A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.24. 10:34 Harpi

Nemcsak az Emirátusokat...

Címkék: kormány lehúzás abu dzabi emiratusok

Három európait és négy ázsiait vettek őrizetbe a rendőrök Abu-Dzabiban, közölte szombaton a WAM állami hírügynökség. A hét gyanúsított 7,2 milliárd eurót akart kicsalni hamis papírokkal az Egyesült Arab Emírségek központi bankjától. A csalók bemutattak egy európai kereskedelmi bank fejlécével ellátott dokumentumot, amely szerint az emirátusok központi bankja 7,2 milliárd euróval tartozik a csoport vezetőjének, illetve annak családjának. Rövid átvizsgálás után kiderült, hogy a dokumentum hamis, ezért a hét embert őrizetbe vették, mondta a helyi rendőrfőnök. (Független Hírügynökség)

Őszintén szólva nem igazán értem, miért olyan nagy dolog ez, hogy egyszeribe' a lapok címoldalára került a hír. 7,2 milliárd euró, az annyi, mint nagyjából 1940 milliárd forint. Hogyha a 2005-ben meghirdetett fejlesztési program 8000 milliárd forintját vesszük, és ha tudjuk, hogy Magyarországon minden, állami beruházásra fordított eurocent egyharmada korupcióra, azaz alvállalkozók alvállalkozóinak a kifizetésére fordítódik, akkor ezt a majd' kétezer milliárdot mi simán überoljuk. A különbség annyi, hogy nálunk e ténykedés túljutott a kísérlet szakaszán. És persze mi is pontosan ismerjük a bandát is, amely éppen az ilyesfajta lehúzásokra szakosodott, csak éppen nálunk soha az életben nem vonja őket felelősségre senki (arcképes tablójuk itt: http://www.meh.hu/kormany/kormtag. Ez a tabló az idén áprilisban alapjaiban megújul - a tevékenység zavartalanul folyik tovább...

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr331697364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexease 2010.01.24. 15:03:45

Sot, a kovetkezo tablon szereplo emberek mar bizonyitottak, sokkal profibbak;) Rovidebb idon belul tobbet tudtak "privatizalni":) Es a legjobb, hogy emelle, meg tapsolni is fognak az embverek;)
süti beállítások módosítása