A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.06.22. 13:29 Harpi

Akkor csináljátok egyedül...!

Címkék: fidesz demokrácia alkotmánybíróság egypártrendszer

Már jócskán a 2010-es parlamenti választások előtt sejteni lehetett, hogy a Fidesz lehengerlő többséget fog szerezni az Országgyűlésben. Kétharmadról beszéltek az elemzők - bejött. És egyre több jel utal arra, hogy azoknak a félelmei is beigazolódnak, akik a hatalommániás orbánisták túlhatalmától féltették a demokráciát. Az elmúlt hetek, s különösen a mögöttünk álló néhány nap politikai döntései és nyilatkozatai nyomán körvonalazódott a jelen helyzetben egyedüli értelmes megoldás: 

Ne játsszunk demokráciásdit, ha úgysem az a cél!
Deklaráljuk a status quót: Legyen újra egypártrendszer!

 

Az a kormányerő, amely a legkevésbé sem törődik a köztársasági elnök figyelmeztetésével, s ezzel egyetemben a közvélemény éles ellenállásával az Alkotmánybíróság feletti politikai ellenőrzést lehetővé tevő alaptörvény-módosítással, és az a kormánypárt, amely frakcióvezetője az elnök által megfontolásra visszadobott törvénnyel a hóna alatt kijelenti, hogy "jó, majd megfontoljuk, de előbb elfogadjuk így, ahogy van", nos, ez a kormánykoalíció és ez a kormánypárt szarik a demokratikus értékekre. Miképpen az a kormánypárt is inkább a klasszikus bolseviki módszereket tartja követendőnek, amelyik olyképpen módosítja a választási törvényt, hogy az senki másnak, csak és kizárólag neki kedvezzen. Mert mi másra gondolhatunk akkor, amikor ezentúl fele annyi idő alatt négyszer annyi ajánlószelvényt kell összegyűjteniük a jelölteknek, mint ezelőtt. A kétharmados többség birtokában gond nélkül keresztülvert alkotmány- és törvénymódosítások, a jegybank, az adóhivatal és valamennyi közintézmény feletti ellenőrzés megszerzése, a sajtó elhallgattatása... A sor vég nélkül folytatható.

A Fidesz nem Machiavellitől, hanem Lenintől, Trockíjtól és Sztálintól tanul. No és persze, el ne feledjük: Hitlertől is. A létező és a potenciális ellenzék ellehetetlenítése majd megszüntetése bürokratikus eszközökkel - ez a nagy elődök módszere. Attól azért nyilván nem kell tartani, hogy az adminisztratív eszközök kiaknázásán valaha is túlmenne az őszülő halántékú fiatal demokraták pártja, de, valljuk meg, ez is épp elég.

A demokrácia értékeit múlt időbe helyezik, kézivezérlésre kapcsolnak mostan. Egyetlen párt és egyetlen akarat létezik csupán: a Fidesz.

Hát akkor csináljátok egyedül! Ezennel felhívom Magyarország valamennyi, a demokráciában még kicsinyég is hívő politikai erejét, hogy NE VEGYENEK RÉSZT EBBEN A JÁTÉKBAN! Maradjanak otthon a parlamenti ülésnapokon, tegyenek inkább odahaza a saját választóikért! Összel pedig ne indítsanak jelöltet, ne induljanak a választásokon, fordítsák a pénzüket és az energiájukat értelmes célokra! Ne játsszuk el a demokráciát, ha amúgy is egypártrendszer működik! Volt már ilyen a magyar történelemben, és azt is kibekkeltük valahogy.

Éljen pártunk és kormányunk: a FIDESZ!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr692100846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Kilburn 2010.06.22. 14:54:25

„És egyre több jel utal arra, hogy azoknak a félelmei is beigazolódnak, akik a hatalommániás orbánisták túlhatalmától féltették a demokráciát.”

Találva érzem magam. Igen, beigazolódtak a félelmeim. Csatlakozom.

Mármint ahhoz csatlakozom, hogy éljen pártunk és kormányunk! (Hú, majdnem elkúrtam…)
süti beállítások módosítása