A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.02.28. 16:24 Harpi

Pániktünet a kriminál-hisztéria?

Címkék: mszp fidesz szdsz korrupció orbán viktor ellenzék

Vajon törvényszerű, hogy ahová pártunk és kormányunk beteszi a lábát, ott azonnal galád gazdasági bűntettekre derül fény? Mi a terv, mi a cél?

Most éppen a Fradi háza táján pattant ki botrány: napokkal azután, hogy a Fidesz országos pártigazgatóját, Kubatov Gábort választották meg az ország egyik legpatinásabb futball-klubja elnökévé, rögtön nekirontott a csapat múltjának a fideszes úthenger. Nem is igazán okozott meglepetést, amikor a vezetőváltás másnapján kiderült, hogy több tízmillió forintot sikkasztottak a klub kasszájából. Lehet, hogy így van. De senkinek nem tűnik fel, hogy mindenütt korrupt bűnözők szörnyű gazdasági összeesküvései bújnak elő az avar alól, amint megjelenik a Kedves Vezető garnitúrája? Talán ez nem több egyszerű céltévesztésnél, és majd hamarost rájönnek a Fidesz pártideológusai, hogy a Fradi csak egy sportcsapat, nem pedig a leigázott pártok valamelyike. Ám addig is elgondolkodtató, hogy vajon miként fordulhat elő, hogy ha pártunk és kormányunk kinyit egy szekrényajtót, tuti, hogy csontvázat talál benne. Most éppen azt várjuk kíváncsian, hogy meddig mennek vissza a történelemben, hogy kiderítsék, személy szerint kik a felelősök az államadósság felduzzadásáért. Vélhetően kiássák majd Kádár János megmaradt csontjait is, hogy Budai Gyula színe elé állítsák elszámoltatni...

Vajon a félelem szüli az agressziót? Van is miért. A Fidesz számára valóságos eldorádót hozott az a tény, hogy a 2006-os választást elvesztette – egyre több jel utal arra, hogy nem véletlenül. Tökéletesen tisztában voltak ugyanis azzal, hogy ha az MSZP újabb négy évet kap kormányon, akkor egyetlen mozdulattal felrúghatják a rendszerváltás óta élő háttéralkut, amely szerint "te nem bolygatod az én disznóságaimat, cserébe én sem turkálok a szennyesedben, miután én kerültem hatalomra". Ennek az íratlan regulának azonban van egy nagyon is írott pörölye, nevezetesen: az elévülés.

Abban a pillanatban, amint az MSZP nyolc évre magára csukta a miniszterelnöki hivatal kapuját, egyúttal kinyitotta az ajtót a büntetőjogi felelősségre vonások előtt, méghozzá következmények nélkül! Amidőn a Fidesz tavaly átvette a hatalmat, az MSZP bosszújától való legcsekélyebb félelem nélkül hozzáláthatott az előző kormány és klientúrája által elkövetett törvénysértések kiteregetéséhez, anélkül, hogy politikai ellenlábasai fiókjából hirtelen előugrottak volna bizonyos akták. Mert akták vannak ugyan – de a bűnök nyolc év alatt elévültek.

Mi lesz most? Akták születnek most is, bűnök is, jócskán. A Fidesz politikusai sok jel szerint semmivel sem kevésbé korruptak, mint elődeik voltak. Ezért hát nincs más mód, mint az előző kormánypártok démonizálása, az MSZP és a ma már egyébként sem létező SZDSZ tökéletes erkölcsi megsemmisítése. Ezt az antikorrupciós hisztériát, a sorra önmaga dugájába dőlő "elszámoltatást" nem más hajtja, mint a pánik. A kormány impotens, képtelen úrrá lenni a gazdasági gondokon, sőt, újabban már a politikai problémákon sem. Sikert csak ott képes aratni, ahol a földön fekvő ellenlábasainak a véknyába könyököl.

De mi lesz ezután? Vajon nem rémlik-e fel a Fidesz alapító atyáinak hajnali rémálmaiban, hogy mi lesz, ha netalán mégis egynél több cikluson keresztül maradnak kormányon? Mekkora miszlikbe fogja szétcincálni őket a következő garnitúra? Vagy valójában csak egy ciklusra készültek? Vagy netalán sokkal többre? Remélve, hogy az ellenzék majd közben magától megszűnik létezni? Ha nem így lenne, akkor mi értelme kriminalizálni a magyar közéletet?

15 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr362698572

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiváló antikorrupciós felügyelő lennék! 2012.02.24. 12:03:44

Antikorrupciós felügyelő kinevezésére tett javaslatot az Állami Számvevőszék.Az új munkakörben tevékenykedő szaki a költségvetési intézményeknél figyelné a közpénzek felhasználását és neki helyben jelenthetné bárki, ha valami furcsát tapasztal.Nos még ...

Trackback: Fradi nem Fradi 2011.03.03. 00:09:26

Kezdhetném azzal az elhíresült mondattal is, miszerint „én nem értek a focihoz”. Ezzel aligha állítanék valótlant, mert én aztán tényleg nem. Ezúttal nem Dávid Ibolyával, a mondat szellemi szülőanyjával akarok foglalkozni, mert hát politika...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.03.02. 01:17:20

"legpatinásabb futballklub"

bruhhahahha... a rozsda az patinának számít?... ingatlanpanama

belekotty 2011.03.02. 02:26:58

Mivel mindenütt loptak, ezért bárhol ahol vizsgálódnak disznóságok sora derül ki. Ennyire egyszerű.

potyus 2011.03.02. 03:23:52

Miért is rohantak a hatalomba? Besárgult az ország! Hatalmas a fölény a parlamentben, hatalmas a fölény az önkormányzatokban.
Több tízezer ember került pozícióba.
Vajon nem azért igyekeztek, hogy közelebb lehessenek a húsos tálhoz? Most ők akarnak korrumpálódni, többet kivenni mint eddig, vagyis lopni!
Addig mutogasson hátra a fidesz, amíg lehet.
Mert akarják nem akarják szép lassan elkezdenek dőlni a fideszes ügyek, mert mindenüt csak ők vannak. Az emberek nem hülyék, és ahogy a mondás tartja, egyszer mindenre fény derül.
Mindjárt az első: Papcsák és az ő 80 milliója.
Röhej!

cambridge.on 2011.03.02. 06:33:08

Figyeljünk az arányokra.
A tulajdonos Mc Cabe állítása szerint 9milliárdot költött a klubra.
A főleg fideszes önkormányzatoknál is kb tízmilliárdonként tűnik el pár tízmillió?

sprenczl 2011.03.02. 06:39:16

Mivel mindenhol pofátlanul loptak ballibék és talicskával tolták kia pénzt, nem nehéz "ügyeket" találni...

mizrolist 2011.03.02. 06:59:14

@sprenczl: azért érdekes, hogy Budai ennyi idő alatt sem talált el pl. Esztergomba. Igaz, ott narancsszínű embert kéne piszkálni...

Dr Kangörény 2011.03.02. 07:23:35

@sprenczl: valóban nem nehéz, ennek ellenére milyen lezárt ügyekről hallunk?

Semmiről?

A letartóztatások szintjére is csak olyan ügyek jutottak, amik a szoci kormányzás alatt derültek ki, a fidesz szinte semmit nem tudott felmutatni.

Egyébként a szicik lopásai (amiért az összes tolvajt le kéne csukni) nevetségesek a nyugdíjkassza 3000 milliárdos lenyúlása mellett.

Mellesleg várom az esztergomi milliárdos visszaélések kivizsgálásának eredményét.

magyar ember teli szájjal 2011.03.02. 07:31:40

Hogy tele van gazdasági bűntényekkel az egész, az tutkó. De hogy nem a közjó érdekében járnak el, az is józan feltételezés.

igényes 2011.03.02. 07:42:20

Nagyon nem megnyugtató!

"Milliárdos korrupciós botrány robbant ki a kínai gyorsvasút körül, amelynek esetleges átvételéről a magyar kormány is tárgyalásokat folytatott az ázsiai ország illetékeseivel. A vasútért felelős minisztert gyanúsítják nagy értékű sikkasztással. A kínai féllel a magyar kormány részéről Fellegi Tamás fejlesztési miniszter tárgyalt, de a minisztérium szerint nem tapasztalt semmilyen korrupcióra utaló jelet."

regress 2011.03.02. 08:05:43

sprenczl!kifejtenéd véleményed esztergomról,esetleg papcsákról is?korán reggel nem akarlak nagyon leterhelni,ezért most nem sorolom tovább

öcsi55 2011.03.02. 08:06:13

@potyus: vajon alszanak a fák?és mit álmodnak.

Murderface 2011.03.02. 08:15:58

Igen, mindenhol korrupcióba botlik az ember. A mostani kormány annyit tesz, hogy az elszámoltatás jegyében ahol talál korrupciót, oda lecsap a törvény teljes erejével (helyes!), aztán gyorsan beülteti a saját embereit pénzt szivattyúzni (csak a szokásos...)

nyekk 2011.03.02. 09:10:04

Én inkább azon csodálkozom, hogy az előző (a szoci Keller) elszámoltatási biztos miért nem talált semmit. Mikor inkább az lett volna a nehéz, hogy szabályos, nem velejéig korrupt ügyet találjon valahol.

Kotkodus 2011.03.02. 10:25:22

eddig én csak szocikról és szadeszesekről hallottam, hogy bíróság elé kerültek, BALLIB kormányzás alatt!!!

hol maradnak a beígért letartóztatások?

miért nincs még gyurcsány börtönben?

miért nem került soha fideszes ügy a bíróság elé?
süti beállítások módosítása