A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.23. 12:30 Harpi

Schmitt Pál újra munkában

Címkék: ítélet gyurcsány ferenc schmitt pál molnár csaba köztársasági elnöki hivatal

Akinek még lenne kétsége afelől, hogy Schmitt Pál feladata valójában nem más, mint hogy a megfelelő pillanatban elvonja a média figyelmét a kormány sumákolásáról, annak itt az ideje, hogy újragondolja a dolgot. Miközben a Parlament ódon falai között éppen a Fidesz pártalkotmányát tákolja össze a kétharmados többség, a köztársasági elnök hirtelen előrukkolt azzal az 1964-es bírósági ítélettel, amit immár hónapok óta követel tőle a sajtó. Alig hihető, hogy Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba hétfői törvényjavaslata elegendő ok volt arra, hogy a Schmitt Pál pórázát a kezében tartó kormány összeszarja magát, és azonmód a nyilvánosság elé tárja az ügy legfontosabb dokumentumát.

Érdekes... Egy baromi nagy lufi az egész. Karambolozott – nagy dolog, bárkivel előfordulhat... De vajon miért éppen most tette közzé az ítéletet a Köztársasági Elnöki Hivatal? Miért nem rögtön azután, ahogy a sajtó nekiment az elnöknek? Vagy éppen az volt a cél, hogy ébren tartsák a híréhes média figyelmét, s amint az érdeklődés lankadni kezd újabb koncot vetnek elébe? Van, aki elhiszi ebben az országban, hogy a hirtelen pálforduláshoz elég volt egy szocialista törvényjavaslat?

"Az Elnök csupán jelképes figura, aki az égvilágon semmiféle hatalmat nem gyakorol. Tényleg a kormány választja, de a legfőbb követelmény, melynek eleget kell tennie, nem a vezetői rátermettség, hanem a finoman mérlegelt közbotrány. Emiatt az Elnök mindig ellentmondásos személyiség, egyszerre tenyérbemászó és elbájoló. Nem az a feladata, hogy gyakorolja a hatalmat, hanem hogy elterelje róla a figyelmet." 
(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak)

Kíváncsian várjuk, hogy a Fórum Hotel beruházási irodájának ügyeivel kapcsolatos, hasonlóan semmitmondó dokumentumokat mikor szellőzteti majd meg a tekintetes hivatal. Ehhez várjuk meg, amíg megint lesz miről elterelni a figyelmet?

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr92764657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kétharmad „kirúglak, ha ellentmondasz” ámokfutása elérte Esztergomot is 2011.03.23. 17:30:48

   Történt ugyanis, hogy miközben Tétényi Éva Gödöllőn részt vett egy konferencián, távollétében Baloghné Mezei (Ágacska, mert a Tuskó Hopkins név már egy világhírű klasszikus regény hőseként foglalt, a bunkó titulus még túl korai lenne ...

Trackback: Beletrafáltam 2011.03.23. 16:23:42

Január végén feltettem a kérdést: Elnök Úr, mit csinált 1964-ben? Ugyanis kezdett zavarni, hogy két héttel az ítélet tényének napvilágra kerülése után se lehetett tudni, hogy miért kapott anno felfüggesztett börtönt köztársasági elnökünk. Akkor ez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2011.03.23. 15:10:57

Ime a diagnózis:

emiksz.blog.hu/2011/03/23/dr_house_523

"A helyesírásán kívül még találtunk nála további tüneteket. Például hajlamos patetikus beszéd során megindulni a kamera felé. Elfelejtett továbbá egy komplett évet az életéből."

Bolygo_Hollandi 2011.03.30. 19:05:23

A Douglas Adams-idézet zseniálisan illeszkedik. :-)
süti beállítások módosítása