A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.31. 14:33 Harpi

Mérlegen a humor

Címkék: vicc rendőr anyós postát patikamérleg

"A humort patikamérlegen kell kimérni." Ezt tanultam a hétvégén: a patikamérleget. Mert a humor nagyon kényes műfaj – ha nem a legkényesebb. Roppantmód vigyázni kell minden szóra, "és"-re, "hogy"-ra, pontra és vesszőre, és mindjárt két okból is. Egyfelől ugyanis a legcsekélyebb pontatlansággal, pongyolasággal is agyonüthetjük a poént, másfelől viszont egy ugyanilyen aprócska hibával embereket sérthetünk meg. Sőt, akár ezreket, tízezreket is, az pedig ilyenkor mindegy, hogy másik tízezrek jót röhögnek a dolgon. Mert ha mondjuk a rendőrökön humorkodunk, akkor rögtön megsértődnek a rendőrök, a rendőrfeleségek és a rendőrök barátai meg a szomszédai. Ha a bűnözőkön, akkor jó lesz vigyázni az orvosokkal, nehogy egy viccel megbántsuk őket – hamarosan dolgunk akadhat velük. Ha pedig a postást vesszük a nyelvünkre, akkor biztos, hogy még a képeslapokért is értesítést hagy a postaládában. Ha a feleségeket röhögtetjük ki, abból nekünk lesz bajunk, ha az anyósokat, akkor meg pláne – még rágondolni is rossz. Tán a legkevesebb rossz, ha magunkon viccelődünk – így legfönnebb az ismerőseink néznek hülyének. De a legjobb a patikamérleg! Tessék mondani, ki tud egy jó patikamérleges viccet?  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr71716994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása