A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.05. 15:23 Harpi

A fellendülés a nyomdaiparban kezdődik!

Címkék: fidesz kormány nyomdaipar ferihegy repülőtér átnevezés

Érthetetlen, miért fanyalog a liberálbolsi ellenzék amiatt, hogy kormányunk állítólag nem tesz meg mindent a gazdaság fellendüléséért! Mert, ugye, az alapduma az, hogy a Fidesz-kormány kizárólag az államháztartás belég oldalát erőlteti, miközben szarik a termelésre, a költségvetés azon oldalára, ami hosszú távon a bevételek alapját teremtheti meg. Kéretik újragondolni ezt a kormányt fikázó álláspontot! A kormány, igenis, gondol a termelésre – a nyomdaiparnál kezdték...

Pártunk és kormányunk komoly hangsúlyt helyez a gazdaság fellendítésére! Elsőként mindjárt a nyomdaipart lendíti fel – mi másnak tudhatnánk be azt az elementáris késztetést, amivel levélpapírok, bélyegzők, borítékok és cégtáblák százezreinek újraalkotására kényszeríti a magyar közszférát! A Ferihegyi repülőtér átkeresztelése Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérré, egy csapásra majd' egymilliárdos bevételt generált a vállalkozói szférának, hiszen a nyomtatványokon túl újra kellett gyártani az útjelző táblákat, a BKV és a MÁV menetrendjeit, állomás-tábláit, és búbánat tudja, még mi mindent. 

De ez még nem minden! A magyar gazdaság fellendítéséért tett első, igazán látványos lépés rögvest egy, az alkotmányba illesztett jogszabályként jelent meg. Azzal a húzással ugyanis, hogy a Magyar Köztársaság Magyarországgá rövidült, a kormány valójában a teljes hazai közszolgálati szféra valamennyi levélpapírját, borítékát, bélyegzőjét, névjegykártyáját, az összes hivatalos nyomtatványát, cégtábláját nyugdíjba küldte. Újat kell majd nyomtatni mind helyett, és új címeres zománctáblákat kell készíteni az összes, egyébként is osztódással szaporodó állami intézmény ajtaja mellé. Mindez rengeteg munkát ad majd grafikusoknak, operátoroknak, nyomdaipari cégeknek, és ez jó.  

Aztán jön majd a nyelvtörvény, magyar módra, amely szerint cégtáblán nem szerepelhet idegen szó, és ezzel majd a címfestők üzlete is fellendül. És persze mindez állami bevételt is produkál, hiszen a cégek átnevezése illetékköteles, a névjegykártyákat nyomtató vállalkozások pedig plusz adóbevételt produkálnak a megszaporodott munkájuk nyomán. Jól járunk hát mindannyian, ugye.

Mindeközben megfogalmazódik egy halk kérdés: Vajon a Fidesznek milyen nyomdaipari érdekeltségei vannak, hogy ennyire tolja az ipart...?

29 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr392801951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És Orbán kivezeté az országot a bűnös EU-ból 2011.04.05. 18:11:53

  Legalábbis erre következtetek minden megnyilvánulásából.  A legfrissebb az, hogy „Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk. Számunkra Európa nem hit, ész kérdése.” Magyarul az EU le van tojva, egyébként is csupa hüly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.04.05. 23:37:07

Bla Bla Bla. Lerágott csont már :(

Csúfy 2011.04.05. 23:56:11

voltak bizony nyomdaipari erdekeltsegei: happy end - wermer, magyar kiralyi egyetemi nyomda - kover szilard stb., stb., stb.

Netuddki. 2011.04.06. 00:25:06

Millenniumi országjáró nevű olvashatatlan szemét.
Aztán ott van az a szar amit mindenhova ki kellett függeszteni.
8milka alkotmányozósdi totó. 1,2,x

kacsa! 2011.04.06. 00:50:53

Ennél csak az lenne tutibb, ha Orbánia hivatalos nyelvének bevezetnék a lóvárit, például. Fürdene a nyomdaipar a megrendelésben!

hexensussz 2011.04.06. 05:06:22

Jahhhh, fellendülés!
Amit nem a fogyasztás, hanem az adóforintokból az állam generál. És aminek a hasznát egyrészt a megrendelők, másrészt a cégtulajdonosok teszik a saját zsebükbe, és ezzel a fellendülés már be is fejeződött. :(

Mr. Waszabi 2011.04.06. 06:48:08

Sosem értettem, hogy amikor kevés az állam pénze s nyomorgatja az adófizetőket, olyankor miért kell kiadásnövelő intézkedéseket hozni. Pl a névváltoztatások vagy olyan eljárásrendi változtatások, amelyek állami kiadást generálnak. Sehogy se áll össze nekem ez. Ha nincs pénzem, nem vágok olyan projektekbe, aminek nyilvánvalóan pénzt igényelnek.
Aki meg belevág ilyen körülmények között, az nem gazdálkodik a közössel, hanem herdálja azt.
Nem bánnám, ha becses kormányunk először letenné a gazdasági felemelkedés eredményeit az asztalra s aztán urizálna.

csoko20 2011.04.06. 07:45:57

A múlkor még azt mondták, hogy nem kell lecserélni a "köztársaságos" cuccokat /igazolványok, iratok, bankjegyek/, hanem amikor lejárnak, akkor már az új lesz rajta?

De mondjuk a "Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" hogya faszomba lesz rövidítve az össze BKV menetrenden???

igényes 2011.04.06. 07:55:51

Mi a különbség Papcsák és egy rendőr lopása között?

Papcsák kap 250 000Ft-os pártfegyelmit. A rendőrt meg kirúgják.

Barkácsáruházból lopott egy főrendőr
Független Hírügynökség
2011. április 5., kedd 19:43

Barkácsáruházból lopott egy rendőr alezredes a napokban Nyíregyházán. Egy 500 forint értékű zárbetét csomagolásából kivette a kulcsot, de nem fizette ki. A lopást azonban az áruház biztonsági személyzete észrevette, a főrendőrt pedig azonnal elbocsátották a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányságról.

igényes 2011.04.06. 07:59:17

@csoko20: Lehet nem lesz rövidítve, mert betünként is elszámolnak majd.

"De mondjuk a "Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" hogya faszomba lesz rövidítve az össze BKV menetrenden???"

BUD LIFER NEM REPTÉR

newjersey 2011.04.06. 08:09:18

nem értem én ezt! - magyarázza már el valaki - ha ennyire ragaszkodunk, hogy magyaros neve legyen Ferihegynek (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) miért is a terminál neve Skycourt? SkyCourt a Liszt Ferenc repülőtéren! - csak az épület bejáratáig "magyar" :)))

Vili bácsi 2011.04.06. 08:11:11

@igényes:

Régi mese, keveset lopni nem érdemes...

csikocar 2011.04.06. 08:27:21

Ez a legfontosabb, hogy erre herdálja ez a gyökér a pénzt. tolvaj cigó

Qukás 2011.04.06. 08:40:01

Sajnos szakmabeliként van némi sejtésem, ki fogja kapni a megrendelések döntő többségét.Talán szét kéne nézni a Századvég házatáján egy kicsit.Az összefonódások itt is ugyan úgy meg vannak mint a Borsi-libsi oldalon.

Roy 2011.04.06. 08:45:37

@waszabi: Miért? A válasz egyszerű.
Valakinek vagy valakinek ezekből a "megbízásokból" egy kis pénzecske visszavándorol a zsebébe vagy zsebükbe. Gondolom egyik se volt pályáztatva.

Prostatikus Vogon Jeltz 2011.04.06. 08:46:13

Aztán az egymilliárdos megrendelés mire elég vajon? Szerencsés esetben van rajta 200 milla haszon (de az már nagyon durva), az meg 1 haver-nyomdásznak is éppen elég befogni a száját ilyen körökben.

csoko20 2011.04.06. 08:59:41

@newjersey: Még Scmitt Pálnak nem volt ideje észrevételezni! :))

igényes 2011.04.06. 09:03:50

A fellendülés máshol is jelentkezik. A Felcsút SE elnöke, a magyar miniszterelnök, az EU soros elnöke nagy kihívást jelentő feladatot kapott, nevezetesen oldani a FIFA és az EU közötti feszültséget.

Óriási feladat, bízom benne, hogy Orbán Viktor egyesületi elnök képességeit nem haladja meg. Szerencsésebbnek tartottam volna, ha a Barcelona, Real Madrid, AS Roma, Ajax, Arsenal, Bayern Munchen esetleg más nem meghatározó elnökök is jelen lettek volna. Mindenesetre ez egy égető probléma Magyarország számára és az EU számára egyaránt. A cigánykérdést talán így lehet a legjobban megoldani, a munkanélküliség kérdése eltörpül e nemes feladat mögött.

Végre egy testhez álló feladat Orbán részére.
A cikk végén kiderül, hogy teljesen nem arról volt szó, amit a fedőutazás céljáról írnak.

Itt a lényeg! Orbán elment kajálni.

"Közös álláspontunk van a világ sportjáról, különösen a futballról, és ezek értékeiről, mint az egymás tisztelete, a fegyelem és a fair play" - áll többek között a FIFA kommünikében, amely jelzi: Orbán Viktor nagy futballrajongó, a felcsúti csapat tagja, és ő alapította a fiatal játékosokat segítő Puskás Ferenc Akadémiát."

Olvassátok a hírt, hát elszomorító:

Az EU soros elnöki tisztét ellátó Magyarország kormányfője a Magyar Televíziónak elmondta: jó néhány kérdésben eltérés van a FIFA és az EU között, és az álláspontok nehezen közelednek.

Orbán Viktor jelezte: a FIFA szeretné védeni az ifjúsági korú játékosokat a túl korai "piacra kerüléstől", ugyanis Európában is egyre elterjedtebb, hogy a 18 év alatti futballistákat adják-veszik, és ezek legritkább esetben szolgálják a fiatalok javát, mert - mint kitért rá - 10-20 kudarcra jut egy siker.

Hozzátette: a FIFA álláspontja, hogy a 18 év alatti játékosokkal nem szabadna ilyet tenni, míg az EU ragaszkodik a 16 éves korhatárhoz. A miniszterelnök hangsúlyozta: szerinte ez egy olyan probléma, aminél az Uniónak érdemes újra átértékelnie álláspontját.

Orbán Viktor nyilatkozatában kiemelte azt is, hogy a honosítások ügyéről nem esett szó, ám arról igen, hogy hány saját nevelésű hazai játékos szerepeljen klubjában.

"Mi is boldogok lennénk, ha több saját nevelésű magyar játékos lenne a pályán - tette hozzá, egyúttal hangsúlyozta, hogy az Unió egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy a sportolókra ugyanolyan munkajogi szabályok vonatkozzanak, mint bármilyen más munkavállalóra, ezért megkötéseket nem szívesen lát.

"Ennek ellenére azért látok esélyt arra, hogy itt eredményt, talán áttörést is elérhetünk, mert az Európai Unió szabályai szerint a sport sajátosságokkal rendelkező terület, csak még senkinek nem sikerült definiálnia, hogy ez mit is jelentene például munkavállalás tekintetében, és most ezen dolgozom, hátha sikerrel járok" - nyilatkozta a magyar kormányfő.

A magyar ügyekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: a FIFA támogatja, hogy az országok minél többet áldozzanak az utánpótlásra, a gyerekek sportjára, ezért bízik benne, hogy a korábbi kormányzása idején elindított Bozsik-programhoz hasonlóan, a mostani utánpótlás-nevelésért tett magyar erőfeszítéseket is elismeréssel fogadja majd a FIFA, sőt, talán támogatást is lehet a szervezettől kapni a munkához. A miniszterelnök ezzel arra utalt, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI), a Nemzeti Sportintézet (NSI) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) között éppen kedden jött létre egy háromoldalú megállapodás, melynek révén 2,2 milliárd forintos állami támogatást kap a sportág utánpótlás-nevelése.

Orbán Viktor a nagy világesemények Magyarországra csábításának lehetőségéről szólva egyrészt emlékeztetett arra, hogy a FIFA jövő év májusi kongresszusát Magyarország rendezheti, ami diplomáciai siker, FIFA-sportesemény rendezésének elnyerését azonban csak később tartja lehetségesnek.

"A világrendezvények ügyében pedig szintén úgy vagyok, hogy nem jó ha a kocsi megelőzi a lovat, először tegyünk rendet a saját házunk táján, hozzuk rendbe a létesítményeinket, kicsit emelkedjen a játékunk színvonala, és akkor szerintem jó eséllyel pályázhatunk majd nemzetközi rendezvények megrendezésére is" - nyilatkozta az MTV-nek.

Az interjúban szóba került Blatter újabb FIFA-elnöki kandidálása is. A tisztséget 1998 óta betöltő svájci sportdiplomata kihívója a katari Mohamed Bin Hammam, az ázsiai szövetség (AFC) elnöke lesz a június elsejei szavazáson. Orbán jelezte: ő nem korteskedik Blatter mellett, mert jobb, ha "politika távol tartja magát a profi futballtól". Az ügyben majd a voksolásra jogosult MLSZ vezetése alakítja ki az álláspontját. A miniszterelnök ugyanakkor nem titkolta véleményét, mely szerint "nem érett még meg a világ labdarúgása arra, hogy könnyedén lemondjon arról, hogy Európán kívülre kerül az irányítása".

A kormányfő elmondta: látta, milyen jól szervezett a FIFA, és például miként működik az a figyelmeztető rendszer, amelyet a tiltott fogadások, visszaélések ellen fejlesztettek ki.

A találkozóról a FIFA közleményt adott ki, és ebben Blatter kiemelte: nagyon elégedett azzal a konstruktív megbeszéléssel, amelyet Orbán Viktorral folytatott.

"Közös álláspontunk van a világ sportjáról, különösen a futballról, és ezek értékeiről, mint az egymás tisztelete, a fegyelem és a fair play" - áll többek között a FIFA kommünikében, amely jelzi: Orbán Viktor nagy futballrajongó, a felcsúti csapat tagja, és ő alapította a fiatal játékosokat segítő Puskás Ferenc Akadémiát.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.06. 09:17:29

@igényes:
BULIFENE REPTÉR
B LISZT FNR.

BP LIFE NEM REPTÉR

Don Quixote de la Ferko 2011.04.06. 09:45:13

@waszabi:
"Sosem értettem, hogy amikor kevés az állam pénze s nyomorgatja az adófizetőket, olyankor miért kell kiadásnövelő intézkedéseket hozni."

Mert a kormány (jelenlegi) semmilyen valós gazdaságélénkítő lépést nem tudott, nem tud, és a közel és távoli jövőben sem tud felmutatni.
Gazdaságilag analfabéta az összes, ha megnézed, nagyon kevés az, amelyik nem a politikából lett kőgazdag.
Ehhez hozzájön még az, hogy hódolóik 99.99%-a nem is érti a gazdaság szó jelentését, tehát nekik mindenképpen olyan intézkedések kellenek, ami az igen alacsonyra méretezett (némely eszesebb orbánista egyedeknél akár a két számjegyet is elérő) IQ számuk be tud fogadni.

Don Quixote de la Ferko 2011.04.06. 09:48:22

@Prostatikus Vogon Jeltz:

Nézz körül, hány névváltoztatás jön. Mindegyik "csak" havi 200 millát hoz a haveri cégnek, és mindjárt megvan a helye a lenyúlt nyugdíjkasszának.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.06. 09:53:22

@luciferko: Be tudják azok fogadni a kakaóbiztos számítógép, meg a filozófusbűnözés esetén a haveri kutya pénzelését, mint infót.

Csak a névadóbűnözés és a haveri nyomda nem megy nekik.

anóka 2014.03.17. 21:15:04

@Csúfy: ...hát ezekre gondoljon mindenki...
süti beállítások módosítása