A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.10. 10:47 Harpi

A Nyugat ma is lenézi Kelet-Európát

Címkék: gazdaság nyugat kelet európa keletiek

Nem hogy simulnának a különbözőségek és ellentétek Európa "keleti" és "nyugati" fele között, pejoratív, nem koherens a kelet-európai címkézés, a legtöbb térségbeli ország rosszul jár vele. Kiváltképp a gazdasági válság óta van így, amikor a némiképp lesajnáló megjelölés mögött olyan országok állnak, amelyek egyébként jobban bírják a krízist, mint nyugat-európai uniós társaik. A "keletiek" csak remélhetik, hogy előbb-utóbb végre saját teljesítményük alapján fogják megítélni őket az irreleváns címkék helyett - írja az Economist. (Index.hu/Portfolio.hu)

A legnagyobb baj az, hogy a Nyugat leginkább valóban "saját teljesítményük alapján" ítéli meg a kelet-európai országokat - és a címke nem feltétlenül irreleváns...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr601660701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása