A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.12.07. 11:24 Harpi

Rosszul áll Szíj Melinda szénája

Címkék: megasztár kökény attila szíj melinda

Katasztrofális helyzetben van a Megasztár felfedezettje, Szíj Melinda. A dolgok jelen állása szerint a győri külkereskedelmi ügyintézőt a Jóisten sem menti meg attól, hogy megnyerje a tehetségkutatót. Két olyan versenyzővel került be a hármas döntőbe, akik – noha sokkal tehetségesebbek, hitelesebbek és rátermettebbek – hatalmas hendikeppel indulnak ellene.

(Fotó: Blikk.hu)

Annak ellenére – vagy talán éppen azért –, hogy az első középdöntő után ki akart szállni a vetélkedőből, gyakorlatilag folyamatosan az élen áll, hétről hétre elhozva a legtöbb közönségszavazatot. Sajátos módon elképesztően népszerű a tévénézők körében, noha énekelni sem tud igazán, színpadi rátermettségről pedig esetében egyáltalán nem beszélhetünk. Ezzel bizonyára ő maga is tisztában van, ami esetében abban nyilvánul meg, hogy állandóan ki akar szállni, az elmúlt pénteken pedig éppenséggel bocsánatot kért azért, mert továbbjutott.

Meglehet persze, hogy mindez pusztán marketingfogás, ám ennek azért nem túl nagy a valószínűsége. Ilyen Szíj Melinda. Kicsi, rossz mozgású, nem kifejezetten szép, a színpadon kívül igénytelen a megjelenése, végtelenül pesszimista, meghökkentően negatív a kisugárzása, önértékelési zavarokkal küzd, utálja magát és kisebbségi komplexusa van. Egyszóval: magyar. Szíj Melindával mi, magyarok, tudunk azonosulni. Ezért szavazzuk tovább, hétről hétre.

No de mi a helyzet a másik két dobogóssal?

Egyikük egy csinos, szőke, kedves mosolyú, szép arcú, fiatal lány. Remek a mozgása, színpadon és színpadon kívül is igényes, ápolt, eszméletlenül jól éneklő, hétről hétre fejlődő tehetség. Tolvai Renáta. És erdélyi magyar. Ki tud vele azonosulni?

A másik pedig egy szintén végtelenül tehetséges, jóképű, jó megjelenésű, vérprofi – roma srác. Kökény Attila. És vele, ki tud azonosulni?

Hát ezért van szar helyzetben Szíj Melinda. Ebben a hármasban a dolgok jelen állása szerint csak győzhet. De azért hátha mégis megkegyelmez neki a borongós lelkű nagy magyar közönség, és hazaengedi végre...

15 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr72499109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi profizmus 2010.12.07. 21:37:06

Ma este rájöttem, mi az igazi profizmus. A Megasztár 5. egyik legjobb hangja, Kökény Attila énekelte a Queen együttes "Who wants to live forever" című szerzeményét, és hát nemcsak az

Trackback: Szíj Melinda-effektus 2010.12.07. 20:28:09

Pénteken fura jelenet játszódott le a Megasztár 5. négyes döntőjében, ahol a közönség már csak egy továbbjutót választhatott ki szavazataival, amiben - sokakkal szemben - higgyük el félig naivan, nincs csalás, legfeljebb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.07. 12:59:51

Remekült megfogalmaztad, miért tetszik annyira a magyar közönségnek Szíj Melinda. Több helyen - talán a műsorban is - elhangzott, reményt ad a már nem túl zsenge, nem kimondottan szép nőknek országszerte.

Mint ezen kategóriába tartozó ember irtózom a Szíj Melinda-jelenségtől. A média képmutatásától. Van egy negyvenes, szürke nő, aki Barbra Streisandról álmodozik egész életében, kicsit még tehetséges is. Teljesen "civil" foglalkozása van, kamasz gyerekei, átlagos élete. A média ezeket a teljesen normális dolgokat úgy mutatja be, mint valami hátrányos helyzetet, valami különcködést.

Eleinte el voltak ájulva, hogy egy olyan számukra jelentéktelen ember, mint egy külkereskedelmi előadó, ilyen művészi teljesítményre képes. Amikor a TV2 még nagyon futtatta, még akkor is megmosolyogták, hogy ő csak egy ügyintéző.

Számomra nagyon taszító, hogy szerencsétlen hülyének állítanak be valakit, aki nem kurvul el első szóra. Félre ne érts! Ki nem állhatom a versenyzőt. Utálom a siránkozásait, korszerűtlennek tartom a "művészetét", egyáltalán nem szimpatikus az sem, hogy nem tartja be a szabályokat (vö. bocsánatkérés a beszavazásért).

De hogy tényleg ez legyen magyar (női?) szemmel a reménysugár? Köszönöm szépen, nekem nem! Nemcsak média van a világon! Az is ember, aki nem sztár.

kdeurhj 2010.12.07. 20:30:24

Szerintem azért azt is el kell mondani, hogy a másik kettő versenyzőnek egy őszinte megnyilvánulása sincs és túlzottan látszik, hogy győzni akarnak, bármi áron.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.12.07. 20:31:51

"Két olyan versenyzőben került be a hármas döntőbe, ..."

Elnézést kívánok, nem lenni mágyár, ez mi ez?

Zozi79 2010.12.07. 20:55:05

"énekelni sem tud igazán" -- ez durva.

"nem kifejezetten szép" -- miért is kéne annak lennie? Egyébként szerintem egyáltalán nem csúnya.

"Kicsi" -- akkor tehát nem lehet belőle senki, maradjon maximum ügyintéző. Értem.

"Remek a mozgása [Tolvai Renáta]" -- A mozgását már a castingon kritizálta Eszenyi Enikő, de te biztos jobban értesz hozzá.

"eszméletlenül jól éneklő" -- technikailag valóban. És felismernéd a hangját a rádióban? És Melindáét?

"És erdélyi magyar." -- Az anyja román, az apja magyar, ő szerintem inkább románnak vallja magát (nem véletlenül az akcentus, ez nem erdélyi magyar tájszólás). Egyébként engem ezek nem zavarnak, sokkal inkább az, hogy semmi stílusa nincs.

"tehetséges, jóképű, jó megjelenésű, vérprofi – roma srác. Kökény Attila. És vele, ki tud azonosulni?" -- Talán akik Caramellel meg Gáspár Lacival tudtak...

Miért kell mindig mindent a származásra visszavezetni?

ave 2010.12.07. 20:57:18

Fene tudja, a megaszar megerdemli, hogy Melinda nyerjen. :) Az ikszfaktorosban meg az antienekes Norbi fog. (ilyen nevvel csak sikeres lehet, nem?)

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2010.12.07. 21:07:10

a probléma az, hogy Tolvai Renáta igazán tehetséges, hiszen sokarcú és sokfélét tud énekelni.

sajnos Szíj Melindát a magyar Susan Boyle-nak akarják, csak Susan sokkal hátrányosabb helyzetű volt.

Szíj Melinda semmi más, mint a TV2 Tabáni Istvánja. most eldől, hogy a TV2 és Melinda nézte-e azt a műsort, és látták-e vajon, hogy azóta mi lett Tabániból... Lehet Melinda ettől fél? vagy a másor utáni sorsa nem érdekes, csak legyen olyan nagy nézettsége az ucsó műsornak, mint a CsSz-nek volt???

fakarikú 2010.12.07. 21:23:28

Nem szokásom ilyeneket írni, előre is bocsánat, de ez a poszt egy faszság!
"Kicsi, rossz mozgású, nem kifejezetten szép, a színpadon kívül igénytelen a megjelenése, végtelenül pesszimista, meghökkentően negatív a kisugárzása, önértékelési zavarokkal küzd, utálja magát és kisebbségi komplexusa van. Egyszóval: magyar." Mi vaaan?

Yoss 2010.12.07. 21:59:42

@kdeurhj: Különben minek mentek volna oda? Ha jelentkeztek és van tehetségük és esélyük is, hát küzdjenek. Erről szól az élet. Mégis mit kéne csinálniuk? Meghátrálni, mert szegény Melinda milyen elesett? Ugyan már.

Yoss 2010.12.07. 22:01:00

@Zozi79: Nem tudom. Te miért vezetted vissza Renátát?

csillámpóni 2010.12.07. 22:06:07

Nekem meg az ukrán nimfácskák jönnek be. Ezért szavaztam rájuk áprilisban. Vagy mikor.

Marko56 2010.12.07. 22:11:31

Az a szájbacseszett kék kardigán , meg a gyerek hajcsipeszek a hajában....egy igazi nő.Ha ebből tényleg valami sztármadárt csinálnak, akkor tanúi lehetünk majd a legrövidebb karriernek, amelynek idegösszeomlás vetett véget.KÉPZELJÉTEK már el, hogy erre a szerencsétlenre úgy igazán rászáll a média...a Hajdú Pufi, meg a többiek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.12.07. 22:21:51

Sok igazság van abban, amit írsz, bár azzal vitatkoznék, hogy nem tud énekelni.

Amit viszont másik két dobogósról írsz, az már bocs, de hülyeség. Azt írod, hogy Tolvai Renátával nem lehet azonosulni, mert erdélyi. A harmadik széria győztese, Rúzsa Magdi volt, aki vajdasági, vele lehetett azonosulni?

Azt mondod, hogy Kökény Attilával nem lehet azonosulni, mert cigány. A második széria győztese Caramel volt, aki "szintén zenész", vele lehetett azonosulni?

ffiona 2010.12.08. 11:02:39

Mondta valaki, hogy jól is kell kinéznie annak, aki profin énekel? Vagy hogy igényesnek kell lennie, ami a kinézetét illeti a magánéletben? Nem akartok tole egy kicsit sokat? Ami Renikét illeti, nem azért ráz tole a hideg, mert nem magyarországi magyar, hanem mert kényes. Kokény Attilával nincs semmi bajom..De Melinda a király.Akár elnézést kér érte, akár nem.

Zozi79 2010.12.08. 20:57:49

@Yoss: nem vezettem, magyaráztam, ha már rosszul írta a posztoló.

szponzor 2010.12.08. 23:32:53

HAJRÁ MELINDA!!! Pénteken küldök 5 sms-t.
2 sms :a szép a hangjáért.
1 sms :a hitgyülis Mester T. miatt.
1 sms :Renáta és Kökény miatt.
1 sms : a mocskolódók miatt.
Akinek nem tetszik, lehet eret felvágni, kardba dőlni, esetleg, pszichiátert
pszichológust, lelkészt felkeresni.
Ja, szombaton, pedig megszponzorálom a Szerencsejáték Zrt.-t.
süti beállítások módosítása