A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.06.23. 12:36 Harpi

Akár győzhetnek is a civilek!

Címkék: augusztus 20 kormány facebook tűzijáték civilek

Ha valakinek netalán lennének még kétségei a civil kezdeményezések létjogosultságára vonatkozóan, akkor most nagyon gyorsan bírálja felül azokat! Ma délelőtti híradásokból ugyanis kiderül: kormányzati körök erősen elgondolkodtak azon, hogy esetleg az augusztus 20-i tűzijáték költségeit inkább az árvízkárosultak megsegítésére kellene fordítani.

"Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!" - hirdeti címében egy kezdeményezés a Facebook-on. A csoporthoz egy nap alatt 65 ezren csatlakoztak. A kormány  álláspontja egyelőre képlékeny, hivatalosan csak annyit mondtak, hogy megfontolják.

Ami jó hír a civil kezdeményezések sikerében még ma is hívő idealistáknak, az persze tragikus értesülés a kormány körüli ezüsthajókáeftéknek, amelyek ilymódon elesnek az évi rendes zabrálástól. Kétségtelen viszont, hogy ha keresztülviszik ezt az ötletet, akkor kénytelenek leszünk lemondani a Németországban vizuálisan lejárt szavatosságú Heineken-reklámok rakétákról és égi hamburgerekről 250 millióért, ámdeviszontazonban melengetheti a szívünket a tudat, hogy ez a pénz oda megy, ahol a legnagyobb szükség van rá: a katasztrófa sújtotta régiók polgárainak támogatására. Nyilván így is lesz.

Előbb azonban létrehozzák az Augusztus Huszadikai Tűzijáték Költésgeinek az Árvízkárosultak Megsegétésére Fordításaügyi Államtitkárságot nyolcvan hivatalnokkal és hat helyettes államtitkárral, aminek a finanszírozását alapvetően a tűzijáték költségeiből fogják megoldani. A hivatal gárdájának toborzását a Fidesz közeli Gründoljunk Együtt Kft. végzi majd, a saját dolgozói körében terjesztett pályázati kiírás révén. Hanem viszont, az augusztus 20-i ünnepségekre elkülönített 250 millió erre nyilván nem lesz elég, ezért - a kormányzati megszorítások és a költségtakarékosság jegyében - a hiányzó összeget az árvízkárosultakra kivetett különadóval fogják előteremteni...

Még szerencse, hogy az árvíz sújtotta területeken még mindig akadozik az áramszolgáltatás, az internetről nem is szólva. Ráérnek megtudni, hogy az egész ország összefogott az érdekükben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr672103526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása