A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.04. 08:51 Harpi

Égbekiáltók

Címkék: unicef luxus szegénység armani lopakodó burj dubai northrop grumman b 2 spirit nehézbombázó

Burj Dubai

Ma hivatalosan is átadják a földkerekség legmagasabb építményét. A Burj Dubai torony az Egyesült Arab Emirátusok második legnagyobb városa, Dubaj központjában áll. Magassága 818 méter, benne hotelek, luxuslakások és a legkülönfélébb szórakoztató létesítmények kaptak helyet, többek között szivarklub, könyvtár és 442 méter magasságban egy kilátó is. "A Burj Dubai neve mindenki számára ismerős, de csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy otthonuknak nevezzék" - ezzel a mottóval hirdetik a világ alighanem legexkluzívabb szállodáját, amely az Armani hotellánc első tagja. Annak ellenére, hogy Dubaj a csőd szélén áll, és a befektetői bizalom megingott, a luxus fellegvára továbbra is termeli az újabb extrém ötleteket. A Burj Dubai öt év alatt készült el, a felépítésére közvetlenül több mint négymilliárd dollárt költöttek.

 

 

 

Northrop Grumman B–2 Spirit

A B-2 stratégiai lopakodó nehézbombázó kifejlesztése 23 milliárd dollárba került. Az USA kormánya eredetileg 120 darabot rendelt, de végül 21 gép épült meg; ennek oka a megváltozott nemzetközi politikai helyzet, illetve a repülőgép igen magas ára volt: a B-2 darabonként 2,2 milliárd dollárba kerül. A 21 gépből egy - a Spirit of Kansas - 2008 februárjában felszállás után műszaki hiba miatt lezuhant, a két pilóta sikeresen katapultált. A B-2 flotta ezzel 20 gépre fogyatkozott.

 

 

Az UNICEF adatai szerint több mint 1,2 milliárd ember napi átlagos jövedelme kevesebb mint 1 dollár.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr211644204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása