A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.10.08. 12:44 Harpi

Vörösiszap – összeesküvés-elméletek

Címkék: fidesz kormány emberi hülyeség összeesküvés al kaida terrorizmus maszp ajka vörösiszap mal zrt. bakonyi árpád

Amikor valami szörnyűség történik, azonmód megkezdődnek a találgatások a katasztrófa okait illetően. Ez természetes emberi viselkedés. Az pedig a politikai intrikákon és hétköznapi sumákságokon szocializálódott magyar (kelet-európai?) polgár sajátja, hogy minél nagyobb a baj, annál szövevényesebb összesküvéseket gyanít az események mögött. Most szörnyűség történt, elképesztő katasztrófa, amelyben emberek haltak meg, ezrek váltak földönfutóvá, egy folyó élővilága megsemmisült, és negyven négyzetkilométernyi terület vált Mars-béli tájjá.

Itt az ideje tehát, hogy leltárba vegyük a lehetséges összeesküvés-elméleteket!

A tények:
Vörösiszap öntötte el a Veszprém megyei Kolontárt hétfőn 12:25-kor, miután átszakadt a timföldgyár tározójának a gátja. Az iszap néhol két méter magasan hömpölygött. Pénteken délig öt ember meghalt, hárman eltűntek, ketten életveszélyesen, hatan súlyosan sérültek meg. Összesen 123 sérült van. Az árhullám elérte Devecsert, Somlóvásárhelyet, Tüskevárt, Apácatornát és Kisberzsenyt. Devecseren négyszáz házat öntött el az ár, Somlóvásárhelyen 10 családot telepítettek ki a kultúrházba. Folyik a kármentesítés, még nem tudni, hova szállítják ela mérgező üledéket. A Marcal teljes élővilága kipusztult. A lúgos, nehézfémeket is tartalmazó iszap elérte a Duna főágát.

A sajtó:
A katasztrófát előidéző tározó üzemeltetője, a Magyar Alumínium Zrt. (MAL) szűkszavúan nyilatkozik, de elhárítja a felelősséget; szerintük természeti okok állnak az események mögött. Az egyik tulajdonos, Bakonyi Árpád azonban egy villáminterjúban sejtetni engedi, hogy esetleg külső, de nem a céghez kötődő okok is közrejátszhattak. A baloldali sajtó a károkkal foglalkozik, a jobboldali lapok a tulajdonosi hátteret és a privatizáció körülményeit firtatják. A hivatalos nyilatkozatok egyértelműsítik, hogy emberi mulasztás a fő ok, elindul a nyomozás. A gyár hallgat.

Elméletek:
1. A vörösiszap-kazetta üzemeltetői elhanyagolták a gátak karbantartását. A töltések idővel meggyengültek, bekövetkezett a gátszakadás. Felelős: MAL, de vizsgálandó az ellenőrzési tevékenység.

2. A vörösiszap-kazetta üzemeltetői elhanyagolták a kazetta karbantartását, elodázták a rekultiváció előkészítését. Az esőzések miatt a száradó vörösiszap felületén felgyűlt a lúgos csapadékvíz. A töltések idővel átáztak, meggyengültek, bekövetkezett a gátszakadás. Felelős: MAL, de vizsgálandó az ellenőrzési tevékenység.

3. A MAL minden előírást betartott, de rövid idő alatt irreális mennyiségű eső esett, ezért a 2. pont szerint bekövetkezett a katasztrófa. Felelős: nincs, de az előírások felülvizsgálandók.

4. Egy sértett MAL-dolgozó egyéni akciója során szándékosan megbontotta a gátat. Felelős: magánszemély.

5. A MAL külföldi konkurenciája szándékosan tönkre akarja tenni a céget. Felelős: ?

6. Hazai vagy itteni kötődésű üzleti körök meg akarják kaparintani a MAL-t, ezért szabotázsakciót szerveztek. Felelős: ?

7. Hazai vagy külföldi üzleti körök ismeretlen gazdasági célok érdekében szándékosan le akarják járatni és/vagy pénzügyileg meg akarják rendíteni a MAL egy vagy több tulajdonosát. Felelős: ?

8. A köztudottan baloldali kötődésű tulajdonosok elleni szélsőjobboldali szabotázsakció történt. Felelős: ?

9. Az alumíniumipar reprivatizációját előkészítendő, állami (kormány-) megrendelésre szabotázsakció történt, amelynek azonban rosszul mérték fel a várható hatását. Felelős: kormány.

10. Az MSZP-hez kötődő baloldali körök lejárató akcióként rendeltek meg szabotázst, hogy a felelősséget utóbb a kormányra hárítsák. Felelős: baloldal.

11. A Fideszhez kötődő jobboldali körök lejárató akcióként rendeltek meg szabotázst, hogy a felelősséget utóbb az MSZP-re, illetve baloldali kötődésű üzleti körökre hárítsák. Felelős: Fidesz.

12. Iszlám terrorszervezetek merényletet követtek el Magyarországon, azoknak a terrorcselekményeknek a részeként, amelyek veszélyére korábban nyugati titkosszolgálatok figyelmeztettek. Felelős: al Kaida.

13. A MAL ügyeletes műszaki vezetője engedélyezte, hogy ráengedjék az esőzésektől amúgy is túltöltődött tározóra a zagyot. A felgyűlt a lúgos csapadékvíz miatt a töltések idővel átáztak, meggyengültek – bekövetkezett a gátszakadás. Felelős: az emberi hülyeség.

Nektek van további összeesküvés-elméletetek az üggyel kapcsolatban?

142 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr782356054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neokommunizmus és a katasztrófák 2010.10.09. 12:41:25

Nem akartam politikai blogot írni, de most muszáj. Még ha nyilván nem leszek is népszerű vele.Egy régi orosz, tán szovjet mondás szerint az úttörő nem azért keresi a tábortűz körül a kulcsát, mert ott hagyta el, hanem mert ott van világos. Úgy tűn...

Trackback: A vörös iszap és a negatív externália 2010.10.08. 18:43:39

Ökológiai katasztrófa fenyeget a Kolontár melletti timföldgyár tározójának gátja átszakadása után - erről szólnak a hírek manapság. A kár rettenetesen nagy: eddig öt települést érintett a lúgos víz és a vörösiszap, több száz hektár földet tönkretett, a...

Trackback: A vörösiszap a hibás 2010.10.08. 15:53:58

 Megmondta Bakonyi Zoltán is, hogy a vörösiszap nem veszélyes, és mivel ő egy vezérigazgató, aki igazán otthonosan mozog ebben a témában, nos, el kell hinnünk, hogy nem veszélyes.   Bizonyára ő is úgy van ezzel, mint a fegyvergyártók. Hisze...

Trackback: Vörösiszap - az új Hungarikum 2010.10.08. 14:21:52

Olvastam, hogy Illés Zoltán az MTI-nek azt nyilatkozta, ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt, mert ugyan vörösiszap ömlésre már volt példa, de nem lakott területre. Elképesztő felvételek, megrendítő hírek, értő és kevésbé értő hozzászóláso...

Trackback: Az Akadémia maró logikája 2010.10.08. 13:51:50

Minden tiszteletem azoké az embereké, akik életük során megszerzett jelentős tudásukkal segítik a bajbajutottakat. De...Elolvastam a MTA kisokosát és örülök, hogy mennyi mindent előre tudnak a tudósaink kalkulálni, csak az a baj, hogy az elméleti tudás...

Trackback: Vörösiszap: húsz éve benne vagyunk 2010.10.08. 13:51:04

Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2010.10.08. 13:39:10

Hát, szerintem ezt a témakört hagyd meg inkább a konteo blognak...

Kard 2010.10.08. 13:40:24

Az UFÓk hol vannak :)?

Egyéves Önkéntes 2010.10.08. 13:42:44

13. UFO szállt volna le a Zengőn, csak eltévesztette, mert Magor üzletben vette a térképet.

__ 2010.10.08. 13:44:47

A tározó tervezője és az engedélyeztetője

www.pannonpalatinus.hu/up/pdf/184.pdf

HochenTroll 2010.10.08. 13:51:30

sztem hármas, mert nem szeretnék lincselést, plusz jól jön az az 1100 munkahely sokaknak.

radír2010 2010.10.08. 13:51:54

Hagyjuk szerintem a mellébeszéléseket.Egyértelmü,az első pont a helyes magyarázat.

Sayeed 2010.10.08. 13:54:06

14. Pénzzel teli vállalkozói csoportok rendelték meg a szabotázst, így "shortolva" a környező földterületet, amely így lakatlan, értéktelen, apróért elvihető. Lesz még ilyen sajnos...

Id. Lencsés István 2010.10.08. 13:54:47

Szerintem nem rossz a 13 pont! Kíváncsi vagyok a TeK-nek mi a véleménye, NbH-nak, na meg a Rendőrségnek.

Mindezek előtt a TeK, NbH, Rendőrség utaljon át námi pénzt a független szakértőknek, akik felkészültségüknél fogva a feladat elvégzésére képesek. Akár legyen egy bizotttság(ukrán, orosz, német, osztrák, francia, svájci, usa béli) ez lenne a legolcsóbb. Ne legyen parlamenti vizsgálóbizottság, ha ez lenne akkor kész káosz, 2/3-ad miatt egyszemélyi felelőség, kárt kifizeti a kormány, privatizálja és kifizet érte 100 000Ft-ot, majd 2 éven belűl továbbadja a biztonságost. Ez jó üzlet, mint a svájci frankos játék.

EMBEREK! (törölt) 2010.10.08. 13:55:08

Mint a konteo.blog rendszeres olvasója, két megjegyzés:

1.) Egy rendes összeesküvés elmélet kifejti a dolgokat, tehát nem csak leír egy kitalált mondatot.

2.) Aki jártas a konteo.blog oldalon, az tudja, hogy ilyenkor minden mellékzönge nélkül szabad feltenni a kérdést: "Hát a zsidók?"

Kopasz Szuzukis 2010.10.08. 13:55:16

Az elsöprő FIDESZ-győzelmet megtorpedózandó gondosan kibontották a gátat, hogy legalább 40 négyzetkilométer legyen "vörös" az országból.
Felelős: a merkantilista piacgazdaság, aki a profitmaximalizálás érdekében tesz nagy ívben mindenre. Mert eszközt hagyott kézközelben.

Terézágyú 2010.10.08. 13:55:24

Na szóval:
a vörösiszapos cég mögött is gyurcsány áll. OV őt akarta végleg legyőzni egy kisebb gátszakadás révén, ezért megszervezte, hogy a gát kiszakadjon. Az ellenőrök az ő emberei voltak. Elöntötte volna a terv szerint a környező földeket a trutyi és slussz - de OV se gondolta, hogy ekkora zri lesz belőle, hogy ennyi fog kiömölni...

kb. olyan ez, hogy annak idején az amcsik szervezték a 9/11-et - de azért ennyi rombolásra ők se számítottak.
Szóval aki ez utóbbit elhiszi, az nyugodtan elhiheti az előzőt is...

Gyermekláncfűrész 2010.10.08. 13:59:37

Azért kicsit sok a sci-fi. A biztosságos üzemelés nem egy emberes feladat. Ráadásnak a felügyeleti szervek is részei az egész képnek. Nagyüzlet sok pénz, megéri tartani, rossz ötlet elbaszni.

Fideszman 2010.10.08. 14:05:29

Egyértelműen Gyurcsány a hibás.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.10.08. 14:05:58

Ezek nélkül is elég hülyeség tobzódik már a témában...

TGabi 2010.10.08. 14:06:23

Az azért valahol elgondolkoztató, hogy az egész PONT az önk.választások másnapján volt...

Ha meg véletlen, akkor marha nagy pech az NBV-nek, hogy a sógorkomacimbora munkahely-osztogatás helyett komoly dolgokkal lesz kénytelen bíbelődni...

(NBV-nagy bölcs vezérünk...)

Pikk 2010.10.08. 14:08:11

Mielőtt bárki megszólal célszerű megvizsgálnia, ha volt a dologhoz köze, akkor mindent megtett-e az elvárható gondosság keretein belűl. Ezt követően lehet "felelősséggel" viszonyulni a történtekhez.

igényes 2010.10.08. 14:08:24

Devizahitelesek figyelem!

Ti sírtok, miközben másnak elöntötte a vörös iszap a házát?

Ez a fenti a devizahiteleseknek üzenet!

Könnyebb ma felépíteni egy, vagy 2, 500-as falut, mint kárpótolni a devizahiteleseket. Na ez kimaradt a 13 pontból.

Az iszap érintett 1000 embert, de a deviza lavina? Szijjártó és a debreceni polgármester narancs lavinája hány családot tett tönkre?

Mindkettőn segíteni kell, a vörös iszapnál nagyobb kárt okozott a narancsos.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.08. 14:09:13

Segítsen mindenki ahogy tud, a vörösiszap károsultaknak!

Esztergom a Nemzeti Hős Város, Felcsút, Alcsút a testvérvárosok!

Illés emberei ellenőrizték a tározókat, a tulajok mellett ők is felelősek!

Itt az emberi mulasztás orbán eltárs!

Az ellenzék mire vár, miért nem kéri számon Illést???

Id. Lencsés István 2010.10.08. 14:13:49

Kinek van ebből marketing eredménye? Keresd a nőt! A híradókból kitűnik. Jótékony női szereplők, de kik is ezek,és kiknek a pénzéből jótékonykodnak?

kisa 2010.10.08. 14:16:58

@Luella Menendez: Nem véletlen. Amikor éjszaka kiderült a fidesz elsöprő győzelme, maszop aktivisták, gyurcsánnyal az élükön, megbontották a gátat, hogy a másnapi hírekben ez szerepeljen elsőként, másodikként és harmadikként, ne a választások eredménye és a maszop kudarca.

Haary Plotter 2010.10.08. 14:17:50

Nahát ezt a pimaszságot, Sukoró, Álomsziget, balatoni repülőtér letiltva, nem szégyellitek magatokat fasiszták? Csinájukk mi Vörös Bolygó imitáció, jönnek majd az Júúeszéj népek - igen túlélők is, nehogy gondolj te kolontáriakra - lebegő kaszinó, piros poros levegő, ég és föld közt sok libegő, rengeteg párocska lihegő, lóvét lezsebelő lebzselő, magyar szolga lihegő, talajon gyerekei nagyon köhögő.
Wonderful life lesz az nekünk!

Id. Lencsés István 2010.10.08. 14:19:16

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!:

Amennyiben Illés bűnös akkor felelőségre kell vonni, de szerintem mindig fejétől bűzlik a hal. Mindenképpen tényleg Illésnek is van felelősége, mert a központi utasítást végrehajtotta. (saját ember mindenhová). Szerencsére a Rendőrségnél és a Honvédségnél ellenállnak már a központi hülyeségnek. Ami félelmetes, hogy az egészségügyben csak FIDESZ pártiak lehetnek nőgyógyászok, szülészek. (Ez utóbbit a 6-os villamoson hallottam)

sárkányfő 2010.10.08. 14:21:26

én voltam.

az éjjel megfúrtam a gátat, bedugtam a lyukba egy kis bombát, a zsinórt meg eldugtam fűben. másnap odamentem, megnyomtam a zsinór végén a gombot, és futás. kicsit robbant, vagy 10 perc kellett mire a nyomás áttörte a gátat. Az iszap szépen elmosta nyomokat.

üdv,
Steven Segal

shwarcz bácsi 2010.10.08. 14:24:55

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!: figylej már géza!nem zavar hogy felcsút ,meg alcsút régóta NEM fideszes település?legalább tájékozódnál mielőtt bekommentelsz vmit.és mindenkit vonjanak felelősségre!

red shield rapresentative 2010.10.08. 14:28:22

@ó jaj: Miért nem jelentkezel önként? Azt mondták az illetékesek: "jó hogy nappal történt". Írd már meg kivel beszélted le?

életfa · http://polgarmesterpilisszanto.blog.hu 2010.10.08. 14:29:39

Érdekes blog, különös felhívás:

oromlany.blog.hu

Ha segítetek, közvetlenül a károsultak felé tegyétek!!!

Sanyi 2010.10.08. 14:30:53

3. A MAL minden előírást betartott, de rövid idő alatt irreális mennyiségű eső esett, ezért a 2. pont szerint bekövetkezett a katasztrófa. Felelős: nincs, de az előírások felülvizsgálandók.

Na ne viccelodjunk mar. Mi az, hogy irrealis mennyisegu eso? Badarsag.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.10.08. 14:31:04

Moszad sehol? Miféle konteó ez? :)

konteo.blog.hu

Ora Lis · http://irrumatio.blog.hu 2010.10.08. 14:36:25

Az én verzióm az összeesküvés elméletre: a környezetvédelmi hatóságok által kiadott hulladékkezelési engedély alapján az iszaptároló kezelője átvett egyéb ipari cégektől olyan veszélyes hulladékot (pl. EWC 110107* Pácolásra használt lúgok, a ph akár 14-es is lehet), amelyet aztán kezelés helyett egyszerűen ráengedett a vörösiszap tároló kazettára. Túltöltötték a tárolót ami aztán a nagy nyomás következtében megrepedt. Véleményem szerint nem a vörösiszapból ki nem mosott lúg okozhatta a bajt, sokkal inkább a más cégektől "kezelésre" átvett veszélyes hulladék. Az persze abszurd, hogy ilyen veszélyes hulladékokat Magyarországon még le lehet rakni, és nem kötelező égetni. Próbálna meg valaki hasonlót elkövetni a németeknél, vagy az osztrákoknál. ( okir.kvvm.hu/kezelo/module/module_showlic.php?lic=03/012785-000/2006-100264933)

Jenyei 2010.10.08. 14:38:51

Ma reggel a Kossuth-on egy BME-s szakértő arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedek során milyen módon, milyen írásos anyagokban rögzítették, hogy mi a baj a tározókkal. Szinte tréfásan jegyezte meg, hogy ő hol várta a gátszakadást...
Szóval ha ez igaz, akkor az illetékesek -legyenek bármilyen székben vagy szerepben- tudhattak a veszélyről.

Ora Lis · http://irrumatio.blog.hu 2010.10.08. 14:42:03

Ja, és az almásfüzitői tározóval is hasonló a helyzet. Csak tán annyi a különbség, hogy a környezetvédelmi hatóság az átvett hulladékok komposztálására adott ki engedélyt a tároló kezelőjének. A komposztálás eredményeként pedig talajjavító anyag kerül lerakásra a vörösiszap tározóra. Számomra - mint laikus számára-, csak az nem világos, hogy egy veszélyes hulladékot hogy lehet úgy komposztálni, hogy az talajjavító hatásúvá váljon. Vicc. Ilyen a hazai környezetvédelmi szabályozás, úgyhogy nem is csodálkozom már semmin sem.

milon 2010.10.08. 14:44:22

Számomra az felfoghatatlan, hogy a MAL a természetre fogja a katasztrófát.
Az alumíniumgyártás röviden: (már ami a vörösiszap részt illeti) A bauxitból nátronlúg segítségével magas hőfokon oldják ki a nátrium-aluminátot amiből leválasztják a vörösiszapot. Ezt ezekbe az un. kazettákba töltik, ahol ülepítik. Így lesz a kazetta alján a sűrű vörösiszap és a tetején a lúgos víz. Ezt a lúgos vizet normális esetben visszavezetik a gyárba és újra felhasználják (kevesebb nátronlúg kell). A kazettából a lúgos vizet ugyancsak normál esetben egy összefolyón keresztül szedik ki, aminek a szintjét annak megfelelően emelik, ahogyan telik be a kazetta.
A szóban forgó kazettánál ennek összefolyónak a tetejét már régen túlhaladták, gondolom le is zárták, és a gát tetején keresztül emelték ki a vizet.
Normál esetben egy ilyen kazetta tetején nincs túl nagy mennyiségű víz, hiszen leengedik a túlfolyón. Ennek a kazettának az alapterülete kb 250.000 nm2. Ha hinni lehet a híradásoknak, akkor kb. 700.000-1.000.000 m3 lúgos víz zúdult ki. Ez az jelenti hogy kb. 3-4 m magas víz volt a kazettában. Ez iszonyatosan sok.
Gondolom a kazetta falát is megemelték már az évek során, azért is volt szükség a gát tetején átnyúló vízkiemelőkre.
Számomra egyértelmű, hogy a kazetta felelőtlenül túl volt töltve, főleg lúgos vízzel.
A vörösiszapot is a kazetta tetején lévő víz vitte magával, ez a képeken is jól látszik.

Azt, hogy miért volt ennyi víz a kazettában, nem tudom, de tartok tőle, hogy anyagi haszonszerzés állhat a háttérben (drágább lehetett a víz visszaforgatása, mint más megoldás)

p0wer 2010.10.08. 14:44:25

Akik a sok esőt választották legyenek szívessek pörgessék ezt vissza a katasztrófa elötti időkre

www.idokep.hu/csapadek/

lófaszt csapadék, legyen mindjárt a globális éghajlatváltozás az ok (amiben szintén felelős lehetne egy ilyen vállalat)

Nash vs. Keynes 2010.10.08. 14:46:07

valaki reklamálta a zsidó szálat (mint a konteóblog olvasója) :)
nos, teljesen egyértelmű, hogy a moszad üzent a viktátornak és náci bandájának, hogy hagyják abba a feri kiemelt beruházásainak a vegzálását (sukoró, álomsziget stb stb) különben romba döntik az országot és elárasztják a saját mocskunkkal.

Leonard Zelig 2010.10.08. 14:46:29

Egyértelműen Gyurcsány LENNE a hibás, ha nem kristálytisztán látszana, hogy Orbán keze van a dologban.

Ora Lis · http://irrumatio.blog.hu 2010.10.08. 14:47:28

@milon: igen, gyanítom igazad lehet. Nagy pénz van még ma is a veszélyes hulladék eltüntetésében :(

Leonard Zelig 2010.10.08. 14:47:44

@ó jaj: A zsinór végén megnyomtad a gombot? Mi ez, vazze, huszárpornó?

Szélmalomharcos 2010.10.08. 14:50:12

Aki dolgozott már nagy cégnél az tudja hogy mennek az ellenőrzések meg utána a belső kommunikáció. Ha figyelmezteted szóban a vezetőket hogy nincs rendben valami elaltatják a dolgot, legfeljebb még pingpongoznak az információval egy kicsit hogy szivassák egymást. Ha meg leírod belső feljegyzésben rögtön úgy jön ki hogy te vagy a probléma, innentől kezdve már arra irányul a reakció hogyan golyózzanak ki és amit leírtál az másodlagos.
Aztán ha bekövetkezik a baj úgyis rádfogják az egészet, de ha papírod van hogy jelentetted (az ilyet jól eltenni!) akkor valaki más alsóbbrendű beosztottra

moophlander 2010.10.08. 14:52:30

Kiprivatizálták a céget aprópénzért, dőzsölnek a nyereségében! Csak az egymás elvtársai olyan ostobák, hogy nem akarnak visszaforgatni semmi pénzt a cégbe, ezért leamortizálódnak a derendezések, épületek és a gátak is! Ha ezek a cégvezetők most nem kerülnek kötélre és teljes vagyonelkobzásra (vagyonelkobzás a családtagjaikkal együtt), akkor ezzel az Orbán kormány már meg is bukott!

tábormegsemmisítő 2010.10.08. 14:53:40

Annyit ijesztgetnek az Al-kaidával minket, pedig úgy látszik attól kell a legkevésbé félni. Vagy a Bakonyit is beszervezték? Elég mediterrán külseje van, csak meg kell nézni azt a huncut egérfülét

Helikoptert lízingbe · http://csuporgia.hu 2010.10.08. 15:00:58

Ez mind érdekes, de nem vettétek figyelembe a legfontosabbat. Elkezdődött a kolosszális barom háborúja. csuporgia.hu/spd/106/A_KOLOSSZALIS_BAROM_HABORUJA_bogre

red shield rapresentative 2010.10.08. 15:05:25

@Leonard Zelig: Nem szabad ilyet mondani!

Sem Gyurcsány, sem Orbán nem hibás. Gyurcsány kizárható, hiszen az Ő idején nem volt ilyen katasztrófa. Orbánt pedig szintén nem lehet hibáztatni, mert elhamarkodottan nem illik ítélni. Nagyon buta ember, aki még a helyszínen sem járt, felkészültsége nincs és azonnal kimondja a bűnöst. Te nem vagy ilyen! Akkor lehet hibás akárki, ha hibázott és ezt nem a függő szakértő, vagy a függő ügyészség mondja ki.

Kitalálták a mozdonyt, meg a repülőgépet, meg az űrhajót is. nem tudom hírtelen hány áldozata is volt, van, lesz?

Addig nem mennek el gondolom, hogy majd az ott lakott, esetleg lakni szándékozó embereket vonják felelőségre, miért is voltak ott, miért építkeztek oda?

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.10.08. 15:05:39

14. elmélet: tervezési és/vagy engedélyezési hiba, lényegében eleve rossz helyre épült a tározó nem megfelelő talajviszonyok fölé.

igényes 2010.10.08. 15:09:46

@tábormegsemmisítő: Nem kell a mediterránozni, mert Orbán is mediterrán, nehogy már azt mondd, hogy kapcsolatban vannak. Ez a Bakonyi a Bakonyból szérmazik a neve alapján, tehát nem bevándorló mediterrán.

olcrina 2010.10.08. 15:10:41

"4. Egy sértett MAL-dolgozó egyéni akciója során szándékosan megbontotta a gátat. Felelős: magánszemély"

Így a képeket nézve, egyetlen ember hogy a péklapátba akciózik ki egy fél focipálya méretű, 65méter széles betondombot? :D Ha Chuck Norris a MAL-nál dolgozott úgy világos, de egyébként..

wip 2010.10.08. 15:19:08

Érdekes, a 9. és 11. pont már ült nálam, ez a verzió felel meg legjobban az összeesküvés elméletnek, különben is :osszd meg és uralkodj!
Vagyis a zorbán-baráti kör tönkre akarja tenni az mszp-t, tehát szerveztet egy kis szabotázst, munkaidőben, hogy ne legyen sok áldozat. A végeredmény még őket is meglepte...no comment...

p0wer 2010.10.08. 15:29:37

@wip: :DDDDD te se vagy valami túl okos igaz?:DDD

acsa77 2010.10.08. 15:45:24

Kimaradt az, hogy már réges-rég nem elég szilárdra építették a gátat. Lásd a BME-s hozzászólást.

wip 2010.10.08. 15:46:19

Hozzáteszem, hogy természetesen a zorbán-híveké lenne a MAL,ha tönkre tudnák tenni.
A másik dolog, hogy lehet az, hogy az én józan paraszti eszem már hétfő délután azt mondta, hogy a Torma patakot zárják el. vezessék a földekre a trutymót és ott tisztítsák meg a szennyeződéstől a vizet, ne a Marcalban.
Ennyi esze nem volt a csodatudósoknak, hogy ezt meglépjék?
Már kedden írogattam a képek láttán,azokba az épületekbe EMBEREKET NEM SZABAD beengedni lakni. Szedjék össze az alapvető portékájukat,építsenek nekik egy másik lakást, ami maradt, azt mind dózerolják le és be a veszélyes hulladékba!
Mi az hogy Magyarország mással szemben nagypofájú állítólagos miniszterelnöke 3 nap múlva tekinti meg a tragédia színhelyét?
Nem sürgős neki a zemberek tragédiájaának a megszemlélése? Vagy messze van Kolontár és Devecser Döblingtől?

flimo13 2010.10.08. 15:48:27

A legvalószínűbbet kihagytad. Mivel az iszap lényegében szilárd (nézzétek meg a képeket, a nagyja ott maradt, csak az távozott, amit a víz sodort magával), így nem gyakorol olyan nyomást a falakra, hogy a 65 méteres(!) alapzat is kiszakadjon. A víz pedig maximum a gát felső részét törte volna át, de nem ezt látjuk. Következtetés: a gát alól kicsúszott az átázott föld. Felelős: szakállas bácsi az égben, építési engedély kiállítója és a tervező.

igényes 2010.10.08. 15:53:10

Rövidhír: földrengés volt Ajkán
MTI/Magyar Nemzet 2008. január 18. 10:56

Vannak olyan dolgok melyek a szerencsétlen egybeesések miatt jönnek létre. A Magyar Nemzet tudosított erről is. Nem volt kár, de lehet volt repedés, majd két nagy fagy, meg esőzés is. Isten így döntött, most van itt az ideje.

Döglött Guminyúl (törölt) 2010.10.08. 16:00:19

Te egy barom vagy. Felnyalatnám veled Kolontár Fő utcáját...

AntiKorrupt 2010.10.08. 16:02:53

Tévedtek. A gátat Schwartz.B. ajkai polgármester robbantotta fel.
Indokok:
- a választási csalásról a figyelem elterelése
- a választási kampányban foglalt ígéretek könnyebb teljesíthetősége
1. a környezetszennyező üzemek bezárása (timföldgyár, + magával rántja az erőműt is)
2. új munkahelyek teremtése (jöhetnek az összeszerelő üzemek, az utcára kerülő többezer szakképzett ember boldogan elmegy minimálbérért kütyüket összerakni)
3. Mivel az erőmű úgyis csődbemegy, könnyebb lesz megvalósítania a múlt ciklusban meghiúsult tervét: a PRIMER kft. (távhőszolgáltató) eladását a haveroknak, és a távfűtésre egy gázos fűtőmű megépítését (jó kis kenőpénzért cserébe)
- valamint egy jelképes szerepe is van a dolognak; a narancssárga színezetű Veszprém megyében így lehet igazán látványosan megmutatni, hogy Ajka továbbra is vörös folt a térképen...

yahoo12 2010.10.08. 16:10:29

De ráérsz!!!!!!

Dolgozz inkább!!!!!!!!!!!!!!!!!

igényes 2010.10.08. 16:15:50

@flimo13: nem rossz! Szerintem az a legnagyobb baj, hogy Magyarországon az erőszakos politikusok vannak mindig hatalmon. A szakemberek pedig áldozattá válnak minden választás után. Varga legalább megmondta a "barátjának" a pénzügyet hagyja már inkább rá. A Vargát tisztelem is. Most az ostobaság hatványozottan hozza a kárt magával. Gondoljunk a pálinkafőzésre. Hamarosan tragédiák sora következhet be a felelőtlen döntés miatt. Rajtunk röhög az unió, a pálinkás magyarok miatt. Ez egy tényleg kézzelfogható eredmény, és jól látható, eddig is mennyi pálinkafözőt árusítottak az illegálisok részére. Aki időben megtudta, hogy 8 év óta erre készült a kormány az extra profitra testt szert, bár eddig is azoknak volt otthon fözőjük, akik ezt most csinálják legálisan. Ennél a pálinkaföző vállalkozásnál csak a Szijjártó, KÓSA BEJENTÉST előre ismerk jártak jobban. OTP valószínűleg ügyesen tözsdézett.

Phxmike 2010.10.08. 16:16:47

Gyenge. Feleselges is ennyi pont mivel a legtobb azonos. Az elso ketto kozott peldaul mi a kulonbseg? 5-6-7 szinten ugyanaz.

Nem sok ertelme volt ennek a posztnak.

Eltona 2010.10.08. 16:19:24

Az én elméletem:
A vasárnapi vereség után az MSZP akció nyugdíjasai támadást intéztek a Nemzet ellen, megrongálták a gátat, ráengedték a vörös áradatot az országra.
Közben ifjúűkorukról nosztalgiázva énekelték a DIVSZ indulót:

"Zengjük a dalt üde mámoros ajakkal,
Vérvörös színt fest az égre a hajnal.
Dobban a föld szíve, ébred a nép,
Új utat érez a lába, ha lép.

Jöjjetek, ezrével állni a sorba,
Kardotokat sosem érheti csorba.
Gátakat elsöpör, új utat tűz,
Burzsoá zsarnokot innen elűz."

Nem vagyok fideszes 2010.10.08. 16:28:17

Ez a poszt kb. úgy viszonyul a konteo.blog akármelyik posztjához, mint bármelyik Queen feldolgozás az eredetihez képest. Hagyd meg ezt a műfajt Tiborunak, pajtás!

igényes 2010.10.08. 16:29:55

@Eltona:
Az MSZP-sek voltak mámorosak, nem a FIDESZ? (pálesz?)
De most a narancsosok meneteltek, vagy ki is győzőtt?

moncayo 2010.10.08. 16:30:53

Nem elehet, hogy Papcsák vizsgálati kormánybiztos volt? Már feljelentett mindenkit, aki él és mozog, nem volt már kit mószerolni, így kellett új ügyet csinálni, különben oda a jól fizett állás és a napi médiajelenlét.

Pincehelyi 2010.10.08. 16:37:48

Jó kis cikk, idáig olvastam: "Vörösiszap öntötte el...". Gondolom, a folytatás is hasonlóan tényszerű... (Ez kb. olyan különbség, mint hogy Pompeit vulkáni láva vagy hamu temette be...)

igényes 2010.10.08. 16:38:17

@moncayo: Biztosan nem lehetett a helyszínen, nagyon sok az állása. Szerintem Ő is zseni! Polgármester, kormánybiztos, felügyelőbizottsági tag, a szülői munkaközöségnek is dolgozik. Családapa is, férj is. Na ezért nem vagyok büszke az ilyen tipusú emberekre. Ennyire nagy munkabírású, hogyan lehet valaki?

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.10.08. 16:45:56

Szerintem a békaemberek nem találták az ürgebőrbe varrt kazettákat és ezért elkezdték kivájni a gát falát. Mégpedig ott, ahol biztosan nem látható az "Éljen a mi nagy és bölcs vezérünk" felirat, tehát belülről.

Akkor még nem sejtettem... ööö, mit is nem sejtettem?

Smacika 2010.10.08. 16:48:17

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!:
Te vadmarha! Alcsútdoboz, és Felcsút NEM város.
Ökör mielőtt kiabálsz nézz utána a dolgoknak.

igényes 2010.10.08. 17:17:14

@Smacika: Igazad van, megnéztem én is:

"Igen, Alcsút és Felcsút az egyetlen járható út – hallottuk Orbán Viktortól és Mészáros Lőrinctől, a Puskás Akadémia igazgatójától. Néhány nappal ezelőtt az 1800 lelket számláló Felcsúton (az akadémia megalapításakor csupán 900 lakosa volt) négy zentai és két tóthfalusi személy találkozott az akadémia vezetőivel, akik megígérték, hogy amennyiben Tóthfaluban létrejön a sportgimnázium, minden szakmai és erkölcsi támogatást megadnak. Ha megvalósul a sportgimnázium terve, 30 vajdasági magyar fiatal kap majd kollégiumi elhelyezést Tóthfaluban, és szakszerű labdarúgó-oktatást.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.08. 17:28:50

Tízmilliórért vették meg a céget Gyurcsányék. Na vajon miért?

baliquez 2010.10.08. 18:16:34

Sok istenezős balfasznak üzenem hogy a vallást azoknak az embereknek találták ki akik nem merik vállalni a felelősséget és ezért inkább valami láthatatlan felsőbbrendű erőnek tudják be a szopásokat.

Értem én hogy az ősember fosott a villámlástól, de már 2010-et írunk, maholnap a Marsra indítunk űrhajót, ne legyetek már ilyen retardáltak, istennek max a kurvaistenezős káromkodásokban van létjogosultsága.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.10.08. 18:20:17

sztem nem vicces a történet,
kissé gusztustalannak érzem ezt a posztot

Kandabula 2010.10.08. 18:31:11

Fényképeken a gát elég masszívnak néz ki. Valószínűnek tartom, hogy igen hosszú idő kellett ahhoz, hogy átázzon és kirobbanjon. Vagy az ellenőrzések voltak elégtelenek, vagy szabotázs. (Ürgék? Demszky?)

AlexM1983D 2010.10.08. 18:31:22

Én továbbra is azt mondom várjuk meg a vizsgálatok eredményeit, addig bármelyik lehet valós.

Gusshun 2010.10.08. 18:31:24

Az egész nem így történt, hanem a Marsról idejöttek az ufók baszogatni minket, mert mi is odamentünk csak eltévesztették a házszámot.
Egyébként egyértelműen a cégnek kell megtérítenie az összes kárt, mivel ez egy ipari katasztrófa volt és nem természeti.
Nem tartom valószínűnek hogy bárkinek a kezén is bilincs csattana. Ezt is csak itt lehet megcsinálni, ha egy ilyen keletebbre történik, akkor már nem él a tulajdonos és a családja sem. Pluszban jönnek a slagos megoldással. Menjen oda és mutassa meg, mert szerintem egy romból slaggal nem lesz normális ház. Ugyanezt üzenem az MTA munkatársainak.
Kapja be mindenki aki szerint semmi gond sincsen arrafelé.

PubiX 2010.10.08. 18:31:46

malaczkám, ez rohadtul komoly! senki nem viccelődik.
mi lehet kolontár alatt, a földben? arról tud valaki? mert ha van ott valami ásványi kincs, akkor ezzel simán megoldották, hogy mindenki magától költözzön el, nem kell kisajátítani vagy megvenni a földeket.

venszivar 2010.10.08. 18:39:27

@Kandabula: A demszky,soha életében Nem dolgozott !!! Amint ő többször kijelentette,mindenben ártatlan ,semmit nem tud,semmiről ! Ez demszky !!!!MAXIMUM ,ROBBANTATOTT ! De nem tudja,arra sem emlékszik,hogy mit csinált 20 évig Bp.-n.Már síel valahol....

Kandabula 2010.10.08. 18:47:08

@venszivar: én Demszkyt csak egy buta humornak szántam, sajnálom, hogy egy újabb csapást nyitottam a vörösiszap rengetegében. Vagyis, ha nem Demszky, akkor az ürgék.

blogair · http://Nyerj.ax4.info/fm1487/Kattints-es-Nyerj/bab 2010.10.08. 18:50:38

Sajnos ez a téma elég komoly ahhoz, hogy vicc legyen.

Igazából a kérdés nem az lesz miért volt, hanem mi történik most és mit csinálnak jól vagy rosszul a katasztrófa elhárítók.

Ramsas Samuilovich Perepiteinikov 2010.10.08. 19:03:28

Én ma hallottam, hogy ez szándékos támadás volt a világon egyedülálló magyar vízkészlet ellen.

Azt hittem, nem jól hallok. ENNYIRE hülye fideszest még nem hallottam. Jobbikos, ugye, nem lehet, mert akkor az örülne, hogy nem jönnek többé Magyarországra a zsidók. Akiknek a magyar víz kell.

Agyrém.

venszivar 2010.10.08. 19:04:21

@Kandabula: Rendbe ! demszky is csak egy ürge,csak ő nem dolgozik,max.ellenál-ó.
Különben meg szerintem a túl nagy nyomás nyomta szét a tározót,amiért az üzemeltető tulajdonosok a FELELŐSEK !!Mikor dől a haszon,akkor kusba vannak s elteszik.Most is kussolnának s a haszonnal meglépnének.Talán nem így lesz.A eddigi haszonból fedezzék a kárt!!!Nyomok még egy telefont.

flippant 2010.10.08. 19:08:11

Cigányok voltak. Ellopták a szintszabályzó egység rézkábelét.

kubatov_kommunista 2010.10.08. 19:17:04

-földmozgás
-vakondokok és ürgék szétfúrták az egészet.
-helyi lomisok vasdarabot találtak és szétfúrták a francba az egészet.
-isten személyesen szétrúgta
-az egyház csinálta, hogy úgy nézzen ki isten szétrúgta
-a KDNP csinálta, hogy úgy nézzen ki isten szétrúgta
-Orbán szétrúgta
-Gyurcsány szétrúgta
stb, stb.

Őszintén szólva már csak köpni tudok erre a cikkre. ha mindenki hülye aki ezzel foglalkozik akkor teljesen mindegy

bass.gitár 2010.10.08. 19:29:14

Budapestet akarták, de nem igazodtak el a térképen!
Majd legközelebb!!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.08. 20:27:32

@igényes: te buziszájú, a devizahitelesek nem sírnak, a bankok sírnak, hogy a devizahitelesek nem tudnak fizetni, vagy majd nem tudnak fizetni.

Állami támogatás meg egyelőre évek óta csak a forinthiteleseknek jár...

Húzzál szépen inkább ide, iszapot lapátolni seggfej!

Kandabula 2010.10.08. 20:27:56

Ez egy igazi tragédia! Én kb tízszer hívtam a telefonszámot. Viszont: amennyiben ebből a bárki politikai cirkuszt akar csinálni, leszarom az egészet. Cinikus vagyok? Én? Ha ez a korábbi kormány alatt következett volna be, hát... ANYÁM! A politika tett cinikussá. Emberek tragédiájának árnyékában politikailag élvezkedni! Legyen szigorú vizsgálat, annak eredménye alapján szülessen eredmény! Az eredmény alapján meg jöjjön, aminek jönnie kell!

kvadrillio 2010.10.08. 20:33:23

hmm...már 7 halott van... sőt 8., több sérültnek válságos az állapota...sérültek 150 fölöttiek voltak........wwf.hu szakértője légifelvételeken ábrázolja a gát vörösiszapos szivárgását....., a tárolót a megengedettnél jóval túltöltötték...., szemtanú óriási robbanást hallott a gátszakadáskor.......

DEGENERÁLT mal zRT MILLIÁRDOS VEZETŐINEK ÉSZRE KELLETT VOLNA VENNI, MEG KELLETT VOLNA ELŐZNI, KÖRBE KELLETT VOLNA TROMBITÁLNI A FALUT, HOGY : EMBEREK MENEKÜLNI !!!

ÉS VÉGÜL : LEKELL ŐKET SITTELNI !!!!!

Deneware. 2010.10.08. 20:41:52

Az Indexen volt egy fotó (délelőtt láttam, most nem találom) a gátról készült 2005(!!!)-ben frankón látszik rajta egy szép méretes repedés, és a szivárgó vöröses trutyi. Szóval a 3-13 pontokat nyugodtan kihúzhatod...

Kandabula 2010.10.08. 20:47:19

@kvadrillio: elvileg egyetértek. De: mi az a wwf.hu? Akkor ők miért nem szóltak? Miért nem üvöltöttek, hogy itt baj lesz? Miért nem mondták, hogy a szokásos ellenőrzés szart sem ér? Mi ez már megint? Utólag? Akkor nekik kellett volna trombitálni!

Kandabula 2010.10.08. 20:54:46

Magamban a dolgot elintéztem és döntöttem: mindenki felelős aki látta, hogy itt baj lesz, de nem szólt! Ennek ellentmondó feljelentéseket, e-maileket, felszólalásokat, újságcikkeket, tényfeltáró riportokat, politikusi interpellációkat szívesen látok.

Kandabula 2010.10.08. 21:00:44

Szeretném látni a riportokat, feljelentéseket, elemzéseket, interpellációkat, melyek azzal foglalkoztak, hogy vigyázat, itt baj lesz!

Kandabula 2010.10.08. 21:04:43

Egyébként sitteljenek le mindenkit. Legalább csend lesz.

négykarika 2010.10.08. 21:05:14

azt a kerdest meg nem is nagyon boncolgatta senki: miert nem kötelezi senki ezeket a cegeket arra, hogy (amellet, hogy rendben tartjak a tölteseket) azt a brutal lugos cuccot a taroloban minden nap, biztos-ami biztos alapon savval közömbösitsek? nem lenne egy esztveszejtö összeg...

Kandabula 2010.10.08. 21:14:38

Nekem úgy tűnik, a wwf.hu szakértője a felelős. Én nem értek hozzá, csak találgatok. Lehet, hogy tévedek, sőt, vállalom, hogy tévedek. Kislányomnál (amikor pici volt) láttam, hogy el fog esni, de nem segítettem, tanulja meg, hogy hogy hogyan van ez az életben...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.08. 21:26:20

@Smacika: anyád jó szereti, sokan mondják!

Segítsen mindenki ahogy tud, a vörösiszap károsultaknak!

Esztergom a Nemzeti Hős Város, Felcsút, Alcsút a testvérvárosok!

Illés emberei ellenőrizték a tározókat, a tulajok mellett ők is felelősek!

Itt az emberi mulasztás orbán eltárs!

Az ellenzék mire vár, miért nem kéri számon Illést???

Kandabula 2010.10.08. 21:32:28

@venszivar: nyomjál még egy telefont...

Kandabula 2010.10.08. 21:34:17

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!: Illés már annyi kárt okozott, ez simán belefér.

Kandabula 2010.10.08. 21:36:54

Az első 5 percnyi politikusi hozzáállások simán mindent megmagyaráznak.

Kandabula 2010.10.08. 21:39:00

Viszont Orbán nagyon rendben...

Redneck pornstar 2010.10.08. 21:48:01

Összeesküvés elméletek miatt a végleges diagnózisom: Magyarország komplett Pszichiátriai gondozásba vétele. Mert a blogger/posztoló számomra reprezentatív.

Húsleves 2010.10.08. 21:52:44

Markos György mondta egyszer: azért, mert kirúgtak a színművészetiről, még lehetek tehetségtelen. Az ilyen ízléstelen írások mint ez, azért születnek, hogy elhintsék a köztudatban, hogy a felelősség keresése ostoba "összeesküvés-elmélet" gyártás, a vizsgálatok pedig politikai indíttatásúak.
Mellékesen az esti híradóban már szerepelt, hogy a gátőr jelezte a szivárgást, de a cég továbbra is igyekezett eltusolni.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.08. 21:55:25

Matolcsy lemondta a találkozót - "mert fél"
Indoklás nélkül lemondta a gazdasági elemzőkkel most hétvégére szervezett washingtoni találkozóját Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - jelezte a Portfolio.hu-nak egy londoni elemző, aki jelenleg az amerikai fővárosban tartózkodik a Nemzetközi Valutaalap ma kezdődött kétnapos közgyűlése idején.

Arra a kérdésünkre, hogy miért mondhatta le a miniszter az előre megbeszélt találkozóit, a név nélkül nyilatkozó elemző úgy fogalmazott: "mert fél". Hozzátette: ez a magyar kormányzati magatartás "rendkívül bosszantó", tekintettel arra, hogy a piac feszülten várja a 2011-es költségvetés pontos részleteit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium mostani lépése abból a szempontból nem meglepő, hogy a külföldi piaci befektetők, hitelezők budapesti látogatásaik alkalmával is több ízben panaszkodtak arra, hogy a kormányzati képviselők elzárkóznak találkozók elől.

xenuka 2010.10.08. 22:00:56

Qui prodest - kinek használ - ez az ügy?

xenuka 2010.10.08. 22:10:45

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!:

Nem újdonság ez:
A Balatonon évente megtartják az országos Jegyzői konferenciát.

2006-ban a díszvendég az akkori belügyminiszter a totál debil Lampert Mónika volt. Aki a program szerint tart egy 2 órás előadást majd válaszol a kérdésekre. Előző este a hotel jacuzzijában oldottan beszélgetve kiderült, hogy sok szakmai kérdés lesz Mónika felé. Ezek után, másnap a nő 2,5 órát késett, majd 5 perces semmitmondó komcsi faszságait elhadarta - diverzifikált gazdasági mutatok komplex szemlélete a hatékonyság növelésére, a törvényesség szellemében.... - és ezután egyszerűen elszaladt.

Ilyenek ezek a pártkatona szakértők, miniszterek, államtitkárok.

Kandabula 2010.10.08. 22:12:39

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!: hogy jön ez ide? Gondolom afféle apropónak véled ezt a témát arra, hogy Matolcsyt cikizd. No neeeeee! Ez ízléstelen, a témához nem tartozik. Máshol erőlködj. Láttad a képeket? Itt most egy tragédiáról van szó, sajnálom, hogy nem lett gyásznap.

Kandabula 2010.10.08. 22:17:28

@xenuka: nos ebben igazad van. El nem tudtam képzelni, hogy ennek a spinének (Lampert Mónika) mi az erőssége. Egyike azoknak, akik miatt az MSZP ilyen csúfosan veszített.

gnme 2010.10.08. 22:27:54

galeria.index.hu/belfold/2010/10/08/2010_oktober_8i_legifotok_kolontar_es_somlovasarhely_tersegerol/?current_image_num=4&image_size=l

Egy gát oldala ma 2010-ben.

A többi milyen?

Hányan kell még meghaljanak ütemterv szerűen?

És akkor sem lesz felelős senki?

Lenyeljük, hogy "halnak" az emberek?

r7zw48 2010.10.08. 22:28:33

Mikor épült ez a tároló?
És milyen alapra?
Mert mintha azt hallottam volna a rádióban, hogy még a nyolcvanas években, az építésekor, vagy előtte megállapították a bizonytalan, sőt biztosan megbízhatatlan földtani alapokat: agyag, lefolyástalan részek, stb.
A hibát valószínűleg akkor követték el, de hol voltak akkor még a jelenlegi milliárdos tulajdonosok? Lehet, hogy ők is benne voltak, és akkor felelősek, de a bűn eredete valahol a létesítés idejében, vagy 20 évvel ezelőtt keresendő. Persze fizessenek a milliárdosok, hiszen ebből a tározóból is származnak a milliárdjaik, tehát haszonélvezői voltak, de az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy biztosan bűnös felelősség terheli őket. Igaz nem is zárja ki, de mindenesetre ez tények kérdése, nem pedig a milliárdokból levezethető dolog.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.08. 22:39:09

A környezetvédelmi hivatal ellenőrizte, ezek szerint felületesen.

Itt az emberi hiba - orbánka- Illés Zoltán búbosbanka mondjon le!

katikata 2010.10.08. 22:43:29

Én tudom, hogy így történt:
Előtte pár nappal pH értéket mértek, ami 7,29 volt. Elromlott az elektromos műszer, lakmusz meg nem volt a kontrollhoz. Mivel sok eső esett, csurig volt a kazetta, azt hitték normál vízzel. Kitalálták, hogy leengednek belőle 1 métert. Úgy gondolták, hogy a gát tetejéből lerombolnak egy kicsit és ha elfolyik a normál (pH 7,29-es esővíz) akkor visszabetonozzák. De a mérleg is rossz volt, 30 dkg paxit helyett 3 kg-t tettek le.
Aztán ez lett.

Kerti Öröm 2010.10.08. 23:05:12

Néhány érdekes kép a Google Earth-ből, amely bizonyítja, hogy egyértelműek voltak a gát hiányosságai, sőt egy hatalmas repedés is volt a gátszakadás helyén:
picasaweb.google.hu/111341101008496329356/KolontarKatasztrofaElojeleiAGoogleEarthBen?feat=directlink

Húsleves 2010.10.08. 23:07:46

Azért tényleg birom ezeket a liberó buzikat, ahogy próbálják elbagatellizálni ezt a tragédiát ami történt. A cég felelőssége nem is kérdés. Veszélyes üzemet működtettek, nem takarózhatnak azzal, hogy betartották az előírásokat. Nyilvánvaló hogy nem tettek meg mindent, hiszen biztosan nem két perc alatt esett annyi eső, hogy nem bírta a gát. Az eső nem katasztrófa, hanem olyan dolog, amire számítani kell, együtt kell vele élni. A hasznot éveken át zsebretették, multimilliárdosok lettek, most azért szívják a fogukat, mert le kellene mondani néhány milliárdról, hogy megtérítsék az okozott kárt. Persze a halottakat már a pénz sem támasztja fel, nem is szólva arról, hogy igen csúnya halál lúgtól megégve maghalni. A felelősség itt nem is a cég felelősségéről, hanem egyes emberek halált okozó felelőtlenségéről szól. És elgondolkoztató azoknak a felelőssége is, akik a veszélyes üzemet felelőtlen, agyatlan, haszonleső barmok kezére játszották privatizáció címén.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.10.08. 23:13:34

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!: figyejjé mán trollgetzi, vagy húzzál k.rva gyorsan vissza a kaccsolatra, vagy iszapot lapátolni.

Zsoo 2010.10.08. 23:23:10

@hunocska: Mihamarabb meg kell nyitni az OPNI-t!
Elmebeteg!

Zsoo 2010.10.08. 23:39:20

A WTC hogy omlott össze?
Hogy fűrészelték szét a hatalmas monstrum acéltartóit, hogy pakolták tele termittel?
Hogy halhatott meg Jörg Haider a világ legbiztonságosabb autójában? Közvetlenül a második forduló előtt, amikor Ausztriában a jobboldal alakíthatott volna kormányt?
A fényképek tanulsága szerint egy teherautóval ütközhetett..

Az Orbán kormány beiktatásakor Aranykéz utca,
Az Orbán kormány búcsújakor Móri mészárlás!
A Fidesz október 3-i elsöprő győzelme utáni napon vörös iszap szennyezte be Magyarország narancssárgába borult térképét!
Előtte rendőrmészárlások, rendőrbaleset..
Ez már a negyedik üzenet Pintér rendőrségének!

Le kell leplezni a privatizációt, le kell leplezni a hamis történelmet!

Magyar Fórum, október 7

egerészölyv 2010.10.08. 23:44:12

@Illés fideszes Búbos Banka azonnal mondjon le!: kicsit csendesebben. Vesztettetek. Legyetek szerényebbek.

egerészölyv 2010.10.08. 23:45:39

@katikata: nem rossz verzió, de ott bukik meg, hogy ha túlrobbantották volna magukat, nyilván nem hagyják, hogy emberéletekben essen kár.

Kandabula 2010.10.08. 23:46:05

@Húsleves: Fontos: nem tettek meg mindent! Feltételezem, hogy a privatizáció mentén az értékek nem szakemberek, hanem pártfigurák kezébe kerültek. Ez az igazi baj.

Húsleves 2010.10.08. 23:54:18

@Kandabula: a szakmai hozzáértés egy cseppet sem számított. Átjátszottak mindent az élősködő bandájuknak, hogy gyorsan meggazdagodhassanak, aztán utánuk a vízözön. Addig itt nem lesznek normális piaci, termelési, közéleti viszonyok, amíg ezeket a tetveket ki nem takarítják mindenhonnan.

987 2010.10.09. 00:35:21

Talán azt kéne ide írni, hogy mi voltunk azok akik átszakítottuk a gátat. Mikor eldobáltuk az sörös dobozt meg az alufóliát meg sok mindent, azt gyűjtjük a szemetet ilyen tárolókba és a nyakunkba szakad, utána meg csodálkozunk, hogy ilyen van.

Kandabula 2010.10.09. 01:44:47

@Zsoo: tudd meg az igazságot:
- a WTC-t én pakoltam fel termittel(?), mert nem bíztam abban, hogy a repülőgépekben lévő kerozin elegendő.
- Heider autójánál volt még egy mégbiztonságosabb is: az enyém.
- Aranykéz utca, móri mészárlás: sima politikai ügyek.
- Vörös iszap: jelzés!
- Zoo: állatkert.

Kandabula 2010.10.09. 02:03:31

csak most látom, mit nem írsz: "rendőrmészárlások". Oszt hol volt ilyen? Kelted a hangulatot? Jó ez lenni neked? Boldogságos vagy-e? Lenni neked felelöss magyar ember? Vagy tsak nem sikerült az dugás az estve? Haider hogyan jönni ide? Iszapnak vörösnek lenni sima pehh. Lehetne zöld takonynak is.

Kalmár 2010.10.09. 03:46:18

A 2 tuti verzió:

- A Zsidó bankárok csinálták, hogy eltereljék a figyelmet a nemzetvesztő tevékenységükről.

- A Magyarok szövetsége csinálta, hiszen ott voltak az emberei amikor kiszakadt.
Egybarantás csinálhatta fokossal.....

BKKLaci 2010.10.09. 05:25:16

Összeesküvés bizony, erősen gazdasági és nem most kezdődött, hanem a kazetta tervezése, építése során. Elemi tervezési hiba, a gátépítési előírások szándékos megsértése, nem odavaló anyagok, hibás technológiával történő beépítése. Ezekről már a sumérok is tudtak 6000 éve. Ezek után jött a következő nagy dobás, a kazetta szándékos túltöltése a peremszintig. A rekultiváció során rengeteg pénzt meg lehet spórolni és zsebre tenni ezzel. Ezt, akinek van egy kis műszaki vénája, már a fényképekre történő ránézésből látja. Ez nem hanyagság, hanem bűn. És nem gondatlanságból, hanem nyereségvágyból, munkakörben, bűnszövetkezetben elkövetett halálos veszélyeztetés.

PubiX 2010.10.09. 08:27:32

Friss hír a zindexen:
"Egy 40 méter hosszú, négy-öt méter magas, kőből és földből épített gáttal szelik ketté a települést, hogy az alacsonyan fekvő részen esetleg átfolyó újabb vörösiszap-lavina ne veszélyeztesse a hét eleji katasztrófában épen maradt házakat. A gát építésének tervezése hajnalban kezdődött, már fejtik a bányákban a megépítéséhez szükséges köveket, még szombaton el is kezdik az építést, és várhatóan két napon belül befejezik."

bakker! kíváncsi vagyok, kinek a bányájában fejtik a követ!
csak nem a közeli orbán bányákban???

$pi$ 2010.10.09. 08:37:28

@PubiX: Ja, szegény ártatlan árvák fejtik csákánnyal. Te nagyon eccerű, te.

$pi$ 2010.10.09. 08:41:42

@987: Osztán szerinted kis hazánkban hun lehet eldobni egy aluminum dobozt a kukába úgy, hogy fél órán belül ne gyűjtse ki újrahasznosításra egy kukabúvár?!

Mer mi vagyunk a bűnösök, nem a milliárdos tulajdonosok mi? Akkor adják nekem a milliárdokat, hogy én is megszabadulhassak a bűneimtől, oké?

DeMarco 2010.10.09. 09:05:30

Mivel senki sem írta, nekem is van konteóm:

A tározót egy ajkai fidesz szimpatizáns robbantotta fel, mert annyira kiakadt, hogy a városa komcsi maradt és a narancs mámor helyett, négy év semmi lesz ott. Gondolta akkor rohadjanak meg a komcsik a vörös lében...
Csak sajnos a sötétben eltévesztette a sarkot és az nem ajka felé kezdett folyni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.09. 09:07:33

3. önmagában nem hiszem.

4. Ne már, hogy 1 ember azt a kurva nagy gátat... Minimum markoló kellett volna, de az meg ugye feltűnő.

5-12. ugyanazért hülyeség mint a 4.

A többiből viszont a hazai viszonyokat ismerve, hát simán elhiszem bármelyiket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.09. 09:08:18

@ColT: Ja robbantás meg szintén feltűnő... És elég nagyot kellett volna pukkantani ahhoz a gáthoz, amit ráadásul (elvileg) aznap ellenőriztek.

2010.10.09. 09:08:20

Összeesküvés elmélet 14. ,hogy senki ne legyen hibás: Mutáns vakond alagutat fúrt

indapass90210 2010.10.09. 10:01:24

Kimaradt, hogy elbasztak valamit a négyes metró fúrásánál.

Behajtó70 2010.10.09. 10:39:13

Ilyen emberi butaságot ritkán látni, meg is van az eredménye, azaz: veszélyes hulladékot magas-gát mögé rakni idiótaság, az ilyesmit a környező átlagföldfelszín alá szokás rakni!!!

Csakhogy itt az urak - gazdasági megfontolásból - inkább körbeépítették magas-gáttal, mert úgy nem kellett új "gödröt" csinálni új helyen, új engedéllyel, új népszavazással a közeli falvak részéről. Így aztán a százezer köbméteres zagytározó már kétszer annyit is tud tárolni. Persze nagyobb a kockázata, mert a gát a persze átázik, kiborul.

A baloldali hatóság 2003-óta meg asszisztált hozzá, mert hát mégiscsak a "mi kutyánk kölykei"...

Hát így megyen ez kedveseim...

scorpioscorpio 2010.10.09. 11:14:31

@PubiX: ... akkor vigyél oda követ Te!!!

PubiX 2010.10.09. 11:30:33

@scorpioscorpio: minek vinnék? visznek orbánék. az orbán-klán most már tuti, hogy keres a balhén...

űrlakó (törölt) 2010.11.15. 20:49:07

@Magyarország = Mianmar,csak itt orbáni a diktatúra: De, mekkora emberi hiba!
Bübös banka nem fog lemondani, hisz tudja, hogy a fidesz nevű ember élete árán is megvédi!
Kísérjétek figyelemmel...
süti beállítások módosítása