A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.03. 10:19 Harpi

Politikailag korrekt mágusok hajnala...

Címkék: tv magyar nemzet gazdaság népszabadság jobboldal hvg világgazdaság baloldal számmisztika mágus bors tabu változások látó boszorkány figyelő frabato tőzsdefórum gazdaságkutató

A nap híre:

A mágus Frabato, azaz Fischl András szerint idén sem számíthatunk semmi jóra országos szinten, hiába kellene ennek az évnek a változásokról szólnia. A Tabu Tv kérésére jósló Frabato hozzátette, lesz ugyan kormányváltás, de nem fog javulni az ország gazdasági helyzete, és jó dolgokra 2011-ig várnunk kell. A Bors által megkérdezett főboszorkány, látó és számmisztikus nem ért egyet teljesen Frabatóval, szerintük azért már idén is érezhetőek lesznek a pozitív változások. Igaz, ők is úgy vélik, hogy még egy évet kell várni arra, hogy a helyzetünk stabilizálódjon. (Index.hu)

No lám! A mágusok is haladnak a korral! Nem nyalunk jobbra, nem rúgunk balra, nem fekszünk le se ide, se oda. A jövőt olyannak festjük le, mintha a GKI Gazdaságkutató, a Pénzügykutató, a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Tőzsdefórum, a HVG, a Magyar Nemzet, a Figyelő és a Világgazdaság prognózisainak az eredőjét öntöttük volna kávézaccba. A recept világos: nem mondunk se jót, se rosszat, nehogy megsértsük valamelyik leendő ügyfél politikai érzékenységét. Mert ugyan pontosan tudjuk, mi fog történni - no nem a mágia, hanem a gazdasági elemzések jóvoltából -, de ha szar a jövőkép, akkor a baloldalnak, ha hurrá-optimista, akkor a jobbnak kedvezünk a közelgő választásokon. Már pedig így magunkkal cseszünk ki, hiszen rögtön elveszítjük az ellenkező oldal megszállott ezo-hívőit. Na persze, ők is csak emberek. Szeretnének jövő ilyenkor is ehhez hasonló ostoba kérdésekre válaszolni. Hol van már a hajdani szakmaiság, a régi jó érthetetlen, zagyva, dodonai, ködös miszticizmus...!

Ezeknek...? Ennyiért...? Naná!!!

(Kép: J. Waterhouse, The Magic Circle, 1886)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr871641321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása