A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.20. 16:16 Harpi

Megszületett a megállapodás, mehetünk haza!

Címkék: bkv sztrájk nemes gábor sztrájkbizottság kollektív szerződés

Megállapodott a BKV menedzsmentjével a cég 26 szakszervezete kedd késő este a kollektív szerződésről (ksz), és a korábban munkabeszüntetést hirdető szakszervezetek visszavonták a sztrájkbejelentést. Nemes Gábor, a BKV sztrájkbizottságának szóvivője az aláírást követően elmondta: miután megegyezés született, a sztrájkbizottság visszavonta a sztrájkbejelentést, amelyet a vasárnapi megállapodás aláírásakor csak felfüggesztettek. A szóvivő sikeresnek és eredményesnek ítélte a sztrájkot, mivel megőrizték a korábbi kollektív szerződésben szereplő szociális juttatásokat. Ez minden idők legküzdelmesebb ksz-tárgyalássorozata, a szerződés pedig határozatlan időre szól, tehát azt feltételezi, hogy nem lesznek újabb konfliktusok - mondta Nemes Gábor. (hvg.hu)

A több mint egy hétig tartó, szinte folyamatos tárgyalásokban a felek annyira elfáradtak, hogy mindenki elment szabadságra. Holnaptól két hétig egyetlen BKV-járat sem közlekedik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr631687912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexease 2010.01.20. 19:38:29

En ugy mondanam, hogy most az a ket tucat szakszervezeti vezeto, titkar es egyeb papirtologato, kiveheti a "jol megerdemelt" 1 eves szabadsagat, es jovo ilyenkor, kezdhetik elorol az egeszet;)
süti beállítások módosítása