A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.12.15. 15:36 Harpi

Az év embere Zuckerberg. Vagy Assange.

Címkék: facebook time mark zuckerberg julian assange

Az amerikai Time Magazin a hagyományoknak megfelelően az idén is megválasztotta Az év emberét. A patinás politikai újság szerkesztői szerint az idén Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója tette a legnagyobb hatást a világunkra. A Time olvasóinak erről egészen más a véleménye: szerintük a nyertes toronymagasan Julian Assange, a WikiLeaks alapítója.

Mark Elliot Zuckerberg (1984. május 14.) amerikai feltaláló, programozó, a Facebook közösségi oldal készítője. Zuckerberg alapította a világ jelenleg messze legnagyobb közösségi hálózatát, amelynek most több mint 560 millió tagja van világszerte. A Facebookot iskolatársaival együtt hozta létre, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin és Chris Hughes dolgozott még rajta. A Facebook 24%-os résztulajdonosa, milliárdos. Az amerikai Forbes 400-as listáján a 36.

Juélian Assange a WikiLeaks nevű weboldal alapítója. Ő az, aki ellen a fél világon elfogatóparancs volt érvényben, mígnem a múlt héten kedden végre sikerült nyakon csípni Londonban. Semmi meglepő sincs abban, hogy Assanget nem azért tartóztatták le, mert titkos amerikai dokumentumokat hozott nyilvánosságra a weblapján, hanem azért, mert a svéd hatóságok nemi erőszakkal gyanúsítják. Nem ő lesz az első, akit karaktergyilkosság segedelmével tesznek komolytalanná. Mindazonáltal Julian Assange figurája egyébként sem egyértelműen fekete vagy fehér, egyesek – például Kövér László házelnök, és a szinte teljes amerikai vezérkar – információs terroristának tartja, mások szerint közönséges anarchista, megint mások pedig úgy vélik, hogy egy messiás-komplexusos elmebeteg.

Ne vitatkozzunk a szerkesztőség döntésével. Az mindenesetre igencsak tanulságos, hogy a Time Magazin olvasói miként rangsorolták 2010 legfontosabb személyiségeit, s nem kevésbé azt, hogy ők hová sorolták Zuckerberget, és kik előzték meg a fiatal milliárdost!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr432517651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása