A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.02.01. 15:08 Harpi

Nemcsak a nyugdíjasokat temetné szívesen az MSZP

Címkék: mszp mesterházy attila géczi józsef alajos kegyeleti biznisz

Megint megpróbálja keresztülvinni az Országgyűlésben az MSZP-s Géczi József Alajos azt a törvénymódosítást, amely bevezetné a képviselő gyászpénzt. Ha a parlament kétharmada rábólint, akkor a képviselő halála esetén hozzátartozóinak járna az elhunyt hat havi fizetése. Januárban két országgyűlési képviselő hunyt el, de a javaslat egyik változata szerint visszamenőleg, a ciklus alatt meghalt összes képviselő után járna a pénz.
Géczi arra is felhívta a figyelmet, hogy az állami vezetők halála esetén 2006 óta már létezik hasonló szabály: a miniszterek, államtitkárok, a szakállamtitkárok és a központi államigazgatási szervek más vezetőinek hozzátartozói megkapják az elhunyt hat havi illetményét.
Arra a felvetésre, hogy ugyanilyen helyzetben tanároknak, kőműveseknek vagy más munkavállalóknak sem jár ilyen juttatás, Géczi azt állította: a versenyszférában számos helyen létezik a gyászpénzhez hasonló pénzügyi segítség. "Menedzsereknél gyakori, de más munkahelyeken is szokás egy szolidaritási alapból vagy erre megkötött biztosításból segíteni az elhunyt családját" - jelentette ki hozzátéve, hogy "a politikusok helyében nem ijednék meg ettől a javaslattól".

Lassan kezd összeállni a kép, miféle háttérvállalkozásokban érdekelt a jelenlegi kormánypárt. Minden jel arra vall, hogy az MSZP prominensei a temetkezési bizniszben látják a választások utáni privát jövőjüket. Ezen persze nincs mit csodálkoznunk, hiszen a jelenlegi állás szerint töredékére karcsúsodó majdani szocialista frakció nem fog tudni túl sok, az eddigi jóléthez szokott éhes szájat eltartani. Nem is beszélve az önkormányzati szektorban felszabaduló dolgos kezekről, amelyekről ráadásul tudjuk, hogy sokkalta több gyakorlati szakmai tapasztalattal vannak felvértezve, mint a Parlament megélhetési politikusai.

A kegyeleti harács jövőképe mellett szól számos jelentőségteljes egybeesés. Közülük alighanem a legbeszédesebb az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila minapi bejelentése, mely szerint szorgalmazza a nyugdíjasok úgynevezett kegyeleti járandóságát, mintegy a temetésük előfinanszírozására. Géczi József Alajos pedig egyenesen a választott tisztségviselők és vezető politikusok számára különítene el pénzalapot, haláluk esetére. 

Akár már most elkezdhetünk nevet keresni a baloldali koporsógyárnak, sírásó szolgáltató káeftének, temetésszervező zártkörűen működő részvéttársaságnak és - hogy ki ne maradjon! - a halottszállító budapesti kegyeleti vállalat Zrt.-nek. Ettől függetlenül azért komolyan érdekelne, hogy vajon miért éppen most találta meg magának ily átéléssel a halálbizniszt az MSZP...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr631720098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klucksize 2010.02.03. 12:13:45

Mindig is mondtam, hogy két örök tuti biznisz van ezen a világon: a pornó és a temetkezés.
süti beállítások módosítása