A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.07.02. 12:50 Harpi

Hétköznapra a pedagógusnapot!

Címkék: kormány gyereknap pedagógusnap köztisztviselők napja

Viszonylag csendes anyázások közepette zajlott az idei köztisztviselők napja, úgy látszik, jó előre felkészült a békés magyar honpolgár, hogy július elsején nem lehet ügyeket intézni kies hazánkban. Az 1997 óta hagyományosan július elsején megtartott ünnep lényege, hogy ezen a napon a köztisztviselők lóghatnak egyet: minden állami és önkormányzati hivatal zárva van, lehet sörözni a strandon vagy uborkát kapálni a kerben.

A köztisztviselőknek tehát rendes napjuk van, persze, az ő lobbijuk erős, tudnak érdeket érvényesíteni, még ha csak egy kis láblógázás kiharcolásáról van is szó.

Már e héten megszólaltak a megátalkodott fikázók, hogy miért nincsen napjuk jelesül az informatikusoknak, az újságíróknak meg az utcaseprőknek, miért pont a köztisztviselőknek van. De érdekes módon a pedagógusokról megint megfeledkeztek! És velük együtt természetesen a diákokról is, pedig ők együtt a többszörösét teszik ki a hazai köztisztviselő-populációnak! Hja, mert nekik már van napjuk! No igen: de mindőjüknek vasárnap!

Micsoda hátrányos megkülönböztetés ez? A köztisztviselők napja csak öt-hatévenként esik munkaszüneti napra, a pedagógusok és a diákok ezzel szemben minden egyes esztendőben kénytelenek a saját szabadidejükben ünnepelni magukat!

Tegyen végre igazságot a kormány, helyezze hétköznapra a pedagógusnapot és a gyereknapot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr492125155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása