A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.12.10. 12:08 Harpi

Indul az új online őrület!

Címkék: facebook online twitter szilícium völgy about.me

A SocialTimes.hu című szakmai hírgyűjtő portál a napokban számolt be arról a montenegrói ötleről, hogy miként lehet pénzt csinálni egy ország domain-kiterjesztéséből, és tessék, máris itt az elképzelés első látványos megvalósítása! Az internet legújabb, és szinte biztosan hatalmas sikert arató kezdeményezése a hivatalosan tegnap elindított About.Me című weboldal. A webhely lehetővé teszi, hogy bárki gyorsan és egyszerűen összeállítsa „all-inclusive” személyes nyitóoldalát, amely tartalmazza a legfontosabb, a világgal megosztandónak gondolt adatait, életrajzát, elérhetőségeit, weboldalait és közösségi profiljait.

Az elmúlt évben az internet főcsapásává a közösségi média vált. A világ húsz legnagyobb közösségi hálózata összesen több mint egymilliárd egyedi látogatót vonz havonta, és a legtöbb felhasználó egynél több online profilt tart fenn, szétszórva digitális önmagát különböző szolgáltatások, szolgáltatók között, mint például a Facebook, a LinkedIn, a Flickr, a MySpace és a Twitter, illetve idehaza még ezekhez nyugodtan hozzátehetjük az iWiW-et is, hiszen a legtöbb magyar facebookolónak van wiwes profilja is.

A közösségi hálózatok ezen a problémán azáltal igyekeznek úrrá lenni, hogy egymással versengve próbálják magukhoz csábítani a felhasználókat, azt remélve, hogy majd egyszer ők lesznek az a háló, amelyen mindenki rajta van. Ez nyilvánvalóan képtelenség, de a fő, hogy a befektetők beveszik, ezért a feltörekvők előtt a pénzcsap mindig nyitva áll. Az Abot.Me másfelől közelítette meg a problémát: létrehozta azt az oldalt, amelyről alighanem senki nem akar majd lemaradni, legyen tagja bármelyik, vagy akár mindegyik közösségi szájtnak!

Ez az oldal lehetővé teszi a felhasználónak, hogy
1) Létrehozzon egy személyes profil-oldalt, akörül a tartalom körül, amit a teljes weben megosztani szándékozik; 
2) A fejlett statisztika segítségével pontosan megismerheti, hogy hány ember tekintette meg a profilját, és ha ott voltak, és mit csináltak az oldalon.

Nézzetek meg néhány profilt, köztük az About:Me alapítóiét és e sorok írójáét:

Mint (majdnem) minden az online világban, természetesen az About.Me is a pénzről szól. Nem kell hát csodálkozni azon, hogy a Szilícium-völgy legfontosabb befektetőit tudhatja maga mögött. Néhány sokat mondó név közülük: True Ventures, Radar Partners, Freestyle Capital, Scott Kurnit, AOL Ventures, David Mahoney, Founder Collective and Ron Conway. Advisors include Silicon Valley notables such as Chris Sacca, Veronica Belmont, Dick Costolo, Om Malik, Lindsay Campbell, Tim Ferriss, Peter Rojas, Catherine Valdes, Tim Roberts, Hiten Shah, Howard Lindzon, Julia Allison, Jeff Veen, Andy Weissman and James Joaquin.

Az elmúlt években szinte mindenki számára nyilvánvalóvá vált, milyen fontosakká válhatnak az emberek életében bizonyos egyszerű, szinte a semmiből előpattant online szolgáltatások, mint például a Twitter vagy a Facebook, amelyek aztán pillanatok alatt a legjelentősebb márkákká váltak. Az About.Me pontosan ezt a célt tűzte maga elé, és nem nagyon van kétségünk afelől, hogy ezt el is fogja érni. A szolgáltatás egyszerű, kreatív, könnyen szerkeszthető, tiszta design-nal rendelkezik, ingyenes, bárki számára elérhető, aki rendelkezik internet-eléréssel, és már a kezdet kezdetén becsatlakoztatták a Facebook és a Twitter csatornájába.

Kezdődjön hát az új online őrület! Legyetek az elsők között, regisztráljatok most, még mielőtt valaki lefoglalja a neveteket! Egyelőre még néha akadozik a visszaigazolás, de ez ne akadályozzon meg benneteket abban, hogy elindítsátok a profilotok kialakítását, karácsony előtt biztosan megérkezik az a bizonyos levél!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr972506351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása