A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.04.23. 13:22 Harpi

Dögöljön meg végre, ha már "kihalt"!

Címkék: új zéland gekkó kihalt vörös könyv

Új-Zéland egyik főszigetén, az Északin egy helyileg kihaltnak hitt gekkóra bukkantak: holtan. Az állattal egy egérfogó végzett. Az Északi-szigeten az 1920-as évek óta nem láttak emberek ilyen gekkót, amely 30 centi hosszúra képes megnőni, és elég hosszú ideig, 50 évig is elél. Természetes ellenségei közé tartoznak a patkányok. A gyíkfajta nem halt ki teljesen, ragadozóktól mentes kisebb szigeteken most is ismerten honos. Az egérfogóban talált példány természetesen arra enged következtetni, hogy mégsem pusztult ki Új-Zéland szárazföldjén, és bizonyára akad még több - élő - példány is a fajtából - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. (MTI)

Az új-zélandi természetvédők most felkérik a lakosságot, hogy ha még egy ilyen állatot látnak, azonnal üssék agyon, különben megint át kellene írni a Vörös Könyvet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr951945287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása