.15. 13:07:47

Azért meg kéne kérdezni a vidéken élő fehéreket, főleg öreg embereket, hogy mennyit lopnak a kertjükből a cigányok, és hogy őket vajon miért nem zavarják ezek az újfasiszta emberek, sőt még örülnek is hogy jelen vannak, mivel a rendőrség lóóófaszt nem tud tenni, ésa múgy meg nem is akar, holott igen is főleg cigánybűnőzés van magyarországon. személy szerint én sem örülök az ennyire szélső jobboldali csoportoknak, de ha az adózók pénzéből fenntartott hatóság képtelen megfékezni a cigánybűnőzést, hát akkor ám legyen jöjjenek a neonácinak kikiálltott szélsőségesek.

kyncza 2011.04.15. 13:08:07

@Plumper_: anyád picsája nyilas te büdös bibsi!

mement 2011.04.15. 13:08:23

@Goompah: Kivéve persze néhány megélhetési rettegőt

Latod ez a legnagyobb probelma, hogy barki aki nem ert veletek egyet, aki nem veletek skandalja hogy ciganybunozes, az a ti szemetekben megelhetesi rettego, vagy cigany, vagy komcsi, vagy buzi, vagy libsi, es mint ilyen termeszetesen ellenseg.

Nem sokkal jobb a garda mint a ciganybunozok, csak a ciganybunozoknek legalabb nincsen egyenruhajuk, es nincs parlamenti kepviseletuk, de ugyanugy a megfelelmitesre, es az erobol valo elnyomasra jatszik.

mement 2011.04.15. 13:09:54

@Goompah: Igen, ha kozszereplo vagy akkor ez uzenet erteku. Azt jelenti egyek vagyunk

Ujra megkerdezem direkt jatszod a hulyet:)

majomkutya 2011.04.15. 13:15:07

@majomkutya: A fasisztázókat és nyilasozókat kérném szépen cáfolják meg az előző hosszú kommentemben felsorakoztatott érveimet.
ÉS érvekkel ha lehet, ne azzal, hogy én is fasiszta/náci/nyilas/újnyilas vagyok!

bubastis2 2011.04.15. 13:15:45

@Meridian74: Igen, de amiért nem nyilvánvaló, azért még erős szervezetről van szó, és fordítva: amiért a gárda meg van szervezve, azért még egy jókora, szervezetlen, de ideológiailag valamennyire egységes, társadalmilag ugyanúgy kiábrándult diffúz bázisra támaszkodik.

Jimbo75 2011.04.15. 13:16:02

A szerző síkhülye....
Majd, ha párszor kirabolják a cigányok, akkor megnézném, hogy kit szeretne inkább a közelében tudni, masírozó legényeket, vagy kancigányokat...

Csak beugrottam 2011.04.15. 13:16:36

Csak érdemes lenne megkérdezned a cigányokat is ,ha már ennyire véded az "érdekeiket".
"A Jobbik álláspontja az, hogy Magyarországon a közbiztonság ügye mindannyiunk ügye, amit egyébként az is mutat, hogy legutóbb Hajdúhadházon épp Lakatos László, a helyi cigányvajda vette védelmébe az SZJPE tagjait és azok tevékenységét, kihangsúlyozva a média előtt azt, hogy a közbiztonság érdekében közmegelégedésre látják el feladatukat."

Szarügy a jogálam ,de még nem az történik amit egy Don Pintér büfög hanem amit a törvények lehetővé tesznek.Persze értem én vissza sírod a kommunizmust amikor a Párt szava volt a törvény ,de pillanatnyilag még nem ez a helyzet.

bubastis2 2011.04.15. 13:19:40

@manager2008: Én is egyetértek veled, de úgy gondolom, hogy itt a gárdisták már most maguk(at képzelik) az ellenszer(nek), hiszen itt a cigányok az agresszívak felénk, nem fordítva. Talán az ügyefogyott gárda megjelenése végre kijózanítja a társadalmunkat irányító tehetős réteget legalább annyira, hogy nyílt, komoly és milliókat bevonó társadalmi beszéd kezdődjön, ellentétben a mindent a szőnyeg alá seprünk és feszítünk büszkén, hogy milyen európaiak és civilizáltak vagyunk gyakorlatával.

Goompah 2011.04.15. 13:19:44

@mement:

OK, látom, nem érted. De rólad nem is merem feltételezni, hogy direkt játszod a hülyét. :)

Nos, akkor egyszerűbben mondom: Ha Vona Gábor holnaptól az USA légierejének egyenruhájában masírozik Budapest utcáin, akkor ez az üzenet azt jelenti, hogy az USA légiereje Vona Gábor vagy a Jobbik politikai érdekeit képviseli?

"az a ti szemetekben megelhetesi rettego, vagy cigany, vagy komcsi, vagy buzi, vagy libsi, es mint ilyen termeszetesen ellenseg."

A rettegő az rettegő, a cigány az cigány, a libsi az libsi, a buzi az buzi stb. Mi más lenne, mint ami? De természetesen nem ellenség, miért lenne az? Egy országban élünk, egymásra vagyunk utalva, együtt kell működnünk. Tehát nem ellenségek. Ne magadból indulj ki. :)

bubastis2 2011.04.15. 13:23:40

@Csak beugrottam: Senki nem sír vissza semmit, de jogállam ide vagy oda, ezt az ügyet a jogállam formája már nem tudja kezelni (a mai viszonyok szerint, hiszen száz éve még az úgynevezett jogállamok sem tettek mást, mint erős kézzel elbántak a rendet fenyegető rétegekkel). Ahogy a háborút se. De attól, mert jogállamban élünk, a problémák fikarcnyit sem változnak. Itt brutális nyomor van és erőszak folyik. Ahogy, nézzünk szembe vele, a világ legnagyobb részén. Már nem elég, hogy a szavakat hajtogatjuk: jog, elvek, demokrácia - hamarosan (jó, talán évtizedek múlva) a pofánkba másznak, és nem mozdulnak onnan. Szerintem egyetlen komoly politológus sem véli azt, hogy pár száz évnél tovább változatlanul fenntartható ez a mai "demokrácia".

Csak beugrottam 2011.04.15. 13:26:58

@bubastis2:
"Senki nem sír vissza semmit, de jogállam ide vagy oda, ezt az ügyet a jogállam formája már nem tudja kezelni" tehát mégis a diktatúrát vágyod ,értem.A jogállam tudná kezelni a kérdést ,ha a kiváltó okot szüntetné meg.De nem ,inkább az okozatot üldözi.

commando 2011.04.15. 13:27:09

Most akkor kell a gárda vagy sem? Mire végigolvastam minden kommentet, már azt is elfelejtettem, hogy mi volt a véleményem még az elején. Sok-sok igazságot írtatok, de lehet-e ezt a problémát objektív módon kezelni? Írjon már valaki egy megnyugtató megoldást, és háron év múlva rászavazok!

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 13:30:42

ROTFLMAO... na ezt érdemes volt elolvasni így péntek délután. A megélhetési aggódó alternatív világa, ahol a magyarok a gárdától félnek a legjobban, az a legnagyobb problémájuk (mintha minimálisan is jelentős gittegylet lenne). Az már csak hab a tortán, ahogy (az általa láthatóan nem ismert) fasiszta szó ötször szerepel egy féloldalas cikkben. Remélem a cikkírás közbeni napi onanizálása a fasizmusra szóra kellemes örömmel töltötte el a roppant művelt és tájékozott szerzőt...

bubastis2 2011.04.15. 13:31:08

@Csak beugrottam: Ne legyél már ennyire fekete-fehér. :) Nem csak "diktatúra" és "jogállam" létezik, ne mosd össze a magyar politikai berendezkedést a jogállam fogalmával (bár megértelek, az elmúlt húsz évben ügyesen altattak minket). Pontosítok: azt állítom, hogy a magyar belpolitika jelenlegi formája nem tudja kezelni ezt a kérdést. Nem diktatúra kell, hanem kicsit körülnézni más országokban, és az eredményeket átvenni. A Jobbik semmiért nem hibás, szerencsétlen, naiv társaság. A magyarországi baloldal méltatlan a baloldali névre. A Fidesz kelet-európainak bizonyul, és így tovább. Tehát még egyszer: a jogállami kereteket és intézményeket arra használják, hogy egy áldatlan helyzetet tartósítanak önös érdekből. Ebben a helyzetben a Jobbikot szidni nem más, mint alájátszani a Fidesz és az MSZP politikájának, hiszen pontosan ők szeretnék, ha továbbra is mellébeszélés folyna az országban.

Plumper_ 2011.04.15. 13:31:08

@kyncza: de ha egyszer az vagy!! könyörgöm, az vagy! rasszista, antiszemita, gyűlölködő bűnöző.
(bibsi...hehehe, ezen jót nevetek; gyere vasárnap, meglátjuk, hova pakolsz te náci rohadék) ti ássátok Magyarország sírját, és fel kell ébrednie minden értelmes magyar embernek, ha nem akarnak megint 1944-45-öt!

Csak beugrottam 2011.04.15. 13:31:12

@bubastis2:

"Már nem elég, hogy a szavakat hajtogatjuk: jog, elvek, demokrácia - hamarosan (jó, talán évtizedek múlva) a pofánkba másznak, és nem mozdulnak onnan."

Éppen ez a baj ,hogy csak hajtogatjuk ,de nem tartatjuk be.Rend lenne ,ha a hatájos törvényeket (jogállam) betartatnák.

Plumper_ 2011.04.15. 13:32:35

@Muad\\\'Dib: ha te belülről nézed a dolgot, mit lehet erre mondani?
a fenti alakok az egész társadalmat megmérgezik, mint tették a 30-as években, és tudjuk, mi lett az eredménye.
én csak a normális magyarokat sajnálom! beleértve cigányt és nem cigányt, mert nem az alapján ítélek, ki milyen nemzetiségű, hanem hogy mit tesz.

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 13:32:37

@Plumper_:
"...és fel kell ébrednie minden értelmes magyar embernek, ha nem akarnak megint 1944-45-öt! "
Jesszusom, meg akartnak szállni minket a németek? Mesélj, hallottál valamit?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.04.15. 13:34:58

A sok agyatlan barom esetleg belegondolhatna a következményekbe.
A "Klán" is vígan parádézott odaát. Aztán egyszercsak a feketék kijátszották melléjük a "Fekete Párducok" kártyát. Roppant mód kíváncsi lennék mit szólna a jelenleg dagadó mellű rendpárti bagázs "operett hadereje" ha terepruhás cigányvéderőbe futna az egyik sarkon...

Mert ha ez így megy még egy darabig, akkor ez következik. Akkor lesz aztán szép világ...
Pffff...

bubastis2 2011.04.15. 13:35:11

@Csak beugrottam: A hatályos törvények betartatása nem elég a társadalmi feszültség leszerelésére, mivel a szegénységet, tanulatlanságot nem szünteti meg. Például amíg a törvényben az szerepelt, hogy húszezer alatti összeg nem számított lopásnak, addig az ilyen lopások áldozatainak keserűségével a törvény nem foglalkozott, ergo nem volt alkalmas a feszültség csökkentésére. Ráadásul nincsenek "deterrens faktorok": a cigányokat nem riasztja vissza egy-két nap börtön vagy közmunka, tehát a törvény betűje tehetetlen, nem tudja megvédeni az áldozatokat - és hangsúlyozom, nem segít a cigányokon sem. Nem elég a törvények szavához, a jogokhoz ragaszkodnunk. Hiszen épp arról van szó: van egy több százezres réteg az országon belül (és akkor még nálunk el sem kezdődött a bevándorló-apokalipszis!!), aki semmilyen formában nem vethető alá a törvénynek, sem szellemének sem betűjének.

mement 2011.04.15. 13:35:42

@Goompah: :DDD

Aki az USAF probalja parhuzamba allitani a magyar gardaval,(az egyik egy legitim fegyveres szervezet, a masik meg illegitim civil kezdemenyezes, csak az elso szembetuno kulonbseg), tul okos ember nem lehet:)

Abba mar bele se merek kerdezni, mi alapjan kavart vona a gardaparancsnokok valasztasanal, es miert sirt Inancsi szaja hogy Vona nem all vele szoba:) Biztos azert mert a ket dolog egymastol teljesen fuggetlen:D

Csak beugrottam 2011.04.15. 13:36:47

@bubastis2:
A pontosításoddal én is egyetértek ,bár szerintem a nem akar mitkezdeni sokkal pontosabb kifejezés.A többivel egyetértek.Érdekes ,hogy pár napja a cseh rohamrendőrség csapot szét az ottani etnikum között mert akadályozni akartak egy felvonulást (A cigányokat könygázzal és gumibottal jobb belátásra bírták) és érdekes módon sem az EU sem más jogvédő nem sipákolt.Ott miért lehet? Itt miért odzkodik a hatalom a törvények betartatásától ?

laci_52 2011.04.15. 13:37:06

"Hogyan lehetséges, hogy az állam képtelen gátat szabni egy leplezetlenül fasiszta módszerekkel manipuláló, egy szélsőjobboldali – és úgyszintén fasiszta elveket hangoztató – parlamenti párt mögé búvó banda nyíltan rasszista és megfélemlítő tevékenységének?"
És az hogyan lehetséges, hogy az állam képtelen gátat szabni egy kisebbség garázdálkodásának és egész településeket megfélemlítő tevékenységének?

mement 2011.04.15. 13:37:23

@mement: De igazabol tudom hogy te sem veszed komolyan, hogy a ketto egymastol fuggetlen, csak szarul jon ki, hogy a garda nem mas mint Jobbik katonai vonulata:)

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 13:38:04

@Plumper_:
Engem az a gittegylet nem érdekel. Viszont az a szomorú tény, hogy amennyiben a rendőrség nem véd meg, tele lesz gárdához hasonló szervezetekkel az ország. Akár betiltják ezt, akár nem. Ugyanis amikor a bíróságnak is azzal kell szembesülni, hogy az öreg azért vezet áramot a belső kerítésbe, mert a rendőrség többszöri feljelentésre sem tesz semmit, akkor bizony jön a balkáni állapot és a csoportos önvédelem...

Csak beugrottam 2011.04.15. 13:40:44

@bubastis2:
" aki semmilyen formában nem vethető alá a törvénynek, sem szellemének sem betűjének."
Ezt remélem nem gondolod komolyan.Ez azt jelenti ,hogy a fehér ember másodrangú az országban mert rá vonatkoznak a törvények.
Igenis önfentartó börtönök, addig nem jöhet ki amíg az okozott kárt meg nem téríti és még van egy sor intézkedés amivel a börtönt valóban büntetéssé tehetjük és nem szanatoriummá.De ha ezek a kérdések napirendre kerűlnek akkor jönnek az ilyenek mint ez a poszt és elkenik a megoldást.

majomkutya 2011.04.15. 13:43:46

Senki nem reflektál a korábban felsorakoztatott jogi és egyéb érveimre, nem baj.
Most olvasom, hogy egy cigány ráhívta a szolgálatot teljesítő polgárőrökre a rendőröket, mert azok szerinte "beszóltak neki".
A rendőrök kimentek, igazoltatták a polgárőröket, majd átvizsgálták a ruhájukat!
Érdekes ez a kettős mérce.
Hány és hány magyar ember számolt már be arról, hogy kihívta a rendőröket azzal, hogy a cigányok a ház felgyújtásával fenyegetik, meg a családja kiírtásával, a rendőrök meg azt mondták a telefonba, hogy nem tehetünk semmit, nem megyünk ki addig amíg nem folyik a vér!
Bűnmegelőzés rulez! :D

Goompah 2011.04.15. 13:44:12

@mement: Nem válaszoltál a kérdésemre. Nem megy?

bubastis2 2011.04.15. 13:45:35

@Csak beugrottam: Azt hiszem, alapjában véve egyetértünk (vagy másképp szólva: érdemes vitázni veled :-) ). Szóval: egy jogállamban azért nehéz szerintem úgymond betartatni a törvényeket, mert szinte soha nem fekete-fehérek a dolgok, így nagyon könnyű bebizonyítani - és aki megteszi, gyakran igaza is van -, hogy valakinek sérültek a jogai az intézkedések során. Pl ha egy romatüntetést szétvernek nálunk, óriási lesz a felháborodás - mert az ellenzék azonnal kihasználja ezt arra, hogy a kormánypártokat a lehető legrosszabb színben tüntesse fel bel- és külföld előtt. Ráadásul nem is az ilyen nagy rendbontásokkal van gond, mivel azok nem is nagyon vannak Magyarországon (talán kivétel a pár évvel ezelőtti siófoki cigánymaffia-felvonulás, biztos hallottál róla, ahol gépfegyvert is lóbáltak, de a rendőrség sehol sem volt). Inkább a sok apróságról van szó: egy roma többségű faluban, ahol a romák 90 százaléka munkanélküli, nem fogja tudni a rendőrség törvényes keretek között megvédeni Mári néni tyúkját vagy Mári nénit akár. És ha nem, akkor viszont minden megoldási kísérlet valahol jogsértő: kitelepítjük Mári nénit? esetleg a cigányokat? - Valamit tenni kell.

kyncza 2011.04.15. 13:46:13

@Plumper_: hát hova pakoljalak te idióta fogtündér? Akkor röhögj, amikor a cigányhordák járják majd az utcát, aztán aki ferdén néz, leszúrják.

Te idióta főrettegő, te...

Rasszista vagyok, mert én pofámbasznám a lopós cigányt...
Antiszemita vagyok, mert rühellem a kapaorrú, országfelvásárló, bankkasztos bibsiket

Te meg magyargyűlölő vagy, ennyi!

bubastis2 2011.04.15. 13:46:41

@Csak beugrottam: Tökéletesen egyetértek. Igen: ilyen (önfenntartó börtön stb) és ehhez hasonló ötletektől kéne KURVA HANGOS legyen a parlament. Ehhez képest mi van? Áh.

Goompah 2011.04.15. 13:46:42

@Csak beugrottam: "Ott miért lehet? Itt miért odzkodik a hatalom a törvények betartatásától ?"

Talán mert az ottani liberálisoknak ilyen esetben nem az az első dolguk, hogy rohannak külföldre sírni és a hazájukat vádolni. Talán az ottani liberálisok inkább védik a törvénutisztelő polgáraikat, mint a bűnözőket.

bubastis2 2011.04.15. 13:50:53

@Muad\\\'Dib: Pontosan! De ezért a helyzetért nem a gárda a hibás, sem a gazda. Tehát nem őket kéne szorongatni.

mement 2011.04.15. 13:51:02

@Goompah: Eleve a kerdes akkora ordas nagy ostobasag, hogy nem is ertem hogy tudtad komoly arcal feltenni.

Ha Vona az USAF egyenruhajaban mondta volna fel az kepviseloi eskujet, akkor teljesebn egyertelmu lenne, hogy Vona gabor a magyar parlamentben az USA es azon keresztul a legiero erdekeiert harcolna.

De o a magyar garda rucijaban csinalta ugyanezt, igy a mar amugy is nyilvanvalo teny csak megnagyobb megerositest nyert.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.04.15. 13:52:24

@Jimbo75: majd nyiss ki egyszer egy történelemkönyvet. Pár évtizede ugyanezek a gyerekek masíroztak az utcákon, csak nem a cigánybűnözés miatt nem volt pénze a embereknek, hanem a zsidók kizsákmányolása miatt.

Egyébként a kor, a diszlet (az elöző gazdasági válság, munkanélküliség, elégedetlenség, stb.) ugyanez volt.

Az eredmény: 55 millió halott.

Egy olyan majom miatt, akit 1928-ban még csak mindenki az ügyeletes pojácának gondolt.

Ezért kell ezeket megállítani.

Csak beugrottam 2011.04.15. 13:55:23

@bubastis2:
Pontosan én is ezt mondom, hogy tenni kell.Erre jó megoldás lenne az önfentartó börtön.Ha ellopja Márinéni tyúkját teszem azt eszmei (értéke 5000 forint) akkor mehet a dutyiba ,lehet földetműveltetni,állatot tartani a rabkeresményéből a BV költségeit levonni a maradékból Mári nénit kártalanítani.Ha Márinéni kártalanítva akkor kijöhet.
Hidd el egy ilyen konstrukció nem lenne eredménytelen.

Az egyik megoldás lehet az érpataki model, a másik hogy bizony az ilyen falvakba nem 1 helyi KMB-s kellene hanem 10 rohamrendőr állandóan az utcára.

Amúgy a példámban nem a romák vonultak fel, csak törvénytelenül akadályozni akartak egy engedélyezett felvonulást.Ott érvényt mertek szereni a törvénynek.
Itthon a velejéig korrupt és tolvaj politikai elit csak a saját pecsenyéjét sütőgeti és csak akkor fognak lépni amikor a végeken már patakokban folyik a vér.

bubastis2 2011.04.15. 13:59:44

Pontosan! Ha szabad ilyent mondani: gyűlölöm az egész bandát úgy ahogy van, az összes struccot meg felelőtlen zsiványt, aki eljátssza az ország pénzét, az emberek bizalmát és a jövőnket. És az a rossz, hogy én pl ebben a helyzetben képtelen vagyok szavazni, mert nem érzem azt, hogy ér valamit a szavazatom: meggyőződésem szerint liberális vagyok, de lokálpatrióta is, terjeszteném a magyar kultúrát (mert az enyém), de nem zárnám ki a többit sem. És - nincs ilyen párt. Tehát ha magamhoz következetes akarok lenni, csak heccből szavazhatnék, illetve sehogy, vagy esetleg civil szervezkedésekben vehetnék részt, de egyelőre azok között sem látok komolyan vehetőt. Szóval nagyon jól működik nálunk a butítás. De ettől függetlenül még én és a gyermekeim fognak ebben a kiszegényített országban szenvedni a polgárháború szélén, és nem a korrupt politikus leszármazottai, akik bármikor melegebb éghajlatra menekülhetnek majd, a mi pénzünkön. Áh.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.04.15. 14:00:42

@Kiszámoló: Már úgy értem, a zsidó nagytőkére fogták a bajok gyökerét, ahogy most a cigánybünőzésre.

Akkor is hazugság volt, most is az.

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 14:01:20

@Kiszámoló:
"...Pár évtizede ugyanezek a gyerekek masíroztak az utcákon..."
Azért kell pofa ahhoz, hogy ilyeneket állítson az ember. Ugyanis azok a "gyerekek" már felgyújtottak volna néhány falut és eltettek volna láb alól jó-néhány embert. Szánalmas csúsztatás ezt a gittegyletet valami náci SA-hoz hasonlítani. Pontosan annyira veszélyesek, mint amennyi erőszakos bűncselekményt elkövettek. Az érték = nulla.

2011.04.15. 14:02:17

"leplezetlenül fasiszta módszerekkel manipuláló, egy szélsőjobboldali – és úgyszintén fasiszta elveket hangoztató – parlamenti párt mögé búvó banda"

A blogírónak üzenem: Sajnos vannak olyan vidékek az országban, ahol nem az a legnagyobb probléma, hogy beszart a fűnyíró, és venni kell másikat a pázsitnyíráshoz. Már sokszor rácsodálkoztam, hogyan lehetnek emberek ennyire elképesztő módon szubjektívek, és bele sem gondolni abba, mekkora gáz egy cigánysor tőszomszédságában élni, és mindennap arra ébredni hogy BÁRMI megtörténhet az emberrel. Ma ellopják a megmaradt tyúkot, holnap átvágják a torkodat a tyúkszaros nyugdíjért. Persze hogyan is várhatunk objektivitást a 10 millió ÉN országában. Ahol minden állampolgár kizárólag saját magával törődik, bármikor átgázolva bárkin, ahol két magyar "nemzet"iségű csípőből szembeköpi egymást, és egy deklaráltan magyarpárti mozgalmat. Ahol egyetlen szórakozás a tévé orrvérzésig való nézése, és a sok hazugság nagykanállal való zabálása...

Barátom ébredj fel, ugyan még kevés ember érti mi történik ebben az országban, de nyílnak fel a szemek, és a türelem is vészesen fogy. Az általad fikázott gárdát, és mind gyakrabban előforduló önvédelmet ("önbíráskodást") a kényszer szülte, és nagyon jól példázza, hogy szarul mennek a dolgok narancsországban. Persze tudom, a rózsadombról nem látszik.

majomkutya 2011.04.15. 14:03:56

@Kiszámoló: Hagyjuk már ezt az ostobaságot!
A 2. világháborúnak mindenképpen ki kellett törnie. Ha van Hitler, ha nincs. Az akkori "masírozásnak" semmi köze az 55 millió halotthoz.
Bizonyított tény, hogy Sztálin támadást indított volna a nyugat ellen.
Ahogyan az is bizonyított tény, hogy Lengyelország felosztása után Sztálin meg akarta támadni a németeket, csak a németek előbb támadtak.
A szovjetek az akkori német-szovjet határvonalon támadáshoz voltak felsorakozva, előretolt egységekkel, támadófegyverekkel.
Nyilván minden máshogy lett volna, de az 1. világháborút lezáró békerendszer miatt előbb utóbb kitört volna mindenképpen a konfliktus.
Ez a párhozam nem áll meg.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.04.15. 14:05:39

@majomkutya: ostobaság? Én semmi különbséget nem látok a gárda, meg a fasiszta legények szerepe között

Hamahakki 2011.04.15. 14:06:59

Meridian74: Uristen! Te kevered a szezont a f@szoddal!

"Szoval hol van a garda mikor evente tobszaz magyart meszarolnak le indokolatlanul a zebran?"

es az autosok felelemben tartanak tob szazezer embert minden nap, igaz???!!?!?!

mement 2011.04.15. 14:08:22

@Muad\\\'Dib: meg is tennek, valoszinuleg ha nem lenne ott a rendorseg.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.04.15. 14:08:42

@majomkutya: a német-orosz konfliktusnak mi köze volt a fasiszta villámháborús, zsidókiirtós, élettér-elméletes agymenéshez?

Lett volna egy egyszerű háború két ország között.

De Hitler már előbb kidolgozta az összes többi tervét.

Ha nincs gazdasági válság, nincs Hitler. Ha nincs Hitler, nincs II. világháború.

2011.04.15. 14:08:51

@Csak beugrottam: "csak akkor fognak lépni amikor a végeken már patakokban folyik a vér."

Már patakokban folyik. Minden hétre jut kb 2 gyilkosság. Ez amit be mernek a fősodratú médiában mondani, és félpercess hiradósnittben. Ezt még nyugodtan felszorozhatod tízzel. Aki jár BAZ megyében, és nemcsak a tévét bámulja, az tudja, hogy ott már rég pokol az élet.

Hamahakki 2011.04.15. 14:09:04

Az elobbi hiozzaszolasom Mement-nek szolt!
Bocs Meridian!

mement 2011.04.15. 14:10:18

@Hamahakki: mondjuk ugy hogy Budapesten annak hogy egy autos elusson, nagyjabol 80 szazalek eselye van, ha nagyon figyelsz, marpedig nagyon figyelsz mert megtanultad, ez a 80 szazalek kb leesik 40 re.

Ezt kijelentesed amugy nekem celoztad, nem Meridiannak:) ebben biztos vagyok.

Szoval igen, van egy jelentos tomeg aki felelmkent eli meg az elvadult, szabalyokra fityethanyo zomeben feher emberek alltal vezetett autok terrorizalasat:).

kyncza 2011.04.15. 14:11:00

@Kiszámoló: na, még egy idióta...

Aha, a gárdisták egyértelműen naponta embereket ölnek le, vernek meg, gyújtják fel a házakat egyiket a másik után.
Hogy mit kell szegény, megfélemlített, adófizető cigóknak eltűrni...rettenetes!

téged fizetnek, hogy rettegj?

majomkutya 2011.04.15. 14:11:18

@Kiszámoló: Szíved joga, hogy te kiben mit látsz.
Van aki azt látja amit te, van aki mást.
Az az ostobaság, hogy belekevered az 55 millió halottat, ami a versaillesi békerendszer egyenes következményeként kitört háború miatt történhetett meg és semmi köze a masírozáshoz.

A jobbik és a polgárőrség célja, hogy rend és boldogulás legyen az országban.
Ezek valahogy nem világhódító tervek.
Ilyen alapon le kellene cserélni a piros-fehér-zöld zászlót is?
Elvégre volt időszak, amikor embereket öltek meg ezen zászló alatt. (pl. 2. világháború, pl. 50-es évek).

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 14:11:18

@mement:
Mégis hogy tennék meg. Ők százan kinyírnák a több száz fuxos, börtönviselt, kigyúrt cigányokat, akikhez ráadásul azonnal több ezer csatlakozna? Mondd hol élsz te? Az igazság az, hogy a rendőrség inkább azért van ott, hogy ezeket a szerencsétlen, megtévesztett srácokat megvédje az olyanoktól, akinek alap a szamurájkarddal való vitalerendezés. Még hogy félelmetes, fasiszta gárda, ne röhögtess...

mement 2011.04.15. 14:11:52

@Hamahakki: Bar ertem en hogy szarul jonne a JOBBIKnak, es rajta keresztul a Gardanak, ha azok ellen a szinten zavaro es masok eletet veszelyezteto magatartas formak ellen is felemelnek a szavukat, amiket a kovetik es szimpatizansaik egy joresze magaenak tudhat, sot egyenesen buszke ra.

Gogol 2011.04.15. 14:15:20

Ne legyünk naívak. A következő ciklusban A fidesz csak a jobbikkal tud majd kormányt alakítani, ezért nem csinálja ki őket. Mindenkit kicsinálnak, a rendőröket, bírókat, újságírókat. Velük nem kell majd kolaícióra lépni. Csak a jobbikkal.

mement 2011.04.15. 14:15:20

@Muad\\\'Dib: Ahha ezek a szerencsetlen sracok, ugyanazo ka focihuliganok, akik egy ujpest fradi merkozesen szetverik a stadiont es kornyeket, meg megszurkaljak egymast.

En azt latom hogy van egy vegtelenul elvadul nepcsoportunk(ciganyok,azon belul ciganybunozok) es van egy vegtelenul elbutult tanulatlan ostoba retegunk(gardistak) akik az elozo nepcsoportbol adodo problemakon elik ki magukat, es tanulatlansagukbol adodo kudarcukat az eletben

Egyik kartekonyabb mint a masik.

majomkutya 2011.04.15. 14:15:57

@Kiszámoló: A német-orosz konfliktusnak semmi köze hozzá.
Ahogyan a magyarországi "masírozásnak" és a 30-as németországi "masírozásnak" sincs köze az általad emlegetett 55 millió halotthoz.
Csak erre akartam rávilágítani.
Azzal viszont vitatkoznék, hogy ha nincs Hitler,akkor 2. vh. sincs.
Szerintem az mindenképpen lett volna, mert a versaillesi békerendszer tarthatatlan volt.
Még a komcsi Glatz ferenc is azt mondja, hogy a mai európai (pl. Balkán) konfliktusok, mind a versaillesi békerendszerből erednek.
Egy szó mint száz a masírozásnak és az 55 millió halottnak az egy lapon említése hatásvadász dolog.

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 14:17:08

@mement:
A gárdisták, és az ultrák nem egy megegyező fogalom. Biztos van minimális átfedés, de nézd már meg a fotókat kik járőröznek ott. Komolyan ezektől retteg szerinted a helyi cigányság? Tényleg?

Csak beugrottam 2011.04.15. 14:17:15

@Jankove: Én tudom, meg sokan mások is (ráadásul utcaközelből élvezhetem a "kúltúrha" áradását, itt sem mernek a rendőrök semmit csinálni.)
Csak amíg amerikai és sok más példa ellenére nem közlik az áldozat és az elkövető etnikumát.(Csak néhány portálon) addig a kényelmes városiak nem értik miről van szó.Max. addig jutnak el ,hogy "verekedés közben halálos sérülést szenvedet" azt már csak utánaolvasásból tudod meg ,hogy 5-en ütöttek egy 80 éves nőt.Na ez a "verekedés" PC-ül.Sokkal nagyobb dolog lesz az ami -esetleg- beindíthatja az állami reakciókat.(Vagy az ,hogy elérjék a Rózsadombot meg az elit területeket ezek a "verekedések".

mement 2011.04.15. 14:18:44

@majomkutya: `Azzal viszont vitatkoznék, hogy ha nincs Hitler,akkor 2. vh. sincs.
Szerintem az mindenképpen lett volna, mert a versaillesi békerendszer tarthatatlan volt.

ez egy pontos megallapitas. A szinezete lehet mas lett volna, vagy a zaszlra tuzott elvrendszer, de magat az esemenyt a nagy haborut lezaro bekerendszer alapozta meg.

Hamahakki 2011.04.15. 14:19:46

Mement:
Remelem majd az elet megtanitja neked es rajossz, hogy milyen hulyesegeket beszelsz ossze vissza.

mement 2011.04.15. 14:20:18

@Muad\\\'Dib: Egyaltalan nem minimalis az az atfedes, nem minden gardista focihuligan,ez igaz, de egy joreszuk az, es ez szepen le is irja mirol szol a garda, es kiknek.

mement 2011.04.15. 14:21:27

@Hamahakki: Nyilvan neked hulyeseg, de gondolom te is ugy vagy vele, hogy cigany az kocsog bunozo, de az adocsalo kisfurgonos nagymagyaroszagos poffeszkedo kisvalalkozo csak a rendszer aldozata.

Hamahakki 2011.04.15. 14:23:15

Meridian:
Hat ha te is igy vagy vele!

Goompah 2011.04.15. 14:28:14

@mement:

"Eleve a kerdes akkora ordas nagy ostobasag, hogy nem is ertem hogy tudtad komoly arcal feltenni."

Értelek, normális érved nincsen, csak a másik fikázása. A másik fél lehülyézése nálad nyilván komoly érv. :) ("Te most szandekosan jatszod a hulyet:)?")

"Ha Vona az USAF egyenruhajaban mondta volna fel az kepviseloi eskujet, akkor teljesebn egyertelmu lenne, hogy Vona gabor a magyar parlamentben az USA es azon keresztul a legiero erdekeiert harcolna."

Ebből max. az következik, hogy Vona Gábor a Gárda politikai érdekeit védi. De semmiképpen nem az, hogy a Gárda a Jobbik politikai érdekeit védi. Te pedig éppen ezt állítottad:

"Gardistak nem a bunozok ellen lepnek fel, hanem a JOBBIK erdekeben. Nem ugyanaz."

Ismét megkérdezlek, mert láthatóan nem vagy képes felfogni egy egyszerű kérdést: Ha Vona Gábor az USAF egyenruhájában parádézik, akkor az mennyiben jelenti azt, hogy az USAF Vona Gábor érdekeiért harcol? Mert ez az állítás pontosan annyira lehet igaz, mint az az állításod, hogy a Gárda a Jobbik politikai érdekeit védi, mivel Vona Gábor a Gárda egyenruhájában jelent meg. (Ui. ez volt az "érved".)

Goompah 2011.04.15. 14:30:19

@Muad\\\'Dib: Lófaszt retteg tőlük, ez csak kiváló alkalom számukra, hogy mártírszerepben sajnáltassák magukat.

mement 2011.04.15. 14:32:05

@Goompah: Komolyan nem hiszem el hogy kepes vagy ezt tovabb vinni.

Vona Gabor az orszag valasztott parlamenti kepviseloje, nem maganember csupan, ha gardista egyenruhaban paradezik akkor az azt jelenti hogy egy illegitim civil szervezetet partol, azzal mukodik egyutt. Sot tetteiben tisztan latszik hogy koordinalja a dolgot.

Azt hogy te nem erted mi a kulonbseg kozted es koztem ha valamilyen szervezet egyenruhajat magunkra huzzuk, vagy egy kozszereplo kozott az rolad szegenysegi bizonyitvany.

Vona Gabor tisztaban van ezzel, ebben biztos vagyok, kulonben nem tette volna amit tett.

mement 2011.04.15. 14:33:27

@Muad\\\'Dib: Mondjuk nem tudom neked hogy esne ha az utcadba egyszer csak elkezdenek en es a haverjaim jarorozni, militans ruhakban, zaszlokal. Valoszinuleg benned is komoly visszatetszest keltene.

Rejtett Változós Elmélet 2011.04.15. 14:35:44

Kimondhatatlanul felháborít, hogy a sok viszonylagos jómódban és biztonságban élő kommentelő milyen elképesztően határozott állásfoglalásra képes bizonyos ügyekben!!!

Már bocsánat, de hogy van az, hogy ha a gárda két hétig masírozik és rettenetes stresszben és félelemben tartja a cigány lakosságot egy egy településen, ráadásul úgy, hogy SEMMILYEN tetlegességet el nem követ, nem lop, nem ver agyon idős cigányemebereket, egyszerűen csak jelen van, az ekkora cirkuszt generál...

Miért nem jön le hasonló számú tiltakozó írás és lelkes jogvédő komment arra vonatkozóan, hogy mennyi tisztességes magyar életét keserítik meg a cigányok napi szinten, évek óta ezer és ezer kisfaluban. És még egyszer: napi szinten, évek óta, ezer és ezer kisfaluban.
Én is kérdezem: milyen világ ez?

figaro a lo 2011.04.15. 14:36:37

@mement:
Te egy vicc vagy..
Gőzöd sincs miről beszelsz.Szerinted fél Magyarország futball huligán?????Sajnálom,hogy neked probléma ha az emberek összefognak.Megpróbáljak megvédeni ami az övek.Szerinte te ezt soha nem fogod megérteni.Akik hívjak a polgárőröket szerinted mit tegyenek???Szedjek össze amijük van és meneküljenek.Egy hulladék vagy a szememben....

mement 2011.04.15. 14:38:52

@Rejtett Változós Elmélet: jah viszonylagos jomodman elek:D

Az gondolom nem jut eszedbe magadtol, hogy tisztaban vagyunk a videki ciganyproblemaval, de nem gondoljuk, hogy nehany onjelolt huligannak kell ezt megoldania.

Goompah 2011.04.15. 14:39:58

@mement:

"Vona Gabor az orszag valasztott parlamenti kepviseloje, nem maganember csupan, ha gardista egyenruhaban paradezik akkor az azt jelenti hogy egy illegitim civil szervezetet partol"

Láthatóan kurvára nem zavar, hogy ez épp ellentéte annak a korábbi állításodnak, hogy a Gárda pártolja a Jobbikot. Tudod, nem mindegy, higy a szamár húzza a kocsit vagy a kocsi húzza a szamarat. Persze ez a finom distinkció számodra túl nehéz, megértem. Röhejes, hogy ezt a nyilvánvaló különbséget már több kommentváltás után sem voltál képes felfogni.

"az rolad szegenysegi bizonyitvany."

Ez még mindig nem érv, csak a vitapartner mocskolása, ami az érveid hiányára utal. S ami téged minősít, nem engem.

mement 2011.04.15. 14:40:17

@figaro a lo: Milyen fel magyarorszag te szerencsetlen barom?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 14:40:28

@NA YA!: Ja hogy az irónia volt? :)
A lopást most is tiltják a törvények, de láthatólag sokakat nem zavar ez.

@manager2008: A jelen rendőrségi gyakorlatra értettem az elveszést. Ugyebár ha az autód lopják az utcán, és felveszi a térfigyelő, az valahogy sosem nézhető meg.
Meg a turbólibsik ágálnak ezek ellen nagyon, mintha ugyan bárkit érdekelne, ahogy részegen arrafele kalimpál, vagy a buszon kapaszkodik kómásan.

@Indriq: "mert láthatóan következmények nélkül lehetett törvényt sérteni (csoportosan). "

Léptek volna fel ellene. Azért RENDfenntartó erők.

Egyébként milyen érdekes, a TASZ blogján meg nem lehet kommentelni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 14:41:19

@mement: Nosza, oldja a yard, ha tudja...
Kimennek traffival, és bemérik a gárdistákat?

mement 2011.04.15. 14:41:50

@Goompah: Nagyon jo:), jokat mosolygok rajtad, mikozben azzal vadolsz hogy nem valaszolok, mar a harmadik verziot nem vagy kepes ep esszel felfogni:)

mement 2011.04.15. 14:42:42

@ColT: a yardban meg mindig tobb potencialt es ertelmet latok, mint a gardista tuskokban.

El Argentino 2011.04.15. 14:43:10

én jobban félek az "eszkimóktól"

mement 2011.04.15. 14:43:14

@ColT: pedig nem vagyok egy rendorparti figura... sot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 14:43:55

@mement: Hát, akkor nyilván azért nem mernek a rendőrök a cigányokhoz nyúlni.

Kelemen Csaba 2011.04.15. 14:46:20

Számomra még mindig az alábbi blogbejegyzés a legelfogulatlanabb, tárgyszerűbb.
vastagbor.blog.hu/2011/04/13/hajduhadhazra_gordult_a_cirkusz#more2822297

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 14:48:27

@mement:
Az attól függ miért masírozgatnátok. Megjegyzem bennem az is komoly visszatetszést kelt, ha valaki magatehetetlen időseket ver/szurkál agyon, sőt még az is, ha a rendőrség a vállát vonogatja a bűncselekmények bejelentésekor, merthogy ez kisértékű lopás...

kyncza 2011.04.15. 14:49:05

@mement: "Az gondolom nem jut eszedbe magadtol, hogy tisztaban vagyunk a videki ciganyproblemaval, de nem gondoljuk, hogy nehany onjelolt huligannak kell ezt megoldania."

Amíg te meg a sünök eljuttok addig, h valamit tegyetek, addig nem marad magyar! De hát neked persze teljesen mind1, nem téged lopnak meg, rabolnak ki, köpnek le, nem a te nagyszüleid alszanak el úgy, h nem biztos, h lesz reggelük...

a 2 hét letelt már...elég volt az ígérgetésből!

figaro a lo 2011.04.15. 14:49:43

@mement:
Latod még ostoba is vagy.Az az érzésem te utálod a magyarokat.Sajnállak.

Rejtett Változós Elmélet 2011.04.15. 14:54:48

@mement:
Nyilván nagyrabecsült, királyi többesben beszélő kegyelmességed sokat tud a realitásokról, annál is többet a "vidéki cigányproblémáról", és persze a huligánok mibenlétéről hasonlóképpen.
Olvasva néhányat a korábbi kommentjeidből, inkább tűnsz valami romkocsmás liberális idiótának, mint olyannak, akivel érdemes eszmét cserélni.

Légyszi nyugodtan tartsd meg magadnak az erre válaszként kikívánkozó frappáns reakciódat is.

gpetersz 2011.04.15. 14:56:34

Fúj de gennyes egy post. Igazi hazug, a Pravdába való féligazság.

@mement:
"Az gondolom nem jut eszedbe magadtol, hogy tisztaban vagyunk a videki ciganyproblemaval, de nem gondoljuk, hogy nehany onjelolt huligannak kell ezt megoldania. "

Nost mivel az ostoba kommentekből nem derül ki amiket ide pottyantottál...

Csak annyi, hogy valami UFO-któl rettegve bizonyos utcákba nem mész pl.

karloszky 2011.04.15. 15:00:04

1.) Vannak falvak, városok, ahol borzalmasan rossz a közbiztonság, és az emberek, mivel van szemük, tudják hogy a bűncselekményeket szinte kizárólag cigányok követik el

2.) A gárda nem old meg semmit és eddig sem oldott meg semmit, a gárda (nevezzék bárhogy) a Jobbik PR-csapata, semmi egyéb.

3.) A cigányságot az 50-es évektől kezdve a kommunisták (társadalmi rendszerük szétverése, erőszakos letelepítés), 90-től meg a "liberálisok" (megélhetési bűnözés engedélyezése, tutujgatás, rasszistázás) tették tönkre, juttatták ide.

Megoldás pedig JELEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT csak egy van: több rendőr és szigorúbb törvények, ill. a cigányság tanulásra/munkára kényszerítése/segítése.

mement 2011.04.15. 15:01:39

@Rejtett Változós Elmélet: renbden megtartom, szegyen rad hogy ezt kered.

Faterom arra tanitott ha mondasz valamit ugy tedd hogy meghalgasd a reakciot, vagy kussolj:)

beszelgetes lezarva.

mement 2011.04.15. 15:02:07

@gpetersz: tehat nem jut eszedbe magadtol. koszonom a valaszt:)

mement 2011.04.15. 15:02:48

@figaro a lo: Nem, en hazafinak tartom magam. Az hogy te minek tartasz az hidegen hagy:)

Goompah 2011.04.15. 15:03:03

@mement: Sebaj, egyszer majd felnősz.

mement 2011.04.15. 15:03:18

@Muad\\\'Dib: igen, ez mindkettonkben visszatetszest kelt.

karloszky 2011.04.15. 15:03:37

@kyncza: Miért ti (az avatarod alapján merem használni a T/1-et) mit tesztek, azon kívül, hogy médiafelhajtással kísért vonulgatásokkal csináltok reklámot a Jobbiknak ?

A kormány pedig megtette, amit ennyi idő alatt meg lehetett tenni: szigorúbb törvényeket hozott és elkezdte emelni a rendőrség létszámát.

mement 2011.04.15. 15:04:15

@Goompah: nem valoszinu hogy megegyszer felnovok;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 15:04:30

@karloszky: "2.) A gárda nem old meg semmit és eddig sem oldott meg semmit, a gárda (nevezzék bárhogy) a Jobbik PR-csapata, semmi egyéb."

De attól még
- amíg ott van, nincsenek lopások, stb.
- nem bánt senkit
- az adott helyre tereli a figyelmet, ahova megérkezik kellő számú sün.

Ami azért végülis hoz némi eredényt.

Goompah 2011.04.15. 15:04:33

@Rejtett Változós Elmélet:

"inkább tűnsz valami romkocsmás liberális idiótának, mint olyannak, akivel érdemes eszmét cserélni."

Egyetértek, én is így látom mementet.

mement 2011.04.15. 15:05:31

@kyncza: Ugyan mar... meg mindig tobb magyart olnek meg az utakon egy ev alat min ahany gyilkossag a ciganyok szamlajara irhato.

iovianus 2011.04.15. 15:06:10

Ha a cikkben a gárda szót rendőrre cseréljük, ugyanaz marad a cikk értelme. Sajnos.

És sajnos, szégyellem magam érte, de megnyugvással töltene el, ha ilyenek őrjáratoznának felénk is.
MERT, hiába látom a betörőt aki betör hozzám, ha megütöm engem büntetnek meg!!! Ha kirabolnak, hiába tudom ki tette, "elegendő bizonyíték" hiányában nem történik semmi.
SZÓVAL, ez a Gárda nem más, mint egy társadalmi válasz sok év keserű tapasztalatára. EZ a probléma!

mement 2011.04.15. 15:06:13

@Goompah: Hat profilozonak egyikotok se menjen, ellenben a fejetekben elo sztereotip kepek szepen dolgoznak;)

szita szita péntek 2011.04.15. 15:06:20

"Hogyan lehetséges, hogy az állam képtelen gátat szabni ... megfélemlítő tevékenységének?

Hogyhogy? Nagyon nem értem, hogy mi a cikk író vágya. A normális jogrendszerekben már csak úgy szokott lenni, hogy amit nem tilos azt ugye szabad. A kérdés, hogy a jogalkotó hol húzza meg a határokat.

Ez a "polgárőrség" akár hogy is nézed, jogszerűen működik. Tevékenységét korlátozni (jelen jogrend mellett) egy diktatúra kellene. Diktatúrát akar a postoló?

Másik lehetőség, hogy "szorosabbra" húzzuk a szabályokat. Csak ezzel meg ugye az a baj, hogy a tiltás olyan fokára kellene elmenni a "polgárőrség" ellehetetlenítéséhez, ami felvállalhatatlan.

a-kis-herceg 2011.04.15. 15:06:56

minek rugdosni a rendőrséget? miért pont az működne?

egy állami intézményt mondj ami műxik normálisan...

na ja. kicsit pikáns, hogy sintérpándor a főrendőr...

de itt a Meggebedeusok földjén még ez se olyan nagy szám...

mement 2011.04.15. 15:07:36

@ColT: es amikor elmennek, majd 3x duhvel csapnak le azok akiket most provokalnak a gardistak.

Derek, szep munka. Igaz ferfinak valo:)

kyncza 2011.04.15. 15:07:40

@karloszky: a kérdésed költői remélem!
De ha komolyan gondoltad, akkor költözz oda kicsit, aztán miután a csendőrök leléptek, maradj még 2 hétig. Aztán rájössz, h mit miért csinálunk.

Ez nem felhajtás, semmit az ég világon nem kapunk érte, saját költségen van az utazás, lakhatás, minden. Ezért emberek a családjukat hagyják ott, h önzetlenül segítsenek ott, ahol baj van. Ha a fityesz 2 hét alatt tényleg rendett tett volna, akkor senkinek nem kéne sehol "masírozgatnia"

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 15:08:05

@mement:
Viszont ebben az esetben nem értem miért van mindenki meglepődve a gárdán és miért fasisztamagyaroznek többen ezerrel. Ok, okozat, ez bizony így van. Ha a rendőrség szarik bele a bűncselekmények kivizsgálásába, akkor bizony jön az önkéntes szervezetek kora. A gárda és security szolgálat a lakópark bejáratánál között mindössze annyi a különbség, hogy az egyik a gazdag réteg védelmi reakciója a magatehetetlen rendőrségre, a másik pedig a közemberé...

Goompah 2011.04.15. 15:08:42

@mement: Tartsd meg magadnak a pályaválasztási tanácsaidat. :)

"nem valoszinu hogy megegyszer felnovok;)"

Nem valószínű, hogy egyáltalán felnősz. :)A felnőttség nem életkortól függ, te vagy erre a legjobb példa.

mement 2011.04.15. 15:09:05

@Goompah: hat persze, mondja ezt a jobbik katona:)

Anselmo 2011.04.15. 15:09:26

"Vajon kinek az érdeke, hogy a náci SA-ra hajazó banda nyugodtan működhessék tovább? "

A feher lakossäg erdeke, akiket az ällami szervek nem vedenek meg a cigänyoktól. Magyarorszägon nagyon sok ember erdeke, hogy legyen Garda, pont ezert van.

Goompah 2011.04.15. 15:09:53

@Muad\\\'Dib: "A gárda és security szolgálat a lakópark bejáratánál között mindössze annyi a különbség, hogy az egyik a gazdag réteg védelmi reakciója a magatehetetlen rendőrségre, a másik pedig a közemberé..."

Nagyon helyes meglátás.

kyncza 2011.04.15. 15:09:55

@mement: sztem nem megfelelő oldalakat olvasol. Azt hiszed a hírekben ilyeneket bemondanak? Vagy a zsindexen? népszabiban?

Ugyan...

Ezt csak az látja, aki benne él!

zorrostock 2011.04.15. 15:12:56

HAJRÁ Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

veletek vagyunk sokszáezren, a többieket meg még nem rabolták ki romérók..

mement 2011.04.15. 15:13:43

@Muad\\\'Dib: Talan a gardaval sem lenne problemank, ha nem egy parlamenti part szekeret probalna meg elore tolni, es nem annak oklekent, annak fizikai erejet probalna meg demonstralni.

Nem hiszem el azt a meset, hogy a garda a ciganybunozes ellen jott letre, mert valojaban azon kivul hogy provokalnak, es tovabb melyitik az amugy is katasztrofalis helyzetet, hogy folyamatos mediafenyt, kapjanak ok es a teman keresztul a jobbik ,sokat nem tettek meg le az asztalra, sem szakmailag sem emberileg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 15:15:01

@mement: Tehát az jobb lenne, ha továbbra is mindenki szarna az egészre, és akkor minden rendben.

karloszky 2011.04.15. 15:15:38

@kyncza: Én nem az ebben résztvevők motivációját, jószándékát kérdőjelezem meg,hanem azt, hogy a gárda bármit is megoldana.

Nincs semmilyen eszköz a kezetekben, a törvényt nem lépiek át (ezt büszkén szoktátok mesélni), egyes helyekre (a több százból) csak kampányszerűen mentek pár napra vagy 2 hétre, nem maradtok ott végleg.

Goompah 2011.04.15. 15:16:04

@mement:

"hat persze, mondja ezt a jobbik katona:)"

Na igen, nem véletlen, hogy a bal szóhoz csupa negatív konnotáció társul: baleset, ballépés, balszerencse, balítélet, balliberális stb. Vagy éppen balfék, amit nyilván örömmel magadra veszel, miután engem oly kedvesen jobbik katonának neveztél. :)

mement 2011.04.15. 15:16:16

@kyncza: Eleg szeles korben olvasok hireket, olvasom a kurucot meg olvasom az indexet, origot, heti valaszt, neha kezembe kapok egy egy barikdot is, es nem csak Budapesten eltem hanem eveket toltottem el BAZ megyeben is.

Van rola kepem. Nem a problema megletevel vitatkozom, hanem arrol hogy valoban szuksegunk van e egy parlamenti part maganhadseregere? Kellenek e nekunk Vona-katonak?

mement 2011.04.15. 15:17:23

@Goompah: koszonom a kimerito szoelemzest.

Foleg hogy a baloldali elvrendszer nagyon tavol all tolem:)

De ezt egy jobbik-katona beszukult tudata ugysem erti:)

Anselmo 2011.04.15. 15:17:43

Arra is gondoljatok, hogy a Gärda ugy vegzi el a rendorseg munkajat, hogy egyetlen adoforintomba sem kerul. Szep pelda a közössegnek vegzett munkära :)

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 15:18:49

@mement:
Az, hogy a mára teljesen szánalmassá vált jobbik mire használja a gárdát egy másik történet. Csak épp az még tény marad, hogy többeknek itt az böki a csőrét, hogy hogy mer a polgár védekezni és szervezkedni a bűncselekmények ellen, miközben nyilván csak úgy mellékesen reggelente odabiccent a bejáratnál posztoló védő-támadó kft. fogdmegjének, aki pont azért van ott, mint a gárda.

mement 2011.04.15. 15:19:11

@ColT: Talan jobb lenne valoban megoldasokat keresni?

Nem hallotam arrol hogy a gardistak tomegesen jelentkeztek volna rendornek, tuzoltonak, honvednek, hogy a silany emberanyagot ellensulyozzak, es nem hallom a szakmai alapokon megfogalmazaott koveteleseket sem, mitol lessz majd a rendorseg ujra mukodekepes lesz.

kyncza 2011.04.15. 15:22:00

@karloszky: de nem értem, h ebben mi a baj? Látod, hirtelen lett mindjárt 20-30-100rendőr, eddig meg 3 falura jutott 1. Valami értelme csak van. És tudod, h látják, h igenis létezik valamiféle összefogás, kicsit visszavesznek, mert látják, h ugyan a rendőr nem jön ki, de a gárda visszamegy, ha szükség van rá.

Az meg, hogy rettegő cigányok, az egy vicc!

karloszky 2011.04.15. 15:23:08

@Muad\\\'Dib: A polgárok bizony védekeznek, nálunk is, pedig itt nincsenek is cigányok és a közbiztonság sem olyan rossz mint Borsodban - csak ők nem csinálnak reklámot egy pártnak sem. És ők folyamatosan itt ténykednek, nem csak 2 heteket.

kyncza 2011.04.15. 15:24:12

@mement: én úgy veszem észre, hogy a rendőrök meg nemrég az mszp katonái voltak, most meg a fideszé. És mikor lesznek a nép katonái?

Mert a traffipax kezelésén kívül nem sok mindenre valók!

Goompah 2011.04.15. 15:25:17

@mement: "De ezt egy jobbik-katona beszukult tudata ugysem erti:)"

Érvek helyett már megint minősítgetsz. Ami történetesen a ballibekre jellemző. De azért távol áll tőled a baloldali elvrendszer, persze. :)

"Foleg hogy a baloldali elvrendszer nagyon tavol all tolem:)"

A vitastílusod kísértetiesen emlékeztet a megérdemelten kimúlt SZDSZ-re. Áruld el már, milyen érzés a történelem, szemétdombján rohadni?

Muad\\\'Dib 2011.04.15. 15:26:17

@karloszky:
De most akkor az a baj, amit a gárda csinál, vagy a politikai beállítottsága? Mert, ha az utóbbi, akkor nem értem miért a tevékenységén keresztül (akármilyen is) támadják?

figaro a lo 2011.04.15. 15:26:17

@mement:

"Ugyan mar... meg mindig tobb magyart olnek meg az utakon egy ev alat min ahany gyilkossag a ciganyok szamlajara irhato."

Tegyél ellene valamit.Masírozzatok a barátaiddal és ha mar egy balesetet megelőztetek már megérte.Csak tegyetek valamit..
Az,hogy csak osztod az észt,közben a tököd vakarod csak téged minősít.

mement 2011.04.15. 15:26:41

@kyncza: a Nep katonai soha nem lesznek. Ez egy nagyon szep idea. Mindig az aktualisan hatalmon levo kormany akarata menten fognak mozogni.

Persze vannak fekek, kapasbol a hatalmi agak szetvalasztasa, ami azert az onkenyuralmi helyzet kialakulasat megakadalyozza.

De hogy a garda sem a nep katonai, hanem a jobbike.

Szelid sunmalac 2011.04.15. 15:27:27

@Anselmo: Szerinted a rendoroket, akiket szazaval utaztatnak oda, ki fizeti?

mement 2011.04.15. 15:27:33

@figaro a lo: Igen teszunk erte, csak csednben, anelkul hogy kozben akarmelyik part akaratat a nyakunkba vennenk, es akaratukat kiszolgalnank.

Goompah 2011.04.15. 15:28:57

@mement: "Igen teszunk erte, csak csednben"

Na mesélj. :)

mement 2011.04.15. 15:29:09

@Goompah: Mi mind egyut rohadunk a tortenelem szemtdombjan, amit batran nevezhetunk Magyarorszagnak.

Es hogy milyen erzes? Nezz magadba es keresd ott a valaszt.

Rejtett Változós Elmélet 2011.04.15. 15:29:29

@Muad\\\'Dib:
" Ha a rendőrség szarik bele a bűncselekmények kivizsgálásába, akkor bizony jön az önkéntes szervezetek kora. A gárda és security szolgálat a lakópark bejáratánál között mindössze annyi a különbség, hogy az egyik a gazdag réteg védelmi reakciója a magatehetetlen rendőrségre, a másik pedig a közemberé... "

Ennyi. Pontosan ez van.

figaro a lo 2011.04.15. 15:29:49

@mement:

Mesélj pártatlanul.Érdeklődve hallgatlak

mement 2011.04.15. 15:31:12

@Goompah: nem akarom elvinni a temat, rengeteg kozlekedesbiztonsagot celzo kezdemenyezesben reszt vettem, peldaul hogy szabadidomben gyerekeket tanitok szabalyos es korultekinto kozlekedesre, biciklizesre, utcan tartozkodasra

Ha porogsz ilyen korokben, akkor valoszinuleg ismerjuk is egymast.

Goompah 2011.04.15. 15:32:56

@mement: "Mi mind egyut rohadunk a tortenelem szemtdombjan"

Ugyan már, én nem közösködöm veled. :)

"Nezz magadba es keresd ott a valaszt."

Tévedés, nem én rohadok a szemétdombon, hanem te és az elvtársaid.

mement 2011.04.15. 15:33:09

@mement: peldaul a varosligetben gyakran megtalalni a kis kressz palyan ahogy a kissracoknak magyarazom melyik tabal mit jelent, hogy kell szabalyosan kerekparozni, hogy kell ugy atkellni a zebran hogy kozben egy idiota ne vasaljonki... stb stb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 15:34:05

@mement: S tőled hallhattunk ilyeneket?
Amúgy kicsit olvass vissza, pl. az első hozzászólásomat.

Goompah 2011.04.15. 15:35:41

@mement: Csak vidd el nyugodtan, eddig is azt tetted. :) Mesélj részletesen, kíváncsian olvaslak.

Ez mind nagyon szép, és ha nem ilyen aljas módon vitatkoznál velem, még tisztelnélek is érte. Csak épp semmi köze az itt tárgyalt témához.

mement 2011.04.15. 15:35:46

@Goompah: En se szivesen kozoskodom a hozzadhasonlokal, de ebbe az orszagba szulettem, elfogadom hogy te es a barataid gyokerkent szeretitek elni az elet. A hazaszeretet es hazafisag az en szememben nem merul ki annyiban hogy lemegyek egy faluba hepajkodni, hanem tobbek kozott elfogadom a te letedet is es nem vonom ketsegbe annak helyenvalosagat, es erteket.
Meg akkor sem ha egy jobbik katona vagy;)

Amugy milyen elvtarsakrol is beszelsz?

Archenemy 2011.04.15. 15:41:44

csókolom mikor 2008-ban siófokon pár száz cigány demonstratíve végigsétált a bazársoron, akkor is tetszett óbégatni?!

www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

Húsleves 2011.04.15. 15:46:05

"Vajon kinek az érdeke, hogy a náci SA-ra hajazó banda nyugodtan működhessék tovább?"
A ti érdeketek. Írhattok a témában cikkeket, aztán mehettek New Yorkba átvenni a kitüntetéseket a sötét fasizmus idején tanúsított megalkuvást nem tűrő bátorságotokért, aztán meg Brüsszelbe, Stockholmba és Berlinbe előadásokat tartani a lopakodó fasizmusról.
Ha nem lenne a gárda, akkor éppen arról írogatnátok, hogy a rendőrség egészen biztosan csak azért vádolja többrendbeli erőszakos bűcselekményekkel K. Aladárt, mert cigány, és hogy a 18 éves, 5. osztályos K. Elemérkét csak azért buktatták meg, mert cigány, és nem is igaz, hogy terrorizálja az osztálytársait, csak azért utálják, mert cigány. És a kisnyugdíjasnak a rendszeresen megdézsmált kerti uborkája csak ürügy, direkt azért ültette, hogy bemásszon érte a cigány, és agyoncsapja az áram.

mement 2011.04.15. 15:49:07

@Húsleves: Valaki nagyon elvakult ugy latom:)

Goompah 2011.04.15. 15:50:02

@mement: Már megint minősítgetsz. :) Próbálj érvelni. Na persze az nehezebb.

"elfogadom a te letedet is es nem vonom ketsegbe annak helyenvalosagat, es erteket."

Ennek nem kicsit ellentmond, hogy gyökérnek nevezel. Értem én, hogy kurva nehéz lehet a te képességeiddel folyton arra ügyelni, hogy ne mondj ellent önmagadnak, de azért legalább ne egy kommenten belül tedd azt, sőt két egymást követő mondatban. :) Persze OK, a második egy többszörösen összetett mondat volt, ami már önmagában komoly szellemi teljesítmény egy hozzád hasonló elvtárstól.

"Meg akkor sem ha egy jobbik katona vagy;)"

Ha már választanom kell, inkább vagyok jobbik katona, mint ballib mocsok. A katona egy képzett, becsületes, hazájához hű, bátor és önfeládozó ember. A ballib mocsok meg - hát, elég csak téged nézni. :)

figaro a lo 2011.04.15. 15:50:23

@mement:

A polgárőrök is ezt csinálják.Sétálnak,segítenek annak aki feltéved a tetőre lejönni.A jelenlétük hatására könnyebben felismerik az "úriemberek" a saját házukat így ritkábban mennek a szomszéd telkére.Ügyelnek arra hogy senkit ne vasaljon ki egy idióta amikor más biciklijével tekerne az úton.

bajnaigordon 2011.04.15. 15:50:50

Remélem Vona beperel, amiért lefasiztázod te rohadék köcsög!

mement 2011.04.15. 15:52:03

@figaro a lo: Nem, nem ezt csinaljak hanem ezt mondjak.

Amit csinalnak az hangulatkeltes es mediafenyben tartasa egy temanak ami kifejezetten a jobbiknak es szimpatizansaiknak kedvez.

mement 2011.04.15. 15:53:18

@mement: Raadasul kifejezetten gusztustalan dolgonak tartom, elmenni egy faluba par hetre pozolni meg fesziteni, aztan hazamenni es ott hagyni az egeszet a faszba, es a helyben lakokra haritani az ebbol feltoro feszultseget.

Húsleves 2011.04.15. 15:53:42

@mement:
Jól látod, És ne zavarjon, hogy mindenkinek ez a véleménye rólad. Magyarázkodásba sem kell feleskeges energiát ölnöd, elég ha jelzőket használsz, hiszen rajtad kívül mindenki fasiszta.

mement 2011.04.15. 15:55:28

@figaro a lo: Budapesten is vannak amugy polgarorok, megsem diszelegnek totalitarius rendszerekre emlekezteto egyenruhaban, hanem csak szepen csednben teszik a dolguk, amire az allam felhatalmazta oket.

Neha annyira hogy benyat is sajat penzbol veszik.

Alikam 2011.04.15. 15:56:34

Engem valahogy nem zavarnak pedig nem vagyok támogató, de amíg nem balhéznak, addig mi is a gond?

Amikor Siófokon 100 cigány vonul fel, akkor nincs semmi gond, amikor meg 100 fehér megy le egy ilyen helyre, akkor meg egyből hörgés van.

Komolyan kinek az érdeke, hogy ez bárkinél is zavaró legyen?

Tudtommal se többet se kevesebbet nem csinálnak mint a polgárőrök. Én nem azt mondom, hogy az ilyet kormányzati szinten támogatni kell, de az, hogy bejelentenek valamit, kimennek a rendőrök és a bejelentőket is megmotozzák szerintem elmebeteg egy dolog.

Most az a baj, hogy bejelentett valamit vagy politikai utasításra csak azért, mert a bejelentőn fekete sapka meg bakancs van szigorúan bűnözőként kell kezelni?

Valóban szar az egész Rendőrség, úgy ahogy van és egy millimétert sem sikerült kimozdulnia a kormányzati erőszakszervezet árnyékából.

Húsleves 2011.04.15. 16:00:47

Itt van egy megható történet, egy megfélemlített cigányról, aki jogosan sérelmezi, hogy amíg a polgárőrök ott vannak, nem róhatja szokásos körútjait az uzsorakamatok behajtásával:
vastagbor.blog.hu/2011/04/13/ujra_horto_jozsi?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
És ha már ez így eszembe jutott, érdemes lenne elgondolkozni azon is, hogy vajon miért örülnek egyes cigányok kifejezetten a fasiszta gárdának? Csak nem azért, mert addig nekik is nyugtuk van a Hortó József féléktől?

mement 2011.04.15. 16:01:01

@Alikam: `Engem valahogy nem zavarnak pedig nem vagyok támogató, de amíg nem balhéznak, addig mi is a gond?`

Ha mondjuk en is a kis haverjaim, a te utcadat szallnank meg, lehet jobban zavarna.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 16:04:17

@mement: Miért? Felőlem lehetnétek ott, ha nem bántotok senkit.
És ha nincs vaj a fülem mögött, mit féljek tőletek?

figaro a lo 2011.04.15. 16:04:51

@mement:
"Ha mondjuk en is a kis haverjaim, a te utcadat szallnank meg, lehet jobban zavarna."

Most őszintén miért is zavarnátok bár kit is??

mement 2011.04.15. 16:07:16

@ColT: mert ha akarok talalok olyat, amitol alapjan felned kellene.

@figaro a lo: ahham, majd visszaterunk erre akkor, amikor azert beszelsz, mert mindenfele jotment komcsilibsizsidobuzi itten vonulgatni akar.

figaro a lo 2011.04.15. 16:07:35

@mement:
Észrevehetned akinek nincs félnivalója azok nem félnek.Innen is látszik,hogy nem igazan tiszta neked a kép.

mement 2011.04.15. 16:08:56

@figaro a lo: Amikor egy part maganhadseregerol beszelunk, akkor mindenkinek felnivaloja van aki a partal nem ert egyet.

Ma a ciganyok, holnap az altalatok komcsinak belyegzettek holnaputan meg a kekszemuek.

figaro a lo 2011.04.15. 16:11:26

@mement:
Vonuljatok.Neked most az a problémád hogy engem nem zavar????Csak tegyetek valamit.Mindenki egy biztonságos országban szeretne élni.

Alikam 2011.04.15. 16:15:10

@mement: hát ha polgárőrködni akartok, akkor hajrá - sőt talán örülnék is neki, tekintve, hogy járőrt szökő évente egyszer látok....

Goompah 2011.04.15. 16:17:44

@mement: "Nem, nem ezt csinaljak hanem ezt mondjak. Amit csinalnak az hangulatkeltes es mediafenyben tartasa egy temanak ami kifejezetten a jobbiknak es szimpatizansaiknak kedvez."

Ott voltál a helyszínen? Napokig figyelted közelről, mint csinálnak? Mert ha nem, akkor mi alapján beszélsz?

"Ha mondjuk en is a kis haverjaim, a te utcadat szallnank meg, lehet jobban zavarna."

Miért, megtámadjátok a békés polgárokat?

"mert ha akarok talalok olyat, amitol alapjan felned kellene."

Megfélemlíted a békés polgárokat?

A Gárda ilyen dolgokat nem tesz.

Goompah 2011.04.15. 16:20:06

@mement: Írod, hogy közlekedésbiztonsági tanácsokat adsz. Kérlek, adj nekem tanácsot:

Mit tanácsolsz, mit tegyek, ha egy cigányok lakta falun abszolút szabályosan, körültekintően áthajtva egy cigánygyerek féktávolságon belül elém ugrik, én pedig elsodrom a gyereket. Ki merjek szállni megnézni, segítségre szorul-e?

Adj tanácsot, kérlek!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 16:20:21

@mement: Ó. Csak nem paranoidnak tetszik lenni.

mement 2011.04.15. 16:27:21

@figaro a lo: Azt gondolom hogy az nem zavar hogy onjelolt emberek vonulgatnak masok telepulesen.

Es azt gondolom ha ugyanez veled tortenne meg a te faludba/varosodban/utcadban, most nagyhangon azert beszelnel, hogy eltakarodjanak.

Es hidd el biztos tudok talalni olyasmit, ami alapjan aktualisan kozellensegnek lehetne nyilvanitani, es latszolagos jogalapot teremteni arra hogy teged felhatalmazas nelkul megfelelmitselek.

Nem fizetsz adot? Halal rad? Nem tartod be a sebesseget? Halal rad. Lopott arut vasaroltal szamla nelkul? Halal rad...

es ez csak nehany olyan dolog ami mindenki eleteben megtalalhato, a buncselekmenyek es szabalysertesek tarhaza vegtelen.

Es mielot ciganymosdatasal vadolnal, tudom hogy a problema valos, es letezik, csak az bantja a csorom hogy nehany agressziv katonanak, rendornek gyava ember, itt eli ki a kudarcat az eletben.

mement 2011.04.15. 16:28:13

@Goompah: ez nem kozlekedesbiztonsagi kerdes, de jo probalkozas volt:)

figaro a lo 2011.04.15. 16:28:32

Ha talál valaki egy hatalmas kátyút az úton,amit később egy vaslemezzel betakarnak időlenesen megoldjak a problémát.Felhívják a figyelmet.Na most ha valaki kimegy a hivatalból és betömítteti a kátyút az megoldás.De ha a vasat kezdi fikázni a kátyú ottmarad.Ez nem megoldás.Ezután meg ott vagytok ti akiknek a megoldás elvinni a vasat a barátaival és várni mire az állam megbünteti azokat akik odavittek.Közben a kátyú maradna,naez a katasztrófa....

Goompah 2011.04.15. 16:32:36

@mement: Naa, kérlek, léccci, aggy mán tanácsot! Ne futamodj meg a válaszadás elől, lécci!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 16:32:38

@mement: "es ez csak nehany olyan dolog ami mindenki eleteben megtalalhato, a buncselekmenyek es szabalysertesek tarhaza vegtelen."

Tehát ha sokan csinálják, akkor az bocsánatos.
Szerinted.

Goompah 2011.04.15. 16:34:06

@mement: Mellesleg az egész poszt nem közlekedésbiztonsági kérdés, mégis korábban úgy próbáltál érvelni, hogy balesetekben több ember hal meg, mint cigányok keze által.

Na akkor ne futamodj meg, adj tanácsot.

Plumper_ 2011.04.15. 16:44:01

@kyncza: ejh...te egyszerűen elmebeteg vagy. ennyi.
magyargyűlölő én viszont nem, mert szeretem a magyarokat, csak a magadfajta nyilasokat vetem meg. hogy te magyar vagy, az számomra mellékes.

mement 2011.04.15. 16:46:39

@Goompah: Hivj rendort es mentot, ezt tanacsolom neked.

mement 2011.04.15. 16:48:29

@ColT: nem pont azt mondom hogy nem bocsanatos, csak mivel ezt a gardistak is muvelik, es a gardistakra is jellemzo, ez ellen nem kellnek ki.
Sot sokan erenyt is kovacsolnak abbol, hogy meglopjak a kozosseget, mert hogy a magyar allamnak adozni hulyeseg. Lasd Kurucinfo hirdetes, a nevadai cegalapitassal.

Nincs kovetkezetesseg mogottuk, csak ciganybunozes mantra.

mement 2011.04.15. 16:51:20

@figaro a lo: Kezdunk igy par orai vitatkozas utan eljutni oda hogy igen a rendszer nagyon hibas.

Nem rossz, hanem hibas, es meg kell javitani, ki kell kuszobolni az eletszerutlen vegerdmenyeket.

Erre egy illegitim, senki felhatalmazasaval nem biro militans csoportosulas nem allkalmas, az csak arra jo hogy ugyanugy kijatsza a hatalyos jogszabalyokat mint a ciganyok amikor megusszak a bortont.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 17:06:29

@mement: A gárda hol követett el bűncselekményt a településen?

A külföldi cégalapításban meg a te kedvenceid is jeleskednek.

Következetesség? Nézz meg bűnelkövetési statisztikákat. Hány gyilkosságnál, ralásnál fehér az elkövető? _Arányaiban_ a fehér és roma népesség mekkora része bűnelkövető ilyen esetekben?

mement 2011.04.15. 17:10:44

@ColT: A külföldi cégalapításban meg a te kedvenceid is jeleskednek.

Milyen kedvenceim? De komolyan valaszolj ra kerlek?

A gardat feloszlattak, azota ugyanazok az emberek, probaljak kijatszani a hatalyos torvenyeinket, es uj nev alatt kb ugyanabban az egyenruhaban probaljak eloadni ugyanazt, mikozben forgatjak a szemuket es azt probaljak magyarazni hogy a dolgok kozott nincs osszefugges.

Ha egy normalis orszagban nem durvulhat igy el egy kissebsegi kerdes, mert mindenkire egyforman ervenyesek a szabalyok, akkor hozatartozik az is, hogy a gardista feleket is megrendszabalyozzak, ha gecizni mernek a torvenyel, es ha megprobaljak kijatszani ilyen atlatszo dologgal.

Egyik sem igaz allitas egyenlore sajnos.

Goompah 2011.04.15. 17:12:30

@mement: Na, kisköcsög, ez egy igazi ballib köcsöghöz méltó válasz volt.

Szóval egy igazi köcsög krakéler vagy, méltó libsi haverjaidhoz. Megoldásod semmire nincs, de mindenre ajvékolsz, mindentől rettegsz, mindent megfúrnál, ellehetetlenítenél. Meg persze egész nap dől a mocskos szádból a fasiszta meg náci jelző.

"Erre egy illegitim, senki felhatalmazasaval nem biro militans csoportosulas nem allkalmas, az csak arra jo hogy ugyanugy kijatsza a hatalyos jogszabalyokat mint a ciganyok amikor megusszak a bortont."

Talán azzal a különbséggel, hogy a polgárőrök nem sértenek törvényt, a börtönt megúszó cigányok viszont igen. Ez persze a hozzád hasonló libsi mocskoknak nem számít, hiszen nektek csak az a lényeg, hogy a tisztességes embereket megfosszátok az önvédelem lehetőségétől.

Hányinger vagy, libsikém.

mement 2011.04.15. 17:12:56

@ColT: Egyebkent szomoru rad nezve, meg a ehez az oldalhoz kotodo emberekre, hogy elsiklotok ilyen nyilvanvalo `bakin` hogy egy magat nemzeti radikalis hirportalnak nevezo(gyavan anonimitasba burkolozva) oldal, azt reklamozza, hogy alapits ceget amerikaban, mert akkor nem kell idehaza adoznod... Mindezt kozvetlen egy Ofshore-lovag cikk allat.

mement 2011.04.15. 17:14:03

@Goompah: csak az elso mondatodatt olvastam el, es mar tudom hogy a jobbik-katona kifejezes igazan talalo volt rad nezve:)

Goompah 2011.04.15. 17:14:13

@mement: "mert mindenkire egyforman ervenyesek a szabalyok, akkor hozatartozik az is, hogy a gardista feleket is megrendszabalyozzak, ha gecizni mernek a torvenyel"

Talán ott kéne kezdeni, hogy fellépjenek a bűnözők ellen. De a libsi haverjaidnak ez nem érdekük, mert akkor nem tudnátok a zavarosban halászni.

Goompah 2011.04.15. 17:14:49

@mement: Sebaj, terád is találó a libsi köcsög mocsok.

mement 2011.04.15. 17:15:23

@Goompah: adjad csak:) Ennel tobbet nem is varok el toled

mement 2011.04.15. 17:16:35

@Goompah: Es ugye mindenki libsi, aki nem ert veled meg a gardista cimboraidal egyett:)

Veled befejeztem a tarsalgast:) Jo moka volt, hoztal minden tipikussagot

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 17:18:17

@mement: Természetes, hogy normális országban nem durvulhat el így egy gárda-szerűség.
Viszont azért azt is nézd meg, hogy miért, és hogyan tiltották be a gárdát... Azóta a kisgyerekek ünneplő ruhája is törvényt sért... Fekete mellény fehér inggel, vaze :D

A "kedvenceid" meg a szadesz, maszop tolvajbandája...

Miből következtetted, hogy olvasok kurucot?
Sajnos mellé. Nem olvasok. Csak nem vagyok turbólibi. Tubómagyar sem. Csak látom a folyamatokat.

mement 2011.04.15. 17:21:27

@ColT: En viszont olvasok, biztos a szeleslatokorre valo igeny ilyen libsi fasszsag.

`"kedvenceid" meg a szadesz, maszop tolvajbandája...`

Ez viszont nem igaz, azert mert nem rajongok a Vona fele elmebetegekert, es nem gondolom hogy OV alkalmas arra hogy orszagot vezessen, nem jelenti azt hogy ne itelnem el elesen az elozo kormanyt tagjait es tetteit.

Ketton kozott az a kulonbseg hogy ebbe en nem keverek erzelmeket.

mement 2011.04.15. 17:24:11

@mement: Ketton kozott az a kulonbseg hogy ebbe en nem keverek erzelmeket.

Nem igaz, mert neha nagyon jokat rohogok.

Goompah 2011.04.15. 17:29:18

@mement: "Veled befejeztem a tarsalgast:) Jo moka volt, hoztal minden tipikussagot"

Én veled már rég befejeztem, de még ahhoz is hülye voltál, hogy észrevedd. Mondjuk ebben hoztad a libsi idiotizmust.

Addig is aludj, kisköcsög, álmodj szép nagy faszokkal a seggedben. :D

mement 2011.04.15. 17:47:49

@Goompah: deszar hogy csak most veszem eszre, a poszt tetejen szereplo kepen a szigoruan nem jobbikos gardistak vajon miert lengetnek egy jobbikos zaszlot:)?

Valoszinuleg igy fejezeki a jobbiktol valo teljesn fuggetlenseguket, es igy probaljak hiteltelniteni a libsizsidokomicsbuzirettego szobeszedet, hogy a garda es utod szervezeteik, a jobbik paramilitans csoportja:)

ne valaszolj:) nincs ertelme, en is ellepek haza:)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.15. 19:55:37

@(त्वष्टृ): A személyeskedésen és önmosdatáson kívül van bármi észrevétel?

Mondjuk ha a mondanivalóm lényegét látnád. Esetleg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 19:56:02

@mement: "En viszont olvasok, biztos a szeleslatokorre valo igeny ilyen libsi fasszsag."
Nem mondtam, hogy nem olvasnék... Ezt megint honnan szedted... Olvasok néha ilyen agyament blogbejegyzéseket is, amiktől eldurran az agyam :D

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.15. 19:57:14

@Goompah: Nem mondták még neked, hogy ékezetet nem használókkal ne vitatkozz! :)

kyncza 2011.04.15. 20:01:37

@Plumper_: myilas az anyád picsája, az nyilas! Nézz utána, mi mit jelent te sötét barom! Nem akarsz valahova elköltözni, ahol nem kell rettegned? Oda viheted a kipádat is...

Plumper_ 2011.04.15. 20:15:06

@kyncza: nem, nem akarok.:-)
tudom, mit jelent. de ha egyszer az vagy!!:-)
a kipámat mindenhová magammal viszem.
te gonosz, ostoba, tanulatlan, frusztrált, pöcsirigy barom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 20:16:56

@kyncza: Szoktam javasolni Észak-Koreát. Ott a komcsiparadicsom.
Pajeszosok mehetnek Izraelbe.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.15. 20:46:51

@ColT: Persze hogy olvas! Csak az a kérdés mit, és mennyit fog fel belőle.

jaffa01 2011.04.15. 20:47:17

Hohó!A cikkíró erősen liberális hajlamú!:-)Szabad odaköltözni a kisebbség mellé,aztán a saját bőrén megtapasztalni a valóságot!!Még hogy fasiszta????Szerintem csak a védekezés egyik leghumánusabb módja!Akinek nincs félnivalója,annak nincs "gombóc" a torkában!:-)Kedves cikkíró!Legyen szíves nem lázítani!!!:-)Költözést javaslok....aztán írni baromságokat!

majomkutya 2011.04.16. 14:43:53

@majomkutya:
HEH!
Tegnap előállítottak,őrizetbe vettek öt polgárőrt.
Mára gyorsított eljárásban bíróság elé állították őket.
A bíróság ma megszüntette ellenük az eljárást, mindegyiküket felmentve, mondván nem követtek el jogsértést.
Pedig Pintér Sándor belügyminiszter a Legfőbb ügyészséggel a polgárőrök ügyében jogértelmezési kérdésekben megegyezésre jutott és azt is közölte, hogy NEM ENGEDI a járőrözést.

látjátok feleim szümtükkel 2011.04.16. 17:37:46

@majomkutya: Ez a szép a magyar jogban, mindeni máskép ....na nem csinálja, hanem máskép értelmezi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.16. 19:14:18

@majomkutya: Ja, az volt az indok, hogy félelmet keltettek.

A cigók nyilván nem szoktak.
süti beállítások módosítása