A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.22. 11:47 Harpi

"Minden forradalmat alkotmányozás követ"

Címkék: fidesz alkotmány hatalom kövér lászló országgyűlés alkotmányozás

A Galaxis Minden Magyarjának Egyetemes Forradalmi Nemzeti Kormánya (a továbbiakban GMMEFNK) – hogy ezzel beteljesedjék a prófécia – végre hozzálátott az alkotmányozás nemes feladatához. A munka alaphangját pediglen maga a házelnök, a nemzet lelkiismerete, Kövér László adta meg veretes mondatával: "Minden forradalmat alkotmányozás követ". És ez hogy úgy van! Ez az alkotmányozás ugyanis éppen annyira alkotmányozás, mint amennyire a tavalyi választás forradalom volt.

Lamartine a párizsi városháza előtt 1848. február 25-én (Henri Felix Emmanuel Philippoteaux)

Az előttünk álló héten minden bizonnyal a teljes magyar politikai és közéleti sajtó – és nemkülönben az összes hazai megélhetési és hobbipolitikus – mással sem fog foglalkozni, mint a Parlament falai közötti vitával, ami pedig éppen annyira tekinthető vitának, mint amennyire ez az egész cirkusz alkotmányozásnak. Éppen ezért tökéletesen fölösleges akár csak egy sort is áldozni rá, ennél sokkal életbevágóbb dolgok is folynak mostanság körülöttünk, mint jelesül a líbiai válság, a japáni természetkatasztrófa, az épp felrobbanni készülő atomerőmű és Kate Middleton mellplasztikai műtéte. 

Pontosan ez az a hét ugyanis, amikor egy szusszanásnyi szünetet hagyott nekünk a politika, egészen pontosan a Fidesz és a GMMEFNK. Semmi sem történik az ország házában. E héten senkit sem fognak átbaszni, nem vernek keresztül a Házon olyan törvényeket, amivel magyarok millióival csesznek ki, Schmitt Pál nem fog megint ökörségeket beszélni, Lázár János sem hányja szájba fél Magyarországot, nem emelik tovább sunyin az adókat, nem vesznek el újabb forintokat a szegényektől, hogy odaadják a gazdagoknak, és Novák Előd sem hasad tovább. Most minden az előre megadott program szerint zajlik, kivételesen minden perc pontosan előre jelezhető, se többet, se kevesebbet nem tesz az országgyűlés, mint amire számítunk.

Alkotmányoznak mostan. 

Az alkotmányozás pedig tökéletesen mellékes dolog gyönyörű hazánkban. Tudni előre, hogy mi fog történni. Lesz majd vita, részletes, a kormánypártok képviselői jól megmondják a véleményüket a paragrafusokról, sőt, meglepetésre vélhetően jó pár módosító indítványt is hozzátesznek, amelyek közül többet el is fogad majd a képviselő testület, szintén meglepetésre. A Jobbik riszál kicsit, s még az is lehet, hogy nekik is odavetnek koncként egy-két módosítást. Csak azért, hogy tekintetes kormányunk megmutassa az MSZP-nek és az LMP-nek, hogy mekkora baromság volt kimaradni ebből a gruppenszexből, ami egyébként igaz is, de egészen másért.

Az új alkotmány olyan lesz, amilyen; nekünk, magyaroknak ebbe nincsen beleszólásunk, miért is idegesítenénk föl magunkat miatta. Az alkotmányozás rajtunk kívülálló dolog – azzá tette ez a hatalom. Az Alkotmány különben is csak egy váz, egy ácsolat, amire rá van feszítve a magyar demokrácia. Nem ez a lényeg. Mert a lényeg a jövő héten kezdődik majd, amikor megint elkezdenek hülyeségeket beszélni és szemétségeket csinálni azok, akiket mi emeltünk a politikába, és nem azért, hogy kicsesszenek velünk. És legfőképpen akkor kell majd odafigyelnünk nagyon, amikor választott vezetőink úgy tesznek, mintha betartanák azt az alaptörvényt, amit nélkülünk, a megkérdezésünk nélkül hoztak, és mi örvendeztünk vala neki. Addig van még pár nyugodt napunk.

De mi lesz utána?

48 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr142761736

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Földrajzinév-kirúgások: a kormány nem érti, miért probléma 2011.03.22. 22:08:08

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint elvárható lett volna, hogy a bizottság úgy szavazzon, ahogy a kormány akarja. Többször nem fordul ilyen elő, az új rendelet szerint a kormány közvetlenül dönt a földrajzi nevekről....

Trackback: Csekkek és egyenlegek – hatalommegosztás az új alkotmányban 2011.03.22. 21:40:57

Az Alaptörvény javaslata számos ponton csökkenti a mindenkori kormányzat feletti kontroll lehetőségét. Melyek ezek közül a legfájóbbak?A szervezetileg és időben megosztott hatalom a demokratikus államszervezetek alapvető jellemzője. A benyújtott alkotm...

Trackback: Kövér: Érvénytelen az 1949-es alkotmány 2011.03.22. 16:29:01

Az Országgyűlés elnöke a Fidesz-KDNP alaptörvény-javaslatának expozéjában azt mondta: gyakorlatilag újjá kell építeni Magyarországot. Kövér László keményen bírálta a leendő alkotmány vitájában nem részt vevő LMP-t és MSZP-t. A politikus szerint az úgyneve…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baloo112 2011.03.22. 20:05:31

Úgy érzem Te nem küldted vissza a kérdőívet!
Pedig lehetett volna beleszólásod!

soproni1 2011.03.22. 20:08:52

Amikor a Jóisten megalkotta a Földet, hogy az emberek azon éljenek, úgy döntött, hogy minden népnek ajándékoz KÉT erényt. Így az amerikaiakat rendszeretővé és törvénytisztelővé, a németeket kitartóvá és tanulékonnyá, a japánokat munkabíróvá és türelmessé tette. A magyarokhoz érve arra kérte Gábriel arkangyalt, hogy a következőket jegyezze fel:
"Ezek legyenek okosak, becsületesek és a Fideszre szavazzanak."
Amikor a világ teremtése befejeződött, az arkangyal felhívta az Úr figyelmét:
"Jóatyám, a Föld összes népének két erényt ajándékoztál, de a magyaroknak három van; ez azt jelenti, hogy ők jelentősebbek lesznek a Föld összes többi népénél. Ez lenne a Te akaratod?"
"Igazad van-mondá az Úr- nem lenne igazságos. De mivel az ajándékot már nem lehet visszavenni, meg kell oldani ezt a helyzetet. Mostantól- így folytatá az Úr- a magyarok mint nép megőrzik a három erényt, de azért, hogy ne nőjenek más népek fölé, egyikük sem birtokolhat egyszerre kettőnél több erényt".
Ennél az egyszerű oknál fogva, azóta a magyar, aki a Fideszre szavaz és becsületes, nem lehet okos is, aki okos és a Fideszre szavaz, nem lehet becsületes is, de leginkább is aki okos és becsületes, az soha nem szavazhat a Fideszre." --

Ma kaptam.

sprenczl 2011.03.22. 20:10:54

A 48-as komcsi alkotmányba ki szólhatott bele? A módszerváltáskor ki szólhatott bele?
Ki ismerte ezek szövegét? Miért is ajvékolnak miatta?

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2011.03.22. 20:40:29

@sprenczl: Azért mert az előző alkotmányokat elb.szták szerinted ezt is el kellene? Gratulálok.

gorcsev54 2011.03.22. 20:42:06

@sprenczl: Miért te ismerted? Minden este felolvastad a családnak esti mese helyett?Ja és rendkívül szomorú és boldogtalan voltál ez az egy dolog hiányzott az életedből, de most végre boldog vagy és teljes az életed.-És még valami nem "ajvékol" miatta senki, tőlem olyan alkotmányt ír ez a balfasz banda amit akar, de ettől a szar még itt marad,és előbb utóbb az ők is elmerülnek benne, és remélem a népnek lesz annyi esze ,hogy a fejükre álljanak , hogy végre a nép ne legyen nyakig a szarba.

sHCMITTDh PáLL (törölt) 2011.03.22. 21:01:06

Az ország 95%-a nem ismerte a mostani alkotmány.
És nem szenvedett senki ennek hiányától,mint ahogy az alkotmánytól magától sem.
Most lesz egy orbán-tákolmány amitől húúú de jó lesz mindenkinek.

Infomaker 2011.03.22. 21:01:28

van parlamenti képviselőd, aki a véleményed képviseli, ő pedig részt vehet benne.
(papíron legalábbis :) )

sHCMITTDh PáLL (törölt) 2011.03.22. 21:09:30

"Lakatosné Sira Magdolna fideszes képviselő is a nemzeti hitvalláshoz szólt hozzá: szerinte ez a rész megalapozza Magyarországon a szociális biztonságot, és nagy erénye, hogy a család és a házasság mellett tesz hitet"

Ezt nekem valaki magyarázza már el mi a fenét akar jelenteni!

Link Elek 2011.03.22. 21:12:17

@sprenczl:
igazad van ez is olyan mint a 48-as komcsi alkotmany.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.03.22. 21:16:34

@sprenczl: arra tessen szíves nekem válaszolni, hogy ha az elmúlt 10-12-20 év másról sem szólt, mint arról, hogy a jobboldal mind politikailag mind erkölcsileg mind mindenhogyan a nemzetrontó kommunisták (gy.k.: baloldal) felett áll fényévekkel, akkor hogyan lehet az, hogy ilyenkor csak annyit sikerül kibüffenteni, hogy "de a komcsik is"...?

ehhh 2011.03.22. 21:19:00

semmi, felállva tapsolhatunk a Pártnak, mi lenne.

Spiro 2011.03.22. 21:27:32

Ha Európai Uniósdit játszunk, legyen közös EU-s alkotmányunk (minek überkedünk).
Nem csak nekünk legyen, de az összes tagállamnak 1 közös legyen, mindenféle nacionalista sallangtól mentesen.

Ja, és közös törvények is jól jönnének, hogy megszabadulhassunk a politikai elitünktől, teendő híján (elég lenne a 22 EU parlamenti képviselőnk).

Lasombra 2011.03.22. 21:31:53

az új alkotmány új időszámítás kezdete, egy időtálló, értékadó alaptörvény, ami reményt és alapot ad a jövőnek?

inkább eggyel több kacat, amit el kell takarítani a vásott kölykök után, miután elhagyták a játszóházat.
plusz egy strigula a köv kormány/parlament To Do listáján.

soproni1 2011.03.22. 21:34:52

@sHCMITTDh PáLL:

Régen a Magna carta, ezt meg a Franc akarta.

Hozzáteszem, a 60-as években volt ez a vicc.

2011.03.22. 21:44:38

OVI szeretné, hogy bevonuljon a történelembe. Sikerül neki. Az már más kérdés, hogy várhatóan hosszú távon nem a kiemelkedő politikai képességei lesznek azok, amiről beszélni fognak, hanem arról, hogy a hatalommániája milyen változásokat hozott az országanak.

Leginkább az lesz az emlékezetes, hogy bebetonoz embereket a pozíciójukba, ami a későbbiekben hatalmas gondot okoznak. Nem azért, mert ezek az emberek nem megfelelőek, mert még lehetnek is azok, hanem azért, mert az aktuálpolitikai érdekeket nem tudják képviselni.

Még szerencse, hogy dobták az ötletet, hogy későbbiekben csak kétharmados többséggel módosítható az alkotmány és ráadásul ahhoz két ciklus szükséges.

Csak gondoljunk arra, hogy mi lenne az EU tagságunkkal? EU azt mondja, hogy rendben, tagok lehetünk, de az alkotmány csak akkor igazítható az EU elvárásokhoz, ha letelt minimum 5 év. Remek lenne.

Most leginkább görcsös szemlélet uralkodik, hogy a régi és elavult alkotmányt el kell törölni. Legyen. Töröljék el, csináljanak újat.

De nem inkább az aktuálisan fontos témákkal kellene foglalkozni?

Nem... Legyen szent korona, kereszténység, lófütty... Ez a fontos most.

karnak 2011.03.22. 22:06:41

nem en talaltam ki, a fidesz kommunikaciojaban a valasztasok utan az volt h elvileg az alkotmany elokeszitesenek (!) hatarideje ez ev vege lett volna.
elorehoztak, hogy triumfálhassanak a NAGY GYOZELEM I. evfordulojan.
nagyon fontos ez most ugye, amugy a helyzetet tekintve ez egy ut a fidesznek, errol beszelni, ezt kommunikalni, errol szoljon most valami, a sok szar helyett amit csinalnak gazdasagilag, jogilag, erkolcsileg stb.

most lesz benne makovecz is, ez hianyzott epp.

karnak 2011.03.22. 22:10:07

@sprenczl: volt egy normarendszer amit azert hellyel kozzel mindenki ismert es elfogadott, mivel a jelenlegi alkotmanyunkat az elmult x evben folyamatosan ugy modositottak h az megfeleljen a normarendszerunknek, az allam kontrollja onmaga felett, az emberek jogai, sajtoszabadsag, stb.
Ezt egy orszagban a legokosabb emberei inteztek 20 even at teljes egyetertesben, hiszen igy modosult az alkotmany.
most meg igen vajakol az ember, ha valami ertelmetlen faszkodast lat.

ezert te pocs.

Pistie 2011.03.22. 22:23:08

@baloo112: Én visszaküldtem a kérdőívet, hogy legyen a postának egy kis munkája, de szívből nem hiszem, hogy lenne bármi beleszólásom a dologba. Ugyanis fontos dolgokról nem kérdeztek meg, nem mellékesen a "kérdések" többféleképpen értelmezhetőek voltak, szóval nagyjából a kukába lehet dobni a válaszokat is..

Grigorij Pantyelejevics 2011.03.22. 22:27:57

A történelembe bizonyosan sikerül bevonulni. Kis hazánk az első ország, amelyik álamformája* végtelenített Monthy Python epizód.

(*ha így kell írni, hát így kell)

baliquez 2011.03.22. 22:28:02

Összevissza rohangálnak, közben beletapicskolnak mindenbe az enyves kezeikkel, de ettől még világosan látszik hogy az egész alkotmányozósdi bohóckodás csak pótcselekvés, mert cselekedni képtelenek. Nyilván ügyesen megkötik a betont vele a viktatúrácskában, ahhoz értenek, meg a hátramutogatáshoz.

Amúgy szar csicska ez a magyar nép hogy egy idióta cigánydiktátor uralmát tűri, úgy kell nekünk ha hagyjuk, a lényeg úgyis csak az hogy a szomszéd tehene hamarabb dögöljön meg mint a mienk, igaz?

zsoltibacsi · http://skypesuli.hu/ 2011.03.22. 22:31:52

"Tetszettek volna forradalmat csinálni!"

Dinsdale Piranha 2011.03.22. 22:35:00

Tetszettek volna gondolkodni a választások előtt.

karnak 2011.03.22. 22:50:07

@Dinsdale Piranha:
Bástya elvtárs: (a felkínált citromba harap) Mi ez?
Pelikán: Narancs.
Bástya elvtárs: Narancs?!
Pelikán: Az új magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.
Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

vauvauvau 2011.03.22. 22:56:04

Magyarországnak így vagyon, most az alkotmányozás a legnagyobb problémája.
Bár mondjuk arra jó, hogy a TB-pénzek ellopása után most egy kicsit magyarkodjon a kormány és törvénybe vésse saját képviselői neveit.

Ha már a bérek és a nyugdíjak a segg-szinten vannak, legalább tegyünk úgy, mintha lenne értelme, hogy a Parlamentben rohasztjuk a seggünket.

vauvauvau 2011.03.22. 22:57:05

Nem gondoltam volna, de a Fidesz még az MSZP-nél is szarabb.

nu pagagyí 2011.03.22. 23:00:45

Koronát csüngőkkel!
Alsó- és felsőház mellé középsőházat!
Szavazzon mindenki a szomszédja helyett is!
Jogfolytonosságot a sumérokkal!

vauvauvau 2011.03.22. 23:15:03

@nu pagagyí:
Orbán rokona valami utcatábla-gyáros lehet, mert most a Roosevelt teret keresztelik át!
:-DDDD

PR-küszöb 2011.03.22. 23:42:54

"De mi lesz utána?"

Mondjuk, megválaszoljuk a kérdést, hogy meddig fokozható a verbális agresszió?????

Netuddki. 2011.03.23. 00:09:46

"De mi lesz utána?"

A fidesz megy a levesbe az alkotmányával együtt...

Szlalom 2011.03.23. 00:19:09

"Minden forradalmat alkotmányozás követ"
Ne alacsonyítsuk le ezt a szót. Egyiket se.
Sokan harcoltak és haltak meg a szabadságért, a mi szabadságunkért. Akik azért küzdenek hogy másoktól elvegyék a szabadságot, azok nem forradalmárok. Azok zsoldosok.
Az Alkotmány pedig egy komoly dolog ami lefekteti az magyar köztársaság polgárainak alapvető együttélési szabályait, nem pedig egy rakás statiszta szájába adott végtelen önfényezése egy kisrákosinak. Olyasmi amiben vagy mind megegyezünk és elfogadjuk, vagy nem leszünk, nem lehetünk többé egy ország, egy nemzet.

Ianas 2011.03.23. 01:37:39

@baloo112: :D:D:D Beleszólás? Mibe? Akkor lenne beleszólás, ha javaslatokat lehetett volna tenni, és mondjuk a kérdések nem úgy vannak megfogalmazva, hogy a válaszokról messziről szaglik:

1.) "Helyes" válasz
2.) Elfogadható válasz
3.) MSzP-gyanús
4.) Nem vagy magyar, ha ezt választod.

gitáros 2011.03.23. 02:10:01

@sprenczl:
Nekem spec megvan a rendszererváltás előtti és utáni alkotmány is. Kis vékony könyvecske, kábé minden jobb könyvesbolt árulta.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.23. 04:34:20

A Fidesz alkotmánya nem a miénk, nem a Nép alkotmánya. NEM ISMERJÜK EL, NEM TARTJUK BE. Majd csinálunk egy igazi fülkén kívüli de véres Forradalmat és aztán a Nép alkotmányát kapjátok Rohadt Nemzetieskedő Szar Fidesz Banda!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.23. 04:35:04

A Nemzeti Szar Törpéről majd utcát neveznek el, mert felakasztják!

Bengamanga 2011.03.23. 05:33:42

A mellékelt kép szövege nem egy kicsit, hanem nagyon sántít:
a francia forradalom 1789-ben volt!!!
JAJJJJJJ !!!!!

Labancz 2011.03.23. 05:44:35

Esetleg kormányozni kellene az országot, kezelni az ország gondjait, nem mindenféle nemzeti baromsággal foglalkozni.
Inkompetens, arrogáns banda!
Gy.F. sem volt a kedvencem, de a mostani gárda végképpen kiüti a biztosítékot!

igényes 2011.03.23. 06:29:53

Több Fideszes képviselő nem vesz részt az alkotmányozásban, mint LMP, MSZP együttvéve.

Nem érdekes? Mindössze 60 fő volt jelen az első napon. Mindig a délutánt kell nézni, mert délelött bejár reggelizni a Fidesz.

igényes 2011.03.23. 07:00:16

A Maryland Gazette című lap interjút készített egy helyi ingatlanügynökkel. A kétgyermekes családanya neve Alexa Goulding, de valamikor Schmitt Alexának hívták, és Schmitt Pál köztársasági elnök lánya. Alexa már régóta az Egyesült Államokban él amerikai férjével, aki filmoperatőr és Davidnek hívják.

Schmitt Pál nem népszerű Amerikában. Sokan emlékeznek még arra, hogy 1984-ben sportvezetőként nem tiltakozott amiatt, hogy Magyarország bojkottálta a Los Angeles-i olimpiát. A hivatalos magyar indok „a szocialista országok ellen uszító amerikai propagandahadjárat” volt, pedig a Sports Illustrated szerint 12 éremesélyesünk is volt. Gáspár Tamás birkózót és Bodnár Tibor sportlövőt aranyra tippelték. Több magyar sportvezető felháborodottan tiltakozott a döntés ellen, például a kézilabda-szövetség vezetője, Jacsó István is. De Schmitt Pál hallgatott, és soha nem tiltakozott az ellen sem, hogy szovjet csapatok állomásoztak hazánkban. Demszky Gábor szamizdatjában „szégyenletesnek” nevezte a MOB színjátékát, különösen fájó volt az, hogy a szocialista Románia kiküldte sportolóit, akik aztán húsz aranyérmet nyertek!

Alexa Goulding sem említi, hogy édesapja egykoron elfogadta azt a képtelenséget, hogy az Egyesült Államok polgárai Magyarország ellen uszítanak, de a cikkből megtudom, hogy a Schmitt lányok „a szovjetek által megszállt Budapesten” nőttek fel. Az ilyesmi még ma is szimpátiát ébreszt Amerikában.

Schmitt Pál nemrég arról beszélt, hogy a magyar fiataloknak a Kárpát-medencében kell megtalálniuk a boldogulásukat. Saját lánya másképp látja a dolgot, szerinte Amerikában „nagyon jó életünk van, tudom, hogy a jóisten megáldott itt minket”.

Nincs szinkronban a Schmitt család kommunikációja. Legalább családon belül egyeztethették volna a sajtónyilatkozataikat.

(Lázár György)

vegyérték 2011.03.23. 07:55:53

Visszafordíthatatlanná kell tenni a történelmi változást! Diadalittas honfitaársaink az előző rezsim alatt elnyomottak, kisemmizettek jogfosztottak voltak és állandóan nélkülöztek. Ez többé ne fordulhasson elő!

Nem kell már sokáig várni, hogy eltűnjön az utolsó szoci meg komcsi ebből az országból, és akkor végre el lehet foglalni a megüreseedett politikai teret, át lehet nevezni az eddig még régi jelentéssel bíró fogalmakat, és teljessé fog válni a zemberek hatalma.

Addig is éljenek Armaniban barrikádokat bontó lézerblokkóval felfegyverzett forradalmáraink!

csoko20 2011.03.23. 08:03:35

Tényleg minden névre szóló alkotmányozási kérdőív egyedi kóddal van ellátva???

Na majd a macskakő is...

salamander 2011.03.23. 08:28:16

Fotelforradalmárok! Egy szösszenettel szeretném kifinomult idegrendszereteket borzolni...: amíg itt mi szépen megváltjuk a világot, ez alatt az ország egyes területein brutális (megélhetési?) bűnözők garázdálkodnak!

"A tegnapi azaz keddi napon a B.A.Z. megyei Hejőszalontán brutális, cigány származású bűnözők által elkövetett gyilkosság történt, az áldozat egy 50 év körüli helyi asszony, akit saját házában gyilkoltak meg. A neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás és a helyi lakosok beszámolóiból megtudtuk, hogy a helyi lakos torkát elvágták, és több késszúrással megölték a saját házában.

Mint megyei országgyűlési képviselő, információszerzés céljából megkerestem a városi és megyei rendőrkapitányságot egyaránt, de felvilágosítást az ügyben nem kaptam.

Az eset ismét ékes bizonyítéka annak, hogy az Orbán-kormány ígérete, miszerint rendet teszünk vidéken, visszaszorítjuk a bűnözést, megrekedt a szerecsenmosdatás szintjén. A rendcsinálás helyett a bűncselekmények elhallgatását gyakorolják, és folytatják a megélhetési rettegés gyakorlatát, miközben magyar embereket a saját otthonaikban gyilkolnak meg cigány származású bűnözők!"

pioker1933 2011.03.23. 08:35:58

Nincs olyan, hogy japáni katasztrófa, csak japán katasztrófa létezik.

Görögi bor, magyari politika, franciai forradalom sem létezik.

Ez a nép (a magyar) alapból hülye, meg is érdemli a sorsát.

inebhedj - szerintem 2011.03.23. 08:37:03

Mivel az új alkotmány el(ő)készítését nem előzi meg társadalmi vita, és az új alkotmányt nem népszavazás útján fogják ratifikálni, így valójában teljesen fölösleges, mivel ugyanúgy nem lesz jogszerű alap és forrás, mint a jelenleg hatályos alkotmány. A társadalmi vita és a népszavazás még akkor is elengedhetetlen lenne az alkotmányi státusz eléréséhez, ha szentkorona-tanon alapuló alkotmányról lenne szó, nemhogy más, például a jelenlegi tervezet tervezetnél.

Szóval az huszonegynehány éve húzódó feladat, amelynek a célja az lenne, hogy az országnak legyen egy jogszerű és joghatályos alkotmánya, tovább húzódik, mivel az új sem lesz az, úgyhogy akár már az első nem-Fidesz kormány állhat ismét a kihívás elibe.

Terézágyú 2011.03.23. 08:39:35

@Bengamanga:
"A mellékelt kép szövege nem egy kicsit, hanem nagyon sántít:
a francia forradalom 1789-ben volt!!!"

Így van. 1848-ban viszont semmi nem Franciaországban. Semmi, de semmi. Unalmas év volt.

Dinsdale Piranha 2011.03.23. 08:54:56

Az 1994-es, 2002-es és 2006-os választásokat elbukó vezérjelölt hatalomra került. Ez lenne a forradalom? Ha újra Mezey Györgyöt választják az magyar fociválogatott edzőjének, az is forradalom? :)

Cateran 2011.03.23. 13:11:37

@Bengamanga:
Ertem en, hogy tortenelembol 1 nagy 0 vagy,a szovegertelmezesi kepesseged 1 4 eves infantilise, de megkerhetnel valakit a kornyezetedben,hogy google segitseggel mutassa meg neked miert keszult az a kep....valoban nem sok koze van (kozvetlenul) a forradalomhoz..de ezt nem is irta senki...(segitek: ugy keressetek esetleg,hogy Lamartine,red flag)

Terezagyu: Rd is vonatkozik..annyira unalmas ev volt,hogy junius 22-26 kozott 1500 ember meghalt 11000 pedig bortonbe kerult...Ez volt az a pillanat amikor vegleg bebizonyosodott: A forradalom tobbe mar nem demokratikus es tarsadalmi....
süti beállítások módosítása