A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.10.06. 13:03 Harpi

Az iszapár idején a turistaforgalom zavartalan

Címkék: turizmus katasztrófavédelem ajka vörös iszap iszapár

 

A Magyarországra irányuló turizmusforgalom zavartalanságának biztosítása érdekében a Magyar Turizmus Zrt. állásfoglalást kért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól (OKF) arra vonatkozóan, hogy a szóban forgó katasztrófahelyzet nem veszélyezteti a kiemelt magyarországi turisztikai célterületeket.

Az MT Zrt. kérésére az OKF az alábbi közleményt adta ki:

 

Sajtóközlemény

2010. október 5.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a Magyar Turizmus Zrt. kérésére ezúton tájékoztatja a magyarországi turizmusforgalomban érdekelt szolgáltatókat és intézményéket, hogy az Ajka településen átszakadt iszaptárolóból kiömlött vörös iszap jelenleg semmilyen formában nem veszélyezteti a magyarországi kiemelt turisztikai célterületeket.

A Magyarországra irányuló turizmusforgalom tehát akadálymentesen folyhat, a vendégek fogadására a teljes turisztikai infrastruktúra – repülőterek, szálláshelyek és más turisztikai szolgáltatók, illetve attrakciók – változatlanul rendelkezésre áll.

 

* * * 

 

Ezt azért jó tudni. Ha a turisták nyugodtak lehetnek, akkor már csak az van hátra, hogy szóljunk az Ajka környéki falvak-városok lakóinak: menjenek el ők is turistának...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr232350532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása