A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.05.31. 11:56 Harpi

Korrupciófeltárás - de meddig???

Címkék: bkv korrupció pártok mvm vesztegetés lenyúlás kocsis istván autópálya építés

Őrizetbe vették a nyomozók az elmúlt hétvégén a Pécsi tudományegyetem nyolc munkatársát. A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt indult eljárás a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával kapcsolatban. (Index.hu)

Megvan hát az eheti vesztegetős botrány-betevőnk is. Szép dolog ez a nagy antikorrupciós nekibuzdulás, nem hiszem, hogy a vesztegetőkön és megvesztegetetteken kívül akad bárki is, aki ellenzi ezt a harcot. De hol a vége? Vajon meddig nyúlnak majd el a "Tiszta Kezek"? Túl fog-e terjedni a társadalom megtisztítása az előző kurzus disznóságainak feltárásán? És az elmúlt éra mely disznóságai kerülnek majd napvilágra? Nagyon is félős ugyanis, hogy a politikai megegyezés, a szokásjogon alapuló háttérmegállapodások rendszere nem fogja megengedni, hogy a valóban nagy sumákságok lelepleződjenek. Kéz kezet mos - ma én, holnap te...

Mikor kerülnek sorra jelesül Nagy Tiszteletű Kéktiszta Múltú Rendcsináló (NTKMR) Kocsis István BKV-vezér enyhén szólva messzire szagló MVM-es nemzetközi pénzügyi manipulációi?

Mikor beszélünk végre nyíltan az autópálya-építések cégláncain keresztül elfolyt százmilliárdokról?

Mikor kezdődik el a vidéki önkormányzatok közműberuházásainak elfogulatlan átvilágítása?

Mikor kezd valaki a földhivatali archivumokban olyan tulajdoni lapok után kutakodni, amelyekből kiderül egynémely hazai gigaberuházás - mint, mondjuk, a budaörsi logisztikai és hipermarket-megapolisz - földterületeinek tulajdoni története?...

A sor kilométereken át folytatható. Ám az eddigi jelek szerint egyik kérdésre sem kapunk választ soha, mert az igazán nagy korrupciós ügyletekben az összes hazai nagypárt keze könyékig benne van. Sokadszor kérdezem meg ebben a blogban: Elhiszi még valaki ebben az országban, hogy valóban létezik politikai érdek a politikával egybefonódott gazdasági bűnök feltárására? Vagy elégedjünk meg a gumicsontokkal, amiket olykor-olykor a sajtó elé vetnek, hogy legyen min csámcsognia.

A számlát pedig közben mi fizetjük, adózó állampolgárok...

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr252044431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wip 2010.05.31. 16:48:11

Ez az, hogy a számlát mi fizetjük, becsületes adófizető állampolgárok.Évek óta kérdezem én is, hogy Kazáron hová folynak el a százmilliók, a hatóságok a fülüket-farkukat behúzzák, gondoljátok,hogy látom én még a helyi vezetőket bilincsben? Vagy nem foglalkoznak vele, mert kutya a kutyát nem bántja? Akkor meg minek volt a választási cirkusz? Kenyeret nem adnak csak cirkuszt?Mert ha így van, muszáj lesz nekünk cirkuszt csinálni de nekik!
süti beállítások módosítása