A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.09.30. 11:25 Harpi

Gotthárd-alagút: Nálunk mennyibe kerülne?

Címkék: magyarország svájc építőipar gotthard alagút

A svájci Gotthárd-hegység alatt épül a világ leghosszabb alagútja - már csak méterek választják el egymástól a két irányból elindított fúrópajzsokat. A vasúti alagút 57 km hosszú lesz, és előreláthatóan 2017-ben adják át, körülbelül 25 évnyi tervezõi és kivitelezõi munka után. Az utazási idõ Zürichtől Milánóig egy órával rövidebbé válik, a vonatok sebessége eléri a 250 km/órát, 20 millió ember élvezi a csatlakozás előnyeit. Sedrunban, ahol jelenleg egy lift szállítja a bányászokat és az anyagokat, egykor utasok fognak kellő időben, csupán egy percen belül eljutni 800 méteres mélységbe, egy most épülő multifunkcionális állomásra.

Vajon Magyarországon egy ilyen projekt mennyivel kerülne többe, mint Svájcban, és hány évig tartana?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr922334245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása