A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.06. 22:43 Harpi

És fröcsög a tevenyál!

Címkék: harc törökország teveviadal tevenyál heves nyáladzás

Ami a spanyoloknak a bikaviadal, az a törököknek a teveviadal, ahol a párzási időszakban a kifejezetten erre a célra tartott bikák tusakodnak egymással a felvezetett nőstényekért. A küzdőtérben a két feldíszített versenyzőnek egy tehenet vezetnek körbe, amelytől a bikák izgatottak lesznek, erősen nyáladzani kezdenek. Egy idő után meglökdösik egymást, s a "harc" addig tart, míg valamelyikük fel nem adja. Sokak szerint ez a mérkőzés legizgalmasabb része: ha a nézők nem vigyáznak, jókora adag tevenyál repülhet feléjük. Aki nem akar ezzel vagy valamelyik közel egytonnás tevével közelebbi ismeretséget kötni, jobban teszi, ha hanyatt-homlok menekül. (MTI)

Ez nálunk is fel van találva, és itt is éppen most kezdődik. Mifelénk is kifejezetten erre a célra tenyésztett jószágok esnek egymásnak, majd heves nyáladzás közepette lökdösik egymást. Csak épp itt egyik se adja fel, az összes állat azt hiszi, ő győzött. Közben a nézők is összeverekednek, szintén nyáladznak és fröcsögnek, aztán mindannyian hanyatt-homlok rohannak, hogy leadják a szavazatukat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr861652928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása