A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.11.10. 11:05 Harpi

Besült a Fidesz-henger - A gépek lázadása

Címkék: fidesz robotika alkotmánybíróság alkotmány lázár jános

Elsőre nem ment át a végkielégítések különadójáról szóló törvényhez benyújtott kormánypárti módosító javaslat a parlamentben. A gépi szavazás adatai szerint csak a jelen lévő képviselők 66,5 százaléka támogatta a hétfőn letárgyalt módosítást. Több kormánypárti képviselő azt állítja, nem tudott szavazni, de van köztük, aki csak a szavazás után ment be az ülésterembe. (Index.hu)

Teljesen világos, mi történt. A gépek fellázadtak az emberi ostobaság ellen. Kötelességüknek tartják megvédeni az embert - önmagától. Mégpedig a saját "alkotmányuk", a Robotika három törvénye alapján:

  1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.
  2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
  3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.

 

Örüljünk neki, hogy legalább "valaki" gondolkodik a teremben. Kár, hogy a gépeket idővel mindig megjavítják...

Update!
A demokrácia fél tizenkettőig tartott. Akkor az időközben sebtiben összehívott Házbizottság a Fidesznek adott igazat a levezető elnökkel szemben, és végül átengedte a javaslatot.

Jelentem, a lázadás véget ért, a gépet megjavították...

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr542438018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes Tamás Pio atya reinkarnációja? 2010.11.10. 17:33:46

BÁR NEM PROFILUNk, DE...Döbbenetes dolgok történtek ma a parlamentben. Meggyes Tamás képviselő, aki a gonosz szocialista ügyeskedések miatt nem tudott szavazni az Alkotmánybíróság hatókörét csökkentő szavazás során, a szavazást követően látványosan ism...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piros pipacs 2010.11.10. 15:20:21

No komment((((((((((((((
süti beállítások módosítása